Dodaj do ulubionych

balwan rokita

14.07.07, 00:06
tako rzecze jas rokita:

>>
Jeśli premier Jarosław Kaczyński zaplanował wyrzucenie Andrzeja Leppera w
związku z rozgłaszanymi informacjami o tym, że w ministerstwie rolnictwa
bierze się łapówki, to dobrze zrobił - uważa poseł PO Jan Rokita.

Jego zdaniem, "wszyscy przyzwoici Polacy" są z tego zadowoleni
<<

fakty.interia.pl/kraj/polityka/news/przyzwoici-polacy-nie-chca-leppera,944048

jas rokita idealnie kopiuje retoryke kaczynskich: kto nie z nami ten lotr i
lobuz. jas rokita nie dostrzega grubymi nicmi szytej - i w dodatku nieudanej -
prowokacji pis i cba rodem z prl. jas rokita popiera stosowanie metod
cebesbeckich wobec leppera poniewaz leppera nie lubi

drogi jasiu. kiedys mialem o tobie dobra opinie. dzis tego sie wstydze.
jesli kaczynski brzydzi sie lepperem w rzadzie - to dlaczego wyrolowal ciebie
i cale po tworzac z lepperem koalicje? dlaczego nie szczedzil lepperowi
cieplych slow i stanowisk? dlaczego zabiegal o poparcie leppera dla vice-
brata w wyborach prezydenckich? i w czym lepsi od leppera sa poslowie
samoobrony - z ktora kaczynski nadal chce koalicji - od leppera?

ale to wszystko byloby wybaczalne. gdyby kaczynski zachowal sie uczciwie i
wyrzucil leppera i so z koalicji z powodu ogolnego obrzydzenia. niewybaczalne
sa natomiast zastosowane wobec leppera metody rodem z rezimow totalitarnych i
niewybaczalna jest twoja akceptacja dla tych metod

nie zycze ci jasiu rokito by ciebie zalatwiono tak jak leppera. pomimo tego
ze zarowno leppera jak i rokity w polskiej polityce brakowac mi nie bedzie.

po co przywoitym polakom pseudoopozycyjny von pappen kaczej rewolucji
moralnej?
Obserwuj wątek
    • radosne.kwa.kwa Re: balwan rokita 14.07.07, 00:17
      Jaś, Brutus, Marysia, Nelly zawsze był pajacem i bufonem, z wielkim parciem na
      szkło i przemożną chęcią medialnego zaistnienia.
      Zatem nie zdziwiło mnie wcale jego durnowate oświadczenie! Nie pierwszy to i nie
      ostatni jego "POPiS"!!!
      • bush_w_wodzie Re: balwan rokita 14.07.07, 00:21
        radosne.kwa.kwa napisała:

> Jaś, Brutus, Marysia, Nelly zawsze był pajacem i bufonem, z wielkim parciem na
        > szkło i przemożną chęcią medialnego zaistnienia.
        > Zatem nie zdziwiło mnie wcale jego durnowate oświadczenie! Nie pierwszy to i
        ni
        > e
        > ostatni jego "POPiS"!!!

oby lista jego popisow miala sie ku koncowi. widac wyraznie ze ten facet
        szkodzi po jak nikt i utrudnia po reagowanie adekwatne do wyczynow kaczej
        wladzy. czas bylby oddac go pod opieke blizniakow skoro tak mu sie podoba ich
        polityka
    • frank_drebin Nawet Jasiu juz be ? ;) To na jakims tekscie sie 14.07.07, 00:25
      wywali Doniu albo Bronek Jamajka. I co wtedy ? Zostanie Grzesiu ;)
      • bush_w_wodzie jedna marysia wiosny nie czyni 14.07.07, 00:30
        frank_drebin napisał:

> wywali Doniu albo Bronek Jamajka. I co wtedy ? Zostanie Grzesiu ;)

jasiu sobie dobrze zapracowal na mojego negata. po raz kolejny w sprawach
        zasadniczych sklania sie do ponurej wizji autorytarnego policyjego panstwa do
        ktorej daza kaczynscy. dlatego uwazam z zarowno kaczynskich jak i rokite trzeba
        odsunac od wplywu na polityke

a co do reszty - to od poczatku zachowuja wiecej zdrowego rozsadku i rozeznania
        niz rokita. wiec sie tak nie rozpedzaj :?
        • frank_drebin Hmm zawsze najbardziej mnie zadziwiaja ludzie 14.07.07, 00:37
          piszacy o
          bush_w_wodzie napisał:
          ponurej wizji autorytarnego policyjego panstwa

Ktorzy pisza to w necie jednym z latwiejszych do namierzenia miejsc ;)
          Wiec co ? Boisz sie - czy "boisz" sie ???? ;)
          • bush_w_wodzie Re: Hmm zawsze najbardziej mnie zadziwiaja ludzie 14.07.07, 00:45
            frank_drebin napisał:

> piszacy o
            > bush_w_wodzie napisał:
            > ponurej wizji autorytarnego policyjego panstwa
            >
            > Ktorzy pisza to w necie jednym z latwiejszych do namierzenia miejsc ;)
            > Wiec co ? Boisz sie - czy "boisz" sie ???? ;)
            >

wiesz - oni sa dopiero na etapie `porzadkowania' spraw na szczeblu centralnym

dopoki zajeci sa lepperem czy trybunalm konstytucyjnym to na busha_w_wodzie
            czasu i srodkow im nie starczy

ale kiedy juz podporzadkuja sady ziobrze zamkna tk mozliwosci dzialania
            pozamykaja calkowicie zastrasza lub przekupia politykow opozycji koalicji i
            politykow wlasnej partii - to niechybnie zajma sie takze pyszczacymi
            internautami

ale wtedy pzynajmniej pozostanie satysfkacja moralna :)))
            • frank_drebin A czyli czujesz sie kombatantem i gnebionym 14.07.07, 00:56
              "in spe". Czyli na wszelki wypadek juz krzyczysz, ze ci zrobiono krzywde - bo
              wiesz jadac tekstem podobnym z "Misia" to jakby twoja matka cie nie urodzila to
              by ci krzywdy nie zrobili.
              "Odwaga" godna wyroznienia. Wystap o prawa kombatanckie za krzywdy, ktore
              dopiero ci sie wydarza ;) Bo przeciez jakbys nie pisal to tych potencjalnych
              krzywd by nie bylo ;)
              "Szczupak: Tak mówicie !? A gdyby tutaj staruszka przechodziła do domu starców,
              a tego domu wczoraj by jeszcze nie było, a dzisiaj już by był. To wy byście
              staruszkę przejechali, tak ?!! A to być może wasza matka !!!!"
              "Szczupak: A gdyby tu było przedszkole w przyszłości ... i wasz synek mały
              przechodził ... w przyszłości. A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości
              i wasz synek mały tędy przechodził w przyszłości, którego jeszcze nie macie.
              Więc nie mówcie mi, że siedzi z tyłu !!!"
              www.scenariusze.stopklatka.pl/html/mis.htm
              >
              > wiesz - oni sa dopiero na etapie `porzadkowania' spraw na szczeblu centralnym
              >
              > dopoki zajeci sa lepperem czy trybunalm konstytucyjnym to na busha_w_wodzie
              > czasu i srodkow im nie starczy
              >
              > ale kiedy juz podporzadkuja sady ziobrze zamkna tk mozliwosci dzialania
              > pozamykaja calkowicie zastrasza lub przekupia politykow opozycji koalicji i
              > politykow wlasnej partii - to niechybnie zajma sie takze pyszczacymi
              > internautami
              >
              >
              > ale wtedy pzynajmniej pozostanie satysfkacja moralna :)))
              >
              >
              • frank_drebin P.S. Radze zmienic nicka na "Szczupak" bedzie 14.07.07, 00:58
                bardziej dla ciebie trafny ;)
              • bush_w_wodzie proste sprawy 14.07.07, 01:12
                zamiast imputowc mi jakies przekonania - sprobuj zastanowic sie nad prostszymi
                kwestiami

istnieje cos takiego jak umiejetnosc przewidywania lub dostrzeganie zagrozen
                zawczasu. moze kiedys cos o tym slyszales. obecnie dostrzegam stosowanie metod
                panstwa policyjnego wobec niektorych politykow i lekarzy. dostrzegam dazenie
                wladzy wykonwaczej do przejecia kontroli nad sadownicza. dostrzegam rosnace
                znaczenie specslzub i postepjaca atrofie demokratycznych mechanizmow kontrolnych

to chyba zrozumiale ze oprotestowywac trzeba (i da sie) budowe autorytarnego
                panstwa policyjnego wtedy gdy jest jeszcze niezakonczona?

jak juz to panstwo policyjne zbuduja i uznaja ze trzeba odzyskac internet - to
                bedzie juz na protesty za pozno

dlatego uznaje za stosowne wyrazic swoja opinie. to czy i czego sie boje
                zostawmy na boku jako nieistotna
                • frank_drebin Owszem przewidywac mozna jak najbardziej. I na 14.07.07, 14:07
                  podstawie tego co juz powiedziano tez mozna przewidywac. Mam przypomniec jak to
                  Salonik wyl jesienia 2005 r., ze niedlugo Polska bedzie jednym wielkim obozem
                  koncentracyjnym, geje beda wsadzani do wiezien, kazdy Polak bedzie musial
                  obowiazkowo zaczynac dzien od mszy, a inwestorzy zagraniczni za miesiac wszyscy
                  uciekna z Polski ? Wiec twe banie sie na zapas i wyciaganie z tego wnioskow
                  traktuje na takiej samej zasadzie jak tamte wieszczenia.
                  bush_w_wodzie napisał:

> zamiast imputowc mi jakies przekonania - sprobuj zastanowic sie nad
                  prostszymi
                  > kwestiami
                  >
                  >
                  > istnieje cos takiego jak umiejetnosc przewidywania lub dostrzeganie zagrozen
                  > zawczasu. moze kiedys cos o tym slyszales. obecnie dostrzegam stosowanie
                  metod
                  > panstwa policyjnego wobec niektorych politykow i lekarzy. dostrzegam dazenie
                  > wladzy wykonwaczej do przejecia kontroli nad sadownicza. dostrzegam rosnace
                  > znaczenie specslzub i postepjaca atrofie demokratycznych mechanizmow
                  kontrolnyc
                  > h
                  >
                  > to chyba zrozumiale ze oprotestowywac trzeba (i da sie) budowe autorytarnego
                  > panstwa policyjnego wtedy gdy jest jeszcze niezakonczona?
                  >
                  > jak juz to panstwo policyjne zbuduja i uznaja ze trzeba odzyskac internet -
                  to
                  > bedzie juz na protesty za pozno
                  >
                  > dlatego uznaje za stosowne wyrazic swoja opinie. to czy i czego sie boje
                  > zostawmy na boku jako nieistotna
                  >
                  • sclavus Re: Owszem przewidywac mozna jak najbardziej. I n 14.07.07, 14:21
                    frank_drebin napisał:

a podstawie tego co juz powiedziano tez mozna przewidywac. Mam przypomniec jak
                    to Salonik wyl jesienia 2005 r., ze niedlugo Polska bedzie jednym wielkim obozem
                    > koncentracyjnym, geje beda wsadzani do wiezien, kazdy Polak bedzie musial
                    > obowiazkowo zaczynac dzien od mszy, a inwestorzy zagraniczni za miesiac
                    wszyscy uciekna z Polski ? Wiec twe banie sie na zapas i wyciaganie z tego
                    wnioskow traktuje na takiej samej zasadzie jak tamte wieszczenia.

Czy rzeczywiście dużo brakuje do spełnienia się tej wizji ??? Stosując,
                    oczywiście, kilka metafor ????
                    • frank_drebin Nie brakuje uzytecznych idiotow, ktorzy im bar- 14.07.07, 14:23
                      dziej ta wizja sie nie spelnia tym bardziej ja widza ....
                      sclavus napisał:

> frank_drebin napisał:
                      >
                      > a podstawie tego co juz powiedziano tez mozna przewidywac. Mam przypomniec
                      jak
                      > to Salonik wyl jesienia 2005 r., ze niedlugo Polska bedzie jednym wielkim
                      oboze
                      > m
                      > > koncentracyjnym, geje beda wsadzani do wiezien, kazdy Polak bedzie musial
                      >
                      > > obowiazkowo zaczynac dzien od mszy, a inwestorzy zagraniczni za miesiac
                      > wszyscy uciekna z Polski ? Wiec twe banie sie na zapas i wyciaganie z tego
                      > wnioskow traktuje na takiej samej zasadzie jak tamte wieszczenia.
                      >
                      >
                      > Czy rzeczywiście dużo brakuje do spełnienia się tej wizji ??? Stosując,
                      > oczywiście, kilka metafor ????
                      • sclavus Re: Nie brakuje uzytecznych idiotow, ktorzy im ba 14.07.07, 14:27
                        frank_drebin napisał:

> dziej ta wizja sie nie spelnia tym bardziej ja widza ....
                        > sclavus napisał:
                        >

Podtrezymuję w pełni oba posty, które powyżej.... mój ty użyteczny idioto...
                        Nie masz nic z cynika - jeśli ci któś płaci (za cokolwiek) - traci... :(
                • sclavus Re: proste sprawy 14.07.07, 14:18
                  bush_w_wodzie napisał:

> zamiast imputowc mi jakies przekonania - sprobuj zastanowic sie nad prostszymi
                  > kwestiami
                  >
                  > istnieje cos takiego jak umiejetnosc przewidywania lub dostrzeganie zagrozen
                  > zawczasu. moze kiedys cos o tym slyszales.

Nie wymagaj od Frania rzeczy dla niego niemożliwych ...
                  • frank_drebin Najpierw trzeba wymagac od siebie. Co umiesz tylko 14.07.07, 14:21
                    personality ???? Jak braknie argumentow to tak najlatwiej nie ? "Orle"
                    yntelektu ....
                    sclavus napisał:

> bush_w_wodzie napisał:
                    >
                    > > zamiast imputowc mi jakies przekonania - sprobuj zastanowic sie nad prost
                    > szymi
                    > > kwestiami
                    > >
                    > > istnieje cos takiego jak umiejetnosc przewidywania lub dostrzeganie zagro
                    > zen
                    > > zawczasu. moze kiedys cos o tym slyszales.
                    >
                    >
                    > Nie wymagaj od Frania rzeczy dla niego niemożliwych ...
                    • sclavus Re: Najpierw trzeba wymagac od siebie. Co umiesz 14.07.07, 14:24
                      frank_drebin napisał:

> personality ???? Jak braknie argumentow to tak najlatwiej nie ? "Orle"
                      > yntelektu ....
                      > sclavus napisał:
                      >
                      > > bush_w_wodzie napisał:
                      > >
                      > > > zamiast imputowc mi jakies przekonania - sprobuj zastanowic sie nad
                      > prost
                      > > szymi
                      > > > kwestiami
                      > > >
                      > > > istnieje cos takiego jak umiejetnosc przewidywania lub dostrzeganie
                      > zagro
                      > > zen
                      > > > zawczasu. moze kiedys cos o tym slyszales.
                      > >
                      > >
                      > > Nie wymagaj od Frania rzeczy dla niego niemożliwych ...
                      >
                      >

Przecie cię znam nie od dzisiaj na FK....
                      Łatwo mi było wysnuc wnioski na co cię stać.... chcesz mi powiedzieć, ze jesteś
                      zwykłym cynikiem... pełnopłatnym ???
                      • frank_drebin Lomatkooo mam fana ;) Jak bedziesz grzeczny to 14.07.07, 14:26
                        czlonkowstwo w fanklubie kosztuje 20 zeta miesiecznie i jest okres kandydacki.
                        Byle kogo nie przyjmuje do swojego fanklubu ;)
                        sclavus napisał:
                        > Przecie cię znam nie od dzisiaj na FK....
                        > Łatwo mi było wysnuc wnioski na co cię stać.... chcesz mi powiedzieć, ze
                        jesteś
                        >
                        > zwykłym cynikiem... pełnopłatnym ???
                        • sclavus Re: Lomatkooo mam fana ;) Jak bedziesz grzeczny t 14.07.07, 14:27
                          frank_drebin napisał:

> czlonkowstwo w fanklubie kosztuje 20 zeta miesiecznie i jest okres
                          kandydacki.
                          > Byle kogo nie przyjmuje do swojego fanklubu ;)
                          > sclavus napisał:
                          > > Przecie cię znam nie od dzisiaj na FK....
                          > > Łatwo mi było wysnuc wnioski na co cię stać.... chcesz mi powiedzieć, ze
                          > jesteś
                          > >
                          > > zwykłym cynikiem... pełnopłatnym ???
                          >
                          >

EOT... frankie :(
            • radosne.kwa.kwa Re: Hmm zawsze najbardziej mnie zadziwiaja ludzie 14.07.07, 01:02
              bush_w_wodzie napisał:

> ale kiedy juz podporzadkuja sady ziobrze zamkna tk mozliwosci dzialania
              > pozamykaja calkowicie zastrasza lub przekupia politykow opozycji koalicji i
              > politykow wlasnej partii

Spoko, spoko!
              Jak już załatwią Lepra, zdekomunizują i zlustrują przeciwników/WROGÓW, to - jak
              to w totalitaryzmach bywa - poniosą idee Prawa i Sprawiedliwości innym narodom,
              najpierw w Europie, następnie reszcie świata, że o wszechświecie nie wspomnę.

> to niechybnie zajma sie takze pyszczacymi internautami

Zanim do tego dojdzie...
              innymi słowy - nie przejmuj się! Mogą nas pocałować w d...

• bush_w_wodzie Re: Hmm zawsze najbardziej mnie zadziwiaja ludzie 14.07.07, 01:16
                radosne.kwa.kwa napisała:

> Zanim do tego dojdzie...
                > innymi słowy - nie przejmuj się! Mogą nas pocałować w d...

tja. tez mam nadzieje ze tzw - iv rp a la pis - to tylko epizod ktory sam
                zgnije zanim dojrzeje. niemniej uwazam ze przyzwoici polacy powinni tego
                potworka pietnowac poki jeszcze jest stosunkowo niewielki
                • radosne.kwa.kwa Re: Hmm zawsze najbardziej mnie zadziwiaja ludzie 14.07.07, 01:42
                  bush_w_wodzie napisał:

> niemniej uwazam ze przyzwoici polacy powinni tego
                  > potworka pietnowac poki jeszcze jest stosunkowo niewielki

Piętnować i zwalczać!
                  Niekoniecznie jednak, tłumaczyć się z tego zakutym a w zasadzie zamoherzonym
                  łbom, które już dawno utraciły zdolność jakiejkolwiek percepcji, do których nic
                  już nie dociera, oprócz słów wodza i Rydza, albo na odwrót.
    • lo11lo Re: balwan rokita 14.07.07, 00:33
      Dziś podczas konferencji Jana Rokity, podczas której ten polityk komentował protest pielęgniarek, między innymi w ten sposób, że nie dziwi im się, bowiem kilkaset kilometrów stąd, w Berlinie, pielęgniarka zarabia 4 razy tyle.

Na to redaktor Leski z TVP3 (poznałem po glosie) stwierdził, że to żaden argument, bo tam (w Berlinie) parlamentarzysta zarabia 12 razy więcej niż parlamentarzysta w Polsce.

Pan Jan Rokita oczywiście nie zaprzeczył tej bzdurze, tylko dołączył własną ideologię, a mianowicie, że w Polsce najpierw poszczególne grupy zawodowe muszą być lepiej uposażone, a politykom wyrówna się te straty na samym końcu.

A teraz fakty: tzw entschaedigung (czyli odszkodowanie za to, że niemiecki poseł nie wykonuje swego zawodu w trakcie kadencji parlamentu) czyli odpowiednik polskiej diety poselskiej wyosi 7009 euro brutto (źródło oficjalna strona Bundestagu) oprócz tego otrzymuje ok. 4 tys. Euro na prowadzenie swojego biura poselskiego, z których to pieniędzy musi się szczegółowo rozliczyć.

7 tys. euro to około 28 tys złotych, dieta polskiego posła wynosi ok. 10 tys, więc poseł polski zarabia tylko 3 razy mniej niż niemiecki, a nie 12 razy jak to stwierdził Leski i nie zaprzeczył Rokita, choć pewne jest, że musi to wiedzieć.

Jeśli zaś chodzi o pielęgniarki to jest to zależne od stażu pracy i wykształcenia, ale uśredniając można stwierdzić, że niemiecka pielęgniarka zarabia 1500 euro czyli ok. 6 tys. złotych. Polska pielęgniarka zarabia ok. 1 tys (zasłyszane z mediów), więc 6 razy mniej niż jej niemiecka odpowiedniczka.

Konkluzja: Proporcje są inne, poseł 3 razy mniej, pielęgniarka 6 razy mniej, a NIE poseł 12 razy mniej i pielęgniarka 4 razy mniej!

• 440417mz Re: balwan rokita 14.07.07, 01:26
      Że Rokita pochwala metody inwigilacji i prowokacji,to się nie dziwię.Sam zresztą
      uprawiał takie metody będąc szefem URM za Suchockiej(słynna inwigilacja
      prawicy).To wtedy nie kto inny jak J Kaczyński zarzucił mu zbrodnię tylko trochę
      mniejszą niz zabojstwo.Jasiu specjalnie nie protestował.Taki
      państwowiec(?!)zawsze będzie popierał metody prowokacji służb(?)państwa
      policyjnego.Państwowiec robi linkskurven(lewy zakręt)!?
    • cassidy_i Re: balwan rokita 14.07.07, 07:27
      A ja jestem przyzwoitym człowiekiem i bardzo się cieszę że Kaczyński wywalił
      Leppera i szczerze mówiąc , miałam z tej okazji wypić szampana ale poczekam ,
      żeby sie nie okazało po kilku tygodniach , że Kaczyński sie błazni
      przywracaniem Leppera i że ten cyrkowy cwaniak i błazen znowu wraca do polskiej
      polityki.
      • allspice Re: balwan rokita 14.07.07, 14:13
        cassidy_i napisała:

> A ja jestem przyzwoitym człowiekiem i bardzo się cieszę że Kaczyński wywalił
        > Leppera i szczerze mówiąc , miałam z tej okazji wypić szampana ale poczekam ,
        > żeby sie nie okazało po kilku tygodniach , że Kaczyński sie błazni
        > przywracaniem Leppera i że ten cyrkowy cwaniak i błazen znowu wraca do
        polskiej
        >
        > polityki.

Nikt, trzezwo myslący nie uważa,że Lepper czy Giertych to tuzy polskiej
        polityki. Koalicja naprędce sklecona przez Kaczyńskiego co jakiś czas przechodzi
        trzęsienie ziemi. A ,to co teraz jest,jest szokiem i ewenementem w skali
        światowej. Rząd powinien podać się do dymisji,powołać gabinet niezależnych
        ekspertów i wstydu nam oszczędzić. Jakże prawdziwe są słowa prez. Wałęsy
        dot. Kaczyńskich i ich skłonnościach do burzenia a nie do budowania.
    • sclavus Re: balwan rokita 14.07.07, 14:13
      bush_w_wodzie napisał:

> jas rokita idealnie kopiuje retoryke kaczynskich: kto nie z nami ten lotr i
      > lobuz. jas rokita nie dostrzega grubymi nicmi szytej - i w dodatku nieudanej -
      > prowokacji pis i cba rodem z prl. jas rokita popiera stosowanie metod
      > cebesbeckich wobec leppera poniewaz leppera nie lubi
      > drogi jasiu. kiedys mialem o tobie dobra opinie. dzis tego sie wstydze.
      > jesli kaczynski brzydzi sie lepperem w rzadzie - to dlaczego wyrolowal ciebie
      > i cale po tworzac z lepperem koalicje? dlaczego nie szczedzil lepperowi
      > cieplych slow i stanowisk? dlaczego zabiegal o poparcie leppera dla vice-
      > brata w wyborach prezydenckich? i w czym lepsi od leppera sa poslowie
      > samoobrony - z ktora kaczynski nadal chce koalicji - od leppera?
      > ale to wszystko byloby wybaczalne. gdyby kaczynski zachowal sie uczciwie i
      > wyrzucil leppera i so z koalicji z powodu ogolnego obrzydzenia. niewybaczalne
      > sa natomiast zastosowane wobec leppera metody rodem z rezimow totalitarnych i
      > niewybaczalna jest twoja akceptacja dla tych metod
      > nie zycze ci jasiu rokito by ciebie zalatwiono tak jak leppera. pomimo tego
      > ze zarowno leppera jak i rokity w polskiej polityce brakowac mi nie bedzie.
      > po co przywoitym polakom pseudoopozycyjny von pappen kaczej rewolucji
      > moralnej?

a ja już dawno temu pisałem, że Rokita, to ... parapolityk...
    • haen1950 Raczej nie bałwan, tylko zazdrośnik. 14.07.07, 14:29
      Tusko go kiedyś dobrze określił, bardzo delikatnie. Rokita jest zafascynowany
      możliwościami sprawowania autorytarnej władzy w demokratycznym społeczeństwie.
      Podobno tylko odpowiedni umysł trzeba zaprząc do roboty. Umysł Rokity,
      oczywiście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka