Dodaj do ulubionych

Kaczor na czele projektu EURO 2012?

19.04.07, 10:41
No to mamy z głowy.
Obserwuj wątek
    • hummer Jeśli jeszcze dojdzie Budimex :) 19.04.07, 10:42
      haen1950 napisał:

> No to mamy z głowy.
    • alistair-p Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 10:43
      Rozumiem że może Ukraińcy,ale co Polacy mu takiego zrobili??
    • loppe Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 10:43
      no to ciesz się, premier którego nie chcesz spocznie pod murawą niezbudowanego
      stadionu
    • loppe EURO 2012 - czy Donald Tusk ? 19.04.07, 10:45
      juz ogłosił że "Polacy" chca tego sukcesu czy może nie...?
    • woda.woda Nie sądziłeś chyba, że wynajmie fachowca? :) 19.04.07, 10:46
      • loppe Re: Nie sądziłeś chyba, że wynajmie fachowca? :) 19.04.07, 10:47
        tak przez 5 lat macie zamiar ujadać?:)
        • woda.woda Daruj sobie. 19.04.07, 10:48
          Czasem wychodzi z ciebie zwykły prostak.
          • loppe a może zaproponujesz po prostu 19.04.07, 10:49
            wczesniejsze wybory na okolicznośc wygrania EURO prostaczko?
            • woda.woda Czemu mam coś proponować? 19.04.07, 10:51
              po prostuuważam, że do realizacji takiego przedsięwzięcia powinno wynająć się
              znakomitego fachowca.

A premier nim nie jest.
    • haen1950 Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 10:50
      Mam nadzieję, że Janukowycz wybije mu to z głowy. Facet nigdy niczym nie
      zarzadzał w swoim życiu, nie zna ani jednego obcego języka, nie ma zielonego
      pojęcia o sporcie i środowisku.
      A jego rzady w Polsce to jedno pasmo awantur i kłotni o nic.
      • loppe Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 10:51
        facet zarządza od roku 40mln pańtwem ślepaku:) przeoczyłeś
        • haen1950 Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 10:54
          Ma szczeście, że tu wszyscy jeszcze po polsku mówią. A jego rzadach mowią
          wymownie sondaże. Chyba, że wszyscy Polacy to kretyni.
          • loppe Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 10:56
            obawy językowe są jawnie idiotyczne zważywszy na rozległe obowiązki i podróże
            zagraniczne premiera już odbyte:) dopiero przy EURO język - twierdzisz
            idiotycznie - przeszkodzi premierowi:))
            • woda.woda Po pracy będzie tym projektem zarządzał, 19.04.07, 10:57
              czy w trakcie godzin urzędowania?
              • loppe apeluję o inteligentniejszą krytykę 19.04.07, 11:29
                to co się dzieje na tym forum to woda na młyn prawiczków - po prostu opozycyjne
                głosy są tak głupie, małoduszne, że zniechęcają do angażowania się przeciw
                władzom
                • woda.woda Wiesz, na czym polega zarządzanie projektem? 19.04.07, 11:39
                  • loppe aha 19.04.07, 11:45
                    Zapewne w Polsce i Ukrainie na czele komitetów staną osoby o podobnej randze -
                    to mogą być przywódcy bo jak nie wyjdzie to i tak będzie na nich więc nie maja
                    nic do stracenia a tylko do zyskania gdy wyjdzie
                    • woda.woda czy ty wozumiesz, co czytasz? 19.04.07, 11:48
                      Czy tak piszesz, aby pisać?
                      • loppe Re: czy ty wozumiesz, co czytasz woda? 19.04.07, 11:51
                        jakieś pytanie zadałaś bez słowa więcej - odpowiedziałem więc twierdząco i
                        zacząłem nastepna myśl w dyskusji

widzę że to dla ciebie zdecyd. za trudne

odpowidama więc jeszcze raz na twe pytanko: AHA
                        • woda.woda Loppe 19.04.07, 11:53
                          spytałam, czy wiesz, na czym polega zarządzanie projektem. Nie oprojekt
                          polityczny mi chodzi, a o projekt budowy czegokolwiek przy pomocy unijnego
                          finansowania.

Wiesz, czy nie wiesz?
                          • loppe Re: Loppe 19.04.07, 11:55
                            nie spytałaś tak spytałaś, teraz dopiero dodajesz dodatki

albo dyskutujesz poważnie, albo dajmy spokój - zadajesz pytanie nieprecyzyjne,
                            czepiasz dobrej odpowiedzi i to po chamsku (czytasz?)...niski poziom
                            • woda.woda Czyżby? 19.04.07, 11:56
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=61015960&a=61020656
                              • loppe spytałaś czy wiem na czym polega z. projektem 19.04.07, 11:58
                                odpowiedziałem: aha

na co ty po chamsku odrzekłaś "czy rozumiesz co czytasz?"

taka jest twoja kultura...
                                • woda.woda Wiesz, czy nie wiesz? 19.04.07, 11:59
                                  • loppe Re: Wiesz, czy nie wiesz? 19.04.07, 12:00
                                    wiem, przecież już odpowiedziałem (czy ty rozumiesz co czytasz?:))))
                                    • woda.woda Re: Wiesz, czy nie wiesz? 19.04.07, 12:02
                                      Ty zamiast "tak" mówisz "aha"? Trzeba było uprzedzić.

Jeśli wiesz, wiesz równiez zapewne, ile czasu i wiedzy, doswiadczenia i
                                      umiejętności to wymaga.

Napisz, proszę, jakie kwalifikacje ma premier, aby tak wielkim projektem (nie
                                      politycznym) zarządzać?
                                      • loppe Re: Wiesz, czy nie wiesz? 19.04.07, 12:05
                                        ależ ja nie mam zamiaru tu proponowac premiera do zarządzania tym projektem,
                                        watek jest poświęcony krytyce jego kandydatury - ciężar dowodu spoczywa na
                                        tobie, jak na razie jednym zdaniem nie uzasadniłaś że nie ma kwalifikacji:))))
                                        • woda.woda Brak kwalifikacji 19.04.07, 12:08
                                          i - prawdopodobnie - czasu to powody dla których premier powinen powierzyć tę
                                          funkcję specjaliście. Sam powinien go wspierać - że tak powiem - duchowo.

To wystarczy.
                                          • loppe Re: Brak kwalifikacji 19.04.07, 12:12
                                            jestem zupełnie spokojny że jeśli premier stanie na czele komitetu to nie
                                            znaczy że będzie zarządzał tym projektem bez specjalistów od zarządzania tym
                                            projektem - ma wszak państwo jeszcze bagatelka do zarządzania - od poczatku
                                            tematu wiem że nie rozumiecie co to delegowanie i zarządzanie zespolem
                                            zarządzających podporjektami fachowców od stadionów i dróg

a przecie na tym samym polega zarządzanie państwem - w tym resortem sportu i
                                            budownictwa przecież, co robi każdy premier w każdym kraju

ergo - śmiać się tylko z was:)
                                            • woda.woda Będzie figurantem? 19.04.07, 12:13
                                              Niewiele rozumiesz.
                                              • loppe Przyjmie pełną odpowiedzialność 19.04.07, 12:15
                                                za fiasko które mu przepowiadasz

a ty nic nie rozumiesz:)
                                                • woda.woda A ma inne wyjście? Odpowiada za wszystko, żadna 19.04.07, 12:16
                                                  łaska.

Ja nie przepowiadam fiaska, piszę tylko, że to żałosne, co robi Kaczyński.
                                                  • loppe Re: A ma inne wyjście? Odpowiada za wszystko, żad 19.04.07, 12:17
                                                    jeszcze nic nie zrobił bo nie stanął na czele komitetu - twoja pisanina jest
                                                    znacznie żałośniejsza
                                                  • scoutek Re: A ma inne wyjście? Odpowiada za wszystko, żad 19.04.07, 12:18
                                                    Wolek zaproponowal fajny komitet: Aleksander Kawsniewski jako szef, Bielecki i
                                                    honorowy patronat Lech Walesa
                                                  • haen1950 Re: A ma inne wyjście? Odpowiada za wszystko, żad 19.04.07, 12:50
                                                    Olo by się nadawał do celów reprezentacyjnych, ale kontrowersje wokół jego
                                                    osoby w Polsce sprawiają, że miałby tu pod górę.
                                                    Bieleckiego już wzięła Hanka, ale on by nadawał się znakomicie.
                                            • bober0 Re: Brak kwalifikacji 03.10.07, 17:21
                                              loppe napisał:

> jestem zupełnie spokojny że jeśli premier stanie na czele komitetu to nie
                                              > znaczy że będzie zarządzał tym projektem bez specjalistów od zarządzania tym
                                              > projektem - ma wszak państwo jeszcze bagatelka do zarządzania - od poczatku
                                              > tematu wiem że nie rozumiecie co to delegowanie i zarządzanie zespolem
                                              > zarządzających podporjektami fachowców od stadionów i dróg
                                              >
                                              > a przecie na tym samym polega zarządzanie państwem - w tym resortem sportu i
                                              > budownictwa przecież, co robi każdy premier w każdym kraju
                                              >
                                              > ergo - śmiać się tylko z was:)

Zarządzanie państwem jest dużo trudniejsze,
                                              są jeszcze względy społeczne oprócz biznesowych
                          • bober0 Re: Loppe 03.10.07, 17:19
                            woda.woda napisała:

> spytałam, czy wiesz, na czym polega zarządzanie projektem. Nie oprojekt
                            > polityczny mi chodzi, a o projekt budowy czegokolwiek przy pomocy unijnego
                            > finansowania.
                            >
                            > Wiesz, czy nie wiesz?

Myśle, że każdy zna podstawy troche.
                  • loppe Re: Wiesz, na czym polega zarządzanie projektem? 19.04.07, 11:48
                    nb. milczące założenie twe że ktoś kto zarządzał projektem dojścia do władzy i
                    kierowania państwem odpada przy projekcie kierowania mistrzostwami - razi
                    logicznie
                    • woda.woda Zrobiłam takie założenie? gdzie? 19.04.07, 11:49
                      • loppe Re: Zrobiłam takie założenie? gdzie? 19.04.07, 11:52
                        w swojej pustej głowie może? skoro nie masz nic do powiedzenia to po co o tym
                        piszesz udając dyskusję?
                        • 1tomasz1 Re: Zrobiłam takie założenie? gdzie? 19.04.07, 12:08
                          loppe napisał:

> w swojej pustej głowie może?
                          Czy to Ty pisałeś coś o chamstwie?

• loppe Re: Zrobiłam takie założenie? gdzie? 19.04.07, 12:12
                            widze że nie jesteś w temacie
                            • woda.woda Re: Zrobiłam takie założenie? gdzie? 19.04.07, 12:14
                              Jest jak najbardziej w temacie.

Mówisz kiedykolwiek "przepraszam"?
                              • loppe gdzie twoje przepraszam? 19.04.07, 12:16
                                zaczęłaś festwial chamskich popisów, nie ja - wystarczy spojrzeć na kolejność
                                wspisów i twój prostacki o prostactwie (był pierwszy w cyklu)
                                • woda.woda Ciekawe, 19.04.07, 12:17
                                  czy spotkam kiedykolwiek dobrze wychowanego zwolennika PiSu
                                  • loppe nie zmieniaj tematu 19.04.07, 12:18
                                    i nie zanudzaj swoimi pustymi pytaniami
                                    • woda.woda Skończyłam z tobą rozmowę, 19.04.07, 12:20
                                      więc żadnego tematu juz nie będzie
                                      • loppe co za ulga 19.04.07, 12:21
                                        tak trzymaj, milcz jak do mnie piszesz
                                        • scoutek Re: co za ulga 19.04.07, 12:22
                                          loppe napisał:

> tak trzymaj, milcz jak do mnie piszesz

ty sie tak nie rzucaj, nie wszyscy gadaja w trakcie stukania na klawiaturze
                                          • loppe Re: co za ulga 19.04.07, 12:22
                                            scoutek ty tu nie jątrz pchelko
                                            • scoutek Re: co za ulga 19.04.07, 12:33
                                              loppe napisał:

> scoutek ty tu nie jątrz pchelko

jasne
                                              gdzie mi tam do ciebie, brzdacu
              • bober0 Re: Po pracy będzie tym projektem zarządzał, 03.10.07, 17:00
                Oczywiście ze w trakcie pracy będzie zarządzał.
        • alistair-p Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 11:22
          loppe napisał:

> facet zarządza od roku 40mln pańtwem ślepaku:) przeoczyłeś
          Z tym zarządzaniem to przesadziłeś.To co on robi to sie kwalifikuje jako
          nieudolne usiłowania.A przeoczyć to trudno,tu się zgadzam.Gdzie nie
          spojrzeć,spieprzone,albo nie ma wcale.
        • x2468 Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 12:27
          Przeoczyles slepcze ze nigdy nie bylo 40 milionow obywateli Polski.O Polakach
          nawet nie mowie.Bylo nieco ponad 38 milionow.Z tego-3 ktore pokazaly 4rp gest
          Kozakiewicza i wyjechaly za chlebem.
          • loppe Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 12:54
            błysnąłeś, możesz być dumny ze swej niezmierzonej inteligencji

cenny wkład
    • rydzyk_fizyk To jakiś żart? 19.04.07, 10:54
      To potwierdzona informacja?
      • rydzyk_fizyk cytat z Listkiewicza 19.04.07, 10:57
        Kapitalne zdanie wygłosił prezydent Kaczyński na prezentacji, dzień przed
        wyborem, kiedy powiedział bardzo konkretnie: "Jako najwyższy dostojnik państwa
        gwarantuję, że wszystko będzie zrealizowane".

• haen1950 Re: cytat z Listkiewicza 19.04.07, 10:59
          Na konferencji mówił, że ma na to ochotę. Poszedł ustalać to z Janukowyczem.
          Mam nadzieję, że ten wybije mu to z głowy. To Ukraińcy wygrali te EURO i nie
          chcą miec kompletnej klapy przez tego fantastę.
          • okradziony1 przecież on nawet 19.04.07, 11:07
            nie wie co bedzie "organizował". na kąferencji powiedział że cieszy sie z tego
            że powierzono nam organizacje "miszczostf śfiata" !!!!
            • ayran Re: przecież on nawet 19.04.07, 11:14
              okradziony1 napisał:

> nie wie co bedzie "organizował". na kąferencji powiedział że cieszy sie z tego
              > że powierzono nam organizacje "miszczostf śfiata" !!!!

Tylko we właściwy sobie, intligiencki sposób dał do zrozumienia, jak świetnie
              zna się na piłce.
              W zeszłorocznych MŚ Europa wzięła wszystko, a więć ME = MŚ.
      • ayran Re: To jakiś żart? 19.04.07, 11:08
        "Ciągle się zastanawiam, czy stanąć na czele komitetu, bo - wiadomo - premierzy
        zmienni są w Polsce"

Na razie się zastanawia, bo wie, jak zmiennym jest człowiekiem. Wsiądzie na
        przykład do samolotu, samolot wpadnie w turbulencje, a on naubliża nawiesza
        psów na Blatterze.
    • adalberto3 Ciekaw jestem o ile wzrosnie zadluzenie .... 19.04.07, 11:07
      .. panstwa przez nastepne 5 lat ? Zapowiadany szal budowlany oznacza niestety
      znacznie drozsze budowanie.
    • etta2 Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 11:19
      Nóż się w kieszeni otwiera na takie info. Czy on naprawdę ma aż takie parcie na
      stołki? Zaraz odezwą się kUalicjanty, im się tYż należy.....
    • krwawy.zenek Szuka sobie miękkiego lądowania 19.04.07, 11:27
      Za 5 lat nikt by już pamiętał, że był kiedyś ktoś taki (może co najwyżej osoby
      zaangażowane w sprzątanie po rządach pisu). A tak: nadal będzie można gościć na
      pierwszych stronach...
    • aron2004 Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 11:56
      a nie Edgar?
    • loppe Sądzę że jeśli faktycznie istnieje 19.04.07, 12:34
      silna presja czasu - jak można usłyszeć w mediach - i możemy nie zdążyć, to
      dobrze by było aby premier osobiście wziął odpowiedzialność. Stając na czele
      komitetu przygotowującego te wszystkie drogi i stadiony za miliardy euro skróci
      procesy decyzyjne (inny przewodniczący musiałby pisać do premiera o pomoc w
      usunięciu pojawiających się przeszkód i opóźnień)
      • haen1950 Re: Sądzę że jeśli faktycznie istnieje 19.04.07, 12:58
        Kaczor i tak bedzie odpowiedzialny za stworzenie politycznej jedności wokół
        projektu. Tymczasem już po pierwszych jego wypowiedziach widać, że jakby chciał
        ten projekt zawłaszczyć - ten głupek jest po prostu chory na władzę i
        splendory. Jak zacznie swoje fobie polityczne wrzucać zamiast uzgodnień
        globalnych to jak nic położy cały projekt.
        Już mu się dzisiaj wypsnęły pretensje pod adresem HGW zamiast jej podziękować,
        że nie patrząc na świnie podkladane przez pisowskich wojewodów przygotowała
        warunki zabudowy pod stadion narodowy. Jest parę miesięcy do przodu dzięki swej
        wyobraźni.
        • woda.woda Żartujesz, prawda? 19.04.07, 13:01
          "zamiast jej podziękować"

Nie łudź się, on nie potrafi budować żadnej jedności - nawet, gdyby chciał.
        • pit_44 Re: Sądzę że jeśli faktycznie istnieje 19.04.07, 13:07
          haen1950 napisał:
          Tymczasem już po pierwszych jego wypowiedziach widać, że jakby chciał
          ten projekt zawłaszczyć

Bo mylą mu się pojęcia.
          Kierowanie komitetem organizacyjnym euro2012 leży w gestii UEFA
          JK ma kierować międzyresortowym zespołem rządowym od infrastruktury
          • loppe Re: Sądzę że jeśli faktycznie istnieje 19.04.07, 13:10
            ale czy na pewno jemu czy może dziennikarzowi(?) który puścił ten temat w
            ruch?:)
    • pit_44 Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 12:36
      Wyjątkowo się zgadzam. JK. powinien stanąć na czele projektu.
      Dlaczego?
      Bo 80% zadań związanych z EURO spoczywa na rządzie.
      Bo organizacją sportową EURO zajmuje się UEFA i rząd nic tu nie spier...li
      Bo będzie musiał ściśle współpracować z opozycyjnymi samorządami w Gdańsku,
      Poznaniu i Wrocławiu
      Bo Polaczek sobie nie poradzi z budową 650 km autostrad i 2000 km dróg
      ekspresowych w 5 lata (JK. zresztą też nie)
      Bo będzie musiał wykonać cholernie dużą pracę, a zaszczyty spadną na jego
      nastepcę :)
      • loppe Re: Kaczor na czele projektu EURO 2012? 19.04.07, 12:40
        rzeczywiście, ryzykowna decyzja - mądrze się JK zastanawia - jak wyjdzie to
        splendor w 2012 spadnie głównie na tego co krócej przy tym był i mniej zrobił,
        jak nie wyjdzie to nastepny premier zwali oczywiście na poprzednika opóxnienia
        • stan.borys No to koniec ! Wypierdek wszystko sp.....li ! 19.04.07, 12:57
          Tylko to potrafi.
    • adalberto3 Pewnie zapoczatkuje budowe stadionu .... 19.04.07, 12:57
      .. w Warszawie wbijajac jako pierwszy lopate w ziemie.
    • loppe Zbiggy? Hanna? Krauze? Tusk? Min.Budownictwa? 19.04.07, 12:59
      kogo widzicie?:)
      • scoutek Re: Zbiggy? Hanna? Krauze? Tusk? Min.Budownictwa? 19.04.07, 13:00
        Kwasniewski
        ;)
        • haen1950 Re: Zbiggy? Hanna? Krauze? Tusk? Min.Budownictwa? 19.04.07, 13:11
          scoutek napisała:

> Kwasniewski

Daj spokój. Nie do strawienia przez pisiorków. Krzysiu Bielecki pasuje. Hanka
          już z nim gada o Warszawie.
          • scoutek Re: Zbiggy? Hanna? Krauze? Tusk? Min.Budownictwa? 19.04.07, 13:13
            haen1950 napisał:

> scoutek napisała:
            >
            > > Kwasniewski
            >
            > Daj spokój. Nie do strawienia przez pisiorków. Krzysiu Bielecki pasuje. Hanka
            > już z nim gada o Warszawie.

powtarzam za Wolkiem, ktory po Kwachu wymienil wlasnie Bieleckiego ihonorowego
            Lecha Walese
      • loppe Re: Zbiggy? Hanna? Krauze? Tusk? Min.Budownictwa? 19.04.07, 13:00
        Oleksy ma doświadczenie i czas
      • loppe Re: Zbiggy? Hanna? Krauze? Tusk? Min.Budownictwa? 19.04.07, 13:00
        Oleksy ma doświadczenie i czas
      • loppe no co jest? 19.04.07, 13:07
        nie znacie ani jednego "fachowca"?:)
        • loppe hej ludzie, wrzuccie jakąś konstruktywną 19.04.07, 13:12
          propozycję - kandydaturę...tylko do krytyki skorzyście?:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka