Dodaj do ulubionych

Znowu żałosny prezydencina

03.08.08, 12:08
tym razem na obchodach rocznicy Powstania Warszawskiego. Propaganda PiSu tym
razem żywi się trupami powstańców warszawskich.
"Określone interesy", "określone siły"... To przecież cytaty z Gomułki.
Zdobądź się pan, panie Kaczyński, na odwagę i nazwij te nieokreślone
"określone siły" i "określone interesy". Jeżeli tego nie zrobisz, to znaczy,
ze istnieją tylko albo w zakłamanej propagandowej hucpie organizowanej przez
PiS, albo w chorej wyobraźni tak mówiących. Innej możliwości nie ma.
Obserwuj wątek
    • semperignotus Re: Znowu żałosny prezydencina 03.08.08, 12:47
      każde jego wystąpienie nacechowane jest agresją wobec przeciwników politycznych.
      Ponieważ za wrogów uważa wszystkich , co nie myślą jak PIS , to rzuca
      inwektywami na lewo i prawo
    • bryt.bryt maly i mierny, czyli pRezydent 03.08.08, 14:20
      "(...)Ale nawet uwzględniając, że wolność przyszła do nas dopiero w roku 1989,
      to i tak mamy tu prawie 20 lat spóźnienia. Dlaczego? Bo wolna Polska, podkreślam
      wolna, zwana III Rzeczpospolitą chciała mieszać to, co dobre i to, co złe,
      chciała odejść od pewnych elementarnych ocen. Dlaczego? W imię określonych
      interesów, nie w imię pokoju społecznego, nie w imię sprawiedliwości, tylko w
      imię ochrony interesów, które z interesami naszego kraju nie miały nic wspólnego
      i z natury rzeczy mieć nie mogły.

Natomiast miały dużo wspólnego z interesami tych, którzy władzę chcieli zamienić
      we własność, którzy w nowym społeczeństwie chcieli być też grupą
      uprzywilejowaną. Muszę powiedzieć, że w znacznym stopniu to się udało. Udało się
      to w stopniu znacznym, choć nie do końca, choć byli ludzie - od roku 89 - którzy
      to niebezpieczeństwo dostrzegali; byli oni jednak atakowani, wręcz niszczeni
      często przy użyciu policyjnych metod - w pierwszej połowie lat 90.

Mam nadzieję, że tego rodzaju czasy w Polsce już nie wrócą. Mam nadzieję, choć
      nie mam pewności, bo ostatnie miesiące dostarczają tutaj przykładów bardzo, ale
      to bardzo niepokojących. Sądzę jednak, że to tylko czas przejściowy. Że to próba
      wykazania, że mówiąc przed rokiem, dwoma i trzema, że ktoś w Polsce grozi
      demokracji, nie mówiło się pustych słów. A były to słowa puste. Wtedy właśnie w
      Polsce, usiłowano w Polsce wprowadzić równość ludzi wobec prawa. Także ci,
      którzy byli potężni, mieli się czego bać, jeżeli mieli coś na sumieniu.(...)"

Jesli ktos sie oburzal na wystapienie Michnika (osoby prywatnej) nad grobem
      Geremka, to co powie o wystapieniu L.Kaczynskiego (glowy panstwa) nad grobem
      powstancow?

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5549549,Wystapienie_Lecha_Kaczynskiego_w_Muzeum_Powstania.html
      • etta2 Re: maly i mierny, czyli pRezydent 03.08.08, 14:31
        Koszmar! Facet jest naprawdę poważnie chory.
      • man_sapiens Re: maly i mierny, czyli pRezydent 03.08.08, 17:16
        > Jesli ktos sie oburzal na wystapienie Michnika (osoby prywatnej) nad grobem
        > Geremka, to co powie o wystapieniu L.Kaczynskiego (glowy panstwa) nad grobem
        > powstancow?
        >
        Michnik nad grobem parę razy przywołał wypowiedzi zmarłego Geremka. Kaczyński
        bluzga własną propagandową żółcią.
    • ponte_aronte ręce opadają :( 03.08.08, 14:27
      widać ci buczący przedwczoraj doładowali Kaczorowi akumulatory
      • semperignotus Re: ręce opadają :( 03.08.08, 14:56
        niech gada co chce
        za dwa lata ludzie ruszą do urn i pogonią tego uchodzącego za prezydenta gdzie
        pieprz rośnie
    • mmikki Re: Znowu żałosny prezydencina 03.08.08, 14:54
      a jakim językiem maja mówić komuchy, dzieci komuchów? Niesioł już dawno
      powiedział, że skorupka nasiąkła im Gomułką
    • 1normalnyczlowiek Zdobył się ... :))) 03.08.08, 15:09
      man_sapiens napisał: Zdobądź się pan, panie Kaczyński, na odwagę i nazwij

---> "Gdyby nie Lech Kaczyński i Prawo i Sprawiedliwość nasze dzieci już by się
      dziś uczyły , że jedynym powstaniem w Warszawie było to w getcie.

Sława i Chwała Bohaterom Powstania Warszawskiego.

Dziękuję Ci Panie Prezydencie za pamięć o nich."
      ekstrema.pardon.pl/
      • ponte_aronte moi rodzice mówią, że uczyli się o powstaniu 03.08.08, 15:16
        w szkole za peerelu i że nie było różnicy
        uczyli się też piosenek powstańczych, a przecież Kaczora chyba jeszcze u steru nie było?
        • replique Re: moi rodzice mówią, że uczyli się o powstaniu 03.08.08, 15:31
          ponte_aronte napisał:

> w szkole za peerelu i że nie było różnicy
          > uczyli się też piosenek powstańczych, a przecież Kaczora chyba
          jeszcze u steru
          > nie było?

I nie kłamią - tak mi wypadło, że jeszcze przed nadejściem Gomułki
          uczyłem się drugiej wojny... i powstanie W. było...
          Oczywiście, interpretacja tego, co się działo przez te 63 dni była
          mniej klarowna niż dzisiaj, ale "tego nie dało się nie uczyć" ... a
          w krótki czas potem, ukazało się "Powstanie Warszawskie"
          Kirchmayera...
          • ponte_aronte moi za Gierka:) 03.08.08, 16:04
            i ponoć całkiem sporo tego było i bez jakiegoś wyraźnego ideologicznego sosu
            • man_sapiens Re: moi za Gierka:) 03.08.08, 17:31
              > i ponoć całkiem sporo tego było i bez jakiegoś wyraźnego ideologicznego sosu

Widocznie w tych szkołach, do których chodził Kaczyński i "normalny" była tylko
              historia WPK(b). Minie w latach 60' na lekcjach historii uczył o Powstaniu
              Warszawskim były powstaniec, kawaler VM. Ale to była szkoła dla takich, co się
              wychowywali na ulicy.
              • 1normalnyczlowiek W"twoich"szkołach chyba nie uczono logicznego 03.08.08, 18:08
                man_sapiens napisał: Widocznie w tych szkołach, do których chodził Kaczyński i "normalny" była tylko historia WPK(b). Minie w latach 60' na lekcjach historii uczył o Powstaniu Warszawskim były powstaniec, kawaler VM. Ale to była szkoła dla takich, co się
                wychowywali na ulicy.

---> ... myślenia przede wszystkim a o kojarzeniu faktów i o zdolności wyciągania wniosków zapomniano całkowicie.
                Albo ta "moja" historia nie dotyczyła jednak WPK(b) albo "twój" powstaniec był nie po tej stronie co trzeba.
                Moje poglądy jednoznacznie wskazują, po której stronie zawsze byłem ja i moi nauczyciele - twoje poglądy, jak na razie, też wskazują ... ale stronę przeciwną.
                Tym bardziej, że jak wielu tobie podobnych, "najzupełniej przypadkowo" nie tylko nie zauważacie, ale próbujecie zatuszować, że był:
                "... okres przemilczania Powstania Warszawskiego w okresie PRLu. Wspomniał władców III RP sterowanych przez Gazetę Wyborczą, którzy zamilczali ten narodowy zryw nie mniej niż stalinowcy. GazWyb jeżeli mówiła już o powstańcach to jako zbrodniarzach mordujących niedobitków żydowskich. Takie artykuły pojawiały się w dniach rocznicowych wybuchu Powstania.

Dziś wielu ogarnia zdziwienie gdy zgromadzeni na uroczystościach gwiżdżą na tych którzy stoją po stronie III RP. Mnie to nie dziwi . Mało tego chętnie przyłączyłbym się do tych wyrażających dezaprobatę. I to z syreną strażacką i kamieniami. Co pod grobami Powstańców robią postkomuniści i wnuczęta tych , którzy zamordowali w kazamatach takie legendy AK jak Anoda? Gdzie pod groby Powstańców pcha się też HGW wsparta w wyborach na prezydenta przez całą postkomunę warszawki? Co tam robił Niesiołowski ksywa Muchołap, który to z takim uwielbieniem pare dni temu pisał o polakożerczych zamachowcach na Hitlera. Więcej jest miłości w nim do hitlerowców niż do Prezydenta Lech Kaczyńskiego. Niech się nie dziwią, że gwiżdżą na nich Polacy."
                ekstrema.pardon.pl/
                • man_sapiens Re: W"twoich"szkołach chyba nie uczono logicznego 03.08.08, 19:18
                  > ... albo "twój" powstaniec był
                  > nie po tej stronie co trzeba.

Nie wycieraj sobie bolszewickiej gęby prawdziwym bohaterem Powstania.
                • polobolo2 wasze szkoly od 45 to komusze szkoly Rajmunda K 03.08.08, 19:19
                  jako propagatora komuszych terorii . polaki, wy tylko sluzycie
                  innym jako pomietla.
      • kajetan-wawa Re: Zdobył się ... :))) 03.08.08, 15:17
        zajrzałem na wskazane ekstrema.pardon - rozumiem teraz treść postu .
        nie dziękuję Prezydentowi za nic . Podziękuję , kiedy skróci swoją cholerną
        kadencję . A może to zrobić 1-szego września ? Ma okazję w czasie przemówienia .
        • x2468 Re: Zdobył się ... :))) 03.08.08, 15:58
          Przeciez Kaczus wiedzial co mowi. O pisie i PC.
      • etta2 Re: Zdobył się ... :))) 03.08.08, 15:58
        Szczerze ci współczuję, że z takiej badziewiastej rodziny się
        wywodzisz. W mojej mówiło się i o Katyniu, i o Gettcie, i o
        Powstaniach - WSZYSTKICH. A kacza apoteoza socjalizmu była w mojej
        rodzinie obca, nikt nie dostał willi w nagrodę za wierną służbę. Nie
        truj więc, że kaczor dobrodziej odsłonił nam tajemnice historii, bo
        to bzdura.
        • etta2 Re: Zdobył się ... :))) 03.08.08, 16:00
          To było do (nie)normalsa, zaginęło w gąszczu...
      • polobolo2 antysemityzm ci humor porawia, ale nie oswieca 03.08.08, 17:06
        zal mi ciebie , glupcze. Kaczynski na kolanach przed nami. i tarcze
        cio lba twojego dla nas szykuje. heheher. nie broni cie zadem
        polak. waszych elitasow zawsze tanio lub za darmo zdobywalo sie.
        • boryska1 Re: antysemityzm ci humor porawia, ale nie oswiec 03.08.08, 17:17
          powstańcy wierzyli że zwyciężą i walczyli za Polskę chwała im..co innego
          dowództwo...a o powstańcach wiedziałam bardzo dużo byłam w harcerstwie,
          prowadzona drużyna była przez przedwojenną harcerkę moją prof ,nazywaliśmy się
          Szare Szeregi i z dumą nosiliśmy ich symbol...wiec pisowcy i w tym sie mylą no
          tak bo nie wychowali się na podwórkach
    • zapijaczony_ryj Jak by to kogo interesowało, kto kogo 03.08.08, 16:56
      man_sapiens napisał:

> tym razem na obchodach rocznicy Powstania Warszawskiego. Propaganda PiSu tym
      > razem żywi się trupami powstańców warszawskich.
      > "Określone interesy", "określone siły"... To przecież cytaty z Gomułki.
      > Zdobądź się pan, panie Kaczyński, na odwagę i nazwij te nieokreślone
      > "określone siły" i "określone interesy". Jeżeli tego nie zrobisz, to znaczy,
      > ze istnieją tylko albo w zakłamanej propagandowej hucpie organizowanej przez
      > PiS, albo w chorej wyobraźni tak mówiących. Innej możliwości nie ma.

tak dawno temu.
      Historię zostawić historykom. A rząd ma zajmować się krajem i obywatelami.
      I dlatego naród miał dość i kopnął psychola w zwieracze, aż mu łzy do tej pory lecą

www.dziennik.pl/files/archive/00028/MR071123_169_28613l.jpg
      że to se ne wrati
      szukaj.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=4658996
      Oj nigdy ne wrati!.
      • joannabarska Re: Jak by to kogo interesowało, kto kogo 03.08.08, 17:56
        Gdy słucham obu braci Kaczyńskich, tęsknię za GOMUŁKĄ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka