wujaszek_joe 04.01.08, 07:59 PO nie ma na niego wystarczająco mocnych zarzutów żeby go odwołać. wyobrażacie sobie w tej sytuacji działanie PISu? czy ktokolwiek z nich przejmowałby się mocą argumentów? wiadomosci.onet.pl/1667379,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haen1950 Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 08:05 To nie tak. Sama jedna konferencja ws Sawickiej wystarczy do jego odwołania. Od razu można było wywalić na zbity pysk. Tusk chce go położyć na stole operacyjnym sejmowej komisji. I tam pokroić na kawałki razem z Kaczorami. Odpowiedz Link Zgłoś
ogniemi Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 08:40 haen1950 napisał: > To nie tak. Sama jedna konferencja ws Sawickiej wystarczy do jego > odwołania. Od razu można było wywalić na zbity pysk. tak Ci się tylko wydaje. gdyby tak było to inteligenci z PO by o tym wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 10:31 Pitera jest głupia jak but z lewej nogi: Nie raz pisałem o tym jakie naruszenia prawdopodobnie popełniło CBA, opinia Prokuratury Krajowej wcale nie chroni d... Kamińskiemu: rydzykfizyk.wordpress.com/2007/09/28/hello-world/ Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 10:32 Tusk chce zdybać Kamińskiego ... Żart dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 10:35 Masz rację, też tak myslę. Trochę odwyklismy, że "codziennie coś dla ciemnego ludu": kolejna konferencja prasowa, kolejne objawienie któregoś z nawiedzonych PiSsiepaczy, kolejny hołd dla głównego i genialnego stratega walczącego (ponoć?) z korupcją. Komisja bez żadnych wątpliwości jest w stanie udowodnić, że smutny Mariuszek działał na zlecenie polityczne i będzie to bardzo mocną podstawą do jego odwołania. A news jest wyraźnie faktem medialnym nie mającym nic wspólnego z rzeczywistością ("Polska" też chce żyć na rynku prasowym). Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 10:38 Tylko o tym odwołaniu słyszymy już od dawna. Każdy głupi widzi, że są mocne podstawy do odwołania Kamińskiego. Co z tego, skoro Platforma nie robi nic w tym kierunku. Chyba pora, żeby na konferencjach prasowych zacząć zadawać ludziom Tuska niewygodne pytania. Tylko kto się będzie miał odwagę zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 10:50 Decyzji jednak nie powinien podejmować "każdy głupi", a organa do tego powołane, ZGODNIE Z PRAWEM, a nie na zapotrzebowanie "ciemnego ludu" czy też "każdego głupiego". Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 10:55 Nie wiem, czy doczytałaś, że twierdzę, że organa do tego powołane niestety nie palą się do wywiązania się z tej obietnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ogniemi Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 20.03.08, 23:00 haen1950 napisał: > To nie tak. Sama jedna konferencja ws Sawickiej wystarczy do jego > odwołania. Od razu można było wywalić na zbity pysk. > > Tusk chce go położyć na stole operacyjnym sejmowej komisji. I tam > pokroić na kawałki razem z Kaczorami. No i pokroił Kamińskiego jak chciałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Jest bardzo przydatny 20.03.08, 23:25 Co miesiąc na biurku Premiera TUSKA ląduje raport z prac CBA. Jakich prac? Aaaa... to już inna sprawa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Z innej nieco beczki 04.01.08, 10:22 Od wyborów juz oprawie trzy miesiące i Kamiński (chudy) nie złapał ani jednego lekarza, o innych łapownikach nie mówiąc. Czyżby ta firma nagle przestała pracować, czy poziom korupcji spadł? A może to po prostu brak zapotrzebowania politycznego na zwierzynę? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Z innej nieco beczki 04.01.08, 12:18 Łupnęli wojewódzkiego lekarza ale weterynarii. Gość podobno zresztą był protegowanym Sawickiego z PSLu. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Cholera,widać nie było zwyczajowej presskonfy 04.01.08, 12:29 Co więcej nie padły nawet żadne słowa typu: "Ten Pan już nigdy żadnego zwierzaka nie zbałamuci";) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 10:30 wujaszek_joe napisał: > PO nie ma na niego wystarczająco mocnych zarzutów PO nie ma wystarczająco silnej woli dokonania tego. Przed wyborami dużo o tym mówili, bo takie były nastroje społeczne. Nie przypominam sobie takich głosów PO tuż po sławetnych akcjach Kamińskiego. Wątpię też w komisje śledcze. Jeśli kiedyś powstaną, będą skutecznie sabotowane nie tylko przez PiS. I z ostatniej chwili, jeśli komukolwiek się wydaje, że ludzie, którzy przekazali kasę Rydzykowi, tak naprawdę za to odpowiedzą, to po prostu mu gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 10:38 wiadomosci.onet.pl/1667382,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 10:40 Słyszałam o tych dymisjach, ale pozostanę przy swoim zdaniu. Odwołani byliby i tak - zmiana ekipy rządzącej, a przy okazji można dorobić przecież trochę taniej ideologii i wmawiać wyborcom, że to "za Rydzyka". Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 10:49 Nie, no proszę cię, jeszcze się nie obudzilaś? Parę linijek powyżej napisalaś: "...jeśli komukolwiek się wydaje, że ludzie, którzy przekazali kasę Rydzykowi, tak naprawdę za to odpowiedzą, to po prostu mu gratuluję." Czy to jest "dorabianie taniej ideologii"??? Pewnie brak ci konferencji prasowych z okresu kaczych rządów, na których polityczny trup padał gęsto, najczęściej niezgodnie z prawem. Ja wolę, gdy sądy działają tak, jak powinny: dochodzenie, dowody, wyrok i dopiero kop w tyłek. Pośpiech jest dobry tylko i wyłącznie przy łapaniu pcheł. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 10:53 Tak, zdecydowanie braki mi ziobrowych konferencji. No daruj sobie. Poza tym, co mają do tego sądy?? Czy ktoś chce tych urzędników stawiać przed sądem? Nie, niestety nie, i w tym problem. Głowy i tak by poleciały, bo nastąpiła zmiana ekipy. Ale przecież można zyskać dodatkowe punkty i upierać sie, że zdymisjonowano ich za kasę dla pana Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 11:09 Szanowne Loczki, widzę, że się nie rozumiemy. Najwyraźniej drażni Cię, że nowa ekipa nie postępuje tak, jak ta poprzednia, której styl rządzenia został przez społeczeństwo odrzucony w wyborach. Ćwiąkalski nie jest drugim zerem-zioberem, a Tusk nie jest Jarkaczem. Piszesz: "...Głowy i tak by poleciały, bo nastąpiła zmiana ekipy..." Głowy mają lecieć, gdy są ku temu podstawy, a nie na pstryknięcie palcem tego czy innego premiera. A tak wogóle, to nie rozumiem o co ci chodzi. Piszesz, że głowy nie lecą, ja - że lecą (podaję link do info), a ty dalej smędzisz, że za mało, za długo to trwa i.t.p. Zrozum, że styl sprawowania władzy w wydaniu kaczorów był - przynajmniej moim zdaniem - absolutnie niedopuszczalny w cywilizowanym kraju i chyba nikt nie chce, by się powtórzył. Ty tego chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 11:28 Nie drażni mnie, że nowa ekipa nie postępuje jak stara. Stwierdzam, oczywiście, że subiektywnie, że Tusk nie pali się do rozliczenia Kamińskiego. Nie palił się również przed kampanią wyborczą. O głowach. Tak, głowy mają lecieć, gdy są ku temu podstawy, ale wiesz przecież doskonale, że zwykle lecą, kiedy jest zmiana nowej ekipy. Czy nam się to podoba czy nie. Nie piszę o tym, jakie powinny być standardy, piszę o tym, jakie są. Chcesz powiedzieć, że gdyby nie sprawa Rydzyka, członkowie rady nadzorczej nie wylecieliby z pracy po zmianie ekipy? Nie wyleciałby wiceprezes NFOŚ? > A tak wogóle, to nie rozumiem o co ci chodzi. Piszesz, że głowy > nie lecą, ja - że lecą (podaję link do info), a ty dalej smędzisz, > że za mało, za długo to trwa i.t.p. Dlaczego przekręcasz moje słowa? Gdzie napisałam, że głowy nie lecą? Są dymisje, bo I TAK by były, dlatego to mnie za bardzo nie wzrusza. Gdyby zdymisjonowani urzędnicy nie dostali za karę pensji albo gdyby kazano im zapłacić kary finansowe za swoją decyzję, mówiłabym o faktycznym ich rozliczaniu z tego draństwa. > Zrozum, że styl sprawowania władzy w wydaniu kaczorów był - > przynajmniej moim zdaniem - absolutnie niedopuszczalny w > cywilizowanym kraju i chyba nikt nie chce, by się powtórzył. Ty tego > chcesz? Ojej, dzięki, że mnie uświadomiłaś, bo do tej pory uważałam, że był całkiem ok ... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Pozwolę sobie zauważyć, że 04.01.08, 10:50 natychmiastowe zwolnienie Kamińskiego (podobnie jak jakiekolwiek gwałtowne ruchy związane z interesami czy to politycznymi czy propagandowymi pisuaru) może skutkować draką z marionetką z Pałacu Namiestnikowskiego - vide jego obstrukcja przy nominacjach na szefów 3 służb specjalnych. CBA wydaje się być już martwą instytucją, więc kilka tygodni Kamińskiego w jedną czy drugą stronę wiosny nie uczyni, poza drenowaniem budżetu - co oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Pozwolę sobie zauważyć, że 04.01.08, 10:56 Sorki, ale ja mówię o Mariuszu Kamińskim, a nie nadprezydencie Kamińskim od Ryngrafów. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Ja również. 04.01.08, 11:08 Whatever. A naprawdę wierzysz, że Tusk chce rozwiązać CBA (piszesz, że ich dni są policznone)? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Re: Ja również. 04.01.08, 11:47 Pisałem o paraliżu CBA a nie o ich policzonych dniach. Paraliż może być z następujących przyczyn: - boją się własnego cienia po niedawnych wyczynach na zamówienie PiS, - nic nie robieniem chcą udowdnić, że nowy rząd nie "walczy z korupcjom" - skala korupcji w PL nie jest taka wielka, jak straszył naród sam Wódz i jego akolici Nie, nie sądzę by DT rozwiązał CBA, wszak to wspólne dziecko popisu. Myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby wchłonięcie CBA jako osobny pion np. przez CBŚ. Tak, uważam, że DT odwoła niedługo chudego Kamińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Pozwolę sobie zauważyć, że 04.01.08, 13:59 Podczaszy Kamiński dementuje już doniesienia dziennika o blokowaniu nominacji szefów służb. www.rp.pl/artykul/81097.html Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 10:42 wujaszek_joe napisał: "CBA dysponuje ekspertyzą Prokuratury Krajowej, że Biuro może preparować dokumentację, na którą mają złapać się łapownicy." Ale ani Sowińska, ani Lepper nie byli łapownikami, więc CBA nie mogło preparować dokumentów. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 11:07 gdzie ten wujaszek tak napisał? :) może jestem naiwny ale myślę że ta ekipa nie chce wchodzić w buty przeciwników i wolą odsunąć kamińskiego w sposób nie budzący wątpliwości. w "polityce" pisało, że w sądzie pracy wygrywa każdy usunięty przez dorna Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Kamiński w CBA, Lis w TVP, pierwszy wiceminister 04.01.08, 12:21 z PO zwolniony za korupcję. Czyi wbrew nadziejom wielu, IV RP istnieje nadal. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Widać to doskonale po twoim mopie w Szkocji... 04.01.08, 12:26 l.o.r.t.e.a napisał: Czyi wbrew nadziejom wielu, IV RP istnieje nadal. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Oj. Peło-wcy poirytowanie. Widac to po rzeczowości 04.01.08, 12:34 argumentów. I zapomniałeś mi zarzucić antysemityzm; zalecam Bilobil. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Stepien (TK) 04.01.08, 12:24 wujaszek_joe napisał: > PO nie ma na niego wystarczająco mocnych zarzutów żeby go odwołać. > Wyobrażacie sobie w tej sytuacji działanie PISu? czy ktokolwiek z > nich przejmowałby się mocą argumentów? Mi sie jakos tak nasunela mysl o szefie TK Stepniu, ktory nie tak dawno zostal sponiewierany przez owczesnego premiera i zostaly zapowiedziane zmiany w prawie majace usunac zlogi gierkowsko-gomulkowskie z TK. A jego przeiwny wobec przewin Kaminskiego byly zadne. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 12:27 PO sprawia wrazenie, ze tak naprawde do tej pory nie wie skad wzial sie u nich tak duzy elektorat i co za typy go tworza. Lazi wiec tusku i jego kamanda juz 2 miesiac jak w ciemnosci: tu jeden z nich cos chlapnie glupiego, tam pierd... jakas bzdure pod kogo(??) a gdy podnosi sie wrzask to za pare godzin inny ich pajac z druzyny zaprzecza temu pierwszemu. I tak kraza jak sepy przy kazdym temacie ale tak naprawde to nie chce im sie NIC ruszac Ale to nie jest specjalnie dobra taktyka, sadze i gwarantuje im to juz niedlugo niespodzianki w sondazach popularnosci. Trzeba rzadzic, podejmowac decyzje dobre choc niewygodne a nie czaic sie i bac wlasnego cienia. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post A Pośpieszalsko Czabańskie listy piszą:))) 04.01.08, 12:36 www.rp.pl/artykul/81073.html Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad i to są prawdziwe autorytety:)))))) 04.01.08, 12:41 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9533829&rfbawp=1199446610.246&ticaid=151e5 Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: i to są prawdziwe autorytety:)))))) 04.01.08, 13:05 jdbad napisała: > wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9533829&rfbawp=1199446610.246&ticaid=151e5 "Grupa 30 autorytetów skierowała do premier Donalda Tuska list otwarty w obronie Centralnego Biura Antykorupcyjnego. Zwracają się w nim z prośbą o "rozwagę i obiektywizm, pozwalające mieć nadzieję, że eliminacja z naszego życia publicznego patologii będzie nadal wartością nadrzędną". " - no tak, nastały czasy, że trzeba apelować do rządu o przyzwoitość... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 12:58 "Polska": PO przegrała batalię o szefa Centralnego Biura Antykorupcyjnego Mariusza Kamińskiego. Nie uda się odwołanie go ze stanowiska. Minister w kancelarii premiera Julia Pitera nie znalazła przeciw Kamińskiemu odpowiednio mocnych argumentów." Szukała haków i nie znalazła. Ciekawe, czy stać ją bedzie na przeprosiny? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 13:02 Kamiński i tak zostanie pogoniony, to tylko kwestia czasu. Jest prowadzone przez rzeszowska prokuraturę śledztwo, a komisja jeszcze nie zaczęła działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 13:09 trzymilionowy.post napisał: > Kamiński i tak zostanie pogoniony, to tylko kwestia czasu. jasne, dajcie mi psa, a kij sie znajdzie ...:( Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 13:30 paczula8 napisała: > trzymilionowy.post napisał: > > > Kamiński i tak zostanie pogoniony, to tylko kwestia czasu. > > jasne, dajcie mi psa, a kij sie znajdzie ...:( > Dziwi mnie trochę Twoja wiara w uczciwość i apolityczność typka będącego szefem CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kamiński nadal zostaje w CBA 04.01.08, 13:33 paczula8 napisała: > Szukała haków i nie znalazła. Ciekawe, czy stać ją bedzie na > przeprosiny? A szukała haków ??? Za co ma go niby przepraszać ? Czy oskarżyła go o pomaganie za łapówki gangsterom, tak jak on prof. Jana Podgórskiego, którego sąd później z zarzutów oczyścił ? Czy oskarżyła go o morderstwo, tak jak on doktora Mirosława Garlickiego ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
piq a nie przyszło heńkowi, fi-dzykowi i innym... 20.03.08, 23:32 ...ćwoczkom do głowy, że Kamiński dogadał się z premierem, a jego praca jest dobrze oceniana? To jest facet-robespier i dobrze jest go mieć po swojej stronie, a przynajmniej zapewnić sobie jego neutralność - w zamian za święty spokój w CBA. Dobry polityk (a za takiego trzeba uznać Donka, bo nie tylko uchronił swoją partię od rozpadu po wyborach 2005, kryzysy przekuwał na swoją korzyść i w końcu wygrał wybory 2007 i utrzymuje wysokie poparcie - wszystko to zresztą przy dużej pomocy Pisjarcia, który jest po prostu idiotą, a nie nawet najmniejszym strategiem) woli przeciągnąć takiego kolesia jak Kamiński na swoją stronę, niż dorzucać go do obozu przeciwnika, żeby go na dodatek obnosili na kijku jako symbol zerwania walki z korupcją. Poza tym chłopcy się znają jeszcze z czasów pre89 i podobno dość się lubili. Tylko żeby tak pomyśleć, trzeba mieć rozum i trzeźwość spojrzenia, a nie reagować głupawymi urazami z przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś