Dodaj do ulubionych

"Maleszka to swinia, nie skruszony zdrajca"

24.06.08, 23:31
Tak pisze powazna gazeta.

www.dziennik.pl/wydarzenia/article197851/Maleszka_to_swinia_nie_skruszony_zdrajca.html
A tu banuja za mendy.
Obserwuj wątek
    • polobolo2 jzupelnie ak jarek kaczynski 24.06.08, 23:32
      wolski chamek
      • off_nick [...] 24.06.08, 23:36
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • off_nick [...] 24.06.08, 23:41
      • paczula8 napisałam 24.06.08, 23:56
        "a - nie uwierzysz - Maleszki mi trochę szkoda (...)"

- po obejrzeniu drugiej częsci zmieniam zdanie, szkoda mi
        człowieka ... Maleszki nie.
        • taziuta Nie interesuje mnie lustracja :) 25.06.08, 07:34
          paczula8 napisała:

> "a - nie uwierzysz - Maleszki mi trochę szkoda (...)"
          >
          > - po obejrzeniu drugiej częsci zmieniam zdanie, szkoda mi
          > człowieka ... Maleszki nie.

Nie oglądałem żadnej części. I nigdy mnie temat Maleszki nie
          interesował, bo nie interesuje mnie lustracja, jak wiesz.
          Wiadomo przecież, że były setki tysięcy, jeśli nie miliony tajnych
          współpracowników systemu, oraz prawie 3 miliony jawnych - członkowie
          PZPR. W każdym wypadku PRL był legalnym państwem i współpraca z nim
          również. I tyle.

A co zrobił Maleszka, czy Jarosław Kaczyński, czy inny Wałęsa w
          temacie współpracy z komuną, zupełnie mnie nie interesuje. To temat
          dla historyków i maniaków typu Manny_Ramirez, który tak łatwo sięga
          po epitety...
          • paczula8 Nie rozmawiamy o lustracji Taziuto. 25.06.08, 07:59
            Obejrzyj film! Naprawdę warto.
          • jk-24 Re: Nie interesuje mnie lustracja :) 25.06.08, 14:26
            zatem jak państwo mordowało to było to legalne, bo państwo było
            legalne.
    • doc.torov Wildstein to przyjaciel Pyjasa 25.06.08, 02:16

napisał Der dziennik:
      "Bronisław Wildstein, przyjaciel zamordowanego Pyjasa, mówi o zabójstwie wprost:
      "Jest oczywiste, że zrobiła to esbecja"."

Herr Karnowski zapomniał dodac że Wildstein był także
      przyjacielem Maleszki.

Ale Niemiecka Prawda kłamie jeszcze lepiej niż radziecka.
      • xenocide [...] 25.06.08, 06:17
    • allspice Re: "Maleszka to swinia, nie skruszony zdrajca" 25.06.08, 07:08
      Bardzo nieciekawa postać...jak można się z kimś takim zaprzyjażnić:(
      • spokojny.zenek Re: "Maleszka to swinia, nie skruszony zdrajca" 25.06.08, 07:16
        allspice napisała:

> Bardzo nieciekawa postać...jak można się z kimś takim zaprzyjażnić:(

Widocznie 30 lat temu można było.
        • jk-24 Re: "Maleszka to swinia, nie skruszony zdrajca" 25.06.08, 14:51
          za tym( przyjaźnią) na pewno rydzyk stał.
      • taziuta Jak nazwać przyjaciół świni?! :) 25.06.08, 07:35
        allspice napisała:

> Bardzo nieciekawa postać...jak można się z kimś takim zaprzyjażnić:
        (

Hehe, wiedziałem, że jak się postarać, to coś można z tej historii
        wyciągnąć przeciw Wildsteinowi... :)
        • spokojny.zenek Re: Jak nazwać przyjaciół świni?! :) 25.06.08, 07:38
          To i owo można i bez postarania się...
          • zelazny.karzel.wasyl Dziwna postać ten Maleszka. Do tego bardzo 25.06.08, 07:46
            zakręcona psychicznie. To byłby ciekawy obiekt badań
            psychologicznych.
            Z jednej strony autentycznie przyjaźnić się z kimś, z drugiej
            donosić na przyjaciół i pisać strategie rozbicia ich organizacji, co
            znacznie wykraczało poza to, czego SB od niego oczekiwała.
            Wygląda to tak, jakby facet miał wyraźny psychiczny pęd ku
            samozagładzie.
            Pieniądze? Pewnie też miały jakieś znaczenie, ale gdyby to była
            tylko kwestia kasy, to mógł przecież spokojnie zostać w Paryżu u
            Wildsteina, zamiast wracać.
            Naprawdę dziwny Człowiek.
            • taziuta Re: Dziwna postać ten Maleszka. Do tego bardzo 25.06.08, 07:53
              zelazny.karzel.wasyl napisała:

...
              > Pieniądze? Pewnie też miały jakieś znaczenie, ale gdyby to była
              > tylko kwestia kasy, to mógł przecież spokojnie zostać w Paryżu u
              > Wildsteina, zamiast wracać.
              > Naprawdę dziwny Człowiek.

Może prawdziwy propaństwowiec?
              Wierzył w komunę i robił wszystko żeby ją wzmocnić... :)
              • paczula8 Re: Dziwna postać ten Maleszka. Do tego bardzo 25.06.08, 07:56
                taziuta napisał:

> zelazny.karzel.wasyl napisała:
                >
                > ...
                > > Pieniądze? Pewnie też miały jakieś znaczenie, ale gdyby to była
                > > tylko kwestia kasy, to mógł przecież spokojnie zostać w Paryżu u
                > > Wildsteina, zamiast wracać.
                > > Naprawdę dziwny Człowiek.
                >
                > Może prawdziwy propaństwowiec?
                > Wierzył w komunę i robił wszystko żeby ją wzmocnić... :)

Wierzył w komunę i dlatego chodził na spotkania KORu i wciagał w te
                spotkania przyjaciół, a później na nich donosił?
                • taziuta To się też da wytłumaczyć, jak wszystko... :) 25.06.08, 08:20
                  paczula8 napisała:

> taziuta napisał:
                  >
                  > > Może prawdziwy propaństwowiec?
                  > > Wierzył w komunę i robił wszystko żeby ją wzmocnić... :)

> Wierzył w komunę i dlatego chodził na spotkania KORu i wciagał w
                  > te spotkania przyjaciół, a później na nich donosił?

No jeśli ci jego przyjaciele zdradzili sie przed nim, że są
                  antykomunistami, to komunista winien na nich donieść. Ale zanim
                  doniósł chciał mieć konkret - uczestnictwo w spotkaniach KOR? :)
                  • manny_ramirez Re: To się też da wytłumaczyć, jak wszystko... :) 25.06.08, 14:13
                    Taziuta wytlumaczy nawet hitlerowcow jak widac. III Rzesza tez byla panstwem
                    legalnym.

Lewactwo nie wie co to moralnosc.
                    • paczula8 Manny, 25.06.08, 14:18
                      nie wierzę, ze Taziuta napisał to na serio ... po prostu nie
                      wierzę ...
                      • manny_ramirez [...] 25.06.08, 14:24
                        • paczula8 Myślę , że Taziuta miał zaćmienie ... 25.06.08, 14:34
                          nie mogę uwierzyć, ze świadomie broni człowieka typu Maleszka.
                          Maleszka jest nie do obrony, jedyne co go tłumaczy, to defekt na
                          mózgu ... chciałabym wierzyć, że ten defekt ma tylko Maleszka...
                          • manny_ramirez Re: Myślę , że Taziuta miał zaćmienie ... 25.06.08, 14:48
                            Byc moze osobiscie go to dotyczy i jak widac ma wsparcie adminow...
                            • scoutek Re: Myślę , że Taziuta miał zaćmienie ... 25.06.08, 14:51
                              manny_ramirez napisał:

> Byc moze osobiscie go to dotyczy i jak widac ma wsparcie adminow...

nie grasz fair, manny
                              • manny_ramirez Re: Myślę , że Taziuta miał zaćmienie ... 25.06.08, 14:54
                                Zas Taziuta wyzywajac mnie od najgorszych gra oczywiscie fair.
                                • scoutek Re: Myślę , że Taziuta miał zaćmienie ... 25.06.08, 15:01
                                  manny_ramirez napisał:

> Zas Taziuta wyzywajac mnie od najgorszych gra oczywiscie fair.

to ma Cie usprawiedliwic?
                                  • manny_ramirez Re: Myślę , że Taziuta miał zaćmienie ... 25.06.08, 15:04
                                    Nie widze powodu sie usprawiedliwac. Dziwi mnie jedynie slepota niektorych
                                    forumowiczow.

Adminom sie nie dziwie bo jak kierownik ketman pilnuje...
                                  • torpeda.wulkaniczna Hej Scoutek, 25.06.08, 19:17
                                    standardowo dwie miary? Upomnieć Mannego, mimo, że sprowokowany?
                                    • scoutek Re: Hej Scoutek, 26.06.08, 08:30
                                      torpeda.wulkaniczna napisał:

> standardowo dwie miary? Upomnieć Mannego, mimo, że sprowokowany?

a jesli mi kto inny wisi, a manny mnie zawiodl?
                                      i pytalam, czy prowokacja usprawiedliwia?
                                      • torpeda.wulkaniczna Re: Hej Scoutek, 26.06.08, 11:32
                                        No to Manny się chyba ucieszy, że Ci nie wisi.

Odpowiadasz na:
                                        scoutek napisała:

> torpeda.wulkaniczna napisał:
                                        >
                                        > > standardowo dwie miary? Upomnieć Mannego, mimo, że sprowokowany?
                                        >
                                        > a jesli mi kto inny wisi, a manny mnie zawiodl?
                                        > i pytalam, czy prowokacja usprawiedliwia?
                                        • scoutek Re: Hej Scoutek, 26.06.08, 11:49
                                          nie powiedzialam, ze kto inny mi wisi
                                          bylo "jesli", chyba ze nie zauwazyles?

BO
                                          • manny_ramirez Re: Hej Scoutek, 26.06.08, 15:32
                                            A ja sie wciaz dziwie.

Po pierwsze jesli mowimy o poziomie osobistym to ja napisalem watek w ktorym
                                            wyrazalem sie nieoglednie o wyraznie okreslonej grupie ludzi za wyraznie
                                            okreslone nieludzkie dzialanie. Za to zostalem zaatakowany nieparlamentarnie
                                            osobiscie w dodatku post atakujacego przesiakniety byl hipokryzja. Moja
                                            odpowiedz, wedlug forumow standartow i zasad, byla ogledna i oparta na calkiem
                                            sensownych przeslankach. DOowiadczenie mowi ze jak ktos atakuje per personam za
                                            zaangazowanie posty wyrazajace generalne zasady robi to poniewaz sam jest
                                            gleboko zaangazowany.

Jakos osoba atakujacego Ciebie nie rozczarowala.

Po drugie na poziomie politycznym nie widze abym przekroczyl jakiekolwiek
                                            granice. Nie ma zadnego wytlumaczenia na donoszenie na rodzine i przyjaciol
                                            tajnej policji morderczego systemu. Zadnego. Wedlug mnie slowo jakie uzylem na
                                            okreslenie takich osob i tak nie wyraza wszystkiego wobec zla ktore one czynily.
                                            Argument ze PRL bylo legalnym panstwem wiec wspolpraca z SB byla ok jest tak
                                            chory ze nie nadaje sie nawet pod dyskusje.

Ale tez nie spotkalo sie z Twoim oburzeniem.

Po prostu jest tak ze jak ktos chce to zawsze znajdzie powod aby sie obrazic.

Torpeda ma racje ze jest tu podwojny standart.
                                            • scoutek Re: Hej Scoutek, 26.06.08, 15:45
                                              manny_ramirez napisał:
                                              > Ale tez nie spotkalo sie z Twoim oburzeniem.
                                              >

manny, dla jasnosci: to, ze go tu nie wyrazilam nie oznacza wcale,
                                              ze go nie bylo
                                              zdumiales mnie i to wszystko
                                              • manny_ramirez Re: Hej Scoutek, 26.06.08, 19:47
                                                Wiem Scoutek. Trudno wychylic sie towarzystwu. Widac po watku zalozonym przez
                                                patience.

Latwiej znalezc byle pretekst aby sie podlizac.
                                                • torpeda.wulkaniczna Chyba trafiłeś, Manny. 26.06.08, 20:46
                                                  Ze Scoutkiem czasem fajnie się gadało. I nie zgadzało.
                                                  Po małej kwerendzie po wątkach, gdzie jest obecna, przychylam się do
                                                  jej ostatniego infa do mnie:
                                                  BO.

Szkoda, ze jest w tak idiotycznych dyskusjach, jak np.ten o
                                                  wypowiedzi Kaczyńskiego, że chodzi mu o władzę.Niby próbuje coś
                                                  powiedzieć, ale płynie na fali tych oświeconych niedouczonych.
                                                  Albo dołaczyła do lemingów, albo chce im przewodzić.
                                                  Więc:

BO , Scoutek.
                                                  • jk-24 Re: Chyba trafiłeś, Manny. 30.06.08, 10:32
                                                    ale koszerna.
                                                • scoutek Re: Hej Scoutek, 26.06.08, 20:52
                                                  manny_ramirez napisał:

to nie tak, ale trudno, ze tak to odbierasz
                                                  sorry
                                                  • manny_ramirez Re: Hej Scoutek, 26.06.08, 21:30
                                                    No wiesz. Mozna powiedziec ze sie zawiodlem.
                                                  • scoutek Re: Hej Scoutek, 26.06.08, 21:33
                                                    nie poradze nic
                                                  • manny_ramirez Re: Hej Scoutek, 26.06.08, 21:40
                                                    szkoda
                                                  • scoutek Re: Hej Scoutek, 26.06.08, 21:42
                                                    bo widzisz, wbrew temu co twierdzi t.w. (hm....;)) nikomu sie nie podlizuje
                                                    mowie co mysle
                                                    a moze czasem mysle glupio, coz.. nie twierdze, ze jestem Einsteinem
                                                    sorry jeszcze raz
                                                  • jk-24 Re: Hej Scoutek, 27.06.08, 13:56
                                                    głupi nie bierze jak dają.
                                            • taziuta Masz rację Ramirez, z faktami się nie dyskutuje :) 27.06.08, 07:44
                                              manny_ramirez napisał:

...
                                              > Argument ze PRL bylo legalnym panstwem wiec wspolpraca z SB byla
                                              > ok jest tak chory ze nie nadaje sie nawet pod dyskusje.

Widzisz kolego, przyjmij do wiadomości, że dla innych niektóre Twoje
                                              argumenty też są "chore", np. ten, że jak ktoś ma inne zdanie niż
                                              Ty, to na pewno (doświadczenie uczy, sic!) dlatego, że jest
                                              "zaangażowany". Logika kaczysty...

Ale nazwanie czegoś chorym to zwykła łatwizna. Rozumiem, że mimo
                                              wszystko jesteś na tyle rozsądny, żeby przyznać (tym samym), że a
                                              faktami (o legalności PRL) się nie dyskutuje! :)

Współpraca ze służbami może nie jest ok. o tyle, że potrzeba do tego
                                              odpowiedniego charakteru kapusia (i donoszenie na przyjaciół jest
                                              oczywiście jak najbardziej godne potępienia), ale tak się składa,
                                              że wszystkie policje mają swoich kapusiów, czy Ci się to podoba, czy
                                              nie. A dzisiejsze szczucie/wyszukiwanie zaprzeszłych kapusiów
                                              to zwykłe rozgrywki w obozie post-solidarnościowym. Igrzyska,
                                              w które dają się wciągąć naiwnoty takie jak Ty... :)
                                              • manny_ramirez Nie, z idiotami sie nie dyskutuje 27.06.08, 16:30
                                                ale jestes znajomym znajomej wiec uczynie wyjatek.

Tu nie chodzi o legalnosc a moralnosc.

Jak juz pisalem. III Rzesza, Sowiety tez byly legalnymi panstwami w swietle
                                                prawa meidzynarodowego co nie czyni wspolpracy z Czeka czy Gestapo rzecza
                                                morlanie sluszna.

I mowimy tu nie o wspolpracy ze sluzbami demokratycznych panstw tlko ze
                                                wspolpraca z tajna policja totalitarnych zbrodniczych rezimow ktorej skutkiem
                                                zazwyczaj byl wydawanie innych na smierc badz/i tortury.

A pisalem o jeszcze bardziej okreslonej sytuacji kiedy owe m.... donosily na
                                                swoich bliskich i przyjaciol.

Ty to sobie usprawiedliwiaj legalnoscia jak chcesz. Ja nazywam rzeczy jak
                                                nalezy. No i rozumiem ze dla lewaka moralnosc to pojecie niezrozumiale.
                                                • taziuta Doceń więc moje poświęcenie! :) 27.06.08, 16:44
                                                  manny_ramirez napisał:
                                                  Re: Nie, z idiotami sie nie dyskutuje

...
                                                  > Jak juz pisalem. III Rzesza, Sowiety tez byly legalnymi panstwami
                                                  > w swietle prawa meidzynarodowego co nie czyni wspolpracy z Czeka
                                                  > czy Gestapo rzecza morlanie sluszna.

Twoje uwagi są ahistoryczne...
                                                  Dziś wiemy, że to były zbrodnicze systemy, ale daleko nie każdy
                                                  Niemiec, czy Rosjanin wiedział o tym wówczas! Jeśli więc donosił
                                                  policji, to jest to tak samo naganne, albo zrozumiałe/pożądane,
                                                  jak donoszenie policji dzisiaj. Chwyta Ramirez, czy ciągle
                                                  czółko myślą nie skażone? :)))

> ... No i rozumiem ze dla lewaka moralnosc to pojecie
                                                  > niezrozumiale.

Uogólniają tylko idioci, drogi kolego! :)
                                                  • manny_ramirez Re: Doceń więc moje poświęcenie! :) 27.06.08, 16:51
                                                    Taziuta Ty naprawde jestes idiota jesli myslisz ze ci co zyli wtedy nie
                                                    wiedzieli ze to zbrodnicze systemy. Nawet nie ma co gadac. Zracjonalizujesz
                                                    kazde przestepstwo jesli popelnione przez lewaka. Kazdy z tych donosicieli
                                                    doskonale zdawal sobie sprawe jakie beda konsekwencje dla tych na ktorych donosil.

To moj ostatni post do Ciebie bos nie wart mego czasu.
                                                  • taziuta Pozostanę nieutulony w żalu, Ramirez! :) 27.06.08, 17:16
                                                    manny_ramirez napisał:

> Taziuta Ty naprawde jestes idiota jesli myslisz ze ci co zyli
                                                    > wtedy nie wiedzieli ze to zbrodnicze systemy...

Dziękuję za miłe słowo, w ustach oszołoma to komplement! :)

I widzę, że nie znasz podstawowych faktów... Znasz jedynie zakłamaną
                                                    historię, wykreowaną przez prawicową propagandę i "historyków"
                                                    z IPN. Ja wiem, a nie "myślę", że wiele osób nie wiedziało!

> To moj ostatni post do Ciebie bos nie wart mego czasu.

Pozostanę więc nieutulony w żalu, Ramirez!
                                • taziuta Hej, Ramirez! 25.06.08, 15:05
                                  manny_ramirez napisał:

> Zas Taziuta wyzywajac mnie od najgorszych gra oczywiscie fair.

Przypomnij sobie, kto pierwszy użył tego "najgorszego" wyzwiska.
                                  "Nie rób drugiemu co tobie nie miłe" - nie dotyczy Ramireza?
                                  • manny_ramirez Wiem mialem racje? 25.06.08, 15:14
                                    Bo menda nazwalem donosicieli SB a Ty jak widac odebrales to osobiscie.

Bronisz ludzi ktorzy donosili na swoich przyjaciol i rodziny. Najgorsze szujstwo
                                    mozliwe.

Nie ma o czym dyskutowac.
                                    • manny_ramirez Errata 25.06.08, 15:17
                                      Mialo byc "widac mialem racje."
                                    • taziuta Nie miałeś racji... 25.06.08, 15:36
                                      manny_ramirez napisał:

> Bo menda nazwalem donosicieli SB a Ty jak widac odebrales to
                                      > osobiscie.

> Bronisz ludzi ktorzy donosili na swoich przyjaciol i rodziny.
                                      > Najgorsze szujstwo mozliwe.

Hej, usiłuję ci wytłumaczyć, że pewnych określeń się nie używa.
                                      Dla ciebie tajni współpracownicy to najgorsze szujstwo, które można
                                      bezkarnie obrzucać wyzwiskami, zaś dla innych ludzie obrzucający
                                      innych wyzwiskami to najgorsze szujstwo. Skoro ty masz mieć prawo
                                      obrzucać innych wyzwiskami wg swojego widzimisię, to inni też mogą,
                                      ciebie, wg swojego widzimisię. Czy teraz już KAPEWU?!

> Nie ma o czym dyskutowac.

Chyba rzeczywiście rozmowa z tobą mija się z celem.
                                      Nie chce mi się powtarzać, więc przeczytaj sobie jeszcze raz, choć
                                      zdaje się, że masz problemy ze zrozumieniem słowa pisanego...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=81313370&a=81338945
                                      • manny_ramirez Moralnosc lewaka 25.06.08, 15:40
                                        Uzywanie niezbyt milych slow jest tak samo niemoralne jak donoszenie na rodzine
                                        i przyjaciol.

Taziuta, wydajesz sobie swiadectwo nie mi.
                                        • taziuta Re: Moralnosc lewaka 25.06.08, 15:50
                                          manny_ramirez napisał:

> Uzywanie niezbyt milych slow jest tak samo niemoralne jak
                                          > donoszenie na rodzine i przyjaciol.
                                          >
                                          > Taziuta, wydajesz sobie swiadectwo nie mi.

Znowu nie zrozumiałeś...
                                          Ja nie wartościuję, co jest bardziej, a co mniej moralne.
                                          Walczę, tak się zdarzyło, że trafiło na Ciebie,
                                          z chamskim językiem na forum, i tyle...
                                          • manny_ramirez Nie ma zadnego chamstwa 25.06.08, 16:44
                                            w nazwaniu czlowieka ktory donosil na rodzine i przyjaciol menda.

To jest stwierdzenie faktu.
                                            • jk-24 Re: Nie ma zadnego chamstwa 26.06.08, 10:26
                                              e tam , zaraz świnia, on kochał te robotę zwłaszcza jak dobrze pracował dla
                                              centrali przy Adasiu.
                            • taziuta [...] 25.06.08, 14:58
                • spokojny.zenek Re: Dziwna postać ten Maleszka. Do tego bardzo 25.06.08, 08:22
                  Jeździł do W-wy na spotkania KOR-u?
                  • jk-24 Re: Dziwna postać ten Maleszka. Do tego bardzo 25.06.08, 14:35
                    dlatego był ketmanem i miał konto .
    • taziuta [...] 25.06.08, 07:55
    • allspice [...] 25.06.08, 08:46
    • wiosnaludzikow nie lękajcie się inni podli donosiciele 25.06.08, 14:32
      Jasnym jest, że było takich tysiące, że ginęli przez nich ludzie,
      łamane były kariery, rozbijane rodziny itd. Maleszka wypełzł na
      powierzchnię ale takich jest jeszcze tysiące i to nie o tych na
      świeczniku działalności politycznej mówię. Tak gdzie w gminie x, w
      gazetce y, w zakładzie z te płazińce broniły i współpracowały z
      nieludzkim systemem. Jak sądzicie dlaczego taki torow pojawia się w
      połowie wpisów wszędzie tam gdzie jest o lustracji. Strach, strach
      znowy zajrzał w ślepia tym nieludzkim bestiom
      • ajdija3 Re: nie lękajcie się inni podli donosiciele 25.06.08, 14:54
        donosiciele boją się lustracji jak diabły święconej
        wody i dlatego wciąż znajdują powody , żeby lustacji
        nie było - jasne jak dwa razy dwa
        • wiosnaludzikow Re: nie lękajcie się inni podli donosiciele 25.06.08, 17:04
          ajdija3 napisała:

> donosiciele boją się lustracji jak diabły święconej
          > wody i dlatego wciąż znajdują powody , żeby lustacji
          > nie było - jasne jak dwa razy dwa
          Jak ich nawet rozumiem, że sie boją. W końcu to naturalny odruch.
          Nic przyjemnego jak dawni koledzy i przyjaciele zaczną pluc im w
          twarz czy pod nogi, tylko to nie jest powód aby liczne wielonickowe
          wpisy na forach czy wypowiedzi publiczne np kiedyś Michała Boniego
          uznać za głos opinii publicznej.
          • jk-24 Re: nie lękajcie się inni podli donosiciele 26.06.08, 07:54
            a Ketmana vel Giwiego?
    • manny_ramirez Moralnosc lewaka 25.06.08, 15:36
      Nie ma o czym dyskutowac.
      • jk-24 Re: Moralnosc lewaka 26.06.08, 10:54
        nu cuś takiego ?
    • paczula8 W tym watku 25.06.08, 16:16
      taziuta napisał:

>
      > Niby co robili złego?

nie rozmawiamy o lustracji i kapusiach, tylko o Maleszce. Maleszka
      zdradził ludzi, którzy mu zaufali ... rozumiesz, co to znaczy?
      • manny_ramirez W tym watku 25.06.08, 16:43
        mowimy o donosicielach SB ktorzy donosili na swoje rodziny, bliskich i
        przyjaciol. Nie trzeba zadnych dowodow aby taka osobe nazwac menda jedynie pewna
        podstawowa umiejetnosc rozrozniania dobra od zla.

Byc moze problem w tym ze dzisiejsze lewactwo relatywizuje dobro i zlo, nie
        rozroznia tych pojec i byc moze tu jest sedno problemu.

Jesli ktos relatywizuje niemoralnosc takiego szujstwa jak donoszenie na rodzine
        i najblizszych to powazna dyskusja jest w ogole niemozliwa.

Ja sie swoich zasad nie wstydze i nie widze potrzeby tlumaczyc. W moim slowniku
        menda to menda.
        • torpeda.wulkaniczna Ano, Manny. 25.06.08, 19:23
          Prawda, ile słów i czasu trzeba, żeby ZWYKŁĄ definicję mendy
          objaśnić?
          Paczula wierzy, że Kolega Taziuta ma zaćmienie.
          A co, Paczulko, jeśli on tego nie posiada? Że teraz jest prawdziwy w
          swoich opiniach, aż do bólu i kresu wytłumaczalności?

Adolf się cieszy z piekielnych otchłani.Ma wyznawcę.W końcu miał
          legalne państwo, mógł robić wiele zgodnie z prawem.
          Jak i PRL.
    • zg13 Re: "Maleszka to swinia, nie skruszony zdrajca" 25.06.08, 16:41
      swinia w tym przypadku to komplement
      scierwo moze cos oddaje, ale nie do konca
      nalezy powiedziec: czlowiek Gazety Wyborczej - nie znam slow lepiej oddajacych
      skrajne sku..enie
    • qqazz [...] 25.06.08, 17:12
    • torpeda.wulkaniczna Scoutek, 25.06.08, 19:32
      tu masz obiekt do pouczeń, co jest cacy i co czego nie
      usprawiedliwia: poczytaj słówka Kolegi o nicku z Testamentu ( od
      razu może szmacić, nawet nazwą).

Śmiało, Scoutek.
      Chyba nie pracujecie przy jednym biurku?
      • opowiescosynumarnotrawnym [...] 25.06.08, 19:34
        • torpeda.wulkaniczna A ulżyj sobie na mnie, 25.06.08, 19:45
          człowieku.
          Jak masz wyrywać muchom nóżki lub pastwić się nad roślinkami - to se
          bluźnij.
          Tu możesz do woli. Nikt nie skrzyczy, Scoutek da odprawę tym, co to
          Cię będą chcieli słowem skrzywdzić.

Pokornie czekam na wykwity Twoich gładzi mózgowych.

Odpowiadasz na:
          opowiescosynumarnotrawnym napisała:

> torpedziu, a tobie do owej mendy niewiele brakuje.
          • manny_ramirez Re: A ulżyj sobie na mnie, 25.06.08, 20:47
            Nie przejmuj sie malymi ludzmi Torpedo.

Jesli Maleszka wciaz w redakcji pracuje moga sobie pozwalac.
            • torpeda.wulkaniczna Manny, 25.06.08, 21:08
              ????
              Dawnośmy nie gadali,ja naprawdę jakbym miał więcej czasu, to
              wymieniłbym zdanie z tym człowiekiem ( bo chyba nie rozwielitka
              tłucze po klawiaturze mając nick z Testamentu) - ale po co
              doszkalać go w ripostach?
              Czy on człek mały,czy on człek duży, łeb większy jest kurzy.
              Szkoda sensu na gościa.
              Prowokatorzyna i tyle.

Pisujesz w Nibylandii? Ja się wkurzyłem na jakieś nowe zapisy, ale
              jak się odkurzę to spotkamy się jeszcze?
              • manny_ramirez Re: Manny, 25.06.08, 22:11
                Pewnie. Choc ja teraz rzadko bywam. Teraz poniosly mnie nerwy o tego ..... eh.

Dzis nie dam rady, ale jutro sprobuje cos skrobnac do Ciebie wiec wieczorem
                Twojego czasu sprawdz skrzynke GW.
                • jk-24 Re: Manny, 26.06.08, 07:44
                  Ketman vel Giwi musi miał haka na Adasia.
    • manny_ramirez Re: "giwia to swinia..", przyznasz maniek? 25.06.08, 22:20
      Jak bede mial wiedzial z kim mam do czynienia to wtedy pogadamy.
      • jk-24 Re: "giwia to swinia..", przyznasz maniek? 26.06.08, 10:37
        to niekoszerna ta świnia ?
    • manny_ramirez Re: "giwia to swinia..", przyznasz maniek? 25.06.08, 22:29
      Nie kazdy jest geniuszem.
    • manny_ramirez Aha, Giwi nie jest swinia 25.06.08, 22:35
      Jak ma ketmana za szefa to co ma robic.
      • skrzat27 Ile TW podobnych do Maleszkow 27.06.08, 00:43
        pisze na forum GW- cala masa- bronia zwyklych swin, drani- boja sie
        o swoj byt- innego wytlumaczenia nie ma.

Maleszka to tylko jeden ujawniony przypadek, bylo ich wielu.
        Normalny zwykly uczciwy czlowiek bedzie zawsze za ujawnieniem
        prawdy - atakuja ci ktorzy maja nieczyste sumienie. Stad ten wrzask.

• jk-24 Re: Ile TW podobnych do Maleszkow 27.06.08, 07:23
          np. taki Macierewicz był stacją nadawczą zwaną bolek.
      • mietowe_loczki Re: Aha, Giwi nie jest swinia 01.07.08, 15:12
        manny_ramirez napisał:

> Jak ma ketmana za szefa to co ma robic.

manny, ja rozumiem, że tu na forum takie bzdury może klepać j-24 czy
        kiko, ale po tobie się tego nie spodziewałam. No ale skoro już to
        napisałeś, może podasz mi źródło tych rewelacji, bo od j-24 nie
        doczekałam się odpowiedzi do tej pory.
        • manny_ramirez Re: Aha, Giwi nie jest swinia 01.07.08, 15:29
          To jakie inne moze byc wytlumaczenie na to ze sympatyka lustracji mozna zgnoic
          totalnie bez zadnej ingerencj adminow na tym forum a jak sie donosiciela SB
          nazwie tak jak to na to zasluguje to administracja nazywa to czyms nieslychanie
          obrazliwym?
          • manny_ramirez PS 01.07.08, 16:05
            Przeczytalem ten post raz jeszcze i musze przyznac ze troche mnie tam zwiodl moj
            polski. Mialo byc "Jesli ma" a nie " Jak ma".
          • mietowe_loczki Re: Aha, Giwi nie jest swinia 01.07.08, 16:05
            Tak myślałam - za dowód ma służyć czyjeś święte przekonanie, że tak
            włąśnie jest.
    • homosovieticus Maleszka to nie Jaruzelski ale obaj wiernymi 30.06.08, 15:55
      pozostali myśli ,którą nie urodziła się w ich głowach.
      • jk-24 Re: Maleszka to nie Jaruzelski ale obaj wiernymi 01.07.08, 07:38
        i na akcję socjalną u adasia się załapują.
    • mietowe_loczki Re: "Maleszka to swinia, nie skruszony zdrajca" 01.07.08, 15:10
      Nie pisze, tylko cytuje.

Jeśli przyjąć twój sposób rozumowania: portal gazeta.pl pisze, że
      część opozycji zjednoczyła się z nomenklaturą i jest obciążaniem dla
      Polski.
      • manny_ramirez Masz racje 01.07.08, 15:27
        Powinno byc cytuje.
        • paczula8 kto cytuje? co cytuje? 01.07.08, 15:31
          oj chyba za wcześnie sie Maniu zgodziłes :)
          • manny_ramirez Re: kto cytuje? co cytuje? 01.07.08, 15:44
            No reporter Dziennika cytowal rozmowce, ale z drugiej strony to juz Dziennik
            uzyl tego cytatu jako tytulu artykulu wiec mozna na obie strony:)
            • paczula8 Re: kto cytuje? co cytuje? 01.07.08, 15:51
              Napisałeś: 'Tak pisze powazna gazeta.' Po czym podałes linka do
              tekstu, któru ukazał sie w Dzienniku. Wszysko było ok, uderzyłeś sie
              w piersi troszku za wczesnie:)
              no ale Ty jesteś dżentelmen i to Cię tłumaczy :)))
              • manny_ramirez Re: kto cytuje? co cytuje? 01.07.08, 16:17
                Wiesz, ja po prostu jestem wrogiem twardoglowia. Tylko dlatego ze ktos stoi po
                drugiej stronie barykady nie powinno oznaczac ze nie mozna sie przyznac do bledu
                jesli sie taki popelnilo.
                • paczula8 Re: kto cytuje? co cytuje? 01.07.08, 16:21
                  > jesli sie taki popelnilo.

ok umiec przyznac sie do błędu to wielka sztuka i wiem, ze to
                  potrafisz:) tyle tylko, ze w tym przypadku błędu z Twojej strony nie
                  widzę ...:)
        • mietowe_loczki Re: Masz racje 01.07.08, 16:11

Tak, wiem, że mam rację w tym przypadku.

Miło widzieć, kiedy ktoś potrafi się przyznać do błędu.

pozdro
    • kukipl mają świnię i zdrajcę w zespole i nie odchodzą świ 01.07.08, 16:23
      świnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka