Dodaj do ulubionych

Miller, bierz się do roboty!

26.06.03, 14:40
Jak już się postanowiłeś przyspawać do stołka, to przynajmniej zarób uczciwie
na swoją pensję. Chyba, że mamy pomyśleć, że trzymasz władzę dla samej
przyjemności trzymania władzy. Weź się za przygotowanie do akcesji, bo
niedługo stracisz ostatni swój argument - negocjacje kopenhaskie:

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plun_030626/plun_a_1.html
Obserwuj wątek
    • Gość: bratek Re: Miller, bierz się do roboty! IP: *.biaman.pl 26.06.03, 14:47
      kataryna.kataryna napisała:

> Jak już się postanowiłeś przyspawać do stołka, to przynajmniej zarób uczciwie
      > na swoją pensję. Chyba, że mamy pomyśleć, że trzymasz władzę dla samej
      > przyjemności trzymania władzy.

ALEZ OCZYWISCIE WCALE TAK NIE POMYSLIMY, NIBY SKAD? CZYZBYSMY MIELI DO TEGO
      PODSTAWY?
    • Gość: pierwszy sekretarz Re: Miller, bierz się do roboty! IP: *.acn.waw.pl 26.06.03, 14:55
      Stopień wykorzystania funduszy unijnych będzie zapewne niewiele wiekszy od
      poziomu alkoholu we krwi, jaki nie zwala jeszcze tow. Magistra z nóg.
    • Gość: JWZ Granice przyzwoitości IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 15:10

> Jak już się postanowiłeś przyspawać do stołka, to przynajmniej zarób uczciwie
      > na swoją pensję. Chyba, że mamy pomyśleć, że trzymasz władzę dla samej
      > przyjemności trzymania władzy. Weź się za przygotowanie do akcesji, bo
      > niedługo stracisz ostatni swój argument - negocjacje kopenhaskie:
      >
      >
      > www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plun_030626/plun_a_1.html

A co sądzisz o takiej ewentualności?
      Przedstawiany nam ze wszystkich stron czarny scenariusz jest w istocie misterną
      zagrywką zaplanowaną przez rządzące elity wspólnie z komisarzami UE. Dziś
      maksymalnie nastraszyć społeczeństwo, równocześnie ukazując światełko w tunelu.
      W ten sposób Miller będzie mógł na wiosnę ogłosić następne
      zwycięstwo: "patrzcie, Polacy - dzięki mnie wchodzimy do Unii bez żadnych
      sankcji UE, bo wszystkie zaległości nadrobiliśmy".
      Do tego dojdzie kilka obiecanek uzyskania ochłapów ze stołu pańskiego
      (unijnego).
      Dzięki temu zyska na popularności, co będzie dla niego obiecujące w obliczu
      zbliżających się wyborów.
      Jest to tym bardziej prawdopodobne, że wszystkie media przed referendum miały
      mordy w kuble, a teraz, jak na komendę śpiewają larum.

Pozdrawiam serdecznie.
      • kataryna.kataryna Re: Granice przyzwoitości 26.06.03, 15:27
        Gość portalu: JWZ napisał(a):

> kataryna.kataryna napisała:
        >
        > > Jak już się postanowiłeś przyspawać do stołka, to przynajmniej zarób uczci
        > wie
        > > na swoją pensję. Chyba, że mamy pomyśleć, że trzymasz władzę dla samej
        > > przyjemności trzymania władzy. Weź się za przygotowanie do akcesji, bo
        > > niedługo stracisz ostatni swój argument - negocjacje kopenhaskie:
        > >
        > >
        > > www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plun_030626/plun_a_1.html
        >
        > A co sądzisz o takiej ewentualności?
        > Przedstawiany nam ze wszystkich stron czarny scenariusz jest w istocie
        misterną
        >
        > zagrywką zaplanowaną przez rządzące elity wspólnie z komisarzami UE. Dziś
        > maksymalnie nastraszyć społeczeństwo, równocześnie ukazując światełko w
        tunelu.
        > W ten sposób Miller będzie mógł na wiosnę ogłosić następne
        > zwycięstwo: "patrzcie, Polacy - dzięki mnie wchodzimy do Unii bez żadnych
        > sankcji UE, bo wszystkie zaległości nadrobiliśmy".
        > Do tego dojdzie kilka obiecanek uzyskania ochłapów ze stołu pańskiego
        > (unijnego).
        > Dzięki temu zyska na popularności, co będzie dla niego obiecujące w obliczu
        > zbliżających się wyborów.
        > Jest to tym bardziej prawdopodobne, że wszystkie media przed referendum miały
        > mordy w kuble, a teraz, jak na komendę śpiewają larum.
        >
        > Pozdrawiam serdecznie.

Twoją teorię można rozważać tylko przy założeniu, że:
        - rząd Millera sprawnie i terminowo nas przygotował
        - jest głupi i nie chce się chwalić sukcesami, mimo tak niskiego poparcia
        - Rzepa i inni kłamią dla dobra rządu
        - unijnym komisarzom dobro Millera leży na sercu

To, że gazety nie biły na alarm przed referendum jest akurat zrozumiałe - gdyby
        wcześniej mówiono to co teraz, wiele osób by się dwa razy zastanowiło przed
        pójściem do urn. Osobiście uważam, że milczenie wtedy, przy założeniu, że po
        referendum się Millera zmobilizuje do pracy, było błędne, bo on swoje wygrał i
        teraz mu mogą naskoczyć.
        • Gość: JWZ Re: Granice przyzwoitości IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 15:47

> Twoją teorię można rozważać tylko przy założeniu, że:
          > - rząd Millera sprawnie i terminowo nas przygotował
          > - jest głupi i nie chce się chwalić sukcesami, mimo tak niskiego poparcia
          > - Rzepa i inni kłamią dla dobra rządu
          > - unijnym komisarzom dobro Millera leży na sercu

W tym rzecz, Miller i jego ekipa jest tylko pionkiem w tej grze, bardzo
          wygodnym zresztą - zrobi wszystko, co mu każą. Gdyby "rząd Millera sprawnie i
          terminowo nas przygotował" nie byłoby podstaw do takiego myślenia jak
          przedstawiłem, gdyż posiadałby znaczny margines niezależności. A tak jest
          umoczony i całkowicie zależny, podobnie jak to bywało drzewiej. Miller ma
          doświadczenie w służbie obcym mocodawcom.

> To, że gazety nie biły na alarm przed referendum jest akurat zrozumiałe -
          gdyby
          >
          > wcześniej mówiono to co teraz, wiele osób by się dwa razy zastanowiło przed
          > pójściem do urn. Osobiście uważam, że milczenie wtedy, przy założeniu, że po
          > referendum się Millera zmobilizuje do pracy, było błędne, bo on swoje wygrał
          i
          > teraz mu mogą naskoczyć.

Sama przyznajesz, że głos na "tak" został wyłudzony niegodnymi dziennikarza
          praktykami. Ciekawy, który z nich przyzna się do tych praktyk i kiedy? Dla mnie
          nazywanie tego procederu prostytuowaniem mediów jest obraźliwe dla samych
          prostytutek.
    • Gość: luv Re: Miller, bierz się do roboty! IP: 217.97.135.* 26.06.03, 15:13
      badżmy realistami. jest juz raczej za późno na to, żeby ta ekipa zrobiła to, o
      czym pisze w raporcie rzeczpospolita. możemy tylko liczyć na to, że unia nam
      odpuści. przypuszczam zresztą, że miller po cichu na to liczy.
    • Gość: aska95 Re: Miller, bierz się do roboty! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 26.06.03, 16:26
      Dobrze, że Ciebie nie przyspawano do tego forum. Trzeba mieć nieźle pomieszane
      w szarych komórkach, aby twierdzić, że tylko Miller jest odpowiedzialny za to,
      o czym pisze Rzepa. a może zaapelujesz do Czarneckich, Buzków i innych
      geniuszy, aby oddali swe tak ciężko zapracowane apanaże? Miller, przy całej
      swej głupocie nie mógłby narobić takich opóźnień, jeśli miałby odpowiedni etap
      prac zrobiony przez poprzedników. Ale nie chodzi przecież o katarynowaty
      obiektywizm, tylko aby gonić króliczka prawda? Susza w Wielkopolsce też jest
      dzisiaj winą Millera, bo nie sikał codziennie takich głupot jak Kataryna.
      Jeśli jesteś taką fanką Leszka, głupoty wysyłaj mu codziennie do jego
      kancelarii, a nie popisuj się publicznie. Nic boleśniejszego od odrzucenia
      głupiej baby przez faceta. To cały twój problem.
      • kataryna.kataryna Re: Miller, bierz się do roboty! 26.06.03, 16:39
        Gość portalu: aska95 napisał(a):

> Dobrze, że Ciebie nie przyspawano do tego forum. Trzeba mieć nieźle
        pomieszane
        > w szarych komórkach, aby twierdzić, że tylko Miller jest odpowiedzialny za
        to,
        > o czym pisze Rzepa. a może zaapelujesz do Czarneckich, Buzków i innych
        > geniuszy, aby oddali swe tak ciężko zapracowane apanaże? Miller, przy całej
        > swej głupocie nie mógłby narobić takich opóźnień, jeśli miałby odpowiedni
        etap
        > prac zrobiony przez poprzedników. Ale nie chodzi przecież o katarynowaty
        > obiektywizm, tylko aby gonić króliczka prawda? Susza w Wielkopolsce też jest
        > dzisiaj winą Millera, bo nie sikał codziennie takich głupot jak Kataryna.
        > Jeśli jesteś taką fanką Leszka, głupoty wysyłaj mu codziennie do jego
        > kancelarii, a nie popisuj się publicznie. Nic boleśniejszego od odrzucenia
        > głupiej baby przez faceta. To cały twój problem.

Anito Błochowiak, widzę, żeś już wróciła do formy po ostatnich wygłupach na
        komisji. Na szczęście Tobie odrzucenie przez Leszka nie grozi, jemu takie
        wierne są bardzo potrzebne bo ostatnio nawet partyjni koledzy na niego psioczą.
        A ja muszę smutek po odrzuceniu przez tego kieszonkowego macho odreagowywać na
        forum. A że Buzek winny, to wszyscy wiedzą. I że gruszki na wierzbie też.

• Gość: bratek Re: Miller i Anita IP: *.biaman.pl 26.06.03, 16:51
          no, to jest taka meska rywalizacja miedzy kobietami. Przesmieszne. Zgadzam sie
          calkowicie z nastepujacym diagnozowaniem: jesli ktos bredzi, to musi miec cos
          wspolnego z Anita Blochowiak. To musza byc rzeczy rodzinne.

> Gość portalu: aska95 napisał(a):
          >
          > > Dobrze, że Ciebie nie przyspawano do tego forum. Trzeba mieć nieźle
          > pomieszane
          > > w szarych komórkach, aby twierdzić, że tylko Miller jest odpowiedzialny za
          >
          > to,
          > > o czym pisze Rzepa. a może zaapelujesz do Czarneckich, Buzków i innych
          > > geniuszy, aby oddali swe tak ciężko zapracowane apanaże? Miller, przy całe
          > j
          > > swej głupocie nie mógłby narobić takich opóźnień, jeśli miałby odpowiedni
          > etap
          > > prac zrobiony przez poprzedników. Ale nie chodzi przecież o katarynowaty
          > > obiektywizm, tylko aby gonić króliczka prawda? Susza w Wielkopolsce też je
          > st
          > > dzisiaj winą Millera, bo nie sikał codziennie takich głupot jak Kataryna.
          > > Jeśli jesteś taką fanką Leszka, głupoty wysyłaj mu codziennie do jego
          > > kancelarii, a nie popisuj się publicznie. Nic boleśniejszego od odrzucenia
          >
          > > głupiej baby przez faceta. To cały twój problem.
          >
          >
          >
          > Anito Błochowiak, widzę, żeś już wróciła do formy po ostatnich wygłupach na
          > komisji. Na szczęście Tobie odrzucenie przez Leszka nie grozi, jemu takie
          > wierne są bardzo potrzebne bo ostatnio nawet partyjni koledzy na niego
          psioczą.
          >
          > A ja muszę smutek po odrzuceniu przez tego kieszonkowego macho odreagowywać
          na
          > forum. A że Buzek winny, to wszyscy wiedzą. I że gruszki na wierzbie też.
          >
          >
          >
      • basia.basia Re: Miller, bierz się do roboty! 26.06.03, 16:53
        Gość portalu: aska95 napisał(a):

> Ale nie chodzi przecież o katarynowaty obiektywizm, tylko aby gonić
        króliczka prawda?

>Nic boleśniejszego od odrzucenia głupiej baby przez faceta. To cały twój
        problem.

Aleś mnie Aśka rozśmieszyła!
        Widzę, że masz kompleks Kataryny. Śni Ci się po nocach, co?
        Żebym nie wiem ile myślała to bym nie wpadła na to,
        żeby dołożyć Katarynie upodobaniem do Millera.
        Na pierwszy rzut oka widać, że to Ty gustujesz w tym typie.
        Ale chyba wiesz, że o gustach się nie dyskutuje?
        Kochaj sobie tego Millera do upadłego ale nam tym głowy nie zawracaj!!!

• Gość: Platformers Daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzeczenia . IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.03, 19:35
      Poparcie dla SLD w czerwcu wzrosło o 5

Poparcie dla SLD wzrosło w miesiącu czerwcu o 5 %. Ciekawe dlaczego? Odpowiem
      krótko. Nic nie robicie tylko biadolicie zamiast działać razem. Dbacie tylko o
      krótkowzroczne interesy swoich ugrupowań.

• kataryna.kataryna Re: Daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzecze 26.06.03, 19:38
        Gość portalu: Platformers napisał(a):

> Poparcie dla SLD wzrosło w miesiącu czerwcu o 5 %. Ciekawe dlaczego? Odpowiem
        > krótko. Nic nie robicie tylko biadolicie zamiast działać razem. Dbacie tylko
        o
        > krótkowzroczne interesy swoich ugrupowań.

Jakich swoich ugrupowań?
        • Gość: Platforemers Re: Daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzecze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.03, 19:45

> Gość portalu: Platformers napisał(a):
          >
          >
          > > Poparcie dla SLD wzrosło w miesiącu czerwcu o 5 %. Ciekawe dlaczego? Odpow
          > iem
          > > krótko. Nic nie robicie tylko biadolicie zamiast działać razem. Dbacie tyl
          > ko
          > o
          > > krótkowzroczne interesy swoich ugrupowań.
          >
          >
          >
          > Jakich swoich ugrupowań?
          >
          JWZ pilnuje interesów UPR. Pierwszy sekretarz dba o LPR, przedstawiciele PiS
          też nie próżnują. Ale łączy ich tylko krytyka SLD. Nie mogą wypracować
          wspólnego programu działania. Czyli w tej chwili poza nami brak alternatywy dla
          obozu rządzących. Smutne.
          • kataryna.kataryna Re: Daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzecze 26.06.03, 19:47
            Gość portalu: Platforemers napisał(a):

>
            > > Gość portalu: Platformers napisał(a):
            > >
            > >
            > > > Poparcie dla SLD wzrosło w miesiącu czerwcu o 5 %. Ciekawe dlaczego?
            > Odpow
            > > iem
            > > > krótko. Nic nie robicie tylko biadolicie zamiast działać razem. Dbaci
            > e tyl
            > > ko
            > > o
            > > > krótkowzroczne interesy swoich ugrupowań.
            > >
            > >
            > >
            > > Jakich swoich ugrupowań?
            > >
            > JWZ pilnuje interesów UPR. Pierwszy sekretarz dba o LPR, przedstawiciele PiS
            > też nie próżnują. Ale łączy ich tylko krytyka SLD.

Spostrzegawczy jesteś, ja nie zauważyłam, żeby deklarowali takie sympatie.
          • Gość: pierwszy sekretarz Re: Daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzecze IP: *.acn.waw.pl 26.06.03, 19:51

>
            > > Gość portalu: Platformers napisał(a):
            > >
            > >
            > > > Poparcie dla SLD wzrosło w miesiącu czerwcu o 5 %. Ciekawe dlaczego?
            > Odpow
            > > iem
            > > > krótko. Nic nie robicie tylko biadolicie zamiast działać razem. Dbaci
            > e tyl
            > > ko
            > > o
            > > > krótkowzroczne interesy swoich ugrupowań.
            > >
            > >
            > >
            > > Jakich swoich ugrupowań?
            > >
            > też nie próżnują. Ale łączy ich tylko krytyka SLD. Nie mogą wypracować
            > wspólnego programu działania. Czyli w tej chwili poza nami brak alternatywy
            dla
            >
            > obozu rządzących. Smutne.

Ja dbam o interesy Partii. Coż, brakuje nam w niej oczywiście Macieja
            Giertycha, Bohdana Kopczyńskiego, Rszarda Bendera. Ale nie płaczemy nad
            rozlanym mlekiem!
          • Gość: JWZ Próżny trud czy światełko w tunelu IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 21:33

> też nie próżnują. Ale łączy ich tylko krytyka SLD. Nie mogą wypracować
            > wspólnego programu działania. Czyli w tej chwili poza nami brak alternatywy
            dla
            > obozu rządzących. Smutne.

Ponieważ wywołałeś mnie do tablicy, odpowiadam.
            Smutne jest to, że niewiele zrozumiałeś z lektury moich postów. Tak jak byś nie
            zauważył, że moja krytyka daleko wykracza poza SLD. Moja tu obecność to nic
            innego jak wołanie , niemal krzyk rozpaczy, o wspólny program i działanie na
            rzecz państwa obywatelskiego wszystkich dla których słowa Polak, Polska,
            Ojczyzna to nie tylko wyświechtany frazes. Gdybyś uważnie czytał, to byś
            wiedział, że chodzi mi o wspólne działanie ponad podziałami, z pominięciem
            obecnych partii politycznych. Po prostu nie widzę dla nich i z nimi perspektyw
            w pracy dla dobra wspólnego.
            Albo nieuważnie i wybiórczo je czytałeś - wyciągając pochopne wnioski, albo -
            moje pisanie jest tak koszmarnie zawiłe, że nie da się ustalić o co mi
            właściwie chodzi. Jeśli tak - nie pozostanie mi nic innego, jak zamilknąć.

Gwoli wyjaśnienia - z UPR łączą mnie dwie sprawy: podobny stosunek do
            gospodarki oraz referendum unijnego. A do partii żadnej nie należę i nigdy nie
            należałem. Natomiast, jeśli powstanie partia z wytyczonymi celami zbieżnymi z
            tymi, o których tu pisałem wielokrotnie - na pewno sie do niej zapiszę. Wiem
            tylko, że ta partia nie może być tworzona przez ludzi w jakiś
            sposób "umoczonych" w przeszłości.
            Pozdrawiam serdecznie.

• Gość: pierwszy sekretarz Re: Daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzecze IP: *.acn.waw.pl 26.06.03, 19:47
        Gość portalu: Platformers napisał(a):

> Poparcie dla SLD w czerwcu wzrosło o 5
        > Poparcie dla SLD wzrosło w miesiącu czerwcu o 5 %. Ciekawe dlaczego? Odpowiem
        > krótko. Nic nie robicie tylko biadolicie zamiast działać razem. Dbacie tylko
        o
        > krótkowzroczne interesy swoich ugrupowań.

My za to dbamy o interesy długookresowe!
        Szanowny Emerycie, zapisz sie więc do nas! Nam rośnie!
        • Gość: Emeryt Re: Daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzecze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.03, 20:41
          Gość portalu: pierwszy sekretarz napisał(a):

>
          >
          > My za to dbamy o interesy długookresowe!
          > Szanowny Emerycie, zapisz sie więc do nas! Nam rośnie!

Drogi Sekretarzu. Wywołany do odpowiedzi zostałem więc odpowiem bez uprzedniego
          przygotowania. Z uwagi na wiek te cele nie są w zasięgu moich zainteresowań.
          Natomiast temat aborcji , który w LPR-rze stanowi podstawowy punkt programu z
          tego samego powodu uniemożliwia mi wstąpienie w Wasze szerego. Zrozumiałem, że
          im bardziej dyskutujecie na te tematy to Wam rośnie. A u mnie nie ma to żadnego
          efektu.
          • Gość: pierwszy sekretarz Re: Daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzecze IP: *.acn.waw.pl 26.06.03, 21:44
            Gość portalu: Emeryt napisał(a):

> Gość portalu: pierwszy sekretarz napisał(a):
            >
            >
            >
            > >
            > >
            > > My za to dbamy o interesy długookresowe!
            > > Szanowny Emerycie, zapisz sie więc do nas! Nam rośnie!
            >
            > Drogi Sekretarzu. Wywołany do odpowiedzi zostałem więc odpowiem bez
            uprzedniego
            >
            > przygotowania. Z uwagi na wiek te cele nie są w zasięgu moich zainteresowań.
            > Natomiast temat aborcji , który w LPR-rze stanowi podstawowy punkt programu z
            > tego samego powodu uniemożliwia mi wstąpienie w Wasze szerego. Zrozumiałem,
            że
            > im bardziej dyskutujecie na te tematy to Wam rośnie. A u mnie nie ma to
            żadnego
            >
            > efektu.

Faktem jest że aborcja jest głównym punktem Naszej Partii.
            Jednakże zaniempokojenie moje budzi to, że Szanowny Emeryt myli nas z LPR.
            Jeśli stwierdzenie to oparte było o moje wypowiedzi na forum, chciałbym
            podkreślić, że ja w tej kwestii jestem wjątkiem, podobnie jak wyjątkiem jest
            tow. Sierakowska.
            Mówiąc "rośnie" miałem na myśli sondaże. Chyba. Pewny nie jestem bo w Naszej
            Partii jest ostatnio taka prawidłowość, że wysokość poparcia jest
            wprostproporcjonalna do długości niektórych organów naszych członków.
            • Gość: Emeryt Re: Daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzecze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.03, 23:12
              Drogi Sekretarzu.
              Być może zostałem wprowadzony w błąd. Ale to wszystko wina nazewnictwa. O ile
              wiem to sekretarze uchowali się w instytucji z tradycjami. Napewno zostali tam
              jeszcze sekretarze jego eminencji, itp. Natomiast przedstawiciele jedynie
              słusznej myśli lewicowej tytułują się przez: pan przewodniczący, jego wysokość
              baron, etc. Dlatego proszę o wybaczenie mi tego niewybaczalnego błędu. A
              wszystko to przez uwiąd starczy. Z poważaniem.
    • Gość: WC Re: Miller, bierz sie˛ do roboty! IP: *.sympatico.ca 27.06.03, 03:45
      kataryna.kataryna napisa?a:

> Jak juz˙ sie˛ postanowi?es´ przyspawac´ do sto?ka, to przynajmniej
      > zarób uczciwie na swoja˛ pensje˛.

Czasami tak gowno przyschnie do sedesu, ze az trzeba sedes wymienic!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka