wos9 26.05.07, 13:47 Ciekawe - co? A może przeoczyłam jakąś informację? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
440417mz Re: O 14.30 Ziobro znów będzie coś głosić!!! 26.05.07, 13:50 O mein Gott,oby to była zapowiedż dymisji!!!Jego i jego towarzyszy prawych z lewymi rękoma. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: O 14.30 Ziobro znów będzie coś głosić!!! 26.05.07, 13:54 440417mz napisał: > O mein Gott,oby to była zapowiedż dymisji!!!Jego i jego towarzyszy prawych z > lewymi rękoma. To nadmiar optymizmu. Oni chcą rządzić do końca świata i o jeden dzień dłużej. Choć Owsiaka z TVPis wyrzucili. Odpowiedz Link Zgłoś
wszystko66 Re: O 14.30 Ziobro znów będzie coś głosić!!! 26.05.07, 13:54 to metoda zakrzyczenia nieudanej wyprawy . Zresztą , pamiętamy jak kilka dni temu Mularczyk miał istny festiwal w mediach tylko po to by zakrzyczeć swoje draństwo przed TK Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: O 14.30 Ziobro znów będzie coś głosić!!! 26.05.07, 14:00 On niezależnie od wszystkiego ma "parcie na szkło". Chyba uwierzył, że zastąpi Kaczyńskich (wczorajsze sondaże to pokazały, ale jak powiedział reporter TVN był już taki popularny premier i odesłali go do Londynu). Ale posłuchamy, co będzie chciał zakrzyczeć. A może znowu kogoś aresztował? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: O 14.30 Ziobro znów będzie coś głosić!!! 26.05.07, 14:32 O pretensjach profesorów i sprawach bieżących. Odpowiedz Link Zgłoś
weissensee Re: O 14.30 Ziobro znów będzie coś głosić!!! 26.05.07, 14:38 Ziobro Nasze Codzienne próbuje ratować kapusia Mąciora! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: O 14.30 Ziobro znów będzie coś głosić!!! 26.05.07, 14:40 weissensee napisała: > Ziobro Nasze Codzienne próbuje ratować kapusia Mąciora! Bo to "dobry" kapuś (czyli ich). Za to miesza z błotem nie tylko prof. prof. Zolla i Ćwiąkalskiego, ale i ich profesorów. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: O 14.30 Ziobro znów będzie coś głosić!!! 26.05.07, 14:46 A swoją drogą ciekawe, jak Zioberkę przyjmie krakowskie środowisko prawnicze po zakończeniu jego "misji" w rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Ty wszystkie informacje przeoczyłaś-widzisz fikcje 26.05.07, 14:49 wos9 napisała: > A może przeoczyłam jakąś informację? ---> ... i wymyśloną przez salonowe autorytety kreację rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Ty wszystkie informacje przeoczyłaś-widzisz f 26.05.07, 14:50 Jak tam ze szwajcarskimi kontami ujawnił w końcu jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Ty wszystkie informacje przeoczyłaś-widzisz f 26.05.07, 15:01 peer2 napisał: > Jak tam ze szwajcarskimi kontami ujawnił w końcu jakieś? NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Ty wszystkie informacje przeoczyłaś-widzisz f 26.05.07, 14:54 1normalnyczlowiek napisał: > wos9 napisała: > > A może przeoczyłam jakąś informację? > > ---> ... i wymyśloną przez salonowe autorytety kreację rzeczywistości. Ja pytałam, czy ktoś zna temat konferencji. Nic więcej. Teraz już wiadomo. Strasznie się tłumaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Strasznie tłumaczyć się to będzie Zoll,Ćwiąkalski 26.05.07, 15:03 wos9 napisała: > Strasznie się tłumaczą. ---> ... i cała reszta "filarów naszego prawa" - prawa za które powinni, przynajmniej ze wstydu, schować się w mysią dziurę. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Strasznie tłumaczyć się to będzie Zoll,Ćwiąka 26.05.07, 15:05 1normalnyczlowiek napisał: > wos9 napisała: > > Strasznie się tłumaczą. > > ---> ... i cała reszta "filarów naszego prawa" - prawa za które powinni, > przynajmniej ze wstydu, schować się w mysią dziurę. Przede wszystkim niech się tam schowa filar naszego prawa Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Strasznie tłumaczyć się to będzie Zoll,Ćwiąka 26.05.07, 15:13 Przecież Zoll powiedział tylko, że Mącior się spotykał z esbekiem. I jak wychodzi nawet z akt IPN: Mącior się faktycznie z esbekiem spotykał.... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Strasznie tłumaczyć się to będzie Zoll,Ćwiąka 26.05.07, 15:15 peer2 napisał: > Przecież Zoll powiedział tylko, że Mącior się spotykał z esbekiem. > I jak wychodzi nawet z akt IPN: Mącior się faktycznie z esbekiem spotykał.... Mam nadzieję, że Zoll nie będzie się tłumaczył, tylko wytoczy proces Ziobrze za jego - nie tylko dzisiejsze - wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Starałam się hamować 26.05.07, 14:50 i nie wyrażac podobnych ocen. Ale w czasie słuchania dziś Ziobry doszłam do wniosku, że jest to człowiek wyjątkowo małego formatu. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Starałam się hamować 26.05.07, 14:55 woda.woda napisała: > i nie wyrażac podobnych ocen. > > Ale w czasie słuchania dziś Ziobry doszłam do wniosku, że jest to człowiek > wyjątkowo małego formatu. > A niech się pogrąża. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Folwark kaczy 26.05.07, 14:55 Gdyby p.Ziobro zwołał konferencję na plaży dla nudystów w Chałupach, wziął w łapę megafon i tam krzyczał o niewinności p.Mąciora - zrozumiałbym to, albowiem prywatnie uczeń ma prawo bronić swego Mistrza. Jeżeli minister sprawiedliwości rządu RP p.Ziobro zwołuje konferencję prasową z udziałem mediów i na koszt podatnika aby załatwić prywatną sprawę swego mentora, posądzonego o bycie TW -jest to nadużycie stanowiska i okradanie podatnika. Potencjalnym "dyskutantom" spod znaku pisiora polecam na dzisiejszy wieczór - do zastanowienia się: "Ostatnich tygodni Zbigniew Ziobro nie może zaliczyć do udanych. Oskarżenie lekarza o zabójstwo podważył sąd, prokuratura i ABW zebrały cięgi za śmierć Barbary Blidy. Media spekulują o utracie zaufania premiera Jarosława Kaczyńskiego do młodego ministra z powodu jego wielkich i słabo skrywanych ambicji sięgających prezydentury. A teraz jeszcze "Newsweek" lustruje prof. Władysława Mąciora - mentora Ziobry i współtwórcę nowego kodeksu karnego. Tygodnik wykorzystał najlepsze wzorce lustracji a la IV RP. Wypalił, że Mącior "przyjaźnił się z szefem PZPR na Uniwersytecie Jagiellońskim, odbywał potajemne spotkania z jednym z najbardziej znienawidzonych krakowskich esbeków, a rekomendację do jego jedynej książki napisał szef Służby Bezpieczeństwa w Małopolsce". Mącior trafiony i zatopiony. Ziobro eksplodował i oświadczył: "Profesor nie występuje w aktach IPN ani jako tajny współpracownik, ani nawet jako kontakt operacyjny". Minister albo nie czytał dokumentów, albo nie wie, za jaką lustracją głosował. W notatce z rozmowy z prof. Mąciorem esbek raportował przełożonym: "Postanowiłem utrzymać kontakt operacyjny z w/w i w tym celu uzgodniłem sposób wzajemnej łączności". Ustawa lustracyjna z października 2006 r. wprowadzała pojęcie osobowego źródła informacji. Wyliczono ponad 30 kategorii zarejestrowanych jako OZI lub jedynie traktowanych przez SB jako OZI. A OZI to nader nieprzyjemny rodzaj ludzi - pomocnicy komunistów w zniewalaniu Polski(..) dalej tu: www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4168014.html Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Folwark kaczy 26.05.07, 14:58 Ale patrzcie, jak broni Mąciora. Natomiast nie otworzył buzi, kiedy oskarżono profesora Miodka w oparciu o... puste teczki. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Miodek nie jest doradcą,a Zoll broni agentów SB 26.05.07, 15:14 wos9 napisała: > Ale patrzcie, jak broni Mąciora. Natomiast nie otworzył buzi, kiedy > oskarżono profesora Miodka w oparciu o... puste teczki. ---> Dlatego należało się zająć sprawą Mąciora. Skończyły się czasy, w których: Zoll powiedział, GW rozgłosiła - i nikt inny nie odpowiadał na kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Dzisiaj wychodzi na to, że Ziobro broni agenta. 26.05.07, 15:16 Nawet konferencję prasową z tego powodu zorganizował.... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Miodek nie jest doradcą,a Zoll broni agentów 26.05.07, 15:17 Pięknie powiedziałeś - Ziobro broni agenta. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Przy okazji: Zoll powiedział: Mącior spotykał się 26.05.07, 15:18 z esbekiem. Z akt IPN wynika: Mącior spotykał się z esbekiem, ale nie został zarejetrowany. I kto tu kłamie? Przy okazji: to Newsweek nagłośnił, a nie Wyborcza, masz obsesję.... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Dlaczego ten Mącior sam się nie broni, 26.05.07, 15:00 tylko robi to za niego prokurator generalny? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Dlaczego ten Mącior sam się nie broni, 26.05.07, 15:02 woda.woda napisała: > tylko robi to za niego prokurator generalny? Jest stary, może nie najlepiej się czuje. A może wcale sobie takiej obrony nie życzył? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Ciemne pisie stado spija każdy bełkot 26.05.07, 15:09 z ust swoich przewodników jako prawdę objawioną, gdyż niezdolne jest do samodzielnego myślenia. Idę o zakład, że o Mąciorze żaden pisuar nie słyszał, ze złotoustych ziobrzych ust opowieść ta nabiera grozy i symptomów kolejnego zamachu Układu na kaczy porządek - każda szmata dobra, byle z nami. Sieg Heil "IV RP"! Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda profesor Zoll 26.05.07, 15:11 powinien następnie coś tym zrobić, tego tak nie wolno zostawić Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: profesor Zoll 26.05.07, 15:13 woda.woda napisała: > powinien następnie coś tym zrobić, tego tak nie wolno zostawić Mam nadzieję, że nie zostawi. To, co dziś Ziobro wyprawia przechodzi już wszelkie pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda z grubsza to, 26.05.07, 15:19 że profesor Zoll oskarża tego mentora Ziobry z zawiści, bo jest on lepszym od Zolla prawnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r co doskonale naświetla mentalność Ziobry 26.05.07, 15:22 i jemu podobnych ;) przecież to jeden wielki magiel, pełen kumów i kumoszek teraz Ziobro sam się wychwala, powinien się jeszcze głaskać po brzuchu Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Wielka szkoda, że nawet wydawnictwa prawnicze 26.05.07, 15:23 nie poznały się na geniuszu Mąciora: bo ciągle wznawiają twórczość Zolla i spółki, a Mąciora tylko czasami drukują.... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Dorobek naukowy 26.05.07, 15:26 tego Mąciora jest przeciez do sprawdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Jest taka strona o naukowcach 26.05.07, 15:33 komitet badań naukowch - dyscypliny naukowe -ludzie nauki. Oto prof. Zoll bazy.opi.org.pl/raporty/opisy/osoby/58000/o58397.htm przy tych samych warunkach [rzeszukiwania - u tego całego prof.Mąciora wychodzi: tiny.pl/fhnf Zero do zera a będzie kariera jak mawiał Sztaudynger - również z Galicji. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Dać miernotom władzę 26.05.07, 15:35 i widać naocznie, nie z literatury, co z nią robią. Pozycji naukowej profesora Zolla to, oczywiście, nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Dać miernotom władzę 26.05.07, 15:37 woda.woda napisała: > i widać naocznie, nie z literatury, co z nią robią. > > Pozycji naukowej profesora Zolla to, oczywiście, nie zaszkodzi. A bardzo by chcieli! Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda "Wyniki 1 - 3 spośród 3 dla zapytania 26.05.07, 15:36 Wyniki 1 - 3 spośród 3 dla zapytania władysław mącior dyscypliny kbn. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: z grubsza to, 26.05.07, 15:24 woda.woda napisała: > że profesor Zoll oskarża tego mentora Ziobry z zawiści, bo jest on lepszym od > Zolla prawnikiem Może lepszym, może nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Ciemne pisie stado spija każdy bełkot 26.05.07, 15:12 Za to mało kto nie wie o profesorze Zollu i to Zioberkę tak boli. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Re: Ciemne pisie stado spija każdy bełkot 26.05.07, 15:19 Niewykluczone, że idzie to u kompleks pospolitaka, zdającego kilka razy egzaminy na aplikację wobec autorytetu, podpartego czteropokoleniową tradycją prawniczą. I do tego prof. Zoll z Galicji, jak minister 0! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Ciemne pisie stado spija każdy bełkot 26.05.07, 15:27 rydzyk_smigly napisała: > Niewykluczone, że idzie to u kompleks pospolitaka, zdającego kilka razy > egzaminy na aplikację wobec autorytetu, podpartego czteropokoleniową tradycją > prawniczą. > I do tego prof. Zoll z Galicji, jak minister 0! I dlatego pytam ponownie - jak Ziobro wróci do Krakowa, kiedy przestanie być ministrem? Środowisko prawnicze mu tego nie zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Może uda się na emigrację 26.05.07, 15:29 woda.woda napisała: > do Irlandii? : ) A tam go przyjmą z otwartymi ramionami zapewne? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Może uda się na emigrację 26.05.07, 15:32 Na zmywak? Chyba tak ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Może uda się na emigrację 26.05.07, 15:38 woda.woda napisała: > Na zmywak? Chyba tak ; ) Już nie chciałam być taka dosłowna. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Zna angielski? 26.05.07, 15:35 woda.woda napisała: Może uda się na emigrację do Irlandii? : ) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Nie wiem, 26.05.07, 15:41 woda.woda napisała: > ale na zmywaku nie jest to wymagane. A może się nauczy? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Zupełnie mnie nie interesuje, 26.05.07, 15:44 co stanie się z Ziobrem, gdy przestanie być ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zupełnie mnie nie interesuje, 26.05.07, 16:00 woda.woda napisała: > co stanie się z Ziobrem, gdy przestanie być ministrem. A ja chętnie poobserwuję. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly "Najbardziej nadęci 26.05.07, 15:44 kastraci i impotenci". Skoro przy Ziobrze na zlewozmywaku oraz dedykując mu J.Sztaudyngera. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: "Najbardziej nadęci 26.05.07, 16:01 rydzyk_smigly napisała: > kastraci i impotenci". > > Skoro przy Ziobrze na zlewozmywaku oraz dedykując mu J.Sztaudyngera. > Już miej dla niego odrobinę litości. Tylko niech jedzie na ten zmywak. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Adwokatom zrobił Ziobro dobrze.... 26.05.07, 15:28 Ponad 300 zł za 5 minut w trybie uproszczonym. Wystarczą takie 4 dziennie i już ponad tysiączek jest za jeden dyżur... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Adwokatom zrobił Ziobro dobrze.... 26.05.07, 15:33 peer2 napisał: > Ponad 300 zł za 5 minut w trybie uproszczonym. Wystarczą takie 4 dziennie i już > > ponad tysiączek jest za jeden dyżur... Oj tak. Zwłaszcza takie adwokaciny jak Mularczyk, którego nikt nie będzie chciał jako swojego obrońcy powinni mu być wdzięczni. Zarobią chociaż na chlebek z masełkiem. Za sprawy "z urzędu". Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Adwokatom zrobił Ziobro dobrze.... 26.05.07, 15:35 Podobno już nawet w prokuraturze jest odgórny trend (z ministerstwa?), żeby ograniczyć stosowanie ziobrowego trybu przyspieszonego, a w zamian... uzgadniać z podejrzanymi warunki skazania bez rozprawy. Czyli tak samo jak przed ziobrową reformą. Wielki sukces! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Adwokatom zrobił Ziobro dobrze.... 26.05.07, 15:42 peer2 napisał: > Podobno już nawet w prokuraturze jest odgórny trend (z ministerstwa?), żeby > ograniczyć stosowanie ziobrowego trybu przyspieszonego, a w zamian... uzgadniać > > z podejrzanymi warunki skazania bez rozprawy. Czyli tak samo jak przed ziobrową > > reformą. > Wielki sukces! Ziobro ma same sukcesy! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Wiemy,wiemy więcej niż tobie i jemu się wydaje 26.05.07, 15:23 wos9 napisała: > Za to mało kto nie wie o profesorze Zollu i to Zioberkę tak boli. ---> Też wiemy: dlaczego, dzięki czemu i dzięki komu - tak dużo o nim wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Dzięki rodzinnej tradycji (dwóch Fryderyków), 26.05.07, 15:24 wykształceniu i wiedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Też.Ale nie to decydowało o karierze w PRL,III RP 26.05.07, 15:29 peer2 napisał: Dzięki rodzinnej tradycji (dwóch Fryderyków), > wykształceniu i wiedzy? ---> Oczywiście wyjątki były - tylko że w jego przypadku można spokojnie napisać w tej rubryce: Nie dotyczy. (Po owocach ich poznacie) Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Oczywiście pochodzenie z przedwojennej 26.05.07, 15:30 inteligencji dawało w PRL bonusy na starcie, prawda? Napisz jasno o co Tobie chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Oczywiście pochodzenie z przedwojennej 26.05.07, 15:40 peer2 napisał: > inteligencji dawało w PRL bonusy na starcie, prawda? > Napisz jasno o co Tobie chodzi... ---> Znamy zapatrywania i poglądy obu panów Zolla i Ćwiąkalskiego, znamy poglądy ich mentora i z przebiegu kariery jasno wynika, kto był protegowanym Buchały, czy oni czy Mącior. To nie jest jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Oczywiście pochodzenie z przedwojennej 26.05.07, 15:42 Zoll został szefem katedry, Ćwiąkalski i Mącior nie. Widać to Zoll był protegowanym Buchały. Może dlatego, że dwaj ostatni panowie odstawali w poględach od prawa karnego Polski Ludowej, a dla Mąciora PRLowski kodeks karny jest dalej inspiracją? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Wiemy,wiemy więcej niż tobie i jemu się wydaj 26.05.07, 15:28 1normalnyczlowiek napisał: > wos9 napisała: > > Za to mało kto nie wie o profesorze Zollu i to Zioberkę tak boli. > > ---> Też wiemy: dlaczego, dzięki czemu i dzięki komu - tak dużo o nim wiemy > . Choćby dzięki temu, że był Rzecznikiem Praw Obywatelskich. Podobnie jak dzisiaj znamy Kochanowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Popełniłas samobója :))) 26.05.07, 15:42 wos9 napisała: > Choćby dzięki temu, że był Rzecznikiem Praw Obywatelskich. Podobnie jak > dzisiaj znamy Kochanowskiego. ---> Zoll pełnił wiele różnych funkcji a ukrywał informacje o przestępstwach. Czy to coś ci mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Poetyka pisiorów! 26.05.07, 15:46 W myśl I zasady istnienia tzw. "IV RP" - "brak dowodów..." itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Popełniłas samobója :))) 26.05.07, 15:46 Dowody proszę! A może ty - jak Ziobro oskarżasz bez żadnych dowodów? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Popełniłas samobója :))) 26.05.07, 16:15 wos9 napisała: > Dowody proszę! > A może ty - jak Ziobro oskarżasz bez żadnych dowodów? ---> Nie zauważyłem, by Ziobro oskarżał bez dowodów. Jego argumenty w różnych sprawach są klarowne. Nie mam jemu nic do zarzucenia (oprócz wpadki na komisji podczas wymiany zdań z Millerem). Natomiast Zoll sam się przyznał - tylko nie powiedział dlaczego to ukrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Popełniłas samobója :))) 26.05.07, 16:16 Ale o co konkretnie chodzi? Jakie przestępstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Popełniłas samobója :))) 26.05.07, 16:22 1normalnyczlowiek napisał: > wos9 napisała: > > Dowody proszę! > > A może ty - jak Ziobro oskarżasz bez żadnych dowodów? > > ---> Nie zauważyłem, by Ziobro oskarżał bez dowodów. Jego argumenty w różny > ch > sprawach są klarowne. Nie mam jemu nic do zarzucenia (oprócz wpadki na komisji > podczas wymiany zdań z Millerem). > Natomiast Zoll sam się przyznał - tylko nie powiedział dlaczego to ukrywa. A dowody, że doktor G. popełnił zabójstwo miał? Widać nie tak twarde - jak twierdził - skoro sąd doktora wypuścił uzasadniając właśnie brakiem dostatecznych dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Folwark kaczy 26.05.07, 15:48 No nie,moja polonistka z lat 50-tych nie nie wyraziła by zgody aby taki elokwentny(?!)abiturient in spe przystąpił do egzaminu dojrzałości.A tu patrzcie,jest już nawet magistrem,adwokatem,ministrem!!Co by nie mówić o PRL-u,ale jednak nauczyciele języka polskiego byli wspaniali.A może uczniowie byli lepsi?Elita kacza?Gaduła który chlusta i chlusta,mową mętną i pustą,ma publikę łaskawą.Wszelki duch,jakaż potwora,czy niektórzy nie widzą na scenie politycznego upiora?Bo przeciez on ma w gębie siwy dym i ognie sztuczne,a od pisdzielców dostaje brawa huczne!Gorze mi,gorze bo jest coraz gorzej!! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Folwark kaczy 26.05.07, 15:59 Nie przejmuj się tak bardzo. Jeszcze te niespełna 2,5 roku jakoś przetrzymamy. To niech Ziobro się zastanawia, co ze sobą wtedy zrobi. Jako prokurator dla wielu będzie niewiarygnodny! Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Folwark kaczy 26.05.07, 16:02 Zwłaszcza, że Ziobro.... nie ma uprawnień prokuratorskich. Co najwyżej mógłby zahaczyć gdzieś się na asesora, ale podobno ma za słabą ocenę z egzaminu... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Folwark kaczy 26.05.07, 16:07 Chyba jednak te uprawnienia zdobył, ale już jako minister-prokurator generalny. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Folwark kaczy 26.05.07, 16:11 Nie za bardzo: zdobył tylko uprawnienia do bycia asesorem. Dopiero jak popracuję z dwa lata (?) jako asesor może starać się zostać prokuratorem. Tylko, że na asesurę raczej go nie przyjmą.... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Folwark kaczy 26.05.07, 16:14 peer2 napisał: > Nie za bardzo: zdobył tylko uprawnienia do bycia asesorem. Dopiero jak > popracuję z dwa lata (?) jako asesor może starać się zostać prokuratorem. > Tylko, że na asesurę raczej go nie przyjmą.... Bardzo możliwe, że masz rację w pierwszej sprawie. Co do drugiej - masz ją na pewno. Bardzo trudno by mu było. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Folwark kaczy 26.05.07, 16:10 Oczywiście.Egzamin zdał dopiero przed komisją powołaną przez ministra sprawiedliwości L Kaczyńskiego.Bowiem poprzednie podejścia do egzaminów aplikanckich co rusz oblewał!!Jestem pewien że jako adwokat nie będzie miał klientów,czyli po wyborach będzie poza zawodem prawniczym.Dziś jego siła tkwi tylko w kaczych układach(odchodach).Jagiellonka się chyba wstydzi takiego absolwenta,oczywiście poza jego mentorem prof jak mu tam Mąsiorem! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Folwark kaczy 26.05.07, 16:15 440417mz napisał: > Oczywiście.Egzamin zdał dopiero przed komisją powołaną przez ministra > sprawiedliwości L Kaczyńskiego.Bowiem poprzednie podejścia do egzaminów > aplikanckich co rusz oblewał!!Jestem pewien że jako adwokat nie będzie miał > klientów,czyli po wyborach będzie poza zawodem prawniczym.Dziś jego siła tkwi > tylko w kaczych układach(odchodach).Jagiellonka się chyba wstydzi takiego > absolwenta,oczywiście poza jego mentorem prof jak mu tam Mąsiorem! Mam nadzieję, że Jagiellonka się go wstydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
felicia Re: Folwark kaczy 26.05.07, 16:18 ww6.tvp.pl/369,20070522501653.strona Tam reakcja prof. Zolla i Ćwiąkalskiego. Min. Ziobro nie ma dobrej passy. F. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Folwark kaczy 26.05.07, 16:20 felicia napisała: > ww6.tvp.pl/369,20070522501653.strona > Tam reakcja prof. Zolla i Ćwiąkalskiego. > Min. Ziobro nie ma dobrej passy. > F. > Tylko Ziobro i tak wie swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
felicia Re: Folwark kaczy 26.05.07, 16:22 440417mz napisał: > No nie,moja polonistka z lat 50-tych nie nie wyraziła by zgody aby taki > elokwentny(?!)abiturient in spe przystąpił do egzaminu dojrzałości.A tu > patrzcie,jest już nawet magistrem,adwokatem,ministrem!! Oto przykład zastanawiającej polszczyzny ministra Ziobry (z jego oświadczenia): "Z kolei Profesor Zoll został namaszczony przez współpracownika SB Towarzysza Buchałę swoim następcą w Katedrze Prawa Karnego UJ oraz współtworzył z nim, fatalny dla Polski, Kodeks karny z 1997 roku." Jest to szczgólna odmiana polszczyzny insynuacyjnej. Zagadka: kto kogo namaścił na następcę? F. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Ogłosił, że jego mentorowi teczkę sfałszowali 26.05.07, 16:18 No pewnie! Jak paru innym PIS-owcom. Bo kwity na ludzi związanych z lewicą są wiarygodne, ale na swoich - nie. Oto prawnik! Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Ciekawostka! 26.05.07, 16:20 "Warto wspomnieć, że mimo uzyskania przez Władysława Mąciora habilitacji już w 1968 roku, mógł on zostać profesorem dopiero w wolnej Polsce" - napisał minister Ziobro." Mącior - marcowym docentem? A Ziobro nawet się nie zorientował? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Ciekawostka! 26.05.07, 16:28 peer2 napisał: > "Warto wspomnieć, że mimo uzyskania przez Władysława Mąciora habilitacji już w > 1968 roku, mógł on zostać profesorem dopiero w wolnej Polsce" - napisał > minister Ziobro." > Mącior - marcowym docentem? A Ziobro nawet się nie zorientował? A może pan profesor Mącior nie miał wystarczającej liczby publikacji naukowych, by uzyskać tytuł profesora? Nad tym Ziobro się nie zastanawia, bo by mu to nie pasowało do założonej tezy o politycznych względach. Odpowiedz Link Zgłoś
felicia Re: Ciekawostka! 26.05.07, 16:32 wos9 napisała: > A może pan profesor Mącior nie miał wystarczającej liczby publikacji > naukowych, by uzyskać tytuł profesora? Z wypowiedzi Zolla (link wyżej): "– To wszystko to są w ogóle bardzo obrzydliwe insynuacje pana ministra – powiedział prof. Zoll. Dodał, że Władysław Mącior został profesorem wiele lat po habilitacji, bo "nie spełniał warunków". – To był człowiek, który bardzo mało pisał, jego cały dorobek w karnistyce to kilkanaście artykułów – powiedział. Minister napisał w oświadczeniu, że "profesor Zoll został namaszczony przez współpracownika SB Towarzysza Buchałę swoim następcą w Katedrze Prawa Karnego UJ oraz współtworzył z nim, fatalny dla Polski, Kodeks karny z 1997 roku". Prof. Zoll przypomniał, że nie był uczniem prof. Kazimierza Buchały, lecz uczniem prof. Władysława Woltera. – W 1994 roku, jak Buchała przechodził na emeryturę, to nie miałem konkurenta i Senat, i rektor mnie powierzyli kierowanie katedrą (prawa karnego UJ). Ale to nie było żadne namaszczenie przez Buchałę – zaznaczył. Odnosząc się do kodeksu karnego z 1997 roku, prof. Zoll powiedział, że "w Europie jest on oceniany jako jeden z najbardziej nowoczesnych kodeksów karnych i na gruncie tego kodeksu można prowadzić bardzo dobrą politykę". Minister Ziobro napisał też, że "prof. Mącior wielokrotnie obnażał braki wiedzy i niekompetencję obu zaufanych prof. Kazimierza Buchały, (...) przewyższał ich (prof. Zolla i Ćwiąkalskiego) intelektualnie, także wiedzą z zakresu prawa karnego". – Nie do mnie należy ocena mojego dorobku – zaznaczył prof. Zoll. Powiedział tylko, że jest jednym z trzech na świecie laureatów nagrody Humboldta w dziedzinie prawa karnego i przyznano mu trzy doktoraty honoris causa, również za działalność naukową." A prof. Ćwiąkalski: "– Bardzo trudno jest dyskutować na ten temat, czy poziom intelektualny prof. Mąciora jest wyższy niż prof. Zolla i mój – powiedział dr Ćwiąkalski, prof. UJ. – Wydaje mi się, że te stwierdzenia mogą co najwyżej budzić wesołość wśród polskich karnistów, nie tylko z Krakowa, ale ze wszystkich ośrodków uniwersyteckich – dodał. Zdaniem dr. Ćwiąkalskiego "oświadczenie pana ministra jest na poziomie magla". – Świadczą o tym styl i retoryka, jakimi się posługuje – dodał Ćwiąkalski. Zaznaczył, że w oświadczeniu brak odniesienia do konkretów." F. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Ciekawostka! 26.05.07, 16:40 No właśnie... Ciekawe jak się teraz profesor Mącior czuje? Ziobro mu zrobił tzw. niedźwiedzią przysługę. Odpowiedz Link Zgłoś