_jana 04.04.03, 17:52 Ksiądz Musiał mógłby sobie darować.Przecież można milczeć.Ale już tak zaawansowany komentarz?Do czego to doszło!Żebym ja musiała coś na księdza powiedzieć.;) Koniec świata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qqq W Krakowie przeciwko - demonstarnci i prezydent IP: 213.77.21.* 04.04.03, 17:53 Pieprzeni pacyfiści. Wojna jest złem i 80% obywateli Polski jest jej przeciwna, ale dlaczego nikt nie zadaje jednocześnie pytania "czy popierasz dyktaturę S.H.?" lub "Czy jesteś za zrzucaniem bomb gazowych na własne miasta?" Myslę, że również 80% społeczeństwa byłoby przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Majchrowski=komuch, co mowi na Czeczenie, Afganistan IP: *.twcny.rr.com 04.04.03, 23:50 gdzie byl Majchrowski=komuch=sldupy=PZPR gdy ruscy atakowali Czeczenow i wkraczali do Afganistanu, Czech i na Wegry?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig von Falkenstein Re: Majchrowski=komuch, co mowi na Czeczenie, Afg IP: *.it-net.pl 05.04.03, 20:33 Gość portalu: mk napisał(a): > gdzie byl Majchrowski=komuch=sldupy=PZPR gdy ruscy atakowali > Czeczenow i wkraczali do Afganistanu, Czech i na Wegry?! Ojojojoj, ta rydzykoza mózgu to musi być straszna choroba. Choremu robi się czerwono przed oczami, i gdzie się nie spojrzy tam widzi komucha, albo zyda, albo masona, albo pedała, albo jeszcze jakiegoś innego zboczeńca A co do twojego pytania to chętnie odpowiem Prezydent Majchrowski urodził się w 1947 roku Gdy ZSRR najechał Węgry (1956) był w szkole podstawowej Gdy Układ Warszawski wkroczył do Czechosłowacji (1968) zapewne w klasie maturalnej Gdy ZSRR wkraczał do Afganistanu (1979)pracował na UJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Zołnierz jest żołnierz IP: 213.77.21.* 04.04.03, 17:55 Jak idzie na żołnierza zawodowego to musi sie liczyć z ewentualnością wojny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: W Krakowie przeciwko - demonstarnci i prezyde IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 18:07 Brawo Majchrowski!!!Wojnie stop!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq argumenty proszę IP: 213.77.21.* 04.04.03, 18:10 Tylko nie obiegowe i bez zasadne o cierpieniach ludności cywilnej Odpowiedz Link Zgłoś
_jana Re: W Krakowie przeciwko - demonstarnci i prezyde 04.04.03, 18:14 Bardzo słuszna uwaga! Wojnie stop.Właśnie się to dzieje. Módlmy się za pomyślność Ameryki i za tych dzielnych chłopców ( i nie tylko chłopców okazuje się)!!!! Ameryka to przynajmniej kraj patriotów.Aż miło popatrzeć. Zadbani,czyści,z pełnym uzębieniem,inteligentne buzie i bohaterowie do tego. Niestety, ja muszę wyjść na polską ulicę i.... Eh,... Odpowiedz Link Zgłoś
_jana Re: cd. 04.04.03, 18:17 i zobaczyć tłum nadąsanych smutasów. W sklepie opryskliwe chamice. W przychodni państwowej niekompetencja i lenistwo.Dobrze,ze są prywatne i niepubliczne. I ciągle wszyscy narzekający na "polityków" a sami patrzą jak orżnąć kogoś. Eh,sama zaczęłam narzekać.... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Brawo Majchrowski ! 04.04.03, 18:43 Zazdroszczę Krakowowi takiego prezydenta. A co napisał o. Musiał we wczzorajszej "Rzeczypospolitej" można przeczytać tutaj qqq znajdzie tam argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
_jana Re:jest przesłanka 04.04.03, 18:53 Jedna z przesłanek jest spełniona: obrona konieczna. Tylko człowiek zacofany,konserwatywnie pojmujący wojnę uważa,ze atak to tylko czołgami. Przyszło nowe.Wojna ma nowy wymiar. O czym filozofom się nie śniło. Jeśli komuś brak instynktu zachowawczego,jego problem.To znaczy,że nowe zrobiło spustoszenie nie tylko w wojnie,ale i patroszy powoli podstawowe instynkty. Samozagłada? Kiedyś musi nastąpić..... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Obrona konieczna ? 04.04.03, 19:18 Czy naprawdę wierzysz, że Irak stanowił "bezpośrednie zagrożenie dla USA", jak to powiedział Bush do Kongresu ? Przecież wystarczy przeczytać to zdanie, żeby popukać się w czoło. A z definicji obrona konieczna (jak każda) jest odparciem ATAKU. A ataku nie było, bo chyba nie będziesz podtrzymywać tezy, że to Irak stał za zamachami z 11 września, jako że nie twierdzi tego sam Bush. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Obrona konieczna ? 04.04.03, 19:24 indris napisał: > Czy naprawdę wierzysz, że Irak stanowił "bezpośrednie zagrożenie dla USA", jak > to powiedział Bush do Kongresu ? Przecież wystarczy przeczytać to zdanie, żeby > popukać się w czoło. A z definicji obrona konieczna (jak każda) jest odparciem > ATAKU. A ataku nie było, bo chyba nie będziesz podtrzymywać tezy, że to Irak > stał za zamachami z 11 września, jako że nie twierdzi tego sam Bush. Myślę, że zwolennicy wojny powinni się w końcu zdecydować, czy ta wojna jest słuszna bo jest obroną konieczną, czy też jest słuszna ponieważ wyzwala Irakijczyków spod saddamowego jarzma. Wpieranie tych dwóch dość oderwanych od siebie usprawiedliwień jednocześnie jest niepsecjalnie przekonywujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re:jest przesłanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.03, 23:12 _jana napisał: > Jedna z przesłanek jest spełniona: > obrona konieczna. Nie życzę ci, żeby jutro ktoś, powiedzmy uderzył cię łomem i powiedział "wiesz, to było w obronie koniecznej. Obrona konieczna jest odparciem BEZPOŚREDNIEGO ataku i jakkolwiek np. interwencja w Kosowie w czasach przezydenta Clintona (w porównaniu z Bushem to był prezydent z prawdziwego zdarzenia) była z tego powodu uzasadniona (zapobieżenie ludobójstwu) tak tutaj powoływanie się na obronę konieczną dowodzi ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr7777 Re:jest przesłanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.03, 23:17 Kraków ma jak widać ostatnio wiele powodów do dumy - sukcesy Wisły, "Tygodnik Powszechny", posłowie Rokita i Ziobro a teraz przezydent Majchrowski i ksiądz Musiał. Wygląda więc na to, że mamy dwie Polski - tą maksymalnie skundloną, "warszawską" i tę "krakowską" - Polskę ludzi myślących. Ponieważ mieszkam na Śląsku nie muszę dodawać do której jest mi bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Brawo Majchrowski ! 04.04.03, 18:56 indris napisał: > Zazdroszczę Krakowowi takiego prezydenta. Ja też. Sobie natomiast współczuję współobywateli, którzy tak gorliwie popierają wojnę i naiwnie wierzą, że można na niej zbudować pokój i pomyślność Irakijczyków (pod warunkiem, że jacyś jeszcze pozostaną przy życiu). Nie wiem czy ktoś z licznie tu się wypowiadających zwolenników wojny w Iraku chciałby być w taki sposób "wyzwalany". Łatwo uwierzyć, że wojna jest dobra, wystarczy zapomnieć, że zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
_jana Re: Brawo Majchrowski ! 04.04.03, 18:58 Czy słyszysz kataryno swą naiwność i infantylizm? Czy to poza młodzieńcza? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Brawo Majchrowski ! 04.04.03, 19:06 _jana napisał: > Czy słyszysz kataryno swą naiwność i infantylizm? > Czy to poza młodzieńcza? Nazywaj to sobie jak chcesz. Jeśli tylko w taki sposób potrafisz komentować kogoś z kim się nie zgadzasz, chyba nie mamy o czym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Brawo Majchrowski ! IP: *.154-201-24.mtl.mc.videotron.ca 05.04.03, 21:41 kataryna.kataryna napisała: > indris napisał: > > > Zazdroszczę Krakowowi takiego prezydenta. > > > Ja też. Sobie natomiast współczuję współobywateli, którzy tak gorliwie > popierają wojnę i naiwnie wierzą, że można na niej zbudować pokój i pomyślność > Irakijczyków (pod warunkiem, że jacyś jeszcze pozostaną przy życiu). Irak twierdzi, ze do tej pory zginelo ok. 1300 ciwilow. Wedlug ciebie to oznacza, ze niedlugo Irakczykow juz nie bedzie? Masz pojecie ile ludnosci ma Iraq? Ale to pewnie nie ma znaczenia. Liczy sie tylko zeby wtracic efektowna, acz demagogiczna, uwage. Nie wiem > czy ktoś z licznie tu się wypowiadających zwolenników wojny w Iraku chciałby > być w taki sposób "wyzwalany". Tak ja. Gdybym zyla w kraju pod takim rezimem wolalabym bomby. I wiem, ze sa Irakczycy ktorzy by sie z tym zgodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: W Krakowie przeciwko - demonstarnci i prezyde IP: *.chello.pl 04.04.03, 19:43 Dwustu pacyfistow zada by wladze miasta wydaly antywojenna rezolucje w imieniu okolo 750 tys. mieszkancow Krakowa? A od kiedy te 200 osob to reprezentanci grodu na Wisla? Kto dal im prawo do reprezentowania kogokolwiek poza nimi samymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Synek Re: W Krakowie przeciwko - demonstarnci i prezyde IP: *.f.dial.de.ignite.net 04.04.03, 21:52 Bardzo mnie smucą polskie dyskusje na temat wojny w Iraku. I to smuci, co w radiu z Watykanu (wyd. niemieckie) 1 kwietnia wyczytałem: Die Bischöfe des Landes sind in der Irak-Frage gespalten. Während der Krakauer Kardinal Francisczek Macharski die Angriffe auf Bagdad scharf verurteilte, sagte Lublins Erzbischof Jozef Zycinski in einem Interview: die Hoffnung auf eine friedliche Lösung sei Angesichts des Diktators Hussein illusorisch gewesen. Daher könne er die Haltung der USA und ihrer Verbündeten verstehen. Auch der Direktor der Päpstlichen Theologischen Akademie von Krakau, Bischof Tedeusz Pieronek meinte: die gewählten politischen Führer hätten das Recht, „gegen Bedrohungen anzukämpfen“. Polen gehört zu den Ländern, die die USA im Krieg unterstützen. Kto Sadama „wychowywał i na tronie osadził” ? Ameryka Kto mu gratulował, rękę podawał 20 grudnia 1983 roku? Rumsfeld. Kto go uzbrajał...itd itp... Kto więcej gazu użył na niewinnych niż Sadam ? Nie wiesz ? To się dowiedz... Czym się różni Bush, powołując się na Boga, że ma do spełnienia misję walki ze ZŁEM od tych fundamentalistów ala B. Laden, Hussejn ??? Nie trzeba być pacyfistą, by być przeciw tej wojnie, wynikłej z interesu, chęci panowania nad światem, nie liczenia się z nikim, bo mam siłę ! Nikt normalny nie jest za Sadamem, ale też i nie za takim rozwiązaniem przez wojnę. Warto być ostrożnym zanim coś przyjdzie mi potępić lub obronić. Synek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widelec Re: W Krakowie przeciwko - demonstarnci i prezyde IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 22:22 Z pewnoscią większość Krakusów jest przeciwko wojnie. Nie dlatego ,że są antyamerykańscy albo popierają Saddama.Ale wojna nie jest rozwiązaniem. Szafowanie przykładami z 1939 roku, czy z Kosowa, nijak ma się do obecnej sytuacji i zagrożenia jakie niesie wojna kultur , cywilizacji i religii. Znamienne jest to ,że wiekszość polityków a także wielu dziennikarzy popiera wojnę natomiast znawcy spraw wschodnich, arabiści, nie są skłonni patrzeć hurra optymistycznie na ten konflikt. Obok humanitarnych aspektów są i polityczne. Co po wojnie? Zwolennicy wojny! Czy wy naprawdę uważacie ,że ta interwencja rozwiąże wszelkie problemy w tym rejonie? Uspokoi sytuację? Przyniesie pokój w Izraelu? Zlikwiduje terroryzm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: W Krakowie przeciwko - demonstarnci i prezyde IP: *.fastres.net 04.04.03, 22:06 I bardzo tez czesto sztandary pokojowe sa mieszane z czerwonymi flagami parti post-komunistycznych, z flagami z wizeronkiem Che Gevarra ( znany bojownik o pokoj ) flagami palestynskimi manca tylko flagi Sendero Luminoso. Moze nikt sobie jeszcze nie zapytal z tych tzw.pacyfistow, ze ta wojna jest po to aby mielismy pokoj, ze Bush z niej zrobil wyprawe krzyzowa to inna sprawa, ale to ze zaczal ja 3 miesiace za pozno bo szukal poparcia to chyba jest wazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykanka Re: W Krakowie przeciwko - dw ww.antiwar.com IP: *.dialup.mindspring.com 05.04.03, 14:55 Bush family’s dirty little secret: President’s oil companies funded by Bin Laden family and wealthy Saudis who financed Osama bin Laden - www.americanfreedomnews.com/afn_articles/bushsecrets.htm BEZ CENZURY: www.voxfux.com find the truth - useful links: www.whatreallyhappened.com www.antiwar.com/ english.aljazeera.netwww.theage.com.au/news/world/index.html www.alternet.org/waroniraq/ www.gooff.com/C/Breaking_News/ www.arabnews.com www.voxfux.com/ www.news24.com/News24/World/News/Home/ www.iraqaction.org/ www.motherjones.com/ www.gooff.com/C/Breaking_News/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: W Krakowie przeciwko - demonstarnci i prezyde IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 14:57 Porabalo Centusiow i Lajkonikow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś