indris Re: Którzy dziennikarze odmówią zlustrowania się? 06.03.07, 18:29 Przytomni, którzy nie chcą ulec lustracyjnej paranoi. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Którzy dziennikarze odmówią zlustrowania się? 06.03.07, 18:44 Nie rozumiem. To teraz będę musiał się zlustrować, bo mam kilka publikacji prasowych rocznie? Chyba, że tu tez jest granica wieku Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud - Odważni. 06.03.07, 18:46 fresno11 napisał: > Lustracja to oplucie duzej czesci spoleczenstwa polskiego... niech sie to juz > raz dokona i winni (PiS, Rokita i im podobni) niech dostana to na co > zasluzyli. Polska im za to zaplaci - podobnie jak panom janke i innym > dyspozycyjnym dziennikarzom bez honoru Odpowiedz Link Zgłoś
m.k.podrucki Którzy dziennikarze odmówią zlustrowania się? 06.03.07, 19:13 Gratuluję Państwu Szkoda , że tylko tylu dzennikrzy nie chce składać sprzwozdania "Wielkiemu Bratu" bo jeżeli to szalaństwo jeszcze potrwa parę lat to "rok 1984 będzie dzisiaj i tutaj. Jeszcze raz serdecznie gratuluję i pozwolę sobie napisać, że podziwiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
markerek22 Którzy dziennikarze odmówią zlustrowania się? 06.03.07, 20:01 No i mamy kłopot. Dzisiaj niektórzy dziennikarze ocknęli się i mówią że nie będą się lustrować bo to nic innego jak podpisywanie lojalki ( W. Mazowiecki), tłumaczenie się ze swojego życia ( E. Milewicz), niekompetencja IPN-u ( W Czuchnowicz), babranie się w przeszłości ( J.Żakowski) itp. Czy mają rację – OCZYWIŚCIE że mają. Tylko czy dopiero teraz dociera do nich to że od lat sami zajmowali się łamaniem podstawowych standartów demokracji a przynajmniej patrzyli przez palce jak robili to politycy. Czym różnią się od siebie: Pani Milewicz od Oleksego ( poza urodą oczywiście) lub Pan Żakowski od Chrzanowskiego. Dzisiaj wygląda to na ronienie krokodylich łez. Czym była współpraca z organami legalnie działającego Państwa w którym większość polaków przynajmniej się urodziła a znaczna część społeczeństwa po prostu przeżyła większość swojego dotychczasowego życia. Gdzie była - jest ustawa która definiuje że współpraca z UB, WSI itp stanowi przestępstwo?. A może gdzieś prawodawca zapisał że jakiś rodzaj współpracy był przestępstwem ? . O ile wiem to nie. Czyli uznaliśmy że współpraca jako taka jest - była naganna moralnie. I słusznie . Z tym nikt rozsądny nie dyskutuje. Tylko to troszkę za mało aby tworzyć ustawy zmuszające coraz większe grono ludzi aby sami przyznawali się do winy moralnej ( za którym to przyznaniem ponosi się także konsekwencje prawne np. utraty pracy). Albo jest to sfera moralna i od tego są historycy, albo jest to sfera przestępstwa i od tego są organa ścigania i sądy – jest katalog przestępstw i kar. Taka sytuacja jaka od lat istnieje w Polsce w sprawach lustracji jest kompletnym zaprzeczeniem państwa prawa. Niestety na kilometr śmierdzi bolszewizmem jak zawsze kiedy prawo jest tworzone na użytek jednej tylko , nawet bolszewickiej (czyli większościowej) strony Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Którzy dziennikarze odmówią zlustrowania się? 06.03.07, 21:20 Dobrze, że Ci się chciało to napisać. Mnie się już nawet nie chce. Wygląda na to, że czym bardziej oddalamy się od PRL-u tym bardziej w nim lądujemy. Proces który miał mieć znacznie oczyszczające stał się sam w sobie bagnem. Bogu dzięki, że przeważająca część społeczeństwa ma to po prostu w d.... Robi swoje i patrzy w przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 V kolumna w IV RP_______czy to już _____V RP? 06.03.07, 20:21 To co nie udało się SBecji zrobić w czasach swojej działalności, kończą teraz ich spadkobiercy przy czynnym udziale byłych SBeków....... Byli SBecy są w tej chwili świetnym źródłem informacji dla tzw.czwartej władzy........ Zarówno dzienikarze czysto "polskich" gazet jak i ich informatorzy z dawnej SB przy czynnym udziale "historyków" z IPN tworza współczesną V KOLUMNĘ... KACI stali sie jedynymi ,wiarygodnymi świadkami tamtych czasów a ofiary pozostają znów same, wobec oskarżeń ,szantaży i innych metod określanych jako UBeckie...... Ciekawe jak jeszcze dorobią sobie byli UBowcy,SBecy i inni z ich branży,którzy w każdej chwili historycznej potrafią ustawić się tak aby wiatr wiał im zawsze w plecy. Pomagają im w tym niestety niektóre media doprowadzając do paradoksu ,gdzie ofiary represji są osądzani.........a KACI z SBecji są wiarygodnymi świadkami w tych osądach... SBecy teraz sobie siedzą,zawijają sreberka i cieszą się z zadymy, która oddala uznanie ich jako przestępców działających w ............................. ZWIĄZKU PRZESTĘPCZYM pod nazwą SŁUŻBA BEZPIECZEŃSTWA......... Ciepłe emeryturki wzbogacane co jakiś czas honorariami od "prawdziwie polskich " mediów za informacje z czasów utrwalania władzy ludowej"..... "Ciemny lud" to kupuje bo gawiedź lubi takie sensacje..... Dziennikarze mają tematy,gawiedź sensacje,SBecy kasę a ofiary w dalszym ciągu poczucie bezradności wobec rzeczywitości która ich otacza....... Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Którzy dziennikarze odmówią zlustrowania się? 06.03.07, 21:38 " oświadczam, że jej wypowiedź jest szkodliwa. Bo jeśli prawo coś nakazuje, to takie ostentacyjne mówienie: "nie będę przestrzegać prawa, bo mi się nie podoba" nie jest dobre." Kompletna bzdura! Idąc tym tropem, można zapytać, dlaczego tak się pluje na ludzi gorliwie przestrzegających prawa w PRL - wszak takie było wtedy PRAWO, a PRL była legalnym państwem uznawanym przez cały świat, członkiem ONZ. Tymczasem pod niebiosa wynosi się, wręcz do rangi świętych podnosi tych, którzy to prawo łamali. A dzieje się tak dlatego, że uznano PRL za państwo złe, niszczące ludzi i łamiące ich sumienia (zresztą słusznie). A co będzie, gdy wirtualna IV RP z jej podejrzliwością, hipokryzją, donosami, gnojeniem i dzieleniem ludzi zostanie uznana za państwo haniebne? To bardzo prawdopodobne i coś mi mówi, że nie trzeba będzie na to czekać aż 40 lat. Wtedy ci, którzy nie powiedzieli "nie", zostaną potraktowani jako lizusy i donosiciele. Nikt ich nie będzie chciał zatrudnić. Dlatego dziennikarze dobrze kombinują. Odpowiedz Link Zgłoś
hawranekslonko Re: Którzy dziennikarze odmówią zlustrowania się? 06.03.07, 22:07 A co mnie obchodzi lustracja swoje 1,5 zl wydam na kogo bede chcial.ZERO DYSKUSJI Odpowiedz Link Zgłoś
neiden do zamek 11 06.03.07, 22:30 zgadza sie w mojej rodzinie jest kilku zdrajcow.nie bede tego ukrywal.oni dokladnie wiedza co ja o nich mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Był taki - nazywał się Ghandi 07.03.07, 00:16 "...ostentacyjne mówienie: "nie będę przestrzegać prawa, bo mi się nie podoba" nie jest dobre." Głupiemu, czy niesprawiedliwemu prawu trzeba sie sprzeciwiać. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Był taki - nazywał się Ghandi 07.03.07, 07:45 Jest na to rada - zakazać barmankom i barmanom dziennikarstwa.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 .......Media...... 07.03.07, 07:45 Tuba niszczaca panstwo.Wedlug tej tuby wszyscy powinni sie lustrowac a juz szczegolnie kosciol.Gdy przyszla kryska na matyska-bunt.Nie bedziemy sie lustrowac.Panie i Panowie.Obluda patrzy z waszego oblicza.Spoleczenstwo was zweryfikuje a to jest bardziej bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
radfam Którzy dziennikarze odmówią zlustrowania się? 08.03.07, 23:21 A co, dziennikarze to świete krowy? Jak księży to mozna się nad nimi pastwić. I wydawać wyroki. A sami to co są lepsi? Absolutnie nie zgadzam się, żeby dziennikarze nie podlegali lustracji. Co więcej powinni! Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Którzy dziennikarze odmówią zlustrowania się? 09.03.07, 17:50 w trakcie lektury komentarzy i ocen zlustrowałem się pod siebie. Wziąłem prysznic i mowię wszystkim zafascynowanym tym zboczniem: LUSTRUJ SIĘ OFF ---- poTworkim, PiSekcierze, PRLe i inni dewianci do bardaka Odpowiedz Link Zgłoś
appasionata_von_climax Re: Którzy dziennikarze odmówią zlustrowania się? 12.03.07, 14:59 Czy Jaroslaw Kacznski podlega lustracji dziennikarzy ? byl redaktorem Tygodnika Solidarnosc. Jezeli sie nie zlustruje to straci prawo do publicznych wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś