Gość: Wojtie Re: Prokurator przesłucha posłów SLD w sprawie st IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 01:04 SYF ! Syf ! absolutny Syphilis jestem malym przedsiebiorca: chcialbym zatrudnic UCZCIWEGO POLITYKA i pokazywac go za pieniadze gawiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w34 Napisane 2000 a jakże pasuje do kolegów z SLD IP: *.sikornik.gliwice.pl 05.07.03, 01:25 Bóg bardzo niepodobają się na postawy ludzi, którzy odrzucają prawdę o Bogu, którą mają bo Bóg im ją objawił ponieważ cały czas widać w świecie jego cechy: potęgę i bóstwo. Obserwując i zastanawiając się nad wszechświatem można uświadomić sobie jak wielkie są dzieła Boga więc osoby zaprzeczające jego istnieniu nie mogą się wykręcić. Ponieważ jednak ludzie Ci, choć Boga w stworzeniu poznali, nie oddali mu czci jako Bogu pokopało się ich rozumowanie i zaciemniły się ich umysły. Myśląc, że są niesłychanie mądrzy w rzeczywistości stali się głupcami chwaląc się i ciesząc ze swych dzieł . Dlatego Bóg sprawił, że ich kierują się własnymi żądzami w sposób nie szanujący i niszczący ich własne ciała. Kobiety zaczęły uprawiać seks lesbijski a faceci zaczęli się pedalić by potem sami ponieść zapłatę na swoich ciałach chorując na AIDS i inne choróbska. Ich zakręcony rozum sprawił, że czynią rzeczy złe: są chciwi i kłamliwi, propagują ateizm, agnostycyzm i różne demoniczne religie wschodu. Zazdroszczą, zabijają, korumpują, podstępnie walczą o władzę a wszystko to w swojej pysze i zuchwałości, braku poszanowania dla zwyczajów i tradycji, bez serca i rozumu, wykorzystując wszystkie swoje zdolności do złego. Oni to, wiedząc że ci co tak robią mają przed Bogiem przechlapane nie tylko sami tak czynią ale również pochwalają i zachęcają innych aby tak czynili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek SLD - nie do końca zorganozowana grupa przestępcza IP: *.sikornik.gliwice.pl 05.07.03, 01:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krok jest tylko jedno wyjscie- sensowne..ale.. IP: *.sympatico.ca 05.07.03, 01:39 ....afery ,ktore sa wynikiem dzialalnosci czlonkow danej partii mozna rozwiazac tak.. (znam taki przyklad z kraju ,w ktorym mieszkam )....w trakcie nastepnego glosowania nie nalezy na nia nia glosowac...a jesli liczba glosow nie przekroczy ustalonego progu to dana partia przestaje automatycznie byc czlonkiem parlamentu......czesto oznacza to koniec partii....ALE! ...PARTIE I RZAD SA TAKIE JAK SPOLECZENSTWO...WLASCIWA DROGA TO .ZACZAC OD SIEBIE...PANOWIE I PANIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: jest tylko jedno wyjscie- sensowne..ale.. IP: *.biaman.pl 05.07.03, 01:43 Ciekawa propozycja. w naszym kraju też się zdarza, że partie nie wchodzą do parlamentu, choć wcześniej w nim były. Niestety, nie zdarza się to w przyapdku Partii Kolesiów. Takie jest życie, mało sprawiedliwe. Gość portalu: krok napisał(a): > ....afery ,ktore sa wynikiem dzialalnosci czlonkow danej partii > mozna rozwiazac tak.. (znam taki przyklad z kraju ,w ktorym > mieszkam )....w trakcie nastepnego glosowania nie nalezy na nia > nia glosowac...a jesli liczba glosow nie przekroczy ustalonego > progu to dana partia przestaje automatycznie byc czlonkiem > parlamentu......czesto oznacza to koniec > partii....ALE! ...PARTIE I RZAD SA TAKIE JAK > SPOLECZENSTWO...WLASCIWA DROGA TO .ZACZAC OD SIEBIE...PANOWIE I > PANIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonus No dobra .... IP: 207.236.126.* 05.07.03, 01:47 Przeczytalem wszystkie wypowiedzi. Podejrzewam, ze wiekszosc wypowiadajacych sie pisze z Polski. Mam do nich jedno pytanie: A KTO ich (SLD) wybral do zlobu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: No dobra ....ja tez mam pytanie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.07.03, 02:00 Gość portalu: Polonus napisał(a): > Przeczytalem wszystkie wypowiedzi. Podejrzewam, ze wiekszosc wypowiadajacych > sie pisze z Polski. > Mam do nich jedno pytanie: > A KTO ich (SLD) wybral do zlobu ??? Pytanie jest retoryczne, wiec nie ma sensu udzielac odpowiedzi. Ja mam natomiast inne pytanie do Drogich Forumowiczow. Co sie jeszcze musi zdarzyc, jaka afera wybuchnac by poparcie dla SLD spadlo ponizej powiedzmy 5% - czyli progu wyborczego? Bardzo prosze odpowiedzcie mi na to, bo ja juz nie wiem, czy ja jestem nadwrazliwy, czy moze tam (to znaczy w Polsce) jest po prostu dom wariatow, wciaz wesoly obozowy barak, ktory ja nieopatrznie opusilem? A moze sondaze klamia? Pomozcnie mi zrozumiec te nasza wspolczesna Polske. Bo ja nijak nie potrafie. Acha! Widze, ze na tym tle tak wyklinany Buzek i jego rzad jawi sie jako oaza spokoju, praworzadnosci, obywatelskiej dbalosci o Panstwo. Moze kto powinien o tym powiedziec, bo jak zaobserwowalem, to Miller wciaz podkresla, ze to "nie on tonął w zęlatynie". Mysle, ze to sie Buzkowi nalezy, tym bardziej, ze jak jakas afera wyszla na jaw, to szybko reagowal, nie szedl w zaparte, nie bronil kolesi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uoRP Re: No dobra ....ja tez mam pytanie IP: 217.96.23.* 05.07.03, 02:10 Gość portalu: J napisał(a): > Gość portalu: Polonus napisał(a): > > > Przeczytalem wszystkie wypowiedzi. Podejrzewam, ze wiekszosc > wypowiadajacych > > sie pisze z Polski. > > Mam do nich jedno pytanie: > > A KTO ich (SLD) wybral do zlobu ??? > > Pytanie jest retoryczne, wiec nie ma sensu udzielac odpowiedzi. > Ja mam natomiast inne pytanie do Drogich Forumowiczow. > Co sie jeszcze musi zdarzyc, jaka afera wybuchnac by poparcie > dla SLD spadlo ponizej powiedzmy 5% - czyli progu wyborczego? Mysle, ze te 70-80% spoleczenstwa zadaje sobie to samo pytanie. Demokracja, a my jestesmy bezsilni wobec tego zalewu afer z Sld. Komentarz Rokity mowi sam za siebie (WP.PL) > Bardzo prosze odpowiedzcie mi na to, bo ja juz nie wiem, czy ja > jestem nadwrazliwy, czy moze tam (to znaczy w Polsce) jest po > prostu dom wariatow, Wciaz ich tu pelno! wciaz wesoly obozowy barak, ktory ja > nieopatrznie opusilem? Niektorzy bawia sie jak na obozie, inni zyja jak w obozie. :-) A moze sondaze klamia? Tym nigdy nie wierze! > Pomozcnie mi zrozumiec te nasza wspolczesna Polske. Bo ja nijak > nie potrafie. Niejeden by chcial... > > Acha! Widze, ze na tym tle tak wyklinany Buzek i jego rzad jawi > sie jako oaza spokoju, praworzadnosci, obywatelskiej dbalosci o > Panstwo. Moze kto powinien o tym powiedziec, bo jak > zaobserwowalem, to Miller wciaz podkresla, ze to "nie on tonął > w zęlatynie". W polsce chyba modne stalo sie plucie i narzekanie na Buzka. To taki "czerwony zwyczaj" Niestety nie ma AWS-u wiec nikt nie ma interesu aby bronic dobrego imienia p. Buzka. > Mysle, ze to sie Buzkowi nalezy, tym bardziej, ze jak jakas > afera wyszla na jaw, to szybko reagowal, nie szedl w zaparte, > nie bronil kolesi. I tak kazdy "przechodzacy" splunie na niego podobnie jak na Walese. Buzek nie znizy sie do poziomu Millera. A moglby, ale facet ma klase. Nie chcial nawet skomentowac tych slow Millera o honorze w swietle poparcia jakie ma teraz tow. Miller i jego rzad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek answer IP: *.biaman.pl 05.07.03, 02:13 > Ja mam natomiast inne pytanie do Drogich Forumowiczow. > Co sie jeszcze musi zdarzyc, jaka afera wybuchnac by poparcie > dla SLD spadlo ponizej powiedzmy 5% - czyli progu wyborczego? > Bardzo prosze odpowiedzcie mi na to, bo ja juz nie wiem, czy ja > jestem nadwrazliwy, czy moze tam (to znaczy w Polsce) jest po > prostu dom wariatow, wciaz wesoly obozowy barak, ktory ja > nieopatrznie opusilem? A moze sondaze klamia? > Pomozcnie mi zrozumiec te nasza wspolczesna Polske. Bo ja nijak > nie potrafie. > Sami byśmy chcieli to wiedzieć. Zgodnie z teorią Levi-Straussa "spojrzenie z oddali" może ulatwiac zrozumienie, wiec nie obarczaj nas zadaniem (zrozumienia absurdu polskiej polityki) ponad nasze sily :) Z Buzkiem masz racji... trochę. On sam przynajmniej jest 100 razy uczciwszy niż Miller. Ale nie umiał rzadzic i dobierac wspolpracownikow - to tez fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor o czyn ty piszesz o Buzku rozjechal czlowieka IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 20:13 tu w gliwicach rzadowa limuzyna bo kierowca ominal kaluze jadac chodnikiem to na koniec kadencji tak samo parl do koryta nie rozniac sie od wielu innych z PO czy z PIS jacy sa w samorzadach tacy i sa u gory komisja rywina pokazala wszystkie negatywy wszystkich politykow w jednym tylko byli zgodni jak sie nie dac odepchnac od komisyjnego stolu w tym celu wnioski o wylaczenei skladane prze strony oczywiscie byly solidarnie odrzucane tu uklony do jedynego Pana smolany ktory zrezygnowal mam nadzieje z wlasnej woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: No dobra ....ja tez mam pytanie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 18:28 Gość portalu: J napisał(a): > Gość portalu: Polonus napisał(a): > > > Przeczytalem wszystkie wypowiedzi. Podejrzewam, ze wiekszosc > wypowiadajacych > > sie pisze z Polski. > > Mam do nich jedno pytanie: > > A KTO ich (SLD) wybral do zlobu ??? > > Pytanie jest retoryczne, wiec nie ma sensu udzielac odpowiedzi. > Ja mam natomiast inne pytanie do Drogich Forumowiczow. > Co sie jeszcze musi zdarzyc, jaka afera wybuchnac by poparcie > dla SLD spadlo ponizej powiedzmy 5% - czyli progu wyborczego? > Bardzo prosze odpowiedzcie mi na to, bo ja juz nie wiem, czy ja > jestem nadwrazliwy, czy moze tam (to znaczy w Polsce) jest po > prostu dom wariatow, wciaz wesoly obozowy barak, ktory ja > nieopatrznie opusilem? A moze sondaze klamia? > Pomozcnie mi zrozumiec te nasza wspolczesna Polske. Bo ja nijak > nie potrafie. > > Acha! Widze, ze na tym tle tak wyklinany Buzek i jego rzad jawi > sie jako oaza spokoju, praworzadnosci, obywatelskiej dbalosci o > Panstwo. Moze kto powinien o tym powiedziec, bo jak > zaobserwowalem, to Miller wciaz podkresla, ze to "nie on tonął > w zęlatynie". > Mysle, ze to sie Buzkowi nalezy, tym bardziej, ze jak jakas > afera wyszla na jaw, to szybko reagowal, nie szedl w zaparte, > nie bronil kolesi. Marne sa niestety szanse na to poniżej 5%. Ok 6 - 10% społeczństwa w jakiś sposób związane jest z dawną PZPR i różne grzeszki mają na sumieniu. Jeśli dodamy do tego rodziny i znajomych to wyjdzie tak mniej więcej ok 20% żelaznego elektoratu SLD. Ci ludzie muszą trzymać się razem, gdyż tylko dzięki temu przetrwali 1989 rok, mogli posterować Magdalenką, i jej konsekwencjami. Wspierani przez "światłych i humanitarnych etosowców", którzy nie chcieli dopuścić do zemsty, ale tym samym wzmocnili przerażonych utratą władzy czerwonych, dorwali się do kapitalistycznych zdobyczy pomnażając swe majątki. Po trudnych latach rządów Buzka, który nieudolnie usiłował jednak naprawiać chore państwo, łatwo było zdobyć popularność wśród następnych 20% - tym razem ludzi zawiedzionych reultatami transformacji i stąd gotowymi uwierzyć w gruszki na wierzbie. Wreszcie owe gruszki obiecywali specjaliści od obiecanek. Ci zawiedzeni zapewne sądzili, że skoro za PZPR nikt nie musiał się martwić o znalezienie pracy, o pieniądze na czynsz, o wyżycie za emeryturę to pewnie i teraz będzie tak samo. Może teraz wreszcie przejrzą na oczy! Ale tak czy owak mści się obecnie brak dekomunizacji, którą rozsądni Czesi jednak u siebie przeprowadzili. I nikogo nie wieszano! U nas tych, którzy proponowali dekomunizację, okrzyknięto oszołomami, którzy są żądni krwi - gdy tymczasem chodziło tylko o odsunięcie towarzyszy od władzy na jakiś czas, potrzebny dla przeprowadzenia transformacji. No coż, Orwell miał rację pisząc: "Nie wyobrażąjcie sobie, że przez całe lata można uprawiać służalczą propagandę na rzecz radzieckiego lub też jakiegokolwiek innego reżimu, a potem powrócić nagle do intelektualnej przyzwoitości. Raz się skurwisz - kurwą zostaniesz" (do wiadomości cenzury - to nie moje określenia - to klasyk) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor buzkowa oaza to dobre ta kloaka z tej oazy plynie IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 20:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek liczby i krzyżyki (pańskie) IP: *.biaman.pl 05.07.03, 02:09 chyba nie podejrzewasz, że autorzy tych 110 wypowiedzi? W Polsce mieszka prawie 40 milionów ludzi - ci, co wybrali SLD, nie maja komputerów ani tym bardziej Internetu, ledwie potrafią pisać. Niestety, umieją postawić krzyżyk na kartce wyborczej. Gość portalu: Polonus napisał(a): > Przeczytalem wszystkie wypowiedzi. Podejrzewam, ze wiekszosc wypowiadajacych > sie pisze z Polski. > > Mam do nich jedno pytanie: > > A KTO ich (SLD) wybral do zlobu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uoRP Re: liczby i krzyżyki (pańskie) IP: 217.96.23.* 05.07.03, 02:13 Gość portalu: bratek napisał(a): > chyba nie podejrzewasz, że autorzy tych 110 wypowiedzi? W Polsce mieszka prawie > > 40 milionów ludzi - ci, co wybrali SLD, nie maja komputerów ani tym bardziej > Internetu, ledwie potrafią pisać. Niestety, umieją postawić krzyżyk na kartce > wyborczej. > > Gość portalu: Polonus napisał(a): > > > Przeczytalem wszystkie wypowiedzi. Podejrzewam, ze wiekszosc wypowiadajacy > ch > > sie pisze z Polski. > > > > Mam do nich jedno pytanie: > > > > A KTO ich (SLD) wybral do zlobu ??? Najgorsze, ze wielu z nich umie poslugiwac sie kompem, tylko teraz siedza cicho. Byli bardzo aktywni jak rzadzil AWS. Facet ma racje z tym pytaniem. Sam je sobie wielokrotnie zadawalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: liczby i krzyżyki (pańskie) IP: *.biaman.pl 05.07.03, 02:16 W Polsce mieszka > prawie > > > > 40 milionów ludzi - ci, co wybrali SLD, nie maja komputerów ani tym bardzi > ej > > Internetu, ledwie potrafią pisać. Niestety, umieją postawić krzyżyk na > kartce > > wyborczej. Ja tak sobie probowlaem zaczarowac rzeczywsitosc i odebrac im te komputery (tak jak rzad moze "deklarowac", ze projekt ustawy jest zgodny z prawem, choc w rzeczywistosci zgodny nie jest) . a jeszcze lepiej byloby odebrac im umiejetność stawiania krzyzykow. No, spadam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uoRP Re: liczby i krzyżyki (pańskie) IP: 217.96.23.* 05.07.03, 02:18 Gość portalu: bratek napisał(a): > W Polsce mieszka > > prawie > > > > > > 40 milionów ludzi - ci, co wybrali SLD, nie maja komputerów ani tym b > ardzi > > ej > > > Internetu, ledwie potrafią pisać. Niestety, umieją postawić krzyżyk n > a > > kartce > > > wyborczej. > > Ja tak sobie probowlaem zaczarowac rzeczywsitosc i odebrac im te komputery (tak > > jak rzad moze "deklarowac", ze projekt ustawy jest zgodny z prawem, choc w > rzeczywistosci zgodny nie jest) . a jeszcze lepiej byloby odebrac im > umiejetność stawiania krzyzykow. > No, spadam. > B. zajrzyj na next page o Orlenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arni Re: liczby i krzyżyki (pańskie) IP: 217.97.177.* 05.07.03, 07:42 właśnie kto ich wybrał? oto jest pytanie bardzo dużo osób mi znanych na nich nie głosowało może z tego wniosek o uczciwości wyborów.bo nikt normalny nie mógł głosować na te kanalie bo sam widok ''wybrańców" powoduje odruch wymiotny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor akurat ci wybrali wlasciwie :-) nie glosuja IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 20:16 postawić krzyżyk na kartce > wyborczej. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor YEEEEEEESSSSSSSSSS:-)))))))) IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 20:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Kaczynski ma racje IP: *.maine.rr.com 05.07.03, 04:04 A jednak mafia, czerwona pajeczyna towarzyszy oplotla kraj. Z tego sie juz nie wyjdziemy jako panstwo. Za duzo tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Kaczynski ma racje IP: *.net.autocom.pl 06.07.03, 00:01 Gość portalu: as napisał(a): > A jednak mafia, czerwona pajeczyna towarzyszy oplotla kraj. Z > tego sie juz nie wyjdziemy jako panstwo. Za duzo tego NIE!!! Kaczyński nie ma racji i powinien milczeć. To co się dzieje jest kontynuacją TKM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieskaplikowany Czerwone Swinie IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 05.07.03, 04:07 Gowno prawda . oni wybieraja sie sami, jak? to proste jak drut, pisalem o tym juz dawno, wystarczy policzyc, tych wszystkich, ktorzy teraz u zlobu sa od gory do dolu, ich rodziny, pociotki, zawsze mozna komus przypomniec, jak to bylo dobrze, kiedy kolesie, u zlobu byli, i na ambicje wejsc. Wiec frekfencje wyborcza, maja taka, jaka maja, a ze sa zdyscyplinowani ? Gdyby was wszystkich od zlobu oderwano , a powrot do niego zalezal, od pojscia do urn, to co ? , nie poszli byscie? spoleczenstwo jest, nie wyedukowane pod tym wzgledem,na szkoly brakuje kasy, choc wszyscy politycy krzycza, ze nalezy iwestowac w mlodziez. Po co im mlodziez wyedukowana, motlochem latwiej krecic. I NIE ZDZIWIL BYM SIE GDYBY WYGRALI PONOWNIE Ilu przy kolesiach sie nachapalo, oni i ich pociotki poleca glosowac , a reszta majac w dupie komuchow zrobi im na zlosc i nie pojda. I TO CALA TAJEMNICA LEWICY Oczywiscie, swoj udzial w tym sukcesie, maja politycy z prawicy wcale nie lepsi. Oj gdyby znalazl sie drugi lechu, ludzie sa juz madrzejsi,ale za pozno, za pozno panowie i panie , nie ma na prawicy ludzi, dla ktorych na pierwszym miejscu, jest OJCZYZNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jahan Re: Prokurator przesłucha posłów SLD w sprawie st IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 05:31 Nie wiem już co myśleś. SLD startowało do wyborów z hasłami pełnymi sprawiedliwości i naprawy tego co inni spieprzyli. ą jest korupcja drobne i duże " świndelki" afera goni aferę.Gdybym mógł to chciałbym zapytać innych Panów Posłow z Kieleckiego kiedy wreście zdecydowanie odetną się od działań pana posła Jagiełły. A może wszyscy zachorowali ,jego wzorem na "pomroczność jasną". Boję się ,że choroba ta trwać będzie do kolejnych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICH Re: SKACZĄCE CIŚNIENIE PANA POSŁA IP: *.tpi.pl 05.07.03, 05:54 MNIE ZAWSZE SKACZE CIŚNIENIE JAK WDEPNĘ W NIEZŁE BAGIENKO CO MI SIĘ RZADKO ZDARZA... MNIEJ MASŁA I JAJEK PANIE POŚLE, TRZEBA SIĘ ZDROWO ODŻYWIAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh sami sobie jesteśmy winni IP: *.chello.pl 05.07.03, 06:51 a prosiłem pilnie o wsparcie przed czerwonym kongresem tylko kilo semtexu. tylko tyle było trzeba... załuję że niedość się przyłożyłem do sprawy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: Prokurator przesłucha posłów SLD w sprawie st IP: *.p4.col.ru 05.07.03, 07:19 Gość portalu: falafel napisał(a): > do pierdla a tymi bandziorami. jak oni mogli zostac posłami? > Shańbili mój kraj. I inni także. Na pohybel z czerwona zarazą. Mogli zostac poslami bo tepy narod na nich glosowal. Co wiecej, w nastepnych wyborach tez bedzie na nich glosowal. No, moze jeszcze na Lepperow, LPR i innych agentow i ciemnych typow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek K SLD to banda przestepców !! WON z nimi ! IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.07.03, 07:53 Czy nasz jeszcze czyms zaskocza ??? SLD to partia przestepcza ! Musimy ich rozliczyc za to wszystko. Niech w koncu ludzie przejrza na oczy i trzeba wytepic to plugastwo które trawi nasz kraj ! raz na zawsze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek948 SLD-najwieksza zorganizowana grupa przestepcza IP: *.rybnik.net.pl / 192.168.1.* 05.07.03, 08:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca Re: Prokurator przesłucha posłów SLD w sprawie st IP: *.ictp.trieste.it / 10.33.37.* 05.07.03, 09:25 ten na zdjeciu o dolu to nawet wyglada jak bandzior... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadl Prorocze słowa z kabaretu Olgi Lipińskiej IP: *.kolno.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 09:55 A najlepszy jest finał: ########################### Sytuacja jest dość trudna Są potrzebne zmiany wszystkie No więc żeby ich dokonać -trzeba złowić złotą rybkę. Wątpliwości nie ma żadnych Wątpliwości ani cienia. Za zwolnienie taka rybka-spełni nasze trzy życzenia Złota rybka ,złota rybka przecież dojdzie swego kresu Rybka ,złota rybka-pewna droga do sukcesu. Wystarczy złowić i poprosić Może w Kuwejt zmieni Polskę Metro ukończy warszawskie i wysprząta każdą wioskę Zatka dziurę budżetową-przeżyć da reformy cztery Bezdomnemu wstawi zimą na działkę kaloryfery Złota rybka ,złota rybka ,każdy rybak o niej marzy Może pomóc nam w kłopotach-chyba ,że się ją usmaży. Złowili rybkę pod Żyrardowem O staropolskim imieniu Leszek Była radości powodem Naród sie niezmiernie cieszył Rybka wszystko miała spełnić Tak chce bajka oklepana Chyba nas olewa równo Bo psiajucha pozłacana Rybka ,rybka pozłacana -trzeba przyznać to ze smętkiem To nie rybka lecz my sami dalim złapać się na wędkę. Rybka rybka pozłacana-dała cieszyć sie złudzeniem Teraz Naród będzie musiał- spełnić każde jej życzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek that's it IP: *.biaman.pl 05.07.03, 10:44 a najlepszy jest finał, masz rację. Psiakrew. Gość portalu: jadl napisał(a): > A najlepszy jest finał: > ########################### > Sytuacja jest dość trudna > Są potrzebne zmiany wszystkie > No więc żeby ich dokonać -trzeba złowić złotą rybkę. > Wątpliwości nie ma żadnych > Wątpliwości ani cienia. > Za zwolnienie taka rybka-spełni nasze trzy życzenia > Złota rybka ,złota rybka przecież dojdzie swego kresu > Rybka ,złota rybka-pewna droga do sukcesu. > Wystarczy złowić i poprosić > Może w Kuwejt zmieni Polskę > Metro ukończy warszawskie i wysprząta każdą wioskę > Zatka dziurę budżetową-przeżyć da reformy cztery > Bezdomnemu wstawi zimą na działkę kaloryfery > Złota rybka ,złota rybka ,każdy rybak o niej marzy > Może pomóc nam w kłopotach-chyba ,że się ją usmaży. > Złowili rybkę pod Żyrardowem > O staropolskim imieniu Leszek > Była radości powodem > Naród sie niezmiernie cieszył > Rybka wszystko miała spełnić > Tak chce bajka oklepana > Chyba nas olewa równo > Bo psiajucha pozłacana > Rybka ,rybka pozłacana -trzeba przyznać to ze smętkiem > To nie rybka lecz my sami dalim złapać się na wędkę. > Rybka rybka pozłacana-dała cieszyć sie złudzeniem > Teraz Naród będzie musiał- spełnić każde jej życzenie > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Dlaczego musza nami rzadzic kryminalisci !? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.03, 09:49 Czy jestesmy skazani juz na to , ze codziennie bedziemy poznawac kryminalne afery!? A SWOJA DROGA DZIEKI ZA TO, ZE MAMY DZIENNIKARZY , KTORZY POMAGAJA NAM OTWORZYC OCZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo ktoś na tę bandę ciągle głosuje IP: *.zwm.punkt.pl / 192.168.0.* / *.punkt.pl 05.07.03, 12:16 nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Prokurator przesłucha posłów SLD w sprawie st IP: *.chello.pl 05.07.03, 11:15 Wystarczy spojrzeć na te mordy - za sam wygląd parę lat by się należało. To jakaś plaga w tym kraju, te wszystkie bezkarne komuchy i bandyci - kto z tym wreszcie zrobi porządek? Gdybym mial parę lat mniej, wyjechałbym stąd na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Chetnie wstapie do Sojuszu Lewicy Demokratycznej! IP: *.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 11:31 JA młody, ambitny, niezłe wejścia w świecie przestępczym, operatywny, podatny na wpływy, lubie dużo pić, posiadam charakterystyczny debilny uśmieszek, nie mam za grosz wstydu, nie interesuje mnie nic co wiąże się z dobrem tego kraju. Chętnie kradnę! Wydaje mi się, że jestem idealnym kandydatem na członka Sojuszu Lewicy Demokratycznej. A tak na serio, przepraszam za epitet ale jak patrzę na te klikę, oligarchów i mafiosów, która mną rządzi to chce mi się żygac, jeszcze raz za przeproszeniem. A tak wogole to trzeba wyjechać z tego kraju, bo nas rozkradli koledzy towarzysze. Albo nie może oni by wyjechali. Daleko jak najdalej o nas , którzy jeszcze kocają ten kraj.... Krzysiek 26 lat Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek gdzie by ich posłać? IP: *.biaman.pl 05.07.03, 11:44 koledzy towarzysze. Albo > nie może oni by wyjechali. Daleko jak najdalej o nas , którzy > jeszcze kocają ten kraj.... Krzysiek 26 lat Poznań nie zycz drugiemu, co Tobie niemiłe. Ktory kraj chciaŁBYŚ "obdarować" takimi fachowcami? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Skrzynecki meritum sprawy IP: *.kom / 10.103.2.* 05.07.03, 11:42 korupcja, kontakty z gangami ... dopoki politycy beda mieli przywileje świetych krów, dopoki politycy beda decydowac o wyrokach sądowych, o pieniadzach podatników dopoki politycy beda mieli władze przydatną gangom ... dopoty beda korumpowani! lewica, prawica, centrum ... kazdy ma swoja cenę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: meritum sprawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.03, 11:47 Gość portalu: Pawel Skrzynecki napisał(a): > korupcja, kontakty z gangami ... > dopoki politycy beda mieli przywileje świetych krów, > dopoki politycy beda decydowac o wyrokach sądowych, o > pieniadzach podatników > dopoki politycy beda mieli władze przydatną gangom ... > dopoty beda korumpowani! > lewica, prawica, centrum ... kazdy ma swoja cenę! To jest demokracja! Coraz więcej państwa rzekomo dla dobra obywateli faktycznie dla dobra towrzystwa trzymajacego wladzę. precz z podatkami! precz z koncesjami! precz z partiami politycznymi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo założę się, że zgubią taśmę z nagraniem IP: *.zwm.punkt.pl / 192.168.0.* / *.punkt.pl 05.07.03, 12:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uoRP W kazdym normalnym kraju... IP: 217.96.23.* 05.07.03, 12:44 ... polecialyby glowy. I nie teraz, lecz juz w marcu. W Polsce natomiast TOWARZYStwo ma sie dobrze. Podrozuje po Europie i Swiecie. Urzednik sabotujacy dzialania policji przez 4 miesiace urzeduje jak gdyby nigdy nic. Ma szanse mataczyc, usuwac dowody. My dowiadujemy sie o wszystkim po tylu miesiacach. Dzieki Bogu mamy jeszcze niezaleznych dziennikarzy, dzieki ktorym cokolwiek do nas dociera "tam z gory". Czy to tak powinno byc? To nie sa zachowania charakterystyczne dla demokratycznego, lecz dla mafijnego panstwa. Kwasniewski, jestes za to osobiscie odpowiedzialny. Miales szanse pomoc opozycji w rozbiciu tego rzadu, lecz wolales ochronic wlasnych kolegow. Ten chory uklad powinien byc usuniety. Tylko Ty Magisterze miales klucz w swoich rekach. Teraz uwazam Cie za odpowiedzialnego za isniejacy mafijny, przestepczy uklad. Daj Bog, odpowiesz kiedys za to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Prokurator przesłucha posłów SLD w sprawie st IP: *.zkl.pl 05.07.03, 12:44 SKANDAL- tylko takie slowo przychodzi mi do glowy. Ludzie w jakim kraju my zyjemy? To co sie dzieje obecnie w naszym kraju, nie wrozy nic dobrego. Ciagle sa ujawniane nowe afery z udzialem naszym "wspanialych" polityków. Do czego to doprowadzi? Jak ma byc lepiej???!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Wybiórcza ryje jak zwykle IP: 195.205.222.* 05.07.03, 12:47 Gazeta zbydowała potęgę na znaczku Solidarności, można by rzec ukradła "ETOS", a teraz tylko ryć potrafi, to szmatławiec jakich mało. Dobrze że Wałęsa chociaż w ostatniej chwili zabrał wam ten znaczek. Wszystko potraficie opluć, każdego skazać bez sądu, wszysto wasi wiedzą najlepiej, co to za określenia o kimś "podobno" "jakoby" i wszystko gra. Sprostowania po latach i małym druczkiem. Pisać w stylu Geobelsa, jak najwięcej źle, rzucać błotem, zawsze się coś przylepi to wasza główna metoda. Nie twierdzę że SLD to święci, bo już jestem za stary wierzyć w takie bzdury, ale za Michnika i jego pieski dziennikarskie też nie dałbym dwa grosze. Stajecie się coraz gorsi, a obiektywności i tak nigdy nie mielićie za grosz. Za "Uni Wolności", nie zadarzyło wam się nigdy nic złego napisać o tej partii. aż naród musiał ich wydymać z parlamentu. Nie daj Bóg dać wam jeszcze TV to to dopiero zaczniecie prać mózgi ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shawman Ryje, bo ma w czym IP: *.pogodna.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 14:30 Człowieku, trzeba by być ślepym i głuchym, żeby nie widzieć co się dzieje! Twoim zdaniem Rywin sam się wysłał do Michnika? Kwiatkowski to spoko gość, który wcale nie wymyśla nagród, których nie ma? Czarzasty wcale nie czerpie korzyści z zasiadania w KRRiTV na rzecz swojej prywatnej firmy? SLD-owcy ze Starachowic wcale nie wyłudzali odszkodowań? Poseł SLD wcale nie dzwonił do nich z ostrzeżeniem? Spójrz na te lata rządów Millera i powiedz szczerze - co mu się udało zrobić?! Tylko nie częstuj mnie frazesami o uratowaniu finansów publicznych - dziura budżetowa JUŻ jest większa niż pod koniec rządów Buzka (część jej tylko przerzucono na samorządy i różne instytucje). Ten rząd nie zrobił nic dla kraju i to NIC jest tak dosłowne jak tylko może być - poza tym coraz to wykrywane są powiązania polityków Sojuszu z przeróżnej maści mafiozami i gazeta musiałaby być rzeczywiście szmatławcem, żeby tego nie zauważyć. -> www.polityczna.republika.pl <- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shawman Ahh tak - i jeszcze ryje Rzeczpospolita... IP: *.pogodna.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 14:31 ...Wprost, Newsweek i nawet Polityka. To zapomniałem dodać. -> www.polityczna.republika.pl <- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 2 Re: Prokurator przesłucha posłów SLD w sprawie st IP: *.dial.netline.net.uk 05.07.03, 12:56 Czy miarka się przebrała? Tak, w 1945 roku kiedy zniszczonemu wojną krajowi narzucono radziecką władzę, która szybko przeszła do likwidowania ludzi reprezentujących postawę wolnościową, głównie ludzi z AK. System radziecki nałożył żelazny wymóg fałszywego języka i zakłamania historii. Po 1956 roku zmiany jakie nastąpiły w Polsce pozwoliły, w ramach względnej swobody, na bardziej otwarte działanie zwłaszcza w sferze kultury. Powojenne osiągnięcia polskiego malarstwa, literatury, muzyki, filmu i teatru są imponujące. Nie dotyczą one jednak niestety znakomitej większości Polaków. Zawsze jednak kiedy PZPR musiała odpowiedzieć na otwarte wyzwanie społeczeństwa następował powrót do brutalnych metod, w tym również i mordów politycznych. Nie bez przyczyny Milicję Obywatelską nazywano zbrojnym ramieniem Partii. Statystyki opublikowane przez Solidarność w 1981 roku mówią, że w MO około 20% personelu to byli zwykli pospolici bandyci. To samo dotyczy ludzi z SB. Pospolici bandyci funkcjonują do dziś w firmach ochroniarskich. Za pełnym przyzwoleniem MSWiA, czyli pana ministra Janika.I tu własnie widzimy kontynuację bezprawia PZPR. System komunistyczny w Polsce wymagał narzucenia etosu bezprawia sądownictwu. W sprawach "politycznych" dyrektywa PZPR dla składu sędziowskiego była jasna. "Proszę tak sądzić żeby skazać". Skąd się bierze, historycznie rzecz ujmując, ta potworna farsa parlamentarnej komisji śledczej w sprawie Lwa Rywina, której przewodniczący jest w tak wspaniałej komitywie z panem premierem, jednym ze świadków w tej sprawie? Skąd się bierze w takiej komisji posłanka, której prymitywne prasowe wywiady, bardzo niski poziom wykształcenia i ewidentna nieumiejętność logicznego kojarzenia faktów, w Europie pozwoliłyby zostać co najwyżej pracownikiem niskiego szczebla administracji? Jest to ewidentna spuścizna po PRL i PZPR. Skąd się biorą takie wypowiedzi jak na przykład wypowiedź pana ministra Janika po tym jak policjant pozbawił oka demonstrującego rolnika strzelając do niego kulą gumową? "Policjant strzela Pan Bóg kule nosi." (Materiały filmowe wyraźnie pokazały, że policjanci strzelali sobie dla uciechy.) Trudno wyobrazić sobie bardziej brutalną, bezduszną i nieludzką wypowiedź. Tak może powiedzieć prymitywny policjant. W cywilizowanym kraju żaden minister by sobie na taką wypowiedź nie pozwolił. To też jest spuścizna po PZPR. Jest jeszcze i taki aspekt tej sprawy. Do Unii Europejskiej bedzie nas za niecały rok wprowadzał rząd, który historycznie związany jest z bezwstydnym łamaniem praw człowieka, praktykowaniem bardzo zdecydowanym poczynań kryminogennych oraz walczeniem z tymi wartościami, które w Europie powojennej były odpowiedzią na bestialstwa wojny i stanowiły podwaliny dla zjednoczenia Europy. Nasza radość więc będzie mocno przytłumiona haniebnym rodowodem obecnego rządu RP. To, że rząd chce przeprowadzić wybory dopiero po akcesji można łagodnie nazwać cwaniactwem wielkiego europejskiego męża stanu jakim jest Leszek Millermaitre. (Żeby chociaż nam obiecał, że nie będziemy musieli oglądać jago partyjnych chuliganów na Rozbrat. Kiedy jestem w Warszawie zarzymuję się u rodziny o kilka ulic dalej. Chciałbym czuć się, jak każdy normalny obywatel, bezpieczny.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdegustowany Re: Prokurator przesłucha posłów SLD w sprawie st IP: 81.210.122.* 05.07.03, 13:09 Czerwona pajęczyna oplata cały kraj a "wyborcze barany" dalej będą głosować na tą partię(SLD).W każdym cywilizowanym państwie premier rządu (jeżeli ma choć odrobinę honoru) powinien się podać do dymisji.Miller dalej będzie śmiał sie ludziom w twarz i mówił,że wszystko idzie w dobrym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 2 Re: Prokurator przesłucha posłów SLD w sprawie st IP: *.dial.netline.net.uk 05.07.03, 14:05 Gość portalu: Zdegustowany napisał(a): > Czerwona pajęczyna oplata cały kraj a "wyborcze barany" dalej > będą głosować na tą partię(SLD).W każdym cywilizowanym państwie > premier rządu (jeżeli ma choć odrobinę honoru) powinien się > podać do dymisji.Miller dalej będzie śmiał sie ludziom w twarz i > mówił,że wszystko idzie w dobrym kierunku. XXXXXXXXXXXXXXXXX Każde słowo ma swoje pole semantyczne. Swoją historię, zakręg asocjacji, użyć dosłownych i swobodnych, przynależność do określonej dyscypliny, obiegową potoczną czy bardziej wąską znaczeniowo skalę odniesień. Są też i słowa mocno przynależne do etyki społecznej, do historii społeczeństw. Takie jakby słowa "bezpieczniki". Słowa wedle których zwykli zjadacze chleba, ci którzy ciężko pracują by zapewnić najskromniejsze warunki bytowania dla swoich najbliższych, którzy podświadomie często po prostu walczą o ludzką godność (dotyczy to również i bezrobotnych), mają NIEZBYWALNE PRAWO do wydania osądu ludzi władzy. Słowo HONOR jest takim słowem bezpiecznikiem. Jeszcze całkiem niedawno Leszek Miller i jemu podobni wobec tych zwykłych uczciwych ludzi stosowali potworne szykany, milicyjne pałowanie, pogardę i poniżanie. Słowo "honor" w uczciwym jego rozumieniu nie istnieje w słowniku pana Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulubieniec Re: Prokurator przesłucha posłów SLD w sprawie st IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 13:39 Mam lepszy temat . Kadrowy w ZUS O/Kielce Jagiełło- przyjmuje swoich bojówkarzy ze SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shawman Która to już afera? IP: *.pogodna.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 14:24 Afera Rywina, afera Szarawarskiego, przekręty w TVP, afera starachowicka... Rząd Millera jedzie na aferach i obłudne zapewnienia z kongresu o 'oczyszczeniu' to jedynie puste frazesy. Naprawdę tęsknię za czasami kiedy w parlamencie była Unia Wolności - normalna partia, a nie lobby poparcia dla przestępców i 'kolesi'. -> www.polityczna.republika.pl <- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utan TEN TYP TAK MA? Oczywiscie ze tak, to tylko jeden IP: *.ma.cx / 192.168.0.* 05.07.03, 14:34 "normalny" roboczy dzien w ugrupowaniu prowadzonego przez kolesia Millera. Jesli ktos sie dziwi to ja dziwie sie, ze jest jescze tylu naiwnych obywateli tego kraju. A opowiesci ze demokracja dojrzewajac ma skoki w bok to proba zamydlenia oczu i ublizanie narodowi, wszystko jedno jakiemu!! Odpowiedz Link Zgłoś