Dodaj do ulubionych

czas postawić pytanie: czy "GW" osłania ...

06.07.07, 19:59
... propagandowo "mafię węglową", a jeśli tak - to dlaczego?

Czy to nie dziwne, że "GW" - jak sie wydaje - tak dzielnie usiłuje torpedować
pewne śledztwa?
Obserwuj wątek
    • venus99 Re: czas postawić pytanie: czy "GW" osłania ... 06.07.07, 20:01
      mafia podrzuca im po worku węgla co tydzień.
      • 1normalnyczlowiek Nie po worku węgla,ale po worku koksu :))) 06.07.07, 20:15
        venus99 napisał:
        > mafia podrzuca im po worku węgla co tydzień.

---> Przecież muszą grzać - bez tego nie da się tak pisać.
    • cr00t Re: czas postawić pytanie: czy "GW" osłania ... 06.07.07, 20:01
      tad9 napisał:

> ... propagandowo "mafię węglową", a jeśli tak - to dlaczego?

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase.
      >
      > Czy to nie dziwne, że "GW" - jak sie wydaje - tak dzielnie usiłuje torpedować
      > pewne śledztwa?
      >
      >
      >
    • longeta Re: czas postawić pytanie: czy "GW" osłania ... 06.07.07, 20:01
      > Czy to nie dziwne, że "GW" - jak sie wydaje - tak dzielnie usiłuje torpedować
      > pewne śledztwa?
      tad9 napisał:

to nie jest dziwne, GW to też mafia,tyle że z okrągłego stołu,a Blida to jej
      produkt.
    • wos9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:02
      chciał odpowiadać na pytania "Uwagi" TVN w sprawie B. Blidy?
      Chodzi o to samo, czyli o "mafię węglową".
      • tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:05
        wos9 napisała:

> chciał odpowiadać na pytania "Uwagi" TVN w sprawie B. Blidy?
        > Chodzi o to samo, czyli o "mafię węglową".

Więc załóż wątek na ten temat. Ten jest o czym innym. Czy fakt, że GW kładzie
        nacisk na pewne sprawy, a na pewne - nie, nie daje do myślenia (tu 0 w
        kontekście mafii węglowej)...
        • woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:09
          fakt, że GW kładzie
          > nacisk na pewne sprawy, a na pewne - nie

Kładzie nacisk na nieprawidłowo prowadzone postępowanie. na co zaś nie kładzie
          nacisku a powinna kłaść?
          • tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:12
            woda.woda napisała:

> Kładzie nacisk na nieprawidłowo prowadzone postępowanie. na co zaś nie kładzie
            > nacisku a powinna kłaść?

powinna wnikliwie tropić mafię węglową ze szczególnymwskazaniem na jej
            umocowanie polityczne...
            • woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:18
              Znowu?
              szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=afera+w%EAglowa&szuk=gazeta
              • tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:20
                woda.woda napisała:

(....)

A ile z tego to po prostu przedruk doniesień agencyjnych (np. PAP-u)? Proszę o
                wskazanie materiałów śledczych dziennikarzy GW o mafii węglowej...
                • woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:22
                  Przeczytaj, to się dowiesz.
                  • tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:25
                    woda.woda napisała:

> Przeczytaj, to się dowiesz.

zapytam inaczej: ile znasz materiałów śledczych GW nt. mafii węglowej, zwłaszcza
                    poruszających kwestię jej powiązań politycznych?
                    • woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:27
                      Podałam ci źródło do prawie 250 tekstów. Jeśli jesteś zainteresowany, co Gazeta
                      pisała na temat tej afery - przejrzyj. Ja tej pracy za ciebie robiła nie będę :)
                      • tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:32
                        woda.woda napisała:

> Podałam ci źródło do prawie 250 tekstów. Jeśli jesteś zainteresowany, co Gazeta
                        >
                        > pisała na temat tej afery - przejrzyj. Ja tej pracy za ciebie robiła nie będę :

Rzecz w tym, że tekst tekstowi nierówny. Gdy jakieś medium podaje doniesienie
                        agencyjne, to jeszcze nie znaczy, że się jakąś sprawą "zajmuje". Istnieje
                        znacząca różnica między - powiedzmy - powtórzeniem serwisu PAP, a materiałem
                        śledczym. Czy mam rozumieć, że to, co napisałeś znaczy tyle co: "nie potrafię
                        podać ANI JEDNEGO przykładu materiału śledczego GW nt mafii węglowej, ze
                        szczególnym wskazaniem na aspekt politycznych powiązań tej mafii"?
                        • woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:39
                          Wydaje mi się, że odpowiedziałam ci na twoje pytanie:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65489204&a=65489572
                          Jeśli chcesz uzupełnic swą wiedzę na temat tego, o czym gazeta pisała w
                          interesującej cię kwestii - musisz przeczytać, sorry :)
                          • tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:44
                            woda.woda napisała:

> Wydaje mi się, że odpowiedziałam ci na twoje pytanie:
                            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65489204&a=65489572
                            > Jeśli chcesz uzupełnic swą wiedzę na temat tego, o czym gazeta pisała w
                            > interesującej cię kwestii - musisz przeczytać, sorry :)

Wybacz, ale chyba nie rozumiesz o co pytałem. Pytałem, czy TY znasz jakiś
                            materiał śledczy GW na temat mafii węglowej. Odpowiedź na to pytanie jest
                            stosunkowo prosta: "znam", lub "nie znam". Więc jak? Znasz, czy nie?
                            • woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:46
                              Tak, ja znam. Jeśli chcesz go znaleźć, musisz samodzielnie przekopać się przez
                              te teksty, do których linki ci podałam - nie mam zamiaru robić tego za ciebie,
                              bo mi się po prostu nie chce :)
                              • tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:48
                                woda.woda napisała:

> Tak, ja znam. Jeśli chcesz go znaleźć, musisz samodzielnie przekopać się przez
                                > te teksty, do których linki ci podałam - nie mam zamiaru robić tego za ciebie,
                                > bo mi się po prostu nie chce :)

A jednak - proszę o namiary. O czym to było? Kiedy drukowali?
                                • woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:49
                                  Czego nie zrozumiałes z tego, co napisałam?
                                  • tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:52
                                    woda.woda napisała:

> Czego nie zrozumiałes z tego, co napisałam?

A kto powiedział, że czegoś nie rozmumiem? Po prostu - proszę o podanie namiarów
                                    na śledcze teksty GW nt mafii węglowej. Nie znam takich, może coś mi umknęło.
                                    Jeśli je znasz i potrafisz zlokalizować - zrób to, coż za problem?
                                    • woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:54
                                      Nie zrozumiałes tego, że nie chce mi się przeglądać ponad dwustu piędziecięciu
                                      linków tylko po to, aby cię wyręczyć?
                                      • woda.woda I jak? Znalazłeś już coś? 06.07.07, 21:01
                                        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,1025474.html
                                        • tad9 Re: I jak? Znalazłeś już coś? 06.07.07, 21:10
                                          nie, ale dziękuję za namiary. Tekst jest z 2002 roku, tyle tego było?
                                          • woda.woda Re: I jak? Znalazłeś już coś? 06.07.07, 21:11
                                            A szukałes w ogóle?
                                            • tad9 Re: I jak? Znalazłeś już coś? 06.07.07, 21:33
                                              woda.woda napisała:

> A szukałes w ogóle?

Niezbyt intensywnie. Tak czy owak, mam wrażenie, że GW dużo intensywniej
                                              zajmowała się - np - wanną Wassermanna, niż mafią węglową...
                                              • woda.woda Re: I jak? Znalazłeś już coś? 06.07.07, 21:37
                                                > Niezbyt intensywnie

Nie rozumiem więc, czemu ja mam dla ciebie czegoś szukać.

> Tak czy owak, mam wrażenie

Twoje wrażenia mnie nie interesują jako niemerytoryczne.
                                                • tad9 Re: I jak? Znalazłeś już coś? 06.07.07, 21:45
                                                  woda.woda napisała:

> Nie rozumiem więc, czemu ja mam dla ciebie czegoś szukać.

Twierdzisz, że wiesz, gdzie szukać...

> Twoje wrażenia mnie nie interesują jako niemerytoryczne.

nie masz takiego wrażenia?
                                                  • woda.woda Re: I jak? Znalazłeś już coś? 06.07.07, 21:51
                                                    > Twierdzisz, że wiesz, gdzie szukać...

Podałam ci źródło - i ty więc wiesz, gdzie szukać.
                                      • tad9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 21:01
                                        woda.woda napisała:

> Nie zrozumiałes tego, że nie chce mi się przeglądać ponad dwustu piędziecięciu
                                        > linków tylko po to, aby cię wyręczyć?

Rozumiem, ale pisałeś, że nasz taki tekst (teksty?), znając - namierzenie ich
                                        nir jest chyba problemem?
                                        >
                                        • woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 21:02
                                          namierzenie ich
                                          > nir jest chyba problemem?

Nie jest - podałam ci link do źródeł. szukaj sobie.
          • gniewko_syn_ryba Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:24
            woda.woda napisała:

> Kładzie nacisk na nieprawidłowo prowadzone postępowanie. na co zaś nie kładzie
            > nacisku a powinna kłaść?

Proszę o dowody owych "nieprawidłowości". Tylko mi Czuchnowskiego nie cytuj bo
            on tak samo wiarygodny jak naziści w kwestii komór gazowych... ;-/
            • woda.woda Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:25
              To nie mój problem, kto jest dla ciebie wiarygodny, a kto nie.
              • gniewko_syn_ryba Ale gdzie te dowody ?... 06.07.07, 20:27
                • woda.woda A gdzie jest powiedziane, 06.07.07, 20:28
                  że ja mam ci cokolwiek udowadniać?
                  • gniewko_syn_ryba Choćby w Kodeksie Postępowania Cywilnego... 06.07.07, 20:38
                    Skoro piszesz o "nieprawidłowościach" w śledztwie, to chyba masz jakieś dowody
                    na owe "nieprawidłowości"... Inaczej najzwyczajniej na świecie pomawiasz
                    prokuraturę...
                    • woda.woda czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? 06.07.07, 20:40
                      Przeczytaj uwaznie, co napisałam.
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65489204&a=65489780
                      • gniewko_syn_ryba Re: czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? 06.07.07, 20:44
                        Cyt.:

"Kładzie nacisk na nieprawidłowo prowadzone postępowanie"

Czego nie rozumiem ?...
                        • woda.woda Re: czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? 06.07.07, 20:47
                          Tego, że to nie ja piszę o nieprawidłowościach, więc nie ode mnie żądaj
                          dowodów. Jasne teraz?

Zwracaj zawsze uwagę, co jest w zdaniu podmiotem.
                          • gniewko_syn_ryba Re: czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? 06.07.07, 21:02
                            woda.woda napisała:

> Tego, że to nie ja piszę o nieprawidłowościach

A kto napisał cytowane zdanie ?... Nie ty ?...
                            • woda.woda Ja, 06.07.07, 21:04
                              na to, że napisałam to zdanie, chcesz ode mnie dowodów?
                              • gniewko_syn_ryba Nie - na "nieprawidłowości", na które 06.07.07, 21:09
                                TWOIM zdaniem kładzie nacisk GW...
                                • woda.woda Hmm, 06.07.07, 21:11
                                  a nie kładzie nacisku?
                                  • gniewko_syn_ryba Hmm, zatem potwierdzasz, 06.07.07, 21:13
                                    że owe "nieprawidłowości" miały miejsce, a GW jedynie kładzie na nie nacisk ?...
                                    • woda.woda Potwierdzam? 06.07.07, 21:16
                                      Pytam - nie zauwazyłes znaku zapytania na końcu mojego zdania? Zdanie pytające
                                      jest potwierdzeniem?
                                      • gniewko_syn_ryba Re: Potwierdzam? 06.07.07, 21:23
                                        woda.woda napisała:

> Pytam - nie zauwazyłes znaku zapytania na końcu mojego zdania? Zdanie pytające
                                        > jest potwierdzeniem?

Znak zapytania postawiłaś po drugiej części zdania złożonego, którego pierwsza
                                        część jest jak najbardziej twierdząca. Żeby jednak uciąć te jałowe dywagacje,
                                        zapytam wprost: czy TWOIM zdaniem śledztwo ws. Blidy jest prowadzone nieprawidłowo ?
                                        • woda.woda Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 21:25
                                          Znak zapytania na końcu zdania złozonego czyni to zdanie w całości pytającym.

czy TWOIM zdaniem śledztwo ws. Blidy jest prowadzone nieprawidł
                                          > owo ?

Wszystko na to od dawna wskazuje.
                                          • gniewko_syn_ryba Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 21:30
                                            woda.woda napisała:

> Znak zapytania na końcu zdania złozonego czyni to zdanie w całości pytającym.

Znaczy się, jeśli pominiemy drugi człon, to pierwszy będzie wyglądał tak:

"Kładzie nacisk na nieprawidłowości w śledztwie ?"
                                            >
                                            > czy TWOIM zdaniem śledztwo ws. Blidy jest prowadzone nieprawidł
                                            > > owo ?
                                            >
                                            > Wszystko na to od dawna wskazuje.

Skoro "wszystko", to nie powinnaś mieć problemów ze wskazaniem przynajmniej
                                            jednego dowodu...
                                            • mahabone Gniewko, 06.07.07, 21:32
                                              czy Ty naprawdę nie widzisz,że woda rozwadnia wątki?
                                              • gniewko_syn_ryba Widzę... Przecież nie bez przyczyny przyjęła taki 06.07.07, 21:36
                                                właśnie nick... ;)))
                                                • woda.woda Nie zauważyłeś, 06.07.07, 21:38
                                                  że pilnuję dyscypliny twojego języka?

Jeśli będziemy posługiwać się polszczyzną w sposób dowolny - nigdy sie nie
                                                  zrozumiemy.
                                                  • gniewko_syn_ryba Rzecz w tym, że twoja troska o dyscyplinę 06.07.07, 21:45
                                                    języka często przesłania ci logikę... ;-P
                                                  • woda.woda Mylisz się. 06.07.07, 21:47
                                                    Dyscyplina języka jest ściśle związana z logiką i dyscypliną myślenia :)
                                                  • gniewko_syn_ryba Chyba jednak nie... 06.07.07, 21:53
                                                    Dyscyplina języka, to tylko forma, która nieraz przesłania ci treść...
                                                  • woda.woda Chyba jednak tak :) 06.07.07, 21:56
                                                    Język jest bezpośrednim odbiciem myśli. jeśli w języku bałagan, to i w myślach
                                                    bałagan :)

A'propos - gdy jeszcze uczyłam młodzież, wielu uczniów miało problem z
                                                    zaliczeniem nie z powodu tego, że nie mieli wiedzy, tylko z tego, że nie umieli
                                                    mówić i pisać ściśle na temat.

Taka byłam wredna :)
                                                  • mahabone I tak Ci zostało n/t 06.07.07, 22:03
                                                    Nie jest to powód do dumy.
                                                    "Pokażcie mi mądrą nauczycielkę,a udowodnię wam ,że nie macie racji" A.Oz.

woda.woda napisała:

> Taka byłam wredna :)
                                                  • woda.woda Ano, zostało :) 06.07.07, 22:06
                                                    Niemniej dla mnie jest to powód do dumy :)
                                                  • mahabone Ta wredność? 06.07.07, 22:07
                                                    woda.woda napisała:

> Niemniej dla mnie jest to powód do dumy :)
                                                  • woda.woda Poniekąd. 06.07.07, 22:09
                                                    Ta "wredność" spowodowała, iz młodziez nauczyła się myśleć i wyrażać
                                                    precyzyjnie. A przynajmniej niektórzy.
                                                  • gniewko_syn_ryba Re: Chyba jednak tak :) 06.07.07, 22:28
                                                    woda.woda napisała:

> Język jest bezpośrednim odbiciem myśli. jeśli w języku bałagan, to i w myślach
                                                    > bałagan :)

W takim razie sama musisz jeszcze przećwiczyć precyzję wyrażania się... ;-P

> A'propos - gdy jeszcze uczyłam młodzież, wielu uczniów miało problem z
                                                    > zaliczeniem nie z powodu tego, że nie mieli wiedzy, tylko z tego, że nie umieli
                                                    >
                                                    > mówić i pisać ściśle na temat.
                                                    >
                                                    > Taka byłam wredna :)

No to oblej się sama ! ;-PPP

• woda.woda Re: Chyba jednak tak :) 06.07.07, 22:30
                                                    > W takim razie sama musisz jeszcze przećwiczyć precyzję wyrażania się

Ćwiczę nieustannie. A ty?

> No to oblej się sama !

To znaczy?
                                                  • gniewko_syn_ryba Re: Chyba jednak tak :) 06.07.07, 23:08
                                                    woda.woda napisała:

> > W takim razie sama musisz jeszcze przećwiczyć precyzję wyrażania się
                                                    >
                                                    > Ćwiczę nieustannie.

To ćwicz dalej, zwłaszcza odróznianie zdania złożonego od 2 zdań prostych... ;-PPP

A ty?

Ja też, jak widać... ;)
                                                    >
                                                    > > No to oblej się sama !
                                                    >
                                                    > To znaczy?

Potraktuj tak jak traktowałaś swoich uczniów - "siadaj, niedostateczny"... ;-)))
                                                  • woda.woda Re: Chyba jednak tak :) 06.07.07, 23:09
                                                    Durnyś.
                                                  • gniewko_syn_ryba To sama się przyjrzyj ! 06.07.07, 23:14
                                                    Kładzie nacisk na nieprawidłowo prowadzone postępowanie. na co zaś nie kładzie
                                                    nacisku a powinna kłaść?"

Od kiedy KROPKA jest znakiem oddzielającym w zdaniu złożonym ?... ;)))))))
                                                  • mahabone Re: Chyba jednak tak :) 06.07.07, 22:31
                                                    wodą !

gniewko_syn_ryba napisał:

> No to oblej się sama ! ;-PPP
                                            • woda.woda Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 21:34
                                              > Znaczy się, jeśli pominiemy drugi człon,

Dlaczego mamy pomijać? Zdanie złozone jest całością.

> Skoro "wszystko", to nie powinnaś mieć problemów ze wskazaniem przynajmniej
                                              > jednego dowodu...

Nie mam najmniejszego zamiaru. "Wszystko na [coś] wskazuje" to zwrot
                                              frazeologiczny, który mówi, że są pezwsłanki, aby miec na jakiś temat
                                              podejrzenie.

Co miałeś z polskiego?
                                              • woda.woda poprawiam literówkę 06.07.07, 21:35
                                                pezwsłanki - przesłanki
                                              • gniewko_syn_ryba Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 21:43
                                                woda.woda napisała:

> Dlaczego mamy pomijać? Zdanie złozone jest całością.

Bzdura. W tym przypadku rozbicie go na 2 zdania proste w niczym nie zmieniłoby
                                                sensu całej wypowiedzi.
                                                >
                                                > > Skoro "wszystko", to nie powinnaś mieć problemów ze wskazaniem przynajmni
                                                > ej
                                                > > jednego dowodu...
                                                >
                                                > Nie mam najmniejszego zamiaru. "Wszystko na [coś] wskazuje" to zwrot
                                                > frazeologiczny, który mówi, że są pezwsłanki, aby miec na jakiś temat
                                                > podejrzenie.
                                                >
                                                Czyli zgadzasz się z Czuchnowskim ?...
                                                • woda.woda Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 21:49
                                                  > Bzdura.

Co jest bzdurą? Że znak zapytania na końcu zdania złożonego czyni całe zdanie
                                                  pytającym?

> Czyli zgadzasz się z Czuchnowskim ?...

Nie zajmuję stanowiska. Piszę o przesłankach, nie dowodach.
                                                  • gniewko_syn_ryba Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 21:57
                                                    woda.woda napisała:

> Co jest bzdurą? Że znak zapytania na końcu zdania złożonego czyni całe zdanie
                                                    > pytającym?

Tak, w tym przypadku jest to bzdurą.
                                                    >
                                                    > > Czyli zgadzasz się z Czuchnowskim ?...
                                                    >
                                                    > Nie zajmuję stanowiska. Piszę o przesłankach, nie dowodach.
                                                    >
                                                    To wskaż przesłanki...
                                                  • woda.woda Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 22:02
                                                    > Tak, w tym przypadku jest to bzdurą.

Widzę, że oceniasz zasady gramatyki jako bzdurne :)

> To wskaż przesłanki...

Są w artykule.
                                                    Są i w innych, wczesniejszych tekstach.
                                                  • gniewko_syn_ryba Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 22:35
                                                    woda.woda napisała:

> > Tak, w tym przypadku jest to bzdurą.
                                                    >
                                                    > Widzę, że oceniasz zasady gramatyki jako bzdurne :)

Po pierwsze, pierwsze ;) słyszę o takiej zasadzie, a po drugie, jak sama zapewne
                                                    wiesz, w gramatyce jest wiele wyjątków od zasad... ;)
                                                    >
                                                    > > To wskaż przesłanki...
                                                    >
                                                    > Są w artykule.

ROTFL...

> Są i w innych, wczesniejszych tekstach.
                                                    >
                                                    Też Czuchnowskiego ?... ;)))
                                                  • woda.woda Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 22:39
                                                    Pierwszy raz słyszysz o zasadzie, że znak zapytania na końcu zdania czyni
                                                    zdanie pytającym? A masz maturę?
                                                  • gniewko_syn_ryba Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 22:47
                                                    woda.woda napisała:

> Pierwszy raz słyszysz o zasadzie, że znak zapytania na końcu zdania czyni
                                                    > zdanie pytającym?

Tak, pierwsze słyszę, że znak zapytania na końcu zdania ZŁOŻONEGO czyni CAŁE
                                                    zdanie pytającym...

A masz maturę?

Mam.
                                                  • woda.woda Re: Korepetycje z gramatyki: 06.07.07, 22:50
                                                    > Mam.

Dziwne.
                                                  • gniewko_syn_ryba Wpadłaś wodiczko ! 06.07.07, 22:59
                                                    Przyjrzałem się teraz jeszcze raz twojemu postowi

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65489204&a=65489780
                                                    i wszystkie twoje wywody na temat zdań złożonych i znaków zapytania biorą w łeb
                                                    !!! NIE jest to bowiem w żadnym razie zdanie złożone - po "Kładzie nacisk na
                                                    nieprawidłowo prowadzone postępowanie" jest KROPKA !!! "na co zaś nie kładzie
                                                    nacisku a powinna kłaść?" jest odrębnym zdaniem !!! Tak więc wracamy do punktu
                                                    wyjścia... Oj, kłamczuszka, kłamczuszka... ;-PPP
                                                  • woda.woda Piszesz bzdury. 06.07.07, 23:02
                                                    Sprawa jest prosta: znak zapytania na końcu zdania czyni całe zdanie pytającym
                                                    i nie ma sensu upierać się, że jest inaczej. Chyba, że chce się wyjśc na durnia.
                                                  • gniewko_syn_ryba Re: Piszesz bzdury. 06.07.07, 23:10
                                                    woda.woda napisała:

> Sprawa jest prosta: znak zapytania na końcu zdania czyni całe zdanie pytającym

To już nie ma najmniejszego znaczenia skoro przedmiotowe zdanie NIE jest pytającym.

> i nie ma sensu upierać się, że jest inaczej. Chyba, że chce się wyjśc na durnia

No właśnie... Bo chyba nie twierdzisz, że zdanie zakończone kropką jest
                                                    pytające... ? ;-PPP
                                                  • gniewko_syn_ryba A wracając do twojej "zasady", mały przykład... 10.07.07, 14:11
                                                    Zdanie złożone zakonczone pytajnikiem:

Słońce wzeszło o 5.35, a o której zajdzie ?

Czy znak zapytania czyni CAŁE zdanie (w tym jego pierwszy człon) pytającym ???

;-P

• wos9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:15
          tad9 napisał:

> wos9 napisała:
          >
          > > chciał odpowiadać na pytania "Uwagi" TVN w sprawie B. Blidy?
          > > Chodzi o to samo, czyli o "mafię węglową".
          >
          > Więc załóż wątek na ten temat. Ten jest o czym innym. Czy fakt, że GW kładzie
          > nacisk na pewne sprawy, a na pewne - nie, nie daje do myślenia (tu 0 w
          > kontekście mafii węglowej)...
          >
          > Wątków jest już aż za dużo. A ten jest o tym, co tym chcesz, czy o mafii
          węglowej?
      • gniewko_syn_ryba Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:20
        wos9 napisała:

> chciał odpowiadać na pytania "Uwagi" TVN w sprawie B. Blidy?

Może nie w temacie ale miałem okazję osobiście poznać tajniki "warsztatu"
        "dziennikarskiego" zarówno red. Czuchnowskiego, jak i "dziennikarzy" programu
        "Uwaga", zatem nie dziwi mnie, że nikt z nimi nie chce rozmawiać... ;-/
        • wos9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:24

> wos9 napisała:
          >
          > > chciał odpowiadać na pytania "Uwagi" TVN w sprawie B. Blidy?
          >
          > Może nie w temacie ale miałem okazję osobiście poznać tajniki "warsztatu"
          > "dziennikarskiego" zarówno red. Czuchnowskiego, jak i "dziennikarzy" programu
          > "Uwaga", zatem nie dziwi mnie, że nikt z nimi nie chce rozmawiać... ;-/

Czy ty w ogóle wiesz cokolwiek o warsztacie dziennikarskim?
          • gniewko_syn_ryba Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:26
            wos9 napisała:

>
            > Czy ty w ogóle wiesz cokolwiek o warsztacie dziennikarskim?

Wiem i właśnie dlatego w przypadku Czuchnowskiego użyłem cudzysłowiu...
            • wos9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:42

> wos9 napisała:
              >
              > >
              > > Czy ty w ogóle wiesz cokolwiek o warsztacie dziennikarskim?
              >
              > Wiem i właśnie dlatego w przypadku Czuchnowskiego użyłem cudzysłowiu...

A co wiesz?
              • gniewko_syn_ryba Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:47
                wos9 napisała:

> A co wiesz?

Co to, egzamin ?... ;-P

• wos9 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:54

> wos9 napisała:
                  >
                  > > A co wiesz?
                  >
                  > Co to, egzamin ?... ;-P
                  >
                  Nie! Po prostu pytanie, skąd się tak znasz na dziennikarstwie?
                  • gniewko_syn_ryba A czy to jakaś tajemna sztuka ?... 06.07.07, 21:07
                    Mam nawet w rodzinie wykładowców dziennikarstwa... ;-P
                    • wos9 Re: A czy to jakaś tajemna sztuka ?... 06.07.07, 21:08

> Mam nawet w rodzinie wykładowców dziennikarstwa... ;-P

Od ojdyra?
                      • gniewko_syn_ryba Nie - od ojnadreda... ;-P 06.07.07, 21:11
                        • gniewko_syn_ryba Serio ! 06.07.07, 21:34
                          Studentem jednego z nich był sam bohater niniejszej dyskusji (!) Niestety,
                          szybko zapomniał te nauki, zwłaszcza z etyki dziennikarskiej... :-(
        • venus99 Re: czas postawić pytanie: dlaczego Ziobro nie 06.07.07, 20:26
          nie pisze sie "nikt", nalezy używać prawidłowego określenia-"minister zerowy".
    • reakcjonista1 SLD co ciekawe robi sobie przerwę wakacyjną 06.07.07, 20:09
      w tropieniu zbrodni kaczystowskich na śląsku.
    • anathesis to jest raczej ewidentne 06.07.07, 20:14
      bo nigdy nie wystapila przeciw tej mafii. dlaczego? dla geszeftu jak zwykle.
    • apoplaws Hmm. Jak mianowicie torpeduje owe śledztwo ? 06.07.07, 22:45
      Na razie opisuje śledztwo w sprawie prowadzenia śledztwa. Zresztą nie tylko
      opisuje ale i pokazuje materiały, więc każdy moze sobie wyrobić opinię.
      Wina czy niewinnośc Blidy nie jest przedmiotem dyskusji w tym wypadku.
      Przedmiotem jest rzetelność postępowania i zasadność środków. No i mechanizm
      który instytucję państwową jaką jest prokuratura czyni narzędziem na usługach
      partii politycznej.
      Strasznie się boicie tej gazety. Ta histeria staje się nawet zabawna, drogi
      Katonie.
    • t-800 Michnik kazał, przyobiecał Preziowi /bt. 06.07.07, 23:21

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka