Dodaj do ulubionych

Bulgotka znów Turbulencje dopadły czy cuś ?

25.01.07, 18:59

Bulgotekowi znowu puścił zwieracz inklinacji do insynuacji, pomawiania,
reinterpretacji, imputacji, oskarżeń, konfabulacji, mistyfikacji, …..

Ale i tak Donald może się radować, bo go MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCY tylko o
przestępstwo oskarżył, a nie ZBRODNIĘ jak Marysię.

I ciekaw jestem co CYNIK & DEMAGOG będzie ŚCIEMNIAŁ, gdy wiatr zawieje z
innej strony.

www.kprm.gov.pl/070115-wpr.htm

…”Nie żałuje pan dziś, że zarzucił pan Rokicie polityczną zbrodnię?

Może niewłaściwie dobrałem słowa. To było w samolocie, który wpadł w
turbulencje, ledwie doszedłem do kabiny dziennikarzy, opadłem na fotel i
powiedziałem pierwsze słowa, które przyszły mi do głowy. Ale nadal
podtrzymuję, że postępowanie Rokity to było wielkie przewinienie wobec
demokracji.”…

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części
już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli
jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć
dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie
w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu.
Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

Obserwuj wątek
    • mmikki Re: Bulgotka znów Turbulencje dopadły czy cuś ? 25.01.07, 19:01
      jest postęp
      tylko przestepstwo, nie zbrodnia
      i jutro z przestepcą spotka sie w 4 oczy.... jakimż trzeba być bohaterem!
      • pawian_oktawian Re: Bulgotka znów Turbulencje dopadły czy cuś ? 25.01.07, 19:02
        To jedno i to samo - przestępstwa dzielą się na zbrodnie i występki. Czyli Tuska
        też oskarżył raczej o zbrodnię, a nie o występek.
        • odpoczywam W Polsce zaczyna się robic duszno. 25.01.07, 19:11
          Przypominaja się klimaty z Niemiec z 1932 roku. Jeszcze nie cała władza ale
          prawie. Jeszcze tylko jakas opozycja do wykonczenia, jedna noc starczy, jesze
          pare podskakiwaczy usadzimy i demokrację wyslemy na drzewo. Czy wieniec z liści
          bobkowych juz gotów?
          • piglowacki Re: W Polsce zaczyna się robic duszno. 25.01.07, 20:32

odpoczywam napisał:

> Przypominaja się klimaty z Niemiec z 1932 roku. Jeszcze nie cała władza ale
            > prawie. Jeszcze tylko jakas opozycja do wykonczenia, jedna noc starczy, jesze
            > pare podskakiwaczy usadzimy i demokrację wyslemy na drzewo. Czy wieniec
            > z liści bobkowych juz gotów?

;))))))))))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=56013312&a=56019710

• piglowacki Bulgotka znów Turbulencje dopadły czy cuś ? 25.01.07, 20:15

następna demagogiczna kazuistyka BULGOTKA warta odnotowania z dzisiejszego szoł:

„Prawa trzeba przestrzegać. I nie robi tego PARTIA jak to się mówi PiS, PiS. To
      robi PAŃSTWO.”

czyli z cyklu:

wzniosła retoryka WADZY w jedną, a czyny w drugą stronę; a zza każdego zamysłu
      spoziera bolszewizm; prawo to jest dla ……, a nie dla REWOLUCJONISTÓW MORALNYCH z
      PiS; im wszystko wolno, cel uświęca środki, podstępy, kupczenie i matactwa,
      nieformalne układy, nikt obcy, wyłącznie swoi; stały numer z „łapcie złodzieja”, …

No i „OCZYWISTA OCZYWISTOŚĆ”, że PAŃSTWO to PiS.

• piglowacki Bulgotek o lumpach i udających inteligentów 30.01.07, 11:33

Każdy wywiad czy szoł na żywo Jarusia MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCEGO to istna
      wytrysk insynuacji, pomówień, reinterpretacji, imputacji, oskarżeń,
      konfabulacji, mistyfikacji, … i klasycznego „odwracania Pusia ogonem”. A jaki
      ciekawy to musi być materiał dla socjologów, socjotechników, psychologów, … i
      oczywiście psychiatrów.

Dzisiaj w PR u TPPR Karnowskiego znowu mu zwieracze popuściły:
      www.polskieradio.pl/jedynka/news.aspx?iID=7426&c=2

Jaruś o wrogu Hani i że nie ma Hania szans:

…”pani Gronkiewicz ma wręcz obsesyjny stosunek do naszego rządu i naszej władzy
      i jakby niezauważanie tego byłoby już po prostu politycznym błędem i swego
      rodzaju przyznaniem, że ona ma rację, a w najmniejszym stopniu nie ma racji,
      zarzuty, które nam stawia w różnych sprawach są całkowicie nieprawdziwe, często
      po prostu wyssane z palca. …. że tam, gdzie chodzi o pomyłkę, a nie o niechęć do
      złożenia oświadczenia i nie ma jakichś innych szczególnych przesłanek, na
      przykład wyjątkowa wrogość osoby, która pełniła funkcję prezydenta, burmistrza
      czy wójta, to tam jest możliwe mianowanie komisarzami dotychczasowych wójtów,
      burmistrzów czy prezydentów,

Jaruś o wrażych siłach w Skarżysku:

…”Otóż to jest uchwała nielegalna, musi być uchylona, musi być dane
      postanowienie zastępcze, choć wiem, że dla Skarżyska to nie jest dobrze, bo
      wiem, że tam nastąpił pewien przełom, bo rządziły tam przedtem siły, powiedzmy
      sobie, w najwyższym stopniu wątpliwe. I tu już nie chodzi o ich barwę
      polityczną, tylko o ich powiązania. Ale trudno, prawo jest prawem.

Jaruś imputujący Hani mataczenie:

…”nie można uchwalać ustaw dlatego, że jedna pani czegoś, co z łatwością mogła
      zrobić w ciągu dwóch minut, nie zrobiła w ciągu miesiąca. Nie wiem, dlaczego nie
      zrobiła, nie chcę tutaj snuć żadnych domysłów, ale nie zrobiła i z tego wynikają
      pewne konsekwencje.

Jaruś o SWEJ PARTII RZĄDZĄCEJ i że wszystkie świństwa możliwe:

…”Nie, my podejmiemy walkę, to jest oczywiste, to jest nasz obowiązek, można
      powiedzieć, wynikający z istoty partii politycznej, a my jesteśmy dużą partią
      polityczną, rządzącą partią polityczną. Natomiast nie odpowiem w tej chwili panu
      na pytanie, jaką formę ta walka przybierze i kto będzie kandydował.”…

Jaruś grożący Springerowi i red. Kaczorowskiemu:

…”Nie sądzę też, żeby ten teren był (mówię o Rosji) miejscem, gdzie na przykład
      Springer mógłby mieć duży tygodnik, duży dziennik popularny i dużą gazetę
      poważną. I jeszcze ma, jak wiem, dalsze ambicje. Krótko mówiąc sądzę, że warto,
      by wydawcy się zastanowili, czy warto pisać tego rodzaju bzdury, bo to oczywista
      nieprawda, chorobliwa agresja. ….
      Natomiast rzeczywiście warto, żeby się wydawca zastanowił nad tym (czy
      kierownictwo tej gazety, skądinąd pan Kaczorowski do niego należy), czy warto
      pisać tego rodzaju bzdury, czy warto, żeby w tygodniku, który chce uchodzić za
      poważny, stawiać tego rodzaju idiotyczne, całkowicie oderwane od rzeczywistości
      tezy. ”…

Jaruś o sojuszu lumpów i udających intelektualistów, czyli o dziennikarzach:

…”Ja to odczuwałem jeszcze za czasów PC i po dziś dzień odczuwa. Powtarzam –
      bardzo dziwny sojusz tych, którzy udają intelektualistów, choć w ogromnej
      większości nimi nie są. No i tych ze społecznego dna, zgoła z lump.”…

Jaruś MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCY manipulujący MUSKami „maluczkich” i
      PIELĘGNUJĄCY OBSESJE „ciemnego ludu” w innych sprawach w źródle jw.

P(i)C SEKTA jest POTĘŻNA !!
      POTĘŻNA obsesjami „ciemnego ludu” !

• mmikki Re: Bulgotek o lumpach i udających inteligentów 30.01.07, 11:50
        mania prześladowcza
        można pokazywac studentom medycyny jako modelowy przykład
      • piglowacki Re: Bulgotek o lumpach i udających inteligentów 30.01.07, 21:17

Ale se Bulgotek nagrabił dzisiejszym wywiadem. No ale jak się dziennikarzy od
        „lumpów i udających intelektualistów” wyzywa to się odwinęli Bulgotkowi
        MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCEMU.

A w demokracji z mediami na dłuższą metę nikt jeszcze nie wygrał.

• witek.bis Re: Bulgotek o lumpach i udających inteligentów 30.01.07, 21:25
        On naprawdę powiedział "zgoła z lump"? A co to znaczy, do licha ciężkiego?
    • sanitarny owsiki zlapal 30.01.07, 13:22
      www.junge-web-autoren.de/Bildergalerie/Katze-heiss2.jpg
    • piglowacki Jaruś z „zakrwawionym KIJEM baseballowym” 20.02.07, 13:50

znowu WRZESZCZY „łapać bandytów”.

To WYRAZISTE określenie charakteryzujące PR IV RP Jarusia MATACZA MiłoŚCIWIE
      nam PANUJĄCEGO użyte niedawno przez > matkę kurkę < w znakomity sposób oddaje
      podstawową SOCJOTECHNIKĘ medialną tej całej P(i)C SEKTY dla „ciemnego ludu”.

Ja kilkanaście dni po objęciu WAAADZY przez REWOLUCJONISTÓW mORALNYCH określiłem
      to następująco:

„I tak codziennie: wzniosła retoryka WADZY w jedną, a czyny w drugą stronę; a
      zza każdego zamysłu spoziera bolszewizm; prawo to jest dla ……, a nie dla
      REWOLUCJONISTÓW MORALNYCH z PiS; im wszystko wolno, cel uświęca środki,
      podstępy, kupczenie i matactwa, nieformalne układy, nikt obcy, wyłącznie swoi;
      stały numer z „łapcie złodzieja”, …”

I dzisiaj Jaruś MATACZ MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCY z „zakrwawionym baseballowym
      kijem” znowu wrzeszczy „łapać bandytów”.

Bosze - Jaruś i demokracja, Bosze - Jaruś i wolność mediów, Bosze – Jaruś i
      powściągliwość, Bosze - Jaruś i elity, Bosze …, Bosze …., ……, Bosze – Jaruś i
      WAAADZA !!!

Jaruś u PiS towarzysz Jacusia Karnowskiego:
      www.polskieradio.pl/jedynka/news.aspx?iID=7532&c=2

Jaruś - krytyka skandalem demokracji:

…„I to, co się dzisiaj dzieje, ten atak na raport, to mówienie, że w gruncie
      rzeczy nic się nie zdarzyło, pokazuje, że znaczna część polskiej klasy
      politycznej – szeroko rozumianej, bo to chodzi także o dziennikarzy – żyje
      ciągle standardami państwa niedemokratycznego, co najwyżej częściowo
      demokratycznego, że te standardy, które są oczywiste w demokracji, tutaj jeszcze
      nie funkcjonują, nie funkcjonują w ludzkich głowach. I to jest rzeczywiście
      bardzo niepokojące. To jest bardzo niepokojące, to pokazuje, że tutaj są
      potrzebne ogromne zmiany.”…

Jaaruś radzi - gęby na kłódkę

…„ I powtarzam – w normalnym, demokratycznym kraju byłby to superskandal i żaden
      polityk bez zagrożenia kompletną kompromitacją nie mógłby mówić tego, co mówi
      dzisiaj opozycja, i żaden dziennikarz bez zagrożenia kompletną kompromitacją i
      wyeliminowaniem nie mógłby mówić tego, co dzisiaj w Polsce mówią dziennikarze.
      To jest wszystko po prostu straszliwie smutne.”…

Jaruś o kompromitacji łżeelit:

…” Mamy, niestety, tutaj do czynienia z sytuacją w najwyższym stopniu smutną
      (jeszcze raz użyję tego słowa), żeby nie powiedzieć wręcz taką, która powinna
      prowadzić do jakiejś bardzo głębokiej refleksji nad stanem polskich elit. Mamy
      przecież profesorów, osób o słynnych nazwiskach, którzy uzasadniają inwigilację
      prawicy. No, mamy do czynienia ze straszliwą kompromitacją (używam tego słowa w
      sposób całkowicie świadomy), ze straszliwą kompromitacją niemałej części ludzi,
      którzy sami o sobie mówią, że są elitami, bo ja ich tak nie nazywam.”…

• piglowacki 27-02-2007 >>> Bulgotka Turbulencje 27.02.07, 12:44

www.polskieradio.pl/jedynka/news.aspx?iID=7572&c=2

Jaruś o Białostockiej interwencji Karczmarka:

Na pewno w Polsce jest takich sytuacji dużo i właśnie z tym walczymy. Przy czym
      owo nieidentyczne prawo to jest prawo dla uprzywilejowanych, czyli dla tych
      wszystkich, których reprezentuje Platforma Obywatelska, oni bardzo często
      rzeczywiście nie podlegają takiemu samemu prawu, jak przeciętny obywatel.

Jaruś o swej „drobnej pomyłce”:

Zabrakło, bo ja po prostu rozumiałem zbyt bezpośrednio określenie „rejestr
      korzyści” i uznawałem, że ponieważ nie mam z tego żadnych korzyści, to to jest
      nie do wpisywania akurat do tego miejsca, natomiast wpisywałem to do innego
      rejestru, to znaczy do oświadczenia majątkowego. ….. ale uzupełniłem i przykro
      mi, przepraszam, ale to była po prostu drobna pomyłka.

Jaruś o PO, SLD, ekologach, dolinie Rospudy i niszczeniu …:

Nie wszyscy są w Polsce, w Europie zainteresowani tym, żeby nam się udało i
      musimy o tym pamiętać. Taki wybór istnieje i tak to naprawdę wygląda….. Niemniej
      decyzje są wojewódzkie, tak to wygląda w ustawie, że się da. Mamy do czynienia z
      takim zupełnie świadomym niszczeniem przez dużą część mediów i przez Platformę
      Obywatelską (no, oczywiście, także przez SLD, ale tu się nie dziwię) czegoś, co
      jest dla państwa niesłychanie ważne, no bo pewne zasady języka, rozumienia
      języka, rozumienia prawa to są zupełnie podstawowe zasady wspólnoty, to jest owo
      dobro wspólne. Jeżeli to niszczymy, a to jest, powtarzam, cynicznie dzisiaj
      niszczone, no to niszczymy po prostu wspólnotę, niszczymy naród, niszczymy
      państwo. ….. No bo można z Polski zrobić skansen.

Jaruś kontestujący UE i „lubieniu” WAAADZY:

To jest też wobec tego pytanie, jak my mamy patrzeć na przyszły kształt Unii
      Europejskiej, czy to aby nie jest tak, że warto się zastanowić nad poważnym
      zabieganiem o to, żeby ten kształt jednak się troszkę zmienił. …. No, ale ja
      jednak także lubię demokrację, lubię się czuć gospodarzem we własnym kraju na
      własnym terenie. Tutaj zachodzą procesy, które powodują, że Polacy w oczywisty
      sposób przestają być tymi gospodarzami i powtarzam – to jest dzisiaj może coś,
      nad czym się warto zastanowić i dlatego tak dziękuję profesorowi Winczorkowi, bo
      on rzeczywiście ze szczerością niezwykłą wyłożył sprawę kawa na ławę.

Jaruś o PiS Marszałku i aborcji:

Marszałek Jurek uważa inaczej. I ja mu powiedziałem tak... My jesteśmy w
      koleżeńskim stosunkach, więc to dokładnie zacytuję: „Bierzesz za to na siebie
      pełną odpowiedzialność wobec partii, wobec klubu parlamentarnego i musisz to
      wyraźnie powiedzieć i wtedy proszę bardzo, załatwiaj to”. Trochę mnie martwi, że
      marszałek tego jeszcze nigdzie dokładnie tak wprost nie powiedział, więc ja to
      za niego mówię: „Bierzesz za to pełną odpowiedzialność”, bo według mnie jest
      ryzyko, że to przegra, a jeżeli przegra, to sprawa ochrony życia w Polsce
      ulegnie znacznemu osłabieniu.

Jaruś o „nocnej zmianie” w TVPiS:

Wie pan, ja uczciwie mówiąc, znając Andrzeja Urbańskiego sądziłbym, że to jest
      wybór całkiem dobry. Tutaj się z panem nie zgodzę. Wie pan, czy pan Kwiatkowski,
      Miazek to nie byli ludzie ze świata polityki? …. Czy pan Dworak nie był jednak w
      dużej mierze człowiekiem ze świata polityki, a jeszcze do tego także człowiekiem
      ze świata produkcji na rzecz telewizji? I co tu dużo mówić, ta jego firma w
      dalszym ciągu istniała, co mogło budzić szczególne wątpliwości? ……... Ale
      przecież jak mówi Warszawa, pewna grupa polityków, do której, żeby było jasne,
      ja nie należę, też ma poważny wpływ na obecny kształt telewizji. Krótko mówiąc,
      albo uczynimy coś, co się jeszcze nikomu nie udało, bo BBC, które jest zwykle
      podawane jako przykład niezależności i obiektywizmu jest w oczywisty sposób
      lewicową radiostacją i ten obiektywizm odnosi się co najwyżej do lewicy. Otóż
      jeżeli nie uczynimy czegoś takiego albo nie zlikwidujemy telewizji publicznej,
      to zawsze będziemy mieli tego rodzaju sytuacje.

• grek.grek Re: Bulgotka znów Turbulencje dopadły czy cuś ? 27.02.07, 14:44
      Jarosław Kaczyński - Robert Mateja polskiej polityki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka