tad9 06.07.07, 19:59 ... propagandowo "mafię węglową", a jeśli tak - to dlaczego? Czy to nie dziwne, że "GW" - jak sie wydaje - tak dzielnie usiłuje torpedować pewne śledztwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus99 Re: czas postawić pytanie: czy "GW" osłania ... 06.07.07, 20:01 mafia podrzuca im po worku węgla co tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Nie po worku węgla,ale po worku koksu :))) 06.07.07, 20:15 venus99 napisał: > mafia podrzuca im po worku węgla co tydzień. ---> Przecież muszą grzać - bez tego nie da się tak pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
cr00t Re: czas postawić pytanie: czy "GW" osłania ... 06.07.07, 20:01 tad9 napisał: > ... propagandowo "mafię węglową", a jeśli tak - to dlaczego? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase. > > Czy to nie dziwne, że "GW" - jak sie wydaje - tak dzielnie usiłuje torpedować > pewne śledztwa? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: czas postawić pytanie: czy "GW" osłania ... 06.07.07, 20:01 > Czy to nie dziwne, że "GW" - jak sie wydaje - tak dzielnie usiłuje torpedować > pewne śledztwa? tad9 napisał: to nie jest dziwne, GW to też mafia,tyle że z okrągłego stołu,a Blida to jej produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:02 chciał odpowiadać na pytania "Uwagi" TVN w sprawie B. Blidy? Chodzi o to samo, czyli o "mafię węglową". Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:05 wos9 napisała: > chciał odpowiadać na pytania "Uwagi" TVN w sprawie B. Blidy? > Chodzi o to samo, czyli o "mafię węglową". Więc załóż wątek na ten temat. Ten jest o czym innym. Czy fakt, że GW kładzie nacisk na pewne sprawy, a na pewne - nie, nie daje do myślenia (tu 0 w kontekście mafii węglowej)... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:09 fakt, że GW kładzie > nacisk na pewne sprawy, a na pewne - nie Kładzie nacisk na nieprawidłowo prowadzone postępowanie. na co zaś nie kładzie nacisku a powinna kłaść? Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:12 woda.woda napisała: > Kładzie nacisk na nieprawidłowo prowadzone postępowanie. na co zaś nie kładzie > nacisku a powinna kłaść? powinna wnikliwie tropić mafię węglową ze szczególnymwskazaniem na jej umocowanie polityczne... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:18 Znowu? szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=afera+w%EAglowa&szuk=gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:20 woda.woda napisała: (....) A ile z tego to po prostu przedruk doniesień agencyjnych (np. PAP-u)? Proszę o wskazanie materiałów śledczych dziennikarzy GW o mafii węglowej... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:22 Przeczytaj, to się dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:25 woda.woda napisała: > Przeczytaj, to się dowiesz. zapytam inaczej: ile znasz materiałów śledczych GW nt. mafii węglowej, zwłaszcza poruszających kwestię jej powiązań politycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:27 Podałam ci źródło do prawie 250 tekstów. Jeśli jesteś zainteresowany, co Gazeta pisała na temat tej afery - przejrzyj. Ja tej pracy za ciebie robiła nie będę :) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:32 woda.woda napisała: > Podałam ci źródło do prawie 250 tekstów. Jeśli jesteś zainteresowany, co Gazeta > > pisała na temat tej afery - przejrzyj. Ja tej pracy za ciebie robiła nie będę : Rzecz w tym, że tekst tekstowi nierówny. Gdy jakieś medium podaje doniesienie agencyjne, to jeszcze nie znaczy, że się jakąś sprawą "zajmuje". Istnieje znacząca różnica między - powiedzmy - powtórzeniem serwisu PAP, a materiałem śledczym. Czy mam rozumieć, że to, co napisałeś znaczy tyle co: "nie potrafię podać ANI JEDNEGO przykładu materiału śledczego GW nt mafii węglowej, ze szczególnym wskazaniem na aspekt politycznych powiązań tej mafii"? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:39 Wydaje mi się, że odpowiedziałam ci na twoje pytanie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65489204&a=65489572 Jeśli chcesz uzupełnic swą wiedzę na temat tego, o czym gazeta pisała w interesującej cię kwestii - musisz przeczytać, sorry :) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:44 woda.woda napisała: > Wydaje mi się, że odpowiedziałam ci na twoje pytanie: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65489204&a=65489572 > Jeśli chcesz uzupełnic swą wiedzę na temat tego, o czym gazeta pisała w > interesującej cię kwestii - musisz przeczytać, sorry :) Wybacz, ale chyba nie rozumiesz o co pytałem. Pytałem, czy TY znasz jakiś materiał śledczy GW na temat mafii węglowej. Odpowiedź na to pytanie jest stosunkowo prosta: "znam", lub "nie znam". Więc jak? Znasz, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:46 Tak, ja znam. Jeśli chcesz go znaleźć, musisz samodzielnie przekopać się przez te teksty, do których linki ci podałam - nie mam zamiaru robić tego za ciebie, bo mi się po prostu nie chce :) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:48 woda.woda napisała: > Tak, ja znam. Jeśli chcesz go znaleźć, musisz samodzielnie przekopać się przez > te teksty, do których linki ci podałam - nie mam zamiaru robić tego za ciebie, > bo mi się po prostu nie chce :) A jednak - proszę o namiary. O czym to było? Kiedy drukowali? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:49 Czego nie zrozumiałes z tego, co napisałam? Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:52 woda.woda napisała: > Czego nie zrozumiałes z tego, co napisałam? A kto powiedział, że czegoś nie rozmumiem? Po prostu - proszę o podanie namiarów na śledcze teksty GW nt mafii węglowej. Nie znam takich, może coś mi umknęło. Jeśli je znasz i potrafisz zlokalizować - zrób to, coż za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:54 Nie zrozumiałes tego, że nie chce mi się przeglądać ponad dwustu piędziecięciu linków tylko po to, aby cię wyręczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda I jak? Znalazłeś już coś? 06.07.07, 21:01 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,1025474.html Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: I jak? Znalazłeś już coś? 06.07.07, 21:10 nie, ale dziękuję za namiary. Tekst jest z 2002 roku, tyle tego było? Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: I jak? Znalazłeś już coś? 06.07.07, 21:33 woda.woda napisała: > A szukałes w ogóle? Niezbyt intensywnie. Tak czy owak, mam wrażenie, że GW dużo intensywniej zajmowała się - np - wanną Wassermanna, niż mafią węglową... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: I jak? Znalazłeś już coś? 06.07.07, 21:37 > Niezbyt intensywnie Nie rozumiem więc, czemu ja mam dla ciebie czegoś szukać. > Tak czy owak, mam wrażenie Twoje wrażenia mnie nie interesują jako niemerytoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: I jak? Znalazłeś już coś? 06.07.07, 21:45 woda.woda napisała: > Nie rozumiem więc, czemu ja mam dla ciebie czegoś szukać. Twierdzisz, że wiesz, gdzie szukać... > Twoje wrażenia mnie nie interesują jako niemerytoryczne. nie masz takiego wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: I jak? Znalazłeś już coś? 06.07.07, 21:51 > Twierdzisz, że wiesz, gdzie szukać... Podałam ci źródło - i ty więc wiesz, gdzie szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 21:01 woda.woda napisała: > Nie zrozumiałes tego, że nie chce mi się przeglądać ponad dwustu piędziecięciu > linków tylko po to, aby cię wyręczyć? Rozumiem, ale pisałeś, że nasz taki tekst (teksty?), znając - namierzenie ich nir jest chyba problemem? > Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 21:02 namierzenie ich > nir jest chyba problemem? Nie jest - podałam ci link do źródeł. szukaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:24 woda.woda napisała: > Kładzie nacisk na nieprawidłowo prowadzone postępowanie. na co zaś nie kładzie > nacisku a powinna kłaść? Proszę o dowody owych "nieprawidłowości". Tylko mi Czuchnowskiego nie cytuj bo on tak samo wiarygodny jak naziści w kwestii komór gazowych... ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:25 To nie mój problem, kto jest dla ciebie wiarygodny, a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda A gdzie jest powiedziane, 06.07.07, 20:28 że ja mam ci cokolwiek udowadniać? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Choćby w Kodeksie Postępowania Cywilnego... 06.07.07, 20:38 Skoro piszesz o "nieprawidłowościach" w śledztwie, to chyba masz jakieś dowody na owe "nieprawidłowości"... Inaczej najzwyczajniej na świecie pomawiasz prokuraturę... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? 06.07.07, 20:40 Przeczytaj uwaznie, co napisałam. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65489204&a=65489780 Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? 06.07.07, 20:44 Cyt.: "Kładzie nacisk na nieprawidłowo prowadzone postępowanie" Czego nie rozumiem ?... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? 06.07.07, 20:47 Tego, że to nie ja piszę o nieprawidłowościach, więc nie ode mnie żądaj dowodów. Jasne teraz? Zwracaj zawsze uwagę, co jest w zdaniu podmiotem. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? 06.07.07, 21:02 woda.woda napisała: > Tego, że to nie ja piszę o nieprawidłowościach A kto napisał cytowane zdanie ?... Nie ty ?... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ja, 06.07.07, 21:04 na to, że napisałam to zdanie, chcesz ode mnie dowodów? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Nie - na "nieprawidłowości", na które 06.07.07, 21:09 TWOIM zdaniem kładzie nacisk GW... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Hmm, zatem potwierdzasz, 06.07.07, 21:13 że owe "nieprawidłowości" miały miejsce, a GW jedynie kładzie na nie nacisk ?... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Potwierdzam? 06.07.07, 21:16 Pytam - nie zauwazyłes znaku zapytania na końcu mojego zdania? Zdanie pytające jest potwierdzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Potwierdzam? 06.07.07, 21:23 woda.woda napisała: > Pytam - nie zauwazyłes znaku zapytania na końcu mojego zdania? Zdanie pytające > jest potwierdzeniem? Znak zapytania postawiłaś po drugiej części zdania złożonego, którego pierwsza część jest jak najbardziej twierdząca. Żeby jednak uciąć te jałowe dywagacje, zapytam wprost: czy TWOIM zdaniem śledztwo ws. Blidy jest prowadzone nieprawidłowo ? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 21:25 Znak zapytania na końcu zdania złozonego czyni to zdanie w całości pytającym. czy TWOIM zdaniem śledztwo ws. Blidy jest prowadzone nieprawidł > owo ? Wszystko na to od dawna wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 21:30 woda.woda napisała: > Znak zapytania na końcu zdania złozonego czyni to zdanie w całości pytającym. Znaczy się, jeśli pominiemy drugi człon, to pierwszy będzie wyglądał tak: "Kładzie nacisk na nieprawidłowości w śledztwie ?" > > czy TWOIM zdaniem śledztwo ws. Blidy jest prowadzone nieprawidł > > owo ? > > Wszystko na to od dawna wskazuje. Skoro "wszystko", to nie powinnaś mieć problemów ze wskazaniem przynajmniej jednego dowodu... Odpowiedz Link Zgłoś
mahabone Gniewko, 06.07.07, 21:32 czy Ty naprawdę nie widzisz,że woda rozwadnia wątki? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Widzę... Przecież nie bez przyczyny przyjęła taki 06.07.07, 21:36 właśnie nick... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Nie zauważyłeś, 06.07.07, 21:38 że pilnuję dyscypliny twojego języka? Jeśli będziemy posługiwać się polszczyzną w sposób dowolny - nigdy sie nie zrozumiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Rzecz w tym, że twoja troska o dyscyplinę 06.07.07, 21:45 języka często przesłania ci logikę... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Mylisz się. 06.07.07, 21:47 Dyscyplina języka jest ściśle związana z logiką i dyscypliną myślenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Chyba jednak nie... 06.07.07, 21:53 Dyscyplina języka, to tylko forma, która nieraz przesłania ci treść... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Chyba jednak tak :) 06.07.07, 21:56 Język jest bezpośrednim odbiciem myśli. jeśli w języku bałagan, to i w myślach bałagan :) A'propos - gdy jeszcze uczyłam młodzież, wielu uczniów miało problem z zaliczeniem nie z powodu tego, że nie mieli wiedzy, tylko z tego, że nie umieli mówić i pisać ściśle na temat. Taka byłam wredna :) Odpowiedz Link Zgłoś
mahabone I tak Ci zostało n/t 06.07.07, 22:03 Nie jest to powód do dumy. "Pokażcie mi mądrą nauczycielkę,a udowodnię wam ,że nie macie racji" A.Oz. woda.woda napisała: > Taka byłam wredna :) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ano, zostało :) 06.07.07, 22:06 Niemniej dla mnie jest to powód do dumy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mahabone Ta wredność? 06.07.07, 22:07 woda.woda napisała: > Niemniej dla mnie jest to powód do dumy :) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Poniekąd. 06.07.07, 22:09 Ta "wredność" spowodowała, iz młodziez nauczyła się myśleć i wyrażać precyzyjnie. A przynajmniej niektórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Chyba jednak tak :) 06.07.07, 22:28 woda.woda napisała: > Język jest bezpośrednim odbiciem myśli. jeśli w języku bałagan, to i w myślach > bałagan :) W takim razie sama musisz jeszcze przećwiczyć precyzję wyrażania się... ;-P > A'propos - gdy jeszcze uczyłam młodzież, wielu uczniów miało problem z > zaliczeniem nie z powodu tego, że nie mieli wiedzy, tylko z tego, że nie umieli > > mówić i pisać ściśle na temat. > > Taka byłam wredna :) No to oblej się sama ! ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Chyba jednak tak :) 06.07.07, 22:30 > W takim razie sama musisz jeszcze przećwiczyć precyzję wyrażania się Ćwiczę nieustannie. A ty? > No to oblej się sama ! To znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Chyba jednak tak :) 06.07.07, 23:08 woda.woda napisała: > > W takim razie sama musisz jeszcze przećwiczyć precyzję wyrażania się > > Ćwiczę nieustannie. To ćwicz dalej, zwłaszcza odróznianie zdania złożonego od 2 zdań prostych... ;-PPP A ty? Ja też, jak widać... ;) > > > No to oblej się sama ! > > To znaczy? Potraktuj tak jak traktowałaś swoich uczniów - "siadaj, niedostateczny"... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba To sama się przyjrzyj ! 06.07.07, 23:14 Kładzie nacisk na nieprawidłowo prowadzone postępowanie. na co zaś nie kładzie nacisku a powinna kłaść?" Od kiedy KROPKA jest znakiem oddzielającym w zdaniu złożonym ?... ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mahabone Re: Chyba jednak tak :) 06.07.07, 22:31 wodą ! gniewko_syn_ryba napisał: > No to oblej się sama ! ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 21:34 > Znaczy się, jeśli pominiemy drugi człon, Dlaczego mamy pomijać? Zdanie złozone jest całością. > Skoro "wszystko", to nie powinnaś mieć problemów ze wskazaniem przynajmniej > jednego dowodu... Nie mam najmniejszego zamiaru. "Wszystko na [coś] wskazuje" to zwrot frazeologiczny, który mówi, że są pezwsłanki, aby miec na jakiś temat podejrzenie. Co miałeś z polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 21:43 woda.woda napisała: > Dlaczego mamy pomijać? Zdanie złozone jest całością. Bzdura. W tym przypadku rozbicie go na 2 zdania proste w niczym nie zmieniłoby sensu całej wypowiedzi. > > > Skoro "wszystko", to nie powinnaś mieć problemów ze wskazaniem przynajmni > ej > > jednego dowodu... > > Nie mam najmniejszego zamiaru. "Wszystko na [coś] wskazuje" to zwrot > frazeologiczny, który mówi, że są pezwsłanki, aby miec na jakiś temat > podejrzenie. > Czyli zgadzasz się z Czuchnowskim ?... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 21:49 > Bzdura. Co jest bzdurą? Że znak zapytania na końcu zdania złożonego czyni całe zdanie pytającym? > Czyli zgadzasz się z Czuchnowskim ?... Nie zajmuję stanowiska. Piszę o przesłankach, nie dowodach. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 21:57 woda.woda napisała: > Co jest bzdurą? Że znak zapytania na końcu zdania złożonego czyni całe zdanie > pytającym? Tak, w tym przypadku jest to bzdurą. > > > Czyli zgadzasz się z Czuchnowskim ?... > > Nie zajmuję stanowiska. Piszę o przesłankach, nie dowodach. > To wskaż przesłanki... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 22:02 > Tak, w tym przypadku jest to bzdurą. Widzę, że oceniasz zasady gramatyki jako bzdurne :) > To wskaż przesłanki... Są w artykule. Są i w innych, wczesniejszych tekstach. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 22:35 woda.woda napisała: > > Tak, w tym przypadku jest to bzdurą. > > Widzę, że oceniasz zasady gramatyki jako bzdurne :) Po pierwsze, pierwsze ;) słyszę o takiej zasadzie, a po drugie, jak sama zapewne wiesz, w gramatyce jest wiele wyjątków od zasad... ;) > > > To wskaż przesłanki... > > Są w artykule. ROTFL... > Są i w innych, wczesniejszych tekstach. > Też Czuchnowskiego ?... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 22:39 Pierwszy raz słyszysz o zasadzie, że znak zapytania na końcu zdania czyni zdanie pytającym? A masz maturę? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 22:47 woda.woda napisała: > Pierwszy raz słyszysz o zasadzie, że znak zapytania na końcu zdania czyni > zdanie pytającym? Tak, pierwsze słyszę, że znak zapytania na końcu zdania ZŁOŻONEGO czyni CAŁE zdanie pytającym... A masz maturę? Mam. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Wpadłaś wodiczko ! 06.07.07, 22:59 Przyjrzałem się teraz jeszcze raz twojemu postowi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65489204&a=65489780 i wszystkie twoje wywody na temat zdań złożonych i znaków zapytania biorą w łeb !!! NIE jest to bowiem w żadnym razie zdanie złożone - po "Kładzie nacisk na nieprawidłowo prowadzone postępowanie" jest KROPKA !!! "na co zaś nie kładzie nacisku a powinna kłaść?" jest odrębnym zdaniem !!! Tak więc wracamy do punktu wyjścia... Oj, kłamczuszka, kłamczuszka... ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Piszesz bzdury. 06.07.07, 23:02 Sprawa jest prosta: znak zapytania na końcu zdania czyni całe zdanie pytającym i nie ma sensu upierać się, że jest inaczej. Chyba, że chce się wyjśc na durnia. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Piszesz bzdury. 06.07.07, 23:10 woda.woda napisała: > Sprawa jest prosta: znak zapytania na końcu zdania czyni całe zdanie pytającym To już nie ma najmniejszego znaczenia skoro przedmiotowe zdanie NIE jest pytającym. > i nie ma sensu upierać się, że jest inaczej. Chyba, że chce się wyjśc na durnia No właśnie... Bo chyba nie twierdzisz, że zdanie zakończone kropką jest pytające... ? ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba A wracając do twojej "zasady", mały przykład... 10.07.07, 14:11 Zdanie złożone zakonczone pytajnikiem: Słońce wzeszło o 5.35, a o której zajdzie ? Czy znak zapytania czyni CAŁE zdanie (w tym jego pierwszy człon) pytającym ??? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:15 tad9 napisał: > wos9 napisała: > > > chciał odpowiadać na pytania "Uwagi" TVN w sprawie B. Blidy? > > Chodzi o to samo, czyli o "mafię węglową". > > Więc załóż wątek na ten temat. Ten jest o czym innym. Czy fakt, że GW kładzie > nacisk na pewne sprawy, a na pewne - nie, nie daje do myślenia (tu 0 w > kontekście mafii węglowej)... > > Wątków jest już aż za dużo. A ten jest o tym, co tym chcesz, czy o mafii węglowej? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:20 wos9 napisała: > chciał odpowiadać na pytania "Uwagi" TVN w sprawie B. Blidy? Może nie w temacie ale miałem okazję osobiście poznać tajniki "warsztatu" "dziennikarskiego" zarówno red. Czuchnowskiego, jak i "dziennikarzy" programu "Uwaga", zatem nie dziwi mnie, że nikt z nimi nie chce rozmawiać... ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:24 gniewko_syn_ryba napisał: > wos9 napisała: > > > chciał odpowiadać na pytania "Uwagi" TVN w sprawie B. Blidy? > > Może nie w temacie ale miałem okazję osobiście poznać tajniki "warsztatu" > "dziennikarskiego" zarówno red. Czuchnowskiego, jak i "dziennikarzy" programu > "Uwaga", zatem nie dziwi mnie, że nikt z nimi nie chce rozmawiać... ;-/ Czy ty w ogóle wiesz cokolwiek o warsztacie dziennikarskim? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:26 wos9 napisała: > > Czy ty w ogóle wiesz cokolwiek o warsztacie dziennikarskim? Wiem i właśnie dlatego w przypadku Czuchnowskiego użyłem cudzysłowiu... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:42 gniewko_syn_ryba napisał: > wos9 napisała: > > > > > Czy ty w ogóle wiesz cokolwiek o warsztacie dziennikarskim? > > Wiem i właśnie dlatego w przypadku Czuchnowskiego użyłem cudzysłowiu... A co wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:47 wos9 napisała: > A co wiesz? Co to, egzamin ?... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:54 gniewko_syn_ryba napisał: > wos9 napisała: > > > A co wiesz? > > Co to, egzamin ?... ;-P > Nie! Po prostu pytanie, skąd się tak znasz na dziennikarstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba A czy to jakaś tajemna sztuka ?... 06.07.07, 21:07 Mam nawet w rodzinie wykładowców dziennikarstwa... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: A czy to jakaś tajemna sztuka ?... 06.07.07, 21:08 gniewko_syn_ryba napisał: > Mam nawet w rodzinie wykładowców dziennikarstwa... ;-P Od ojdyra? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Serio ! 06.07.07, 21:34 Studentem jednego z nich był sam bohater niniejszej dyskusji (!) Niestety, szybko zapomniał te nauki, zwłaszcza z etyki dziennikarskiej... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:26 nie pisze sie "nikt", nalezy używać prawidłowego określenia-"minister zerowy". Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 SLD co ciekawe robi sobie przerwę wakacyjną 06.07.07, 20:09 w tropieniu zbrodni kaczystowskich na śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
anathesis to jest raczej ewidentne 06.07.07, 20:14 bo nigdy nie wystapila przeciw tej mafii. dlaczego? dla geszeftu jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Hmm. Jak mianowicie torpeduje owe śledztwo ? 06.07.07, 22:45 Na razie opisuje śledztwo w sprawie prowadzenia śledztwa. Zresztą nie tylko opisuje ale i pokazuje materiały, więc każdy moze sobie wyrobić opinię. Wina czy niewinnośc Blidy nie jest przedmiotem dyskusji w tym wypadku. Przedmiotem jest rzetelność postępowania i zasadność środków. No i mechanizm który instytucję państwową jaką jest prokuratura czyni narzędziem na usługach partii politycznej. Strasznie się boicie tej gazety. Ta histeria staje się nawet zabawna, drogi Katonie. Odpowiedz Link Zgłoś