bebe3 05.04.07, 20:12 Słucham i słucham i nie ona:) Naród skłócony, ustawa lustracyjna gniot, porównuje IVrp do Prlu.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorge.martinez Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 20:19 Niektórzy śmieją się, że prognozy pani profesor nigdy się nie sprawdzają. Może odnosi się to także do diagnoz? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 20:21 Krytykuje, narzeka, mówi o fałszu wśród rządzących, ale jeszcze nie jest dojrzała by powiedzieć,że się myliła :( Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Staniszkis też musi mieć coś za uszami;) 05.04.07, 20:24 Pojechała kobieta z pisiactwem, lustracją,Macierewiczem i raportem o WSI bez skrupułów. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Staniszkis też musi mieć coś za uszami;) 05.04.07, 20:25 Lepiej późno, niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Staniszkis też musi mieć coś za uszami;) 05.04.07, 20:26 Śmiać mi się chciało na jedno zdanie ;"Historycy w IPN muszą być sędziami zamiast pisać piękne książki" Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Staniszkis też musi mieć coś za uszami;) 05.04.07, 20:44 jakby blekotu się najadła.... Coś się za tym kryje, tylko coo??? Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Towarzysze pisowcy, czas odspiewac nasz hymn: myy 05.04.07, 20:47 checemyy praaawaaa itd. Dzieki temu porzucimy wszelkie stressy i zapomnimy, ze PiS zdycha. Odpowiedz Link Zgłoś
szambonurek5 Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 20:49 szczury wyskakuja z tonacego statku. karnowscy ,janke a teraz staniszkis . "8334 księży ,zakonników ,zakonnic i aktywistów kościelnych - tyle liczyła agentura antykościelnego pionu SB w szczytowym pod tym względem roku 1984. Oznaczałoby to ,że po stanie wojennym prawie co trzecia osoba duchowna w tej lub innej formie współpracowała z SB" - IPN "Metody pracy operacyjnej aparatu bezpieczeństwa wobec kościołów i związków wyznaniowych 1945-1989" ,Warszawa 2004. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 20:50 U Karnowskich i Janke nie słyszałam zmiany zdania, a Staniszkis też nie mogło to przejść przez gardło:( Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 20:51 Zmieniła zdanie na temat PiS-u.I chwała jej za to. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 20:52 Nie podoba jej się to co robią, ale nadal ich popiera. Nie powiedziała,że żałuje swego głosu oddanego na PIS Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 20:55 generalnie bredziła............................... Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 20:55 bebe3 napisała: > Nie podoba jej się to co robią, ale nadal ich popiera. Nie powiedziała,że > żałuje swego głosu oddanego na PIS Chyba tylko przez grzeczność. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 20:56 Nie , wyraźnie się miotała Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 21:13 bebe3 napisała: > Nie , wyraźnie się miotała Odbieram to jako,że zawiodła się ale nie powiedziała tego wprost. Odpowiedziała dyplomatycznie wymijająco. Wspomniała o tym wcześniej np.krytykując maciorę,współpracującego z Żemkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza A ja poznaję Staniszkis:) 05.04.07, 21:57 bebe3 napisała: > Nie podoba jej się to co robią, ale nadal ich popiera. Nie powiedziała,że > żałuje swego głosu oddanego na PIS Nie powiedziała dziś, bo powiedziała to niemal zaraz po wyborach, gdy PiS robił wszystko żeby nie było POPiSu. Na antenie TVN24 przepraszała swojego kolegę po fachu (i zwolennika PO)- prof. Krzemińskiego za swoją wyborczą pomyłkę. Po związaniu się PiS z SO i LPR-em też wielokrotnie mówiła o tym, ze zawiodła się na Kaczyńskich i partii. Możesz o tym poczytać m.in. w moich wątkach na FK. Odpowiedz Link Zgłoś
sercekondrakaru Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 20:58 A ja bym powiedziała że jest szczera, aczkolwiek powściągliwa w krytykach.Z lekka rozczarowana.Ale gdyby wiedziała że koalicja będzie z kim jest, nie poszłaby na wybory , tylko została w domu , na samo PO by nie głosowała. Najtrudniej przekonać kobiety , wiem to bo sama jestem kobietą. Nie mogę tylko pojąć jak się może Kaczyński lepiej podobać jako prezydent niż Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 22:02 sercekondrakaru napisała: > Nie mogę tylko pojąć jak się może Kaczyński lepiej podobać jako prezydent niż > Tusk. To proste. Tusk prezydentem nie jest, stąd nie moze się jako prezydent podobać, nawet w zestawieniu z Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
warsawyak Po raz który? 05.04.07, 21:01 Fluktuowanie jej postawy jest tu słynne. Ja taką labilność przezwałem staniszkizowaniem. Ech, Pani starsza. Odpowiedz Link Zgłoś
sercekondrakaru Re: Po raz który? 05.04.07, 21:07 warsawyak napisał: Ja taką labilność przezwałem > staniszkizowaniem. > Szukałam właśnie odpowiedniego okraślenia. To jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 21:09 W jej przypadku sprawdzilo sie przyslowie : mądry Polak,ale po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 21:12 Ale jak ja się dobrze czuje :):):) Okazałam się mądrzejsza, od pani profesor socjologii:) Bo wszystko co mówiła ja wiedziałam już we wrześniu 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
sercekondrakaru Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 21:15 No dobrze, przechodząc do spraw poważnych to ciekawe było co mówiła na temat lustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 21:16 Jest za, ale nie taką:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow ma rację. PIS się wyczerpuje. The End blisko 05.04.07, 21:21 Staniczkis była zawsze niezalezna w swoich opiniach. Nieskutecznie próbowali ja osmieszać zarówno Ci z lewactwa jak i z prawactwa w zależeności od tego kogo analizaowała. każdemu dawała szansę . PiSowi też. Ma rację PiS się wyczerpał i nawet ustawy lustrracyjnej i lustracji nie umie skutecznie zrobić. Pani Staniszkis jak zwykle niezalezna. mało jest takich wybitnych postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
sercekondrakaru Re: ma rację. PIS się wyczerpuje. The End blisko 05.04.07, 21:25 Ależ my panią profesor bardzo lubimy i chętnie oglądamy. Możemy się jedynie nie zgadzać, co do trafności lub nie trafności ,jej opini. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Na koniec Staniszkis powiedziała, 05.04.07, 21:34 "..w tym co robią teraz Kaczyńscy widzę sporo fałszu, bo przecież w wywiadzie dla Karnowskich powiedzieli, że przystąpili do opozycji dopiero po uzyskaniu doktoratu przez Lecha - tak zaplanowali, choć inni wchodzili wchodzili natychmiast - a teraz rozliczają innych, korzystając do tego z informacji przestępcy Żenka u boku Macierewicza... Dobranoc Państwu, gościem Kropki nad I była dziś profesor Jadwiga Staniszkis PS. Chappeaux bas, Pani Profesor, ale dlaczego, o naiwna, tak późno?... Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Na koniec Staniszkis powiedziała, 05.04.07, 21:37 to niech przeczyta ich biogramy w encyklopedii Solidarności (tej, gdzie nie ma Wałęsy)chłopaki popłynęli na całego - Lech podaje, że zaczynał w 1968 (bez Jarka?) a Jarek bajki plecie, że był staryk KORowcem... i że działał w latach 1982-1987 choc ubecja odesłała w tych latach jego teczke pracy do archiwuwm ubecja przez 6 lat nie zauwazyła takiego tytana podziemia? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Na koniec Staniszkis powiedziała, 05.04.07, 21:37 A nie wiedziała tego 2 lata temu? WIEDZIAŁA i jej to nie przeszkadzało! Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Na koniec Staniszkis powiedziała, 05.04.07, 21:46 Ewolucja, to długi i żmudny proces - cierpliwości trzeba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sercekondrakaru Re: Na koniec Staniszkis powiedziała, 05.04.07, 22:03 jaa_ga napisała: > Ewolucja, to długi i żmudny proces - cierpliwości trzeba :-) Naiwni jesteście , ta pani zawsze będzie po stronie Kaczyńskich i PiSu. A to ze krytykuje , to jak każdy , ma do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
sercekondrakaru Re: Na koniec Staniszkis powiedziała, 05.04.07, 22:07 Tak jak ZAWSZE byłam po stronie platformy. Byłam.(Za dużo rzeczy mnie boli , niestety.) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Na koniec Staniszkis powiedziała, 06.04.07, 09:37 sercekondrakaru napisała: > Naiwni jesteście , ta pani zawsze będzie po stronie Kaczyńskich i PiSu. > A to ze krytykuje , to jak każdy , ma do tego prawo. nie, ta pani juz nie jest po stronie pisu, tylko nie ma odwagi sie do tego glosno przyznac to bylo dokladnie wczoraj widac Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 21:59 A co, powinna być betonem, jak większość tak zwanych komentatorów? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Nie poznaję Staniszkis w kropce 05.04.07, 22:05 Oni zachowują się jak wyznawcy Kaszpirowskiego :-)) Media z nich niezłe, nie ma co :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt kilka cytatow 06.04.07, 00:57 o lustracji: "To jest absurdalne z tymi oswiadczeniami()To wymaga spojrzenia na siebie oczami UB'ka" o tzw. IV RP: "Biurokratyczny autorytaryzm pozbawiony autorytetu" o naukowcach przeciwnych ustawie lustracyjnej: "Calkowicie popieram stanowisko senatu UW" o Kaczynskich: [w wywiadzie ksiazkowym mowili, ze]"Zanim poszli do opozycji czekali, az Lech zrobi doktorat" Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Jadzia znowu w fazie remisji pisowszczyzny? 06.04.07, 01:01 ciekawe jak długo to potrwa :> Odpowiedz Link Zgłoś
sercekondrakaru Re: Jadzia znowu w fazie remisji pisowszczyzny? 06.04.07, 03:38 Mówiła też coś o jedności w społeczeństwie. Teraz chyba tez jest taka jedność, tyle ze , zeby deptać ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś