douglasmclloyd 24.07.07, 18:12 Pod tytułem "Jak hartował się moher". Niestety nie znam autora. Za wszelką pomoc z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mak67 Re: Poszukuję książki 24.07.07, 18:15 Polecam ci jak hartowała się stal autora coprawda nie pomne ale łatwiej ją zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Poszukuję książki 24.07.07, 18:17 mak67 napisał: > Polecam ci jak hartowała się stal autora coprawda nie pomne ale łatwiej ją > zrozumiesz Podobała ci się? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Poszukuję książki 24.07.07, 18:20 prawidłowy tytuł brzmi-"jak gremplował się moher".opisał to szczegółowo papcio muchomorek. Odpowiedz Link Zgłoś
gryziec Re: Poszukuję książki 24.07.07, 18:22 Książki jako takiej nie znajdziesz. To leci w odcinkach: "Największą rolę w zmianie tych postaw odegrało i odgrywa od piętnastu już lat Radio Maryja i wyrosłe z niego dzieła, które są w rzeczywistości mediów absolutnym wyjątkiem, jak jastrząb pośród gołębi, prawdziwa szkoła patriotyzmu, polskości, miłości Boga i bliźniego. www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=9168 Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Poszukuję książki 24.07.07, 18:38 gryziec napisała: > Książki jako takiej nie znajdziesz. To leci w odcinkach: > > "Największą rolę w zmianie tych postaw odegrało i odgrywa od piętnastu już lat > Radio Maryja i wyrosłe z niego dzieła, które są w rzeczywistości mediów > absolutnym wyjątkiem, jak jastrząb pośród gołębi, prawdziwa szkoła patriotyzmu, > > polskości, miłości Boga i bliźniego. > www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=9168 To musi zostać wydane. Giertych zrobi z tego lekturę obowiązkową. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Poszukuję książki 24.07.07, 18:22 douglasmclloyd napisał: > Pod tytułem "Jak hartował się moher". Niestety nie znam autora. Za wszelką > pomoc z góry dziękuję. nastapilo przeklamanie. tytul tej ksiazki brzmi: `jak koltunil sie moher' mysle ze jej autorami powinni zostac poslanka szczypinska i michal kaminski Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Poszukuję książki 24.07.07, 18:53 Przecież moheroinie zawsze były kołtuniaste,bardziej niż Pani Dulska sto lat temu.Pytanie za sto punktów:Co było pierwsze,skołtuniony moher czy kołtun zmoherowany? Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: Poszukuję książki 24.07.07, 18:23 Najpierw przeczytaj "Jak walczyć z platfusem i degeneracją mózgu"! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Poszukuję książki 24.07.07, 18:25 sądząc po pisuarach i rydzykowej armii metody z tej ksiązki są nieskuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Poszukuję książki 24.07.07, 19:11 Kikunia a piosenkę znasz:"mam chusteczkę haftowana wszystkie cztery rogi..."? Odpowiedz Link Zgłoś
zelazny.karzel.wasyl Na W. Owczych to Mohair szczyną traktują (ludzką) 24.07.07, 18:30 żeby miał mięciutkie włókna. Odpowiedz Link Zgłoś
gryziec Re: Na W. Owczych to Mohair szczyną traktują (lud 24.07.07, 18:49 zelazny.karzel.wasyl napisała: > Na W. Owczych to Mohair szczyną traktują prawdę mówiąć, Ojciec Malwersant robi to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: Na W. Owczych to Mohair szczyną traktują (lud 24.07.07, 18:52 Proponuję jeszcze jedną : "Jak pieski gryzły i szczekały a karawana szła i szła..." Odpowiedz Link Zgłoś
gryziec Re: Na W. Owczych to Mohair szczyną traktują (lud 24.07.07, 18:54 kiiiko napisała: > Proponuję jeszcze jedną : > "Jak pieski gryzły i szczekały a karawana szła i szła..." ... aż zaszła? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj szukaj w hucie katowice 24.07.07, 18:48 douglasmclloyd napisał: > Pod tytułem "Jak hartował się moher". Niestety nie znam autora. Za wszelką > pomoc z góry dziękuję. > A co stalowe mochery już sOM? "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Poszukuję książki 24.07.07, 19:02 Tak w duchu internacjonalistycznej pomocy,pomagam:autorem tej powieści był M Ostrowski.Ale ja już w latach 50-tych wiedziałem że to fikcja,pseudo tylko.Bo wytwory ówczesnej literatury były owocem pracy wspólnej.Coś w rodzaju dzisiejszego w IVrp,czyli solidarnego kaczego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Poszukuję książki 24.07.07, 19:05 coś słyszałam o ksiązce:"Jak sie haftował..."Czy "Jak se haftował ..." Też autora nie znam. Podobno Leppier za każdym razem jak go z koalicji wywalają, zaczyna książkę pisać.Nie wiem czy wydał już jakąś? Może pamiętniki? Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Poszukuję książki 24.07.07, 21:10 A ja czytałem książkę:Kaczor(Timur)i jego drużyna.Skąd sowieci wiedzieli że powstanie takie cuś.Proroki jakoweś?Albo kaczor bral książki znajdujace się w bibliotece ojca i realizuje idee w nich zawarte.Coś za dużo w nich myśli z ówczesnych(lata 50-te)lektur obowiązkowych.Powracają stare echa wychowawcze taty Rajmunda? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Sądzę, że niejaka kikooś wiodąca bohaterka 24.07.07, 21:00 henryk.log7 napisał: > "Jak hartował się moher" mogłaby dar Oj.Dyra użyczyć;) Ojciec inwestor jeszcze nie napisał pracy doktorskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Autorzy sa znani to Andrzej Zagozda i Andrzej Ja- 24.07.07, 21:04 godzinski ;) pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Poszukuję książki 24.07.07, 21:34 douglasmclloyd napisał: > Pod tytułem "Jak hartował się moher". Niestety nie znam autora. Za wszelką > pomoc z góry dziękuję. > Czy "Jak hartowała się stal" nie wystarczy? Władza wydaje się być znajoma i czyny społeczne też:) Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki dysponuję fragmentem 24.07.07, 21:38 dysponuję fragmentem książki "Jak sfilcował mi sie moher" autorstwa jarosława Ka.... (tu mi ktos urwał kartkę) Rozdział pierwszy Postanowiłam wyprać moher razem z ulubionymi rajstopkami i wtedy... (tu znowu jakaś plama na papierze) ... mama skrzyczała mnie i za karę - cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: dysponuję fragmentem 24.07.07, 21:41 Dokończę...i za karę kazała trzymać rączki na kołderce. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_bg Nie udwaj skromnego, to drugi tom Twojej biografii 24.07.07, 21:46 po "Jak hartował się pusty łeb". Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Nie udwaj skromnego, to drugi tom Twojej biog 24.07.07, 22:09 Lepszy pusty łeb niż nawalony halucynogennymi grzybkami-rydzykami z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: Dlaczeeego??? - cd 24.07.07, 22:19 Dlaczego taki badziewny wątek trwa i trwa a mój - wspaniały - jest na Oślej??? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=66430160 Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Dlaczeeego??? - cd 24.07.07, 22:27 Jedni piszą pięknie o brzydactwie,drudzy brzydko o pięknie.To jest podstawowa znajomośc abecadelnika forumowego.Bo ilu to można zniesć peanów na temat czarownicy,której nie chce nawet bronić jej luby. Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: Dlaczeeego??? - cd 24.07.07, 22:30 coś jest na rzeczy, niech ci będzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk448 Re: Poszukuję książki 24.07.07, 22:37 douglasmclloyd napisał: > Pod tytułem "Jak hartował się moher". Niestety nie znam autora. Za wszelką > pomoc z góry dziękuję. > Pomyliłeś tytuły, moher się nie hartuje, tytuł w oryginale "Jak filcował się moher". Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Poszukuję książki 24.07.07, 22:40 kamyk448 napisał: > douglasmclloyd napisał: > > > Pod tytułem "Jak hartował się moher". Niestety nie znam autora. Za wszelk > ą > > pomoc z góry dziękuję. > > > > Pomyliłeś tytuły, moher się nie hartuje, tytuł w oryginale "Jak filcował się mo > her". To jest właśnie hartowany moher ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gryziec Re: Poszukuję książki 24.07.07, 22:44 Hmmmm, zbierając do kupy wszystkie światłe porady, wychodzi na to, że poszukiwany tytuł brzmi: "Jak haftuje się w moher" Odpowiedz Link Zgłoś