hummer Jeśli jeszcze dojdzie Budimex :) 19.04.07, 10:42 haen1950 napisał: > No to mamy z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 10:43 Rozumiem że może Ukraińcy,ale co Polacy mu takiego zrobili?? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 10:43 no to ciesz się, premier którego nie chcesz spocznie pod murawą niezbudowanego stadionu Odpowiedz Link Zgłoś
loppe EURO 2012 - czy Donald Tusk ? 19.04.07, 10:45 juz ogłosił że "Polacy" chca tego sukcesu czy może nie...? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Nie sądziłeś chyba, że wynajmie fachowca? :) 19.04.07, 10:47 tak przez 5 lat macie zamiar ujadać?:) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe a może zaproponujesz po prostu 19.04.07, 10:49 wczesniejsze wybory na okolicznośc wygrania EURO prostaczko? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Czemu mam coś proponować? 19.04.07, 10:51 po prostuuważam, że do realizacji takiego przedsięwzięcia powinno wynająć się znakomitego fachowca. A premier nim nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 10:50 Mam nadzieję, że Janukowycz wybije mu to z głowy. Facet nigdy niczym nie zarzadzał w swoim życiu, nie zna ani jednego obcego języka, nie ma zielonego pojęcia o sporcie i środowisku. A jego rzady w Polsce to jedno pasmo awantur i kłotni o nic. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 10:51 facet zarządza od roku 40mln pańtwem ślepaku:) przeoczyłeś Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 10:54 Ma szczeście, że tu wszyscy jeszcze po polsku mówią. A jego rzadach mowią wymownie sondaże. Chyba, że wszyscy Polacy to kretyni. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 10:56 obawy językowe są jawnie idiotyczne zważywszy na rozległe obowiązki i podróże zagraniczne premiera już odbyte:) dopiero przy EURO język - twierdzisz idiotycznie - przeszkodzi premierowi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Po pracy będzie tym projektem zarządzał, 19.04.07, 10:57 czy w trakcie godzin urzędowania? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe apeluję o inteligentniejszą krytykę 19.04.07, 11:29 to co się dzieje na tym forum to woda na młyn prawiczków - po prostu opozycyjne głosy są tak głupie, małoduszne, że zniechęcają do angażowania się przeciw władzom Odpowiedz Link Zgłoś
loppe aha 19.04.07, 11:45 Zapewne w Polsce i Ukrainie na czele komitetów staną osoby o podobnej randze - to mogą być przywódcy bo jak nie wyjdzie to i tak będzie na nich więc nie maja nic do stracenia a tylko do zyskania gdy wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda czy ty wozumiesz, co czytasz? 19.04.07, 11:48 Czy tak piszesz, aby pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: czy ty wozumiesz, co czytasz woda? 19.04.07, 11:51 jakieś pytanie zadałaś bez słowa więcej - odpowiedziałem więc twierdząco i zacząłem nastepna myśl w dyskusji widzę że to dla ciebie zdecyd. za trudne odpowidama więc jeszcze raz na twe pytanko: AHA Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Loppe 19.04.07, 11:53 spytałam, czy wiesz, na czym polega zarządzanie projektem. Nie oprojekt polityczny mi chodzi, a o projekt budowy czegokolwiek przy pomocy unijnego finansowania. Wiesz, czy nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Loppe 19.04.07, 11:55 nie spytałaś tak spytałaś, teraz dopiero dodajesz dodatki albo dyskutujesz poważnie, albo dajmy spokój - zadajesz pytanie nieprecyzyjne, czepiasz dobrej odpowiedzi i to po chamsku (czytasz?)...niski poziom Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Czyżby? 19.04.07, 11:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=61015960&a=61020656 Odpowiedz Link Zgłoś
loppe spytałaś czy wiem na czym polega z. projektem 19.04.07, 11:58 odpowiedziałem: aha na co ty po chamsku odrzekłaś "czy rozumiesz co czytasz?" taka jest twoja kultura... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Wiesz, czy nie wiesz? 19.04.07, 12:00 wiem, przecież już odpowiedziałem (czy ty rozumiesz co czytasz?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Wiesz, czy nie wiesz? 19.04.07, 12:02 Ty zamiast "tak" mówisz "aha"? Trzeba było uprzedzić. Jeśli wiesz, wiesz równiez zapewne, ile czasu i wiedzy, doswiadczenia i umiejętności to wymaga. Napisz, proszę, jakie kwalifikacje ma premier, aby tak wielkim projektem (nie politycznym) zarządzać? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Wiesz, czy nie wiesz? 19.04.07, 12:05 ależ ja nie mam zamiaru tu proponowac premiera do zarządzania tym projektem, watek jest poświęcony krytyce jego kandydatury - ciężar dowodu spoczywa na tobie, jak na razie jednym zdaniem nie uzasadniłaś że nie ma kwalifikacji:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Brak kwalifikacji 19.04.07, 12:08 i - prawdopodobnie - czasu to powody dla których premier powinen powierzyć tę funkcję specjaliście. Sam powinien go wspierać - że tak powiem - duchowo. To wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Brak kwalifikacji 19.04.07, 12:12 jestem zupełnie spokojny że jeśli premier stanie na czele komitetu to nie znaczy że będzie zarządzał tym projektem bez specjalistów od zarządzania tym projektem - ma wszak państwo jeszcze bagatelka do zarządzania - od poczatku tematu wiem że nie rozumiecie co to delegowanie i zarządzanie zespolem zarządzających podporjektami fachowców od stadionów i dróg a przecie na tym samym polega zarządzanie państwem - w tym resortem sportu i budownictwa przecież, co robi każdy premier w każdym kraju ergo - śmiać się tylko z was:) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Przyjmie pełną odpowiedzialność 19.04.07, 12:15 za fiasko które mu przepowiadasz a ty nic nie rozumiesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda A ma inne wyjście? Odpowiada za wszystko, żadna 19.04.07, 12:16 łaska. Ja nie przepowiadam fiaska, piszę tylko, że to żałosne, co robi Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: A ma inne wyjście? Odpowiada za wszystko, żad 19.04.07, 12:17 jeszcze nic nie zrobił bo nie stanął na czele komitetu - twoja pisanina jest znacznie żałośniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: A ma inne wyjście? Odpowiada za wszystko, żad 19.04.07, 12:18 Wolek zaproponowal fajny komitet: Aleksander Kawsniewski jako szef, Bielecki i honorowy patronat Lech Walesa Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: A ma inne wyjście? Odpowiada za wszystko, żad 19.04.07, 12:50 Olo by się nadawał do celów reprezentacyjnych, ale kontrowersje wokół jego osoby w Polsce sprawiają, że miałby tu pod górę. Bieleckiego już wzięła Hanka, ale on by nadawał się znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
bober0 Re: Brak kwalifikacji 03.10.07, 17:21 loppe napisał: > jestem zupełnie spokojny że jeśli premier stanie na czele komitetu to nie > znaczy że będzie zarządzał tym projektem bez specjalistów od zarządzania tym > projektem - ma wszak państwo jeszcze bagatelka do zarządzania - od poczatku > tematu wiem że nie rozumiecie co to delegowanie i zarządzanie zespolem > zarządzających podporjektami fachowców od stadionów i dróg > > a przecie na tym samym polega zarządzanie państwem - w tym resortem sportu i > budownictwa przecież, co robi każdy premier w każdym kraju > > ergo - śmiać się tylko z was:) Zarządzanie państwem jest dużo trudniejsze, są jeszcze względy społeczne oprócz biznesowych Odpowiedz Link Zgłoś
bober0 Re: Loppe 03.10.07, 17:19 woda.woda napisała: > spytałam, czy wiesz, na czym polega zarządzanie projektem. Nie oprojekt > polityczny mi chodzi, a o projekt budowy czegokolwiek przy pomocy unijnego > finansowania. > > Wiesz, czy nie wiesz? Myśle, że każdy zna podstawy troche. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Wiesz, na czym polega zarządzanie projektem? 19.04.07, 11:48 nb. milczące założenie twe że ktoś kto zarządzał projektem dojścia do władzy i kierowania państwem odpada przy projekcie kierowania mistrzostwami - razi logicznie Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Zrobiłam takie założenie? gdzie? 19.04.07, 11:52 w swojej pustej głowie może? skoro nie masz nic do powiedzenia to po co o tym piszesz udając dyskusję? Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Zrobiłam takie założenie? gdzie? 19.04.07, 12:08 loppe napisał: > w swojej pustej głowie może? Czy to Ty pisałeś coś o chamstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Zrobiłam takie założenie? gdzie? 19.04.07, 12:12 widze że nie jesteś w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Zrobiłam takie założenie? gdzie? 19.04.07, 12:14 Jest jak najbardziej w temacie. Mówisz kiedykolwiek "przepraszam"? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe gdzie twoje przepraszam? 19.04.07, 12:16 zaczęłaś festwial chamskich popisów, nie ja - wystarczy spojrzeć na kolejność wspisów i twój prostacki o prostactwie (był pierwszy w cyklu) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ciekawe, 19.04.07, 12:17 czy spotkam kiedykolwiek dobrze wychowanego zwolennika PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
loppe nie zmieniaj tematu 19.04.07, 12:18 i nie zanudzaj swoimi pustymi pytaniami Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Skończyłam z tobą rozmowę, 19.04.07, 12:20 więc żadnego tematu juz nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: co za ulga 19.04.07, 12:22 loppe napisał: > tak trzymaj, milcz jak do mnie piszesz ty sie tak nie rzucaj, nie wszyscy gadaja w trakcie stukania na klawiaturze Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: co za ulga 19.04.07, 12:33 loppe napisał: > scoutek ty tu nie jątrz pchelko jasne gdzie mi tam do ciebie, brzdacu Odpowiedz Link Zgłoś
bober0 Re: Po pracy będzie tym projektem zarządzał, 03.10.07, 17:00 Oczywiście ze w trakcie pracy będzie zarządzał. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 11:22 loppe napisał: > facet zarządza od roku 40mln pańtwem ślepaku:) przeoczyłeś ************************************* Z tym zarządzaniem to przesadziłeś.To co on robi to sie kwalifikuje jako nieudolne usiłowania.A przeoczyć to trudno,tu się zgadzam.Gdzie nie spojrzeć,spieprzone,albo nie ma wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 12:27 Przeoczyles slepcze ze nigdy nie bylo 40 milionow obywateli Polski.O Polakach nawet nie mowie.Bylo nieco ponad 38 milionow.Z tego-3 ktore pokazaly 4rp gest Kozakiewicza i wyjechaly za chlebem. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 12:54 błysnąłeś, możesz być dumny ze swej niezmierzonej inteligencji cenny wkład Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk cytat z Listkiewicza 19.04.07, 10:57 Kapitalne zdanie wygłosił prezydent Kaczyński na prezentacji, dzień przed wyborem, kiedy powiedział bardzo konkretnie: "Jako najwyższy dostojnik państwa gwarantuję, że wszystko będzie zrealizowane". ____________________________________ www.tusk.com www.tusk.org Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: cytat z Listkiewicza 19.04.07, 10:59 Na konferencji mówił, że ma na to ochotę. Poszedł ustalać to z Janukowyczem. Mam nadzieję, że ten wybije mu to z głowy. To Ukraińcy wygrali te EURO i nie chcą miec kompletnej klapy przez tego fantastę. Odpowiedz Link Zgłoś
okradziony1 przecież on nawet 19.04.07, 11:07 nie wie co bedzie "organizował". na kąferencji powiedział że cieszy sie z tego że powierzono nam organizacje "miszczostf śfiata" !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: przecież on nawet 19.04.07, 11:14 okradziony1 napisał: > nie wie co bedzie "organizował". na kąferencji powiedział że cieszy sie z tego > że powierzono nam organizacje "miszczostf śfiata" !!!! Tylko we właściwy sobie, intligiencki sposób dał do zrozumienia, jak świetnie zna się na piłce. W zeszłorocznych MŚ Europa wzięła wszystko, a więć ME = MŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: To jakiś żart? 19.04.07, 11:08 "Ciągle się zastanawiam, czy stanąć na czele komitetu, bo - wiadomo - premierzy zmienni są w Polsce" Na razie się zastanawia, bo wie, jak zmiennym jest człowiekiem. Wsiądzie na przykład do samolotu, samolot wpadnie w turbulencje, a on naubliża nawiesza psów na Blatterze. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Ciekaw jestem o ile wzrosnie zadluzenie .... 19.04.07, 11:07 .. panstwa przez nastepne 5 lat ? Zapowiadany szal budowlany oznacza niestety znacznie drozsze budowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 11:19 Nóż się w kieszeni otwiera na takie info. Czy on naprawdę ma aż takie parcie na stołki? Zaraz odezwą się kUalicjanty, im się tYż należy..... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Szuka sobie miękkiego lądowania 19.04.07, 11:27 Za 5 lat nikt by już pamiętał, że był kiedyś ktoś taki (może co najwyżej osoby zaangażowane w sprzątanie po rządach pisu). A tak: nadal będzie można gościć na pierwszych stronach... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Sądzę że jeśli faktycznie istnieje 19.04.07, 12:34 silna presja czasu - jak można usłyszeć w mediach - i możemy nie zdążyć, to dobrze by było aby premier osobiście wziął odpowiedzialność. Stając na czele komitetu przygotowującego te wszystkie drogi i stadiony za miliardy euro skróci procesy decyzyjne (inny przewodniczący musiałby pisać do premiera o pomoc w usunięciu pojawiających się przeszkód i opóźnień) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Sądzę że jeśli faktycznie istnieje 19.04.07, 12:58 Kaczor i tak bedzie odpowiedzialny za stworzenie politycznej jedności wokół projektu. Tymczasem już po pierwszych jego wypowiedziach widać, że jakby chciał ten projekt zawłaszczyć - ten głupek jest po prostu chory na władzę i splendory. Jak zacznie swoje fobie polityczne wrzucać zamiast uzgodnień globalnych to jak nic położy cały projekt. Już mu się dzisiaj wypsnęły pretensje pod adresem HGW zamiast jej podziękować, że nie patrząc na świnie podkladane przez pisowskich wojewodów przygotowała warunki zabudowy pod stadion narodowy. Jest parę miesięcy do przodu dzięki swej wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Żartujesz, prawda? 19.04.07, 13:01 "zamiast jej podziękować" Nie łudź się, on nie potrafi budować żadnej jedności - nawet, gdyby chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Sądzę że jeśli faktycznie istnieje 19.04.07, 13:07 haen1950 napisał: Tymczasem już po pierwszych jego wypowiedziach widać, że jakby chciał ten projekt zawłaszczyć Bo mylą mu się pojęcia. Kierowanie komitetem organizacyjnym euro2012 leży w gestii UEFA JK ma kierować międzyresortowym zespołem rządowym od infrastruktury Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sądzę że jeśli faktycznie istnieje 19.04.07, 13:10 ale czy na pewno jemu czy może dziennikarzowi(?) który puścił ten temat w ruch?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 12:36 Wyjątkowo się zgadzam. JK. powinien stanąć na czele projektu. Dlaczego? Bo 80% zadań związanych z EURO spoczywa na rządzie. Bo organizacją sportową EURO zajmuje się UEFA i rząd nic tu nie spier...li Bo będzie musiał ściśle współpracować z opozycyjnymi samorządami w Gdańsku, Poznaniu i Wrocławiu Bo Polaczek sobie nie poradzi z budową 650 km autostrad i 2000 km dróg ekspresowych w 5 lata (JK. zresztą też nie) Bo będzie musiał wykonać cholernie dużą pracę, a zaszczyty spadną na jego nastepcę :) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 12:40 rzeczywiście, ryzykowna decyzja - mądrze się JK zastanawia - jak wyjdzie to splendor w 2012 spadnie głównie na tego co krócej przy tym był i mniej zrobił, jak nie wyjdzie to nastepny premier zwali oczywiście na poprzednika opóxnienia Odpowiedz Link Zgłoś
stan.borys No to koniec ! Wypierdek wszystko sp.....li ! 19.04.07, 12:57 Tylko to potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Pewnie zapoczatkuje budowe stadionu .... 19.04.07, 12:57 .. w Warszawie wbijajac jako pierwszy lopate w ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Zbiggy? Hanna? Krauze? Tusk? Min.Budownictwa? 19.04.07, 12:59 kogo widzicie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Zbiggy? Hanna? Krauze? Tusk? Min.Budownictwa? 19.04.07, 13:00 Kwasniewski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Zbiggy? Hanna? Krauze? Tusk? Min.Budownictwa? 19.04.07, 13:11 scoutek napisała: > Kwasniewski Daj spokój. Nie do strawienia przez pisiorków. Krzysiu Bielecki pasuje. Hanka już z nim gada o Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Zbiggy? Hanna? Krauze? Tusk? Min.Budownictwa? 19.04.07, 13:13 haen1950 napisał: > scoutek napisała: > > > Kwasniewski > > Daj spokój. Nie do strawienia przez pisiorków. Krzysiu Bielecki pasuje. Hanka > już z nim gada o Warszawie. powtarzam za Wolkiem, ktory po Kwachu wymienil wlasnie Bieleckiego ihonorowego Lecha Walese Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Zbiggy? Hanna? Krauze? Tusk? Min.Budownictwa? 19.04.07, 13:00 Oleksy ma doświadczenie i czas Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Zbiggy? Hanna? Krauze? Tusk? Min.Budownictwa? 19.04.07, 13:00 Oleksy ma doświadczenie i czas Odpowiedz Link Zgłoś
loppe hej ludzie, wrzuccie jakąś konstruktywną 19.04.07, 13:12 propozycję - kandydaturę...tylko do krytyki skorzyście?:)) Odpowiedz Link Zgłoś