Gość: killer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.03, 23:47 Zawsze tak jest ze robi sie kozla ofiarnego z osoby ktora najmniej zawinila. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maranello Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 00:27 Na to nie ma kulturalnego określenia... więc je pominę. Nakręcanie coraz bardziej absurdalnej afery poprzez stawianie kolejnych, za każdym razem bardziej idiotycznych i dalszych od prawdy zarzutów, przez które ucierpiał porządny i oddany uczniom człowiek (tak, jego najbardziej w całej sprawie szkoda) oraz wizerunek szkoły, która wbrew temu co się ostatnio o niej pisze, jest w tym mieście nadal jedną z najrzetelniej podchodzących do zagadnienia matur i ich oceniania. Tylko, że dzisiaj walkę o wizerunek wygrywają szkoły, w których matury trudno nie zaliczyć, bo przy odpowiednio wysokim poziomie zdawalności nikt nie próbuje rzucać na nie podejrzeń, ani godzić w ich renomę - to smutne, bardzo smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Czego jeszcze nie można kupić w Polsce? IP: *.web.thalamus.se 17.06.03, 00:33 Odpowiedz Link Zgłoś
buzek2 Minister i kurator do dymisji!!! wice przestał być dyr 17.06.03, 09:07 Jaki Pan taki kram !!! Wasze małpy i wasz cyrk!!! A sprawa rozeszła się po kościach znowu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buzek2 Szkoły z tzw. 100% zdawalnością -to przecież niemożliw 17.06.03, 08:57 Nikogo to nie dziwi!!! MEN śpi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buzek2 Są zbulwersowani bo sprawa wyszła na jaw!!! TYLKO 17.06.03, 08:54 Przecież w każdej szkole się ściąga na maturze. Czasami to komisja podrzuca sama pytania. Dyrekcji zależy żeby szkoła wypadła jak najlepiej. Nie zwraca się uwagi, że rozwiązania są identyczne, z tymi samymi błędami. A wystarczy zauważyć ile maturzystów wychodzi do WC. Tam zazwyczaj czekają już skserowanie rozwiązania!!! były wieloletni egzaminator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakopwiaczek Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska IP: *.um.krakow.pl 17.06.03, 08:57 Pytania do matur ustnych powinny być dostępne powszechnie - i jednakowe w całej Polsce. Głupota naszych władz oświatowych przekracza wyymagania regulaminu służby garnizonowej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłyuczeń Dobrze się stało IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 17.06.03, 09:31 Ja kończyłem liceum przed epoką Walczyka, i nigdy takich jaj nie było, a II LO miało sukcesy, pan wice chciał byc cool, no i udało mu się , szkoda tylko ze opinia szkoły natym ucierpiała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Dobrze się stało IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / 192.168.50.* 17.06.03, 11:10 Twoja naiwność, Były Uczniu,mnie zadziwia! To zawsze było, jest i będzie jedno wielkie bagno, a osoby, które rozpętały całą aferę( w tym jedna z "dziennikarek"), są nieodrodnymi dziećmi II LO, gdzie każdy pod każdym kopie dołki, a dotyczy to tak nauczycieli jak i uczniów. Jestem szczerze usatysfakcjonowana tym, że świat wreszcie poznał prawdziwe oblicze tej placówki "oświatowej", bo do tej pory niestety był karmiony tylko i wyłącznie żałosnymi, megalomańskimi frazesami, w które niestety wierzył(!). Gdyby nie fakt, że doskonale znam realia paujące w "dwójce", pewnie miałabym nadzieję, że ktoś wyciągnie z zaistniałej sytuacji odpowiednie wnioski i bedzie w stanie uratować konającego "Sobka".Pozostaje mi jednak wiara w to, że już nikt nie padnie( tak jak ja) ofiarą wykreowanej przez przedstawicieli szkoły opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam rację? Re: Dobrze się stało IP: 193.91.30.* 17.06.03, 11:30 Studentka!! Rozumiem że chodziłaś do II LO. tak nie lubisz tej szkoły?? Ale chyba coś jej zawdzięczasz...chciażby to że studiujesz. Nie bądź taka krytyczna wobec niej..Owszem. Nie wszystkim ta szkoła sie podoba, ale na pewno nie można jej zarzucić że ma niski poziom. Ludzie z tego liceum zazwyczaj dostaja sie na wybrany kierunek studiów bez większych problemów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortodoksja Re: Dobrze się stało IP: w3cache.* / 192.168.3.* 17.06.03, 16:39 Cala afera wokol pytan w IILO swoja droga (uwazam ze absolutnie nie jest temu do konca winien w-ce dyrektor bo pytania byly dostepne w kazdym liceum przed matura) a SMSY DO TEGOROCZNEJ MATURZYSTKI I SKLADANE JEJ PRZEZ W-CE DYREKTORA MARKA WALCZYKA NIEDWUZNACZNE PROPOZYCJE to odmienna i bardziej godna zastanowienia sprawa. Teksty mezczyzny, po 30-stce,na powaznym stanowisku do 19-letniej uczennicy np. "mam ochote Cie wyrznac" czy tez "mam ochote na sex pomysl o tym bo moge Ci sie przydac" to przejaw najwyzszego nieprofesjonalizmu.Tym powinna sie zajac Gazeta Wyborcza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Dobrze się stało IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / 192.168.50.* 18.06.03, 20:41 Święta prawda-czegoś mnie ta szkoła nauczyła:kłamać, oszukiwać,kręcić. Na szczęście, odkąd skończłam "edukację" w II LO, nie byłam zmuszona korzystać z nabytych umiejętności. Poza tym, gdybyś uważnie przeczytał moją wypowiedź, to zauważyłbyś, że nie zarzucałam Sobieszczakom braków intelektualnych.A co do osławionych statystyk i uczniów, którzy dostali się na wybrany kierunek, to też wiem, że nie wygląda to tak różowo,jak co roku,z niezwykłym entuzjazmem i pasją przedstawia Pan Dyrektor. Weź także pod uwagę, że pieniądze załatwiają wszystko.Jeżeli jeszcze o tym nie wiesz, to polecam uważną analizę ostatnich, tak szeroko komentowanych, wydarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka2 Re: Dobrze się stało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.03, 11:50 Kobieto!!!!! Żal mi cie bardzo... najwidoczniej należałaś do grupy uczniów IILO pokrzywdzonych przez samych siebie. Ja wspominam czasy mojego pobytu szkole za godne zapamietania!!! Ci, którzy narzekali na panujące tam stosunki byli przeważnie samotnymi wyrzutkami, którzy na kimś muszą się odegrać. A ( z calym szacunkiem dla "gazety") cała sprawa jest wyolbrzymiona i porządnie prześwietlona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Dobrze się stało IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / 192.168.50.* 18.06.03, 20:48 To w jednym się zgadzamy: ja też czasów spędzonych w Sobieskim, ku mojej rozpaczy,nigdy nie zapomnę. A na Twoim miejscu, to nie chwaliłabym się aż tak tym, jak to się doskonale odnajdywałam w II LO.Szczególnie teraz, kiedy prawda powoli wychodzi na jaw, może Cię to postawić w niekorzystnym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hypnotyzer Re: Nie ma co się bulwersować.... IP: *.comnet.krakow.pl 15.08.03, 20:17 Nie ma się tą sprawą co bulwersować przecież my też nie jesteśmy święci. Każdy udaje sprawiedliwość- kombinuje jak może a gdy to w końcu wraca do niego zaczyna się bulwersować i gra sprawiedliwego nażekając oj jak mnie skrzywdzono. Pomyśl czytelniku czy ty aby na prawdę jesteś sprawiedliwy, bo ja myślę że nie ponieważ tak samo jak ja jesteś tylko człowiekiem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywna Re: Dobrze się stało IP: *.interkom.pl / 192.168.93.* / *.interkom.pl 17.06.03, 18:09 > Ja kończyłem liceum przed epoką Walczyka, i nigdy takich jaj nie > było, a II LO miało sukcesy, pan wice chciał byc cool chcialam zauwazyc ze dopiero w tej chwili pojawily sie szanse na odbudowanie opinii szkoly, bo przez kilka ostatnich lat malo kto sie tam w ogole chcial wybrac... widzialam sytuacje, jaka tam panowala i panuje; dopiero w tym roku duzo sie poprawilo, no ale coz, niestety ktos cos zepsul... i nie sadze zeby byl to p.Walczyk... a cala ta afera z maturami to wiele halasu o nic, w jednych szkolach jest wiecej chorych sytuacji, w innych mniej - sadze ze w dodatku II LO nalezy do tych drugich... zgadzam sie ze z nieprawidlowosciami trzeba walczyc, ale po co to wielkie halo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;D Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska IP: *.net.autocom.pl 17.06.03, 10:50 Walec pajacu ja bym nawet nie pozwolił ci ulic sprzątać bo za głupi jesteś!a to że byłeś v-ce to był jakiś przekręt grubszy i do dziś nie rozumiem kto wybrał takiego osła na takie odpowiedzialne stanowisko!przez tyle lat 2lo uchodziło za nieskazitelne a wytarczyłeś ty i twoje machlojki i już po roku splamiłeś dobre imię tej szkoły.jesteś zerem!!!ale twój czas się skończył:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mystic Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 19:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mystic Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 19:59 Kolega chyba jest mocno NIEDOJEBANY!!!! Można kogoś nie lubić, można nienawidzieć, ale ten człowiek wyciągał większość olimpijczyków i zawsze jak człowiek miał jakiś problem to służył pomocą. Wychodził poza program i kompetencje, ale uczniom wychodziło to tylko na dobre. Rozważ w swoim prosty umyśle, czy wolałbyś aby uczyła cie matematyki taka pani magister Kasprzyk, ktora poza wlasnym nosem nie wiele widdzi, czy u Walczyka, ktory przynajmniej myslal kreatywnie i nie byl ograniczony. Walczyk miał złote serce i wielu uczniów, a tym bardziej nauczycieli na tym żerowało. Tak uczciwego człowieka to ze świecą trzeba szukać, pomimo tego, że Pan profesor nie wygląda najpiękniej, ale to się nie liczy. Ja skończyłem tą szkołę i przy maturze miałem starcie z pewną panią magister, która nie wychodziła poza klucze rozwiązań, a Walczyk stanął w obronie mojego sposobu obliczania zadania, które było poprawnie zrobione... Przykro mi, że na łamach tego forum wypowiadają się takie osoby jak TY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska IP: *.chello.pl 17.06.03, 21:45 Nie jestem z klasy Walczyka, ale chodzilam na kolko. Pamietam tez, ze prowadzil je nawet kiedy przestali mu za to placic. Pamietam jak troszczyl sie o uczniow i z jaka rozpacza staral sie przywrocic Dwojke do dawnej swietnosci i pamietam uczniowskie boje przeci mundurkom. I za to wszystko tak go karac? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska IP: *.net.autocom.pl 19.06.03, 23:28 a mi jest przykro że się odezwałeś bo wyszedłeś na idiotę!ciekawi mnie bardzo jak ktoś tak "mądry"jak ty umiałsam włączyć kompa i napisać coś na forum... skoro uważasz że kasprzyk jest gorszym matematykime od walca to ja nie będę nawet tego komentował-idę się położyć ze śmiechu:D:D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 20:43 Tak, mysle ze Walczyk jest lepszym matematykiem niz Kasprzyk. Moze Gulowna ma i duza wiedze, ale co z tego jesli sprzedaje ja tylko na pokaz, i to w dosc sadystyczny sposob. Jest kiepskim pedagogiem i problemy psychiczne (nawet 'grono' Ci to powie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska IP: *.net.autocom.pl 21.06.03, 17:51 Bó cie opuscil... <spadówa> Odpowiedz Link Zgłoś
wh2 Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska 30.06.03, 14:16 Gość portalu: Mystic napisał(a): > Kolega chyba jest mocno NIEDOJEBANY!!!! prezentując tego typu stwierdzenia dajesz doskonałe świadectwo odnośnie "poziomu" uczniów dwójki > Przykro mi, że na łamach tego forum wypowiadają się takie osoby jak TY mi też :-D powinno się skasować wszelkie posty prezentujące opinię inną niż twoja precz z wolnością myśli i wypowiedzi organizujemy świat na wzór i podobieństwo 2lo ! ;-DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Dobrze sie stalo. IP: *.pil.citynet.pl 17.06.03, 11:09 No tak- IILO ma już przyczepioną łatkę. Co ciekawe - maturzyści z tak renomowanej i nieskazitelnej "piątki" przyznawali wprost (w prywatnych rozmowach), ż odpisywali od siebie na oczach komisji, że WC wytapetowne było "pomocami". Oczywiście tego nikt nie sprawdzi - kozioł ofarny już się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Dobrze sie stalo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 22:10 jestem za kontrola innych liceów, nie tylko II lo, czemu akurat "sobek" musi być ofiarą przekretow maturalnych, pewnej dziennikarki i kolezanki, ktora nie umiala zdac matury??? prawda niech wyjdzie na jaw, ale nie tylko w moim lo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Dobrze sie stalo. IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / 192.168.50.* 18.06.03, 20:54 Kozła ofiarnego z Sobieskiego zrobili, niestety,sami członkowie jego społeczności. "Piątka" ma po prostu szczęście, że tam nikt taki się nie znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D:D ToBylaFajnaSzkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.03, 13:47 I pewnie jest nadal!!! Szanownego p.Walczyka spacyfikowano i spokoj. Wiekszosc kadry to naprawde rowni ludzie. Zdarza sie gdzieniegdzie "wybitny psycholog" hehehe :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: ToBylaFajnaSzkola IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / 192.168.50.* 18.06.03, 20:56 Gość portalu: :D:D napisał(a): > I pewnie jest nadal!!! Szanownego p.Walczyka spacyfikowano i > spokoj. Wiekszosc kadry to naprawde rowni ludzie. Zdarza sie > gdzieniegdzie "wybitny psycholog" hehehe :D Jedna, dwie osoby? Jeżeli jesteś w stanie podać więcej przykładów, to bardzo proszę o oświecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kujonek :D Re: ToBylaFajnaSzkola IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.03, 15:00 to dalej jest fajna szkoła... Co do Walczyka? Już nie wiem w co mam wierzyć. Za dużo plotek. Ale nie będę się wypowiadać na jego temat (zbyt duże ryzyko podpadnięcia) bo przejął moją klasę... I dzięki wszystkim, że Dudek mnie już nie uczy... :-) Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 321 Bog zaplac IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 15:00 Jagodko, dziekuja Ci trzecioklasisci! Predzej czy pozniej sprawiedliwosc ciebie tez dogoni. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rick Re: Bog zaplac Jagodzie Pietrzyk IP: *.chello.pl 17.06.03, 20:58 I niech jej ziemia lekka bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joy Kazdy kij ma dwa konce. IP: *.chello.pl 17.06.03, 21:24 Zawsze byla glupia i rozpuszczona. Zawsze szla po trupach. Ale teraz juz przegiela! Moze panie dziennikarki zainteresuja sie blizej Jagoda Pietrzyk? Przeciez to od niej zaczela sie cala ta afera, a trzeba znac obie strony medalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: Kazdy kij ma dwa konce. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 08:35 Ona jeszcze kupi sobie tego mgr. i bedzie rzadzic w naszym kraju. Prosze: to nie moze jej ujsc plazem. Pamietajcie, co zrobila. Niech jej nie bedzie tak lekko. Niech nie zniszczy juz nikogo wiecej. Niech ktos pokaze jaka ona jest, jaka byla i dlaczego sei tak msci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencina Re: Kazdy kij ma dwa konce. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 19:43 Polityka? O nie nie! Ten smrod bedzie sie za nia i jej rodzina ciagnal jeszcze dlugo! Sobieski pamieta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mystic Re: Kazdy kij ma dwa konce. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 12:55 Gość portalu: studencina napisał(a): > Ten smrod bedzie sie za nia i jej rodzina ciagnal jeszcze dlugo! Rodziny nie mieszaj w te brudy. Jej brat chodzxił do tego Liceum, a z tego co wiem to był zupełnie innym człowiekiem niż Owoc Leśny. Z tego co sobie przypominam to jej starsza siostra też skończyła to LO... To, że ona wychodząc z tej placówki musiała "spalić za sobą mosty" nie znaczy, że jej rodzina jest temu winna. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza-uczennica nowo-huckiego LO Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska IP: *.blast.pl 17.06.03, 23:41 Najpierw chcialam podziekowac Mystic-owi i studentce bo widać,że jesteście pożądnymi ludzmi i wiele mogliście sie nauczyć od P. Walczyka. Trzeba tu podkreślić,że jest to wybitny człowiek o wielkim sercu i który ma dobry kontakt z młodzieżą a przede wszystkim dobrze uczy!!! Chciałam zaznaczyć również, że w innych szkołach przed matura ustną pytania normalnie dostają uczniowie i to w każdym LO i nikt z tego nie robi afery!!! Pytania są dostępne dla wszystkich. jest ich wiele ale każdy ma do nich dostęp. Więc niech dziennikarz który napisał ten artykuł najpierw zastanowi się nad pisaniem swojej matury bo napewno znał wcześniej pytania. Zresztą niewierzę w to żeby pytania przed ustną maturą uczniowie nie znali bo jest to nierealne!!! Poza tym niech najpierw sprawdzą dokładnie tą dziewczynę bo pewnie nie mogła sobie poradzić z nauką i chciała się zemścić tylko,że zaszkodziła przez to człowiekowi, który przez cała swoją kadencję nauczycielską był oddany uczniom. A poza tym to szczerze mówiąc chcecie zniszczyć opinię II LO przez jakieś himery dziewczyny, wciąż krążycie i szukacie afer w kręgu czegoś lub kogoś znanego. I wy nazywacie się dziennikarzami?????? PAMIĘTAJCIE KIJ MA ZAWSZE DWA KOŃCE!!! NAJPIERW SPRAWDZCIE DOKŁADNIE ŻRÓDŁO Z KTÓREGO DOSTALIŚCIE TE BZDURY A POTEM PISZCIE TAKIE TANDETNE ARTYKUŁY!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inne zdanie Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska IP: 80.48.165.* 18.06.03, 11:23 Odwolywanie sie do nierzetelnosci dziennikarskiej to zalosny chwyt, gdy nie ma sie zadnych sensownych argumentow. Jesli kuratorium (a potem rada pedagogiczna II LO) uznaly p. Walczyka za odpowiedzialnego wszystkich nieprawidlowosci, to nalezalo pozbawic go stanowiska, tak jak to zrobiono. Czlowiek pelniacy w szkole funkcje wice-dyrektora powinien zdawac sobie sprawe z konsekwencji, jakie moga miec jego nie do konca zgodne z przepisami dzialania. I nie ma co rozczulac sie nad dobrocia p. Walczyka - piastowanie pewnych stanowisk i okreslony regulamin matur wykluczaja mozliwosc swiadczenia tego typu "dobroci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent II 2003 Nierzetelnosc dziennikarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 14:26 Gosc portalu: Inne zdanie napisal/(a): > Odwolywanie sie do nierzetelnosci dziennikarskiej to zalosny chwyt, gdy nie ma > sie zadnych sensownych argumentow. Taaaa.... w jednym z poprzednich forow dot. w/w sprawy pozwolilem sobie rzucic ladnych kilka b. sensownych argumentow..... moze bys raczyl przeczytac?... i przemyslec?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Jagody Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 07:32 Jagoda, nie znałam cię!! Ale może to i dobrze. Bo gdybym Cię teraz przypadkiem spotkała na korytarzu , to nie wiem czy bym się opanowała... ;) Zastanów sie czy było to potrzebne! Skrzywdziłaś Walczyka, a on zawinił najmniej!! Udanych wakacji!! I żebyśmy się nie spotkały.... ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( ) Do Jagody IP: *.chello.pl 18.06.03, 13:50 Ja też Cię nie znam, Jagodo - tylko z widzenia kojarzę. Nie interesuje mnie, jaka jesteś, czy imprezujesz i czy masz bogatych rodziców. Dziękuję Ci, bo to, co zrobiłaś było potrzebne. II LO potrzebny był wstrząs, może teraz coś drgnie w tej zgniłej placówce. Walec był szują, a jego apologeci są naiwni, sponsorowani albo znają ćwierć prawdy. Dobrze, że mu podziękowano. Jednak, aby uzdrowić Sobieskiego powinni zeń wylecieć i inni nie warci miana pedagoga nauczyciele: z Waldkiem G. na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Do Jagody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 19:52 Jednak, aby uzdrowić Sobieskiego > powinni zeń wylecieć i inni nie warci miana pedagoga nauczyciele: > z Waldkiem G. na czele. Hmm... pewnie jestes jednym z pierwszoklasistow, ktorych oceny z niemieckiego byly fatalne... Uczy mnie ww profesor i wiem jedno- jezeli nie chcesz nauczyc sie niemieckiego, to uczysz sie tak, zeby zdac. Jeżeli chcesz się nauczyć- ciągniesz to dalej, poza szkołą. Nie można niemieckiego nauczyc sie przy 2godzinach tygodniowo. A do niektórych nauczycieli po prostu trzeba się przyzwyczaić, a nie narzekać, jacy to oni kiepscy. Poza tym- znam gorszych... Pogadaj z ludzmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegoroczna maturzystka!! To jest skandal!!!!!! IP: *.blast.pl 18.06.03, 21:53 Jestem już absolewntką II LO i jestem tym skandalem oburzona!!! Nie było żadnych przecieków związanych z pytaniami maturalnymi i jestem tego na 100% pewna!!! Najpierw trzeba sprawdzić dokładnie żródło skąd ma się takie wiadomości o żekomych przeciekach z pytaniami. Jeśli ktoś nie cierpi nauczyciela tak jak w tym przypadku to jest gotów na każdy czyn. Teraz już jest za późno ale warto przemyśleć to jakim naprawde człowiekiem jest P. Marek Walczyk, bo jest on nie tylko świetnym nauczycielem ale również jest on uczciwy!!!! szkoda,że uczennica zniszczyła przez coś tak okrutnego opinię naszej "dwójki" i doprowadziła do odwołania wicedyrektora!!!! Powinnaś się wstydzić i zastanowić głęboko nad swoim zachowaniem bo mjakby nie było to też była Twoja szkoła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp. Re: To jest skandal!!!!!! IP: 80.48.165.* 18.06.03, 21:55 A Ty nie powinnas byc tak naiwna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegoroczna maturzysta. Re: To jest skandal!!!!!! IP: *.blast.pl 18.06.03, 22:10 ja wcale nie jestem naiwna!!!!! kimkolwiek jestes najpierw zastanow sie nad tym co piszesz bo wlasnie przez takich ludzi pozadni ludzie sa obwiniani za cos czego nie zrobili!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro Re: To jest skandal!!!!!! IP: *.zim.citynet.pl 18.06.03, 22:47 Na podstawie przeczytanych opinii dawnych i obecnych uczniów II LO stwierdzić można, że przede wszystkim wątpliwej jakości są pracujący w tej szkole poloniści. Wasza ortografia i składnia godne są absolwentów budowlanki - na ich podstawie śmiem wątpić w mityczny poziom szacownej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: To jest skandal!!!!!! IP: *.blast.pl 18.06.03, 22:56 wiesz jak ktos jest dyslektykiem to trudno zeby nie popelnial bledow!!!! moze tylko Ty jestes cudem swiata za to za grosz masz zero kultury!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wh2 Re: To jest skandal!!!!!! 30.06.03, 14:02 Gość portalu: odp napisał(a): > wiesz jak ktos jest dyslektykiem to trudno zeby nie popelnial > bledow!!!! moze tylko Ty jestes cudem swiata za to za grosz masz > zero kultury!!!! boże !!! widzisz i nie grzmisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Wro!! Re: To jest skandal!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.03, 12:08 Hej, Wro!!! Twój tekst rzeczywiście jest napisany idealnie... Nie brakuje żadnych ogonków przy literkach: "ą" i "ę", przecinki są tam gdzie być powinny, masz bogate słownictwo itd. Ale większość z nas nie ma tak dużo czasu jak ty aby ślęczeć nad komputerem i tworzyć tak doskonałe teksty, sprawdzać czy wszystko jest w idealnym porządku. Mamy ambitniejsze zadania!! Pozdrawiam P.S. Tak z ciekawości, jaką szkołe skończyłeś że tak się wymądrzasz?? W której szkole uczą bezczelności?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jur Re: To jest skandal!!!!!! IP: *.chello.pl 30.06.03, 14:04 Gość portalu: do Wro!! napisał(a): > > P.S. Tak z ciekawości, jaką szkołe skończyłeś że tak się > wymądrzasz?? W której szkole uczą bezczelności?? w twojej, przeczytaj swoje naburmuszone, pelne pychy i samouwielbienia posty na zimno, a napewno dojdziesz do podobnego wniosku. z goracymi pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do wro Re: To jest skandal!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 12:59 Ja śmiem twierdzić, że taki pjac jak ty nie ma pojęcia o tym jaka naprawdę jest nasza buda. Tylko pajac, czepia się gramatyki, kiedy chodzi o los niewinnego człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do wro Re: To jest skandal!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 18:02 Tiaaa,... Musisz bys strasznie zimnym draniem, jesli tak akuratnie podchodzisz do sprawy wywolujacej tyle emocji. Chce tylko przypomniec, ze mamy najlepszych literatow w Krakowie, a 2 lub 3 lata temu najlepsza praca maturalna w kraju tez byla z naszego liceum. Pozatym w 2LO ucza Cie myslec, a nie pisac nadente zadania, idealne skladniowo, z ktorych i tak nic nie wynika. Pomyslnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaoke do oburzonych tym co napisał wro IP: *.zim.citynet.pl 19.06.03, 20:03 Uczniowie! Rozumiem, że jeżeli uczeń występuje w obronie ważnej sprawy i robi to pisemnie to kierując się zrozumiałymi emocjami nie jest zobowiązany do używania poprawnej polszczyzny bez błędów gramatycznych, leksykalnych i stylistycznych,tak? ..ale to w sumie i tak nie ma znaczenia, bo szkoła to WIELKA FIKCJA.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Wro Re: do oburzonych tym co napisał wro IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 19:07 a ty co taki antyszkolny? Babcia Cie uczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Kasia Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 19:32 Pan Walczyk to wspaniały człowiek i naprawdę świetny nauczyciel!!! Potrafi w piękny sposób przekazać swoją wiedzę i uczy logicznie myśleć. Pan Marek Walczyk potrafi zainteresować matematyką i sprawia, że wszystkie niejasności od razu się wyjaśniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Pan Walczyk to wspaniały człowiek... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 19:37 Pan Walczyk to wspaniały człowiek i naprawdę świetny nauczyciel. Potrafi w piękny i jasny sposób przekazać swoją rozległą wiedzę i sprawia, że nawet najtrudniejsze tematy od razu stają się proste i zrozumiałe. Pan Marek Walczyk uczy logicznie myśleć za co z całego serca mu dziękuję. Bardzo łatwo jest skrzywdzić człowieka... oddana uczennica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: Pan Walczyk to wspaniały człowiek... IP: 213.241.90.* 23.06.03, 00:02 niestety moi drodzy, ale nie jest tak rozowo taz skonczylam to liceum, wiele mu zawdzieczam...nied ojdziemy ktoz akrat treraz zawinil i czemu, ale dobrze sie dzieje ze w poleci.wiem niestety sama, ze zarzuty jakie powstaly sa niebezpodstawne.wierzcie mi zlote serce zlotym sercem, ale to nie jest czloiwiek psychicznie do konca zrownowazony i normalny...moze w koncu ktos spojrzy prawdzie w oczy..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Pan Walczyk to wspaniały człowiek... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 10:27 Hmmmm.... Co masz na mysli mowiac >psychicznie niezrownowazony ? Moze to, ze mu za bardzo zalezy na uczniach? Zgadza sie,to nie jest normalne u nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #%!!?#%^ [...] IP: *.net.autocom.pl 24.06.03, 12:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska IP: *.lama.net.pl / 192.168.12.* 27.06.03, 22:23 Czy ktoś wie, kto będzie nowym wicedyrektorem ? Odpowiedz Link Zgłoś
wh2 Re: Wicedyrektor II LO odwołany ze stanowiska 30.06.03, 13:58 mrugalski / respekt i szacunek dla niego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Dlaczego IP: 213.241.90.* 02.07.03, 20:25 Dyrektor Walczyk był jednym z najlepszych ludzi jakich miałem okazję poznać. Świetny organizator - jeśli pogłoski o jego zdymisjonowaniu są prawdziwe - szkoła bardzo ucierpi. Skandal jaki się wokół II LO rozpętał bardzo mnie smuci jako ucznia tej szkoły. I nie wierzę! takie oskarżenia??? Odpowiedz Link Zgłoś