jaa_ga 22.07.07, 09:48 A po nocy nastanie dzień A po burzy słońce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hummer Też czekam, IV RP okazała się gorszą od III RP 22.07.07, 10:05 jaa_ga napisała: > A po nocy nastanie dzień > A po burzy słońce Miało być lepiej wyszło gorzej. Ale przynajmniej wiadomo kto jest winny - Jarosław Kaczyński - Człowiek pełen skromności, określający siebie jako "samo dobro" czy "genialny strateg". Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga A mury runą, runa, runą 22.07.07, 10:47 i znowu wszyscy będziemy równi wobec prawa i sprawiedliwości i znowu tym dwóm pojęciom przywrócimy ich piękny, a tak w IV RP skompromitowany i zakłamany w y m i a r. Niech sie tak stanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Nie chciałbym by karano Kaczyńskich!!! 22.07.07, 10:51 jaa_ga napisała: > i znowu wszyscy będziemy równi wobec > prawa i sprawiedliwości > i znowu tym dwóm pojęciom > przywrócimy ich piękny, a tak w IV RP skompromitowany i zakłamany > w y m i a r. > Niech sie tak stanie :-) W V RP powinno się ich osądzić - pokazać jak działali naprawdę i zostawić. Niech sobie żyją w banicji społecznej narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Słusznie. Po co? Niech się biją z myslami 22.07.07, 11:13 Życie w V RP - krainie łagodności, będzie dla nich wystarczającą karą. :-) PS. A co? Pomarzyc nie wolno? Zeby coś się zdarzyło, żeby mogło się zdarzyć - t r z e b a m a r z y ć Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: A mury runą, runa, runą 03.08.07, 18:40 Polecam OSTATNIĄ zwrotk "Murów". Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Hokus pokus - ale skąd te mury,których nie ma? 03.08.07, 19:05 jaa_ga napisała: A mury runą, runa, runą > i znowu wszyscy będziemy równi wobec prawa i sprawiedliwości > i znowu tym dwóm pojęciom przywrócimy ich piękny, a tak w IV RP skompromitowany i zakłamany w y m i a r. > Niech sie tak stanie :-) ---> Sobotka do Jaskierni właśnie tak mówi, że wcześniej było pięknie, bo oni dwaj byli równi - a resztę motłochu można było łatwo trzymać za gardło. Odpowiedz Link Zgłoś
janiszek1972 Re: Też czekam, IV RP okazała się gorszą od III R 22.07.07, 13:40 Ty tym hummerem do walnij się w głowę, to obudzisz się we właściwej epoce, na właściwym miejscu Towarzyszu i nie będziesz gadał takich głupot. I to by było na tyle. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Prawda w oczy kole? 23.07.07, 01:49 janiszek1972 napisał: > Ty tym hummerem do walnij się w głowę, to obudzisz się we właściwej epoce, na > właściwym miejscu Towarzyszu i nie będziesz gadał takich głupot. I to by było > na tyle. Serdecznie pozdrawiam PiS okazał się gorszy od PZPR :) Nie darmo Kaczyński nauczał marksizmu i leninizmu. Ta willa musiała kosztować. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Prawda w oczy kole? 23.07.07, 11:04 Zostaw janiszka w spokoju, biedaka... Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Nadchodzi V RP 22.07.07, 10:08 Francuzi już mają V Republikę - od 1958 roku Odpowiedz Link Zgłoś
hummer I głównym ich problem 22.07.07, 10:09 daktylek napisał: > Francuzi już mają V Republikę - od 1958 roku Sprowadza się do wyboru odpowiedniego wina do potrawy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: I głównym ich problem 22.07.07, 10:12 Niezupełnie, Royal chciała VI Republika, ale przer ... wybory :P Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: I głównym ich problem 22.07.07, 10:17 daktylek napisał: > Niezupełnie, Royal chciała VI Republika, ale przer ... wybory :P Francuzi to mądry naród. Miast zmieniać numerek zabrali się do naprawy starego numerka, po pracy pijąc winko i jedząc sery. Polacy zabrali się za zmianę numerka - jak wyszło już widać. Odpowiedz Link Zgłoś
caria-caria Re: W twoim forumowym jadłospisie brakuje i sera i 22.07.07, 12:53 wina...a twój szczęśliwy numerek? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Przyjdzie czas, ze u nas też tylko takie będą 22.07.07, 12:16 spokojnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
niepismienny_niepoczytalny eksperyment liberalny 22.07.07, 12:28 na koniunkture w gospodarce najlepszy eksperyment liberalny Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga podatek liniowy z kwotą wolną 5 tys. 22.07.07, 12:44 i wszyscy wreszcie poczują co to jest sprawiedliwie płacić podatki. Wystarczy porównać emeryturę 700 PLN mies x12mies= 8400 - 5000 = 3400 opodatkowane 15% = 410 ! PLN rocznego podatku, a pensję 15000 mies x12mies=180000-5000= 130000-pod.15%= 19 500 PLN podatku! Liniowy, to najsprawiedliwszy podatek świata! PS. Przy obowiązkowej kwocie wolnej Odpowiedz Link Zgłoś
niepismienny_niepoczytalny Re: podatek liniowy z kwotą wolną 5 tys. 22.07.07, 12:54 czyli od emerytury jest podatek 5% a od tamtej pensji jest podatek 11% Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: podatek liniowy z kwotą wolną 5 tys. 22.07.07, 13:36 Od każdej jest 15% A kwota wolna osłania najsłabszych. Odpowiedz Link Zgłoś
niepismienny_niepoczytalny Re: podatek liniowy z kwotą wolną 5 tys. 22.07.07, 15:24 ta kwota wolna powoduje ze podatek nie jest liniowy, tamte liczby podane przez ciebie maja bledy, ale wyglada to tak: jak ktos zarabia 1250/miesiac to placi 10% na podatek jak ktos zarabia 2083/miesiac to placi 12% na podatek jak ktos zarabia 6250/miesiac to placi 14% na podatek kazdy kto zarabia wiecej placi coraz blizej 15% Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: podatek liniowy z kwotą wolną 5 tys. 22.07.07, 15:26 Ale TYLKO kwota wolna przekona CAŁE społeczeństwo do liniowego :-) To sie opłaca! Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: podatek liniowy z kwotą wolną 5 tys. 22.07.07, 12:57 jaa_ga napisała: > Liniowy, to najsprawiedliwszy podatek świata! > Najspawiedliwszy , to jest taki gdzie sie placi ok 3% od tego co zarabiasz , dla najmniej i sredniozarabiajacych w tym skladka zdrowotna i emerytalna. I jak chcesz zlożyc pod koniec roku zeznanie podatkowe to je składasz i jeszcze ci podatek zwracają.Jak nie to nie. A sumy nizsze ,od tych które u nas sie odcina pracownikowi na skladke zdrowotna i emerytalna - płaci zaklad pracy. Jak sie chce to można. Ale gdzie tam POLSKIM POLITYKOM DO HISZPANSKICH. Buty im czyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: podatek liniowy z kwotą wolną 5 tys. 22.07.07, 19:18 Chcesz powiedzieć, że w Hiszpanii składa sie zeznanie roczne dobrowolnie?... Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: podatek liniowy z kwotą wolną 5 tys. 23.07.07, 11:16 Jest określona średnia(nawet nie najnizsze zarobki tylko srednie) do której składa sie zeznanie roczne dobrowolnie. Powyżej tej sredniej -obowiazkowo.Czyli ludzie najmniej i srednio zarabiajacy , składają je dobrowolnie i głównie po to by uzyskać zwrot podatków , zapłaconych w ciagu roku. Odpowiedz Link Zgłoś
otumaniony.zomowiec Kampania już się rozpoczęła... ;-) 22.07.07, 12:48 tinyurl.com/26ygt4 Odpowiedz Link Zgłoś
buraque wolałbym żeby wróciła III RP 22.07.07, 13:38 jaa_ga napisała: > A po nocy nastanie dzień > A po burzy słońce choć najważniejsze jest żeby zakończyła się IV Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Re: wolałbym żeby wróciła III RP 22.07.07, 13:42 a co jeszcze zostało do zagrabienia przez komuchow? czy to raczej parcie na koryto? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Zapytaj Kaczyńskiego 23.07.07, 01:47 goldenwomen3 napisała: > a co jeszcze zostało do zagrabienia przez komuchow? czy to raczej parcie na kor > yto? W krajach arabskich ten kto krzyczy łapać złodzieja przeważnie jest złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
gniazdo.torunskich.szerszeni Re: Zapytaj Kaczyńskiego 23.07.07, 11:12 hummer napisał, że oldenwomen3 napisała: "W krajach arabskich ten kto krzyczy łapać złodzieja przeważnie jest złodziejem." a ja dodaję inne przysłowie arabskie: "Nie śmiej się zbyt szeroko, bo ukradną ci zęby" Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday IV wylatuje z numeracji bo to był półfaszyzm czyli 22.07.07, 19:30 PiSypospolita a nie Rzeczypospolita. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Tak się nie da. Historia jest jak matematyka 23.07.07, 01:23 Dzieci będą się w szkole uczyć o tym sromotnym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
gniazdo.torunskich.szerszeni Re: Nadchodzi V RP 23.07.07, 11:15 jaa_ga napisała: A po nocy nastanie dzień A po burzy słońce ____ A po trąbie powietrznej zniszczenia i płacz poszkodowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Nadchodzi V RP 23.07.07, 11:22 Byle nie plaga toruńskich szerszeni :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer I "nowe się jutro wykuwa powoli (oj... 03.08.07, 18:34 ...jak powoli)" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga I "nowe się jutro wykuwa coraz szybciej 08.08.07, 10:35 oj, coraz szybciej :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
cat8 Re: Nadchodzi V RP 03.08.07, 18:36 jaa_ga napisała: > A po nocy nastanie dzień > A po burzy słońce >---------------- bi.gazeta.pl/im/1/2175/z2175621G.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Nadchodzi V RP 03.08.07, 18:47 Żeby nadeszła V RP musi najpierw przyjść ptasia grypa.Podobno jest już w Bramie Morawskiej(Czechy),no to już blisko! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Skąd u was takie wisielcze nastroje? 03.08.07, 18:47 jaa_ga napisała: Nadchodzi V RP > A po nocy nastanie dzień > A po burzy słońce ---> Nie martwcie się, IV RP takich jak wy funkcjonalnych też potrzebuje. Bez was byłoby po prostu smutno. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuroslip [...] 03.08.07, 19:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: PiS i tak da tym szumowinom łupnia 03.08.07, 19:05 Pis nie wygra tych wyborów. Uczciwie , ich nie wygra , chyba ze je sfalszuje. I dobrze o tym wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek PiS i tak da tym szumowinom łupnia 03.08.07, 19:11 cassidy_i napisała: > Pis nie wygra tych wyborów. > Uczciwie , ich nie wygra , chyba ze je sfalszuje. > I dobrze o tym wiemy. ---> I z tą porażającą wiedzą, umieszczoną w pamiętnikach i na taśmach, uciekasz za granicę? A nie obawiasz się, że tam cię przyjaciele wykorzystają i "uaktywnią" polonem? Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: PiS i tak da tym szumowinom łupnia 03.08.07, 19:17 1normalnyczlowiek napisał: > cassidy_i napisała: > > Pis nie wygra tych wyborów. > > Uczciwie , ich nie wygra , chyba ze je sfalszuje. > > I dobrze o tym wiemy. > > ---> I z tą porażającą wiedzą, umieszczoną w pamiętnikach i na taśmach, uci > ekasz > za granicę? A nie obawiasz się, że tam cię przyjaciele wykorzystają i > "uaktywnią" polonem? Mieszkalam wśród przyzwoitych i uczciwych ludzi pietnaście lat, maly nierozumny człowieczku.Tylko pis jest zdolny , do wszystkiego co najgorsze, nikt więcej. A ja nigdzie puki co nie uciekam. Natomiast nie miałam innego wyjścia jak udokumentowac wszystko co sie dotąd wydarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek PiS i tak da tym szumowinom łupnia 03.08.07, 20:12 cassidy_i napisała: > Mieszkalam wśród przyzwoitych i uczciwych ludzi pietnaście lat, maly nierozumny człowieczku. ---> Widzisz, pozory myliły - nie byli tacy przyzwoici i uczciwi... > Tylko pis jest zdolny , do wszystkiego co najgorsze, nikt więcej. ---> Tylko pis jest zdolny zdjąć maski świętym krowom... nikt więcej. > A ja nigdzie puki co nie uciekam. ---> Nie dziwię się, że zmieniłaś zdanie. > Natomiast nie miałam innego wyjścia jak udokumentowac wszystko co sie dotąd > wydarzyło. ---> Trzymaj z daleka od magnesów. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_siurek Wychowanie patriotyczne PiS zwycięży 03.08.07, 19:13 www.youtube.com/watch?v=MPj9uUX1_yQ&search=hymn%20pis "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Nadchodzi V RP 06.08.07, 18:26 Nawet layout się zmienił na tę okoliczność. ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Nadchodzi V RP 06.08.07, 18:40 No widzisz? Czujesz ten powiew świeżości? :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Nadchodzi V RP 06.08.07, 18:44 Świeżości? Jedzie jakimś trupem z szafy. ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nadchodzi V RP 06.08.07, 18:56 t-800 napisał: > Świeżości? Jedzie jakimś trupem z szafy. ;-] Ależ!... to trup "czwartej"... :| Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Nadchodzi V RP 06.08.07, 18:42 jaa_ga napisała: > A po nocy nastanie dzień > A po burzy słońce > Dreszcze niespokojne ogarniają kaczy świat,bo w V rp będą świat oglądać już zza krat.Polecam Łódż ul Smutna.A Zwerg und Null-Ziober nach haken! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nadchodzi V RP 06.08.07, 18:45 jaa_ga napisała: > A po nocy nastanie dzień > A po burzy słońce > A kiedy to będzie ? „Może w maju, może w grudniu, może jutro po południu, w każdym razie - dzisiaj nie.” Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Jak będzie RP No 10, to mnie 06.08.07, 19:09 obudźcie. Mam propozycję. Każdej partii przypisać nr RP. PiS już wiemy nr IV. SLD pewnie 2 i 1/2, PO może RP no V i tak dalej. Kiedy jakas partia wygra wybory to RP przyjmuje właściwy numer. A jakie to ułatwienie dla przyszłych historyków. Jest numerek i już wiadomo kto rządził! No i koniecznie trzeba stosować pełną nazwę na którą proponuję: Rzeczpospolita Polska nr ..... imienia Jana Pawła II. Odpadnie nudne nazywanie jego imieniem różnych obiektów, ulic i placów. M. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Robię co mogę! 06.08.07, 21:32 Opluwam IV RP przy lada okazji. Opowiadam dowcipy o Kaczorach. Jestem wykształciuchem i znam języki. A to jest zbrodnia przeciwko zdrowej tkance narodu! Co jeszcze mogę zrobić poza wrzuceniem głosu do urny wyborczej? M. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque nie chcę V RP 06.08.07, 22:51 jaa_ga napisała: > A po nocy nastanie dzień > A po burzy słońce domagam się powrotu III! Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Ja chce 8 RP 06.08.07, 23:45 czemu 8 ? bo tak. bo ja tak chce. i tak ma byc. hołk jarek Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Na dobre i złe chwile - dla wszystkich:-) 07.08.07, 10:39 Jonasz Kofta "Tyle lat jestesmy razem, moja miła Ale wszystko tak, jak trzeba, chyba nie jest Gdy musimy się codziennie przekonywać Że ty dla mnie, a dla ciebie ja istnieję Przecież nie mam żadnej innej poza tobą I mieć nie chcę. Tyś jest wieczna i jedyna. Naszym sercom zagroziła tak, jak słowom Niedokrwistość, zniechęcenie i rutyna. To normalne, że mieć chcesz nareszcie spokój A na wiosnę grządki zasiać i zagrabić Ale wiesz, bywają różne pory roku A tak życia, jak tapczanu, nie ustawisz... Kiedy niebo nad głowami ciąży chmurnie Twoje oczy wciąż mnie śledzą niespokojnie Ja dla ciebie chyba zawsze byłem durniem Co nic nie wie, nic nie umie, nic nie pojmie Nie ma takiej gorzkiej prawdy, moja miła Która dla mnie byłaby nie do zniesienia Jesli rzecz nam jaka serca podzieliła To tchórzliwe i naiwne przemilczenia... Póki czas, lepiej odważnie ze mną pomów Zanim w złości lepszy numer ci wykręcę Chyba prawo mam, by w moim własnym domu Bardziej w oczy mi patrzono, mniej-na ręce Wiem na pewno, że ze sobą wytrzymamy Chociaż życie nam układa sie nieprosto Nie możemy rozstać się, trzasnąwszy drzwiami Moja miła, moja bliska, moja POLSKO." Ten wiersz niezmiennie, od wielu lat, mnie wzrusza..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga H u r r a a a a :-)))))))))) 11.08.07, 19:45 Żeby cos się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć t r z e b a m a r z y ć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hanej Oj, naiwność, naiwność, PiS będzie dalej rządzić 11.08.07, 19:59 Tusk przy flaszkach wina utworzył z kaczorem POPiS i dalej będą szaleć chłopcy z CBA i prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś