Dodaj do ulubionych

Caritas brzydzi się forsą

24.07.07, 21:55
od Rolling Stonesów
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4338720.html
Obserwuj wątek
    • venus99 Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 21:57
      to jest prawdziwy cud!!!!!
    • off_nick Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 21:58
      joella.r napisała:

> od Rolling Stonesów
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4338720.html================================================================================

A mnie brzydzą Rolling Stones.
      No i co w związku z powyższem?
      • venus99 Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 21:59
        nic.
        • splkm Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 22:01
          No właśnie.
          Gdyby to było coś antykościelnego to byłoby to coś!
          A tak to zwykłe nic.
          • venus99 Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 22:13
            gdyby to było coś kościelnego to może ktoś by zwrócił uwagę.ale przy
            dzisiejszych nastrojach społecznych i powszechnym uwielbieniu chamstwa ojca
            malwersanta to wszelkie wystapienia antykościelne (co to znaczy antykoscielne?-
            może to są po prostu wystąpienia antyklerykalne?księża to nie kosciół.) nie
            robią żadnego wrażenia.
            • splkm Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 22:15
              "księża to nie kościół"
              to może do innych kościołów należymy..??
              dla ułatwienia dodam że ja do Rzymsko-Katolickiego.
              • venus99 Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 22:31
                księża to jedynie urzędnicy koscielni.jedni lepsi,drudzy gorsi.twoja
                przynależność jest twoja prywatną sprawą.mnie to nie interesuje.
                • splkm Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 22:32
                  No fakt.
                  A prace znajdują z ogłoszenia.
                  • venus99 Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 22:35
                    ich sprawa i tych którzy im płacą.
                    • splkm Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 22:37
                      Najwięcej to im płaci ten na górze.
                      W sumie racja...jego sprawa..
                      • venus99 Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 22:40
                        aż trudno wierzyć w żródło wynagrodzenia.patrząc na codzienną praktykę
                        poszczególnych księży i dokonywaną przez kościół jako instytucję grabież
                        majątku narodowego widać nieprzezwyciężoną miłość do mamony.
                        • splkm Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 22:41
                          na twoim miejscu złożyłbym doniesienie do prokuratury.
                          • venus99 Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 22:46
                            w tym państwie wyznaniowym i całkowitym ubezwłasnowolnieniu prokuratury jest to
                            bezcelowe.ale oczywiscie należy gromadzić wszystkie materiały na ten
                            temat.kiedys prawo zacznie obowiązywać również kościelnych.
                            • splkm Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 22:48
                              Wiesz co...masz tu maila...

faktyimity@faktyimity.pl

myślę że powinni ci pomóc.
                              • venus99 Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 22:49
                                podaj ten adres ojcu malwersantowi.jemu akurat może się przydać.
      • joella.r brzydzisz się teraz, czy zawsze tak miałeś 24.07.07, 22:16
        że ci się Stonesi nie podobali?
        • off_nick Re: brzydzisz się teraz, czy zawsze tak miałeś 24.07.07, 22:33
          joella.r napisała:

> że ci się Stonesi nie podobali?

===============================================================================

Nie lubiłam ich nigdy.
          Metallica is my love.
    • mmikki Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 22:00
      Caritas brzydzi sie MAŁĄ forsą
      • wos9 Re: Caritas brzydzi się forsą 24.07.07, 22:01
        mmikki napisał:

> Caritas brzydzi sie MAŁĄ forsą

Też tak myślę!!!
        • mmikki ale ojciec dyrektor 24.07.07, 22:02
          weżmie każda sumę i od każdego
          • marouder Tak, ten Caritas przegina z ekskluzywizmem:) 24.07.07, 22:06
            Tatko Tadeusz wezmie i na falach oraz lamach opluje w nagrode i dla
            przypomnienia cnoty pokory, nie ma to-tamto.
    • obraza.uczuc.religijnych Pierwsza dobra decyzja tej mafii. 24.07.07, 22:06
      Jestem w szoku.
    • frank_drebin Po wypowiedzi tej paniusi mam wrazenie, ze 24.07.07, 22:08
      agencja organizujaca koncert chce sobie zrobic darmowe publicyty i na koncercie
      i na katastrofie:
      "Brudne pieniądze od Rolling Stonesów"
      - Caritas doszedł do wniosku, że pieniądze przekazane przez Rolling Stonesów -
      ponieważ koncert będzie zagrany w trakcie żałoby narodowej - to są "brudne
      pieniądze". W związku z tym nie przyjmą tych pieniędzy dla rodzin ofiar. Wolą,
      aby rodziny nie dostały pieniędzy, a oni nie będą mieli z tym nic wspólnego -
      powiedziała we wtorek Anna Tańska z agencji Viva Art organizującej koncert The
      Rolling Stones. "Ale nie mamy z tym żadnego problemu, po prostu Fundacja Polsat
      sama będzie zbierać pieniądze" - dodała. "Spłyną na nie naprawdę duże kwoty" -
      zaznaczyła Tańska."
      • frank_drebin Czy ktos tu w ogole umie czytac ze zrozumieniem ? 24.07.07, 22:54
        "Pieniądze, które muzycy The Rolling Stones i sponsorzy środowego koncertu
        zespołu zdecydowali się przekazać rodzinom ofiar wypadku autokarowego we
        Francji, zostaną im wypłacone za pośrednictwem konta administrowanego jedynie
        przez Fundację Polsat, a nie przez Fundację Polsat i Caritas Polska, jak
        wcześniej planowano."
        Planowano ? Kto planowal ? Jakies wypowiedzi ? Przytoczenie jakichs rozmow na
        ten temat ? Nic tylko stwierdzenie, ze planowano, ktoremu zaraz zaprzecza jedna
        z zainteresowanych stron ....
        "Sekretarz generalny Caritas Polska, ksiądz Zbigniew Sobolewski zaprzeczył we
        wtorek, jakoby jego organizacja współdziałała w zbiórce pieniędzy na rzecz
        rodzin poszkodowanych w wypadku we Francji, podczas środowego koncertu The
        Rolling Stones."
        Gdzie sa jakiekolwiek wypowiedzi kogos z Fundacji Polsat potwierdzajace, ze w
        ogole planowano taka wspolna akcje ?
        I zaznacze jedno rozumiem, ze Stonesi zagraja .... Zycie musi sie toczyc.
    • off_nick Re: off_nick, co cię toczy? 24.07.07, 22:14
      henryk.log8 napisał:

Nic mnie nie toczy,troska moja dotyczy Jaggera Mick'a aby się nie rozsypał w
      trakcie koncertu albo i później a może wcześniej.
      • jdbad Re: off_nick, co cię toczy? 24.07.07, 22:17
        Ty się o niego nie martw, off nick:
      • marouder A The Doors tez nie lubisz?..bo frontman juz .. 24.07.07, 22:35
        ..prawie 40 lat nie zyje, pewnie nawet szkielet juz niekompletny..
        A tu popatrz i posluchaj:
        www.youtube.com/watch?v=7eqt37_85Do&mode=related&search=
        PS. Co ciebie naprade dzis ugryzlo off_nick?
        • off_nick Re: A The Doors tez nie lubisz?..bo frontman juz 24.07.07, 23:17
          marouder napisał:

> ..prawie 40 lat nie zyje, pewnie nawet szkielet juz niekompletny..
          > A tu popatrz i posluchaj:
          www.youtube.com/watch?v=7eqt37_85Do&mode=related&search=
          PS. Co ciebie naprade dzis ugryzlo off_nick?
          ================================================================================
          Powiem Tobie Andrzeju,że chyba zejdę niebawem na okoliczność nienawiści zewsząd
          mnie otaczającej.
          Pozdrawiam.
    • nowytor.nowytor8 Rolling Stones? Pamiętam kim byli. A teraz 24.07.07, 22:51
      ludzie "show-biznesu"?
      Przebrzmiała już, nudna muzyka, zwykłe starocie i nie dla tej muzyki miałem ich
      w sercu, jeno dla hardości ducha i pogardy dla "doczesności", a tu liczykrupy
      się pojawiły.
      Szkoda...
      • nowytor.nowytor8 miał rację Kurt Cobain. Lepsze to niż 24.07.07, 23:05
        w gó.. się zamienić - "ludzie show biznesu"
        • marouder A skad u ciebie mysli suicydalne tuz przed polnoca 24.07.07, 23:14
          ...mozna wiedziec?
    • nowytor.nowytor8 popieram babcie z Caritasu 24.07.07, 23:06

• marouder Marian Pażdzioch tez popiera Caritas!!/nt 24.07.07, 23:13

• nowytor.nowytor8 No więc, wie ktoś co się z Rolling Stonesami stało 24.07.07, 23:32

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka