stranger.pl 02.02.07, 19:35 żałował w czasach stalinowskich, że Polska nie stała się 17. republiką ZSRR? Co sądzić o takim osobniku - zdrajca, śmieć czy drań? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stranger.pl Co jest? Nikt nie wie? To nie jest takie trudne! 02.02.07, 20:50 Podpowiedz - po upadku epoki stalinowskiej w Polsce (PRL) ten poeta wyemigrował z Polski na... Zachód a nie do ZSRR. Dziwne! O kim mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Co jest? Nikt nie wie? To nie jest takie trud 02.02.07, 20:56 No nie trzymaj nas w napięciu. Powiedz! (Ja nie wiem - a nie chcę pomawiać) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Co jest? Nikt nie wie? To nie jest takie trud 02.02.07, 23:10 > Podpowiedz - po upadku epoki stalinowskiej w Polsce (PRL) ten poeta wyemigrował > > z Polski na... Zachód a nie do ZSRR. Dziwne! Kłamiesz i to wyjątkowo perfidnie. Doskonale wiesz, że nie wyemigrował po upadku stalinizmu a w jego trakcie - dokładniej dopuścił się (w myśl ówczesnego ustawodastwa karnego) tzw. zdrady dyplomatycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Co jest? Nikt nie wie? To nie jest takie trud 02.02.07, 23:11 A w którym roku według ciebie upadł stalinizm w Polsce (PRL)? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Co jest? Nikt nie wie? To nie jest takie trud 02.02.07, 23:18 > A w którym roku według ciebie upadł stalinizm w Polsce (PRL)? W 1956 r - to chyba oczywiste. Natomiast Miłosz zdecydował się na emigrację w 1951 r. Jeśli natomiast uważasz, że stalinizm trwał do końca PRL to tym bardziej dopuszczasz się manipulacji w stosunku do Miłosza. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Co jest? Nikt nie wie? To nie jest takie trud 02.02.07, 23:24 > A w którym roku według ciebie upadł stalinizm w Polsce (PRL)? W 1956 r - to chyba oczywiste. 1.Stalin umarł w 1953 r. czyli według ciebie w Polsce istniał stalinizm choć Stalina nie było już na świecie. 2.Ale mniejsza o to - bo nie to jest istotne w tym wszystkim - istotne jest to co powiedział Miłosz - żałując, że Polska nie stała się 17. republiką ZSRR - co sądzisz o takim akcie zdrady? W normalnych czasach takiego delikwenta powieszono by zapewne na latarni – tak jak wieszano Targowiczan i ich sługi! Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 02.02.07, 21:20 Paru takich, którzy tak mówili, to znałem, ale żaden nie był poetą. A ten przypadkiem nie był na M. ? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil pewnie go Hegel ukąsił 02.02.07, 21:22 stranger.pl napisał: > żałował w czasach stalinowskich, że Polska nie stała się 17. republiką ZSRR? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Herbert pewno żałował w rozmowach z SB. 02.02.07, 21:25 stranger.pl napisał: > żałował w czasach stalinowskich, że Polska nie stała się 17. republiką ZSRR? > Co sądzić o takim osobniku - zdrajca, śmieć czy drań? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil wiem ze powiedzial to Milosz (w rozmowie z Herbert 02.02.07, 21:36 em) ale było to w Kaliforni podczas wizyty Herberta w domu Milosza Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: wiem ze powiedzial to Milosz (w rozmowie z He 02.02.07, 23:38 Masz rację - prostując moje słowa. To juz było duzo pózniej (po śmierci Stalina) i na emigracji! Odpowiedz Link Zgłoś
twoj.psychiatra To Alferd Lampe był Poetą, strendzier? 02.02.07, 22:11 No popatrz. To ja zaraz się dowiem, że partyjne wstepniaki to byla poezja strendzier, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil młody czlowieku, wasza pani od polskiego nie musi 02.02.07, 22:16 wiedziec wszystkiego o starszych poetach (a i w programie tego pewnie nie ma) Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Laureat Nobla 02.02.07, 23:02 i NASZ czlowiek. tylko bedac nam uzytecznym, moze polak dostac zaszczyty. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil nie chciłabym byc niedelikatny ale psujesz nam zab 02.02.07, 23:04 awę banme1 napisała: > i NASZ czlowiek. tylko bedac nam uzytecznym, moze polak dostac zaszczyty. Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Re: nie chciłabym byc niedelikatny ale psujesz na 02.02.07, 23:05 jaka to zabawe masz? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil oczekiwalem jakis smakowitych kawałkow z tworczosc 02.02.07, 23:07 i Wielkich Poetów (i Noblistów) a ty przychodzisz i walisz cepem, ze wszystko to żydowska intryga banme1 napisała: > jaka to zabawe masz? Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Re: oczekiwalem jakis smakowitych kawałkow z twor 02.02.07, 23:12 kto uzyl slowa "zydowska", oprocz ciebie? polak antysemita w kazdym odruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil przepraszam za pomylke! oczywiscie ze jestes Buł 02.02.07, 23:13 garką! banme1 napisała: > kto uzyl slowa "zydowska", oprocz ciebie? > polak antysemita w kazdym odruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Te, shiksa, nie lapiesz nawet dowcipu! 02.02.07, 23:15 Idz Ty sie szkolic, bo znowu bedziesz piramidy budowac. Pora zlapac jakis fach! Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil dodam tylko ze słowo "zydowska" jest jak najbardzi 02.02.07, 23:18 ej kosher dla nas Polaków inaczej - nie jest to słowo nieprzyzwoite banme1 napisała: > kto uzyl slowa "zydowska", oprocz ciebie? > polak antysemita w kazdym odruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Re: dodam tylko ze słowo "zydowska" jest jak najb 02.02.07, 23:22 tepys , jak polak. bye, moron. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil obciach robisz swoim rodakom 02.02.07, 23:23 banme1 napisała: > tepys , jak polak. bye, moron. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Ty dzis masz dyspenze? :-))) 02.02.07, 23:24 Piatek. Wieczor. A Ty przy kompie? Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Ty dzis masz dyspenze? :-))) 02.02.07, 23:27 Ona tylko oddelegowana by podawać sie za żydówkę - wystarczy zapytać się ją coś dokładniejszego o judaizmie lub z hebrajskiego a nic nie wie! Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil wynarodowiony Polak to tez najczesciej szuja 02.02.07, 23:30 stranger.pl napisał: > wystarczy zapytać się ją coś dokładniejszego o judaizmie lub z hebrajskiego >a nic nie wie! Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Re: Ty dzis masz dyspenze? :-))) 02.02.07, 23:37 dziwak: ty co wiesz o judaizmie, ze wiesz, ze ja nie wiem? polak zlapany na mysleniu jestes? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil porzadny Żyd mieszka w Izraelu i walczy o swoja Oj 02.02.07, 23:41 czyzne - a takie amerykanskie cwaniaczki jak Ty zajmuja sie tylko sianiem nienawisci pomiedzy naszymi narodami banme1 napisała: > dziwak: ty co wiesz o judaizmie, ze wiesz, ze ja nie wiem? polak zlapany na > mysleniu jestes? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Re: porzadny Żyd mieszka w Izraelu i walczy o swo 02.02.07, 23:45 tak jak Hitler, masz ambicje definiowac kim my mamy byc? zalosny , na szczescie bezzebny maly polaku. plac za zolniezykow i bazy dla nas. taka twoja rola w swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil uwazam tylko ze nie powinnaś siać nienawiści pomię 02.02.07, 23:47 dzy Polakami i Żydami banme1 napisała: > szczescie bezzebny maly polaku. plac za zolniezykow i bazy dla nas. taka > twoja rola w swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Re: uwazam tylko ze nie powinnaś siać nienawiści 02.02.07, 23:48 zydzi znaja was doskonale. trudno cos siac tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis I vice versa 02.02.07, 23:49 Rzucasz sie jak zyd po pustym sklepie.... To tylko dlatego, ze nie udalo sie judeopolonii utworzyc? To chyba juz pomysl bez szans. Slyszalam, ze wojnie z Iranem, macie im piramidy budowac. To prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil amerykanscy Żydzi to nie sa prawdziwi Żydzi 02.02.07, 23:50 banme1 napisała: > zydzi znaja was doskonale. trudno cos siac tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Twoi dziadkowie mogli ratowac naszych Żydów 02.02.07, 23:59 Hitlerowi wystarczylo dać pieniądze - pożałowali pieciu centów i palcem nie kiwneli aby pomoc rodakom w ucieczce do US banme1 napisała: > > zydzi znaja was doskonale. trudno cos siac tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Re: Twoi dziadkowie mogli ratowac naszych Żydów 03.02.07, 00:02 tys ignorancki polski glupiec i antysemita (tautologia). co twoje polaki w chicago zrobili dla was w 39, tepaku od wodki? nie belkocz, bo poznac kim jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil a teraz chcecie żerowac na krwi swoich rodaków 03.02.07, 00:04 od których odwrociliście sie plecami w potrzebie banme1 napisała: > tys ignorancki polski glupiec i antysemita (tautologia). co twoje polaki w > chicago zrobili dla was w 39, tepaku od wodki? nie belkocz, bo poznac kim > jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Re: a teraz chcecie żerowac na krwi swoich rodakó 03.02.07, 00:06 wolalbys ty dostac te kase? hehehe. malo zebry od UE (NIEMCOW) masz? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil my Polacy nie jestesmy czcicielami "kasy" 03.02.07, 00:07 banme1 napisała: > wolalbys ty dostac te kase? Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: uwazam tylko ze nie powinnaś siać nienawiści 02.02.07, 23:55 Nie kompromituj się bo nie jesteś tym za kogo się przedstawiasz i przestań rzeczywiście śiać nienawiśc pomiędzy Polakami a Żydami! Ty jesteś... am haarec Oczywiście jako żydówka wiesz co powiedziałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Re: uwazam tylko ze nie powinnaś siać nienawiści 03.02.07, 00:01 wysililes sie by goolowac? Uwazaj, mozg ci sie zatrze. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: uwazam tylko ze nie powinnaś siać nienawiści 03.02.07, 00:06 To co mówisz jest (jak mówią żydzi)... "pigur sichli"! Ciotka ty ni ząb nie znasz hebrajskiego - jaka z ciebie żydówka skoro w świecie akumów nie masz szacunku dla swoich? Goje się uczą hebrajskiego a ty... "bur"!:P Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 02.02.07, 23:51 Znowu polowanie na czarownice? Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 02.02.07, 23:57 daktylek napisał: > Znowu polowanie na czarownice? To dla ciebie pamięć o historii to polowanie na czarownice? I obalanie fałszywych legend to coś złego? Dziwne - też tak mówisz gdy wspomina się mordowanie ludzi w Auschwitz? Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 03.02.07, 00:14 stranger.pl napisał: > daktylek napisał: > > Znowu polowanie na czarownice? > > To dla ciebie pamięć o historii to polowanie na czarownice? I obalanie > fałszywych legend to coś złego? > Dziwne - też tak mówisz gdy wspomina się mordowanie ludzi w Auschwitz? Pamięć o historii to pamięć o Auschwitz. Natomiast durna wypowiedź człowieka, który nikogo nie zamordował, to polowanie na czarownice. Nie widzisz różnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil btw.: rezyser filmu Jude Suss tez nikogo nie zamor 03.02.07, 00:17 dował daktylek napisał: >Natomiast durna wypowiedź człowieka, > który nikogo nie zamordował, to polowanie na czarownice. Nie widzisz różnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: btw.: rezyser filmu Jude Suss tez nikogo nie 03.02.07, 00:31 Mówisz o filmie, który powstał na podstawie książki Liona Feuchtwangera? Zwanego kronikarzem antysemityzmu? Tego samego, którego książki hitlerowcy palili? Znaczy według ciebie Lion Feuchtwanger ma odpowiadać za to, co hitlerowcy nakręcili według jego książki? Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 03.02.07, 00:26 Hitler też nikogo nie zamordował osobiście a co dopiero J. Goebbels, który też nikgo nie zamordował osobiście - a słynął z "durnych wypowiedzi". Rozumiem że wypominanie im odpowiedzialności za zagładę: Słowian, Romów, Zydów to według ciebie tylko "polowanie na czarownice":P Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 03.02.07, 00:35 A nie widzisz różnicy między Hitlerem a Miłoszem? Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 03.02.07, 00:39 Nie - nie widzę żadnej różnicy w kategorii bycia przyzwoitym człowiekiem! Tym bardziej nie widzę ilekroć jestem w Warszawie na Powązkach i składam kwiaty na grobach Polaków którzy walczyli by Polska nie została 17 republika ZSRR i za to zginęli! Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 03.02.07, 00:41 Wiesz co - w takich kategoriach powiedz jeszcze, że nigdy ale to nigdy nie złamełeś prawa ... Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 03.02.07, 00:54 Ja nie jestem ideałem ani wzorcem ani nikt nie robi ze mnie ideału lub wzorca. Za to Cz. Miłosz jest stawiany jako wzorzec i ideał przez niektórych - co jest kłamstwem i fałszywa legendą! Był niezłym poetą, był niezłym wykładowcą - ale jako Polak był św.nią! Nie godzi się aby z ust Polaka padały słowa, że żałuje że Polska nie stała się 17. republiką ZSRR - czy dobrze, że Sowieci mordowali w Katyniu Polaków czy dobrze, że Hitler stworzył Auschwitz - kto tak mówi ten jest skończoną kanalią i łajdakiem. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad I kto się ostanie? 03.02.07, 00:12 Jeśli wyciąć z polskiej poezji Miłosza, Tuwima i Gałczyńskiego. Broniewskiego, Szymborską i Różewicza. W następnej kolejce poleci pewnie Stachura (pisywał na konkursa leninowskie). Potem Staff (jeszcze żył, a się nie odciął). Potem Herbert (błotko się przykleja). I kto zostanie? Piprztyccy z Pipidowki Dolnej, pisarze tak mierni, że się nimi nawet SB nie interesowało. Rymopisy najlepszego czestochowskiego chowu - dobrze jeśli od "blizny i ojczyzny", a nie od "ruskich prać, k...a mać". Ewentualnie paru emigrantów Andersowskich (dopóki się im nie wyciągnie że pijali z wyż. wyszcz.) Czy naprawdę o to Waści chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Oby. 03.02.07, 00:21 Ale mam wrażenie że wielu tu chciałoby wprowadzić wręcz zapis na niektóre nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil niektore nazwiska nie powinny patronowac ulicom 03.02.07, 00:22 czy szkolom logo.vlad napisał: > Ale mam wrażenie że wielu tu chciałoby wprowadzić wręcz zapis na niektóre > nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: niektore nazwiska nie powinny patronowac ulic 03.02.07, 00:34 1. Zapis? Ależ nie - należy pamiętać wszystkie nazwiska, czyny, słowa, rozmowy i dzieła! Po to aby nigdy w przyszłości nie przyszedł jakiś nowy Qusling czy Miłosz czy Targowiczanin. Po to aby patronem polskiej szkoły nie był ani Jakub Berman ani Konstanty Rokossowski ani Janek Krasicki ani Wanda Wasilewska ani Czesława Miłosz... etc. Ich literaturę i działa należy znać (pisali czasami ładne rzeczy - np. Wasilewska która walczyła jak lwica by uczynić z Polski 17. republikę ZSRR tak że nawet Stalin wciekł się na nią bo nie chciał tego) ale jako Polacy nie zdali egzaminu - okazali sie sprzedawczykami i zdrajcami! Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: niektore nazwiska nie powinny patronowac ulic 03.02.07, 00:38 Ale za to Kurasiowi można stawiać pomniki ... Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: niektore nazwiska nie powinny patronowac ulic 03.02.07, 00:44 w11mil napisała: > czy szkolom A kto o tym będzie decydował? Wiesz, jeszcze pamiętam jak moja była buda pozostawała ładnych parę lat bez patrona, bo w ataku patriotycznego szału blokowano kolejno Makuszyńskiego i Korczaka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: niektore nazwiska nie powinny patronowac ulic 03.02.07, 00:47 Jasne - albo zmiana nazwy ulicy tylko dlatego, że się nazywała Czerwona (bez żadnych dodatków):PPP Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: niektore nazwiska nie powinny patronowac ulic 03.02.07, 00:57 Bywały wypadki jeszcze bardziej humorystyczne - ot, choćby wymiana B. Malinowskiego komucha na B Malinowskiego od "życia seksualnego dzikich", a następnie (ksiądz się oburzył) na B. Malinowskiego olimpijczyka... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: I kto się ostanie? 03.02.07, 00:18 Pewnie dla niektórych byłoby najlepiej wyciąć w pień wszystkich, którzy żyli przed 1989 rokiem, zrównać z glebą i zacząć od nowa. Siebie przy okazji też powinni wyciąć, bo żyli w niewłaściwych czasach, w niewłaściwych szkołach się uczyli i niewłaściwe dyplomy posiadają. Na dodatek przez jakiś czas z obrzydzeniem byli obywatelami PRL. No zwyczajni kolaboranci :PPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil my katolicy potepiamy grzech a nie czlowieka 03.02.07, 00:21 - takie mamy przepisy daktylek napisał: > Pewnie dla niektórych byłoby najlepiej wyciąć w pień wszystkich, którzy żyli Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: my katolicy potepiamy grzech a nie czlowieka 03.02.07, 00:33 a tu potępiacie akurat człowieka a nie grzech Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: my katolicy potepiamy grzech a nie czlowieka 03.02.07, 00:47 Na moje oko - potępiaja człowieka PRZEZ grzech. W tym wypadku chyba przez grzech agorowości - z listy przytoczonych przeze mnie nazwisk jakoś tylko Wisława i Czesław są w czambuł potępiani. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: I kto się ostanie? 03.02.07, 00:20 Maści Panie jeśli masz Aćpan wątpliwości jak zachować się w ciężkich czasach to zachowaj się przyzwoicie:) Wiesz acan kto to mawiał? Polska literatura ma sporo poetów, którzy zostali wyklęci m.in. za komuny - zastosowano wobec nich "śmierć cywilną" - mieszkali w Polsce, nie opuścili ją, pisali ale do dziś nie są znani szerzej nie dlatego, że pisali kiepskie rzeczy ale dlatego że je przemilczano. Czas najwyższy aby autorytetami nie byli szmaciarze - bo to nikczemne i mało dydaktyczne dla maluczkich - skoro mogą z tego wynieś naukę, że można być świnią i dostać Nobla i być „wzorcem”! Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: I kto się ostanie? 03.02.07, 00:41 > Maści Panie jeśli masz Aćpan wątpliwości jak zachować się w ciężkich czasach > to zachowaj się przyzwoicie:) > Wiesz acan kto to mawiał? W tym kontekście pozwolę sobie przypomnieć wmordębijcę Ipohorskiego i jego smutny koniec. Tyż genetyczny patriota. > Polska literatura ma sporo poetów, którzy zostali wyklęci m.in. za komuny - > zastosowano wobec nich "śmierć cywilną" - mieszkali w Polsce, nie opuścili > ją, pisali ale do dziś nie są znani szerzej nie dlatego, że pisali kiepskie > rzeczy ale dlatego że je przemilczano. Nazwiska i utwory proszę. Chętnie zobaczę, czy rzeczywiście były to utwory AŻ TAK DOBRE, jak Waść twierdzisz. Mam tylko nadzieję, że pissali lepszą polszczyzną od Waszmości (problemy z zaimkami). > Czas najwyższy aby autorytetami nie byli szmaciarze - bo to nikczemne i mało > dydaktyczne dla maluczkich - skoro mogą z tego wynieś naukę, że można być > świnią i dostać Nobla i być „wzorcem”! Widzisz Waść, cholerrrnie nie lubię używania słowa "autorytet" w znaczeniu "wielki guru". Niedługo będe się bał powiedzieć, że jakiśtam profesor jest autorytetem w dziedzinie onkologii, bo mi wytkną, że w ten sposób popieram jego romans z pielęgniarką. ;) A co do "wielkich guru" - w większości wypadków sami ich sobie rodzimy ze strzępów informacji, jakie do nas docierają. A nuż okaże się, że któryś z Twoich "niezłomnych" był poza tym kutwą, pieniaczem i ochlaptusem pierwszej kategorii? I co wtedy? Ano nic. Po prostu trzeba sobie wziąć za wzór jego niezłomność, a w sprawie pokory czy trzeźwości poszukac innego wzorca... Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Bede strzelal 03.02.07, 00:20 Nie byl to czasem pan o imieniu Konstanty? Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Re: Bede strzelal 03.02.07, 00:40 Nie strzelaj! Bo ci zarzucą, że odstrzeliłeś jakiegoś " prawdziwego" Polaka! A to znaczy, ze jesteś Żyd! Bo tylko te Żydy mordowały Polaków! A ten poeta nazywał się Słonimski. Popatrz, też Żyd! I naWOŁYWAŁ DO PRZYZWOITEGO ZACHOWANIA! Popatrz, co te Żydy potrafią, żeby się zakamuflować! Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 03.02.07, 00:32 Nie wiem kto wg ciebie coś żałował w czasach stalinowskich. Zdecydowanie wiem co mysleć o takich zdrajcach, śmieciach i draniach jak ty. Szkoda że nie żyłeś w czasach stalinowskich. Prawdopodobnie należał byś do PZPR-u i pracował w Urzędzie Bezpieczeństwa. Albo w Trybunie Ludu. Takich bezmyślnych i prymitywnych kanalii potrzebowali do bezpodstwnych oskarżeń i niszczenia ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 03.02.07, 00:36 To negujesz słowa Miłosza? Uważasz że są nieprawdziwe i że nigdy ich nie powiedział (cyt.: "żałuje że Polska nie stała się 17/. republika ZSRR") czy też uważasz że są usprawiedliwione? Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 03.02.07, 00:40 Uważam je za durną wypowiedź i tyle. Nie będę negować całego porządnego życia człowieka tylko dlatego, że raz czy drugi coś durnego powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 03.02.07, 00:43 A ty przez jakiś czas mówisz tu rzeczy idiotyczne - i co, mamy cię powiesić? Wolałbym ci dać w mordę, szkoda, że nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 03.02.07, 00:45 To oczywiście było do tego strangera, czy jak się tam ten kretyn nazwał. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Zagadka - który z polskich poetów publicznie 03.02.07, 13:58 A co stranger mowi,jak strzeli pół litra? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Twoje argumenty są, delikatnie mowiac, słabe 03.02.07, 14:04 i nie zmieni tego nawet mocne "dawanie w mordę" asso1 napisał: > To oczywiście było do tego strangera, czy jak się tam ten kretyn nazwał. >A ty przez jakiś czas mówisz tu rzeczy idiotyczne - i co, mamy cię powiesić? >Wolałbym ci dać w mordę, szkoda, że nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś