costerco 24.02.07, 19:26 i Kaczynskiego i teraz nie żałuje swojego wyboru?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
odpoczywam Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 24.02.07, 19:32 Czemu w Pisie całe szefostwo wyglada jak efekt nieudanych doswiadczeń medycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 24.02.07, 19:45 ja i nie zaŁuje Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 24.02.07, 19:52 Tez sobie zadawalem to pytanie ... Nie sadze by byl to zbieg okolicznosci ! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 24.02.07, 19:55 Debile trafiają się w każdym środowisku. samo życie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 24.02.07, 19:55 Takie nagromadzenie wynalazków w jednym miejscu i czasie. Fakt,to nie przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
odpoczywam Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 24.02.07, 20:01 Wszystkie przymioty okreslajace srednie dla populacji, dużo poniżej sredniej, {mimo litosci nawet poniżej sredniej ważonej}.Co to zareprezentacja? Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 24.02.07, 20:03 pocieniasy? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek To tylko qTuski i LiDioci :))) 24.02.07, 20:22 kikoo1 napisała: > pocieniasy? ---> Wiesz, takie POrąbanie z POplątaniem, Lewizny i Defraudacje Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 24.02.07, 20:47 nie tylko szefostwo.Jak tak popatrzec,to une wszystkie jakies takie...... Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 24.02.07, 20:24 ja głosowałem na Samoobronę i swego wyboru nie żałuję Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 24.02.07, 21:17 s-k-i-n napisał: > ja głosowałem na Samoobronę i swego wyboru nie żałuję Ty akrat nie musiałeś się chwalić. To widać, słychać i czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil ja glosowalem i widze ze to byla trafna decyzja 24.02.07, 20:47 gospodarka kwitnie, inwestorzy zacheceni ukroceniem lapowkarstwa inwestuja na potęgę Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: ja glosowalem i widze ze to byla trafna decyz 24.02.07, 20:49 w11mil napisała: > gospodarka kwitnie, inwestorzy zacheceni ukroceniem lapowkarstwa inwestuja na > potęgę O, to nowość:) Może wymień chociaż ze 3 inwestorów których sciagnęli do kraju kartofle? Odpowiedz Link Zgłoś
kkiko1 Re: ja glosowalem i widze ze to byla trafna decyz 24.02.07, 20:52 prosze i wyraZaj się grzecznie, czerwona bulwo! www.poland.gov.pl/Inwestycje,zagraniczne,w,Polsce,1569.html Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: ja glosowalem i widze ze to byla trafna decyz 24.02.07, 21:00 Dyziu, chwali ci sie ze potrafisz wykonac ctrl-c, ctrl-v, ale dobrze by było żebyś czytał od czasu do czasu to co wklejasz. Zabezpieczysz sie w ten sposob przed zrobieniem z siebie przygłupa (po prawdzie to właściwie nie można się zabezpieczyć przed istniejącym już realnie stanem, ale co tam:)). Ja pytam o inwestorów których do RP ściągnęli kaczy kurduple - a nie o tych którzy zainwestowali w RP do roku 2005 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil google: "tempo inwestycj zagranicznych" i "2006" 24.02.07, 21:04 www.mgip.gov.pl/Wiadomosci/Eksport+i+Inwestycje+Zagraniczne/default.htm?Page=2 ross128 napisał: > O, to nowość:) Może wymień chociaż ze 3 inwestorów których sciagnęli do kraju > kartofle? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista To akurat jest przykład wyjątkowego chamstwa 24.02.07, 21:17 tupetu i bezczelności. Ze o nieuctwie nie wspomnę, PiSowski minister gospodarki nie wie nawet gdzie Kobierzyce są zlokalizowane (wg. min. gospod. "na terenie Tarnobrzeskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej".) Inwestycja Toshiby ogłoszona we wrześniu 2006 nie ma nic wspólnego z działami PiSu. Wygłupiłeś się drogi w11mil okrutnie, tak jak wygłupiasz się za każdym razem gdy próbujesz bronić swoich pokracznych mocodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil odwołuję Toshibę! 24.02.07, 21:25 cyklista napisała: Inwestycja Toshiby ogłoszona w > e > wrześniu 2006 nie ma nic wspólnego z działami PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 jest tylko jeden maciupki problem:) 24.02.07, 21:30 A własciwie kilka :) 1) umowa pomiedzy Toshiba Corporation a ARP S.A, potwierdzajaca inwestycje w "Euro Park WisłoSan" została zawarta na poczatku 2005:) Dokladnie w marcu 2005. Rzadzily wtedy kurduple? :) 2) Umowa z Sharpem na inwestycję w Łysomicach równiez pochodzi z pierwszej połowy 2005 roku:) Działania pisdackiego rzadu ograniczył sie do podpisania grantu potwierdzajacego fundusze na przygotowanie terenu. Tylko ze nie mogli zrobic nic innego, jesli nie chcieli placic kar umownych za zerwanie umowy:) 3) Umowa z Bridgestone to jeszcze wieksza wtopa milosnikow kartofli, albowiem list intencyjny zostal podpisany... w 2004 roku:) Potem japonczykow skutecznie odstraszyla idiotyczna polityka inwestycyjna wladz szczecina (casus supermarketu Sallera - 9,5 mln w plecy!) i dopiero jak jurczyk poszedl na drzewo to wrocili:) 4) niemal identyczna sytuacja z gillette - decyzje o zinwestowaniu podjęto w marcu 2004. Wtedy tez kartofle rzadziły?:))) No, to gdzie te kartoflane inwestycje? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil no dobra! inwestorzy w panice uciekaja a anlitykom 24.02.07, 21:40 ekonomicznym cos sie przywidzialo ross128 napisał: > A własciwie kilka :) > 1) umowa pomiedzy Toshiba Corporation a ARP S.A, potwierdzajaca inwestycje > w "Euro Park WisłoSan" została zawarta na poczatku 2005:) Dokladnie w marcu > 2005. Rzadzily wtedy kurduple? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: no dobra! inwestorzy w panice uciekaja a anli 24.02.07, 21:53 w11mil napisała: > ekonomicznym cos sie przywidzialo jesli analitykom ekonomicznym cos sie przywiduje to marni to analitycy:) Ale odbiegamy od tematu - gdzie sa te inwestycje, ktore sa zasługa kartoflanych kurdupli, to znaczy zostały wynegocjowane za czasów ich rzadów, a nie sa wtedy tylko finalizowane? :) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Procter&Gamble w ostatnim tygodniu (nie chce mi 24.02.07, 22:01 sie szukac) ross128 napisał: > Ale odbiegamy od tematu - gdzie sa te inwestycje, ktore sa zasługa kartoflanych Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 :)))) 24.02.07, 22:08 masz ty pecha dyziu - co cos napiszesz to kompromitacja:) Nasz szanowny kaczy rzad nie dal jeszcze nawet rady zakonczyc prac nad rozporządzeniem dotyczącym poszerzenia terenów ŁSSE:) na ktorym amerykanie mogliby postawic fabryke. Ba, nawet nie dali rady odpowiedziec na list intencyjny jankesów z konca stycznia:) Zeby bylo śmieszniej rozmowy z P&G stara sie prowadzic Marek Cieślak, prezes ŁSSE, bo nikt z kaczego rzadu nawet nie pofotygował się :) do wyznaczenia kogos do koordynacji rozmów :) Doprawdy - sukces :) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil tu linki; wynika z nich ze wszystko bedzie OK 24.02.07, 22:13 ross128 napisał: > Nasz szanowny kaczy rzad nie dal jeszcze nawet rady zakonczyc prac nad > rozporządzeniem dotyczącym poszerzenia terenów ŁSSE:) na ktorym amerykanie biznes.onet.pl/g,1489795,wiadomosci.html biznes.onet.pl/0,1492461,wiadomosci.html biznes.onet.pl/0,1492473,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
dekaczyzacja Re: tu linki; wynika z nich ze wszystko bedzie OK 24.02.07, 22:15 Kaczyści znają się na gospodarce, czytali ostatnio raport- wynika z niego, że wszystko będzie OK Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil o rozwoju gospodarki pisze nawet GW - trudno 24.02.07, 22:17 posadzac ja o sympatie dla PIS dekaczyzacja napisała: > Kaczyści znają się na gospodarce, czytali ostatnio raport- > wynika z niego, że wszystko będzie OK Odpowiedz Link Zgłoś
dekaczyzacja Re: o rozwoju gospodarki pisze nawet GW - trudno 24.02.07, 22:26 Tylko, że z tym rozwojem gospodarki PiS nie ma NIC wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil mozesz w to wierzyc ale to niczego nie zmienia 24.02.07, 22:28 dekaczyzacja napisała: > Tylko, że z tym rozwojem gospodarki PiS nie ma NIC wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
dekaczyzacja Re: o rozwoju gospodarki pisze nawet GW - trudno 24.02.07, 22:29 > Tylko, że z tym rozwojem gospodarki PiS nie ma NIC wspólnego. I to jest ich największa zasługa. Tak są zajęci rozPiSdalaniem, że nie zepsuli całkiem gospodarki przez ten rok. Nie obniżyli podatków i kosztów pracy, Państwo jest coraz droższe- odwrotnie niż obiecywali. ------------------------------------------- "Gdyby nie Radio Maryja, nie byłoby tego rządu, nie byłoby czwartej Rzeczpospolitej" -prezes J.Kaczyński na 15-leciu RM do moherowych beretów. Moherowe berety (fanatycy religijni, antysemici, ludzie słabo wykształceni i sfrustrowani) to "dzięki wam" mamy ten rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 ROTFL!!! 24.02.07, 22:29 A chociaz przeczytałeś co tam pisze??? :))) "Zdaniem Cieślaka, dobiegają końca prace w rządzie nad rozporządzeniem dotyczącym poszerzenia terenów ŁSSE o 180 ha, w tym ponad 55 ha w Aleksandrowie Łódzkim. W jego ocenie, rozporządzenie powinno wejść w życie pod koniec kwietnia, a oprócz Aleksandrowa, dotyczy także terenów w Kleszczowie, Wieluniu, Zduńskiej Woli, Włocławku, Kutnie, Radomsku, Zgierzu i Sieradzu. Według prezesa ŁSSE, w połowie roku powinny zakończyć się negocjacje z P&G. Według deklaracji inwestora, budowa zakładu miałaby się rozpocząć jeszcze w tym roku." Zero poparcia rzadowego - nawet rozporzadzenia nie przygotowali na czas:) "Zdaniem", "w ocenie", "według" prezesa ŁSSE - a gdzie u diabla sa przedstawiciele rzadu??? Goodyear - rzeczywiscie inwestuje. Caaaały milion dolarów. Czyli mniej wiecej tyle ile wynosi tygodniowa produkcja:) Tak przy okazji - jak kupowali Dębice to nie wywalili przypadkiem 400 osób z roboty i zeby zwiazki zawodowe nie marudzily to nie obiecali zainwestowac (a byl to rok 2005, maj) w ciagu 2 lat 5 mln dolarów w produkcje? Tak tylko pytam, zeby oszczedzic komus kolejnego osmieszenia sie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil jestem przeciwnikiem omnipotencji rzadu 24.02.07, 22:34 ross128 napisał: - a gdzie u diabla sa > przedstawiciele rzadu??? strefa ma swoj zarzad niech sie wiec zarzad zajmuje tym co powinien robic; a rozporzadzenie ma dotyczyc wielu innych terenow: "rozporządzenie powinno wejść w życie pod koniec kwietnia, a oprócz Aleksandrowa, dotyczy także terenów w Kleszczowie, Wieluniu" Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: jestem przeciwnikiem omnipotencji rzadu 24.02.07, 22:37 w11mil napisała: > strefa ma swoj zarzad niech sie wiec zarzad zajmuje tym co powinien robic; To tez i zarzad sie zajmuje. Problem w tym ze rzad sie nie zajmuje tym co powinien robic zeby ulatwic zarzadowi owo zajmowanie. > a rozporzadzenie ma dotyczyc wielu innych terenow: > "rozporządzenie powinno wejść w życie pod koniec > kwietnia, a oprócz Aleksandrowa, dotyczy także terenów w Kleszczowie, Wieluniu" Czyli - kartoflany rzad opie.. sie nie tylko w sprawie inwestycji P&G, ale tez w sprawie innych? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil to wszystko propaganda wrogow PIS - fakty mówia 24.02.07, 22:39 same za siebie - gospodarka kwitnie ross128 napisał: > Czyli - kartoflany rzad opie.. sie nie tylko w sprawie inwestycji P&G, ale > tez w sprawie innych? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: to wszystko propaganda wrogow PIS - fakty mów 24.02.07, 22:42 I nikt wam nie wmówi... Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: to wszystko propaganda wrogow PIS - fakty mów 24.02.07, 22:45 w11mil napisała: > same za siebie - gospodarka kwitnie Ta, a ostatnio odkryto ze wokól najjaśniejszej gwiazdy gwiazdozbioru Liry - Wegi - istnieje obłok międzygwiezdnego pyłu w którym występują dość skomplikowane zwiazki chemiczne, bardzo podobne do aminokwasów. Tez jest to niewatpliwa zasługa pisu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil politycy maja nie krasc i nie przeszkadzac ludziom 24.02.07, 22:49 sie bogacic Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 no to akurat odwrotnie niz robi pis :))) 24.02.07, 22:55 ktory okrada spoleczenstwo ktorym rządzi (ostatnie pomysly z zusem, rozdymanie wydatkow na niepotrzebne urzedy i urzedasow, akcyzy i "podatki ekologiczne") oraz robi wszystko zeby utrudnic zycie tym ktorzy chca rozwijac wlasne firmy (ostatnie pomysly na temat aptek, pomysly na obowiazkowe koncesjonowanie uslug nawet takich jak fryzjer) Odpowiedz Link Zgłoś
dekaczyzacja Re: Procter&Gamble w ostatnim tygodniu (nie chce 24.02.07, 22:09 mi sie szukac). Ale proszę poszukaj, może coś znajdziesz? Chyba, że to prawda, że PiSdolnięci tak się wzięli za dekomunizację, tropienie agentów i układów, że przynajmniej w gospodarce nic nie schrzanili. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil cos znalazlem 24.02.07, 22:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57964599&a=57974400 dekaczyzacja napisała: > Ale proszę poszukaj, może coś znajdziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: no dobra! inwestorzy w panice uciekaja a anli 24.02.07, 22:59 ty czerwona bulwo, czytaj prasę, słuchaj radia, napisz do ministra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: ja glosowalem i widze ze to byla trafna decyz 24.02.07, 20:52 Ja w ostatniej chwili wybrałam PiS a nie PO, i bardzo jestem z tego zadowolona. Bo PO to cieniasy. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: ja glosowalem i widze ze to byla trafna decyz 24.02.07, 20:54 w11mil napisała: > gospodarka kwitnie, inwestorzy zacheceni ukroceniem lapowkarstwa inwestuja na > potęgę ***************************** Sa jakies dane na temat spadku korupcji?Pytam o rzetelne dane,nie pobozne życzenia.A może coś o ustawach PiS wspomagających gospodarkę?Prawda jest taka że ograniczony umysłowo PiS nic nie zrobił w tym kierunku i bardzo dobrze,dzięki temu nie spieprzył. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: ja glosowalem i widze ze to byla trafna decyz 24.02.07, 20:58 alistair-p napisał:ograniczony umysłowo PiS nic nie zrobił w tym kierunku i bardzo dobrze,dzięki > temu nie spieprzył. Zawisza coś tam ostatnio próbował napisać jakąś ustawę o upadłości gospodarczej ale nie wyszła poza komisję. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil "ustawy wspomagajace gospodarke" to socjalistycz 24.02.07, 21:00 ny przesad - rzad nie ma wspomagac tylko pilnowac regul gry - przedsiebiorcy sobie poradza alistair-p napisał: > życzenia.A może coś o ustawach PiS wspomagających gospodarkę Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil ułatwiali i nie przeszkadzali min. p.Stokłosie 24.02.07, 21:05 ale mi sie to nie podobalo Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: ułatwiali i nie przeszkadzali min. p.Stokłosi 24.02.07, 21:09 Każdy kraj ma jakiegoś swojego Stokłosę. Teraz jakiś kraj ma o jednego Stokłosę więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: "ustawy wspomagajace gospodarke" to socjalist 24.02.07, 21:15 w11mil napisała: > ny przesad - rzad nie ma wspomagac tylko pilnowac regul gry - przedsiebiorcy > sobie poradza > > alistair-p napisał: > > życzenia.A może coś o ustawach PiS wspomagających gospodarkę ********************** Jak to? Po takim gangsterze jak Balcerowicz nic nie trzeba naprawiać?Niemożliwe.Po tylu wypowiedziach że gospodarka zmierza do upadku(przed wyborami)i doprowadzi ludzi do nędzy nie potrzeba nic robić?PiS nie potrafi nic zrobić dobrze,nawet próby są śmieszne.Poprostu nie ma kto tego robić.Ławka PiS się skończyła. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil przeżarta korupcją gospodarka zmierzala do upadku 24.02.07, 21:21 alistair-p napisał: > Jak to? Po takim gangsterze jak Balcerowicz nic nie trzeba > naprawiać?Niemożliwe.Po tylu wypowiedziach że gospodarka zmierza do upadku (prze Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: przeżarta korupcją gospodarka zmierzala do up 24.02.07, 21:28 w11mil napisała: > alistair-p napisał: > > Jak to? Po takim gangsterze jak Balcerowicz nic nie trzeba > > naprawiać?Niemożliwe.Po tylu wypowiedziach że gospodarka zmierza do upadk > u > (prze *************************** Poproszę o rzetelne dane na temat korupcji w roku 2005 i 2007.To co tu piszesz to jakieś majaczenia.Nie twierdzę że nie było korupcji,ale to że jest teraz mniejsza to fakt,ale medialny. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil politycy PIS nie kradna i nie biora łapowek i 24.02.07, 21:37 scigaja te przestepstwa alistair-p napisał: > Poproszę o rzetelne dane na temat korupcji w roku 2005 i 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: politycy PIS nie kradna i nie biora łapowek i? 24.02.07, 21:48 Skąd wiesz,że nie?Bo tak mówią? Ale na lewo i prawo szastają pieniędzmi z budrzetu,czyli wychodzi na to samo albo jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil wiem to z Gazety Wyborczej ktora nie przepuscilaby 24.02.07, 21:52 takiej gratki mike.recz napisał: > Skąd wiesz,że nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: wiem to z Gazety Wyborczej ktora nie przepusc 24.02.07, 21:54 Szastanie publicznymi pieniędzmi w ramach taniego państwa? Ich wały dopiero zaczną wychodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil wtedy zmienie sympatie polityczne 24.02.07, 21:59 mike.recz napisał: > Ich wały dopiero zaczną wychodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: ja glosowalem i widze ze to byla trafna decyz 24.02.07, 21:19 w11mil napisała, jak zwykle bezmyślnie: > gospodarka kwitnie, inwestorzy zacheceni ukroceniem lapowkarstwa inwestuja na > potęgę www.pb.pl/news,20,026b913b-961f-4abc-bf65-b6b365fb680b.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil profesorowie wychowani w socjalizmie wierza 24.02.07, 21:24 we koniecznosc interweniowania panstwa w gospodarke i zbawienne dzialanie ustaw "wspomagajacych gospodarkę" wikul napisał: > www.pb.pl/news,20,026b913b-961f-4abc-bf65-b6b365fb680b.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: profesorowie których 24.02.07, 21:28 wypowiedzi miałaś tu okazję przeczytać są bee Jak dobrze,że nasz rząd ma Skrzypka. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil zadna warstwa zawodowa nie wyszla bez szwanku 24.02.07, 21:31 z okresu rzadow komunistycznych mike.recz napisał: > wypowiedzi miałaś tu okazję przeczytać są bee Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: zadna warstwa zawodowa nie wyszla bez szwanku 24.02.07, 21:36 w11mil napisała: > z okresu rzadow komunistycznych > > mike.recz napisał: > > wypowiedzi miałaś tu okazję przeczytać są bee **************************** Z rządów PiS też nie wyjdzie.Działania i ideologia ta sama.Na lewo od PiS jest tylko ściana. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: profesorowie wychowani w socjalizmie wierza 24.02.07, 21:31 w11mil napisała: > we koniecznosc interweniowania panstwa w gospodarke i zbawienne dzialanie > ustaw "wspomagajacych gospodarkę" > wikul napisał: > > www.pb.pl/news,20,026b913b-961f-4abc-bf65-b6b365fb680b.aspx ***************************** Nie wszystko da się zwalic na czerwonych.Chyba że chodzi ci o wejście do NATO i UE,czemu PiS był przeciwny. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil PIS był przeciwny wejsciu do NATO? 24.02.07, 21:32 a co do UE - PIS był sceptyczny alistair-p napisał: >chyba że chodzi ci o wejście do NATO i > UE,czemu PiS był przeciwny. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: PIS był przeciwny wejsciu do NATO? 24.02.07, 21:34 Tu może przesadziłem.Cofam to NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: profesorowie wychowani w socjalizmie wierza 24.02.07, 21:43 w11mil napisała: > we koniecznosc interweniowania panstwa w gospodarke i zbawienne dzialanie > ustaw "wspomagajacych gospodarkę" > wikul napisał: > > www.pb.pl/news,20,026b913b-961f-4abc-bf65-b6b365fb680b.aspx Jacy profesorowie, konkretnie. "Economist" ocenia to tak : (...) Najbardziej irytuje mnie brak reform. Polska ma niesamowitą okazję, by zreformować finanse publiczne, staromodną machinę rządową, zmniejszyć biurokrację. Dach należy reperować, gdy świeci słońce, a nie - gdy pada deszcz. Tymczasem Polska marnuje ogromną szansę, by dogonić Europę Zachodnią. To moja podstawowa krytyka. Drugi punkt dotyczy obsesji przeszłości, która okazuje się kontrproduktywna. Najlepszym sposobem walki z układem jest tworzenie takiego klimatu gospodarczego i politycznego, by dawne koneksje się nie liczyły. Kaczyńscy mają prymitywne rozumienie tego, czym jest państwo. Uważają, że to instytucja rządząca odgórnie. Prawdziwa naprawa państwa polegałaby na uczynieniu go przejrzystym, odpowiadającym za swe czyny, zdecentralizowanym. Zamiast tego oni próbują odtworzyć jakąś koszmarną biurokrację. Trzeci - polityka kadrowa władz wydaje się godna pożałowania. Bardzo mi się nie spodobało, jak potraktowano ministra obrony Radka Sikorskiego, prezydenckiego ministra Andrzeja Krawczyka czy Andrzeja Grajewskiego [nie został szefem wywiadu wojskowego, gdy do mediów przeciekły informacje z raportu Macierewicza, że współpracował z WSI]. A czwarta rzecz to bardzo zła polityka zagraniczna tego rządu. Niemcy mają dziś w osobie Angeli Merkel najbardziej polonofilskiego kanclerza od czasów Willy'ego Brandta. Tymczasem pani kanclerz traktowana jest tak, jakby była drugim Gerhardem Schröderem. Zaprzepaszczana jest ogromna szansa. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3937192.html Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil p. Edward Lucas nie lubi Kaczorów 24.02.07, 21:45 wikul napisał: > Jacy profesorowie, konkretnie. "Economist" ocenia to tak : Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: p. Edward Lucas nie lubi Kaczorów 24.02.07, 21:49 To znaczy,że kłamie? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil to znaczy ze nie jest obiektywny 24.02.07, 21:51 mike.recz napisał: > To znaczy,że kłamie? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: to znaczy ze nie jest obiektywny 24.02.07, 21:56 Czy to nie jest prawda? (...) Najbardziej irytuje mnie brak reform. Polska ma niesamowitą okazję, by zreformować finanse publiczne, staromodną machinę rządową, zmniejszyć biurokrację. Dach należy reperować, gdy świeci słońce, a nie - gdy pada deszcz. Tymczasem Polska marnuje ogromną szansę, by dogonić Europę Zachodnią. To moja podstawowa krytyka. Drugi punkt dotyczy obsesji przeszłości, która okazuje się kontrproduktywna. Najlepszym sposobem walki z układem jest tworzenie takiego klimatu gospodarczego i politycznego, by dawne koneksje się nie liczyły. Kaczyńscy mają prymitywne rozumienie tego, czym jest państwo. Uważają, że to instytucja rządząca odgórnie. Prawdziwa naprawa państwa polegałaby na uczynieniu go przejrzystym, odpowiadającym za swe czyny, zdecentralizowanym. Zamiast tego oni próbują odtworzyć jakąś koszmarną biurokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil co wiecej facet nie ma pojecia o Polsce 24.02.07, 22:03 Polska byla przezarta korupcja a bylo to dzielem dawnego ukladu aby dawne koneksje sie nie liczyly trzeba bylo uklad zniszczyc ke.recz napisał: > Drugi punkt dotyczy obsesji przeszłości, która okazuje się kontrproduktywna. > Najlepszym sposobem walki z układem jest tworzenie takiego klimatu > gospodarczego i politycznego, by dawne koneksje się nie liczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: to znaczy ze nie jest obiektywny 24.02.07, 22:04 w11mil napisała: > mike.recz napisał: > > To znaczy,że kłamie? Czyli jak ktoś nie lubi Kaczorów jest nieobiektywny. Epokowe odkrycie, ty wierzysz w to co piszesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil jesli ktos kogos nie lubi to nie jest w stanie wyp 24.02.07, 22:05 owiedzic sie obiektywnie na temat tego kogos wikul napisał: > Czyli jak ktoś nie lubi Kaczorów jest nieobiektywny Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: jesli ktos kogos nie lubi to nie jest w stani 25.02.07, 00:33 w11mil napisała: > owiedzic sie obiektywnie na temat tego kogos > > wikul napisał: > > Czyli jak ktoś nie lubi Kaczorów jest nieobiektywny Osobliwa pisiorkowa retoryka. To jak Kaczyńscy moga być obiektywni ? Przecież oni prawie nikogo nie lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
durni My! I nawet daliśmy... 24.02.07, 20:53 ...temu wyraz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=49308253&a=49308253 Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: My! I nawet daliśmy... 24.02.07, 20:56 A wy jesteście w takim razie jeszcze durniejsi :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Nie ma, 24.02.07, 20:56 jest paru dyżurnych oddelegowanych do śledzenia aktywności tego odrażającej GW, i paru pisowskich aparatczyków dla których koniec pisu będzie końcem świata (czasem początkiem odsiadki). Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Nie ma, 24.02.07, 20:58 Słuchacie jak stado baranów elektryka który uważa że są plusy dodatnie i plusy ujemne, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Nie ma, 24.02.07, 21:08 Gada jak zaczadziały, a mieeetek (kapciowy)podsuwa co mądrzejsze kwestie. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Nie ma, 24.02.07, 21:17 Mietek nawet sie ogoli jak Lech Kaczyński będzie go przepraszał.Przepraszać kapciowego największego wroga!!!To dopiero obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Nie ma, 24.02.07, 21:23 Sprawiedliwość III RP chroniła takich cwaniakówjak mieeeeeeeeeeeeeeetek. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Nie ma, 24.02.07, 21:33 Sądów PiS nie odzyska,jest na to za słaby.A Lech powinien stosowac się do wyroków sądu.Cholerne cwaniactwo.Chowa sie za immunitetem. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 24.02.07, 21:25 Ułomni rzadko są świadomi swego stanu, nie licz więc na pozytywną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 24.02.07, 21:28 Ale się trafnie zdiagnozowałeś swoje i kolegi zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dekaczyzacja Czy jest na tym forum ktos kto głosował na PiS i n 24.02.07, 22:13 ie załuje? Jest! Jarosław głosował na Lecha Kaczyńskiego. A Lech głosował na Jarosława Kaczyńskiego. I obaj nie żałują! ---------------------------------- Jak tu przyPiSdolić w ten układ, żeby wreszcie się rozpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
greg43 Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 24.02.07, 22:24 Tak i nie żałuję Odpowiedz Link Zgłoś
ich.bin.danziger Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 24.02.07, 23:24 costerco napisała: i Kaczynskiego i teraz nie żałuje swojego wyboru?? _______ ICH Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Ja 25.02.07, 00:12 Ja głosowałem na Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich. Choć, delikatnie mówiąc, nie jestem zachwycony jego prezydenturą, do dzisiaj nie wiem, jaką miałem lepszą alternatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Ja 25.02.07, 00:17 goniacy.pielegniarz napisał: > Ja głosowałem na Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich. Choć, delikatnie > mówiąc, nie jestem zachwycony jego prezydenturą, do dzisiaj nie wiem, jaką > miałem lepszą alternatywę. > ********************************** Każdą inną. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Ja 25.02.07, 00:19 alistair-p napisał: > Każdą inną. Czyli? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Czy jest na tym forum ktos kto głosował na Pi 25.02.07, 00:20 costerco napisała: > i Kaczynskiego i teraz nie żałuje swojego wyboru?? 55555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555 Glosowalam, Nie zaluje. Bede glosowala znowu! Zycze im sukcesow. A skcesem bedzie juz, gdy zrealizuja swoje plany chocby w 60% A nawet mniej! Polska po Kaczynskich, nie bedzie juz Michnikowszczyzna. To JUZ sie stalo! Kropka Odpowiedz Link Zgłoś