kecawa 07.02.07, 21:03 U ,,damy" Olejnik wielce szacowna pani profesor solidaryzowała się z Sikorskim broniącym Jaruzelskiego zniesmaczony kecaw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus99 Re: Staniszkis Sikorski bronił Jaruzela 07.02.07, 21:06 po prostu zna pojęcie przyzwoitości i w dodatku potrafi myśleć. o tobie tego powiedzieć nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Staniszkis Sikorski bronił Jaruzela 07.02.07, 21:08 Staniszkis wyraznie mądrzeje! Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Staniszkis Sikorski bronił Jaruzela 07.02.07, 21:43 Był sobie taki człowiek, co służył w armii carów.Romuald T się nazywał!Walczył w 1849 roku tłumiąc powstanie węgierskie!Walczył w latach 1853-56 w tzw. wojnie krymskiej!Lecz gdy go Ojczyzna wezwałaOn zrzucił mundur i poszedł tam gdzie powinien się znaleźć.Tym człowiekiem bohaterem był Romuald T .Był sobie taki człowiek Wojciech J, co służył w LWP.Walczył w 1968 roku z bezbronnymi Czechami usuwał żydowskich żołnierzy z armii, w 1970 roku wysłał na brata brata zaś w 1881 podniósł rękę na naród!Czas stanu wojennego całkowicie zmarnował rujnując polską gospodarkę .Gdy ZSRR upadał on oddal władzę różowym.Tym człowiekiem jest Wojciech J Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Staniszkis Sikorski bronił Jaruzela 07.02.07, 21:56 Po tym co wyprawiaja jej niedawni pupile bracia K , wypadalo by juz zmadrzec .... Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Staniszkis Sikorski bronił Jaruzela 07.02.07, 23:29 joannabarska napisała: > Staniszkis wyraznie mądrzeje! Naprawdę? nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Staniszkis Sikorski bronił Jaruzela 08.02.07, 00:31 joannabarska napisała: > Staniszkis wyraznie mądrzeje! Nie sądze .... Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Staniszkis Sikorski bronił Jaruzela 07.02.07, 21:11 Wielce szanowna pani profesor wyraziła jedynie bardzo przekonujący pogląd, że od ewntualnego degradowania Jaruzela są ci, którzy też przeszli przez Wał Pomorski, a nie niewyżyte kurduple... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Staniszkis Sikorski bronił Jaruzela 07.02.07, 23:59 3promile napisał: > Wielce szanowna pani profesor wyraziła jedynie bardzo przekonujący pogląd, > że od ewntualnego degradowania Jaruzela są ci, którzy też przeszli przez Wał > Pomorski, a nie niewyżyte kurduple... A kto to jest Staniszkis?! Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Wielcy Polacy! 07.02.07, 21:13 www.ofertaforum.onyx.pl/gzc6ctn1/powiekszenie?z=10372b.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bubba49 Re: Staniszkis Sikorski bronił Jaruzela 07.02.07, 21:13 a czy ty facet wiesz co to znaczy państwo prawa,od karania są sądy a nie przymulasty picmen,i tylko sądy.I dlatego prof.Staniszkis czy Sikorski są ludzcy,a nie mściwe picmeny. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Jadwiga Staniszkis nie broniła W.Jaruzelskiego 07.02.07, 21:15 solidaryzowała się jedynie z byłym ministrem obrony co do mozliwości degradacje .Stwierdziła , że tego mogą tylko dokonać Ci,którzy z W.Jaruzelskim przeszli szlak II wojny światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
portoryko13 Re: broniła - słuchałem, miała rację 07.02.07, 21:29 I miała całkowitą rację. Był to jeden z lepszych wywiadów jaki z nią słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: broniła - słuchałam 07.02.07, 21:35 przestań chrzanić, dla Ciebie, każda wypowiedź , która w jakimś aspekcie odnosi się do obrony autora stanu wojennego nierozerwalnie wiąże się z faktem apologii tego haniebnego aktu jakim, był niewątpliwie stan wojenny. Czy Monika Olejnik jasno postawiła pytanie |Czy aprobuje pani profesor wprowadzenie stanu wojennego?" i czy na takie pytanie usłyszeliśmy odpowiedź twierdzącą od J.Staniszkis ??? Zatem nie opowiadaj dyrdymałów , że J.Staniszkis popiera wprowadzenie stanu wojennego. Odpowiedz Link Zgłoś
portoryko13 Re: broniła - słuchałem 07.02.07, 21:39 No właśnie pani Monika nawet nie musiała tego pytania zadać. Mogłeś słuchać uważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Oglądałem ten program, 07.02.07, 21:42 jak ktoś chce usłyszeć to co dla niego jest wygodne , to stosuje taką argumentację jak powyżej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
portoryko13 Re: Oglądałem ten program, 07.02.07, 21:46 Nie mam ochoty na wulgarną kłótnię zaznaczam. To pani Staniszkis podała argumenty na swoje zdanie. Z tego co pamiętam powołała się na materiały o naszym regionie, które widziała w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Oglądałem ten program, 07.02.07, 21:49 to są argumenty niewygodne dla niektórych.nic dziwnego,że ich nie słyszą. Odpowiedz Link Zgłoś
portoryko13 Re: Oglądałem ten program, 07.02.07, 21:51 venus99 napisał: > to są argumenty niewygodne dla niektórych.nic dziwnego,że ich nie słyszą. Ja usłyszałem to jasno i wyraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Oglądałem ten program, 07.02.07, 21:56 moja uwaga dotyczyła słuchania przez camille. Odpowiedz Link Zgłoś
portoryko13 Re: Oglądałem ten program, 07.02.07, 22:09 venus99 napisał: > moja uwaga dotyczyła słuchania przez camille. Nawet przez chwilę nie twierdziłem inaczej:)))) Z tego jak ja to odebrałem, to Staniszkis wyraziła zrozumienie polityki prowadzonej przez Jaruzelskiego. Nie powiedziała tego jakoś optymistycznie, bo jak można w taki sposób można o tragedii to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Oglądałem ten program, 08.02.07, 00:29 portoryko13 napisał: > Nie mam ochoty na wulgarną kłótnię zaznaczam. > > To pani Staniszkis podała argumenty na swoje zdanie. Z tego co pamiętam > powołała się na materiały o naszym regionie, które widziała w USA. ... oraz na seminariach z Kulikowem i jeszcze jednym generałem radzieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
portoryko13 Re: Oglądałem ten program, 08.02.07, 00:35 dr.freud napisał: > portoryko13 napisał: > > > Nie mam ochoty na wulgarną kłótnię zaznaczam. > > > > To pani Staniszkis podała argumenty na swoje zdanie. Z tego co pamiętam > > powołała się na materiały o naszym regionie, które widziała w USA. > > ... oraz na seminariach z Kulikowem i jeszcze jednym generałem radziecki Zgadza się, przed chwilą widziałem powtórkę. Pomysły kancelarii prezydenta porównała do gry w Zośkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot samo oglądanie nie wystarcza 07.02.07, 21:51 trzeba jeszcze słuchać ze zrozumieniem, wszyscy wiedzą, że masz z tym kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
portoryko13 Re: samo oglądanie nie wystarcza-zgoda 07.02.07, 21:53 Trzeba jeszcze trochę pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
portoryko13 Re: Oglądałem ten program, 08.02.07, 00:30 camille_pissarro napisał: > jak ktoś chce usłyszeć to co dla niego jest wygodne , to stosuje taką > argumentację jak powyżej ;))) No i właśnie obejrzałem powtórkę. Potwierdzam, to co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: broniła - słuchałam 07.02.07, 21:41 w sposób absolutnie jednoznaczny uzasadniła zasadność jego wprowadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Klamiesz camille_pissarro - jak zwykle 08.02.07, 00:27 to już staje sie smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro1 I miała racje 07.02.07, 21:39 Umotywowała swoje poglądy rozsądnie i wskazała publikacje i wypowiedzi na których oparła swoje osądy. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Staniszkis Sikorski bronił Jaruzela 07.02.07, 22:35 Trzeba przyznać, że usunięcie żydowskiej kadry oficerskiej w 1968 roku bardzo ładnie świadczy o dalekowzroczności generała. Tym bardziej, że jako TW Wolski służył im skutecznie, czemu zawdzięcza swoją "zawrotną" karierę. Chciałbym tego szpicla widzieć powieszonego na strunach od fortepianu. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Staniszkis Sikorski bronił Jaruzela 07.02.07, 23:56 skoro był żołnierzem,to co za różnica czy był saperem czy w IW ? Odpowiedz Link Zgłoś