Dodaj do ulubionych

Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek"

• jan3211 ..."Bolek" to aktor z filmu "Rejs" ? 06.03.07, 21:25
      To oczywiste , ten "Bolek" to znajomy agenta o ps."Krost" ?
    • snajper21 Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek" 06.03.07, 21:25
      Sygnatariuszami listu do IPN są m.in. bracia Błażej i Krzysztof Wyszkowscy.
      Mam nadzieję,że to nie BLIŹNIAKI JEDNOJAJECZNE.
      Boże chroń Polskę.
      • pisubek Chca, to ujawniamy, Bolek to Jarek K. 06.03.07, 22:11
    • nonno1 Re: Opozycjoniści to kto? SLD i PO oraz PSL? 06.03.07, 21:27
      Bo oni są obecnie opozycją, a PiS, LPR i SO są po stronie rządowej.
      Nie widziałem i nie słyszałem żeby opozycja miała coś przeciw Wałęsie.
    • banme2 [...] 06.03.07, 21:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pisowstrzymywacz_007 Re: peewnie dziad i duren kaczynski 06.03.07, 21:39
        wiem tylko jedno i mam nadzieje ze nie jestem sama, jezeli ktokolwiek powaznie
        wierzy ze esbeckie teczki zawieraja prawde, to wówczas na patriotyzm, honor,
        ideowość, przyzwoitość, cywilną odwagę nie będzie miejsca
        • trudny99 Re: peewnie dziad i duren kaczynski 06.03.07, 21:52
          pisowstrzymywacz_007 napisała:

> wiem tylko jedno i mam nadzieje ze nie jestem sama, jezeli ktokolwiek powaznie
          > wierzy ze esbeckie teczki zawieraja prawde, to wówczas na patriotyzm, honor,
          > ideowość, przyzwoitość, cywilną odwagę nie będzie miejsca

Taaaa...
          Czy możesz pokazać swój komentarz w sprawie arc.Wielgusa ?..
    • kapitan_stopczyk Komuna obaliła sie sama !!!!!!! 06.03.07, 21:40
      No bo taki wniosek trzeba wyciągnąć z enuncjacji pana Wyszkowskiego i spółki.

-------------------------------------------------------
      - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
      demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
      - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
      • trudny99 Re: Komuna obaliła sie sama !!!!!!! 06.03.07, 22:27
        kapitan_stopczyk napisał:

> No bo taki wniosek trzeba wyciągnąć z enuncjacji pana Wyszkowskiego i spółki..

Nie ma to jak znana i wypróbowana metoda wykpienia i spłycenia problemu,
        który bynajmniej nie wygląda tak wesoło..;
        prawica.net/node/3384
        www.polonica.net/Apokaliptyczny_cien_Walesy.htm
        www.niedziela.pl/artykul_w_niedzieli.php?doc=nd200701&nr=38
        www.informacje.int.pl/25-rocznica-Stanu-Wojennego-art1489.html
        www.polonica.net/Jak_Oszukano_Narod.htm
    • tojapoeta kim był "Bolek"? ruskim agentem! 06.03.07, 21:40
      dzisiaj w UBekistanie
      jest wielkie sprzątanie
      niewygodne posty znikają
      bo prawdę UBowcy ukrywają
      • tojapoeta kim był "Bolek"? ruskim agentem! szpiclem ubeckim! 06.03.07, 21:41
        tojapoeta napisała:
        > dzisiaj w UBekistanie
        > jest wielkie sprzątanie
        > niewygodne posty znikają
        > bo prawdę UBowcy ukrywają
        • kaczyjar Re: kim był "Bolek"? ruskim agentem! szpiclem ube 06.03.07, 21:45

• pisowstrzymywacz_007 Abba15 po co zmieniles nika ??????? 06.03.07, 21:46

te twoje wierszyki o ubecji przesiaknely Semka az do szpiku kosci
        • pisowstrzymywacz_007 Re: kim był "Bolek"? ruskim agentem! szpiclem ube 06.03.07, 21:50
          abba nie gniewaj sie na netykiete ze zlikwidowala twoje 6 postow na forum o
          Szmajdzinskim, bo byles wulgarny to wszystko i "tojapoeta" nie pomoze zmienisz
          nik albo nie styl zostanie taki sam jak wszystkie twoje wpisy
    • kapitan_stopczyk Chwała SB za obalenie komuny !!!!!! 06.03.07, 21:46
      SB wraz ze swoimi agentami dokonała wyzwolenia Polski spod jarzma bolszewizmu.
      Dziękujemy ci UBecjo!!!!

-------------------------------------------------------
      - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
      demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
      - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
      • sagi2007 Re: Chwała SB za obalenie komuny !!!!!! 06.03.07, 21:51
        był agentem w latach 70-tych ! nie podczas zakładania solidarności ale cały czas
        bał się ujawnienia akt i balasował (wzmacnianie lewej nogi , NATObis)
        • pisowstrzymywacz_007 Re: Chwała SB za obalenie komuny !!!!!! 06.03.07, 21:52
          sagi2007 napisał:

> był agentem w latach 70-tych ! nie podczas zakładania solidarności ale cały
          cza
          > s
          > bał się ujawnienia akt i balasował (wzmacnianie lewej nogi , NATObis)
          --------------------------------------

masz racje zdrajco andrzeju gwiazdo
          • sagi2007 Re: Chwała SB za obalenie komuny !!!!!! 06.03.07, 22:06
            nie pleć a co maszdo powiedzenia na podane niżej sygnatury akt ?
    • banme2 [...] 06.03.07, 21:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • aisug Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 21:53
      maruda.r napisał:
      > Inne, anonimowe i wysoko postawione źródło powiedziało, że "Bolek" był intrygą
      > i zemstą braci K. wykopanych z Belwederu.
      ==================================================================
      to bracia Kaczyńscy byli w Belwederze już w 1980 r. podczas pierwszej
      Solidarności ????, oczywiście razem z wysoko postawionymi, anonimowymi źródłami.
      Niech żyje manipulacja i indokrynacja
      • mojo.risin Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 22:01
        a kto słyszał o bolku przed '92 ?

aisug napisał:

> maruda.r napisał:
        > > Inne, anonimowe i wysoko postawione źródło powiedziało, że "Bolek" był in
        > trygą
        > > i zemstą braci K. wykopanych z Belwederu.
        > ==================================================================
        > to bracia Kaczyńscy byli w Belwederze już w 1980 r. podczas pierwszej
        > Solidarności ????, oczywiście razem z wysoko postawionymi, anonimowymi
        źródłami
        > .
        > Niech żyje manipulacja i indokrynacja
        • aisug Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 22:32
          mojo.risin napisał:

> a kto słyszał o bolku przed '92 ?
          >
          > aisug napisał:
          >
          > > maruda.r napisał:
          > > > Inne, anonimowe i wysoko postawione źródło powiedziało, że "Bolek"
          > był in
          > > trygą
          > > > i zemstą braci K. wykopanych z Belwederu.
          > > ==================================================================
          > > to bracia Kaczyńscy byli w Belwederze już w 1980 r. podczas pierwszej
          > > Solidarności ????, oczywiście razem z wysoko postawionymi, anonimowymi
          > źródłami
          > > .
          > > Niech żyje manipulacja i indokrynacja
          ======================================================================
          kto słyszał ??? ten którego intersowało kto wówczas odbierał raporty i płacił
          nawet ładne jak na tamte czasy pieniążki, co jest udokumentowane. A czemuż to
          Kieres nie podpisał zaświadczenia z IPN-u ???
          >
          • mojo.risin Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 22:38
            aha, no to skoro bracia K. posiadali rzekomą wiedze o przeszłości LK jako TW,
            to co robili w jego kancelarii ???
            • aisug Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 23:28
              mojo.risin napisał:

> aha, no to skoro bracia K. posiadali rzekomą wiedze o przeszłości LK jako TW,
              > to co robili w jego kancelarii ???
              ================================================================
              przypuszczam, że to samo co wielu innych solidarnościowców, nie związanych z Ub-ecją
              • mojo.risin Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 23:30
                to zanczy popierali TW jako prezydenta do momentu kiedy ich nie wyrzucił na
                zbity pysk?

aisug napisał:

> mojo.risin napisał:
                >
                > > aha, no to skoro bracia K. posiadali rzekomą wiedze o przeszłości LK jako
                > TW,
                > > to co robili w jego kancelarii ???
                > ================================================================
                > przypuszczam, że to samo co wielu innych solidarnościowców, nie związanych z
                Ub
                > -ecją
      • uu1 Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 22:03
        Rżniesz głupa jak Twój idol?
      • hajda_na_kon Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 07.03.07, 00:25
        Gamoniu w 80 roku w Belwederze nikt nie mieszkał, bo mieliśmy Sekretarza KC
        PZPR, który urzędował w budynku KC PZPR. Bracia byli w Belwederze razem z
        Wałęsą jak został wybrany na Prezydenta, ale szybko ich wykopał, bo się
        zwyczajnie na nich poznał. A oni mu tego nie darowali do dziś.

Ucz się matole historii.
    • sagi2007 II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 22:04
      pod numerem 12535 przez wydz.III KW MO Gdańsk . zaprzestano kontaktów 19 VI 1976
      z powodu niechęci do kontaktów. Przekazywał informacje dotyczace wydziału W-4
      m.in. na Jasińskiego, Kontora i Popielawskiego o przygotowywanym strajku !
      • mojo.risin Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 22:05
        kto ?

sagi2007 napisał:

> pod numerem 12535 przez wydz.III KW MO Gdańsk . zaprzestano kontaktów 19 VI
        197
        > 6
        > z powodu niechęci do kontaktów. Przekazywał informacje dotyczace wydziału W-4
        > m.in. na Jasińskiego, Kontora i Popielawskiego o przygotowywanym strajku !
        • sagi2007 Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 22:09
          żarty sobie robisz , przez 6 lat wpisywali nazwisko Wałęsa w akta bo....chcieli
          siebie samych w błąd wprowadzić ? Był jakiś inny wałęsa wg ciebie ?
          • mojo.risin Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 22:10
            gdzie te akta ? widziałeś ? czy tak sobie napier..sz po klawiszkach?

sagi2007 napisał:

> żarty sobie robisz , przez 6 lat wpisywali nazwisko Wałęsa w akta
            bo....chciel
            > i
            > siebie samych w błąd wprowadzić ? Był jakiś inny wałęsa wg ciebie ?
            • sagi2007 Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 22:16
              głupi jesteś czy jaki ? chyba ja ich w domu nie mam ! jak w 1970 roku dokonano
              wpisu Wałęsa to chyba wiedzieli co robią ! a akta to kto miał okazję czyścić ?
              nie słyszałeś o zaginięciu teczki itd.?
              • mojo.risin Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 22:22
                nie masz, nie widziałeś ale wiesz. widać masz MOCNE PRZEKONANIE.

dobre podejście bo w teczce która zaginęła (lub została wyczyszczona) MOGŁO być
                wszystko.

Poetyka podobna do toku myślenia kurskiego - brak dowodów uparawodopodabnia
                przestępstwo - im bardziej nie ma dowodów tym bardziej prawdopodobne
                przestępstwo.

Brawo !!!!!!

sagi2007 napisał:

> głupi jesteś czy jaki ? chyba ja ich w domu nie mam ! jak w 1970 roku dokonano
                > wpisu Wałęsa to chyba wiedzieli co robią ! a akta to kto miał okazję czyścić ?
                > nie słyszałeś o zaginięciu teczki itd.?
              • mojo.risin Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 22:34
                a teraz poczytaj sobie co o twoich myślą niezawisłe sądy oraz IPN:

"W poniedziałek Sąd Okręgowy w Gdańsku uznał, że Wyszkowski naruszył dobra
                osobiste Wałęsy twierdząc, że b. prezydent był w przeszłości agentem SB. Były
                działacz WZZ ma przeprosić za to Wałęsę, a w ramach zadośćuczynienia wpłacić 40
                tys. zł na rzecz szpitala dziecięcego w Gdańsku-Oliwie. (...)

Zarzut, że w latach 70. Wałęsa był tajnym i płatnym współpracownikiem SB
                Wyszkowski przedstawił w telewizyjnych programach 16 listopada 2005 r. W tym
                samym dniu Wałęsa otrzymał od IPN status pokrzywdzonego. Zapowiedział wówczas,
                że będzie od tego momentu pozywał do sądu osoby, które nadal będą twierdzić, iż
                był on tajnym współpracownikiem SB.

Proces Wałęsy przeciwko Wyszkowskiemu toczył się po raz drugi. W styczniu 2006
                r. Sąd Okręgowy w Gdańsku uznał, że Wyszkowski, zarzucając Wałęsie tajną i
                płatną współpracę z SB, naruszył jego dobra osobiste. Nakazał mu przeproszenie
                b. prezydenta i wpłatę 10 tys. zł na cele społeczne. "

sagi2007 napisał:

> głupi jesteś czy jaki ? chyba ja ich w domu nie mam ! jak w 1970 roku dokonano
                > wpisu Wałęsa to chyba wiedzieli co robią ! a akta to kto miał okazję czyścić ?
                > nie słyszałeś o zaginięciu teczki itd.?
                • sagi2007 Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 22:51
                  jeszcze się zdziwisz jak ustawa nowa zacznie obowiązywać , terraz tylko
                  zachowane zobowiązanie do współpracy sądowi dawało mozliwość orzeczenia o
                  współpracy (tak było w ustawie starej) i te zobowiązania wystarczyło zniszczyć i
                  cacy ! mity o samooszukiwaniu się SB upadną jak domek z kart !
                  P.S. trudno abym widział akta , musiałbym mieć do nich dostep !!
                  • mojo.risin Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 23:00
                    wcale sie nie zdziwie bo w d... mam lustrację, TW, bolków, fałszywe lojalki,
                    agentów, WSI i to całe kacze badziewie.
                    to twoje bajorko, taplaj sie do woli.
                    Darz Bór !!

sagi2007 napisał:
                    > jeszcze się zdziwisz jak ustawa nowa zacznie obowiązywać , terraz tylko
                    > zachowane zobowiązanie do współpracy sądowi dawało mozliwość orzeczenia o
                    > współpracy (tak było w ustawie starej) i te zobowiązania wystarczyło
                    zniszczyć
                    > i
                    > cacy ! mity o samooszukiwaniu się SB upadną jak domek z kart !
                    > P.S. trudno abym widział akta , musiałbym mieć do nich dostep !!
                    • sagi2007 Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 23:04
                      nie masz w dupie tylko rozumiesz co jest grane , teraz bez zobowiązania do
                      współpracy będzie można wykazać SĄDOWNIE a nie tylko logicznie , że ktoś
                      współpracował !
                      • mojo.risin Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 23:10
                        żaden sędzia nie bedzie tak głupi żeby wykonywać durne, kacze prawo.
                        za 2,5 roku kaczki odejdą w niesławie a obłedny projekt IVRP bedzie rozliczany.

myśl troche.

sagi2007 napisał:

> nie masz w dupie tylko rozumiesz co jest grane , teraz bez zobowiązania do
                        > współpracy będzie można wykazać SĄDOWNIE a nie tylko logicznie , że ktoś
                        > współpracował !
                        • sagi2007 Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 23:13
                          najlepszy dowód na niezawisłe wykonywanie obowiazującego prawa jaki słyszałem !
                          BRAWO ! upewniłem się co do słuszności braci Kaczyńskich !
                          • mojo.risin Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 23:19
                            hyyy, oj naiwny, naiwny prawda jest taka że dzieki nowej, kaczej ustawie
                            esbecy, tw i inni umoczeni mogą spać spokojniej niż dotąd ;)))

dream on.

sagi2007 napisał:

> najlepszy dowód na niezawisłe wykonywanie obowiazującego prawa jaki
                            słyszałem !
                            > BRAWO ! upewniłem się co do słuszności braci Kaczyńskich !
                            • sagi2007 Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 23:29
                              pewno dlatego , że nie lubią spać spokojnie tak zawzięcie kaczyńskich zwalczają ?
                              • mojo.risin Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 23:36
                                kaczek sie już nikt nie boi - nawet giertych i bosak rwą z nich łacha.
                                ten statek tonie. zostanie po nich niemiły zapach i legitymacja partyjna.

sagi2007 napisał:

> pewno dlatego , że nie lubią spać spokojnie tak zawzięcie kaczyńskich
                                zwalczają
                                > ?
                                • sagi2007 Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 23:40
                                  to są ruchy po tej samej stronie sceny politycznej , co to ma wspólnego z tak
                                  lub nie dla lustracji ? w poszerzonym lub starym zakresie ? bez lub nie
                                  zobowiazania do wspólpracy itd.?
                • sagi2007 Re: II BEiA UOP zarejestrowany 29 XII 1970 06.03.07, 22:54
                  poza tym to co przytoczyłeś jako orzeczenie sadu, gdzie tam mowa że te akta jego
                  nie dotyczą ? zbadano to i to i ze względu na to orzekamy , że to nie dotyczy
                  Wałęsy ! Sąd nie dopuścił dowodów ! i nie przesłuchiwał świadków .
                  • 1410_tenrok koles, a ty swoje. widziałes akta - nie! 07.03.07, 00:34
                    to kto ci powiedział "poszeklu"? A on je widział? NIE! To skąd ty to wiesz?
                    Ponieważ wierzysz? Wiara to przekonanie oparte na zerowych przesłankach.
                    Najpierw musisz udowodnic, że tak było. Na razie tego ie udowodniłes. Na razie
                    biegasz w kółko i gryziesz swoj własny ogonek. I TO LEST PROBLEM KOLO!

A teraz pytanie: Co robiłes wowczas, że teraz tak zajadle krzyczysz? Masz
                    Nobla? Wyprosiłes ruskich z Polski? A może twoj tata, albo mama, albo brat to
                    zrobili?
      • 1410_tenrok Nawet gdyby i co z tego, kolego? 06.03.07, 22:43
        Podpisał lojalke w 1970. Może sie przestraszył tych trupów? 6 lat pisał
        raporty - o czym o kim? O swoim wydziale - moze go zmuszali? Przeciez widział
        ich metody! A pozniej zebrał sie i powiedział spadac! I tyle.
        Jeżeli, oczywiscie to prawda.
        A to on kierował strajkami.
        A teraz argumenty o NATO bis i lewej nodze. Drugi pomysł to kontynuacja
        pomysłów braci ducks! Co, już wywietrzało z pamięci? A teraz pomysł pierwszy.
        Czy zdajesz sobie sprawe z tego, że w owym czasie Polska była na celowniku
        ruskich. Wałese większość uważała za radykała. Wymusił na ruskich wyjazd ich
        armii okupacyjnej z Polski. Kto o tym mysłał? A on to zrobił. Nie jakis adwokat
        oszołom. NATObis! To gra wobec Rosji. Czy ty już zapomniałes. Jakie były krzyki
        ruskich o naszym członkowstwie w NATO? Czy już wszycy zapomnieliscie jakie
        koncesje USA musiało im za to dac? Nie pamietacie wrzasku z Moskwy? Wałesa
        zawsze był dobrym politykiem. Czy sie Wam to podoba, czy tez nie!

A teczka hiacytna jest oczywiscie cała nie prawdziwa. Chiba peknem! BUMMMMMMMMm
        • sagi2007 Re: Nawet gdyby i co z tego, kolego? 06.03.07, 23:07
          ale dziś się dalej nie przyznaje !!! że podpisał ! przychodzili i cos tam
          podpisałem raz czy dwa ! pamiętasz ten szczegół ?
          • 1410_tenrok Tak pamietam i co z tego? 06.03.07, 23:31
            A ty co robiłes wowczas, że podnosisz kamien i rzucasz? Jakie masz do tego
            prawo (moralne, nie kaduka)?
          • 1410_tenrok a na pozostałe argumenty - to co? 06.03.07, 23:34
            rura zmiekła? nie pasują do koncepcji, co?
            No wiec, co robiłes wowczas kolo?
    • piotrjakub11 Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek" 06.03.07, 22:05
      Po co szukać przecież wszyscy wiedzą że to bracia Kaczyńscy.
      Papiery i dowody na pewno już zniszczył Maciarewicz
      • mojo.risin Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 22:06
        jka już to "Bolek" i "Lolek".

piotrjakub11 napisał:

> Po co szukać przecież wszyscy wiedzą że to bracia Kaczyńscy.
        > Papiery i dowody na pewno już zniszczył Maciarewicz
    • jp.hi Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 22:19
      Czyli SB rozwalila komunizm w Poslce. Postawic im za to pomnik :)

Wyszkowski do IPN, powiedzcie, ze Walesa to pracownik SB. IPN na to - nie mamy
      dowodow ale jak Wyszkowski je przedstawi to powiemy. Wyszkowski - mam ale nie
      dam. O czym bym lisal? Z czego bym zyl?
      • giewont Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 22:47
        jp.hi napisał:

> Czyli SB rozwalila komunizm w Poslce. Postawic im za to pomnik :)

1. SB to nie była jedyna służba. Już wojskowe były znacznie ważniejsze a były
        jeszcze inne.
        2. Jeżeli "SB" użyć jako oznaczenie WSZYSTKICH służb, krajowych i zagranicznych
        to TAK - SB rozwaliła komunizm.
        3. Jak chcesz to postaw im pomnik. Oni po prostu wykonywali rozkazy - komuna
        upadła w całym bloku, nie tylko w Polsce.
        4. Scenariusz został wymyślony w zupełnie innym kraju i SB z Kiszczakiem i
        Jaruzelskim na czele po prostu musieli go realizować jeśli nie chcieli skończyć
        jak Honecker czy Ceausescu.
        5. Scenariusz realizowany był niemal całkowicie pod kontrolą służb. Najlepszy
        dowód, że się udał.
        6. Ci co pracowali zgodnie ze scenariuszem zostali wynagrodzeni - otrzymali
        udziały w bankach, mediach, innych firmach. Ci co stali na drodze zostali zabici
        , odsunięci lub ośmieszeni. A cała reszta została wyprowadzona z majątku i
        obarczona 150 mld dolarów długu. Biorąc wszystko pod uwagę to "SB" obaliła
        komunę za skromny napiwek.

>
        > Wyszkowski do IPN, powiedzcie, ze Walesa to pracownik SB. IPN na to - nie mamy
        > dowodow ale jak Wyszkowski je przedstawi to powiemy. Wyszkowski - mam ale nie
        > dam. O czym bym lisal? Z czego bym zyl?
        • douglasmclloyd Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 22:54
          giewont napisał:

> 4. Scenariusz został wymyślony w zupełnie innym kraju i SB z Kiszczakiem i
          > Jaruzelskim na czele po prostu musieli go realizować jeśli nie chcieli skończyć
          > jak Honecker czy Ceausescu.

Tak sie sklada, ze ci skonczyli po upadku komuny, wiec skad Kiszczak z Jaruzelem
          mieli wiedziec, jak skoncza?
          • giewont Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 23:25
            douglasmclloyd napisał:

>
            > Tak sie sklada, ze ci skonczyli po upadku komuny, wiec skad Kiszczak z Jaruzele
            > m
            > mieli wiedziec, jak skoncza?

Chociazby od Gorbaczowa. Albo z ksiazek o historii. Albo z ksiazek o
            sycylijskiej mafii. Albo z wiedzy o ruchu komunistycznym. Albo ze wspomnien jak
            sie Gierka obalalo. Albo z analizy raportów o nastrojach spolecznych co było
            hobby Jaruzelskiego.
            Jak napisalem wczesniej to nie Jaruzelski i Kiszczak rozdawali karty. Ale nawet
            gdyby wszystko zalezalo wylacznie od nich to wybor jaki mieli to wobec
            narastajacego niezadowolenia albo /1a/ uda im sie je stlumic represjami i
            zaostrzeniem rezimu /i rzadzic rozdawaniem talonów na polonezy, mebloscianki i
            papier toaletowy/ albo /1b/ skonczyc jak Gomulka czy Gierek ALBO /2/ wskoczyc z
            podwladnymi i agentura w prawdziwa wladze i prawdziwe pieniadze. Ale poniewaz
            Jaruzelski z Kiszczakiem nie rozdawali kart to wybor /jak w Skandynawii/ byl
            jeszcze prostszy.
            Albo tzw "miejsce w historii" plus osobiste gwarancje albo zdmuchniecie z drogi.
    • surykatka333 Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 22:28
      Przecież nie było żadnego Bolka nie wiesz tak samo jak nie było niemieckich obozów koncentracyjnych tylko były sanatoria dla żydów.
      • douglasmclloyd Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 22:36
        surykatka333 napisała:

> Przecież nie było żadnego Bolka nie wiesz tak samo jak nie było niemieckich obo
        > zów koncentracyjnych tylko były sanatoria dla żydów.

Nie bylo tez Walesy, ani Solidarnosci, byly za to psychole od Rydzyka, ktore
        obalily komune.
        • ania1023 Bolek w googlu 06.03.07, 22:43
          Podobno jak w googlu wpisze sie slowo kuta... i wcisnie szczesliwy traf to...
          • mojo.risin Re: Bolek w googlu 06.03.07, 22:48
            bez szczęśliwego trafu też działa. na pierwszym miejscu.

ania1023 napisała:

> Podobno jak w googlu wpisze sie slowo kuta... i wcisnie szczesliwy traf to...
      • 1410_tenrok kolejny ubek - surokatka 07.03.07, 00:28
        A ty co robiłes w tamtych czasach, że masz czelnosc podnosic reke z kamieniem,
        co?
    • adamesco Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek" 06.03.07, 22:45
      Skoro naprawdę nikt nie wie to ujawnijmy.
      Tylko bądźcie dzielni.
      Prawda jest bolesna.

Bolek to brat Lolka.
      • chaziaj Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 22:50
        video.google.com/videoplay?docid=-5146871331576782926
    • jarek.gurtowski zamiast bić pianę, weźcie się za Kiszczaka 06.03.07, 22:49
      i innych, żyjących jeszcze, prawdziwych katów.
      • douglasmclloyd Albo Jaruzela zamista dawac mu medale nt 06.03.07, 22:52
    • jm19 Dość wykorzystywania sądów do niszczenia prawdy! 06.03.07, 22:56
      Przykład Wałęsy świadczy dobitnie, że w Polsce ktoś świadomie wykorzystuje
      procedury postępowania sądowego do zakłamywania historii i ukrywania prawdy!
      Jeżeli nie jest to sąd "sam z siebie", to muszą być jakieś idiotyczne przepisy
      prawa, które to umozliwiają? - należy je jak najszybciej zmienić!

Jedyna nadzieja w IPN, który w imię ochrony prawdy historycznej opublikuje
      wszystko na temat TW Bolek i ustosunkuje sie do tej części dokumentów, które
      zostały zniszczone przez Lecha Wałęsę.
      Ciekaw jestem, czy przestępstwo, które popełnił Wałęsa w roku 1992 niszcząc
      dokumenty swojej teczki TW Bolek, ulega przedawnieniu czy też może być ścigane
      przez prokuraturę?

Co to za polska racja stanu, która pozwala na skuteczne wypieranie się przed
      sądem w żywe oczy jawnej współpracy z SB (Wałęsa, Jurczyk, Niezabitowska!) i
      jescze szydzenie w te żywe oczy z tych, którzy tej prawdy dociekają. Jest to
      obrzydliwe!

Nie wiem, jak ci sędziowei mogą po takim wyroku spojrzeć w lustro? Przecież
      trzeba nie mieć twarzy, by nie zauważać tak ewidentnych faktów! To, co można
      przeczytać na tym forum internetowym (ewidentne i niepodważalne dokumenty),
      dowodzi w sposób niezbity, że Lech Wałęsa był tajnym i świadomym agentem SB o
      pseudonimie BOLEK!

Zamiast wytoczyć Wałęsie sprawę karną za zniszczenie swojej teczki, do której
      uzyskał nielegalnie dostęp - jako prezydent RP, po odwołaniu rządu Jana
      Olszewskiego i zdymisjonowaniu ministra Macierewicza, to sądy orzekają winę p.
      Wyszkowskiego - człowieka o kryształowej przeszłości i jeszcze każą przepraszać
      tego kłamcę i faceta o wyjątkowej bezczelności, jakim jest Lech Wałęsa.

Kiedy wreszcie PRAWDA zostanie wzięta w obronę przed FAŁSZYWĄ RACJĄ STANU i
      przed FAŁSZYWYM AUTORYTETEM?

Ja już dawno wyrzuciłem na śmietnik wszystkie pamiątki po tzw. Solidarności.
      Solidarność w wykonaniu Wałęsy, to najwieksze oszustwo, które zastosowano w
      stosunku do naiwnych ludzi w końcu XX wieku.

Szkoda mi tak wspaniałych ludzi jak ten Wyszkowski, ale widzę, że jest on
      nieomal osamotniony.

Ten cwaniaczek Gwiazda (a także Walentynowicz!), gdy podostawali te ordery Orła
      Białego, to też zachowują się przynajmniej dziwnie (nabrali "wody w usta" i
      udają "solidarnościowe ikony".

Dodatkowo reakcja tej Walentynowicz na świetny film niemieckiego reżysera o
      strajku w stoczni jest skandaliczna. Kompromituje ona Polske i Polaków swymi
      idiotycznymi ocenami tego filmu i pretensjami do reżysera! Za kogo ona się w
      ogóle uważa?

Niestety z tzw. Solidarności nic już nie zostało, orócz całych band cwaniaków,
      którzy w imię Solidarności dorwali sie do władzy państwowej, samorządowej,
      emerytur specjalnych i robią wszystko by fałszywy mit Solidarności i fałszywy
      mit Wałęsy dalej trwał, bo w ten sposób legitymizują swoja niepohamowaną rzadzę
      władzy!

Gdyby nie fałszywy mit Solidarności i Lecha Wałęsy, nie byłoby
      uzasadnienia "trzymania władzy" przez tych ludzi!
      Ani dokonania zawodowe, ani zalety umysłu do tego ich nie predystynują!
      • douglasmclloyd Re: Dość wykorzystywania sądów do niszczenia praw 06.03.07, 23:02
        jm19 napisał:
        > Ciekaw jestem, czy przestępstwo, które popełnił Wałęsa w roku 1992 niszcząc
        > dokumenty swojej teczki TW Bolek, ulega przedawnieniu czy też może być ścigane
        > przez prokuraturę?

Scigaj Kiszczaka, ktory teczki palil tonami.
        • jm19 Re: Dość wykorzystywania sądów do niszczenia praw 07.03.07, 00:44
          Kiszczaka nie złapałem za rękę i tak naprawdę nie wiem, czy i jakie teczki
          zniszczył (najprawdopodobniej zniszczył!).

W przypadku Wałęsy wiadomo pod wszelką wątpliwość, że wziął nielegalnie swoją
          teczkę z zawartością, a oddał same okładki!
          Na szczęście zachowały się podobno mikrofilmy i wpisy w innych teczkach!

Tak zrobił facet, który był (niestety) moim prezydentem i który powiniem stać
          na straży przestrzegania konstytucji i prawa - OCHYDA!!!
          • douglasmclloyd Re: Dość wykorzystywania sądów do niszczenia praw 07.03.07, 01:11
            jm19 napisał:

> Na szczęście zachowały się podobno mikrofilmy i wpisy w innych teczkach!

Podobno to najtwardszy dowód jakim dysponują takie oszołomy jak ty.
      • mojo.risin Re: Dość wykorzystywania sądów do niszczenia praw 06.03.07, 23:24
        podaj no linka kolego do tych "ewidentnych i niepodważalnych dokumentów".

jm19 napisał:
        To, co można
        > przeczytać na tym forum internetowym (ewidentne i niepodważalne dokumenty),
        > dowodzi w sposób niezbity, że Lech Wałęsa był tajnym i świadomym agentem SB o
        > pseudonimie BOLEK!
        • 1410_tenrok no prosze - demokracja, esbecy nadal piszą 07.03.07, 00:07
          i mogą obrażac. Ale ja rozumiem! Coż wam zostało!!!!
        • 1410_tenrok oczywiscie moj posta jest do głosiciela jm19 07.03.07, 00:08
    • gentos13 Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek" 06.03.07, 23:04
      Jeżeli, zdaniem tych nibyopozycjonistów, Wałęsa był agentem SB i jako agent, a
      nie przywódca "Solidarności", doprowadził do upadku PRL-u, to nie takim jak
      oni solidaruchom, a eSBekom pomniki należałoby stawiać. Z tego wniosek, że
      agent Bolek rozwalił komuszy PRL na przekór interesom solidarnościowej
      opozycji, która szła pod hasłami typu: "SOCJALIZM TAK, WYPACZENIA NIE".
      Opozycji, która w swoim ukochanym socjaliźmie czułaby się o wiele lepiej niż w
      podarownym jej przez SB kapitaliźmie. O ironio losu! O głupoto ludzka!
    • milo_1 "Jacek i Agatka","Kot Filemon" kim byli i gdzie są 06.03.07, 23:06
      ......"Bolek" to był brat "Lolka" a do tego jeszcze "Tola"...
      A gdzie......"Tytus,Romek i A'Tomek " są.....są .....są.......
      bi.gazeta.pl/im/0/3671/z3671420X.jpg
      bi.gazeta.pl/im/5/3442/z3442175X.jpg
      bi.gazeta.pl/im/5/3864/z3864895N.jpg
      ufffff...jak dobrze,że chociaż oni się znleźli..........
      • babette666 nie mylic komunizmu z socjalizmem- nie to samo!!!! 06.03.07, 23:20
        wiele postow mowi o PRL-u i socjalizmie - nie mysle iz w Polsce byl kiedy
        kolwiek SOCJALIZM. We Francji, hiszpanii, Portugalii, Szwecji, w Belgii-socjal-
        demokraci , ale w Polsce???????
        • sagi2007 Re: nie mylic komunizmu z socjalizmem- nie to sam 06.03.07, 23:32
          poczytaj co socjaldemokraci z Zachodu pisali o dyktaturze proletariatu !
          • 1410_tenrok no teraz! to szczeliłeś se samobója! 07.03.07, 00:51
            Może jakies dowody o socjaldemokratach piszących o dyktaturze proletariatu? Np.
            kiedy taka SPD rozstała sie z tym pojeciem?
            Oj mały, mały! Ty pewnie jestes ubek też, co?
        • don.kichote Re: nie mylic komunizmu z socjalizmem- nie to sam 07.03.07, 00:38
          babette666 napisała:

> wiele postow mowi o PRL-u i socjalizmie - nie mysle iz w Polsce byl kiedy
          > kolwiek SOCJALIZM. We Francji, hiszpanii, Portugalii, Szwecji, w Belgii-socjal-
          > demokraci , ale w Polsce???????

Paradoksalnie, jednocześnie masz i nie masz racji!

Mówiąc o demokracjach zachodnich, pamiętać należy, że były to DEMOKRACJE w
          pełnym tego słowa znaczeniu oraz to, że działały na gruncie KAPITALIZMU! Stąd
          działanie partii lewicowych często zwanych socjalistycznymi, które dochodziły do
          władzy, ukierunkowane były na zwiększenie ochrony socjalnej obywateli i
          ewentualne zwiększenie roli państwa w gospodarce.
          Nie słyszałem jednak, żeby którakolwiek z tych partii chciała np. nacjonalizować
          przemysł czy wprowadzać reformy rolne itp.

PRL-owska tzw. demokracja ludowa, miała się tak do demokracji, jak krzesło
          elektryczne do zwykłego krzesła, a ponadto działała w EKSPERYMENTALNYM ustroju
          gospodarczo-politycznym, ze względu na ogromną ochronę socjalną obywateli zwanym
          "Socjalizmem", który miał być tylko pierwszym z etapów na drodze do komunizmu.

Mówiąc zatem, że w Polsce czy innych "demo-ludach" panował komunizm, popełniasz
          poważne nadużycie!
          Był to tylko pierwszy - może nawet z 1000 - krok!
          • babette666 Re: nie mylic komunizmu z socjalizmem- nie to sam 07.03.07, 00:50
            ok, ok, ale bylo to bardziej panstwo socjalne, ale nie zgodze sie , ze
            socjalistyczne, choc dzis we Francji czy Belgii najwieksi zlodzieje i klamcy
            to socjalisci, choc z momencie obalenia muru berlinskiego komunisci na
            zachodzie byli autentycznie chorzy, znam osobiscie 4 osoby,ktore mialy zawal,
            bo wtedy wszystko (w wiekszosci) robilo sie dla idei i przekonan(w EWG°, w
            Polsce z tych 800tys.komunistow tak naprawde dla idei bylo moze 20 tys. a
            reszta dla portfela albo ze strachu
            • don.kichote Re: nie mylic komunizmu z socjalizmem- nie to sam 07.03.07, 01:35
              babette666 napisała:

> ok, ok, ale bylo to bardziej panstwo socjalne, ale nie zgodze sie , ze
              > socjalistyczne,

Jak zwał, tak zwał. Nie będę się spierał. Nie ja wprowadzałem tę nazwę.
              Urodziłem się i żyłem przez prawie 40 lat w PRL-u i na prawdę było mi wszystko
              jedno, czy był on socjalistyczny, czy socjalny.

> choc dzis we Francji czy Belgii najwieksi zlodzieje i klamcy
              > to socjalisci, choc z momencie obalenia muru berlinskiego komunisci na
              > zachodzie byli autentycznie chorzy, znam osobiscie 4 osoby

To jesteś ode mnie lepszy. Ja, takich prawdziwych komunistów nie znam.

> Polsce z tych 800tys.komunistow

Czy masz na myśli członków PZPR? Z tego co wiem, było ich 3 mln. ale mogę się mylić

> tak naprawde dla idei bylo moze 20 tys.

obstawiam, że jeszcze mniej

> a reszta dla portfela albo ze strachu

może ze strachu, ale na pewno nie dla portfela.
              Nie słyszałem o takich przypadkach. Chyba że osiągane korzyści "poza-finansowe",
              nazywasz skrótowo "portfelem"!
              • babette666 Re: nie mylic komunizmu z socjalizmem- nie to sam 07.03.07, 02:08
                ,
                >
                .
                > i na prawdę było mi wszystko
                > jedno, czy był on socjalistyczny, czy socjalny
                ------------
                MNIE TEZ

To jesteś ode mnie lepszy. Ja, takich prawdziwych komunistów nie znam
                ------------------
                mieszkaja poprostu w mojej dzielnicy, wiec nie bede sie przeprowadzac z tego
                wzgledu, i choc partia komunistyczna juz oficjalnie ani w senacie ani w
                parlamencie przedstawiciela nie ma to jeszcze w obrebie Liége istnieje i moj
                sasiad(4domy dalej) nazywa sie BERGEN
                --------------------

>
                > może ze strachu, ale na pewno nie dla portfela.
                > Nie słyszałem o takich przypadkach. Chyba że osiągane korzyści "poza-
                finansowe"
                > ,nazywasz skrótowo "portfelem"!
                >
                >----------------------

wszelkie korzysci materialno finansowe a tak na powaznie to o takich sprawach
                sie nie slyszalo, komuchy byli bardziej dyskretni, to co dzieje sie dzis to
                mozna osiwiec w tydzien

>

>
                >

>
                >
    • milo_1 Popaprańcy i Solidaruchy__ bierzecie przykład z SB 06.03.07, 23:19
      i ich metod działania - dezintegracja,dezinformacja,manipulacja a na koniec
      destrukcja.
      Rzeczywiście braciszkowie JLK i ich kombatancka przeszłość w Solidarności może
      byc wspaniałym przykładem "patriotyzmu" dla młodych ludzi.......
      Prezydencie Wałęsa........może nie masz fakultetów ale tych gamoni mógłbyś wiele
      nauczyć.
      Jedną nauczkę dostali i do tej pory nie mogą Ci tego darować - ale nic na to nie
      poradzimy, gdy rozum blisko kupra a szare komórki mieszają się z g..em.
      bi.gazeta.pl/im/6/3670/z3670506X.jpg
      • babette666 Re: Popaprańcy i Solidaruchy__ bierzecie przykład 06.03.07, 23:26
        milo_1 napisał:

> i ich metod działania - dezintegracja,dezinformacja,manipulacja a na koniec
        > destrukcja.
        > Rzeczywiście braciszkowie JLK i ich kombatancka przeszłość w Solidarności może
        > byc wspaniałym przykładem "patriotyzmu" dla młodych ludzi.......
        --------------------------------------------

zastanawiam sie jaki to ich "patriotyzm", chyba taki ICH.
        Ojciec Kaczorow podobno byl w AK. Moj dziadek tez, tylko, ze dziadkowi w 50tych
        latach na przesluchaniu, ubowiec przestrzelil pluco, bo podobno dziadek "chcial
        uciec" z przesluchania, na szczescie ze go nie zabili, a wszyscy wiedza jak
        byli traktowani AKowcy!!!!a Kaczorowi-seniorowi, dali dzialke na Zoliborzu i
        dziuple sobie wybudowali, ech szkoda pisac, wielkie oszustwo ta Kaczynszczyzna,
        rzygac sie chce jak ich ryje ogladam w TV, a dzioby otwieraja, tylko dla
        jednego: zeby lgac!!!!

Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych
        eksperymentów zrezygnował.

Mark Twain
        • 1410_tenrok kurski czepiał sie kiedys o wehrmacht, ale tatunci 07.03.07, 00:12
          Rajmunudzio, co jako akowiec splugawił patriotyzm nauczaniem marksizmu na PW,
          co robił całe late - jest gorszy od wszystkiego! Tatuncio produkował czerwonych
          politruków.
        • hajda_na_kon Re: Popaprańcy i Solidaruchy__ bierzecie przykład 07.03.07, 00:55
          Polityka Nr 9, Jacek Żakowski napisał: "Lech Kaczyński zaczął grę z mediami
          latem 205 r. Wtedy jego sztab wyborczy formował wizerunek rodziny tak, żeby
          pasował do programu wyborczego. Matkę Jadwigę Kaczyńską wykreowano na ikonę
          Powstania Warszawskiego, choć jeszcze przed wybuchem wojny rodzice odesłali ją
          z Warszawy. Była sanitariuszką w szpitalu polowym w Starachowicach. Ukryto
          całkiem osobę świeżo zmarłego ojca, choć to on był powstańczym bohaterem -
          dwukrotnie ranny, odznaczony najwyższymi powstańczymi odznaczeniami.
          Najprawdopodobniej nie pasował do wizerunku.

Jako inżynier konstruktor zatrdniony na Politechnice Warszawskiej brał udział w
          prestiżowych budowlanych przedsięwzięciach - na przykłąd wznoszonej właśnie
          ambasadzie amerykańskiej. W tym celu wyjeżdżał na szkolenia do Anglii i
          Holandii, potem na kontrakt do Libii. Na takie zlecenia mogli liczyć w PRL
          tylko ludzie zufani system. Taki ojciec mało nadawał się do wykorzystania w
          kampanii polityka skrajnie antykomunistycznego."
          • babette666 Re: Popaprańcy i Solidaruchy__ bierzecie przykład 07.03.07, 01:11
            W tym celu wyjeżdżał na szkolenia do Anglii i
            Holandii, potem na kontrakt do Libii.
            ja tez bylam w Libii w 70 latach, Polacy wygrali z Francuzami przetarg
            na .....w Tripoli,w KC nie bylam, ale w grupie 3 osobowej komisji z
            ramienia mojego miejsca pracy , gdyz dziwnie sprzet geodezyjny ginal w
            zastraszajacym tempie, a okazalo sie ze to nasi geodeci sprzedaja za dolary
            *******************************************************************************

Ukryto
            całkiem osobę świeżo zmarłego ojca, choć to on był powstańczym bohaterem -

a wiesz dlaczego???bo byl Zydem, przeciez to nigdy by nie "przeszlo" w
            wyborach, ani ksieza, ani Rydzyk, by na to zapracowali
            nazywal sie Kalkstein
    • brynk hahaha- wreszcie dowiemy się prawdy - hehehe 06.03.07, 23:39
      To bedzie rewelacja na miare XXI wieku , obym doczekał się jej ogłoszenia.
    • guru133 W niszczeniu jednych oraz kreowaniu innych, 06.03.07, 23:40
      często zresztą fałszywych, autorytetów jesteśmy mistrzami świata. Czekam aż
      znajdzie się jakiś nawiedzony który dowiedzie że "Solidarność" i obalenie
      komunizmu było dziełem SB.
      • sagi2007 Re: W niszczeniu jednych oraz kreowaniu innych, 06.03.07, 23:42
        a dlaczego w wolnej polsce nikt się SAM nie zgłosił i nie przyznał ? wszyscy
        agenci z lat 80-tych zmarli ?
        • 1410_tenrok kol, gdzie byłes wowczas i co zrobiles dla Polski, 07.03.07, 00:09
          że obecnie odgrywasz role sedziego?
        • douglasmclloyd Re: W niszczeniu jednych oraz kreowaniu innych, 07.03.07, 02:16
          sagi2007 napisał:

> a dlaczego w wolnej polsce nikt się SAM nie zgłosił i nie przyznał ? wszyscy
          > agenci z lat 80-tych zmarli ?

Gdzie są ci poszkodowani, na których donosił Bolek? Gdzie ich zaświadczenia z
          IPNu? Mając Bolka w aktach mogą otrzymać jego prawdziwe dane. Na co czekają?
    • dzakarta Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek" 06.03.07, 23:51
      Jak się okazuje gdyby nie SB i jej agenci, to do dzisiaj tkwilibyśmy w okowach
      komunizmu!
      Chwała SB i jej agentom, którzy doprowadzili do upadku "komuny" i do demokracji!
    • surykatka333 Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 06.03.07, 23:52
      www.sw.org.pl/bolek.html?
      • spiskowa.teoria.dziejow Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 07.03.07, 00:43
        Czytam wasze posty i żal mi was, żal mi waszego rozczarowania, że nie możecie
        znaleźć wroga klasowego, że nie chce się on przyznać.

Ludzie kochani. Solidarność, Walesa, spadli zachodniej propagandzie jak z nieba
        i podtrzymują ten mit. Gdyby ujawniono prawdziwych aktorów tego wielkiego
        przedstawienia to wielcy politycy, prezydenci, królowie i królowe, papież JPII,
        prestiżowe uczelnie, gazety o milionowych nakładach, WSZYSCY zostaliby
        OŚMIESZENI, a tego nikt nie chce.

Ta cała dyskusja to wojna z WIATRAKAMI.
        • babette666 Re: Opozycjoniści chcą ujawnienia, kim był "Bolek 07.03.07, 00:55
          no wlasnie, dlaczego ludzie chca za wszelka cene poznac przeszlosc innych, tak
          naprawde co nas to obchodzi?????jezeli ktos zrobil jakas straszna rzecz, jest
          czlowiekiem niebezpiecznym, a tak?
          najlepiej byloby spalic ten caly IPN, bo zycie szybko przemija, a ludzie paprza
          sie w blocie historii, a rzeczy idealnych nie ma w zadnej domenie zycia, do
          przodu, do przodu, bo i tak umrzemy glupi
    • dibadzio Jasnowidząca SBecja 07.03.07, 00:48
      Jeszcze przed rokiem 1970 podczas służby w wojsku SB zwerbowała na tajnego
      agenta niejakiego Lecha Wałęsę(miał chyba wtedy ok.20 lat)po zawodówce,bo
      aparatura wypożyczona na Łubiance przewidziała,że Wałęsa stanie kiedyś na czele
      Solidarności i że będzie ich wtyczką.Ale widocznie ta aparatura była mocno
      niedoskonała,bo nie przewidziała ,jak to się dla SB i komunizmu skończy a Wałesa
      urwie się ze sznurka i nic im nie pomoże -wręcz przeciwnie.
      Absurdalne rozumowanie Wyszkowskiego i towarzyszy jest porażające.Chore osoby
      powinny się leczyć a nie występować w telewizji.
    • majster_g Opozycja do rozumu 07.03.07, 00:54
      Kiedy tacy Polacy jak ta "opozycja" (do czego opozycja? - wyglada jak na
      zamowienie Macierewicza) zrozumieja, ze plugawienie Walesy i Okraglego Stolu
      jest czynem ze wszech miar antypolskim? Tak jak opluwanie Milosza i
      Szymborskiej. To wszystko juz widzialem. Polacy naprawde nie potrzebuja wrogow.
      Nie ma wiekszych wrogow polskosci niz takie "opozycje" do rozumu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka