Dodaj do ulubionych

Deklaracja wolnego Polaka.

24.08.08, 08:02
DEKLARACJA WOLNEGO POLAKA

Jestem Polakiem. Mam obowiązki polskie i polskie pragnienia.
Chcę wolnej Polski. Chcę Państwa Polskiego, w którym Polacy są
gospodarzami. Chcę własności polskiej w polskich rękach i polskiego
chleba na polskim stole. Chcę pracy dla każdego Polaka, który chce
pracować, i dachu nad głową dla każdego Polaka, którego pozbawiono
domu. Chcę uczciwego dostępu do leków dla chorych. Chcę godziwych
warunków życia dla każdej polskiej rodziny. Chcę Trybunału Stanu dla
tych, którzy wyprzedają polskie dobra i wydają rządy Polską w ręce
obcych stolic.

Chcę współpracy Polski z innymi narodami opartej na
poszanowaniu praw każdego narodu do wolności i na uczciwej wymianie
dóbr. Każdy inny rodzaj rzekomej "współpracy" uznaję za próbę
eksploatacji i podboju. Uznaję prawo każdego narodu do obrony przed
podbojem. Chcę bronić wolności Polski, która stanęła w obliczu
podboju przez Unię Europejską.

Sprzeciwiam się włączeniu Polski do Unii Europejskiej, bo to
prowadzi do likwidacji suwerenności mojego Państwa i do obcych
rządów nad Polakami. Nie chcę dawnego poddaństwa Moskwie zamienić na
nowe poddaństwo wobec Brukseli.

Nie będę popierał żadnych działań, które szkodzą Polsce,
oraz osób i organizacji, które w takich działaniach uczestniczą.
Będę dla dobra Polski współdziałał ze wszystkimi, którzy tę
Deklarację Wolnego Polaka złożą.

Piszecie się pod ta deklaracją?

Obserwuj wątek
    • allspice Re: Deklaracja wolnego Polaka. 24.08.08, 08:25
      Jeden krok do nacjonalizmu...
      • shithead [...] 25.08.08, 07:46
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • haen1950 Gdzie on te kretyństwa pobierają? 24.08.08, 09:00
      W polskiej szkole? Na lekcjach religii? Kółka radiomaryjne?

Tylko dopisać zasieki na granicy i cekaemy. To aż fizycznie
      niemożliwe wydaje się być.
      • venus99 Re: Gdzie on te kretyństwa pobierają? 24.08.08, 10:03
        normalna dawka głupoty każdego endeka i weszpolaka.oni tak mają.
      • 1normalnyczlowiek Ty swój dom otoczyłeś zasiekami i cekaemami??? 24.08.08, 11:28
        haen1950 napisał: Gdzie on te kretyństwa pobierają?
        Tylko dopisać zasieki na granicy i cekaemy.

---> Bo jeśli nie, to każdy może tam wejść i brać, co mu się spodoba. Prawda?
        • shithead Re: Ty swój dom otoczyłeś zasiekami i cekaemami?? 25.08.08, 07:54
          Oczywista oczywistość!!! Przyjdą Żydzi i ukradną ci świunty obrazek i dlatego
          potrzeba ci cekaema i drutów.
    • venus99 [...] 24.08.08, 09:40
    • hrabia.m.c Re: Deklaracja wolnego Polaka. 24.08.08, 09:47
      O k
      22 lipca 1944 sie kłania:))))
      • venus99 Re: Deklaracja wolnego Polaka. 24.08.08, 09:51
        to prawda.tacy niewydarzeni młodzieńcy którym pampersy przeszkadzają
        w chodzeniu zawsze zdradzali ciągoty bolszewickie.jakiś taki dziwny
        kompleks mają.
        • remez2 Re: Deklaracja wolnego Polaka. 24.08.08, 09:56
          Jakie elementy bolszewickie są w tej "deklaracji"?
          • venus99 Re: Deklaracja wolnego Polaka. 24.08.08, 09:59
            całość.to kompilacja manifestu lipcowego i konstytucji
            ZSRR.weszpolaczki o tym nie wiedzą bo maja kłopoty z przyswajaniem
            wiedzy.
            • remez2 Re: Deklaracja wolnego Polaka. 24.08.08, 10:12
              venus99 napisał:

> całość.to kompilacja manifestu lipcowego i konstytucji
              > ZSRR.weszpolaczki o tym nie wiedzą bo maja kłopoty z przyswajaniem
              > wiedzy.
              Zgoda. Nawiasem mówiąc trudno dziś napisać cokolwiek aby nie było to kompilacją
              już znanych tekstów. Chodzi mi o to, że bolszewicy usiłowali eksportować swoje
              pomysły, a ci chcą utworzyć polskie getto
              • venus99 Re: Deklaracja wolnego Polaka. 24.08.08, 10:15
                właśnie ta skłonność do samoizolacji w warunkach otwartego świata
                mnie zadziwia.młodzi głosują nogami mimo deklaracji zakompleksiałych
                frustratów którzy pod płaszczykiem fałszywej ideologii usiłuja ukryć
                swoje osamotnienie i własną zapaść umysłową.
                • remez2 Re: Deklaracja wolnego Polaka. 24.08.08, 10:31
                  venus99 napisał:

> usiłuja ukryć swoje osamotnienie i własną zapaść umysłową.
                  To jest dobra diagnoza. Dodatkowo jeżeli cokolwiek mi się nie uda zawsze są
                  jacyś ONI, na których mogę zwalić winę.
                  • hummer Czyli "Deklaracja samotnego Polaka". 24.08.08, 10:34
                    remez2 napisał:

> venus99 napisał:
                    >
                    > > usiłuja ukryć swoje osamotnienie i własną zapaść umysłową.
                    > To jest dobra diagnoza. Dodatkowo jeżeli cokolwiek mi się nie uda zawsze są
                    > jacyś ONI, na których mogę zwalić winę.

Urodzić się genetycznym to przekleństwo - całe życie sam on i jego genetyczne
                    potomstwo. I tak przez wieki.
                    • remez2 Re: Czyli "Deklaracja samotnego Polaka". 24.08.08, 10:41
                      hummer napisał:

> Urodzić się genetycznym to przekleństwo - całe życie sam on i jego genetyczne
                      > potomstwo. I tak przez wieki.
                      Ale wróg czuwa, wysuwa swe ohydne macki i z szeregów genetycznych co jakiś czas
                      wyrywa zdrowe jednostki. Czasami nawet z dziećmi. :-(
                      Największy problem widzę w skłóceniu społeczeństwa, przy jednoczesnej awersji do
                      dialogu. Jesteśmy nie za czymś tylko przeciwko czemuś. Trzeba dużo czasu aby to
                      zmienić.
                      • paczula8 operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 10:46
                        a czym się rózni gegetyczny Polak od genetycznego Europejczyka?
                        No może tym, że człowiek europejski, jak człowiek radziecki - brzmą
                        dumniej.
                        • wariant_b Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 11:46
                          Myli słowa hymnu, wiesza flagę do góry nogami, poprawia tłumaczy
                          i jada obiaty. Europejczycy tego nie robią. A jeśli już, to się
                          wstydzą, a nie zapluwają.

• paczula8 Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 11:52
                            wariant_b napisał:

> Myli słowa hymnu, wiesza flagę do góry nogami, poprawia tłumaczy
                            > i jada obiaty. Europejczycy tego nie robią.

a Polacy?

> A jeśli już, to się
                            > wstydzą, a nie zapluwają.
                            >
                            • wariant_b Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 11:55
                              Genetyczni bez przerwy.

Ostatnio zdaje się przy wizycie sekretarz Rice u Pana Prezydenta
                              strona amerykańska znowu prosiła o poprawienie flagi.
                              • paczula8 Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 12:05
                                Ty nie jestes Polakiem?
                                • wariant_b Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 12:12
                                  Wyżej poprzeczka.
                                  • paczula8 Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 12:16
                                    Jak wysoko?

Jaka jest różnica między Kowalskim a Europejczykiem, oprócz tego, ze
                                    Europejczyk brzmi ładniej/dumniej ?

Czy bycie Kowalskim nie zobowiązuje?
                                    • wariant_b Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 12:40
                                      Na tyle wysoko, że moralne kurduple nie przeskoczą.

A różnica jest taka, że wartość, kompetencje, umiejętności,
                                      pozycję ludzi weryfikują inni, a nie podstawieni klakierzy
                                      czy najęci spece od wizerunku medialnego.

Nie kupuję intelektualisty bełkoczącego coś łamaną polszczyzną
                                      i patrioty, który z całej historii wie tyle co kibol ze sportu.
                                      Mianowicie, którzy są teraz nasi, a komu trzeba dokopać.
                                      • wariant_b Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 12:49
                                        Mogę powiedzieć jeszcze inaczej:
                                        da się ocenić PRZED co jest właściwe i słuszne.
                                        A nie zawsze PO fakcie.

Polak, który wpycha sędzinę Bagińską do TK dla mnie zawsze
                                        pozostanie polaczkiem. Choćby pieprzył o patriotyzmie do upadłego.

Może przypomnieć galerię "autorytetów" PiS???
                                      • paczula8 Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 18:29
                                        Ilez w Tobie pogardy i poczucia wyższości ...

czy jako Polak, nie możesz być wartościowym i kompetentnym
                                        człowiekiem?

a niżej ... jako Kowalski, nie możesz nim być? Co stoi na
                                        przeszkodzie?

Jakie kompleksy leczysz, że musisz 'wyżej'?
                                        • wariant_b Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 19:15
                                          "Poprzeczka wyżej" dotyczyło Ciebie, Paczulo.
                                          Odzywka typu "Ty nie jestes Polakiem?" to liga okręgowa,
                                          a Ty masz wyższe możliwości i aspiracje. Czy może się mylę?

Jeśli chodzi o pogardę i poczucie wyższości - trochę masz racji.
                                          Organicznie nie znoszę kabotynów, hochsztaplerów i kiboli.
                                          Zresztą nie widzę powodu, by odnosić się do braci K. i ich
                                          ferajny lepiej niż oni do mnie. A pierwszy raz w historii
                                          mieliśmy rząd, który znieważał obywateli i prawie pierwszy
                                          takiego Prezydenta. To nie są ludzie z mojej bajki.

A przysłowiowy Kowalski - jeśli nie będzie się awanturował po
                                          pijaku i sr.. mi na wycieraczkę, to jego poglądy mało mi przeszkadzają.
                                          Jak chyba zauważyłaś, lubię ludzi o odmiennych poglądach
                                          jeśli tylko próbują mnie do nich przekonać, a nie narzucić.
                                          • paczula8 Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 19:26
                                            > Jeśli chodzi o pogardę i poczucie wyższości - trochę masz racji.
                                            > Organicznie nie znoszę kabotynów, hochsztaplerów i kiboli.

o! to tak jak ja ... no prosze, nie pomyslałabym, że jest coś co nas
                                            łaczy

> Zresztą nie widzę powodu, by odnosić się do braci K. i ich
                                            > ferajny lepiej niż oni do mnie.

Dlaczego wciąz mówisz o braciach K. Jakas obsesja? przeciez temat
                                            rozmowy jest zupelnie inny?

> A przysłowiowy Kowalski - jeśli nie będzie się awanturował po
                                            > pijaku i sr.. mi na wycieraczkę, to jego poglądy mało mi
                                            przeszkadzają.

niezaleznie od tego, czy będzie Europejczykiem (duża litera
                                            zamierzona) czy tylko Polakiem? e nie jako Europejczyk sr... juz nie
                                            będzie ... :)

> Jak chyba zauważyłaś, lubię ludzi o odmiennych poglądach
                                            > jeśli tylko próbują mnie do nich przekonać, a nie narzucić.

ja tez lubie, pod warunkiem, że nie przemawiają do mnie z pozycji
                                            osoby wszystkowiedzącej ... żeby nie powiedzieć Europejczyka ;)
                                            • wariant_b Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 19:46
                                              paczula8 napisała:
                                              > o! to tak jak ja ... no prosze, nie pomyslałabym, że jest coś co nas
                                              > łaczy

Bez kokieterii proszę, oczywiście, że pomyślałaś.
                                              Nie dyskutujemy po raz pierwszy.

> Dlaczego wciąz mówisz o braciach K.

Bo włączyłem się do dyskusji, kiedy dotyczyła ona "genetycznych".
                                              Bracia K są taką właśnie personifikacją "genetycznych patriotów",
                                              ze swoją bełkotliwą i ubogą polszczyzną, nieznajomością hymnu,
                                              wieszaniem flagi na opak i wrogością do wszystkiego co obce,
                                              a obce jest wszystko, co nie jest "nasze". I gębami pełnymi słów
                                              wzniosłych, których sensu chyba sami nie rozumieją, ale wiedzą,
                                              jak je wykorzystać do swoich interesów.

> niezaleznie od tego, czy będzie Europejczykiem (duża litera
                                              > zamierzona) czy tylko Polakiem?

Niezależnie. Są jeszcze inne podziały ludzi, niż na "naszych"
                                              i "obcych". Zatem wolę porządnych i spolegliwych, niż "naszych".

> ja tez lubie, pod warunkiem, że nie przemawiają do mnie z pozycji
                                              > osoby wszystkowiedzącej ...

I znowu wróciliśmy do mojego stosunku do "genetycznych".
                                              • paczula8 Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 19:54
                                                > Bez kokieterii proszę, oczywiście, że pomyślałaś.
                                                > Nie dyskutujemy po raz pierwszy.

to, ze 'dyskutujemy ...' akurat nie jest żadnym argumentem.

> Bo włączyłem się do dyskusji, kiedy dotyczyła ona "genetycznych".
                                                > Bracia K

> I znowu wróciliśmy do mojego stosunku do "genetycznych".

czy mógłbyś podac definicje 'genetycznych', ale bez odwoływania się
                                                do Kaczyńskich?
                                                no chyba, ze chcesz, zebym ja zaczeła pisać o Kwasniewskim ... tyle
                                                tylko, że taka dyskusja mnie nie kręci ...
                                                • wariant_b Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 20:07
                                                  paczula8 napisała:

> to, ze 'dyskutujemy ...' akurat nie jest żadnym argumentem.

Nie czaruj. Jest.

> czy mógłbyś podac definicje 'genetycznych', ale bez odwoływania się
                                                  > do Kaczyńskich?

Genetyczny - znaczy bez żadnego wkładu własnego.
                                                  Kibol Polski.
                                                  • paczula8 Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 20:16
                                                    > > czy mógłbyś podac definicje 'genetycznych', ale bez odwoływania
                                                    się
                                                    > > do Kaczyńskich?
                                                    >
                                                    > Genetyczny - znaczy bez żadnego wkładu własnego.
                                                    > Kibol Polski.

Rozumiem. I uważasz, ze kobol Polski, jest gorszy od kibola
                                                    Europejskiego, tak? bo gyby chodziło Ci o mentalność kibola,
                                                    napisałbys po prostu kibol.
                                                  • wariant_b Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 20:31
                                                    Widziałaś kiedyś żywego kibola europejskiego?
                                                    Azja - wróg, Ameryka - wróg, Afryka - wróg, o przepraszam,
                                                    Sudan OK bo nie lubią Ameryki? A wszyscy czyhają, żeby nam odebrać
                                                    naszą europejskość?

Mógłbym napisać kibol, choć kibol zwykle jest ograniczony do swojego
                                                    klubu (który wie jak się nazywa i jaki ma szalik) i wiedzy, które
                                                    kluby są "nasze" a które "wrogie". Z historii klubu, wie kiedy
                                                    wkopaliśmy "wrogom" i kiedy sędziowie nas oszukali i nie wkopali,
                                                    a powinni byli wkopać. To samo jest z kibolami Polski.
                                                  • paczula8 nie gniewaj się , ale 25.08.08, 10:20
                                                    dałam wczoraj mężowi do przeczytania to co napisałeś ...

poprosił, żebym spytała Ciebie co wąchasz? tez chciałby mieć taki
                                                    odlot ;)

> Mógłbym napisać kibol, choć kibol zwykle jest ograniczony do
                                                    swojego
                                                    > klubu (który wie jak się nazywa i jaki ma szalik) i wiedzy, które
                                                    > kluby są "nasze" a które "wrogie". Z historii klubu, wie kiedy
                                                    > wkopaliśmy "wrogom" i kiedy sędziowie nas oszukali i nie wkopali,
                                                    > a powinni byli wkopać. To samo jest z kibolami Polski.

Mieszasz - kibol jest pojęciem szerszym niż kibol polski.
                                                  • wariant_b Re: nie gniewaj się , ale 25.08.08, 11:22
                                                    > Mieszasz - kibol jest pojęciem szerszym niż kibol polski.

Nie "kibol polski" tylko "kibol Polski" (jak Legii czy Wisły).
                                                    Taki, który w tego wszystkiego rozumie tylko tyle, że trzeba
                                                    nap... Niemcom i Ruskim, bo kiedyś nam włoili i Żydom, cośmy
                                                    ich kiedyś skopali nieczysto. "Nasi" i "Oni" - wrogowie,
                                                    a nie rywale, którzy też mają swoje interesy. I swoich kiboli.

Ale fakt, nie byłem wczoraj w najlepszej formie. Czekałem na kogoś.
                                                    No i w tle był kapitalny pojedynek na moskaliki na FH:
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=51255009&wv.x=2&s=0
                                                    Pozdro dla męża i życz mu odlotu...
                                                  • paczula8 Re: nie gniewaj się , ale 25.08.08, 19:40
                                                    wariant_b napisał:

> > Mieszasz - kibol jest pojęciem szerszym niż kibol polski.
                                                    >
                                                    > Nie "kibol polski" tylko "kibol Polski" (jak Legii czy Wisły).
                                                    > Taki, który w tego wszystkiego rozumie tylko tyle, że trzeba
                                                    > nap... Niemcom i Ruskim, bo kiedyś nam włoili i Żydom, cośmy
                                                    > ich kiedyś skopali nieczysto. "Nasi" i "Oni" - wrogowie,
                                                    > a nie rywale, którzy też mają swoje interesy. I swoich kiboli.

ok, jednakowoż kibol w dalszym ciagu jest pojeciem szerszym niz
                                                    kibol Polski :)

a kibol, niezależnie od tego, czy będzie kibolem Wisły, Polski, czy
                                                    Europy kibolem pozostanie.

> Pozdro dla męża i życz mu odlotu...

Dziękuję, przekażę ... a może sam juz przeczytał :)
                                                  • wariant_b Re: nie gniewaj się , ale 25.08.08, 20:12
                                                    paczula8 napisała:

> a kibol, niezależnie od tego, czy będzie kibolem Wisły, Polski, czy
                                                    > Europy kibolem pozostanie.

Dzięki Paczulo, teraz mniemam, że zaskoczyło Ci skąd taki mój
                                                    stosunek do braci K. i ich paczki. Kibol, jakbyśmy nie naginali
                                                    definicji po prostu będzie kibolem. Durnym, zawistnym, mściwym,
                                                    nieprzemakalnym dla żadnych racjonalnych argumentów i święcie
                                                    przekonanym do tej swojej "naszości", jaka by ona nie była.

PS.
                                                    Jeśli nie jest tajemnicą pod jakim nickiem mąż pisuje, chętnie
                                                    sam mu przekażę.
                                                  • paczula8 Re: nie gniewaj się , ale 25.08.08, 21:09
                                                    wariant_b napisał:

> paczula8 napisała:
                                                    >
                                                    > > a kibol, niezależnie od tego, czy będzie kibolem Wisły, Polski,
                                                    czy
                                                    > > Europy kibolem pozostanie.
                                                    >
                                                    > Dzięki Paczulo, teraz mniemam, że zaskoczyło Ci skąd taki mój
                                                    > stosunek do braci K.

tak, zaskoczyło :)
                                                    kiboli Tuska mieliśmy okazję widzieć, a raczej słyszeć w czasie
                                                    debaty Tusk -Kaczyński, mamy z nimi do czynienia również na forum -
                                                    patrz posty Etty ... Tobie z nimi po drodze? no to gratuluję :)

> PS.
                                                    > Jeśli nie jest tajemnicą pod jakim nickiem mąż pisuje, chętnie
                                                    > sam mu przekażę.

mąz nie pisuje, pozdrowienia przekazałam:)
                                                  • wariant_b Re: nie gniewaj się , ale 26.08.08, 01:24
                                                    Nie było kiboli Tuska - była zła formuła debaty - nie powinno
                                                    być widzów, o paru innych głupotach nie wspomnę.

Widownia zareagowała dokładnie tak jak ja - na stwierdzenie
                                                    Kaczyńskiego, że PO to na pewno z LiD-em, a on w żadnym
                                                    wypadku z Samoobroną - gromkim śmiechem. Ile razy można?

Tyle, że formuła forum była ustalana z obu stronami,
                                                    a to Kaczyński liczył na zdeprymowanie przeciwnika.
                                                    To jego ludzie, w jego telewizji, mieli przeszkadzać.
                                                    Tusk się przygotował, ludzi zatkało, Jarosława również.
                                                    Próbował pluć, a tu się nie chciało przylepić.
                                          • paczula8 Wariancie, 26.08.08, 00:15
                                            wariant_b napisał:

> Jeśli chodzi o pogardę i poczucie wyższości - trochę masz racji.
                                            > Organicznie nie znoszę kabotynów, hochsztaplerów i kiboli.
                                            > (...)
                                            >
                                            > A przysłowiowy Kowalski - jeśli nie będzie się awanturował po
                                            > pijaku i sr.. mi na wycieraczkę, to jego poglądy mało mi
                                            przeszkadzają.

tak sobie rozmawiamy o kibolach ... a ja ciekawa jestem jak
                                            zakwalifikowałbyś kiboli, którzy zagnieździli się tutaj ...
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=83792563
                                            na wycieraczke mi co prawda nie narobili, ale w wątku juz tak :)

i popraw mnie jesli sie mylę, ale zdaje się, ze kibicujecie tej
                                            samej druzynie :)

> Jak chyba zauważyłaś, lubię ludzi o odmiennych poglądach
                                            > jeśli tylko próbują mnie do nich przekonać, a nie narzucić.

a ludzi o poglądach takich jak Twoje, którzy próbują coś narzucić
                                            innym, lubisz?
                                            • wariant_b Re: Wariancie, 26.08.08, 01:13
                                              Dużo jest nieładnych wypowiedzi w tym wątku.
                                              Jesteś trudnym przeciwnikiem, więc chyba masz to wkalkulowane.
                                              Ja, kiedy jestem w dobrej formie, doprowadzam homosia
                                              do inwektyw w trzecim poście :)

Pechowo (musiałem sobie wyłączyć rozwijanie wątku w Ustawieniach,
                                              ale tak mi wyszło) dałaś link do tytułowego, swojego postu.
                                              Kiepski, szczerze mówiąc. Co ma Kiszczak do sporów prawicy,
                                              która jest a która nie jest prawicowa? To on o tym decyduje, czy co?

Również zarzut o niezaproszeniu kogoś jest bezsensowny, bo niby
                                              dlaczego oni mieliby wybierać - zaprosili tych, których uważali
                                              za główną reprezentację społeczeństwa - "Solidarność" i kościół -
                                              ani jedni, ani drudzy nie upomnieli się o "wszystkie siły".
                                              To nie Kiszczak jest tu winien, a jeśli już ktoś, to raczej Wałęsa.

Generalnie, zwykle zastanawiam się, co ja bym zrobił na miejscu
                                              danej osoby, więc w tym kontekście akurat mam zupełnie odmienną
                                              optykę w kwestii Kiszczaka i Jaruzelskiego. A JKM chciałbym widzieć,
                                              gdyby mógł zrealizować swój program - miałbym tyle uciechy, co z Zyty.
                                              • remez2 Re: Wariancie, 26.08.08, 01:20
                                                > miałbym tyle uciechy, co z Zyty.
                                                Zyta była nie wyzyta. Nie było ani jednej prognozy ekonomicznej jej autorstwa,
                                                która by się sprawdziła. Taka sama wydmuszka intelektualna jak Hania od "kołków
                                                w Wałszawie"
                                                • wariant_b Re: Wariancie, 26.08.08, 01:32
                                                  Zyta dobrze wiedziała, że pieprzy głupoty.
                                                  Znaczy, jeszcze jako autorytet PO kontra rząd Belki.

PiS w ramach PoPiSu nie przygotował własnego Ministra Finansów. Kupił.
                                                  Jako minister - szczerze mówiąc nie wiem, czy była w stanie ocenić,
                                                  co sama robi. Chyba ją przerosło. Są historycy i "historycy IPN",
                                                  są profesorowie i "profesorowie KUL". Życie...

• remez2 Re: Wariancie, 26.08.08, 01:37
                                                    wariant_b napisał:

> Zyta dobrze wiedziała, że pieprzy głupoty.
                                                    > Znaczy, jeszcze jako autorytet PO kontra rząd Belki.
                                                    >
                                                    > PiS w ramach PoPiSu nie przygotował własnego Ministra Finansów. Kupił.
                                                    > Jako minister - szczerze mówiąc nie wiem, czy była w stanie ocenić,
                                                    > co sama robi. Chyba ją przerosło. Są historycy i "historycy IPN",
                                                    > są profesorowie i "profesorowie KUL". Życie...
                                                    Są prezydenci i "panie prezesie, melduję wykonanie zadania". Kabaret
                                              • paczula8 Re: Wariancie, 26.08.08, 09:54
                                                wariant_b napisał:

> Dużo jest nieładnych wypowiedzi w tym wątku.

już mniej, bo większość została usunięta ... z jednej strony dobrze,
                                                z drugiej szkoda, bo to kibice Twojej drużyny pokazują swoja
                                                prawdziwą twarz ... jak się czujesz w takim towarzystwie?

> Jesteś trudnym przeciwnikiem, więc chyba masz to wkalkulowane.

wiesz, jeszcze rok temu przejmowałam się tym co o mnie pisano w
                                                internecie, wtedy ktoś mądry napisał mi, że osoba która głosi
                                                niepopularne poglądy musi być przygotowana (i odporna) na ataki ...
                                                ja rozumiem co się do mnie mówi :)

> Ja, kiedy jestem w dobrej formie, doprowadzam homosia
                                                > do inwektyw w trzecim poście :)

zwróce uwagę ... może czegoś sie od Ciebie nauczę? :)

> Pechowo (musiałem sobie wyłączyć rozwijanie wątku w Ustawieniach,
                                                > ale tak mi wyszło) dałaś link do tytułowego, swojego postu.

dałam linka do wątku i tak się jakoś złożyło, że mój post był
                                                pierwszy ;)

> Kiepski, szczerze mówiąc. Co ma Kiszczak do sporów prawicy,
                                                > która jest a która nie jest prawicowa? To on o tym decyduje, czy
                                                co?
                                                >
                                                > Również zarzut o niezaproszeniu kogoś jest bezsensowny, bo niby
                                                > dlaczego oni mieliby wybierać - zaprosili tych, których uważali
                                                > za główną reprezentację społeczeństwa - "Solidarność" i kościół -
                                                > ani jedni, ani drudzy nie upomnieli się o "wszystkie siły".
                                                > To nie Kiszczak jest tu winien, a jeśli już ktoś, to raczej Wałęsa.
                                                >
                                                > Generalnie, zwykle zastanawiam się, co ja bym zrobił na miejscu
                                                > danej osoby, więc w tym kontekście akurat mam zupełnie odmienną
                                                > optykę w kwestii Kiszczaka i Jaruzelskiego. A JKM chciałbym
                                                widzieć,
                                                > gdyby mógł zrealizować swój program - miałbym tyle uciechy, co z
                                                Zyty.

To ciekawe co piszesz, ale TĘ rozmowa proponuję przenieść do
                                                omawianego wątku, tu już i tak lekko spamujemy.

BTW nie odpowiedziałeś na moje pytania, chociaż ... jeśli brak
                                                odpowiedzi potraktować jak odpowiedź, to odpowiedziałeś.
                                                • wariant_b Re: Wariancie, 26.08.08, 11:01
                                                  paczula8 napisała:
                                                  > BTW nie odpowiedziałeś na moje pytania, chociaż ... jeśli brak
                                                  > odpowiedzi potraktować jak odpowiedź, to odpowiedziałeś.

Nie odpowiedziałem, bo w polityce ustawiam się jako obserwator,
                                                  a nie jako kibic którejś ze stron. Więc powiedzmy, że kibicuję
                                                  remezowi, Wodzie, Wilkowi czy paru innym wolnym strzelcom.
                                                  Czasem Tobie, choć akurat w tytułowym poście - nie.
                                                  • paczula8 Re: Wariancie, 26.08.08, 11:05
                                                    i nawet nie przyznasz, że to byli kibole? :)
                                                  • paczula8 jeszcze jedno ... 26.08.08, 11:10
                                                    Wilk - pisze na forum???
                                                  • woda.woda Re: jeszcze jedno ... 26.08.08, 11:17
                                                    Nie, nie pisze.
                                                  • wariant_b Re: jeszcze jedno ... 27.08.08, 10:34
                                                    Ogromna strata, po chyba miał na całym FK najpiękniejszą polszczyznę...

---
                                                    Dziękujemy Ci, Giwi :(((
                                                  • wariant_b Re: Wariancie, 26.08.08, 11:31
                                                    Czyi? rozsądku?
                                                  • wariant_b Re: Wariancie, 26.08.08, 11:32
                                                    Czy może poprawnej i bogatej polszczyzny?
                                                  • wariant_b Re: Wariancie, 26.08.08, 11:33
                                                    A może błyskotliwych skojarzeń?
                                                  • paczula8 Re: Wariancie, 26.08.08, 12:39
                                                    paczula8 napisała:

> i nawet nie przyznasz, że to byli kibole? :)
                                                    >

no i nie przyznałes ...

szkoda ... myślałam , że TY nie stosujesz podwójnych standardów.
                                                  • wariant_b Re: Wariancie, 26.08.08, 14:35
                                                    paczula8 napisała:
                                                    > i nawet nie przyznasz, że to byli kibole? :)

sorki, bo trochę wypadłem z kontekstu, czy chodzi o ten fragment:?
                                                    "tak sobie rozmawiamy o kibolach ... a ja ciekawa jestem jak
                                                    zakwalifikowałbyś kiboli, którzy zagnieździli się tutaj ..."

Dla zasady przyznam, acz z oporem, bo coś wycięło niektóre posty
                                                    i nie mogę zweryfikować, czy istotnie i które. Nie wszystko czytam.
                                                  • paczula8 Re: Wariancie, 27.08.08, 09:09
                                                    wariant_b napisał:

> paczula8 napisała:
                                                    > > i nawet nie przyznasz, że to byli kibole? :)
                                                    >
                                                    > sorki, bo trochę wypadłem z kontekstu, czy chodzi o ten fragment:?
                                                    > "tak sobie rozmawiamy o kibolach ... a ja ciekawa jestem jak
                                                    > zakwalifikowałbyś kiboli, którzy zagnieździli się tutaj ..."
                                                    >
                                                    > Dla zasady przyznam, acz z oporem, bo coś wycięło niektóre posty
                                                    > i nie mogę zweryfikować, czy istotnie i które. Nie wszystko czytam.

Rozumiem, że te trzy posty wyżej napisałeś nie wiedząc o czym
                                                    piszesz.
                              • remez2 Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 12:30
                                wariant_b napisał:

> Genetyczni bez przerwy.
                                Zwróć uwagę, że do obiegu wchodzą absolutnie puste w treści albo wypełnione
                                treścią kłamliwą zwroty: <genetyczy patriota>, <prawdziwy Polak/katolik>,
                                <inteligent żoliborski>, <uczestnik Powstania Warszawskiego ..w Starachowicach>.
                                I są ludzie, którzy używają ich z całą powagą co mnie (tu zapożyczę od pana
                                prezydenta) very, very śmieszy. Signum temporis?
                        • venus99 Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 14:03
                          według mnie rozumem.europejczykom brakuje prostactwa,głupoty,
                          ksenofobii,kompleksów i ponuractwa oraz misyjności.
                          • paczula8 Re: operujecie w sferze ogólników, 24.08.08, 18:31
                            venus99 napisał:

> według mnie rozumem.europejczykom brakuje prostactwa,głupoty,
                            > ksenofobii,kompleksów i ponuractwa oraz misyjności.

a jakiś przykład na poparcie tej tezy? Szczuka, Gretkowska, Wałesa,
                            Kwasniewski ... kto?
                • 1normalnyczlowiek Zachorowałeś na umyśle??? 24.08.08, 11:40
                  venus99 napisał: właśnie ta skłonność do samoizolacji w warunkach otwartego
                  świata mnie zadziwia

---> Do tego kłamiesz i zmyślasz, jak bura suka. Rżniesz durnia nazywając choćby
                  np. partnerską współpracę, dążenie do wzajemnego poszanowania - samoizolacją ...
            • paczula8 Re: Deklaracja wolnego Polaka. 24.08.08, 10:23
              venus99 napisał:

> całość.to kompilacja manifestu lipcowego i konstytucji
              > ZSRR.weszpolaczki o tym nie wiedzą bo maja kłopoty z przyswajaniem
              > wiedzy.

taak? to wskaz proszę, które fragmenty odnosza sie do manifestu, a
              które do konstytucji?

Wykaż sie wiedzą.
              • paczula8 Venus99 szuka ... wiedzy ... 24.08.08, 10:53
                służę linkiem ... wskaż fragmenty, które zostały wykorzystane 'w
                kompilacji' ...
                pl.wikisource.org/wiki/Manifest_Polskiego_Komitetu_Wyzwolenia_Narodowego
            • 1normalnyczlowiek Ty masz większe problemy z przyswajaniem wiedzy 24.08.08, 11:34
              venus99 napisał: weszpolaczki o tym nie wiedzą bo maja kłopoty z przyswajaniem
              wiedzy.
              > całość.to kompilacja manifestu lipcowego i konstytucji ZSRR.

---> Skoro jesteś taki spostrzegawczy, to jakim cudem nie zauważyłeś, że sposób
              funkcjonowania UE i wydawane przepisy niewiele się różnią od założeń
              funkcjonowania komunizmu?
              • venus99 Re: Ty masz większe problemy z przyswajaniem wied 24.08.08, 14:07
                daj se na luz.ja naprawdę takich wyrobników pióra olewam.
                o tej porze,po niedzielnym spacerze zabieram się do obiadu,żona
                przygotowała:krem pomidorowy,pieczeń cielęcą,kluski
                kładzione,sałatka,lody.i to są prawdziwe wartości a nie nauczanie
                ciemnych.
                • man_sapiens Re: Ty masz większe problemy z przyswajaniem wied 24.08.08, 14:21
                  Venus, smacznego. Ten obiad aż prosi o butelkę białego wina. Włoskie Soave?

Swoją drogą weszpolacy mają polski naród nieźle w pogardzie. W UE według nich
                  obcy mają rządzić Polską. Czy Polacy to naród debili, który nie potrafi
                  korzystać z Unii tak jak "obcy" i rządzić obcymi? Polnische Wirtschaft,
                  polnische Politik? Ja jestem za powrotem do macierzy, czyli jak najdalszą
                  integracją z innymi narodami Europy. I wierzę, że polscy Europejczycy sobie
                  poradzą.
                • 1normalnyczlowiek Re: Ty masz większe problemy z przyswajaniem wied 24.08.08, 14:24
                  venus99 napisał:

> daj se na luz.ja naprawdę takich wyrobników pióra olewam:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=83755181&a=83764291
                  > o tej porze,po niedzielnym spacerze zabieram się do obiadu

> a nie nauczanie ciemnych.

---> Sam siebie, jak widać, nie jesteś w stanie wyedukować, ciemna maso
                  (pomroczności jasna) ... :)))
                  • venus99 Re: Ty masz większe problemy z przyswajaniem wied 24.08.08, 14:28
                    ze zrozumieniem tekstu też kiepsko.co jest,że nie możesz skonczyć
                    niedzielnej szkółki parafialnej.
    • leoncio.leoncio Smutne. 24.08.08, 09:54
      • lampucera5 Re: Smutne. 24.08.08, 11:21
        Bardzo smutne.
    • wariant_b Re: Deklaracja wolnego Polaka. 24.08.08, 10:29
      Absolutnie nie.

Przysłowie mówi: lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć.

A wolność jest stanem ducha - ubezwłasnowolnieni intelektualnie
      nigdy nie będą wolni, choćby wydawało im się, że są.
    • paczula8 Re: Deklaracja wolnego Polaka. 24.08.08, 10:38
      lampucera5 napisała:

>
      >
      > Piszecie się pod ta deklaracją?

nie, bo nie lubię deklaracji.
    • masuma To "Bełkot komucha Nowaka " raczej 24.08.08, 10:38
      Qrde...coraz więcej radiomaryjnych lampucer ostatnio na forum...
      • ehehehe Re: To "Bełkot komucha Nowaka " raczej 24.08.08, 10:45
        masuma napisał:

> Qrde...coraz więcej radiomaryjnych lampucer ostatnio na forum...

widać wychodzi z ciebie nacjonalistyczne zacietrzewienie
        i chęć izolacji przed Polakami
      • lampucera5 spójrz do lusterka :P 24.08.08, 11:03
        masuma napisał:

> Qrde...coraz więcej radiomaryjnych lampucer ostatnio na forum...
      • obraza.uczuc.religijnych Re: To "Bełkot komucha Nowaka " raczej 24.08.08, 12:11
        Radiomoaryjnych i polskojęzycznych zarazem.
      • venus99 Re: To "Bełkot komucha Nowaka " raczej 24.08.08, 14:08
        ojciec malwersant coraz bardziej osamotniony wię zwiększa wierszówke.
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Deklaracja wolnego Polaka. 24.08.08, 11:32
      Ty, jako nie-Polka, nie możesz się pod tym podpisać.
    • anti.war lista OK, male zastrzezenie 24.08.08, 12:23
      Podpisze sie z wyjatkiem aspektu UE. Polska jest bezpieczniejsza w
      Unii niz poza nia, ale trzeba odzyskac ukradziony nam kapital i
      suwerennosc, tzn. przepedzic z Polski wiekszosc obcych mafijnych
      firm i bankow. It's the economy, stupid! narod bez swego kapitalu
      jest i bedzie niewolnikiem i kolonia. Inne kraje w UE nie pozbyly
      sie swego kapitalu, bo nie byly rzadzone przez zdrajcow, ktorych
      dluga lista zaczela sie od Walesy, ta lista ciagniesie do dzis.
      • don.kichote Re: lista OK, male zastrzezenie 24.08.08, 12:40
        anti.war napisał:

> trzeba odzyskac ukradziony nam kapital i
        > suwerennosc, tzn. przepedzic z Polski wiekszosc obcych mafijnych
        > firm i bankow.

A jak już "odzyskamy" to co z tym zrobimy? Sprzedamy to komuś? A może rozdamy?
        A jeśli tak, to komu i na jakich zasadach?
        Bo rozumiem, że powrotu do socjalizmu - zwanego przez Was komunizmem - nie
        chcecie?! Chyba??!
        • remez2 Re: lista OK, male zastrzezenie 24.08.08, 12:46
          don.kichote napisał:

> Bo rozumiem, że powrotu do socjalizmu - zwanego przez Was komunizmem - nie
          > chcecie?! Chyba??!
          Ja tej pewności nie mam. Bo gdyby dało się tak zrobić, że PiS miałby taką władzę
          jak nieboszczka PZPR, to kto wie?
          • venus99 Re: lista OK, male zastrzezenie 24.08.08, 14:11
            pisuarowcy to czystej wody bolszewicy.niczym sie nie różnią od
            wielbicieli nieboszczyka Lenina wiecznie zywego i jego
            nastepcy.Breżniew tez im bardzo przypadł do gustu.
        • anti.war [...] 24.08.08, 12:49
          • don.kichote Re: lista OK, male zastrzezenie 24.08.08, 13:36
            anti.war napisał:

> chcemy socjalizmu, czyli pracowniczych-spolecznych zarzadow firm i
            > bankow. Precz z kapitalizmem!

"chcemy"???

Znaczy ta deklaracja to w imieniu lampucery, kikuty, paczuli, normalsa i wielu
            im podobnych radiomaryjnych PiSiaków?!
            • 1normalnyczlowiek Przypomnij mi,forumowy kretynku,kiedy to podałeś 24.08.08, 17:41
              don.kichote napisał:
              > anti.war napisał:
              > > chcemy socjalizmu, czyli pracowniczych-spolecznych zarzadow firm i bankow. Precz z kapitalizmem!
              > "chcemy"???
              > Znaczy ta deklaracja to w imieniu lampucery, kikuty, paczuli, normalsa i wielu im podobnych radiomaryjnych PiSiaków?!

---> ... te informacje do wiadomości wszystkim Polakom, przed referendum akcesyjnym. A jeśli nie podałeś, to musisz przyznać się, że jesteś wraz z innymi podobnymi, nieukiem, kłamcą i oszustem:
              biznes.onet.pl/7,1503745,prasa.html
              PS. Przy okazji niech anti.war da linki do tych, którzy popierają jego pomysły w sprawie "pracowniczych-spolecznych zarzadow firm i bankow" itp. Jak nie znajdzie wśród "radiomaryjnych PiSiaków", to okaże się, że to on jest bolszewickim ubeckim złogiem, chcącym wciąż okradać Polaków ...
          • paczula8 KTO chce? 24.08.08, 18:34
            anti.war napisał:

> chcemy socjalizmu, czyli pracowniczych-spolecznych zarzadow firm i
            > bankow. Precz z kapitalizmem!

w czyim imieniu się wypowiadasz?
    • don.kichote Ty jesteś "lampucera" czy "lampucer"??? 24.08.08, 12:43
      lampucera5 napisała:

> Będę dla dobra Polski współdziałał ze wszystkimi...

Kto Ci to napisał?
      Nowak, czy sam Rydz?!
    • rydzyk_smigly Linkuj do Sobeckiej gamoniu, jeśli zżynasz... 24.08.08, 12:57
      www.sobecka.com.pl/!new/dwp.php
      • venus99 Re: Linkuj do Sobeckiej gamoniu, jeśli zżynasz... 24.08.08, 14:16
        Sobecka,to jest bardzo dobra rekomendacja.teraz wszystko jasne.
    • 1normalnyczlowiek [...] 24.08.08, 15:27
    • iza.bella.iza Modlitwa Polaka - genetycznego patrioty:) 24.08.08, 16:42
      Gdy wieczorne zgasną zorze,
      zanim głowę do snu złożę,
      modlitwę moją zanoszę,
      Bogu Ojcu i Synowi.
      Dopie..ie sąsiadowi!
      Dla siebie o nic nie proszę,
      tylko mu dosrajcie, proszę!
      Kto ja jestem?
      Polak mały! Mały, zawistny i podły!
      Jaki znak mój? Krwawe gały!
      Oto wznoszę swoje modły do Boga, Maryi i Syna!
      Zniszczcie tego sku..syna!
      Mojego rodaka, sąsiada, tego wroga, tego gada!
      Żeby mu okradli garaż,
      żeby go zdradzała stara,
      żeby mu spalili sklep,
      żeby dostał cegłą w łeb,
      żeby mu się córka z czarnym
      i w ogóle, żeby miał marnie!
      Żeby miał AIDS-a i raka,
      oto modlitwa Polaka!
      • venus99 Re: Modlitwa Polaka - genetycznego patrioty:) 24.08.08, 16:47
        to mi wygląda na utwór p.Sobeckiej.
        • iza.bella.iza Re: Modlitwa Polaka - genetycznego patrioty:) 24.08.08, 16:59
          To Koterski i "Dzień świra" - najlepszy portret polskich fobii w kinie.
          • ehehehe [...] 24.08.08, 17:07
            • venus99 Re: Modlitwa Polaka - genetycznego patrioty:) 24.08.08, 17:08
              skutki dzisiejszej obecności w kosciele?
            • remez2 Re: Modlitwa Polaka - genetycznego patrioty:) 24.08.08, 17:13
              ehehehe napisał:

> dzień świra , tak, tak, ale żyda koterskiego
              Trudno uwierzyć, że kiedyś pokonałeś tysiące innych plemników.
    • adalberto3 Czy aby nie za pozno ? Odwracanie obecnej .... 24.08.08, 17:48
      ... sytuacji w zbyt gwaltowny sposob moze grozic konfliktem zbrojnym.
      • anti.war trzeba isc sladem Ameryki Lacinskiej 25.08.08, 09:34
        najpierw wypedzic z Polski mafijny kapital i przejac nasze
        przedsiebiorstwa i banki, potem oglosic neutralnosc.
        • prawieemeryt potem oglosic neutralnosc. 25.08.08, 13:56
          czyli upadłość.
    • sobierobie Re: Deklaracja durnego Polaka. 24.08.08, 18:18
      mozesz chciec - jak dziecko. na to wszystko jakos nie umiesz i nie
      bedziesz umial zarobic. nacjonalizm rakietami korygowany jest.
      Pamietasz jeszce Jugoslawie i Miloswicza?
    • ponte_aronte Deklaracja polnego Wolaka 24.08.08, 19:47
      Ojczyzna rozdarta na dwie nierówne połowy, Polskę i Wolskę. Panie Michale, larum grają!!!!!!!!!!
      • hrabia.m.c Re: Deklaracja polnego Wolaka 24.08.08, 22:28
        ponte_aronte napisał:

> Ojczyzna rozdarta na dwie nierówne połowy, Polskę i Wolskę. Panie Michale, laru
        > m grają!!!!!!!!!!

A pan milczysz.!
    • zelazny.karzel.wasyl Czemu Ci Narodowcy Muszą tak Bredzic?? 25.08.08, 06:34
      >Chcę własności polskiej w polskich rękach i polskiego
      > chleba na polskim stole.

No to ja poproszę o wskazanie mi jednego kraju na świcie, w którym
      wszystkie przedsiębiorstwa należą wyłącznie do miejscowych.

O...jest jeden taki kraj - Korea Północna!!!
      Nasi tzw. Narodowcy chcą "zadbac" o nasz Naród i zrobic nam Koreę
      Płn bis w Polsce?

Skąd oni te brednie ekonomiczne biorą? Bo przecież nie z chleba,
      który codziennie jedzą?
    • prawieemeryt wolnego Polaka odn czego? 25.08.08, 08:04
      Na razie zadeklarowałe/aś co na nie. A co na tak? Przede wszystkim
      gdzie mamy żyć i z kim możemy współżyć? "Chcę własności polskiej w
      polskich rękach i polskiego chleba na polskim stole".
      "Chcę współpracy Polski z innymi narodami opartej na poszanowaniu
      praw każdego narodu do wolności i na uczciwej wymianie dóbr". A co
      jak nam zaoferują w wymianie eskimoski chleb?
      O więcej już nie będę pytał!
      • karbat Re: wolnego Polaka odn czego? 25.08.08, 08:56
        prawieemeryt napisał:

> "Chcę współpracy Polski z innymi narodami opartej na poszanowaniu
        > praw każdego narodu do wolności i na uczciwej wymianie dóbr". A co

tak jak z Irakiem ,
        pola roponosne za napad na ten narod .

UNIA jest dobra ,gdy dostajemy od niej pieniadze .
        Panstwa UNII sa dobre bo inwestuja w Polsce .
        Panstwa Unni sa brzydkie bo wysprzedajemy im SAMI polskie firmy .
        ( Hindus , sie smieje z tego belkotu ).
        polski katolik to jednak obluda i zalganie .
    • dr.krisk Wolny Polak :))) 25.08.08, 09:23
      lampucera5 napisała:

> DEKLARACJA WOLNEGO POLAKA
      > Chcę.. Chcę Państwa Polskiego, w którym Polacy są
      > gospodarzami. Chcę własności polskiej w polskich rękach i
      polskiego
      > chleba na polskim stole. Chcę pracy dla każdego Polaka, który chce
      > pracować, i dachu nad głową dla każdego Polaka, którego pozbawiono
      > domu. Chcę uczciwego dostępu do leków dla chorych. Chcę godziwych
      > warunków życia dla każdej polskiej rodziny. Chcę Trybunału Stanu
      dla
      > tych, którzy wyprzedają polskie dobra i wydają rządy Polską w ręce
      > obcych stolic.
      >
      > Chcę współpracy Polski z innymi narodami opartej na
      > poszanowaniu praw każdego narodu do wolności i na uczciwej
      wymianie
      > dóbr. Każdy inny rodzaj rzekomej "współpracy" uznaję za próbę
      > eksploatacji i podboju. Uznaję prawo każdego narodu do obrony
      przed
      > podbojem. Chcę bronić wolności Polski, która stanęła w obliczu
      > podboju przez Unię Europejską.
      Ale go chcica złapała....
      Tylko by chciał i chciał.
      Chcejstwo?

Ubawiłem się - że są jeszcze jakieś bidusie co takie głupoty
      wypisują :))
    • logo.vlad Pogratulować talentu do półsłówek, Lampucero... 25.08.08, 11:37
      • lampucera5 Re: Pogratulować talentu do półsłówek, Lampucero. 25.08.08, 14:02
        Teksty są dla inteliGIentów :D
        • remez2 [...] 25.08.08, 14:30
    • kon.by.sie.usmial Deklarację zaściankowego ksenofoba? 25.08.08, 14:20
      nie.
      • dr.krisk Raczej polnego Wolaka..... 25.08.08, 14:33
        Tylko dlaczego pisze "Polska" zamiast "Wolska"?????
        • x2468 Re: Raczej polnego Wolaka..... 26.08.08, 10:21
          Otoz to.Powinno byc "deklaracja malego,zakompleksialego wolaka" z Zoliborza.
    • kaczy_mozdzek Podpisując tego gniota, dajesz dowód, żeś idiota!! 27.08.08, 09:33
      "Nie będę popierał żadnych działań, które szkodzą Polsce,
      oraz osób i organizacji, które w takich działaniach uczestniczą."

Z tym jednym zdaniem, z całej tej durnej deklaracji się zgadzam.
      I to mi nie pozwala tego szkodliwego dla Polski gó..a podpisać!

Bracie Polaku!! :)))

Jeszcze raz:
      Podpisując tego gniota,
      Dajesz dowód, żeś idiota!
      :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka