zapijaczony-ryj 16.06.08, 15:51 Stadionu Narodowego. Polacy nie mogą być niewdzięcznikami i wybrać innego patrona. To by było nieetyczne. pl.wikipedia.org/wiki/Kazimierz_G%C3%B3rski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gat45 Popieram w 100 procentach 16.06.08, 15:53 zapijaczony-ryj napisał: > Stadionu Narodowego. > > Polacy nie mogą być niewdzięcznikami i wybrać innego patrona. > To by było nieetyczne. > > pl.wikipedia.org/wiki/Kazimierz_G%C3%B3rski mimo prawie 100-procentowej obojętności dla rozgrywek piłkarskich (ręcznych i nożnych) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony-ryj Re: Popieram w 100 procentach 16.06.08, 15:57 gat45 napisała: > zapijaczony-ryj napisał: > > > Stadionu Narodowego. > > > > Polacy nie mogą być niewdzięcznikami i wybrać innego patrona. > > To by było nieetyczne. > > > > pl.wikipedia.org/wiki/Kazimierz_G%C3%B3rski > > > > mimo prawie 100-procentowej obojętności dla rozgrywek piłkarskich > (ręcznych i nożnych) www.sport.pl/pilka/1,71595,4155321.html Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Popieram. 16.06.08, 19:24 manneken_pis napisał: > hummer napisał: Wiele nie napisałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
c.k.dezerter Re: Popieram. 16.06.08, 19:27 Popieram,patronem powinien być K.Górski. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Tylko śtp Pan Kazimierz Górski może być patro 16.06.08, 15:53 Powiedz to PiSiel.com. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewicaorleanska Re: Tylko śtp Pan Kazimierz Górski może być patro 17.06.08, 16:59 jola_iza napisała: > Powiedz to PiSiel.com. Une pod publiczkie tak Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Panie Ryjku, pan lepiej od razu IPN-ie sprawdzi, 16.06.08, 15:55 co tam mają na Górskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony-ryj Re: Panie Ryjku, pan lepiej od razu IPN-ie sprawd 16.06.08, 16:00 gat45 napisała: > co tam mają na Górskiego. Myślę,że w tej kwestii nawet zjawisko biologiczne będzie bało się wychylić. Natomiast jeśli chodzi o prawdziwych kibiców PiS to jestem o to spokojny. W tej kwestii jesteśmy chyba zgodni. Nie ma i nie będzie lepszej kandydatury na patrona Stadionu Narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Na to wygląda i nawet takie coś jak ja, co nic-a-n 16.06.08, 16:04 zapijaczony-ryj napisał: ..... > Natomiast jeśli chodzi o prawdziwych kibiców PiS to jestem o to spokojny. W tej > kwestii jesteśmy chyba zgodni. > > Nie ma i nie będzie lepszej kandydatury na patrona Stadionu Narodowego. na piłce się nie zna, to o panu Górskim słyszało i sympatię doń ogromną odczuwa. Z szacunkiem przemieszaną. Bo widziało, jak się naród cieszył i co o trenerze mniemał. A swoją drogą, może właśnie atak na taką osobę odesłałby IPN na swoje miejsce ? Jak to się nazywa ? Na ławkę karnych ? No, tych z czerwoną kartką ! Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Tylko śtp Pan Kazimierz Górski może być patro 16.06.08, 16:02 JP2 i tak ma duzo ulic,placów,pomników itd Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte trzeba szybko złozyć taki wniosek 16.06.08, 16:09 Pisowski natychmiast przepadnie, chyba nie ma nikogo, kto by się nie zgodził, że to najlepsza propozycja Odpowiedz Link Zgłoś
rozdziawiona-japa Re: trzeba szybko złozyć taki wniosek 16.06.08, 17:58 ponte_aronte napisał: > Pisowski natychmiast przepadnie, chyba nie ma nikogo, kto by się nie zgodził, ż > e to najlepsza propozycja Nikt tyle nie zrobił dla polskiej piłki co K.Górski. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom_polski Powinien być po prostu Narodowy 16.06.08, 16:12 Czy Polacy to brzydki Naród, że trzeba po "Narodowym" jeszcze coś dodawać dla uświetnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Powinien być po prostu Narodowy 16.06.08, 16:14 oszolom_polski napisała: > Czy Polacy to brzydki Naród, że trzeba po "Narodowym" jeszcze coś dodawać dla > uświetnienia? > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5317630,PiS__Jan_Pawel_II_to_najlepszy_patron_dla_Stadionu.html Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Powinien być po prostu Narodowy 16.06.08, 16:27 oszolom_polski napisała: > Czy Polacy to brzydki Naród, że trzeba po "Narodowym" jeszcze coś dodawać dla > uświetnienia? > Ja bym tam poczekała, aż Naród zdecyduje się na definicję Narodu. Ile w niej będzie Orzechowskich Giertychów, a ile tego, co ja za Naród uważam ? Nie wiem jeszcze, na razie marnie to wygląda. A pan Górski jest wystqrczająco zdefiniowany. Odpowiedz Link Zgłoś
umyslowo-chory Re: Powinien być po prostu Narodowy 17.06.08, 02:30 oszolom_polski napisała: > Czy Polacy to brzydki Naród, że trzeba po "Narodowym" jeszcze coś dodawać dla > uświetnienia? > nazwać stadion im IV RP.Ludzie będą boki zrywać Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Tylko śtp Pan Kazimierz Górski może być patronem. 16.06.08, 16:13 W Płocku już jest co prawda stadion Jego imienia: pl.wikipedia.org/wiki/Stadion_im._Kazimierza_G%C3%B3rskiego ale jeżeli honorować kogoś stadionem narodowym, to właśnie tego Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Tylko śtp Pan Kazimierz Górski może być patro 16.06.08, 16:32 Masz rację! Odpowiedz Link Zgłoś
jawste Re: Tylko śtp Pan Kazimierz Górski może być patro 16.06.08, 20:05 Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: na pewno to jakiś symbol 16.06.08, 21:29 ...choć postać bez skazy to też nie była. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: na pewno to jakiś symbol 17.06.08, 02:58 piotr7777 napisał: > ...choć postać bez skazy to też nie była. Można zostać świętym po kilkuset latach. Nawet ze skazą. Kto bowiem pamieta skazy po kilkuset latach. Kazimierz Górski nie ma zostać świętym - ma zostać patronem! Odpowiedz Link Zgłoś
koperczak5 Nie pozwalamy! Profanacja! 17.06.08, 04:50 W przypadku nazweania stadionu imieniem JP2 nie będzie możliwe organizowanie imprez rozrywkowych - natychmiast zaprotestują dewotki, że Profanacja Świętości Narodowej! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Nie pozwalamy! Profanacja! I o to PiS chodzi 17.06.08, 06:54 koperczak5 napisał: > W przypadku nazweania stadionu imieniem JP2 nie będzie możliwe > organizowanie imprez rozrywkowych - natychmiast zaprotestują > dewotki, że Profanacja Świętości Narodowej! Moze właśnie Partii Inaczej sprawnym o to chodzi.Żeby Stadiom jak nie ma imprez sportowych za kaplicę będzie robił! A ich naczelny wreszcie długo obiecywany ślub tam weżmie, wywiązując się po raz pierwszy w życiu z danego słowa, czyli złamie zasady! deser.gazeta.pl/deser/51,83454,4859020.html?i=6 A wtedy mochery pod wodzą Rydzyka do urm polecą zagłosować na najgenialniejszego. I zamiast "Mazurka" na stadiono-kaplicy będzie słychzć "szła dzieweczka do Jareczka.... www.hot.jpg.pl/26533 Ha, ha.Ha ha! Odpowiedz Link Zgłoś
jarko-kaczka Re: na pewno to jakiś symbol 18.06.08, 18:22 porannakawa20 napisała: > piotr7777 napisał: > > > ...choć postać bez skazy to też nie była. > > Można zostać świętym po kilkuset latach. > Nawet ze skazą. > Kto bowiem pamieta skazy po kilkuset latach. > Kazimierz Górski nie ma zostać świętym - ma zostać patronem! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej508 Re: Tylko śtp Pan Kazimierz Górski może być patro 17.06.08, 07:21 Nieetyczne byłoby nie nazwanie ;stadion pod łojcem rydzykiem;On też będzie święty w piekle!! Odpowiedz Link Zgłoś
pis_doliz Re: Tylko śtp Pan Kazimierz Górski może być patro 17.06.08, 12:55 zapijaczony-ryj napisał: > Stadionu Narodowego. > > Polacy nie mogą być niewdzięcznikami i wybrać innego patrona. > To by było nieetyczne. > > pl.wikipedia.org/wiki/Kazimierz_G%C3%B3rski Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Czy patron bedzie zadowolony jak po ME 2012 .... 17.06.08, 19:24 .. po stadionie wiatr bedzie hulal, a konstrukcja zardzewieje ? Niech juz lepiej tylko Narodowy. Wtedy pewnie Sejm uchwali odpowiednie fundusze na konserwacje obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Czy patron bedzie zadowolony jak po ME 2012 . 17.06.08, 20:28 adalberto3 napisał: > .. po stadionie wiatr bedzie hulal, a konstrukcja zardzewieje ? > Niech juz lepiej tylko Narodowy. Wtedy pewnie Sejm uchwali > odpowiednie fundusze na konserwacje obiektu. Przecież ja nie napisałem, ze śtp Pan Kazimierz Górski musi być patronem, tylko, ze jeśli już ma ktoś nim być to tylko moze być On. Nie sądzę by prawdziwi katolicy (nie Ci pseudo inni hipokryci pod publiczkę z PiS) chcieli, zeby na obiekcie noszącym imię Ojca Świętego kibole robili to co robia i będa robili! Klęli, wyzywali się, śpiewali swińskie piosenki, ubliżali zawodnikom druzyny przeciwnej, czy pokazywali i wykrzykiwali sędziemu słynny juz "gest Kozakiewicza". Lub jeśli ktoś był na prawdziwym meczu, to zacytuję dosłownie z małą poprawką jak w mojej sygnaturce ( bo ja na mecze Legii chodziłem osobiście) Cytuję Gloria , Gloria Alleluja!!! Legia wygra nie ma stója!!! Gloria... Czy naprawdę Kościół Katolicki chciałby takie przyśpiwki na obiekcie imienia Jana Pawła IIgo? Wątpię Panu Kazimierzowi by to nie przeszkadzało. Komuś kto być moze zostanie Świętym, raczej tak. A tak naprawdę to znając miłość do sportu Jana Pawła IIgo myślę, że sam by pobłogosławił Stadion Narodowy noszacy imię Kazimierza Górskiego. Nawet zza grobu. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Tez uwazam, ze znany trener bylby lepszym .... 18.06.08, 14:29 .. patronem. A kibole niech sie tluka, jak im tak wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Tylko śtp Pan Kazimierz Górski może być patro 18.06.08, 18:26 A może Gerard Cieślik,strzelec dwóch bramek w historycznym,zwycięskim meczu na Stadionie Śląskim Polska-CCCP(2:1)50 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Tylko śtp Pan Kazimierz Górski może być patro 29.06.08, 12:16 > A może Gerard Cieślik,strzelec dwóch bramek w historycznym,zwycięskim meczu na > Stadionie Śląskim Polska-CCCP(2:1)50 lat temu. Bardzo dobry pomysł, ale pod jednym warunkiem - że bedzie to Stadion Narodowy w Chorzowie, gdzie zresztą jest jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Co do miejsca to podzielam Twoje zdanie 29.06.08, 12:21 piotr7777 napisał: > > A może Gerard Cieślik,strzelec dwóch bramek w > historycznym,zwycięskim meczu na > > Stadionie Śląskim Polska-CCCP(2:1)50 lat temu. > Bardzo dobry pomysł, ale pod jednym warunkiem - że bedzie to Stadion > Narodowy w Chorzowie, gdzie zresztą jest jego miejsce. Choć jestem z Warszawy. Po prostu na Śląsku są najlepsi kibice i Chorzów był zawsze fartownym stadionem dla naszej druzyny narodowej. Dlatego też uważam ( choć Warszawiacy mnie zakrzyczą), ze tam jest miejsce na Stadion narodowy im.Kazimierza Górskiego. Choćby ze względu na ten Fart. Odpowiedz Link Zgłoś
rotron Zapijaczony brawooooooooooooooo !!! 18.06.08, 18:32 Stadion Narodowy im. Kazimierza Górskiego - jestem za !!! Nazwa z sensem. Wspaniały patron, wspaniały pomysł !!! Imię JPII niech upiększy jakąś katolicką świątynię. Zresztą jego imię jest już na co drugiej ulicy i kościele prawie w każdym mieście. Chwatit, bo będzie to, co się stało z setną rocznicą urodzin Lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Zapijaczony brawooooooooooooooo !!! 18.06.08, 18:43 A jakie to osiągnięcia piłkarskie(zawodnicze)miał K Górski,oczywiście z całym szacunkiem dla jego trenerskiej pracy.Miał w swym czasie wspaniałe talenty piłkarskie,to mógł coś zdziałać.Zresztą on cyhyba urodził się na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
rotron Re: Zapijaczony brawooooooooooooooo !!! 18.06.08, 18:46 A jakie zasługi dla sportu ma JPII ? Co do Górskiego to urodził się w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony-ryj Re: Zapijaczony brawooooooooooooooo !!! 29.06.08, 09:09 rotron napisał: > Stadion Narodowy im. Kazimierza Górskiego - jestem za !!! > Nazwa z sensem. > Wspaniały patron, wspaniały pomysł !!! > > Imię JPII niech upiększy jakąś katolicką świątynię. > Zresztą jego imię jest już na co drugiej ulicy > i kościele prawie w każdym mieście. > Chwatit, bo będzie to, co się stało z setną rocznicą urodzin Lenina. DZięki, ale wydaje mi się, ze ja napisałem to co myśli większość polskich kibiców(tych prawdziwych , a nie takich co mu kazali, to pojechał. fotoforum.gazeta.pl/photo/5/fa/uf/xjii/aSUWh2erMrnr1clfOX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Tylko śtp Pan Kazimierz Górski może być patro 18.06.08, 18:54 Błagam, nie. Prezy-dęt Kaczyński na pewno przekręci Jego nazwisko, będzie jakiś "Włodzimierz Kurecki" albo coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_siurek Re: Tylko śtp Pan Kazimierz Górski może być patro 29.06.08, 10:49 przeczytaj.regulamin.lub.pobie napisała: > Powiedz to PiSdziel.com miało być;) > > Niestety członkowie Partii inaczej Sprawnych będą obstawali przy jakimś świętym, bo walczą o elektorat ojca RYdzyka. A ten tak się zna na piłce jak Paskud na słuchawkach: Odpowiedz Link Zgłoś