Dodaj do ulubionych

esencja pisowatosci

23.07.07, 00:00

dawno nie czytalem rownie eksibicjonistycznej demonstracji (pro)pisowskiej
mentalnosci. ci ludzie sa nie tylko rasitami ale rowniez nic nie wiedza o
wspolczesnym swiecie. dlatego formuluja rownie absurdalne tezy jak ta ze
polskie sb potrafi maniplulowac amerykanskimi sedziami. ponoc ma cos tu do
rzeczy kolor skory...

toz to czysta paranoja. jesli ich idole sa tacy sami - to oznacza ze polska
rzadza opzonieni w rozwoju ciemni i zli ludzie

cytuje komentarz do sprawy ekstradycji mazura napisany przez zadeklarowanego
zwolennikia pisu na pozor sprawnego intelektualnie:

>>
Podziekowania?

A za co? Murzyn [sedzia] dal sie zmanipulowac cwanym esbekom jak Bieszynski.
Od poczatku
mialem obawy jak tylko zobaczylem ta czarna malpe. Nalezy mu sie solidny
kopniak w czarny zad. Kto to widzial, zeby czarnuchy mieszaly sie w sprawy
bialych ludzi w ich sprawach wyrokujac? Piecdziesiat lat temu w USA byloby to
nie do pomyslenia. Pisza cos, ze sekretarz stanu moze wydac decyzje wbrew
opinii sadu, ale Condi tez z buszu afrykanskiego sie wywodzi, wiec marne to
pocieszenie.
<<

oburzajace
Obserwuj wątek
    • trzymilionowy.post To po prostu zwykły kretyn, że akurat kibicuje 23.07.07, 00:08
      pisserii. No cóż widocznie mu imponują.
      • bush_w_wodzie to jeden z inteligentniejszych z nich 23.07.07, 00:11
        i niezle sie na ogol maskuje

ciekaw jestem jak reszta kaczego fanklubu z tego forum odniesie sie do tej
        wypowiedzi
      • 440417mz Re: To po prostu zwykły kretyn, że akurat kibicuj 23.07.07, 00:19
        A mnie ciągle nurtuje pytanie?Czy w PiSie są tacy sami ludzie tylko,podobni do
        zwolenników PiSu jakich spotykam rzadko bo rzadko,ale w dużym
        mieście-Katowicach.Niscy,starsi,bardzo katoliccy i tak jakby cokolwiek
        niedouczeni.Szczególnie zastanawia mnie niski wzrost tych sympatyków.Broń Boże
        nie śmieję sie z czyjegoś wzrostu,ale jest normą że fanatycy PiSu są trochę
        niewyrośnięci(?).Coś w tym jest.
        • longeta Re: To po prostu zwykły kretyn, że akurat kibicuj 23.07.07, 00:23
          440417mz napisał:że fanatycy PiSu są trochę
          > niewyrośnięci(?).Coś w tym jest.

To zabawne jacy jesteście żałośni,mam 190 cm.wzrostu,no może nie fanatyk ale
          sympatyk PiS,u,bo to najlepszy rząd odkąd pamiętam:-)))
          • wariant_b Re: To po prostu zwykły kretyn, że akurat kibicuj 23.07.07, 00:25
            No widzisz, a nas ciągle nurtuje pytanie: dlaczego oni są tacy mali.
          • trzymilionowy.post Re: To po prostu zwykły kretyn, że akurat kibicuj 23.07.07, 00:26
            longeta napisał:To zabawne jacy jesteście żałośni,mam 190 cm.wzrostu,no może
            nie fanatyk ale
            > sympatyk PiS,u,bo to najlepszy rząd odkąd pamiętam:-)))

Żałosne to jest w twoim wydaniu przytoczenie tylko małego fragmentu wypowiedzi
            > 440417mz.
          • 440417mz Re: To po prostu zwykły kretyn, że akurat kibicuj 23.07.07, 00:47
            Chyba zauważyłeś że pisałem o fanatykach PiSu.A sądząc po Twoich wypowiedziach
            na forum takim nie jesteś.Napisałem też że w dużym mieście spotykam tylko
            kurduplowatych,fanatycznych i skleryczałych zwolenników PiS.A mam dużo
            znajomości i bywam w wielu środowiskach,różnych.Zresztą na Śląsku kaczory nie
            mają szans.A dzikie kaczory już dawno wyzdychały.A zresztą co się będę
            tłumaczył,podałem to jako ciekawostkę którą zauważyłem wokół siebie.A moją uwagę
            rozśmiesza widok Giertycha obok dwóch kurdupli:Leppera i Kaczyńskiego,a w tle Gosiu!
        • obseerwator Re: To po prostu zwykły kretyn, że akurat kibicuj 23.07.07, 00:24
          440417mz napisał:

to po prostu kompleksy.

PiS to partia ludzi z kompleksami.
          • longeta Re: To po prostu zwykły kretyn, że akurat kibicuj 23.07.07, 00:31
            obseerwator napisał:> PiS to partia ludzi z kompleksami.

Widoczne kompleksy to:
            nieustanna nagonka fanatyków PO,po przegranych wyborach,ale cóż tylko"mali"
            ludzie nie potrafią przegrywać:-)
            • wariant_b Prorok jaki, czy co? 23.07.07, 00:44
              Tylko"mali" ludzie nie potrafią przegrywać:-)
        • gryziec Re: To po prostu zwykły kretyn, że akurat kibicuj 23.07.07, 00:27
          440417mz napisał:
          > jest normą że fanatycy PiSu są trochę
          > niewyrośnięci(?).Coś w tym jest.

Masz rację. Swoje kompleksy rekompensują nadprodukcją żółci.

"Dziś w Polsce rządzą ludzie, którzy nie są w stanie obronić przed zakonnikiem
          czci własnej żony, a porywają się na twardą politykę wobec Niemiec Rosji. Widać
          wyraźnie, że zakonnik może sobie mówić co chce i jak chce, jest bezkarnym
          właścicielem sukcesu wyborczego, który jeśli zechce propaguje, jeśli nie,
          sprzeda komuś innemu, chętnych do ratowania Polski' nie brakuje. Ci dwaj nie
          będą podskakiwać, już dla ich partyjnych kolegów taśmy są prowokacją, najwyżej
          setnym już incydentem. Ci dwaj sprzedadzą Polskę, czyniąc z niej pośmiewisko
          świata, skansen religijny i cywilizacyjnym Europy, sprzedadzą za 5% głosów, a
          propaganda komunistycznej partii PiS przerobi to na wielki akt patriotyczny.
          Polska jeszcze nigdy nie została sprzedana za takie grosze. Co gorsze to była
          transakcja barterowa, w której za ponad 1000 lat tradycji i dorobku narodowego,
          Polska otrzymała profanację katolicyzmu, karykaturę polskości, patologię
          patriotyzmu, margines intelektualizmu, oraz kopię PRL okraszoną `katolickim'
          fundamentalizmem, który bezczelnie nazywa się przyszłością narodu. Jeśli
          przywódcy narodu lokują przyszłość narodu w patologii, profanacji, karykaturze
          i marginesie, dopuszczają się zbrodni na narodzie i z tego powinni przez naród
          zostać rozliczeni, do czego już wkrótce powinna nadarzyć się okazja.
          www.matka-kurka.net/post/?p=829
    • wujaszek_joe z bogiem na ustach sieją nienawiść 23.07.07, 00:13
      to jest obrzydliwe
      "Od poczatku mialem obawy jak tylko zobaczylem ta czarna malpe. Nalezy mu sie
      solidny kopniak w czarny zad."
      pewnie uważa się za chrześcijanina
    • piotrgdansk18 Czy na podstawie powyższego postu można 23.07.07, 00:27
      stwierdzić, iż esencją platfusizmu jest bolszewizm? Gdybym był, jak towarzysz
      b_w_w, bolszewikiem i stosował zasadę odpowiedzialności zbiorowej naskrobałbym,
      że tak. Ale nie jestem, znam normalnych platformersów (a nawet gdybym nie
      znał...), więc skrobać tego nie będę.

• bush_w_wodzie Re: Czy na podstawie powyższego postu można 23.07.07, 00:33
        piotrgdansk18 napisał:

> stwierdzić, iż esencją platfusizmu jest bolszewizm? Gdybym był, jak towarzysz
        > b_w_w, bolszewikiem i stosował zasadę odpowiedzialności zbiorowej
        naskrobałbym,
        >
        > że tak. Ale nie jestem, znam normalnych platformersów (a nawet gdybym nie
        > znał...), więc skrobać tego nie będę.
        >
        >

dobra. mnie juz zapisales do bolszewii. moglbym ci wyjasnic ze nie pierwszy
        dzien czytam forum i wiele tekstow czytalem -oraz ze powyzszy tekst napisal
        jeden z bardziej intelignetnych i kulturalnych zwolennikow pis na tym forum.
        ale nie sadze by to mialo cos zmienic

no ale skoro juz jestes i mnie oceniles - to teraz moze napisz co sadzisz o
        zacytowanym tekscie i jego autorze.
        • piotrgdansk18 ? 23.07.07, 00:59
          Gdybym zebrał do kupy kilka postów niejakiego zablokowanego czy podobnego
          elementu, który literalnie nic poza epitetami z siebie nie wydala i
          stwierdził: "oto mentalność platfuserii - nie dość, że debile, bo niczego do
          rzeczy od nich spodziewać się nie sposób to jeszcze skończone chamstwo i
          żuleria" to wszystko byłoby OK? Można by takowe bolszewickie generalizacje w
          stosunków do pisiaków (bom sam nie-pisowiec) zrozumieć, gdyby partyjni PiSu
          wyznawali jakieś rasistowskie teorie, albo coś co przynajmniej mogłoby się o to
          ocierać.

PS. Co mam oceniać i komentować? Jakieś kibolskie wynurzenia? A może jeszcze
          każde psie gó.., które rano mijam w parku mam kontemplować?
          • bush_w_wodzie Re: ? 23.07.07, 01:19
            piotrgdansk18 napisał:

> Gdybym zebrał do kupy kilka postów niejakiego zablokowanego czy podobnego
            > elementu, który literalnie nic poza epitetami z siebie nie wydala i
            > stwierdził: "oto mentalność platfuserii - nie dość, że debile, bo niczego do
            > rzeczy od nich spodziewać się nie sposób to jeszcze skończone chamstwo i
            > żuleria" to wszystko byłoby OK? Można by takowe bolszewickie generalizacje w
            > stosunków do pisiaków (bom sam nie-pisowiec) zrozumieć, gdyby partyjni PiSu
            > wyznawali jakieś rasistowskie teorie, albo coś co przynajmniej mogłoby się
            > o to ocierać.

masz racje ze generalizacje sa niebezpieczne. ta wypowiedz jest wyjatkowo
            wyrazista - ale ma pewne cechy ktore spotykam zarowno w wypowiedziach liderow
            pis - jak i w publikacjach zyczliwych pisowi dziennikarzy i w postach
            zwolennikow pis na forum

chodzi o przekonanie - ze jak ktos zrobi cos wbrew pisowi to jest to:
            agent / komuch / czlonek ukladu / michnikoid / niedolustrowany

jak cos sie nie uda ziobrze etc. to zawsze winny jest uklad i zli ludzie
            podatni na wplywy michnika / niemcow / liberalow etc.

element rasistowski jest w isotcie rzadki w wypowiedziach kierownictwa pis i
            nie na nim sie skupilem omawiajac cytat. mysle ze rasistowski charakter tej
            wypowiedzi pojail sie ad hoc - trzeba bylo jakos wyjasnic istotna porazke pisu
            i ziobry

i tu wlaczyl sie autorowi stsndardowy schemat opisany powyzej

gdyby proces byl w poslce - to sedzia zapisany zostalby do esbecji i `znanych
            srodowisk'. a ze byl w usa - to dalo sie rzucic tylko na kolor jego skory

>
            > PS. Co mam oceniać i komentować? Jakieś kibolskie wynurzenia? A może jeszcze
            > każde psie gó.., które rano mijam w parku mam kontemplować?
            >

rozumiem zatem ze moj post byl dla ciebie bardziej ciekawy i/lub oburzajacy niz
            ten cytowany?
            • warsawyak Rozmawiasz z czołowym antysemitą 23.07.07, 14:31
              A ksenofobia posunięta do granic paranoi z takich typków jak smok, aron czy
              znany nam skądinąd abram aż cieknie. Wystarczy omijać takie inwidua jak michaś z
              daleka. To właśnie uskuteczniam w realu, tej samej drogi życiowej trzymam się w
              wirtualu. Pozwalając sobie na generalizację, powiem, że z malującego się rysu
              charakterologicznego można wysnuć wniosek, że to ludzi niefajni (eufemistycznie
              mówiąc).
      • kum.z.antalowki Ależ to PiS jest awangardą proletariackich mas 23.07.07, 00:41
        a Platforma reprezentuje biznes, wykształciuchów i inne podejrzane "elyty". No
        nie? Gdybyś, homosiu, napisał, że liberalna, prowolnorynkowa i
        obywatelsko-samorządowa Platforma jest partią bolszewicką - to byś po prostu
        napisał nieprawdę i piramidalną głupotę. Ale jeśli chcesz wypisywać brednie,
        jesli odczuwasz potrzebę robienia z siebie idioty - to wal śmiało
        • piotrgdansk18 Re: Ależ to PiS jest awangardą proletariackich ma 23.07.07, 01:07
          kum.z.antalowki napisał:

> a Platforma reprezentuje biznes,

Ten większy, pewnie tak. Ze średnim i mały jest różnie.

> wykształciuchów

Czyli takich wykształconych debili? Inteligentów wśród platfusów nie ma? Sam
          paru takich znam, więc tu przegiąłeś, qm ;)

i inne podejrzane "elyty". No
          > nie? Gdybyś, homosiu,

Homoś to homoś, ja to ja.

napisał, że liberalna, prowolnorynkowa i
          > obywatelsko-samorządowa

Gadamy poważnie czy robimy se jaja? Bo tera to już sie pogubiłem.
    • mietowe_loczki Re: esencja pisowatosci 23.07.07, 00:46
      Dlaczego nie podajesz nicka autora tej wypowiedzi?
      • obseerwator Re: esencja pisowatosci 23.07.07, 00:48
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=66233562&a=66234506
      • mietowe_loczki Re: esencja pisowatosci 23.07.07, 00:49
        No dobra, znalazłam sama. Ale dlaczego napisałeś, że to jeden z inteligentnych,
        nie rozumiem. Obrażasz kilka sensownych osób na tym forum, które sympatyzują z
        PiS.
        • obseerwator Re: esencja pisowatosci 23.07.07, 00:58
          jeśli mnie pytasz - a nie busha - to odpowiadam, że autor rzeczonej wypowiedzi
          jednak prezentuje inny poziom inteligencji niż np. kiko , piotrgdansk, nowytor
          czy normalnyczlowiek, którzy są awangardą PiS na FK
          • mietowe_loczki Re: esencja pisowatosci 23.07.07, 01:04
            Założę się, że kiko to tak naprawdę jakiś nudzący się w pracy administrator
            Agory, bo, rozumiem, miłość jest ślepa, ale nie do tego stopnia. Ktoś
            ewidentnie robi sobie jaja.
            • obseerwator Re: esencja pisowatosci 23.07.07, 01:06
              nie sądze.

to jest klasyka typu Pan Edward ze Szczecina. (jak nie wiesz o czym pisze, to
              wrzuć na youtube w wyszukiwarkę Pana Edwarda). Niektórzy tak mają.
            • elfhelm Re: esencja pisowatosci 23.07.07, 01:09
              Kiko to na pewno ktoś robiący sobie jaja. Coś jak kecaw czy leszab. Nie da się
              być aż tak...
              • obseerwator Re: esencja pisowatosci 23.07.07, 01:11
                da się.

kecaw i leszab też jaj nie robią.

jaja robią osobnicy typu prawicowa.kasia (albo krysia - nie pamiętam), tylko,
                że im się nudzi zabawa po kilku dniach.
              • mietowe_loczki Re: esencja pisowatosci 23.07.07, 01:11
                No bo co innego myśleć o wpisach w stylu: Zbignieeeew jest moim największym
                idolem albo Mój ukochany pan prezydęt buzi buzi buzi.
    • michal00 Niebywale 23.07.07, 00:49
      Po prostu porazajace.
      • mietowe_loczki Re: Niebywale 23.07.07, 00:50
        Sam się znalazł, bałwanek.
      • michal00 ps 23.07.07, 00:57
        jesli nie zauwazyles, ze to prowokacja wobec autora watku obzywajacego ludzi
        Ziobry i cieszacego sie z wypuszczenia Mazura, to naprawde kiepsko z toba. W
        sumie widzac twoje ostatnie produkcje moglem sie tego spodziewac.
        • obseerwator Re: ps 23.07.07, 01:00
          dobrze kombinujesz, ale lepiej będzie wyglądać, jak zaczniesz się tłumaczyć, że
          ktoś ci swiński numer wykręcił, włamał się na skrzynkę i stąd taki wpis.
          • michal00 Re: ps 23.07.07, 01:06
            a po co mialbym sie tak tlumaczyc? Przeciez wyraznie widac, ze w miare rozsadny
            czlowiek nie sformuluje na serio takiego pogladu jaki wyrazilem w tamtym
            wpisie. Ciebie nie znam, ale buszowi sie dziwie, ze sie od razu nie
            zorientowal. chyba pisofobia zrobila swoje.
            • obseerwator Re: ps 23.07.07, 01:07
              Przeciez wyraznie widac, ze w miare rozsadny
              >
              > czlowiek nie sformuluje na serio takiego pogladu jaki wyrazilem w tamtym
              > wpisie

i znów sie tłumaczysz - jest to rzekłbym żałosne.
              • michal00 dom wariatow 23.07.07, 01:18
                • 440417mz Re: dom wariatow 23.07.07, 01:21
                  Czyli nazwa wariat wydaje ci się sympatyczniejsza niz idiota?Ale kluczysz,jak
                  zwierzyna po swoim głupim odkryciu się!
            • mietowe_loczki Re: ps 23.07.07, 01:08
              W miarę rozsądny faktycznie nie.

Przyznaj się, że ci głupio teraz, bo im dalej będziesz brnął, tym większego
              pacanka będziesz z siebie robił.
        • mietowe_loczki Re: ps 23.07.07, 01:02
          Nie tłumacz się teraz jak baba, bo to żałosne.
        • 440417mz Re: ps 23.07.07, 01:08
          Odwracanie kotu ogona w wykonaniu Michała.Czyżby czym innym było twierdzenie
          kaczora na Jasnej Górze:Tu jest Polska,tu są Polacy,a ja 100 kilometrów dalęj to
          nie byłem w Polsce,nie jestem Polakiem?Takie hasła to gorzej niż rasizm,to
          zbrodnia skłócania narodu.To debilizm umysłowy,póżniej usptawiedliwiany
          semantyczną pomyłką.Tylko to nie są pomyłki,bo powiedziane było prawie tak samo
          w Gdańsku.Oto jest kwintesencja PiSyfizmu.
          • joella.r racja, i to już nie zostawia marginesu 23.07.07, 01:22
            na żart
        • wariant_b Re: ps 23.07.07, 01:23
          michal00 napisał:
          > jesli nie zauwazyles, ze to prowokacja wobec autora watku obzywajacego ludzi
          > Ziobry i cieszacego sie z wypuszczenia Mazura, to naprawde kiepsko z toba.

Dowcip udał Ci się prawie tak jak Prezesowi o Lepperze.

A swoją drogą, podrzuciłem tam link z uzasadnieniem wyroku.
          Przeczytałeś oczywiście?
          • michal00 Re: ps 23.07.07, 01:42
            Akurat nie tam, ale z uzasadnieniem sie spotkalem. Niewatpliwie sedzia niezle
            sie przejechal po materiale dowodym. Trudno mi jednak wyrokowac na ile jego
            stanowisko jest uzasadnione, bo nie znam materialu dowodowego. Nie bede udawal
            madrzejszego niz osobisty obronca mazura w Polsce- kruszynski, ktory stwierdzil
            tylko, ze akt sprawy nie zna ale sadzi, ze sedzia wiedzial co robi tak
            orzekajac. Mozna dawac wiare sedziemu albo i nie. Moje watpliwosci budza dwie
            rzeczy:
            1. Dlaczego amerykanska prokuratura doprowadzila do zatrzymania mazura i
            popierala w procesie strone polska, skoro ten material podobno byl tak slaby?
            2. Dlaczego ten sam sedzia, ktory tak sie przejechal po dowodach trzymal na ich
            podstawie goscia 9 miesiecy w areszcie i nie zgodzil sie na kaucje?

Trudno mi wytlumaczyc ten dysonans pomiedzy uzasadnieniem wyroku a powyzszymi
            kwestiami.
            • joella.r spróbuję ci odpowiedzieć 23.07.07, 01:55
              amerykańska prokuratura w postępowaniu ekstradycyjnym nie ma wiele (właściwie nie ma nic) do powiedzenia, jest tylko pełnomocnikiem strony polskiej, delikwenta zatrzymuje się nas podstawie wniosku bez dalszych uzasadnień (póki co), wcześniej Department of Justice sprawdza fromalność wniosku
              sędzia nie zgodził się na kaucję, ponieważ sprawie nadano klauzulę szczególnej ważności, a on nie zgłębił jeszcze uzasadnienia wniosku, był natomiast bomardowany różnymi wnioskami z obu stron
              • michal00 Re: spróbuję ci odpowiedzieć 23.07.07, 02:04
                amerykańska prokuratura w postępowaniu ekstradycyjnym nie ma wiele (właściwie n
                > ie ma nic) do powiedzenia, jest tylko pełnomocnikiem strony polskiej,
                delikwent
                > a zatrzymuje się nas podstawie wniosku bez dalszych uzasadnień (póki co),
                wcześ
                > niej Department of Justice sprawdza fromalność wniosku

Nie bardzo mi sie chce wierzyc, ze na podstawie dowolnego swistka z dajmy na to
                Mozambiku albo Korei polnocnej mozna wpakowac do pudla kazdego obywatela USA i
                oskarzac go przed sadem. Musi byc jakas kontrola merytoryczna.

sędzia nie zgodził się na kaucję, ponieważ sprawie nadano klauzulę szczególnej
                > ważności, a on nie zgłębił jeszcze uzasadnienia wniosku, był natomiast
                bomardow
                > any różnymi wnioskami z obu stron

Zaraz, zaraz - od momentu zatrzymania do momentu odmowy kaucji uplynal ponad
                miesiac. Wydaje mi sie, ze sprawa kaucji jest jednak dosc istotna i nie bardzo
                mi sie chce wierzyc, ze sedzia nie zapoznal sie z dowodami. Kolejna kwestia -
                Keys na rozprawie w listopadzie mowil, ze przewiduje zakonczenie sprawy za dwa
                miesiace. Tymczasem sprawa trwala znacznie dluzej. Wszystko to moim zdaniem
                wskazuje, ze rzecz wcale nie byla tak oczywista a dowody tak bezwartosciowe jak
                sie teraz twierdzi.
                • 440417mz Re: spróbuję ci odpowiedzieć 23.07.07, 02:16
                  Prokuratura i sąd w Berlinie wydały zgodę na rewizję mieszkania Polki tam
                  zamieszkującej.Berlinczycy oparli się w głównej mierze na zaufaniu do ministra
                  sprawiedliwości RP.Okazało się że to zaufanie prawne miedzy instytucjami
                  pqaństwowymi zostało nadużyte przez Ziobrę.Mianowicie okazało się że przeciwko
                  ojcowi tej pani nie jest prowadzone żadne sledztwo.Ot tak tylko sobie Ziober
                  napisał we wniosku o pomoc prawną.Teraz ta pani wystąpi do sądu o odszkodowanie
                  za bezprawną(?)rewizję.Na przyszłość sądy w innych krajach nie będą ufać
                  polskiemu wymiarowi sprawiedliwości.Bo polscy ministrowie manipulują
                  dowodami.Sąd w USA też zajął stanowisko ufne w rzetelność Ziobry,jako
                  przedstawiciela polskiego było nie było rządu,przecież sojusznika USA.Dobrze że
                  E Mazur deklaruje że nie wystąpi o odszkodowanie.Ale tylko deklaruje,na razie.
                  • michal00 Re: spróbuję ci odpowiedzieć 23.07.07, 02:19
                    To o czym piszesz jest ewidentna pomylka polskiej prokuratury. Prawdopodobnie
                    byla jakas zbieznosc nazwisk albo cos w tym stylu. Sprawa Mazura to zupelnie
                    cos innego.
                    • 440417mz Re: spróbuję ci odpowiedzieć 23.07.07, 02:38
                      Znowu beznadziejnie bronisz Ziobry.W Berlinie nie było pomyłki tylko to była
                      kwintesencja PiSu.Bo ojciec tej pani budował kiedyś dom dla Kondriatuka(dibrego
                      znajomego Kwacha).Przeciwko Kondriatukowi tez nie prowadzono śledztwa mimo że we
                      wniosku do Berlina wymieniono go jako podejrzanego.To nie była pomyłka ale
                      świadome i bezczelne szukanie haków na Kwacha u wszystkich jego znajomych.Ale
                      jak to u Ziobry,wełny mało krzyku wiele,mówił diabeł strzygąc kota.Za dużo tego
                      tivi wrzasku a mało efektów.no i po drodze haniebne wpadki fałszerstw.Oto
                      śmietana(kwintesencja)PiSu.Nie bron już tak desperacko tej zatęchłej reduty Ziobera.
                      • michal00 Re: spróbuję ci odpowiedzieć 23.07.07, 02:49
                        Ja tej sprawy nie znam, wyrazilem tylko pewne przypuszczenie, ale to co piszesz
                        kupy sie nie trzyma. Jak podasz wiecej wiarygodnych szczegolow to pogadamy.
                        Rozumiem, ze zarzucasz prokuraturze zwykle falszerstwo, tak? Tak czy inaczej
                        nie ma to nic wspolnego ze sprawa Mazura, gdzie sedzia amerykanski
                        zakwestionowal wiarygodnosc swiadka.
                  • wariant_b Re: spróbuję ci odpowiedzieć 23.07.07, 02:44
                    440417mz napisał:
                    "Dobrze że E Mazur deklaruje że nie wystąpi o odszkodowanie.Ale tylko
                    deklaruje,na razie."

To jest Ameryka. Jego adwokat nigdy by mu tego nie darował. I sobie.
            • wariant_b Re: ps 23.07.07, 02:02
              Jeszcze raz je staranniej przeczytaj, bo jest bardzo klarowne.
              Jeśli się nie mylę, to pierwszy jego przypadek, że musiał oddalić wniosek.
              Szczególnie zafascynowała mnie ocena materiałów, które zostały dosłane
              już po złożeniu wniosku.

Pytania są banalne:
              - ponieważ o to prosiliśmy i strona amerykańska starała się nam pomóc
              na ile mogła. Więcej nie mogła.

A teraz Ty odpowiedz na moje pytanie:
              - Na podstawie czego, oprócz deklaracji słownych Ziobry wnosisz, że chciał
              on doprowadzić do ekstradycji Mazura. Moim zdaniem - tylko grał na zwłokę.
              Jakoś w mojej świadomości śmierć Papały i Dębskiego dziwnie się wiążą.
              • michal00 Re: ps 23.07.07, 02:10
                Pytania są banalne:
                > - ponieważ o to prosiliśmy i strona amerykańska starała się nam pomóc
                > na ile mogła. Więcej nie mogła.
                >

Chcesz przez to powiedziec, ze w USA Polska jest tak powazana, ze jankesi sa
                gotowi zapuszkowac Bogu ducha winnego czlowieka, swojego obywatela i podatnika
                na pare miesiecy, aby przypodobac sie ministrowi Ziobro? Wybacz, ale to sie
                kupy nie trzyma.

- Na podstawie czego, oprócz deklaracji słownych Ziobry wnosisz, że chciał
                > on doprowadzić do ekstradycji Mazura. Moim zdaniem - tylko grał na zwłokę.
                > Jakoś w mojej świadomości śmierć Papały i Dębskiego dziwnie się wiążą.

Na podstawie tego, ze jezdzil w tej sprawie osobiscie do USA, a na szale
                postawil swoj osobisty prestiz chociazby. Gdyby nie chcial ekstradycji, to nie
                robilby tyle szumu, bo i po co?

Moim zdaniem - tylko grał na zwłokę.
                > Jakoś w mojej świadomości śmierć Papały i Dębskiego dziwnie się wiążą.

Obawiam sie, ze nie masz racji.
                • michal00 Re: ps 23.07.07, 02:14
                  i jeszcze cos - wiele sie w Polsce mowilo o powiazaniach Mazura z CIA jako o
                  przeszkodzie dla ekstradycji. Gdyby rzeczywiscie to byla prawda, to mielibysmy
                  jakies wytlumaczenie zachowan strony amerykanskiej.
                  • wariant_b Re: ps 23.07.07, 02:24
                    Żadne, daliby nam dyskretnie do zrozumienia, że ekstradycja jest nierealna
                    lub skorzystali z okazji. W końcu podstawiony agent może DUŻO powiedzieć.
                    • michal00 Re: ps 23.07.07, 02:29
                      >Żadne, daliby nam dyskretnie do zrozumienia, że ekstradycja jest nierealna

hmmm. W ten sposob wlasciwie przyznaliby sie, ze to byl ich agent w Polsce.

>lub skorzystali z okazji. W końcu podstawiony agent może DUŻO powiedzieć.

Ale komu i o zym mialby mowic. nie rozumiem.
                      • wariant_b Re: ps 23.07.07, 02:36
                        > >lub skorzystali z okazji. W końcu podstawiony agent może DUŻO powiedzieć.
                        > Ale komu i o zym mialby mowic. nie rozumiem.

Temu, co chciałby usłyszeć, to co chciałby usłyszeć, a CIA chciałoby powiedzieć.
                        Też obstawiam ten wariant. Jest bardziej prawdopodobny.
                        • michal00 Re: ps 23.07.07, 02:57
                          To sie robi coraz bardziej zawile zwlaszcza w srodku nocy. Co w koncu uwazasz?
                          Byl Mazur agentem czy nie? Jezeli byl, to dlaczego go Amerykanie nie wydali? Bo
                          Ziobro celowo przedstawil takie dowody, zeby sad je odrzucil? Daj jakas szersza
                          wykladnie.
                          • 440417mz Re: ps 23.07.07, 03:10
                            Bo Mazur prowadził interesy nie tylko z ludżmi z lewicy.Jako dobry biznesmen
                            obstawiał naprawdę wszystkie opcje polityczne.A tak szczerze to myślę że miał
                            też powiązania interesów też z przedsiębiorcami z kręgu PC.Przeciez SLD doszedł
                            do władzy 3 lata po zabójstwie.A w tych 3 latach mimistrem sprawiedliwości był L
                            Kaczyński,jego zastępcą Ziobro.W MSWiA był znany tropiciel majątku po PZPR M
                            Biernacki.Wszystkie partie mają swój interes aby Mazur nie mówł w Polsce.A
                            sposób i styl wniosku o ekstradycję,stwarza domniemanie że była to celowo
                            robiona sprawa w tak ordynarnie nieudolny sposób.Inneg racjonalnego
                            wytłumaczenia być nie może,oprócz oczywiście całkowitego debilizmu Ziobry,o co
                            go nie podejrzewam.W końcu przecież jest absolwentem UJ.
                            • wariant_b Re: ps 23.07.07, 03:23
                              Masz na myśli tak zwany "dowód Ziobry", ten z niszczarką.
                              Czyli afiszował się z tymi, z którymi nie robił lewych interesów,
                              a nie afiszował z tymi, z którymi je robił. A wiesz co, bardzo
                              logiczne. Pewnie też bym tak się zachowywał.

A UJ to bardzo porządna uczelnia. Zwłaszcza kierunki ścisłe.
                          • wariant_b Re: ps 23.07.07, 03:11
                            Istotą agenta jest to, że nie nosi plakietki z napisem "Tajny agent".
                            Skąd ja mogę wiedzieć. Gdyby był, lub gdyby nie był agentem, zachowanie
                            strony amerykańskiej powinno być takie samo. Jak w pokerze.

Nie sądzę, żeby Ziobro przedstawił lewe dokumenty. Prawdę mówiąc, nie uważam
                            go za dość rozgarniętego, żeby prowadził samodzielną politykę. Na potwierdzenie
                            może wystarczy fakt, że Kaczyński wywalił Sikorskiego i Dorna, a nie Ziobrę.
                            Miałem kiedyś nieprzyjemność oglądać w TV panią wiceminister sprawiedliwości.
                            Jeśli otacza się ludźmi swojej miary, do tej pory nie rozumie uzasadnienia.
                            Po prostu mu się to w głowie nie mieści - JEGO wniosek odrzucili.
                            • 440417mz Re: ps 23.07.07, 03:29
                              Kadry PiSu to ich byłby problem gdyby nie byli u władzy.Kadry PiSu też
                              doprowadzą PiS do klęski.Mnie bardziej boli głowa że i Tusk otacza się
                              miernotami,a wszystkie gwiazdy na niebie wskazują że dojdzie do władzy.Będzie PO
                              bis pis?Znowu Ziobrowate zagrywki i wstyd na cały świat?
                              • wariant_b Re: ps 23.07.07, 03:45
                                Nie kadry, bo te od biedy mogliby jakoś pozbierać lub pożyczyć,
                                a schizofrenia paranoidalna. A tego trudno się pozbyć.

Też tego najbardziej się obawiałem, że będziemy mieli POPiS z większością
                                konstytucyjną. Koszmar nocny. Ale kiedy PiS desygnował Marcinkiewicza,
                                już wszystko było jasne - jak wygra Tusk, będzie koalicja z premierem
                                Lechem Aleksandrem. I cud, a te zwykle się nie zdarzają.
                • wariant_b Re: ps 23.07.07, 02:33
                  michal00 napisał:
                  > Chcesz przez to powiedziec, ze w USA Polska jest tak powazana, ze jankesi sa
                  > gotowi zapuszkowac Bogu ducha winnego czlowieka, swojego obywatela i podatnika
                  > na pare miesiecy, aby przypodobac sie ministrowi Ziobro? Wybacz, ale to sie
                  > kupy nie trzyma.

Nie. Nie jest tak poważana i chęci w nich żadnej. Ale tak się robi. Rutynowo.
                  W symetrycznej sytuacji zachowalibyśmy się podobnie, a potem pewnie wydali.
                  Ale to jest wynik naszych problemów z niezależnością sądów, a nie ich.

> Na podstawie tego, ze jezdzil w tej sprawie osobiscie do USA, a na szale
                  > postawil swoj osobisty prestiz chociazby. Gdyby nie chcial ekstradycji, to nie
                  > robilby tyle szumu, bo i po co?

Chyba nie zostaniesz politykiem, skoro sam odpowiadasz na swoje pytania
                  i nawet o tym nie wiesz. Właśnie dlatego.

> Obawiam sie, ze nie masz racji.
                  Obawiam się, że mam. Mogło chodzić o te same pieniądze.
                  • michal00 Re: ps 23.07.07, 02:42
                    "Nie. Nie jest tak poważana i chęci w nich żadnej. Ale tak się robi. Rutynowo.
                    W symetrycznej sytuacji zachowalibyśmy się podobnie, a potem pewnie wydali.
                    Ale to jest wynik naszych problemów z niezależnością sądów, a nie ich."

"Tak sie robi" kazdy moze powiedziec. Gdyby isc tym tokiem rozumowania, to w
                    wyniku kaprysu jakiegos rzadu mozna by zapuszkowac kazdego Amerykanina.

"Chyba nie zostaniesz politykiem, skoro sam odpowiadasz na swoje pytania
                    i nawet o tym nie wiesz. Właśnie dlatego."

Politykiem na pewno nie zostane, ale zalozenie ze taki ambicjoner jak Ziobro
                    mialby angazowac swoj prestiz po to, zeby nie dopuscic do ekstradycji Mazura
                    wydaje mi sie piramidalna bzdura. Zaraz wyjdzie na to, ze ukryl dowody i zlecil
                    zabojstwo Papaly. Mam wrazenie, ze jaja sobie robisz.

> Obawiam sie, ze nie masz racji.
                    Obawiam się, że mam. Mogło chodzić o te same pieniądze.

A co Ziobro ma z tymi pieniedzmi wspolnego?
                    • wariant_b Re: ps 23.07.07, 02:58
                      michal00 napisał:
                      > "Tak sie robi" kazdy moze powiedziec. Gdyby isc tym tokiem rozumowania, to w
                      > wyniku kaprysu jakiegos rzadu mozna by zapuszkowac kazdego Amerykanina.

Dokładnie tak. Zatrzymać i zapuszkować do czasu, aż sąd go wypuści.
                      O ile sąd zgodzi się na zapuszkowanie do czasu rozprawy, bo nie musi.
                      Dylematy sędziów nie są problemem Rządu Amerykańskiego.

> Mam wrazenie, ze jaja sobie robisz.

W zasadzie tak. Niemniej sygnalizuję, że to co mówią politycy ma się nijak
                      (i częściej służy maskowaniu) do tego, co w praktyce robią. Wrzeszcząc o walce
                      z korupcją PiS poupychał swoich niekompetentnych (nawet nie będę mówił jak
                      niekompetentnych, ale przesłuchania Skrzypka ciągle odbijają mi się czkawką)
                      ludzi gdzie się tylko dało. Jest to jedno z najczęstszych źródeł korupcji,
                      gdybyś przypadkiem nie wiedział: niewłaściwy człowiek na niewłaściwym miejscu
                      i nie podlegający obiektywnej (niezależnej) kontroli.

> A co Ziobro ma z tymi pieniedzmi wspolnego?
                      Nie wiem. Jednak nie słyszało się, żeby to były pieniądze SLD.
                      Osobiście zaczął bym odpytywanie od pana Andrzeja ..., z zresztą po co gadać.
                      • 440417mz Re: ps 23.07.07, 03:19
                        Mnie też w uszach gra jeszcze ten Skrzypek.Wielokrotnie robiłem sobie riplej
                        tego występu skrzypka na słomianym dachu.Brrrrr.A Kuchciński jeden z liderów
                        PiS,przecież ten sierota w sektorze prywatnym na zachodzie nie dostał by posady
                        stróża nawet,bo kiedyś też ćpał.A w PiSie jest jedną z najważniejszych gwiazd.To
                        dlaczego mam oceniać dobrze Zero-Ziobera.Ze o rowerze i tych co jest ich dwóch
                        nie wspomnę.No i niektórzy obrońcy PiSu na tym forum idący w zaparte!
                        • wariant_b Re: ps 23.07.07, 03:33
                          Prawda, że koszmar. A to tylko czubeczek lodowej góreczki.
                          Rzeczników Praw sobie przypomnij. Nowych członków TK przeanalizuj.
                          W terenie, w Radach Nadzorczych, są jeszcze gorsze bęcwały.

Co do tego, jak będą wyglądały rządy PiS mam jasność od czasu wyboru Krukowej.
                          Pełną jasność, bo intuicję mam jeszcze sprzed kilkunastu lat.
                          Jak skończą też się domyślam. To ta sama intuicja.
                          • 440417mz Re: ps 23.07.07, 03:46
                            Jak mają takiego genialnego stratega to bez pudła można określić wartość tych
                            kadr.A co powiedziec o tych co ich wybrali tzn o ich elektoracie?Rzadko ich
                            spotykam to zastanawiam się czy nie było jakiegoś wyborczego przekretu.Albo
                            zbiorowgo szaleństwa 11 % uprawnionych do glosowania.Czyli spożycia grzybka
                            halucygonnego w postaci kościoła toruńskiego.Pozdrawian i życzę dobrej nocy!
                    • wariant_b Re: ps 23.07.07, 14:10
                      michal00 napisał:
                      > ... taki ambicjoner jak Ziobro mialby angazowac swoj prestiz ...

Przetłumaczyłem na angloamerykański. Przeszukałem najczęstsze konteksty
                      znaczeniowe. Bezskutecznie. Mam pytanie: co to jest prestiż ministra Ziobry?
                      • 440417mz Re: ps 23.07.07, 14:24
                        Ten prestiż Zero-Ziobera pochodzi od słowa prestidigitator,ale marny bo
                        PiSyfiasty.Uważam że on swoją prawniczą niekompetencję świadomie użył aby Mazur
                        jednak siedział cicho w USA.Że to była taka pogróżka,jak zacznie paplać
                        niepotrzebne rzeczy,to ponowi się starania o ekstradycję.Takie granie mazura
                        kajdaniarskiego jako wiszący miecz Damoklesa.
    • wariant_b Re: esencja pisowatosci 23.07.07, 19:59
      Czy ktoś ze zwolenników PiS ma jeszcze jakieś wątpliwości?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka