Gość: Dr. IP: *.aardvark.dialup.pol.co.uk 15.05.03, 09:18 Kiedy skonczy sie ten cyrk . Ta komisja i przes sto lat nic nie wykryje , szkoda czasu . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lusia Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 09:30 Nałęcz jest niewiarygodny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: s1.l:* / 192.168.33.* 15.05.03, 09:43 Prof. Sołtysiński moim zdaniem nieładnie się zachował atakując członków Komisji. Mógł dokonać sprostowania nie naskakując na nikogo i nie używając nazwisk, a wtedy byłoby to na poziomie odpowiadającym jego pozycji. A tak to jego wykształcenie, jego doświadczenie itp. zostały na drugim planie, bo w tym względzie na pewno, oczywiście moim zdaniem, klasy nie pokazał. Przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prostaczek Re: Sołtysiński pojechał "Pastusiakiem". Wstyd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.03, 11:09 Gość portalu: mag napisał(a): > Prof. Sołtysiński moim zdaniem nieładnie się zachował atakując członków > Komisji. Mógł dokonać sprostowania nie naskakując na nikogo i nie używając > nazwisk, a wtedy byłoby to na poziomie odpowiadającym jego pozycji. A tak to > jego wykształcenie, jego doświadczenie itp. zostały na drugim planie, bo w tym > względzie na pewno, oczywiście moim zdaniem, klasy nie pokazał. Przykre... AGORA zainicjowała lawinę dochodzeń w sprawie "Afery Rywina", a teraz prezes jej rady nadzorczej się pieniaczy. Paranoja jakaś? Czy zwykła hucpa? A Rokita się przestraszył profesorskiego autorytetu i zaczął przepraszać. Może p. profesor reprezentuje również interesy "grupy mającej władzę"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chińczak Sołtysiński reprezentuje zydków z Agory, to jasne IP: 61.48.72.* 15.05.03, 12:15 bo mu za to pałacą, jak się wsłuchac, to slychac jak ta misterna siateczka się rozdziera, Prokurator generalny wie o sprawie w listopadzie, pan profesor rozmawia z Millerem na przyjeciu u uczywo, ale Rapaczyńska mówi o przyjęciu u niej! Były dwa, i na obu Miller, cośik często premier bywal w prywatnych apartamentach zarządzających Agorą, a Michnik Aronek w sierpniu z Kwachem. Oj Lechu, dałes się złapać na lep "leoiej bedzie jak nie powie się, bo UE! hehehe Gość portalu: prostaczek napisał(a): > AGORA zainicjowała lawinę dochodzeń w sprawie "Afery Rywina", a teraz prezes > jej rady nadzorczej się pieniaczy. Paranoja jakaś? Czy zwykła hucpa? A Rokita > się przestraszył profesorskiego autorytetu i zaczął przepraszać. Może p. > profesor reprezentuje również interesy "grupy mającej władzę"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.lepperowicz Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: 217.153.6.* 15.05.03, 10:12 Gość portalu: Lusia napisał(a): > Nałęcz jest niewiarygodny a Balcerowicz musi odejść !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a PISs na europrzeciwnikow!!!! W Polsce powinno się wprowadzić cos takiego jak w Irla IP: *.echostar.pl 15.05.03, 16:38 W Polsce powinno się wprowadzić cos takiego jak w Irlandii ( tam kupując jakikolwiek towar w sklepie lub markecie, koło ceny za ten towar, drukowana jest koniczynka, jeżeli jest to towar wyprodukowany w Irlandii, im więcej koniczynek na rachunku tym bardziej wspierasz Irlandzka gospodarkę, a im bardziej wspierasz gospodarkę tym, mniejsze bezrobocie, większy wzrost gospodarczy itd. dodatkowo żeby zachęcić do kupowania towarów z ‘ koniczynką ’ - za każdą dostaje się punkty, a jak zbierzesz wystarczającą ilość punktów to możesz np. wyjechać za darmo na wakacje!!! I tak min. Ten interes się tam kreci. I OBY U NAS PO WEJSCI TEZ TAK BYLO!!!!!!!!! Po wejściu Polski do UE spadnie bezrobocie, może nie tak drastycznie, ale myślę, ze w ciągu 1 roku o kilka procent. Dlaczego? Ano min., dlatego, że bardzo dużo ludzi wyjedzie na zachód w poszukiwaniu pracy. Wiec już o tych będzie mniej na rynku pracy. Oczywiście, że najwięcej wyjedzie osób wykształconych, po studiach, absolwentów, ale tym nie ma co się martwić, nie odczujemy braku dobrze wykwalifikowanych ludzi, ponieważ teraz bezrobocie wśród absolwentów wynosi ok. 40%, a poza tym nie każdy pali się do wyjazdu, inni są za bardzo przywiązani do naszego kraju, poza tym część wróci ( ciężko jest żyć w innym kraju pośród ludzi o innej mentalności, gdzie człowiek nie może się 'wyrazić' tak, aby miał świadomość, że powiedział dokładnie to co chciał - kto próbował mówić o swoich przekonaniach i uczuciach w innym języku powinien wiedzieć o co mi chodzi - sam przepracowałem za granica już w sumie ponad 12 miesięcy w czasie wakacji, za narodowca się nie uważam;) a jednak człowiekowi czegoś brakuje ;) Część osób, które wyjadą będzie przysyłać pieniądze swojej rodzinie, dzięki temu popyt w Polsce wzrośnie, a tym samym podaż i....więcej miejsc pracy. Niektórzy np. jak ja z moja żona wyjedzie do UE na jakiś czas i wróci z zarobionymi pieniędzmi, aby otworzyć w Polsce jakiś interes.....i zatrudnić w nim innych Polaków, wiec.........przybędzie więcej miejsc pracy. I na koniec, jak taki Polak wyjedzie do UE i będzie tam pracował, to będzie starał się wydawać jak najmniej pieniędzy, aby jak najwięcej ze sobą przywieźć do Polski, poza tym jak będzie wydawał mniej niż by to robiła osoba mieszkająca na stałe w danym państwie (czy możecie sobie wyobrazić ile i jak konsumują np. Irlandczycy ;), Polacy to naprawdę oszczędny naród i to nie tylko Poznaniacy;), a jak będzie wydawał mniej tam, a więcej tutaj to przyczyni się do wzrostu gospodarczego w Polsce, i mniejszego wzrostu w kraju UE. CHODZCIE Z NAMI NIE ZOSTAWAJCIE Z IDIOTAMI, nawet ZCHN i PSL też mówią tak... GLOSUJCIE w Niedziele!!! gdy ludzie po Sobocie zobaczą niska frekwencje to w Niedziele więcej zmobilizuje się do pójścia do urn!!!!!!!!! Pomyśl zanim zagłosujesz: Nie będziemy płatnikami NETTO!!!!!! Już teraz mamy poziom rozwoju (2,6%) szybszy niż unia(ok.1) (oczywiście chodzi o średnią, a nie o np. Irlandie), dzięki dodatkowym pieniądzom z unii będziemy mieli jeszcze szybszy (5 a może i 7%, jak Bóg da;) wzrost gospodarczy, mało tego kontrole nad wydawaniem pieniędzy UE będzie miała UE (czyli nie 'rozejdą się' tak jak nasze państwowe do krewnych i znajomych królika). I z każdym rokiem będzie lepiej!!!!!! Emerytury wzrosną ,a ceny za internet spadną!!!!!!!!! Poza tym jeżeli chcesz zobaczyć jak to jest przekraczać granice nie będąc członkiem UE to jedź do Anglii!!!!!!! Na razie wjeżdżamy do innych państw UE bez wiz, ale ‘na kredyt’, zresztą umowy regulujące to nie będą obowiązywały, gdy nie wejdziemy do UE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wtedy bez wiz to tylko do Rosji sobie wjedziemy!!!!!!!!!! pozdrawia EUROREALISTA!!!!!!!! To niestety nie jest mój tekst, (ale z przyjemnością podpisałbym się pod nim): LIST SYNA DO MATKI (copyright by ~boja) Kozia Wólka 1.05.2005 r. Kochana Mamusiu! Mam dla Ciebie wspaniałą wiadomość! Właśnie przed chwilą dowiedziałem się że nasz Pan Prezydent Roman G. podpisał umowę o wymianie turystycznej z Białorusią , Rosją,Mongolią i Chinami ! Tak że już niedługo będziesz mogła do nas przyjechać bez specjalnej przepustki i wizy ! Kiedy do nas przyjedziesz bardzo się zdziwisz jakie zmiany u nas zaszły! Nasza córka Kasia pracuje i już dostala pierwszą wypłatę! Na początek niewiele ok. 5000000000 zł. Tak! Nie przewidziało ci się! Nasz wspaniały Pan Premier Andrzej L. wraz z Panią Minister Finansów Renatą B. odkryli że pieniądze leżą w bankach i należy j rozdać ludziom którzy są w potrzebie.Od tego czasu pieniędzy nam nie brakuje bo jak tylko sejf jest pusty to natychmiast pieniądze są dodrukowne. Balcerka i tą całą bande z tej rady pognali i teraz każdy se może wziąć kredytu ile chce a spłacać nie musi Kasia pracuje w fabryce i wyplata koszyki z trzciny. Kiedyś miała tam być fabryka jakichś samochodów czy cóś ale po 8 czerwca 2004 roku wlaściciel uciekł. To był jakiś anglik czy żyd, czort go wie.. Całe szczęście bo gdzieby teraz nasz Kaśka pracowała. Pieniądze nie są nam w ogóle potrzebne bo i tak nie są nic warte ale to nam nie przeszkadza. W sąsiedniej wsi produkują bimber a u nas w pegeerze chodujemy świńki i krowy.Raz na miesiąc na jarmarku robimy wymianę i każdy jest zadowolony. Prąd u nas we wsi wyłączyli bo to przez tych hanysów ze Śląska. Powiedzieli że huta ma im dać stal a elektrownia prąd. No to elektrownia powiedziała że da prąd jak hanysy dadzą węgiel. A huta powiedziała że chce i prąd i węgiel. No a potem się okazało że żeby wydobyć tone węgla z kopalni to trzeba dać tone dla elekt wni i dwie tony dla huty. No i się wszyscy pokłócili i prądu we wsi ni ma. Ale to nic! Momy NAFTE!!! Bo jak tego węgla brakło to Pan Prezydent powiedział że Polska mo NAFTE i nikogo prosić się nie musi. No i teraz mamy w domu lampki naftowe. A jak my od razu mówili że trza do NAFTY do nas żaden nie słuchał. :-)))))))) Są też smutne wieści: umarła ciotka Stefka. Bo jak to te wszyskie lekarze pouciekali w tym 2003 roku to został nom się ino weterynarz Józek no i mu się dawki zastrzyku z koniem pomyliły... A!!! I umarł też ten Heniek z sąsiedztwa i to na AIDS-a !!! Bo to chodził do tych ruskich panienek co to u nas we wsi mieszkają no i się zaraził! A Pan Minister Zdrowia Gabriel J. ostrzegał że połowa ruskich mo AIDSA a połowa gruźlice i żeby się zadawać ino z tymi co kaszlą... W zeszlym tygodni pisali w gazecie że złapali na granicy z tą uniom kilku takich co to chcieli uciec do unii niby to za robotom. Ale ja se myśle że to jakieś szpiegi musieli być bo to przcież Pan Minister Propagandy mówił że w tej unii to roboty ni ma a ieda aż piszczy. Muszę kończyć bo zaraz idę na zebranie Koła Prawdziwych Rodzin a jak sie spóźnię to zaś mi zabiorą talon na nafte. Daj znać kiedy przyjedziesz to wyślemy furmana na stację. Pozdrawiam Twój Syn (copyryght by ~boja) (~jot, 2003-05-09 17:12:29) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasibrzuch Sołtysiński ma coś na sumieniu !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 09:47 Mówią, że "Uderz w stół a nożyce się ....". Przecież nie został wezwany jako oskarżony, a tylko jako świadek! On zaś zaczął od ataku na Rakietę, a przecież jest on "po jego stronie". Coś tutaj śmierdzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Sposob mowienia Sołtysińskiego jest komiczny. IP: *.adlex.com 15.05.03, 09:57 Dziwinie artkuluje dzwieki i uzywa akcentow. Zreszta moze sobie smiesznie mowic. Gorsze jest to, ze klasy nie pokazal, gdyz zamiast sprostowania w glupi sposob zaczal atakowac niektorych czlonkow komisji. Pojawil sie tam jako swiadek a zachowuje sie jakby mial cos na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Sołtysiński przed komisją śledczą 15.05.03, 10:04 Niestety, nie słuchałem wystąpienia Sołtysińskiego od początku, ale ten fragment, który usłyszałem tuż przed ogłoszeniem przerwy, zdumiał mnie ździebko. Brakowało tylko puenty w postaci "Pośle Rokita jest pan zerem". Czy Sołtysiński ma tego samego doradcę medialnego co Miller? A może się z Łapińskim na czapki zamienił? Skąd to zadziwiające podobieństwo między poetyką Sołtysińskiego i niektórych eseldowców? No, no - a miało być tak nieciekawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulegunda Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: 195.205.73.* 15.05.03, 10:22 A może to jest tak: Michnik dogadał się z Millerem i mieszają oraz się pokładają ze śmiechu z dociekań komisji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: s1.l:* / 192.168.33.* 15.05.03, 10:33 No na szczęście po przerwie prof. Sołtysiński zmienił sposób wypowiedzi. Ale ta Anitka... jej inteligencja, dociekliwość, upór i przekonanie o swej racji powalają na kolana... Czy ona nie może zająć się czymś innym, a nie kompromitowaniem, już i tak o naderwanej reputacji, Komisji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.icpnet.pl 15.05.03, 11:57 Dokładnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KURA CHAMKA Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 10:37 Sołtysiński to prawnik a oni mają we krwi to że najlepszą obroną jest atak. Jak złapią go za rękę to będzie mówił że nie jego albo powie że był w kinie i tej wersji będzie się trzymał aż do końca. Ale prezentując tak napastliwą postawę zapomina że każdy postronny obserwator uzna że coś jest na rzeczy. Może Sołtysiński jest brakującym ogniwem w teorii że jednak Agora bardzo ostro grała w sprawie ustawy a Afera Rywina jest tylko odpryskiem, typowym kijem w szprychy z racji tego że nie udało się dogadać z Millerem. Ważne jest to że przy tym na powierzchnię klozetu wypłynęły takie fekalia jak Jakubowska, Czarzasty i Kwiatkowski, teraz tylko trzeba spuścić wodę. W USA jest takie popularne powiedzenie: jak uczynić świat lepszym? zabić wszystkich prawników! I chyba coś w tym jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik zabic prawnikow IP: 195.217.253.* 15.05.03, 10:41 to jest cytat z Szekspira. kuro domowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura domowa Re: zabic prawnikow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 10:45 Byłeś na wakacjach??? O trzeciej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat KURA CHAMKA ! Trafiłaś 100/100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.03, 11:13 Gość portalu: KURA CHAMKA napisał(a): > Sołtysiński to prawnik a oni mają we krwi to że najlepszą obroną > jest atak. Jak złapią go za rękę to będzie mówił że nie jego > albo powie że był w kinie i tej wersji będzie się trzymał aż do > końca. Ale prezentując tak napastliwą postawę zapomina że każdy > postronny obserwator uzna że coś jest na rzeczy. Może > Sołtysiński jest brakującym ogniwem w teorii że jednak Agora > bardzo ostro grała w sprawie ustawy a Afera Rywina jest tylko > odpryskiem, typowym kijem w szprychy z racji tego że nie udało > się dogadać z Millerem. Ważne jest to że przy tym na > powierzchnię klozetu wypłynęły takie fekalia jak Jakubowska, > Czarzasty i Kwiatkowski, teraz tylko trzeba spuścić wodę. W USA > jest takie popularne powiedzenie: jak uczynić świat lepszym? > zabić wszystkich prawników! I chyba coś w tym jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia_ce Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.chello.pl 15.05.03, 10:45 Obiema rękoma podpisuję się pod Twoim listem. Klasę człowieka poznaje się w sytuacjach ekstermalnych i tu ten na pewno wybitny przedstawiciel palestry pokazał się jako mały duchem, bo wiedzę to na pewno ma. Też uważam,że komisja wilele nas nauczyła. Pokolenia będą miały co analizować, jak ich dziakowie urządzali swój kraj. Na pewno, nieraz będą się rumienić. Ja też idę na kawę, ale jestem w domu, a nie w Sejmie przed komisją. Mam mieszane uczucia, czy to co się teraz dzieje jest w porządku. Trochę przypomina mi to imieniy u cioci, nie powiem sypatyczne ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.nll.se 15.05.03, 10:32 Gość portalu: Dr. napisał(a): > Kiedy skonczy sie ten cyrk . Ta komisja i przes sto lat nic nie > wykryje , szkoda czasu . Komisja wykryla wiecej niz mogloby sie komus przysnic! Faktycznie tak duzo, ze analiza tego da zajecie dziesiatkom dziennikarzy, politykow i zwyklych kudzi na wiele lat. Oczywiscie tylko tym, ktorzy mysla i potrafia wyciagac wnioski. Dla tych, ktorzy potrzebuja troche punktow do IQ, faktycznie nawet 100 nastepnych lat dzialania komisji nic nie zmieni!!! Pozdrowienia Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Rokita i jego kita! 15.05.03, 10:33 Uważam że dobrze się stało że przesłuchiwany pytknął błędy. Wkońcu okazało się że takie gwizdy komisji jak Rokita nawet się biedactwa mylą! Wkońcu chcą dotrzeć do prawdy więc niech Rokita nie puszcza bajek na które jest miejsce w TVP po 19. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronko Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.gdynia.mm.pl 15.05.03, 10:39 Trudno wygrac z KGB wszystko moga spreparowac z ofiary moga zrobic przestepce itp. Ale coz Narod chcial agentow to ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miroslaw Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: 217.96.75.* 15.05.03, 10:56 Kiedyś Stańczyk udowadniał, ze wśród Polaków najwiecej jest lekarzy. Mylił się. Wśród Polaków najwiecej jest prokuratorów, sędziów i jasnowidzów. Wszyscy którzy wrazili swoje opinie wyżej wiedzą lepiej, wiecej i dokładniej. Czemu jeszcze nie złozyli oficjalnego doniesienia? Przecież do tego zobowiązyje prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manfred Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.escom.net.pl 15.05.03, 11:35 nie zobowiazuje, tylko pewne osoby w okreslonych sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: Blochowiakowej cos sie stalo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 10:56 Wczoraj przez jakis czas robila za opozycje - dziś zaprotestowala przeciw zakulisowym naradom. Czy to sąsiedztwo Ziobry ożywiło jej procesy myslowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicikici Re: Blochowiakowej cos sie stalo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 11:01 Może tak jak Sylwia Pusz uległa urokliwości posła Kamińskiego tak z niechęci do Ziobry powstało uczucie. Tylko że tak jak wcześniej zainterweniuje Miller i zmusi posłankę do wyboru uczucia lub polityka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fosgenik Re: Blochowiakowej cos sie stalo IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 15.05.03, 11:01 Ja myślę że może oni tj Błochowiak i Ziobro mają się ku sobie . Patrzą na siebie jakoś tak inaczej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Blochowiakowej cos sie stalo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 11:16 > Ja myślę że może oni tj Błochowiak i Ziobro mają się ku sobie . > Patrzą na siebie jakoś tak inaczej ... NIe bój nic. Ziobro jest wierny swoim szefom. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Blochowiakowej cos sie stalo 15.05.03, 11:12 Ratuj kochana redakcjo, bo mię cholera jasna zara weźnie! Jakem te robote we sejmie dostała, tom myślała, że chociaż tu ode złodziejstwa wszelkiego będę bezpieczna. A wała tam! Mopa to mi już na drugi dzień podpieprzyli i jakieś antyłunijne hasła na niem nosili. Tydzień nie minął a mój fartuch nogów dostał i tylem go widziała. Jak ja się teraz przed derektorem ze sprzętu rozlicze? A jakby tego mało jeszcze było, to roztwieram ja dzisiaj telewizor i co ja widzę – jakaś damesa za stołem we fartuchu mojem siedzi i nic, tylko cięgiem ozorem miele. I co ja mam zrobić, kochana redakcjo, żeby mię ona ten fartuch oddała (że o mopie nie wspomne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: Blochowiakowej cos sie stalo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 11:37 witek.bis napisał: > Ratuj kochana redakcjo, bo mię cholera jasna zara weźnie! Jakem te robote we > sejmie dostała, tom myślała, że chociaż tu ode złodziejstwa wszelkiego będę > bezpieczna. A wała tam! Mopa to mi już na drugi dzień podpieprzyli i jakieś > antyłunijne hasła na niem nosili. Tydzień nie minął a mój fartuch nogów dostał > i tylem go widziała. Jak ja się teraz przed derektorem ze sprzętu rozlicze? A > jakby tego mało jeszcze było, to roztwieram ja dzisiaj telewizor i co ja widzę > ? > jakaś damesa za stołem we fartuchu mojem siedzi i nic, tylko cięgiem ozorem > miele. I co ja mam zrobić, kochana redakcjo, żeby mię ona ten fartuch oddała > (że o mopie nie wspomne). Droga czytelniczko! Musisz teraz sama sobie poradzić, bo my musimy sprawami wagi państwowej się zajmować. Radzimy: Fartucha zedrzyj z lafiryndy, co się będzie w cudze piórka stroić! Mopa też nie odpuszczaj! Jakby co, to szepnij temu ważniakowi z pręgą na czole, żeby nową komisję powołał - nie możemy do Europy wchodzić bez mopa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Blochowiakowej cos sie stalo 15.05.03, 11:53 Bóg zapłać kochana redakcjo! Ta ode fartucha mie obiecała, że mie go dzisiaj odda, tylko prosiła cobym go jej od czasu do czasu pożyczała. A ten z pręgą powiedział, że mój mop to akuratnie u niego teraz jest, bo potrzebny mu bardzo od czasu kiedy mu jakąś laskę marszałkowską podprowadzili. Ale też ma oddać. To wcale nie so takie złe ludzie na jakich wyglądajo. Dziękuje za pomoc redakcjo kochana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Blochowiakowej cos sie stalo IP: *.chello.pl 15.05.03, 20:59 Gość portalu: pralinka napisał(a): > Droga czytelniczko! Musisz teraz sama sobie poradzić, bo my musimy sprawami wagi państwowej się zajmować. Radzimy: Fartucha zedrzyj z lafiryndy, co się będzie w cudze piórka stroić! Mopa też nie odpuszczaj! Jakby co, to szepnij temu ważniakowi z pręgą na czole, żeby nową komisję powołał - nie możemy do Europy wchodzić bez mopa!!! Kochna Redakcjo! Pragnę gorąco dopomóc czytelniczce zrozpaczonej utratą mopa. Ogladając obrady Komisji Śledczej zauważyłam go na głowie posła Rydzonia. Do tej pory myślałam, że nosi on wełnianą czapkę z powodu chorych zatok - podejrzewam go o tę dolegliwość ze względu na specyficzny tembr głosu. Po dokładniejszym przyjrzeniu się jednak w/w posłowi stwierdziłam jednak, że ma on na głowie sznurkowy mop, nieco już używany. Bardzo Cię proszę Kochana Redakcjo o udostępnienie adresu pani, której chcę pomóc. W prywatnej korespondencji podzielę się z nią moim planem odzyskania sprzętu niezbędnego jej do wykonywania obowiązków służbowych. Z poważaniem wierna czytelniczka - Prudencja Wścibska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Blochowiakowej cos sie stalo IP: *.localdomain / 10.0.8.* 15.05.03, 14:30 Witek, jesteś bombowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżeri Re: Blochowiakowej cos sie stalo IP: 213.17.245.* 15.05.03, 11:50 To podpucha, kolejny reality show, nic więcej. Telewidzowie zatracili zdolnośc odrózniania rzeczywistości od ekranowej fikcji. Wątek "trudna miłość kiełkuje wśród antagonistów w komisji śledczej", amor omnia vincis etc. wyraźnie wskazuje, że to wyreżyserowany spektakl. Gdyby to Beger z Nałęczem, albo Błochwiak z Lewandowskim, wypadłoby bardziej wiarygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkkkkkkkkkkkkkkk Ko by chciał Beger??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 11:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juror Re: Blochowiakowej cos sie stalo IP: *.star.ceti.pl / 192.168.1.* 15.05.03, 14:09 Mam przyjemność poinformować Państwa, iż wybitna posłanka i niezmordowany super-komisarz: Anita Błochowiak dostąpiła dziś zaszczytu bycia uznaną za NAJGŁUPSZĄ ISTOTĘ POTRAFIĄCĄ SAMODZIELNIE SIEDZIEĆ przez Narodowe Towarzystwo Krzewienia Spontanicznych Termo i Chemotaksji. Nagrody rzeczowej nie przyznano z obawy o stan zdrowia nagrodzonej (np. kwiaty bywają toksyczne i podrażniają jamy ciała w przypadku wprowadzania ich tam). Nagrodzonej gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronek Re: Miller jest winny korupcji,i powinien siedziec IP: *.proxy.aol.com 15.05.03, 11:14 Wszyscy wiedza ze SLD jest winne dlaczego nikt i wytoczy procesu przeciwko bandzie SLD.To oni sa winni za wszystkie afery i korupcje.Prokuratura nic nie robi w tym kierunku,zaczna dzialac az sie nazlobia wszyscy.To wtenczas w Polsce nic nie zostanie.Brac komuchw za geby i niech oddaja co nakradli.Dac wyrok na Millera 10-lat to wszyscy zmieka i sie przyznaja od razu do winy.Ta komisja to strata czasu i pieniedzy,bo jesli Miller obraza komisje i on nie ma z tego konsekwenji karnej.To miller bedzie robil co mu sie opodoba.Bo on wie ze nie ma prawa dla niego.Bo kraj jest w anarchi dzieki bandzie SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łajka Naród ich wybrał ! IP: 213.77.41.* 15.05.03, 11:28 W wolnych wyborach , po pełnej profesjonalizmu kampanii.Naród jako suweren wskazał , że SLD jako jedyna siła w tym pięknym kraju leni i złodziei , bigotów i wiecowych krzykaczy , chamów i niewykształconych prymitywów - to w tym kraju gdzie w państwowych firmach rządzą nieusuwalni goście , gdzie można mieć w dupie prezydenta który wzywa do opuszczenia stanowiska faceta , którego sam tam mianował - w tym kraju gdzie są specjalne stanowiska do brania w łapą ( szef gabinetu politycznego odpowiednio pojebańca od zdrowia i pojebańca od spraw wewnętrznych ) tylko SLD wolą narodu było w stanie posprzątać po nie mniej pojebanych i też wybranych wolą narodu "sprawnych inaczej" z AWS. Na kłopoty w tym zapomnianym przez Boga i ludzi kraju jest jedna recepta : emigracja tych , których gdzieś przyjmą i zatrudnią i kłopoty z prawdziwymi polakami typu wrzodak , którzy nie potrafią nic poza bełkotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chińczak Re: Miller jest winny bo dali się złapać IP: 61.48.72.* 15.05.03, 12:47 a korzyści płynace z władzy stare jak świat, problem rzeka, czy jak sekretarka firmy podwykonawczej daje zleceniodawcy d... to nie korupcja (jeśli to na polecenie szefa oczywiście lub spontanicznie bo patriotka firmy)ALE TU CHODZI O WLADZĘ MEDIALNĄ Leszek jej nie ma, probowal i jak widać dał ciała, Aron ma , ale niepełną, dogadał z Kwachem , ale nie dokońca i reszta idzie na żywioł. Pan profesor odrywał tu jakąś rolę , jego współpraca z Rywinem tak kapitałowa jak w radach nadzorczych, wieloletnia oraz Ryfki Rapaczyńskiej(tyż w jednej radzie co wiadomo wspólne korzyści, spotakania kolacyjki i interesy) i prawników z jego spóki prawniczej. I pomimo tego, że lokowali pieniądze razem z Rywinem w jednych przedsięwzięciach oraz siedzieli w jednych radach, twierdzi że nie mieli wspólnych interesów. To że pan profesor jest w radach nadzorczych kilku firm konkurencyjnych w niczym nie przeszkadza, jest to praktyka, a wtym są spółki które składają propozycje typu Rewin. Na bliskim wschodzie nazywalismy to Mister 10%. Gość portalu: ronek napisał(a): > Wszyscy wiedza ze SLD jest winne dlaczego nikt i wytoczy procesu > przeciwko bandzie SLD.To oni sa winni za wszystkie afery i > korupcje.Prokuratura nic nie robi w tym kierunku,zaczna dzialac > az sie nazlobia wszyscy.To wtenczas w Polsce nic nie > zostanie.Brac komuchw za geby i niech oddaja co nakradli.Dac > wyrok na Millera 10-lat to wszyscy zmieka i sie przyznaja od > razu do winy.Ta komisja to strata czasu i pieniedzy,bo jesli > Miller obraza komisje i on nie ma z tego konsekwenji karnej.To > miller bedzie robil co mu sie opodoba.Bo on wie ze nie ma prawa > dla niego.Bo kraj jest w anarchi dzieki bandzie SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Miller jest winny bo dali się złapać 15.05.03, 13:31 Gość portalu: chińczak napisał(a): To że pan profesor jest w radach > nadzorczych kilku firm konkurencyjnych w niczym nie przeszkadza, > jest to praktyka, a wtym są spółki które składają propozycje > typu Rewin. > Ale chrzanisz gościu, niby w radach jakich konkurencyjnych firm zasiada Sołtysiński? Ty wiesz na czym polega rola członka rady nadzorczej? wątpię, gdybyś wiedział, to nie wypisywałbyś takich głupot, zaprezentowałeś logikę a'la Andrzej Lepper, kombinuj tak dalej a będziemy mieli z ciebie taki sam ubaw jak z posłanki Błochowak.... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Daj mu spokoj. Wczoraj zrobil z "Dziada" Zyda. 15.05.03, 17:40 I od wczoraj mafia sowiecka po Stanach za nim lazi i chce go na zlecenie zniewazonego rodu N. z podwarszawskich Zabek OBRZEZAC. Ma facet o czym myslec, czego sie bac, a wiec nie dziwota ze i o Radach bredzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scepty@ Re: Miller jest winny korupcji,i powinien siedzie IP: *.avertis.pl / 192.168.0.* 15.05.03, 13:37 Gość portalu: ronek napisał(a): > Wszyscy wiedza ze SLD jest winne dlaczego nikt i wytoczy procesu > przeciwko bandzie SLD.To oni sa winni za wszystkie afery i > korupcje.Prokuratura nic nie robi w tym kierunku,zaczna dzialac > az sie nazlobia wszyscy.To wtenczas w Polsce nic nie > zostanie.Brac komuchw za geby i niech oddaja co nakradli.Dac > wyrok na Millera 10-lat to wszyscy zmieka i sie przyznaja od > razu do winy.Ta komisja to strata czasu i pieniedzy,bo jesli > Miller obraza komisje i on nie ma z tego konsekwenji karnej.To > miller bedzie robil co mu sie opodoba.Bo on wie ze nie ma prawa > dla niego.Bo kraj jest w anarchi dzieki bandzie SLD. Rządzących nazwałeś bandą SLD, ale ktoś tej grupie - niestety - dał mandant do sprawowania władzy, taka była wola sporej części wyborców, więc do nich możesz mieć pretensje. Spróbuj poszukać odpowiedzialnych za ten stan rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Sołtysiński przed komisją śledczą 15.05.03, 11:22 Na początku sobie nieźle dopieprzyli - teraz słodzą ponad miarę. Czy naprawdę nie można jakoś tak bardziej umiarkowanie? Smaczniej by było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura chamka Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 11:27 Kijek i marcheweczka!!! Najpierw delikatny sygnał: odpier*olcie się od Agory nie róbcie bzdurnych wątków pobocznych zajmijcie się grupą sprawującą władzę a nie "poszkodowanymi" A skoro już wróciliście do głównego wątku to "my" zrobimy wszystko by sprawę wyjaśnić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akrobata Re: Sołtysiński debil IP: *.acn.waw.pl 15.05.03, 11:32 LUDZIE!!!!! Przecież to kabotyn i półinteligent. Za wszelką cenę próbuje dopasować się do żenująco prowincjonalnej galanterii Rokity. Cały czas popisuje się przynależnością do kasty wybrańców. Osobiście obawiam się tzw. państwa prawnego, tyranizowanego przez zamknięte grono „uczonych w piśmie”. Ty masz milczeć Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Sołtysiński przed komisją śledczą 15.05.03, 11:42 Trzeba obiektywnie przyznać, że Rokita dał ciała wyskakując z tymi billingami, nie przemyślał swego napastliwego wystąpienia i dlatego teraz musiał zapłacić za to i przeprosić Pastusiaka oraz Sołtysińskiego. Natomist prof. Sołtysiński zbyt ostro naskoczył na Rokitę, mógł wyjaśnić sprawę nie używając obraźliwych sformuowań, a tak niestety zrównał się poziomem z Pastusiakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.localdomain / 10.0.8.* 15.05.03, 14:41 Zauważ jednak, że panowie weszli w spór i to ostry i następnie potrafili sprawę wyjaśnić, przeprosili się nawzajem. To jest właśnie styl i klasa. Nie uważasz. Miller nigdy nie przeprosi Ziobry ale Miller nie wie co to honor i wiele innych rzeczy. Osobiście uważam, że nie trzeba być profesorem żeby prezentować klasę; można być prostym chłopem a mieć dobre maniery. Obaj panowie pokazali jak można rozwiązać konflikt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcajs Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 17:29 Gość portalu: Baśka napisał(a): > Zauważ jednak, że panowie weszli w spór i to ostry i następnie potrafili > sprawę wyjaśnić, przeprosili się nawzajem... Jakoś nie zauważyłem by p.S. odwzajemnił p.Rokicie przeprosin za zmasowany atak (wzorem każdego z "grupy czworga") zaraz na wstępie, na członka - bądź co bądź - komiji śledczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcajs Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 17:38 Aaa, zapomiałem zwrócić uwagę na wspaniałomyślne przyjęcie przez profesora-właścicielabiznezu prawniczego-zasiadacza w radach nadzorczych, przeprosin Rokity. Precedens takiej sytuacji już był na tej komisji... Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Spotkało się dwóch prawników! 15.05.03, 11:32 Jeden prawnik drugiemu prawnikowi udowodnił nieznajomość rachunków. Zrobił to ze zjadliwą uprzejmością i sarkazmem (kto nie zna tego słowa niech zajrzy do słownika wyrazów obcych). No bo profesor Sołtysiński umie bronić swojego dobrego imienia i ma do tego prawo po wielodniowych insynuacjach pod swoim adresem. To że poseł Rokita uznał że świadek użył "wyzwisk i obelg" jest jego najczystszą fantazją. Zarzuty - tak. Wyzwiska i obelgi - nie padły nawet w domyśle. Słucham uważnie i wiem co słyszę. Współczuję fanom Jana Marii, że ich idol nie stanął na wysokości zadania, ale napadanie na Profesora świadczy o takiej stronniczości komentarzy, że z nimi nawet nie warto dyskutować. Kto słyszy tylko to co chce usłyszeć - jest na argumenty głuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcajs Re: Spotkało się dwóch prawników! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 17:43 inaww napisała: > Jeden prawnik drugiemu prawnikowi udowodnił nieznajomość > rachunków. Zrobił to ze zjadliwą uprzejmością i sarkazmem (kto > nie zna tego słowa niech zajrzy do słownika wyrazów obcych). No > bo profesor Sołtysiński umie bronić swojego dobrego imienia i ma > do tego prawo po wielodniowych insynuacjach pod swoim adresem. > To że poseł Rokita uznał że świadek użył "wyzwisk i obelg" jest > jego najczystszą fantazją. Zarzuty - tak. Wyzwiska i obelgi - > nie padły nawet w domyśle. Słucham uważnie i wiem co słyszę. > Współczuję fanom Jana Marii, że ich idol nie stanął na wysokości > zadania, ale napadanie na Profesora świadczy o takiej > stronniczości komentarzy, że z nimi nawet nie warto dyskutować... Nie zauważyłeś, że wypowiedź Rokity była spontaniczna, wymuszona agresywnym atakiem ad personam? Trudno w takich sytuacjach ważyć każde słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UE NIE ** ORWELLOWSKA DOBRANOCKA IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 15.05.03, 11:36 ORWELLOWSKA DOBRANOCKA Raz w folwarku zwierzecym, przy okraglym stole, grupa równych z równiejszych zwolala zebranie by rozdzielic wsród wszystkich dole i niedole - to co kazdy ma robic i to co dostanie... kon, co silny, wóz dostal by ciagnac pod góre, krowa szaflik - by bylo do czego ja doic, koszem - jajka by skladac - obdarzono kure calej reszcie - policje - by nie mogla broic... Na fotelach zloconych posadzono swinie dajac berlo do reki i pelne koryto, traby dano - by trabic o swoim wyczynie, swinski gnój za fotelem flagami przykryto... By rozdzielic wyraznie i funkcje i role wiekszosc zwierzat zamknieto w oborze, w stodole, tlusta mniejszosc, w fotelach, ze wspólnego placu przeniesiono do Sejmu i innych palaców... Cóz - w oborach od dawna nikt slomy nie zmienia, w pozlacanych fotelach usnely sumienia, a dobrobyt folwarku, o którym tlum marzyl, maja równi. Z folwarku ciaglej wyprzedazy.... Plyna dni i miesiace, uplywaja lata, sloma, wciaz nie zmieniana - to krowom zaplata, kurom, co juz nie gdacza, za ich jajka - plewy, swinie zyja w palacach - wiec sprzedaly chlewy, kon nie ciagnie juz wozu - bo i wóz sprzedany... Tylko kundle, te w mediach, spiewaja peany na czesc swin, ich sukcesów i zaslug ogromu... Krowy zuja. A myslec sie nie chce nikomu.... Folwark wciaz sie rozpada, z dachu gonty leca, co niektórzy, zbudzeni, trzesa sie ze strachu, ziarn ostatnich w spichlerzu szukac trza ze swieca, gnój spod zlotych foteli dzis juz siega dachu... W koncu równym z równiejszych robi sie nieswojo, o zlocone fotele w folwarku sie boja... Bo choc wszyscy pokorni, karmieni pokora - moze zarznac nie zarzna - ale nie wybiora... No a jak nie wybiora - jak tu rzadzic dalej, jesli wiekszosc sprzedana, a reszta sie wali... Czesc równiejszych w pospiechu, skrycie tunel kopie by, po przejsciu tunelem, sprzedac Europie byla ziemie folwarku co dzis juz ruina... By ze swin z Magdalenki stac sie Euroswinia... Aby rzadzic ta resztka co sie w gruzy wali z Bonn, Brukseli, Paryza... Bezpiecznie - z oddali, marzac w nowych fotelach, w swych bezpiecznych amtach ze sprzedani, bezsilni, zapomna o kantach... Tak wiec Lesie i Wladki, Zbyszki i Adasie, majac w sercach nadzieje, a lapowki w kasie za to co juz zrobili i za to co zrobia, dzis do nowych, tych euro, stolków sie sposobia... Gdy ktos wskaze ten szwindel i szwindle poprzednie strach im dusze ogarnia i lico im blednie. Czasem nerwy puszczaja, napiete do granic - wiec zapluja, zastrasza, znów zaczna tumanic, by nie stracic nagrody co za Odra czeka... Bo gdy straca - nie bedzie juz dokad uciekac... * * * Wiem ze spac Wam wygodnie na slomie co gnije, nie czujecie lancucha, co uwiera szyje... Ze wiatr rozwial sprzed lat juz dwudziestu nadzieje i ze Was nie obchodzi ze rzadza zlodzieje... Ja tak tylko niesmialo... Wiem ze nic nie zmienie... - Ale chetnie bym ujrzal Wasze przebudzenie... Copyright Miroslaw Krupinski, Albany, Australia, luty 2003 roku. members.iinet.net.au/~miroslaw/Pegaz5.htm members.iinet.net.au/~miroslaw/KRAJ_UTRACONY.htm members.iinet.net.au/~miroslaw/archKU.htm dffewe3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adult Gdzie i z kim mieszkają RAPACZYŃSKA I ŁUCZYWO IP: 213.241.37.* 15.05.03, 11:52 Sołtysiński strasznie się zaplątał, kiedy Rokita spytał go, w czyim mieszkaniu było przyjęcie po Nike, na którym rozmawiał z Millerem - Heleny Łuczywo czy Wandy Rapaczyńskiej. A odpowiedź jest prosta: obie Panie mieszkają razem! Zastanawiające jedynie, dlaczego Sołtysiński wstrzymywał się, by to ujawnić. Tak to robi się jakąś "aferę" ze sprawy, która żadną miarą aferą być nie powinna. Niby świetny prawnik, a zachowuje się jak mały chłopiec. Przecież Łuczywo i Rapaczyńska mają prawo mieszkać z kim i gdzie chcą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chińczak Re: Gdzie i z kim wybacz, ale nie wierzę, IP: 61.48.72.* 15.05.03, 12:27 podaj adres to chlopaki sprawdza Gość portalu: Adult napisał(a): > Sołtysiński strasznie się zaplątał, kiedy Rokita spytał go, w > czyim mieszkaniu było przyjęcie po Nike, na którym rozmawiał z > Millerem - Heleny Łuczywo czy Wandy Rapaczyńskiej. A odpowiedź > jest prosta: obie Panie mieszkają razem! Zastanawiające jedynie, > dlaczego Sołtysiński wstrzymywał się, by to ujawnić. Tak to robi > się jakąś "aferę" ze sprawy, która żadną miarą aferą być nie > powinna. Niby świetny prawnik, a zachowuje się jak mały > chłopiec. Przecież Łuczywo i Rapaczyńska mają prawo mieszkać z > kim i gdzie chcą! Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Co się dzieje z Renatą? 15.05.03, 12:21 Renata - gdzie się podziały te Twoje kurwiki?! Czyś Ty się wczoraj owsa nie przeżarła? A może stajenny Lepper batem wysmagał? Serce się kraje, jak się dzisiaj na Ciebie patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Co się dzieje z Renatą? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.03, 17:27 no jak to??? Pani Poseł Beger pisała przecież maturę, przemęczona jest, bidulka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najarany Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 12:51 Gość portalu: Dr. napisał(a): > Kiedy skonczy sie ten cyrk . Ta komisja i przes sto lat nic nie > wykryje , szkoda czasu . Takie wypowiedzi jak Twoja świadczą o tym, że ich autorzy działają na zamówienie Millera i reszty grupy trzymającej władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nieprawda, Najarany. O gwizdkach, w ktore ma 15.05.03, 17:45 pojsc cala para nie slyszales? To tez taki gwizdek, w ktory narod sobie teraz dmucha, zamiast wziac za tylki tych od znacznie powazniejszych przewal, na miliardy i setki miliardow co roku, jak kontrakty na dostawy ruskiego gazu, rurociag jamalski, prywatyzacja, wszelkie mozliwe agencje skarbu panstwa itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: svan Jeżeli "KTOŚ?" dzwoni z kancelarii Sołtysińskiego IP: *.radzyn-podlaski.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 13:46 do Rywina 213 razy, to tym samym i sam Sołtysiński staje się niewiarygodny w oczach właścicieli "AGORY". Nie rozumiem co on tam jeszcze robi jako przewodniczący rady nadzorczej. Powinien natychmiast podać się do dymisji, tylko za to, że ktoś z jego otoczenia, (nie wspomnę o nim samym) jest zdrajcą interesów AGORY, spółki o której interesy on ma dbać. Nierozumiem dla czego sama AGORA, pozwala takiemu człowiekowi zasiadać na tym stołku i brać za to jeszcze spore pieniądze. Za sam brak nadzoru na ludzmi pracującymi w jego kancelarii, która może spowodować ewentualne straty w AGORZE, AGORA winna wywalić go na zbity pysk. I TU JEST PYTANIE! DLA CZEGO TEGO NIE ROBI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta SOLTYSINSKI NA PREZYDENTA!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 15.05.03, 14:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malko Re: SOLTYSINSKI NA PREZYDENTA!!!!!!!!! IP: 80.50.28.* 15.05.03, 16:43 Ziuta, Ziutka. Długo ty nad wymyśleniem tematu zastanawiała się, a? Toć on nawet ministrem nie chce być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Jeżeli 'KTOŚ?' dzwoni z kancelarii Sołtysińs IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 15.05.03, 14:05 Gość portalu: svan napisał(a): > do Rywina 213 razy, to tym samym i sam Sołtysiński staje się > niewiarygodny w oczach właścicieli "AGORY". Nie rozumiem co on > tam jeszcze robi jako przewodniczący rady nadzorczej. Powinien > natychmiast podać się do dymisji, tylko za to, że ktoś z jego > otoczenia, (nie wspomnę o nim samym) jest zdrajcą interesów > AGORY, spółki o której interesy on ma dbać. Nierozumiem dla > czego sama AGORA, pozwala takiemu człowiekowi zasiadać na tym > stołku i brać za to jeszcze spore pieniądze. Za sam brak nadzoru > na ludzmi pracującymi w jego kancelarii, która może spowodować > ewentualne straty w AGORZE, AGORA winna wywalić go na zbity > pysk. I TU JEST PYTANIE! DLA CZEGO TEGO NIE ROBI? Po pierwsze zastanów się kto wybiera radę nadzorczą i jakie ona ma zadania (takie informacje znajdziesz w statucie każdej spółki). Po drugie jak już będzie dostępny stenogram z dzisiejszego przesłuchania to sobie przeczytaj o tych telefonach zanim zaczniesz opowiadać takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catharsis KTO DZWONIŁ Z KANCELARII? IP: *.rzul.mine.nu / 192.168.0.* 15.05.03, 14:12 Z mowy wstępnej profesora Sołtysińskiego można wywnioskować, że zaprzecza on temu jakoby sam kontaktował się z Rywinem. Nie zaprzeczył jednak temu, że ktokolwiek kontaktował się z Rywinem z jego kancelarii. By to ustalić Komisja musiałaby najpierw wystąpić o odtajnienie (podobnie jak w przypadku tajemnicy dziennikarskiej Michnika) faktu kto i w jakim celu kontaktował się z kancelarii Sołtysińskiego z Rywinem. Wymaga to osąbnego postępowania sądowego a i nie ma pewności, że sąd taka tajemnicę uchyli. Trzeba pamiętać, że pierwsza komisja śledcza buduje dopiero pragmatykę prawną w tym zakresie. Skoro billingi były sporządzone wadliwie (tzn. błędy programu komputerowego) to co miał do tego Rokita? Przecież postępowanie Rokity to tylko prawidłowa reakcja na materiał dowodowy przekazany komisji przez prokuraturę. W takim razie nie chodzi o Rokitę ani nawet Beger tylko o prokuraturę i tylko wobec jej działań profesor powinien wnieść zastrzeżenia i ewentualne ubolewać, ze członkowie komisji muszą się opierać na tak nierzetelnych danych. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Jeżeli 'KTOŚ?' dzwoni z kancelarii Sołtysińs 15.05.03, 15:31 Gość portalu: svan napisał(a): > do Rywina 213 razy, to tym samym i sam Sołtysiński staje się > niewiarygodny w oczach właścicieli "AGORY". Nie rozumiem co on > tam jeszcze robi jako przewodniczący rady nadzorczej. Powinien > natychmiast podać się do dymisji, tylko za to, że ktoś z jego > otoczenia, (nie wspomnę o nim samym) jest zdrajcą interesów > AGORY, spółki o której interesy on ma dbać. Nierozumiem dla > czego sama AGORA, pozwala takiemu człowiekowi zasiadać na tym > stołku i brać za to jeszcze spore pieniądze. Za sam brak nadzoru > na ludzmi pracującymi w jego kancelarii, która może spowodować > ewentualne straty w AGORZE, AGORA winna wywalić go na zbity > pysk. I TU JEST PYTANIE! DLA CZEGO TEGO NIE ROBI? Jak czytam takie komentarze, to chce mi się wyć! czy ty chłopie wogóle oglądałeś dzisiejsze przesłuchanie? wątpię, gdybyś oglądał, to takich bzdur o telefonach byś nie pisał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.ld.euro-net.pl 15.05.03, 14:22 Zeznania Pana Soltysinskiego calkowicie podwazaja wiarygodnosc Gazety Wyborczej. zaslanianie sie tajemnica sluzbowa lub zawodowa nie sluzy wyjasnieniu afery lapowkarskiej. Pan profesor jest kutym na cztery nogi prawnikiem unikajacym odpowiedzi na wszystkie wazne pytania. Taki czlowiek na stanowisku przewodniczacego rady nadzorczej nie przynosi chwaly firmie. Przestaje kupowac Wyborcza. Czytelnik od poczatku istnienia Gazety Odpowiedz Link Zgłoś
ko_bie_ta Re: Sołtysiński przed komisją śledczą 15.05.03, 15:39 Gość portalu: Andrew napisał(a): > Zeznania Pana Soltysinskiego calkowicie podwazaja wiarygodnosc > Gazety Wyborczej. zaslanianie sie tajemnica sluzbowa lub > zawodowa nie sluzy wyjasnieniu afery lapowkarskiej. Pan profesor > jest kutym na cztery nogi prawnikiem unikajacym odpowiedzi na > wszystkie wazne pytania. Taki czlowiek na stanowisku > przewodniczacego rady nadzorczej nie przynosi chwaly firmie. > Przestaje kupowac Wyborcza. > > Czytelnik od poczatku istnienia Gazety Nikt nie uchylał się od odpowiedzi, wyobraź sobie, że są jeszcze w Polsce ludzie, dla których zobowiązanie do tajemnicy słóżbowej jest czymś więcej niż tylko pustym zwrotem. Sołtysiński kilkakrotnie podkreślał, że podczas przesłuchania niejawnego może odpowiedzieć na wszystkie pytania, więc co za problem? skoro jest to aż tak ważne to dlaczego posłowie przesłuchujący nie zdecydowali się na to? a może pytali o takie pierdółki, że nie warto było? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis OK! AB! 15.05.03, 14:27 Jak by się nie kręciła, jak by się nie wierciła, tak zawsze, koniec końców, wyląduje w okolicach kibla. A już wydawało mi się, że wyciąga wnioski i jest nawet zdolna do zmiany zachowań - wczoraj poszczekiwała na Sellina, była agresywna i nieprzyjemna, a dziś - słodka jak miód, moduluje głosik i zalotnie się uśmiecha. Ale z tej toalety nie zrezygnuje za skarby świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: OK! AB! IP: *.localdomain / 10.0.8.* 15.05.03, 14:50 Nazywają ją WC KACZKA! Ciągnie wilka do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzysz Szmaciak Sprawę przejmuje Centralna Komisja Kontroli Partyj IP: 195.205.230.* 15.05.03, 14:34 -nej przy KC SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malko Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: 80.50.28.* 15.05.03, 14:36 Czarzasty i spólka szli w zaparte, inni mieli amnezję a Sołtysiński zasłania się tajemnicą służbową. Też dobra taktyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoliczek ZA RYWINEM STOI "OKRAGLY STOL" IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 15.05.03, 14:49 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: ZA RYWINEM STOI 'OKRAGLY STOL' 15.05.03, 17:50 I jak zwykle masz racje. Ale to nie koniec: okragly stol stoi za Michnikiem i Agora. Okragly stol stoi za Urbanem. Okragly stol stoi za Millerem. Okragly stol za Kwasniewskim itd. itp. "Entliczek petliczek, okragly stoliczek, na kogo wypadnie, na tego bec". I wypadlo na Rywina. Niemniej nie zapominajmy, ze to tylko taka gra i nic tu nie jest tak do konca naprawde i na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.ld.euro-net.pl 15.05.03, 15:38 Soltysinski robi cyrk w Komisji. Ale juz wiem dlaczego Michnik go zatrudnia. kazdy chce miec wlasnego blazna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 15.05.03, 16:33 Gość portalu: Andrew napisał(a): > Soltysinski robi cyrk w Komisji. Ale juz wiem dlaczego Michnik > go zatrudnia. kazdy chce miec wlasnego blazna. Drogi Andrew, Naprawdę dziwi mnie że można być aż wielkim ignorantem. Jeżeli, jak twierdzisz w swoim poprzednim poście, czytałeś GW od początku istnienia to na pewno omijałeś sekcję gospodarczą skoro nie wiesz że Michnik nie mógłby (nawet gdyby bardzo, bardzo chciał) zatrudnić Sołtysińskiego na stanowisku przewodniczącego rady nadzorczej Agory. Do twojej wiadomości: to walne zgromadzenie akcjonariuszy wybiera przewodniczącego rady nadzorczej jak i resztę rady, a chyba wiesz że Michnik nie ma akcji Agory. Świetny jest też ten twój tekst o uchylaniu się od odpowiedzi. Pewnie o tym nie wiesz ale takie rzeczy jak tajemnica służbowa, zawodowa czy handlowa rzeczywiście istnieją i gdyby Sołtysiński złamał którąkolwiek z tych tajemnic mógłby być za to pociągnięty do odpowiedzialności karnej. A teraz czas na życzliwą radę: NIE WYPOWIADAJ SIĘ NA TEMATY O KTÓRYCH NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 17:06 > Drogi Andrew, > A teraz czas na życzliwą radę: NIE WYPOWIADAJ SIĘ NA > TEMATY O KTÓRYCH NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA!!! > Nie wiesz nic o przyjemnościach tego świata. Otóż wypowiadanie się o sprawach o których się wie - to ciężka praca (patrz rzeczoznawcy, eksperci). Natomiast wypowiadanie się o rzeczach, o których nie ma się zielonego pojęcia to prawdziwy relaks. Daj się chłopu zrelaksować. Zrozum człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.ld.euro-net.pl 15.05.03, 17:13 Thank you Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.ld.euro-net.pl 15.05.03, 17:11 Jestes super, Ale naprawde nie masz pojecia o tym co moga zrbic dobrzy prawnicy. Oni rzeczywiscie moga Ci zrobic wode z mozgu. Mysle ze wiesz co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 17:34 > Ale naprawde nie masz pojecia o tym co moga zrbic dobrzy prawnicy. Oni > rzeczywiscie moga Ci zrobic wode z mozgu. Mysle ze wiesz co to jest. Święte Twoje słowa. Tylko że w krajach demokratycznych jest tak, że prawo tworzy parlament - czyli posłowie. Jeżeli twórcy prawa napotykają na problemy z jego stosowniem to to się chyba w psychaiatrii nazywa paranoja. Jeśli profesor prawa, odwieczny poseł - Kaczyński, twierdzi, że przegrał proces, bo nie dostarczył jakichś tam papierów procesowych, to co ma zrobić zwykły Kowalski, który przecież prefesorem prawa nie jest? Obecni posłowie opozycji zasiadający w Komisji skarżą się, ze w komisji dominuje SLD, ale sami przecież - w czasie gdy byli u władzy - ustawę tę o komisji stowrzyli, to jak to się nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.03, 17:39 co prawda, to prawda, małe wyważenie czasem się przydaje, chociaż glównie ataki ostatnio w modzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 17:47 > co prawda, to prawda, małe wyważenie czasem się przydaje, > chociaż glównie ataki ostatnio w modzie. Bo ataki są podniecające, a wyważenie nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 15.05.03, 17:55 Gość portalu: Andrew napisał(a): > Jestes super, > > Ale naprawde nie masz pojecia o tym co moga zrbic dobrzy prawnicy. Oni > rzeczywiscie moga Ci zrobic wode z mozgu. Mysle ze wiesz co to jest. Drogi Andrew, Widzę że jesteś jednym w wiernych wyznawców spiskowej teorii dziejów. Wszystkiemu winni są prawnicy, a pewnie też żydzi czy masoni a może Saddan Husajn lub el nino. Niestety nie mam czasu, a przede wszystkim ochoty, tłumaczyć Ci jak prostackie jest takie rozumowanie. Mogę więc tylko liczyć na to że jakimś cudem kiedyś dojrzejesz intelektualnie i emocjonalnie. Co do twojego komentarza to oczywiście że wśród prawników zdarzają się wielkie kanalie, może nawet częściej niż wśród przedstawicieli innych zawodów, ale to że ktoś jest prawnikiem nie robi z niego automatycznie świni. Poza tym, z tego co pamiętam, zarzuciłam Ci że nie wiesz jak działają i jak są wybierane rady nadzorcze oraz że nie wiesz co to jest tajemnica zawodowa oraz handlowa i w pełni podtrzymuję moją opinię że jesteś (przynajmniej w tych dziedzinach) KOMPLETNYM IGNORANTEM .Przy okazji dodam że moja wiedza na temat wyżej wymienionych tematów nie pochodzi od prawników więc oni mi wody z mózgu robili. Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie mogę się powstrzymać od dawania Ci rad (może po prostu jest mi Ciebie żal). Oto więc rada #2: LEPIEJ BY BYŁO GDYBYŚ ZAMIAST ODREAGOWYWAĆ SWOJE KOMPLEKSY I FRUSTRACJE NA INNYCH PRZESZEDŁ DO KONKRETÓW. Jeżeli nie zgadzasz się z czymś co napisałam to uzasadnij swoje zdanie konkretnymi argumentami a nie jakimiś tam bzdetami o robieniu wody z mózgu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.ld.euro-net.pl 16.05.03, 13:06 Droga Anko, Sorry ale bylem wczoraj wieczorm zajety. Mysle , ze ktos rzeczywiscie zrobil Ci wode z mozgu. powtarzasz wiernie opinie gazetowe pozbawione jakiejkolwiek Twojej wlasnej mysli. Ja nie jestem sfrustrowany i nie mam zadnych kompleksow; tak mysle. Chociaz kto wie? Byc moze. Trzymaj sie zdrowo i glosuj za Unia w referendum Andrew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.ld.euro-net.pl 16.05.03, 13:09 Droga Anko, Jeszcze jedno. Pan Soltysinski byl wczoraj fatalny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prostaczek Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.03, 00:58 Gość portalu: Anka napisał(a): > Gość portalu: Andrew napisał(a): > > > Soltysinski robi cyrk w Komisji. Ale juz wiem dlaczego > Michnik > > go zatrudnia. kazdy chce miec wlasnego blazna. > > Drogi Andrew, > > Naprawdę dziwi mnie że można być aż wielkim ignorantem. > Jeżeli, jak twierdzisz w swoim poprzednim poście, > czytałeś GW od początku istnienia to na pewno omijałeś > sekcję gospodarczą skoro nie wiesz że Michnik nie mógłby > (nawet gdyby bardzo, bardzo chciał) zatrudnić > Sołtysińskiego na stanowisku przewodniczącego rady > nadzorczej Agory. Do twojej wiadomości: to walne > zgromadzenie akcjonariuszy wybiera przewodniczącego rady > nadzorczej jak i resztę rady, a chyba wiesz że Michnik > nie ma akcji Agory. > > Świetny jest też ten twój tekst o uchylaniu się od > odpowiedzi. Pewnie o tym nie wiesz ale takie rzeczy jak > tajemnica służbowa, zawodowa czy handlowa rzeczywiście > istnieją i gdyby Sołtysiński złamał którąkolwiek z tych > tajemnic mógłby być za to pociągnięty do > odpowiedzialności karnej. > > A teraz czas na życzliwą radę: NIE WYPOWIADAJ SIĘ NA > TEMATY O KTÓRYCH NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA!!! > > Pozdrawiam Wow, A Rywin nie mógł domagać się łapówki dla SLD - bo tego zabrania ustawa o finansowaniu partii politycznych. Kwiatkowski nie ma wpływu na to kto jest w radzie nadzorczej TVP SA, bo nie ma akcji tej spółki. Czarzasty też bezsilny, chyba że u siebie w "Muzie", a i to tylko przez podstawione osoby. Szefowie różnych "politycznych" gabinetów nie kombinują "lewej kasy" - bo to by było wbrew prawu. A tak poza tym, to wszyscy zdrowi? I po cholerę ta komisja sejmowa w tak praworządnym państewku? Ja rozumiem, że nie po to, by ktoś zadawał kłopotliwe pytania przedstawicielom "Agory"...Jak ja lubię ten rodzaj logiki. "Patrzcie jacy jesteśmy praworządni, rada nadzorcza mówiła zarządowi, że trzeba coś zgłosić do prokuratury, albo napisać w Wyborcej. I co? Posłuchali? No zostało napisane i zgłoszone... ale my nie możemy rekomendować, ani opiniować rekomendacji, bo wicie-rozumicie chiński mur..." To jest logika z epoki wczesnego Gomułki, czyli tak zwana "mowa trawa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 16.05.03, 09:39 Gość portalu: prostaczek napisał(a): > Gość portalu: Anka napisał(a): > > > Gość portalu: Andrew napisał(a): > > > > > Soltysinski robi cyrk w Komisji. Ale juz wiem dlaczego > > Michnik > > > go zatrudnia. kazdy chce miec wlasnego blazna. > > > > Drogi Andrew, > > > > Naprawdę dziwi mnie że można być aż wielkim ignorantem. > > Jeżeli, jak twierdzisz w swoim poprzednim poście, > > czytałeś GW od początku istnienia to na pewno omijałeś > > sekcję gospodarczą skoro nie wiesz że Michnik nie mógłby > > (nawet gdyby bardzo, bardzo chciał) zatrudnić > > Sołtysińskiego na stanowisku przewodniczącego rady > > nadzorczej Agory. Do twojej wiadomości: to walne > > zgromadzenie akcjonariuszy wybiera przewodniczącego rady > > nadzorczej jak i resztę rady, a chyba wiesz że Michnik > > nie ma akcji Agory. > > > > Świetny jest też ten twój tekst o uchylaniu się od > > odpowiedzi. Pewnie o tym nie wiesz ale takie rzeczy jak > > tajemnica służbowa, zawodowa czy handlowa rzeczywiście > > istnieją i gdyby Sołtysiński złamał którąkolwiek z tych > > tajemnic mógłby być za to pociągnięty do > > odpowiedzialności karnej. > > > > A teraz czas na życzliwą radę: NIE WYPOWIADAJ SIĘ NA > > TEMATY O KTÓRYCH NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA!!! > > > > Pozdrawiam > Wow, A Rywin nie mógł domagać się łapówki dla SLD - bo tego zabrania ustawa o > finansowaniu partii politycznych. Kwiatkowski nie ma wpływu na to kto jest w > radzie nadzorczej TVP SA, bo nie ma akcji tej spółki. Czarzasty też bezsilny, > chyba że u siebie w "Muzie", a i to tylko przez podstawione osoby. Szefowie > różnych "politycznych" gabinetów nie kombinują "lewej kasy" - bo to by było > wbrew prawu. A tak poza tym, to wszyscy zdrowi? I po cholerę ta komisja sejmowa > > w tak praworządnym państewku? Ja rozumiem, że nie po to, by ktoś zadawał > kłopotliwe pytania przedstawicielom "Agory"...Jak ja lubię ten rodzaj > logiki. "Patrzcie jacy jesteśmy praworządni, rada nadzorcza mówiła zarządowi, > że trzeba coś zgłosić do prokuratury, albo napisać w Wyborcej. I co? > Posłuchali? No zostało napisane i zgłoszone... ale my nie możemy rekomendować, > ani opiniować rekomendacji, bo wicie-rozumicie chiński mur..." To jest logika z > > epoki wczesnego Gomułki, czyli tak zwana "mowa trawa". Drogi Prostaczku, Jak widać każdym swoim słowem potwierdzasz że twoja ksywka (chyba że to imię, które przewidujący rodzice dali Ci na chrzcie) jest w zupełności uzasadniona, dziwi mnie tylko że jesteś z tego tak dumny. Do twojej wiadomości to odpowiadałam na post Andrew, w którym to autor twierdził że Michnik zatrudnia Sołtysińskiego, co jest logicznie niemożliwe (to czy są pomiędzy nimi jakieś ciche układy to już inna sprawa i tego moja wypowiedź nie dotyczyła) tak jak nie jest możliwe że Rywin był w zmowie z Marsjanami. Tak naprawdę to mam wrażenie że nawet nie zrozumiałeś co napisałam i potraktowałeś mój post jednie jako wymówkę do odreagowania swoich frustracji, ale niestety Ty chyba sam nie wiesz co tak dokładnie Cię frustruje. Przy okazji przyszła mi do głowy pewna myśl: MOŻE MICHNIKÓW JEST DWÓCH (w końcu już mamy dwóch Kaczyńskich). Jeżeli jednak Michnik jest tylko jeden to musi on być supermanem bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że facet ma czas na bycie redaktorem naczelnym, który nie tylko wypełnia swoje standardowe obowiązki ale też cenzuruje każdą rzecz która ukaże się na łamach jego gazety od obszernych felietonów do nekrologów. Nie poprzestając jednak na tym, Michnik ma jeszcze czas na ingerowanie w treści zamieszczone w innych gazetach czy mediach, spotykanie się z olbrzymią ilością osób ze świata polityki i wpływanie na obsady rad nadzorczych spółek giełdowych. Ponadto, pan redaktor znajduje też czas na branie udziału w niezliczonych tajnych spiskach żydowskich, masońskich, komunistycznych, marsjańskich, etc. Tym wszystkim którzy uważają że Michnik jest winien wszystkim nieszczęściom tego świata, poczynając od biblijnego potopu a kończąc na efekcie cieplarnianym, przypominam że doba, także ta Michnika, ma jedynie 24 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRZysiek Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: *.tele2.pl 15.05.03, 16:36 Przesłuchują AGORE.A RYWIN siedzi w domu i się śmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swieta Prawda MASZ RACJE RYWIN DAWNO JUZ SIE TAK NIE UBAWIL IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 15.05.03, 16:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Sołtysiński przed komisją śledczą IP: 205.200.189.* 15.05.03, 16:42 www.ojczyzna.pl/ARTYKULY/Apel_do_Narodu_Polskiego_03-05-2003.htm Odpowiedz Link Zgłoś