Dodaj do ulubionych

Utwórzmy forumową konisje śledzczą i wspólnie z ..

• Gość: Marian Jaskiernia a GTW IP: *.gdynia.mm.pl 05.01.04, 09:40
      Dla całokształu można i należy przejrzeć ten tekst z "Polityki" wyraznie chyba
      leszkowej?
      • Gość: Marian Re: Jaskiernia a GTW, teraz już z linkiem, sorry! IP: *.gdynia.mm.pl 05.01.04, 09:42
        Gość portalu: Marian napisał(a):

> Dla całokształu można i należy przejrzeć ten tekst z "Polityki" wyraznie
        chyba
        > leszkowej?

polityka.onet.pl/162,1145285,1,0,2433-2004-01,artykul.html
        • rolotomasi Re: Mariaan << 2003 ROKU 05.01.04, 15:20

• Re: Dla M alias HomoCośTam vel Miodousty
          rolotomasi 31.12.2003 12:49 odpowiedz na list odpowiedz cytując

• Ofelio idź do klasztoru !
          Mariaan wróć do klasztoru. rolotomasi 29.12.2003 21:09
          • Gość: Prze, Re: Mariaan << 2003 ROKU IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 20:24
            Z cała pewnoscią rolotomasi nie ma nic wspólego z aferą lwa.
            jest po prostu za głupi
            • Gość: Marian Re: Mariaan << 2003 ROKU IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 20:58
              W tej chwili uzgadniam warynki kompromisu.
              Ta cała zgraja robertopodobnych jest faktem.
              Mam w ręku dowody.
              Tak, jak Wy
      • iza.bella.iza Re: Jaskiernia a GTW 05.01.04, 22:07
        Jak czytam tę czerwoną biografię, to krew mnie zalewa!
        Q...A!
        • rolotomasi Re: Mariaan << IDIOTA 2003 ROKU 05.01.04, 22:57
          • Re: Mariaan << 2003 ROKU IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl
          Gość: Prze, 05.01.2004 20:24

Z całą pewnością Mariaan nie ma nic wspólego z aferą lwa.
          jest po prostu za głupi.

Tak trzymać żeglarzu, ahoj !
          • Gość: Marian -pod wodą Re: Mariaan << IDIOTA 2003 ROKU IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 23:06
            > • Re: Mariaan << 2003 ROKU IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl
            > Gość: Prze, 05.01.2004 20:24
            >
            > Z całą pewnością Mariaan nie ma nic wspólego z aferą lwa.
            > jest po prostu za głupi.
            >
            > Tak trzymać żeglarzu, ahoj !
            >
            Teraz jezdem pod wodą
            ale płynę!
    • iza.bella.iza Pilęgniarz poleca 06.01.04, 00:29
      "Przypadkowa rozmowa Jana Rokity i Aleksandra Kwaśniewskiego w warszawskich
      Łazienkach. Drogi obu polityków przecinały się wielokrotnie, ale nie rozmawiali
      ze sobą od lat. Co teraz mieli sobie do powiedzenia?
      Spotkanie było równie nagłe co dramatyczne. Wpadli na siebie przy okazji
      rozdania nagród imienia Giedroycia. "Ze trzy kwadranse przekonywał mnie, żeby
      go nie wzywać przed komisję śledczą. - O co się pan chce mnie spytać? -
      powtarzał. - Proszę pytać teraz" - tak opowiada dziennikarzom "Newsweeka" Jan
      Maria Rokita o swoim ostatnim, nigdy do tej pory nierelacjonowanym spotkaniu w
      cztery oczy z prezydentem Kwaśniewskim."

newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=8701&Strona=1

I co ty na to Prze.?
      • iza.bella.iza Oczywiście Pielęgniarz poleca (oczywiście Goniący) 06.01.04, 00:31
      • goniacy.pielegniarz Re: Pilęgniarz poleca 06.01.04, 00:38
        Widać, że Kwaśniewski był mocno spanikowany. Do tego stopnia, że wolał się
        ewidentnie ośmieszyć przed Rokitą, niż stanąć przed KŚ. Bo co to za
        stwierdzenie: "Proszę pytać teraz"? To musiał mówić człowiek bardzo
        zdesperowany. Ale mu się upiekło.
        • goniacy.pielegniarz p.s. 06.01.04, 00:46
          Skoro go przekonywał przez 45 minut, to musiał nieźle nawijać do Rokity. Czy
          coś takiego można uznać za wywieranie presji na członka komisji przez
          potencjalnego świadka? Czy to jest karalne? Ile za to grozi?

:)
          • iza.bella.iza Re: p.s. 06.01.04, 01:24
            Renata Pegeer "myślała" w ten sposób. Pamiętasz jak przed jej odwołaniem
            podnosiła tę kwestię i domagała się odwołania Rokity, bo wywarto na niego
            presję? A Rokita jak chciał ujawnić treść rozmowy z prezydentem to mu Nałęcz -
            Głęboka Bruzda powiedział, że nie ma potrzeby, że KŚ doszłaby do absurdu, gdyby
            każdy z jej członków unikał spotkań z osobami, które mogą zostać powołane w
            charakterze świadka i musiały ujawniać treść prywatnych rozmów z takimi osobami.
            • goniacy.pielegniarz Re: p.s. 06.01.04, 11:43
              iza.bella.iza napisała:

> Renata Pegeer "myślała" w ten sposób. Pamiętasz jak przed jej odwołaniem
              > podnosiła tę kwestię i domagała się odwołania Rokity, bo wywarto na niego
              > presję? A Rokita jak chciał ujawnić treść rozmowy z prezydentem to mu Nałęcz -

> Głęboka Bruzda powiedział, że nie ma potrzeby, że KŚ doszłaby do absurdu,
              gdyby
              >
              > każdy z jej członków unikał spotkań z osobami, które mogą zostać powołane w
              > charakterze świadka i musiały ujawniać treść prywatnych rozmów z takimi
              osobami
              > .

Pamiętam. Napisałem to trochę żartem, bo wiem, że nikt tego pod uwagę nie
              będzie brał. Ale gdyby trzymać się sztywno reguł prawa, to przecież nie ma
              znaczenia czy to była prywatna rozmowa czy nie, tylko czy wywierał niedozwolone
              naciski czy nie. Ale już sobie wyobrażam, jaki cyrk byłby, gdyby mieli
              dochodzić na posiedzeniu komisji, co jest naciskiem a co nie. Zaraz
              przypominają mi się ekwilibrystyczne zabiegi Szymczychy na temat tego, czy list
              od Rywina, który dostał Kwaśniewski, można nazwać dokumentem.
      • Gość: Marian Re: Pilęgniarz poleca IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 11:25
        Przeczytałem.
        Nie potrafię skomentowac inacze , merde!
        • basia.basia Re: Pilęgniarz poleca 06.01.04, 11:28

> Przeczytałem.
          > Nie potrafię skomentowac inacze , merde!

Zakupię tę książkę jak się tylko pokaże w księgarniach.
          A może już jest? Nie wiesz GP?
          • goniacy.pielegniarz Re: Pilęgniarz poleca 06.01.04, 11:36
            basia.basia napisała:

> Zakupię tę książkę jak się tylko pokaże w księgarniach.
            > A może już jest? Nie wiesz GP?

Jeszcze nie ma. Na początku o tej książce było tylko tyle tyle wiadomo, że to
            miała być książka Rokity, którą pisze razem z Zarembą. Ale ostanio okazało się,
            że to będzie coś w stylu wywiadu rzeki z Rokitą, autorstwa Piotra Zaremby i
            Michała Karnowskiego (obaj z Newsweek'a). Ale to chyba nie wyjdzie przed
            zakończeniem prac komisji. Zdaje się, że to miało wyjść już na jesień, ale chcą
            chyba poczekać do końca prac komisji, bo to miał być jeden z ważniejszych
            tematów w książce.
            • Gość: Zosia Re:nie spadajcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.04, 06:57
              lubie was czytać
              • goniacy.pielegniarz Co ma wisieć, nie utonie 07.01.04, 10:04
                Nigdzie nie spadamy. To tylko takie wrażenie, bo niektórzy z komisji się
                obijają. Nie będę wskazywał palcem, bo mnie wykluczą ze składu :)

Pozdrawiam
                • Gość: Marian-prze. :)) Uderz w stół a nożyce się odezwą. IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 12:10
                  goniacy.pielegniarz napisał:

> Nigdzie nie spadamy. To tylko takie wrażenie, bo niektórzy z komisji się
                  > obijają. Nie będę wskazywał palcem, bo mnie wykluczą ze składu :)
                  >
                  > Pozdrawiam

Drogi GP
                  Dotkła mnie nieoczekiwana strzała Amora.Dotkła a nie ugodziła.Jest slad i na
                  ciele i na umyśle.Czyli mówiąć wprost, zajmij się Nieoceniony GP przez
                  najbliższy czas ( 2 -3 tygodnie) pilnowaniem wątkowej dynamiki śledzczej wraż z
                  Vice prze. BB. i Łącznikiem Nadzwyczajny IBI
                  Sporadycznie będę wpadał, ściemniał , rozjasniał i dyskutował.
                  Wyszło na moje, Lew Rywin - czyli pociągający za sznurki- mogą w majestacie
                  prawa obalić oba pałace albo tylko jeden.
                  W kołach zbiżonych, proponuję się oddanie lwu paszportu, zdjecie kagańca, dania
                  da drogę jakiejś sumy i powiedzenia z zagranicy całej prawdy.
                  Będzie brzmiało bardziej wiarygodnie.
                  PS
                  Przysłowia mądrością narodów.
                  Uderz w stół a nożyce się odezwą.
                  I odezwały się.

• basia.basia Uwaga Śledczy! 07.01.04, 12:31
                    przeczytajcie list jaki Huszcza napisał
                    do majestatu. Wygląda mi to na ostrzeżenie:)

www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_040107/publicystyka_a_1-2.F.gif
                    ps
                    Czyżby nasz Prze zamierzał udać się w romantyczny rejs
                    z powodu nagłwego dotknięcia:)

ps2
                    GP, znowu dostałam 2 spamy i znowu to samo:)
                    • Gość: Marian Re: Uwaga Śledczy! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 12:50
                      basia.basia napisała:

> przeczytajcie list jaki Huszcza napisał
                      > do majestatu. Wygląda mi to na ostrzeżenie:)
                      >
                      > www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_040107/publicystyka_a_1-2.F.gif
                      > ps
                      > Czyżby nasz Prze zamierzał udać się w romantyczny rejs
                      > z powodu nagłwego dotknięcia:)
                      >
                      > ps2
                      > GP, znowu dostałam 2 spamy i znowu to samo:)

Droga BB!
                      :))

Przeczytałem.Zastanawiająca forma graficzno - kurtuazyjna.
                      Elementów szantażu nie dostrzegłem bo to list do nas przecież a nie do kwacha..
                      Szantazysta nie zawiadamia całej Polski , ze ma zamiar szantazować kogokolwiek
                      nawet nadobywatela.
                      Moim zdanie to szum w walce słownej pałaców.
                      ad-PS 1
                      Jestew już w "REJSIE" jako pomocnik instruktora oswiatowo-kulturowego, za
                      żarcie i spanie
                    • goniacy.pielegniarz Re: Uwaga Śledczy! 07.01.04, 13:07
                      basia.basia napisała:

> ps2
                      > GP, znowu dostałam 2 spamy i znowu to samo:)

I ciągle z tego samego adresu? Jeżeli tak, to możesz to zablokować.

• goniacy.pielegniarz Re: :)) Uderz w stół a nożyce się odez 07.01.04, 13:02
                    OK, z dumą więc przejmuję tymczasowo funkcję Prze! Będziemy śledzić uważnie
                    wydarzenia z procesu oraz ciągle napiętej sytuacji na linii pałac mały - pałac
                    duży.

• Gość: Marian Re: :)) Uderz w stół a bromba milczy nadal IP: *.gdynia.mm.pl 07.01.04, 17:58

> OK, z dumą więc przejmuję tymczasowo funkcję Prze! Będziemy śledzić uważnie
                      > wydarzenia z procesu oraz ciągle napiętej sytuacji na linii pałac mały -
                      pałac
                      > duży.
                      >

Dziekuję NGP (nieoceniony GP), proszę również , żeby nieoroszeni góscie
                      zbytnio nie napaskudzili na sali obrad.
                      Dla dam wygodne fotele zamów i sciagnij Brombę, bo również pozyteczny jest.
                      Zarys protokołu przejsciowego powstaje we współpracy, no z kim? kto zgadnie?
                      • basia.basia Prze i drużyna! 07.01.04, 19:41

> Zarys protokołu przejsciowego powstaje we współpracy, no z kim? kto zgadnie?

Zadajesz nam zagadki a okazało się, że nie zapoznałeś się z ważnym dowodem
                        w sprawie! Doszłam do wniosku, że sylwestrowe rozprzężenie mogło trącić
                        również pozostałych śledczych. Dlatego postanowiłam streścić to czego
                        mieliście wysłuchać ale Wam się nie zechciało:)

28.12.02 - zetka - 7. dzień tygodnia - wnioski ze sprawy Rywina -
                        najważniejszy kawałek to część trzecia (trzeba odsłuchać mp3).

Po pierwsze - Rokita czyta nasz wątek:)

Po drugie Rokita wypowiadając się po Wojciechowskim na temat zachowania
                        różnych osób w sprawie Rywina powiedział, że: Rapaczyńska zaraz po wyjściu
                        Rywina powinna była zadzwonić na najbliższy posterunek policji, Michnik -
                        zawiadomić prokuratora z Ochoty zaraz po tym jak Rywin opuścił jego gabinet.
                        Spełniliby w ten sposób obywatelski obowiązek. Następnie premier szykując się
                        do konfrontacji powinien był zawiadomić prokuraturę a Rywin opuścić gabinet
                        premiera w towarzystwie prokuratora. Takie postępowanie było jego obowiązkiem
                        jako urzędnika państwowego ( tu Wojciechowski dorzucił, że to był obowiązek
                        prawny).

Po trzecie Olejnik zapytała kto wysłał Rywina na co Rokita odpowiedział,
                        że to jest źle zadane pytanie a ona wtedy: "kto stoi za Rywinem?".
                        Tutaj stwierdził, że się nie zgadza z Nałęczem co do wniosków wynikających
                        z wywiadu w gazecie (Olejnik, Kublik i Nałęcz), że jedynym winnym jest
                        Kwiatkowski. Jego zdaniem Kwiatkowski był łącznikiem między Rywinem a wysoko
                        postawionymi kręgami kierownictwa państwa i wybór jego osoby był bardzo
                        sprytny, bo gdyby nawet Michnik zadzwonił na policję to ani Robert, ani Rywin
                        nie są funkcjonariuszami publicznymi, więc nie musieliby się obawiać zarzutu
                        korupcji. Przy okazji Rokita drwił z konkursu Gazety na ustalenie składu gtw.
                        Powiedział, że się postara by raport komisji obciążał osoby z kierownictwa
                        państwa tym co się stało. I tym, że nie wywiązały się ze swoich obowiązków.

A po czwarte, piąte itd. to sobi sami posłuchajcie:)

No i co Wy na to?
                        • Gość: przemyślana odp skądkolwiekinąd IP: *.biaman.pl 07.01.04, 22:08
                          Przede wszystkim, pomimo całej mojej atencji do niego i podziwu dla zelaznej
                          logiki, musze wyrazić ubolewanie, że R. niektóre sprawy widzi prosto,
                          nadmiernie prosto. Chodzi mi o ten fragment:

"Po drugie Rokita wypowiadając się po Wojciechowskim na temat zachowania
                          różnych osób w sprawie Rywina powiedział, że: Rapaczyńska zaraz po wyjściu
                          Rywina powinna była zadzwonić na najbliższy posterunek policji, Michnik -
                          zawiadomić prokuratora z Ochoty zaraz po tym jak Rywin opuścił jego gabinet.
                          Spełniliby w ten sposób obywatelski obowiązek".

Michnik powinien powiadomić prokuratora z Ochoty, a Rapaczyńska stójkowego. To
                          są, oczywiście, brednie i mam żal do Rokity, że posuwa sie do głupiej
                          manipulacji. Trochę traci w moich oczach.

W moim przekonaniu obowiązkeim Michnika było zrobić wszystko, co tylko
                          dziennikarz może, żeby dorwać wszystkich możliwych złodziejów, a nie
                          listonosza. Rapaczynska nie ma nic do gadania, bo to była w pierwszym rzędzie
                          sprawa na dziennikarskie sledztwo (z którego niestety nic nie wynikło) i tu
                          powinien był decydować Michnik. I zdecydował. To, że sledztwo sie nie udało, to
                          jest dopiero sprawa dla Rapaczynskiej - niech się zastanowi, czy zatrudnia
                          dobrych dziennikarzy, łącznie z naczelnym.
                          Ale na Boga! niech R. nie ględzi o prokuratorze z Ochoty czy skądkolwiekinąd (o
                          matko, jest w ogóle takie słowo?).

• Gość: Sz Re: IP: *.biaman.pl 07.01.04, 23:02
                            może wystarczyłoby "skądinąd"?:) Piękna i przewrotna jest mowa nasza.
                          • basia.basia POST 1200 07.01.04, 23:03
                            Gość portalu: przemyślana odp napisał(a):

> Przede wszystkim, pomimo całej mojej atencji do niego i podziwu dla zelaznej
                            > logiki, musze wyrazić ubolewanie, że R. niektóre sprawy widzi prosto,
                            > nadmiernie prosto. Chodzi mi o ten fragment:
                            >
                            > "Po drugie Rokita wypowiadając się po Wojciechowskim na temat zachowania
                            > różnych osób w sprawie Rywina powiedział, że: Rapaczyńska zaraz po wyjściu
                            > Rywina powinna była zadzwonić na najbliższy posterunek policji, Michnik -
                            > zawiadomić prokuratora z Ochoty zaraz po tym jak Rywin opuścił jego gabinet.
                            > Spełniliby w ten sposób obywatelski obowiązek".
                            >
                            > Michnik powinien powiadomić prokuratora z Ochoty, a Rapaczyńska stójkowego.
                            To
                            > są, oczywiście, brednie i mam żal do Rokity, że posuwa sie do głupiej
                            > manipulacji. Trochę traci w moich oczach.

Ty jak zwykle w gorącej wodzie kąpany i nie chce Ci się posłuchać taśmy:)
                            A w tym co napisałam ważne jest, że "po Wojciechowskim"! A tenże dowodził,
                            że obowiązek konstytucyjny, prawny i służbowy mieli premier, prezydent
                            i Kurczuk natomiast Michnik i Rapaczyńska - obywatelski. W praktyce
                            zastosowanie się przez nich do tego obywatelskiego obowiązku tak by właśnie
                            wyglądąć mogło i skończyłoby się na niczym.

>
                            > W moim przekonaniu obowiązkeim Michnika było zrobić wszystko, co tylko
                            > dziennikarz może, żeby dorwać wszystkich możliwych złodziejów,

Skądkolwiekbądź i inąd wiesz, że się pisze złodziejów to daj namiar.
                            Chcę się upewnić:)

a nie
                            > listonosza. Rapaczynska nie ma nic do gadania, bo to była w pierwszym
                            rzędzie
                            > sprawa na dziennikarskie sledztwo (z którego niestety nic nie wynikło) i tu
                            > powinien był decydować Michnik. I zdecydował. To, że sledztwo sie nie udało,
                            to
                            >
                            > jest dopiero sprawa dla Rapaczynskiej - niech się zastanowi, czy zatrudnia
                            > dobrych dziennikarzy, łącznie z naczelnym.

Masz rację ale ... Ja sobie to tak wyobrażam: Rywin wychodzi od niej a ona
                            leci rozogniona do Michnika i mówi: "Adam wyobraź sobie co mi Lech zapodał!!!
                            Chce 17,5 mnl$ a załatwi, że będziemy mieli POLSAT!!!" Dalej następuje narada.
                            W jej wyniku postanawiają sprawdzić co jest grane tzn. jakim sposobem taki
                            Rywin może im załatwić ustawę i dla kogo by miała być ta forsa i czy czasem
                            nie chce ich ktoś wpuścić w maliny itp. dywagacje. Michnik się piekli, że jak
                            ten taki owaki (mogę sobie wyobrazić epitety) śmiał przyjść do nas próbować
                            wyłudzić forsę?! Przecież Leszek stale mnie zapewnia, że wszystko będzie grało.
                            Ale się wkrada cień nieufności. Ciąg dalszy mniej więcej (raczej mniej) znamy.

> Ale na Boga! niech R. nie ględzi o prokuratorze z Ochoty czy skądkolwiekinąd
                            (o
                            >
                            > matko, jest w ogóle takie słowo?).
                            >

Jest. Jest i skądkolwiekbądź:)
                            • Gość: koniec SLD Re: POST 1200 IP: *.biaman.pl 09.01.04, 22:34
                              Ty jak zwykle w gorącej wodzie kąpany i nie chce Ci się posłuchać taśmy:)
                              A w tym co napisałam ważne jest, że "po Wojciechowskim"!

no nie, do tego, co mówi Wojciechowski, to sie w ogóle nie odnoszę, bo to głupi
                              sukinsyn. Owszem, głupawa wypowiedź Rokity w porównaniu z wyp. W to betka, no
                              ale cóz z tego? Ja w Rokicie pokładam głebokie nadzieje, od W. niczego dobrego
                              sie nie spodziewam.

Skądkolwiekbądź i inąd wiesz, że się pisze złodziejów to daj namiar.

mam dać namiar? proszę bardzo: Czarzasty, Kwiatkowski, Sokołowska, Jaskiernia,
                              Lepper, Łyżwiński... itd, nie ma tajemnicy.

Ja sobie to tak wyobrażam: Rywin wychodzi od niej a ona
                              leci rozogniona do Michnika i mówi: "Adam wyobraź sobie co mi Lech zapodał!!!
                              Chce 17,5 mnl$ a załatwi, że będziemy mieli POLSAT!!!" Dalej następuje narada.
                              W jej wyniku postanawiają sprawdzić co jest grane tzn. jakim sposobem taki
                              Rywin może im załatwić ustawę i dla kogo by miała być ta forsa i czy czasem
                              nie chce ich ktoś wpuścić w maliny itp. dywagacje.

Jeżeli to jest serio, to to kiepska dość interpretacja. Usiłujesz zrobić z
                              Rapaczyńskiej kogos pokroju Jaskierni czy Czarzastego. Widać nie słuchałaś jej
                              zeznań albo nie umiesz ocenić ludzkiej wiarygodności. Widać, że "kobieca
                              intuicja" to wyświechtane i mylne określenie. Przynajmniej w tej kwestii.

• basia.basia Re: POST 1200 09.01.04, 23:35
                                Gość portalu: koniec SLD napisał(a):
                                > ale cóz z tego? Ja w Rokicie pokładam głebokie nadzieje, od W. niczego
                                dobrego
                                > sie nie spodziewam.

To była dłuższa wymiana opinii i jasno z niej wynikało (przynajmniej dla
                                mnie), że zawiadamianie stójkowego czy prokuratora byłoby bez sensu.
                                Zwłaszcza, że przecież wszyscy już wiemy jaki byłby rezultat. Żaden.

>
                                > Skądkolwiekbądź i inąd wiesz, że się pisze złodziejów to daj namiar.
                                >
                                > mam dać namiar? proszę bardzo: Czarzasty, Kwiatkowski, Sokołowska,
                                Jaskiernia,
                                > Lepper, Łyżwiński... itd, nie ma tajemnicy.

Zdaje mi się, że "złodziei" a nie "złodziejów" ale to Ty słyniesz
                                z poprawności. Językowej - zaznaczam:)

>
                                > Ja sobie to tak wyobrażam: Rywin wychodzi od niej a ona
                                > leci rozogniona do Michnika i mówi: "Adam wyobraź sobie co mi Lech zapodał!!!
                                > Chce 17,5 mnl$ a załatwi, że będziemy mieli POLSAT!!!" Dalej następuje
                                narada.
                                > W jej wyniku postanawiają sprawdzić co jest grane tzn. jakim sposobem taki
                                > Rywin może im załatwić ustawę i dla kogo by miała być ta forsa i czy czasem
                                > nie chce ich ktoś wpuścić w maliny itp. dywagacje.
                                >
                                > Jeżeli to jest serio, to to kiepska dość interpretacja. Usiłujesz zrobić z
                                > Rapaczyńskiej kogos pokroju Jaskierni czy Czarzastego. Widać nie słuchałaś
                                jej
                                > zeznań

Przeciwnie! Uważam, że gdyby to Rapaczyńska mogła decydować o przebiegu
                                wypadków to sprawa potoczyłaby się całkiem inaczej. Ze wszystkiego co
                                usłyszałam i przeczytałam wynika, że to Michnik miał decydujący głos
                                i on był rozgrywającym. Popełnił mnóstwo błędów, które się obróciły przeciwko
                                niemu i Agorze. Nie ufam mu wcale. Agora powinna mu już podziękować.
                                Sądzę nawet, że to się stanie.

> albo nie umiesz ocenić ludzkiej wiarygodności.

Wierzę jej a jemu nie. Czas pokaże czy mam rację.

Widać, że "kobieca
                                > intuicja" to wyświechtane i mylne określenie. Przynajmniej w tej kwestii.
                                >
                                Intuicja intuicją ale mam też szare komórki, w mojej nieskromnej opinii
                                - dość sprawne.
    • iza.bella.iza Smoleński zeznawał dziś w sądzie 07.01.04, 17:44
      "Paweł Smoleński zeznał w środę przed sądem, że choć wiedział o notatce Lwa
      Rywina dla prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, to nie opublikowano jej,
      bowiem uznano, że byłoby to złamanie tajemnicy śledztwa dziennikarskiego i
      ujawnienie źródła informacji."

I co Wy na to? Powiedział trochę więcej niż Adaś. Ciekawe czy KŚ nie wezwie go
      na przesłuchanie "punktowe" i co ewentualnie uda się "wypunktować".
      • basia.basia Re: Smoleński zeznawał dziś w sądzie 07.01.04, 18:37
        iza.bella.iza napisała:

> "Paweł Smoleński zeznał w środę przed sądem, że choć wiedział o notatce Lwa
        > Rywina dla prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, to nie opublikowano jej,
        > bowiem uznano, że byłoby to złamanie tajemnicy śledztwa dziennikarskiego i
        > ujawnienie źródła informacji."
        >
        >
        > I co Wy na to? Powiedział trochę więcej niż Adaś. Ciekawe czy KŚ nie wezwie
        go
        > na przesłuchanie "punktowe" i co ewentualnie uda się "wypunktować".

Nie sądzę by to było potrzebne. On by się i tak zastawił tajemnicą
        dziennikarską. Ale jest coś innego, co mi dopiero teraz przyszło do głowy.
        Ten list znał Michnik, Smoleński pewnie Łuczywo i reszta a jednak kiedy
        Michnik zeznawał pierwszy raz to twierdził, że Kwiatkowski nie ma ze sprawą
        nic wspólnego. Zaczął zmieniać zdanie po zeznaniach Kwiatkowskiego.
        Pamiętam, że skomentował publicznie wystąpienie Roberta.
        A przecież ten list Rywina znał od początku i wiedział, że Rywin tam napisał
        o roli Kwiatkowskiego w sprawie.
        Tak więc Adam Michnik mijał się z prawdą od samego początku, ukrył istnienie
        dowodu. Podobnie postąpili jego ludzie. Niestety
        • Gość: Marian Re: Smoleński zeznawał dziś w sądzie IP: *.gdynia.mm.pl 07.01.04, 19:06
          Czy zeznania przed sądem są gdzies publikowane i czy jest do nich dostep ?
          Babeczki wy wiecie prawie wszystko.
          Brakuje mi odpowiedzi czKrzysztof Szamałek z Pałacy (1999 BBN) to ten sam
          Krzysztof Ordynacki?
          Pomóżcie, załatwcie, chciałbym to wiedziec.
          Zapytany wprost milczy
          • basia.basia Re: Smoleński zeznawał dziś w sądzie 07.01.04, 19:47

> Czy zeznania przed sądem są gdzies publikowane i czy jest do nich dostep ?
            > Babeczki wy wiecie prawie wszystko.
            > Brakuje mi odpowiedzi czKrzysztof Szamałek z Pałacy (1999 BBN) to ten sam
            > Krzysztof Ordynacki?
            > Pomóżcie, załatwcie, chciałbym to wiedziec.
            > Zapytany wprost milczy

Nie wiem jak to sprawdzić ale uważam, że na 99,9% to tej ten sam gość.
            Przecież i Kwaśniewski, i Siwiec, i Ungier to ordynaccy. Dali lekką,
            łatwą i przyjemną robotę kolesiowi ordynackiemu.
          • goniacy.pielegniarz Re: Smoleński zeznawał dziś w sądzie 07.01.04, 20:12
            Czy to ten Szamałek? Ten z Ordynackiej to jakich naukowiec, więc to chyba ten,
            ale nic o BBN nie ma.

bazy.opi.org.pl/raporty/opisy/osoby/56000/o56346.htm
            • Gość: Marian Re: Smoleński zeznawał dziś w sądzie IP: *.gdynia.mm.pl 07.01.04, 20:34
              NGP!
              Pytam o krzysztofa Szamałka ,który w 1999 był pracownikiem BBN.
              Nie wydaje mi się ,żeby to był ten naukowieć.
              Wejdz np do googli a odnajdziesz kilku krztsztofów Szamałkow.
              Podawałem te informacje w zwiazku z Ojcem Wiesława Huszczy generałem Zygmuntem
              chyba?
              • Gość: Marian Re: dla GP uzupełnienie i przypomnienie IP: *.gdynia.mm.pl 07.01.04, 20:48
                Wane pytanie przepraszam, że nie o wyborach
                Autor: homosovieticus
                Data: 29.12.2003 13:26 + odpowiedz na list

-------------------------------------------------------------------------------
                -
                BBN-1999
                Tak pytałem onegdaj:

"Dyrektor gen. bryg. Tadeusz Bałachowicz zaprezentował słowackiej delegacji
                Departament Zwierzchnictwa Prezydenta RP nad Siłami Zbrojnymi. Prezentacji
                Departamentu Obsługi Rady Bezpieczeństwa Narodowego dokonał dyrektor Krzysztof
                Szamałek."

Czy to ten krzysztof lideruje ordynarnym?
                Wazne!

• goniacy.pielegniarz Re: dla GP uzupełnienie i przypomnienie 07.01.04, 20:57
                  Niestety na stronie BBNu nie ma nic o byłych pracownikach. Nie mam pojęcia,
                  gdzie to można sprawdzić.
                  • Gość: Marian Re: dla GP uzupełnienie i przypomnienie cd. IP: *.gdynia.mm.pl 07.01.04, 21:13

> Niestety na stronie BBNu nie ma nic o byłych pracownikach. Nie mam pojęcia,
                    > gdzie to można sprawdzić.

Przez ludzi zwiazanymi z Ordynacka najlepiej i najpewniej.
                    Rusz głowa .Potrafisz.To ważna informacja wiele wyjasniajaca w tej całej grze
                    polityczno -aferalnej.
              • Gość: Marian Dla śledczych i ciekawskich IP: *.gdynia.mm.pl 07.01.04, 20:53
                wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=4734553&ticket=6550958825926661oCXbI6t7aVapYiRFp5h1ezrNNHzPKtqnkbezIEq9rWrP
                Agyh%2FS3Qur6c7MHT4wWsDNa6egCZsr3dcV7WC26mjg%2BmXcmmv%
                2BkALiUTVs4qfX2Isx8hfYfoPGvOKXBZV1ia
                • iza.bella.iza Re: Dla śledczych, ciekawskich i znudzonych 08.01.04, 01:07

Szukając wiadomości na temat Szamałka, nie trafiłam na nic nowego, ale
                  znalazłam poniższą ciekawostkę sprzed roku:

www.kprm.gov.pl/2130_8351.htm
                  Jak wtedy jeszcze Ordynacka była mało znana!
                  • Gość: Marian Re: Dzięki IBI przydaje się do rozwazan o gtw IP: *.gdynia.mm.pl 08.01.04, 06:34
                    Dobry tekst i humorystycznie brzmi w zestawieniu z aferami ostatniemi w
                    kórych udział wybitnych absolwentów i członków stowarzyszenia jest bezporny
                    zdaniem prasy.
                    Premier szukał wsparcia w ordynarnym towarzystwie ponieważ wiedział ,że
                    reprezentuje ono realna siłe polityczna i innaą. Poniżej wyjatki z komunikatu
                    KPRM o spotkaniu Premiera z Ordynacka

Szef rządu podziękował za "Deklarację Europejską" Stowarzyszenia, będącą
                    swoistym apelem o zaangażowanie w proces kształtowania świadomości
                    europejskiej, o masowy udział w referendum i opowiedzenie się za wstąpieniem
                    Polski do UE. Leszek Miller podkreślił, że czerwcowe referendum, jest jednym z
                    najważniejszych wydarzeń 2003 roku, a decyzja społeczeństwa rozstrzygnie o
                    losach naszego kraju na wiele lat. - Skończył się etap negocjacji, a zaczyna
                    proces wejścia Polski do rodziny 25 państw i europejskiego społeczeństwa 450
                    mln ludzi. Od nas zależy czy, wejście to potwierdzi znaczenie i prestiż
                    Polski, czy da nam poczucie, ze jesteśmy krajem, który współdecyduje, a nie
                    tylko obserwuje. Stowarzyszenie, zrzeszające polską inteligencję, to
                    potencjał, który może być wykorzystany dla zwiększenia konkurencyjności w
                    coraz bardziej globalizującym się świecie. Wyróżnikiem Polski w Unii powinna
                    być nauka i kultura. Obie dziedziny są bliskie "Ordynackiej" - mówił premier.

Działacze Stowarzyszenia zwrócili się z prośbą o objęcie przez premiera Leszka
                    Millera honorowym patronatem Międzynarodowego Forum 25 krajów UE
                    pt. "Partnerstwo i konkurencyjność, efektywność i moralność biznesu
                    europejskiego ", inicjującego cykliczne spotkania, które pomogą małym i
                    średnim firmom przystosować się do norm unijnych.

"Uczestnicy spotkania podkreślili konieczność promocji młodego pokolenia, jego
                    zawodowych i społecznych aspiracji, wprowadzenia państwowych i prywatnych
                    systemów stypendialnych, a także systemu dokształcania i reorientacji
                    zawodowej, zgodnej z wymogami rynku pracy. Za ważną uznali też zawodową i
                    społeczną promocję wybitnych absolwentów wyższych uczelni.
        • goniacy.pielegniarz Re: Smoleński zeznawał dziś w sądzie 07.01.04, 19:41
          basia.basia napisała:

> Nie sądzę by to było potrzebne. On by się i tak zastawił tajemnicą
          > dziennikarską. Ale jest coś innego, co mi dopiero teraz przyszło do głowy.
          > Ten list znał Michnik, Smoleński pewnie Łuczywo i reszta a jednak kiedy
          > Michnik zeznawał pierwszy raz to twierdził, że Kwiatkowski nie ma ze sprawą
          > nic wspólnego. Zaczął zmieniać zdanie po zeznaniach Kwiatkowskiego.
          > Pamiętam, że skomentował publicznie wystąpienie Roberta.
          > A przecież ten list Rywina znał od początku i wiedział, że Rywin tam napisał
          > o roli Kwiatkowskiego w sprawie.
          > Tak więc Adam Michnik mijał się z prawdą od samego początku, ukrył istnienie
          > dowodu. Podobnie postąpili jego ludzie. Niestety

Mi też się wydaje, że go nie wezwą. Zresztą w tej sprawie wszystko jest
          wiadome. Adaś po prostu nie chciał, żeby się Olek pojawił w całej sprawie. Ale
          Miller go wyręczył i Olek się pojawił, a wszyscy wyszli na krętaczy. A co do
          roli Kwiatkowskiego i stanu umysłu Michnika to pomimo tego, że nie skojarzył,
          że oferta ma związek z ustawą, to całe szczęście, że skojarzył, że nie chodziło
          o Leszka Białego i Leszka Czarnego (skojarzył po roku).
          • bratek4 takie tam 07.01.04, 20:57
            dobrze, że nie pomyślał, że chodziło o Leszka Wałęsę, to dopiero byłby... Kwas.
            • goniacy.pielegniarz Re: takie tam 07.01.04, 21:02
              bratek4 napisał:

> dobrze, że nie pomyślał, że chodziło o Leszka Wałęsę, to dopiero byłby...
              Kwas.

Lew Andowski by tego nie przepuścił, tak jak nie przepuścił Leszkowi
              Kaczyńskiemu.
            • Gość: Marian Re: takie tam IP: *.gdynia.mm.pl 07.01.04, 21:15
              bratek4 napisał:

> dobrze, że nie pomyślał, że chodziło o Leszka Wałęsę, to dopiero byłby...
              Kwas.

CHLEBOWY oczywista!
              Co za zaszczyt!
              Kawa, cherbata czy szklaneczka?
    • Gość: Marian A tak "Trybuna" o gtw niby żrtobliwie ale wnioskow IP: *.gdynia.mm.pl 07.01.04, 21:35

Można powyciagać wiele wcale nie wyłaząc ze Skury

www.trybuna.com.pl/200401/d.htm?id=0702
      • rolotomasi Re: Z postów Czarnego Mariaana 07.01.04, 23:18
        • Re: życie jest snem idioty? ucz sie od Szespira IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl
        Gość: homo cośtamgra w s 05.01.2004 20:31

Milcz psi synu!
      • iza.bella.iza 3 hipotezy "Trybuny" 08.01.04, 00:54
        1„ Prezydent Aleksander Kwaśniewski - To właśnie prezydentowi Rywin w kilka dni
        po złożeniu korupcyjnej propozycji Agorze przekazał notatkę na ten temat.
        Aleksander Kwaśniewski przez dłuższy czas nie przyznawał się, że ją posiada,
        nawet po powołaniu komisji śledczej. Wszystko ujawnił dopiero premier Leszek
        Miller w wywiadzie telewizyjnym.
        Nasza sugestia - notatka była zwykłym sprawozdaniem, w której Rywin przyznaje
        się do spaprania roboty. Kwaśniewski przysłał Rywina do Agory, bo mu brakowało
        pieniędzy na dokończenie remontu pałacyku w Wiśle i na posadzenie kolejnej
        choinki za 1,5 mln zł. „

2„Włodzmierz Czarzasty, sekretarz KRRiTV - Jeden z najbliższych przyjaciół
        Kwiatkowskiego i wróg nr 1 Agory.
        Nasza hipoteza - Czarzasty chciał zablokować drogę Agory do Polsatu, bo chciał
        z zaskórniaków Wydawnictwa Muza kupić tę telewizję. Nowy Polsat nadawałby
        ekranizacje wielkich dzieł literatury iberoamerykańskiej, którą wydaje Muza”

3„Premier Leszek Miller - Według świadka Michnika i świadka Rapaczyńskiej,
        Rywin powoływał się na Millera składając propozycję korupcyjną. Szef rządu
        zorganizował konfrontację w swoim gabinecie z udziałem Michnika i Rywina, w
        którym ten ostatni zaprzeczył, by premier był w cokolwiek zamieszany.
        Nasza hipoteza - Miller chciał zablokować przejęcie Polsatu przez Agorę, bo sam
        zamierzał kupić sobie tę telewizję i wreszcie oglądać wyłącznie to co chce”

Żartuje sobie "Trybuna", ale czy tylko? W tych 3 hipotezach jest chyba sporo
        prawdy. W każdym razie mnie one odpowiadają. Reszta - bo bani.
        • Gość: Marian Re: 3 hipotezy "Trybuny" a jednak coś w tym jest IP: *.gdynia.mm.pl 08.01.04, 10:20

prawdą.
          Podobną metodą, chcąć skierować na fałszywy trop śledztwo, jak czyni
          to "Trybuna", posłuzył się Raskolnikow.
          Mam nadzieję, że my analogicznie postapimy jak Porfiry i zeznania trybuny
          potrafimy należycie wykorzystać w czasie najblizszych wyborów.

• homosovieticus Jesli to prawda to bliski koniec afery Rywina! 08.01.04, 10:45
      Fakt: Barcikowski zastąpi Janika? PAP 2004-01-08 (08:58)

(RadioZet)
      Leszek Miller już zdecydował: to Krzysztof Janik musi zapanować nad bałaganem
      w szeregach Sojuszu. Ale głowi się jeszcze, kto zastąpi Janika w
      MSWiA. "Najbardziej prawdopodobne, że będzie to Andrzej Barcikowski" -
      zdradził "Faktowi" wysoko postawiony polityk SLD.

Wymieniana wcześniej kandydatura Janusza Zemkego upadła. Powód? Napięta
      sytuacja w Iraku. Padło też nazwisko szefa sejmowej komisji administracji
      Andrzeja Brachmańskiego. Ale politycy SLD mówią o nim "za słaby" i machają
      lekceważąco ręką. Pojawił się więc pomysł zastąpienia Janika szefem Agencji
      Bezpieczeństwa Wewnętrznego Andrzejem Barcikowskim - twierdzi "Fakt".

"Tylko w takiej sytuacji Janik mógłby odejść do klubu SLD" - twierdzi
      informator "Faktu". Barcikowski nieraz chełpił się, że zaufanie premiera jest
      dla niego bardzo ważne. A Miller stawia wyłącznie na zaufanych.
      • Gość: Filutek Re: Jesli to prawda to bliski koniec afery Rywina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 13:05
        Nie rozumiem jaki to ma związek z zakończeniem sprawy Rywina
        • homosovieticus Re: Jesli to prawda to bliski koniec afery Rywina 08.01.04, 13:19
          Gość portalu: Filutek napisał(a):

> Nie rozumiem jaki to ma związek z zakończeniem sprawy Rywina

Profesorze !
          jak Panu nie wstyd nie rozumieć tej rywinowej układanki?
          A trop poboczny z wiesławem co skarbu pilnowal też Pan Profesor nie kuma?
          Sam Premier mówi ,że nieprawda to znaczy ,że prawda , tak rozumiem jezyk
          polityków z sld i nie tylko
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,1856085.html
          • Gość: Filutem Re: Jesli to prawda to bliski koniec afery Rywina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 13:27
            Serdeczne dzięki!!!
        • homosovieticus do prof Filutka który nie wytrzymał transformacji 08.01.04, 13:27
          Jak Pan Moze jeszcze to sprawdzic?

Re: koniec medialnej jolki ustalenia ze szpitala
          homosovieticus 08.01.2004 12:36 odpowiedz na list odpowiedz cytując

capri_corn napisał:

> Nie wiem, ale milo popatrzec jak czerwoni sie obrzucaja...
          > Ja czekam na tow. Huszcze!

Zygmunt ojciec wiesława był -jak głosiła plotka - zięciem Vice minista mon
          gienerała popławskiego chyba za czasów rokosowskiego marszałka z uniesioną
          brwią.
          widziałem portrety.
          kapujecie siłe wieska, moze byc wielka jak kraj wielki
          • Gość: Marian Re: do prof Filutka który nie wytrzymał cd IP: *.gdynia.mm.pl 08.01.04, 14:56

Profesorze student homo sovieticus prosił ,zebym przekazał to i przekazuje.
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,1854935.html
            • Gość: Marian Re: do prof Filutka który nie wytrzymał cd +1 IP: *.gdynia.mm.pl 08.01.04, 15:11
              A teraz do roboty profesorze czytać kombinować i układać puzzle rywinowe.
              Z ostatnich kawałów wychodzi , że kwach nie stanie na czele lewicy a żona jego
              nie bedzie Matka wszystkich Polaków.
              No i bardzo dobrze.
              Wynika , że kwach to opcja miemiecka a leszek to nie miemiecka a nawet
              bardziej zachodnia.

www.ips.org.pl/
              • Gość: Marian dla BB NGP IBI i ciekawskich IP: *.gdynia.mm.pl 08.01.04, 15:20
                Zbiza się koniec Kwacha w Polsce hurra! Zbliza się koniec nijakosci i ble ble
                nieustajacego.
                Złej tanecznicy charakter przeszkadza! "/"Homosovieticus"

www.ips.org.pl/instytut/kierownictwo.php
                • Gość: Marian Re: dla BB NGP IBI i ciekawskich cd IP: *.gdynia.mm.pl 08.01.04, 16:09
                  Dlaczego michnikowe sledztwo było takie długie? Pytają sie w sadzie.
                  Bo najpierw trzeba było uzgodnić z moznymi.Teraz wyglada, że kwach nie
                  siedzi na generalskim koniu
                  Szerokie tło konfliktu o kasę i wpływy pomiedzy WSI a innymi słuzbami i
                  osrodkami SS
                  a na samym końcu Rywin.
                  www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_021014/publicystyka/publicystyka_a_7.html

chciałem przypomnieć, że lew też miał jakiś zwiazek z wsi jak trafiał do tv
                  • Gość: Marian Re: dla BB NGP IBI i ciekawskich cd =1 IP: *.gdynia.mm.pl 08.01.04, 17:42
                    Nie ma legitymacji nr1 a kieruje moim zdaniem towarzystwem ordynackim.

www.sld.org.pl/index.php?view=1&art_id=2948&pid=18&ret_id=16&rsid=3
                  • iza.bella.iza Re: Pytanie do Prze. 08.01.04, 17:56
                    Ale o co chodzi z tym rurociągiem, co przez Złotą Bramę miał przechodzić? Nie
                    widzę związku z naszym Lewkiem.
                    • homosovieticus Re: Pytanie do Prze. 08.01.04, 22:10
                      iza.bella.iza napisała:

> Ale o co chodzi z tym rurociągiem, co przez Złotą Bramę miał przechodzić?
                      Nie
                      > widzę związku z naszym Lewkiem.

Za prze. odpowiadam jak umiem:
                      Droga IBI
                      Toczy się walka srodowisk SS o kasę i wpływy.Coraz ostrzejsza. Lew do tv
                      trafił dzieki człowiekowi z wsi.
                      Jakies powiazania zachowały sie również poprzez roberta.
                      Patrzyłem na jego minę w czasie procesu.coraz bardziej przerazona .Nie
                      spodziewał się , że sprawy przybiorą taki obraz bezpardonowej walki miedzy
                      pałacami.
                      zreszta bardzo niewielu widziało w tej aferze głównie prowokacje polityczną.
    • Gość: Marian czytamy czytamy i.....myslimy IP: *.gdynia.mm.pl 08.01.04, 23:35
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,42123,1857102.html
      • goniacy.pielegniarz Re: czytamy czytamy i.....myslimy 09.01.04, 00:12
        Warto wezwać Waniek przed KŚ na przesłuchanie punktowe, jak to fachowo nazwał
        prze. Nałęcz i zapytać ją o to. Sokołowska już nic nie powie. Wzięli ją z
        zaskoczenia i musiała brnąć, ale Waniek musiałaby dużo pogłówkować, co
        powiedzieć i czy ryzykować ewentualnie mówienie nieprawdy.
        • basia.basia czytamy i.....myslimy - wymyśliłam!:) 09.01.04, 00:36

> Warto wezwać Waniek przed KŚ na przesłuchanie punktowe, jak to fachowo
          nazwał
          > prze. Nałęcz i zapytać ją o to. Sokołowska już nic nie powie. Wzięli ją z
          > zaskoczenia i musiała brnąć, ale Waniek musiałaby dużo pogłówkować, co
          > powiedzieć i czy ryzykować ewentualnie mówienie nieprawdy.

Czarzastemu śni się zaciskająca się pętla:)
          • Gość: Marian Re: czytamy i.....myslimy - wymyśliłam!:) IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.04, 00:41
            Waniek to raczej człek kwacha,
            Wiec kwach mobilizuje włodka do wystapienia przeciw leszkowi.,który do
            towarzystwa nie nalezy ale jak pokazalem wczesniej On nim kieruje.
            W ciagu najblizszych dni zobaczymy czy duet olka - włodek utrzyma się.
            • rolotomasi Re: Z postów Mariaaana vel HomoCośTamm'a 09.01.04, 01:14
              • Re: słuzbowo homosovieticus 04.01.2004 21:43
              edzia napisała: „ ja właściwie tyż nie powinnam, jakoś trza się ze szpon
              nałogu wyrywać i godzinowe limity wprowadzić ;) ”

Mój stary na zebraniu, wraca o 22-giej.
              Sprzątam
              i
              ubrać muszę się
              Pa Pa

• Re: słuzbowo edzia 04.01.2004 21:45

Acha, toś kobitka! dobrej nocki, ja tyż umykam w reality :)

• Re: służbowo rolotomasi 05.01.2004 15:53

Co to za osoba ?
              *
              Sukienkę mosi
              Do łoża nie prosi
    • Gość: Marian Tokfm retransmituje dzisiaj W NOCY proces LWA IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.04, 09:34
      Tak poinformowała rankiem wczesnym Urocza Pani Sobieszczańska radiosłuchaczy.
      A urocza dlatego , że dorobiłem sobie do radyjka dalekosiężną lupę i dzięki
      niej moge zajrzeć do redakcji tkfm.
      śledczym polecam sledzenie transmisji.Zeznawać bedzie miedzy innymi Helena
      Łuczywo.Rewelacji tkfm nie przewiduje.
      • Gość: Prze. Nałęczowianka z zawiesinami czyli 13 stron IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.04, 11:26
        Jak nie nalezy pisać raportów z prac komisji sledczych
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,42984,1856838.html
    • iza.bella.iza Co zeznała Helena, a co Adaś pominął 09.01.04, 13:41
      Ale się wkurzyłam! Możecie przeczytać pod tym linkiem, czym mianowicie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10073188&a=10073565
      Dobrze, że będę retransmisje w radio, bo okazuje się, że na "streszczeniach"
      nie można polegać.

Jeszcze raz sie potwierdzają moje 2 opinie:
      1) za aferą stoi duży pałac
      2) gdyby Wanda przekazała sprawę Helenie (a nie Adamowi) nie byłoby takiego
      całkowitego zaćmienia
      • goniacy.pielegniarz Re: Co zeznała Helena, a co Adaś pominął 09.01.04, 14:31
        A gdzie mówili o tym, że wspomniała o Siwcu? przypomnę tylko, że Helena już
        dość dawno, podczas swojego pierwszego przesłuchania, dawała pewne sygnały co
        do Siwca. Wtedy to właśnie mówiła, że Siwiec poszedł grzebać w archiwach KRRiT
        i to było dla niej niezrozumiałe. Pamiętam, że bardzo to podkreślała w tamtych
        zeznaniach.
        • iza.bella.iza Re: Co zeznała Helena, a co Adaś pominął 09.01.04, 15:24
          W TVN mówili
      • kataryna.kataryna Re: Co zeznała Helena, a co Adaś pominął 09.01.04, 15:31
        iza.bella.iza napisała:

> Ale się wkurzyłam! Możecie przeczytać pod tym linkiem, czym mianowicie.
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10073188&a=10073565
        > Dobrze, że będę retransmisje w radio, bo okazuje się, że na "streszczeniach"
        > nie można polegać.
        >
        > Jeszcze raz sie potwierdzają moje 2 opinie:
        > 1) za aferą stoi duży pałac
        > 2) gdyby Wanda przekazała sprawę Helenie (a nie Adamowi) nie byłoby takiego
        > całkowitego zaćmienia

Zgadzam się ze wszystkim, poza obwinianiem Gazety o brak Siwca w notce PAP-u.
        Gazeta puszcza teksty PAP-owskie bez redakcji, nawet jak są koszmarne błędy
        ortograficzne. Zobaczymy czy w tekście dziennikarza GW będzie o Siwcu. Ale co
        do pałacu, Michnika i Łuczywo - pełna zgoda.

• iza.bella.iza Re: Co zeznała Helena, a co Adaś pominął 09.01.04, 15:47
          Faktycznie, nie zwróciłam uwagi, że to notatka PAP-u. Przed chwilą nawet
          sprwdzałam i zuważyłam, że jest teraz nieco obszerniejsza i ma zmieniony tytuł.
          Autorskiego tekstu Gazety nadal nie ma.
      • Gość: franek Re: Co zeznała Helena, a co Adaś pominął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 20:43
        Przede wszystkim, gdyby Wanda przekazała sprawę Helenie, to nie tylko nie
        byłoby zaćmienia, ale pewnie wszystko by się już dawno rozjaśniło... Artykuł
        byłby jeszcze w sierpniu, może na początku września w Gazecie, wtedy przecież
        Rywin nie był jeszcze taki hardy, Robert z Włodkiem też najwyraźniej jeszcze
        nie byli tak świetnie dogadani co do wersji jednakowej.

Ale Adaś to jednak klasa :) Trochę szkoda...
        • Gość: Marian Re: Co zeznała Helena, a co Adaś pominął IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.04, 20:49
          Gość portalu: franek napisał(a):

> Przede wszystkim, gdyby Wanda przekazała sprawę Helenie, to nie tylko nie
          > byłoby zaćmienia, ale pewnie wszystko by się już dawno rozjaśniło... Artykuł
          > byłby jeszcze w sierpniu, może na początku września w Gazecie, wtedy
          przecież
          > Rywin nie był jeszcze taki hardy, Robert z Włodkiem też najwyraźniej jeszcze
          > nie byli tak świetnie dogadani co do wersji jednakowej.
          >
          > Ale Adaś to jednak klasa :) Trochę szkoda...

Franku! dlaczego z takim uporem duza czesć sledczych odrzuca prowakacyjną
          istotę propozycji lwa?.
          Skomromitować michnika za pieniadze Agory to dla ludzi nie tylko z ordynackiej
          majsterszczyk.Nie sadzisz?
    • Gość: Marian Trzy zdania prze, o ble ble prof.z UP-e IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.04, 13:45
      1- nie zgadzam się, że istota propozycji rywina sprowadzała się do korupcyjnej.
      Uwazam, że istotą była prowokacja polityczna i zgadzam się z odczuciami Heleny
      Łuczywo, która tylko wspomina delikatnie o tym w sądzie.
      Uwazam dalej, że nie sam Kwiatkowski posłał Lwa, Lwa "posłała" atmosfera
      polityczna wsród ludzi obu pałaców i towarzystwa ordynarnego( np. Leszek,
      Olka, Lech, Włodek,Marek , kwach) oraz własna głupota wraz z chęćią łatwego
      zarobku i zdobycia eksponowanego stanowiska.

Tak wygladaja obiecane trzy zdania w niepoprawnej polszczyżnie wypisane.
      • basia.basia Na marginesie:) 09.01.04, 19:43
        Pani Helena Łuczywo:

No, jak mnie się pan poseł pyta, z jaką grupą był związany, to ja na przykład
        sobie wielokrotnie zadawałam pytanie, dlaczego 12 grudnia podczas imienin pana
        prezydenta Kwaśniewskiego znalazł się tam nagle pan Lew Rywin? Przecież wtedy
        to już naprawdę wszyscy wiedzieli o tej sprawie Rywina i o tym, że my za
        chwileczkę będziemy publikować ten artykuł o tej sprawie Rywina. Kto wstawił
        pana Lwa Rywina na tę listę? I zastanawiałam się nad tym, czy to był... nawet
        próbowaliśmy się dopytywać, czy to był pan Ungier, czy to był pan Siwiec, kto
        to był? No to jak pan się mnie pyta, ja mogę mówić o jakichś konkretach, o
        plotkach nie chcę mówić. Zadaję sobie takie pytanie, kto i po co, dlaczego
        komuś zależało na tym, żeby pan Lew Rywin był na imieninach pana prezydenta
        Kwaśniewskiego w przeddzień publikacji takiego artykułu, o czym właściwie już
        wszyscy wiedzieli, i po co, i kto go tam na taką listę wstawił?
        ------------------------------------------------------------------------------

Na początku grudnia WSZYSCY wiedzieli, że bomba wybuchnie.

Oznacza to, że jak się coś dzieje w Warszawie to wszyscy w Warszawie
        o tym wiedzą. Chodzi jej zapewne o sfery zbliżone do ... oraz dziennikarzy
        i przyległości. A reszta jest skazana na to by ktoś raczył coś napisać lub
        powiedzieć w radiu. Nie ona jedna coś takiego stwierdziła. Michnik też
        twierdził, że WSZYSCY wiedzieli, bo sam opowiedział 200-300 osobom a te
        z pewnością sprawozdawałau następnym. I tak to biega. Jakie mamy gwarancje,
        że tak się dalej nie dzieje? Przypomnijcie sobie rewelacje rmf na temat
        przekrętów rodziny Oleksego - sprawa parku wodnego w Ogrodzieńcu - żadna
        z gazet nie podjęła tego tematu!

• basia.basia Słyszeliście? Sokołowska i Siwiec będą skarżyć:) 09.01.04, 19:51
        Siwiec oświadczył, że wymienienie jego nazwiska
        przez Łuczywo w kontekście sprawy Rywina narusza
        jego dobra osobiste:)

Szanowna Sokołowska natomiast zamierza skarżyć
        i gazetę i Nałęcza - zdaje się. O niej jest notka
        gdzieś tutaj:)

Brzęczą nożyce aż miło:)
        • Gość: Marian Re: Słyszeliście? Sokołowska i Siwiec będą skarży IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.04, 21:18
          basia.basia napisała:

> Siwiec oświadczył, że wymienienie jego nazwiska
          > przez Łuczywo w kontekście sprawy Rywina narusza
          > jego dobra osobiste:)
          >
          > Szanowna Sokołowska natomiast zamierza skarżyć
          > i gazetę i Nałęcza - zdaje się. O niej jest notka
          > gdzieś tutaj:)
          >
          > Brzęczą nożyce aż miło:)

BB
          Może tu coś jestciekawego o siwcu.
          Nie mogę sobie poradzić sam.
          www.namebase.org/sources/MF.html
    • iza.bella.iza Siwiec się zdenerwował... 09.01.04, 19:48
      • Gość: Marian Czy się zgadzacie z trzema zdaniami prze.? IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.04, 20:34
        1- nie zgadzam się, że istota propozycji rywina sprowadzała się do korupcyjnej.
        Uwazam, że istotą była prowokacja polityczna i zgadzam się z odczuciami Heleny
        Łuczywo, która tylko wspomina delikatnie o tym w sądzie.
        Uwazam dalej, że nie sam Kwiatkowski posłał Lwa, Lwa "posłała" atmosfera
        polityczna wsród ludzi obu pałaców i towarzystwa ordynarnego( np. Leszek,
        Olka, Lech, Włodek,Marek , kwach) oraz własna głupota wraz z chęćią łatwego
        zarobku i zdobycia eksponowanego stanowiska.

Tak wygladaja obiecane trzy zdania w niepoprawnej polszczyżnie wypisane.
        • basia.basia Re: Czy się zgadzacie z trzema zdaniami prze.? 09.01.04, 23:00

> 1- nie zgadzam się, że istota propozycji rywina sprowadzała się do
          korupcyjnej.

Lekko jestem zdezorientowana i nie wiem czy to Prze sie nie zgadza czy to
          Nałęcz się nie zgadza a z nim Prze się nie zgadza?

2. > Uwazam, że istotą była prowokacja polityczna i zgadzam się z odczuciami
          Heleny
          > Łuczywo, która tylko wspomina delikatnie o tym w sądzie.

Nie zgadzam się z Prze lub ... nie wiem z kim:)
          To nie była prowokacja. Co do Helenki, to ona miała prawo tak przez chwilę
          myśleć ale tylko pzrez chwilę dlatego też tylko delikatnie zatrąciła o takiej
          hipotezie wśród innych:)

> Uwazam dalej, że nie sam Kwiatkowski posłał Lwa, Lwa "posłała" atmosfera
          > polityczna wsród ludzi obu pałaców i towarzystwa ordynarnego( np. Leszek,
          > Olka, Lech, Włodek,Marek , kwach) oraz własna głupota wraz z chęćią łatwego
          > zarobku i zdobycia eksponowanego stanowiska.

Nie w pełni ale jednak się tutaj z Prze zgadzam:) A nie w pełni dlatego,
          że Prze szanowny jest w niezgodzie z samym sobą. Wszak w pierwszym zdaniu
          stwierdził, że to korupcja ale nie tylko - lub na odwrót. Zaś w drugim zdaniu
          zgadza się, że chodziło o prowokoację!

>
          > Tak wygladaja obiecane trzy zdania w niepoprawnej polszczyżnie wypisane.

Szanowny Prze zastosował wobec nas prowokację za pomocą tych 3 zdań albo Prze
          ma dzisiaj zły dzień albo Prze nie wkładał serca w nasze śledztwo albo nic
          sobie nie robi z rezultatów naszej wytężonej pracy. Może są i inne mozliwości
          ale nic mi więcej (w tej chwili) do głowy nie przychodzi.

Proszę o wyjaśnienia:)
          • homosovieticus Re: Czy się zgadzacie z trzema zdaniami prze.? 09.01.04, 23:09
            basia.basia napisała:

> Gość portalu: Marian napisał(a):
            >
            > > 1- nie zgadzam się, że istota propozycji rywina sprowadzała się do
            > korupcyjnej.
            >
            > Lekko jestem zdezorientowana i nie wiem czy to Prze sie nie zgadza czy to
            > Nałęcz się nie zgadza a z nim Prze się nie zgadza?

Nie zgadzam się z nałęczem który mysli jak lew wybierajacy sie do wandy.
            Jasniej?
            >
            >
            > 2. > Uwazam, że istotą była prowokacja polityczna i zgadzam się z odczuciami
            >
            > Heleny
            > > Łuczywo, która tylko wspomina delikatnie o tym w sądzie.
            >
            > Nie zgadzam się z Prze lub ... nie wiem z kim:)
            > To nie była prowokacja.

Tylko dla głupiego rywina to nie była prowokacja!dla michnika już była .gadał
            o tem.

Co do Helenki, to ona miała prawo tak przez chwilę
            > myśleć ale tylko pzrez chwilę dlatego też tylko delikatnie zatrąciła o
            takiej
            > hipotezie wśród innych:)
            >
            >
            > > Uwazam dalej, że nie sam Kwiatkowski posłał Lwa, Lwa "posłała" atmosfera
            > > polityczna wsród ludzi obu pałaców i towarzystwa ordynarnego( np. Leszek,
            > > Olka, Lech, Włodek,Marek , kwach) oraz własna głupota wraz z chęćią łatweg
            > o
            > > zarobku i zdobycia eksponowanego stanowiska.
            >
            > Nie w pełni ale jednak się tutaj z Prze zgadzam:) A nie w pełni dlatego,
            > że Prze szanowny jest w niezgodzie z samym sobą. Wszak w pierwszym zdaniu
            > stwierdził, że to korupcja ale nie tylko - lub na odwrót. Zaś w drugim zdaniu
            > zgadza się, że chodziło o prowokoację!
            >
            > >
            > > Tak wygladaja obiecane trzy zdania w niepoprawnej polszczyżnie wypisane.
            >
            > Szanowny Prze zastosował wobec nas prowokację za pomocą tych 3 zdań albo Prze
            > ma dzisiaj zły dzień albo Prze nie wkładał serca w nasze śledztwo albo nic
            > sobie nie robi z rezultatów naszej wytężonej pracy. Może są i inne
            mozliwości
            > ale nic mi więcej (w tej chwili) do głowy nie przychodzi.

Jest wiele ale najprawdziwsza jest ta ,że nie starasz się rozumować sciezka
            prowokacji politycznej na która wepchneli rywina -bez jego wiedzy- jego
            przyjaciele.
            tak ja mysle?!
            >
            > Proszę o wyjaśnienia:)

Wyzej przedstawiem!
          • homosovieticus Re: Czy się zgadzacie z trzema zdaniami prze.? 10.01.04, 00:04
            basia.basia napisała:

>
            > > 1- nie zgadzam się, że istota propozycji rywina sprowadzała się do
            > korupcyjnej.
            >
            > Lekko jestem zdezorientowana i nie wiem czy to Prze sie nie zgadza czy to
            > Nałęcz się nie zgadza a z nim Prze się nie zgadza?
            >
            >
            > 2. > Uwazam, że istotą była prowokacja polityczna i zgadzam się z odczuciami
            >
            > Heleny
            > > Łuczywo, która tylko wspomina delikatnie o tym w sądzie.
            >
            > Nie zgadzam się z Prze lub ... nie wiem z kim:)
            > To nie była prowokacja. Co do Helenki, to ona miała prawo tak przez chwilę
            > myśleć ale tylko pzrez chwilę dlatego też tylko delikatnie zatrąciła o
            takiej
            > hipotezie wśród innych:)
            >
            >
            > > Uwazam dalej, że nie sam Kwiatkowski posłał Lwa, Lwa "posłała" atmosfera
            > > polityczna wsród ludzi obu pałaców i towarzystwa ordynarnego( np. Leszek,
            > > Olka, Lech, Włodek,Marek , kwach) oraz własna głupota wraz z chęćią łatweg
            > o
            > > zarobku i zdobycia eksponowanego stanowiska.
            >
            > Nie w pełni ale jednak się tutaj z Prze zgadzam:) A nie w pełni dlatego,
            > że Prze szanowny jest w niezgodzie z samym sobą. Wszak w pierwszym zdaniu
            > stwierdził, że to korupcja ale nie tylko - lub na odwrót. Zaś w drugim zdaniu
            > zgadza się, że chodziło o prowokoację!
            >
            > >
            > > Tak wygladaja obiecane trzy zdania w niepoprawnej polszczyżnie wypisane.
            >
            > Szanowny Prze zastosował wobec nas prowokację za pomocą tych 3 zdań albo Prze
            > ma dzisiaj zły dzień albo Prze nie wkładał serca w nasze śledztwo albo nic
            > sobie nie robi z rezultatów naszej wytężonej pracy. Może są i inne
            mozliwości
            > ale nic mi więcej (w tej chwili) do głowy nie przychodzi.
            >
            > Proszę o wyjaśnienia:)
            BB
            tak to wyjasnia Michnik:

Naczelny "GW" przedstawił komisji swoją "hipotezę prowokacji politycznej"
            wobec "Agory", której kluczem miałaby być kwestia prywatyzacji "dwójki"
            TVP. "Rywin - tłumaczył - przychodzi z propozycją, w imieniu grupy sprawującej
            władzę, i celem całej tej operacji jest kompromitacja +Gazety Wyborczej+,
            kompromitacja Agory, po to, by z jednej strony mieć polityczną korzyść w
            postaci unicestwienia pisma, które patrzy na ręce uwikłanym w korupcję
            politykom i biznesmenom, a z drugiej strony -wyeliminowania z rynku, w
            momencie kiedy będzie się decydowała sprawa prywatyzacji drugiego programu,
            potencjalnego, bardzo silnego gracza".
            Całośc ponizej:
            info.onet.pl/1142306,11,artykul.html
            • Gość: Marian BB post poprzedni jest dla Ciebie! :) IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 00:36
            • basia.basia Re: Czy się zgadzacie z trzema zdaniami prze.? 11.01.04, 00:46
              homosovieticus napisał:

> > Proszę o wyjaśnienia:)
              > BB
              > tak to wyjasnia Michnik:
              >
              > Naczelny "GW" przedstawił komisji swoją "hipotezę prowokacji politycznej"
              > wobec "Agory", której kluczem miałaby być kwestia prywatyzacji "dwójki"
              > TVP. "Rywin - tłumaczył - przychodzi z propozycją, w imieniu grupy
              sprawującej
              > władzę, i celem całej tej operacji jest kompromitacja +Gazety Wyborczej+,
              > kompromitacja Agory, po to, by z jednej strony mieć polityczną korzyść w
              > postaci unicestwienia pisma, które patrzy na ręce uwikłanym w korupcję
              > politykom i biznesmenom, a z drugiej strony -wyeliminowania z rynku, w
              > momencie kiedy będzie się decydowała sprawa prywatyzacji drugiego programu,
              > potencjalnego, bardzo silnego gracza".
              > Całośc ponizej:
              > info.onet.pl/1142306,11,artykul.html

Przeczytałam. Bujda na kiju:)
              Jestem przekonana, że nie chodziło o prowokację.
              Były 3 cele: 1. Polsat dla Agory z prezesem Rywinem pilnującym interesów sld
              2. Pieniądze do puli na kupno np. TVP2 ( w tym troszkę dla R.)
              3. Kwit na Agorę (uzgodnienia na piśmie) jako zabezpieczenie.
    • iza.bella.iza Re: Utwórzmy forumową konisje śledzczą i wspólnie 09.01.04, 19:53
      i zapowiedział, że podejmie kroki prawne przeciwko Helenie łuczywo, bo ta
      wymieniając jego nazwisko w sądzie, w kontekście afery Rywina, naruszyła jego
      dobra osobiste.
      A Celej biedeną Helenkę zapewniał, że żadne przykrości jej nie spotkają!!!
      No to zobaczymy czy u nas sędziowie górą, czy politruki.

A swoją drogą, to ciekawe, że tak się Siwieć zdenerwował. Czyżby było coś na
      rzeczy;)
      • Gość: Marian Re: Utwórzmy forumową konisje śledzczą i wspólnie IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.04, 20:28
        może ubzdurał sobie ,że straci wiarygodność u Amerykanów.
        Zajrzyj do osiagnienć BBN:)
        • rolotomasi Re: Z postów Ciemnego Mariaaana vel HomoCośTamma 09.01.04, 20:44
          • Re: MariaJan IDIOTĄ ROKU 2003 piękne dzięki!
          homosovieticus 04.01.2004 18:12

rolotomasi napisał:
          Gość: Marian 04.01.2004 11:26
          " Wymyślił byś coś sam kowalu nieszczescia swego! "
          Chcesz i masz >>
          Co na Forum jeszcze robi straszący Marian Vel HomoCośtam alias etc ?
          Dalej grozi, nieszczęściami czy relegowaniami. I sieje miłość do nienawiści
          do bliźniego swego jak przystało na braciszka zakonnego
          Zgiń przepadnij maro nieczysta. A kysz ! ”

Rolo! wściekaj się na siebie to zmądrzejesz prędzej!
          Pielgrzymuje kochanie,- to do Ciebie baranie, teraz zapewne okrzykniesz mnie
          pedałem forumowym - pielgrzymuje, czasami rozmawiam, przypominam sobie ,że i z
          Tobą rozmawiałem ale młodzieńcza pewność twoich zbyt jak na mój gust
          prostackich racji w końcu mnie zdenerwowała i nie mam już dla Ciebie czasu.
          W komisyjnym wątku dałeś z siebie wszystko, a to dla mnie jak Mrożkowe "DONOSY"
          Nie w każdym wypadku chcieć to móc.
          Więcej pracy i wzorów lepszych a może wtedy pokonasz forumową przeciętność ,
          NAJLEPSZE MIEJSCA SĄ JUŻ ZAJĘTE, wiec zamiast mi nieudolnie dogryzać weź się
          za literaturę piękną no i doroślej.
          • rolotomasi Re: Z postów Ciemnego Mariaana vel HomoCośTamma 09.01.04, 23:40
            def: " Ogólnie: jegomościa, o którym mowa, cechuje tzw. w psychologii
            "niedojrzałość emocjonalna" (vide literatura przedmiotu) - zatrzymanie się w
            wartościach i sposobach walki "o swoje" na poziomie dziecka. Dziecięca histeria
            i upór w działaniach takiego osobnika są przez elektorat często mylnie
            odczytywane jako ceniona "skuteczność" i groźne w przypadku wejścia na scenę ".

--
            właśnie> Dajemy radę
            • rolotomasi Re: Nie każde 09.01.04, 23:45

Nie każde

Nie każda kobieta
              dla panów podnieta
              I pierwszą damą
              choć upudrowaną

*
              Nie każdy, jak leci
              co rymy kleci
              poetą bywa
              bo sam się nazywa

**
              Nie każde g...
              co pływa równo
              wymaga powagi
              i mojej uwagi

--
              już> Dajemy radę
              • basia.basia Protestuję przeciwko rolowaniu tego wątku!!! 10.01.04, 00:28
              • basia.basia Protestuję przeciwko rolowaniu tego wątku!!! 10.01.04, 00:29
                • homosovieticus Re: Protestuję przeciwko rolowaniu tego wątku!!! 10.01.04, 00:31
                  • Gość: Marian Re: Protestuję przeciwko rolowaniu tego wątku!!! IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 00:33
                • iza.bella.iza Re: A ja nie! 10.01.04, 00:36
                  Przeciwnie - te rolowane wtręty są mi bardzo przydatne do mojej pracy
                  badawczej. Planuję w najbliższym czasie poświęcić się studiowaniu problemów
                  uzależnień, a to jest przykład bardzo nietypowego uzależnienia, choć z typowymi
                  objawami.
                  Ponadto uważam, że rolującemu należą się nasze wyrazy wdzięczności za
                  podbijanie wątku, który dzięki temu stanął na podium. Bez niego nigdy byśmy nie
                  zajęli 3 miejsca pod względem ilości wpisów na forum Kraj i nieprzegonili wątku
                  Kagana.
                  Pójdę dalej - rolującemu powinniśmy założyć wątek laudacyjny i na nim wyrazić
                  naszą wdzięczność.
                  • Gość: Prze. Re: A ja nie! IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 00:39
                    Postawa godna gentelmana- pragmatyka.
                    Szkoda że obaj protestujacy nie zaliczaja sie do grona forumowych gentelmanów.
                    • basia.basia Re: A ja nie! 10.01.04, 00:46
                      Gość portalu: Prze. napisał(a):

> Postawa godna gentelmana- pragmatyka.
                      > Szkoda że obaj protestujacy nie zaliczaja sie do grona forumowych
                      gentelmanów.

Salta, które wykonujesz seriami Prze,
                      wprawiają mnie w zdumienie!!!

ps
                      Rymnęło mi się w sposób zupełnie niezamierzony:)
                      • Gość: Prze. Re: A ja nie! IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 00:52
                        basia.basia napisała:

> Gość portalu: Prze. napisał(a):
                        >
                        > > Postawa godna gentelmana- pragmatyka.
                        > > Szkoda że obaj protestujacy nie zaliczaja sie do grona forumowych
                        > gentelmanów.
                        >
                        > Salta, które wykonujesz seriami Prze,
                        > wprawiają mnie w zdumienie!!!
                        >
                        > ps
                        > Rymnęło mi się w sposób zupełnie niezamierzony:)

Ale jak pieknie>

Trening czyni mistrza.
                        Witam serdecznie obie Panie na nocnej pogwarce o Lwie Naiwnym
                  • Gość: Marian IBI coś wiecej o badaniach napisz IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 01:03
                    iza.bella.iza napisała:

> Przeciwnie - te rolowane wtręty są mi bardzo przydatne do mojej pracy
                    > badawczej. Planuję w najbliższym czasie poświęcić się studiowaniu problemów
                    > uzależnień, a to jest przykład bardzo nietypowego uzależnienia, choć z
                    typowymi
                    >
                    > objawami.

Mogłabyś zdradzić na jakim materiale przeprowadzac bedziesz badania?
                    • iza.bella.iza Re: IBI coś wiecej o badaniach napisz 10.01.04, 01:05
                      > Mogłabyś zdradzić na jakim materiale przeprowadzac bedziesz badania?

Na materiale zrolowanym, to ma si rozumieć ;)
                      • Gość: Marian Re: IBI coś wiecej o badaniach napisz IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 01:12
                        iza.bella.iza napisała:

> > Mogłabyś zdradzić na jakim materiale przeprowadzac bedziesz badania?
                        >
                        > Na materiale zrolowanym, to ma si rozumieć ;)

Słucham jednym uchem zeznan Luczywo przed sadem.
                        Wrócę na forum jak skończy się transmisja.
                        Przepraszam ale pytania sądu sa dla mnie wazne!

Pa Pa :))
    • homosovieticus Dla NGP IBI i BB lektura do poduszki 10.01.04, 12:26
      www.sejm.gov.pl/komisje/komspec/pos630.pdf
      • homosovieticus Re: Dla NGP IBI i BB lektura do poduszki cd-1 10.01.04, 13:26
        cokolwiek zrozumieć jak trudno!
        (własne)
        www.polonica.net/Jak_Oszukano_Narod.htm
        • Gość: Marian Re: Dla NGP IBI i BB lektura do poduszki cd-1 IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 19:54
          homosovieticus napisał:

> cokolwiek zrozumieć jak trudno!
          > (własne)
          > www.polonica.net/Jak_Oszukano_Narod.htm

A ja tam kumam żdiebełko!
    • Gość: Lew Olek mnie ochroni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.04, 13:34
    • Gość: Prze. Robertout, Lewdrży, włodekwierzyolce, olkaleszkowi IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 15:16
      A my wierzmy w Boga i rozum.
      • homosovieticus H. Łuczywo przed sądem nie powiedziała 10.01.04, 22:31
        nic nowego, ale moje zainteresowania skupiały sie na pytaniach Pani
        prokurator kwiatkowskiej kiedy helenka własnie wskazywała kwiatkowskiego jako
        stojacego tuż tuż za lwem.
        • rolotomasi Księże Marianie parafianie ?! 11.01.04, 00:36
          GazWyb 08-01-2004 19:42) »
          Syn i wnuk zamordowali gdyńskiego taksówkarza
          Syn, wnuk i ich znajomy zamordowali gdyńskiego taksówkarza, którego ciało
          znaleziono w sylwestra w Chwarznie - twierdzi policja. Ofierze zabrali 300
          złotych, kupili piwo i pojechali na działkę oblać Nowy Rok »
    • Gość: Marian Głęboka jak Bajkał wypowiedz Czarzastego IP: *.gdynia.mm.pl 11.01.04, 03:03
      Kraj
      PAP, mat /2004-01-10 17:18:00

Czarzasty zaskoczony rezygnacją Kwiatkowskiego

Sekretarz Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji Włodzimierz Czarzasty
      powiedział w sobotę PAP, że jest zaskoczony decyzją Roberta Kwiatkowskiego,
      który zrezygnował z ubiegania się o stanowisko prezesa TVP.

"Trudno mi to ocenić i pozostawiam to bez oceny. Pewnie ta decyzja jest
      słuszna, skoro tak zrobił" - tak skomentował Czarzasty rezygnację
      Kwiatkowskiego z dalszego udziału w konkursie.

Obecny prezes TVP o swojej rezygnacji z udziału w konkursie w sobotę
      poinformował członków Rady Nadzorczej Telewizji. W niedzielę Rada ma podać
      nazwiska trzech głównych kandydatów na stanowisko prezesa. Nazwisko głównego
      ma być znane - 27 stycznia

będę mocno zaskoczony jak i ON będzie wy.. ....
      • homosovieticus Re: Głęboka jak Bajkał wypowiedz 11.01.04, 17:21
        Prze. o tym czy współpraca siwca z cia zapewnia mu trwała w jakims sensie
        pozycje w kraju?
        problem niedzielny.
    • homosovieticus Re: Utwórzmy forumową konisje śledzczą i wspólnie 11.01.04, 18:31
      To zjawisko ED Kafar Czarny to własciwie co to za zjawisko.Narkomani
      wirtualni.Szatanisci z kompami. Czy jedno i drugie .Tak przy okazji chciałbym
      wiedziec.
      • homosovieticus Re: Utwórzmy forumową konisje śledzczą i wspólnie 11.01.04, 22:30
        homosovieticus napisał:

> To zjawisko ED Kafar Czarny to własciwie co to za zjawisko.Narkomani
        > wirtualni.Szatanisci z kompami. Czy jedno i drugie .Tak przy okazji
        chciałbym
        > wiedziec.

Dzisiaj wyjatkowo obrodzili na forum Kraj. Z czym lub kim ma to zwiazek?
        Może ktoś wie?
        • rolotomasi Re:ks. Marianie = HomoCośTammie << tłumaczę 12.01.04, 00:06
          Gdybyś głupolu modląc się w klasztorze siedział
          Nigdy by się lud o twoich matactwach nie dowiedział.
        • Gość: iza.bella.iza Re: Utwórzmy forumową konisje śledzczą i wspólnie IP: *.chello.pl 12.01.04, 01:01
          homosovieticus napisał:

> homosovieticus napisał:
          >
          > > To zjawisko ED Kafar Czarny to własciwie co to za zjawisko.Narkomani
          > > wirtualni.Szatanisci z kompami. Czy jedno i drugie .Tak przy okazji
          > chciałbym
          > > wiedziec.
          >
          > Dzisiaj wyjatkowo obrodzili na forum Kraj. Z czym lub kim ma to zwiazek?
          > Może ktoś wie?

Nie obrodzili, tylko obrodził - większość antyklerykalnych wątków, które jakoś
          zamarły ostatnio odświeżył dziś Kafar. Prawdopodobnie dopiero co przetrzeźwiał
          po noworocznym szaleństwie i odrabia zaległości. Jego złość może też wiązać się
          dzisiejszym finałem Owsiaka, który tu i ówdzie spotyka się z krytyką księży i
          to na ogół tępą i mało merytoryczną krytyką. Taką właśnie jak uprawia Kafar i
          jemu podobni, tyle, że skierowaną w przeciwną stronę. Niestety do prawdziwych,
          głębokich dyskusji między tymi, co chodzą do kościoła i tymi co, się nań
          gniewają jeszcze w większości nasze społeczeństwo nie dorosło.

p.s. nie mogłam się dziś zalogować :(, ale to ja na prawdę ja.
          • Gość: hydy Re: Utwórzmy forumową konisje śledzczą i wspólnie IP: *.kwbturow.com.pl 12.01.04, 07:00
            Gość portalu: iza.bella.iza napisał(a):

>
            > > homosovieticus napisał:
            > >
            > > > To zjawisko ED Kafar Czarny to własciwie co to za zjawisko.Narkomani
            > > > wirtualni.Szatanisci z kompami. Czy jedno i drugie .Tak przy okazji
            > > chciałbym
            > > > wiedziec.
            > >
            > > Dzisiaj wyjatkowo obrodzili na forum Kraj. Z czym lub kim ma to zwiazek?
            > > Może ktoś wie?
            >
            > Nie obrodzili, tylko obrodził - większość antyklerykalnych wątków, które
            jakoś
            > zamarły ostatnio odświeżył dziś Kafar. Prawdopodobnie dopiero co
            przetrzeźwiał
            > po noworocznym szaleństwie i odrabia zaległości. Jego złość może też wiązać
            się
            >
            > dzisiejszym finałem Owsiaka, który tu i ówdzie spotyka się z krytyką księży
            i
            > to na ogół tępą i mało merytoryczną krytyką. Taką właśnie jak uprawia Kafar
            i
            > jemu podobni, tyle, że skierowaną w przeciwną stronę. Niestety do
            prawdziwych,
            > głębokich dyskusji między tymi, co chodzą do kościoła i tymi co, się nań
            > gniewają jeszcze w większości nasze społeczeństwo nie dorosło.
            >
            > p.s. nie mogłam się dziś zalogować :(, ale to ja na prawdę ja.

ale i tak bezapelacynie niniejszy watek może byc traktowany jako wątek roku
            2003! gartulacjhe dla Mariana.

P.S. jestem ciekawy ustaleń forumowej kś mariana (utknęłem wczoraj wieczorem w
            okolicach 800-tnego postu), więc może ktos mi da info, czy udało Wam się
            rozwikłać "tę w gruncie rzeczy prymitywna afere" ?
            • homosovieticus Re: Utwórzmy forumową konisje śledzczą i wspólnie 12.01.04, 10:29
              Afera rywina przypomina cebulę.Nam podobnie jak i zawodowcom udało sie zdjac
              dwie pierwsze warstwy.
              Wiemy - jak i wszyscy-kto bezposrednio pociagał za szelki na których wisiał
              lew, wiemy kto pomagał w mataczeniu ustawą -tez jak wszyscy- oddzielamy częśc
              finansowa afery od politycznej prowokacji, i uwazamy, że gtw to pojecie
              zawierajace w sobie znacznie wiecej imion niż olka,lech i włodek.Niektórzy z
              gtw nie brali bezposredniego udziału ale byli gotowi w kazdej sytuacji poprzeć
              poczynania aktywnych członków.Dostrzegamy przychylność dla aferzystów obu
              pałacy z tym, że dużego bardziej.
              PS
              To jest opinia prywatna Mariana, który oprócz powyzszego nie może nadziwic się
              głupocie Zarzadu Agory i Adama Michnika.
              • Gość: Prze. Aktualna wiedza prze. o aferze (skrót-myslowy) IP: *.gdynia.mm.pl 12.01.04, 11:22
                homosovieticus napisał:

> Afera rywina przypomina cebulę.Nam podobnie jak i zawodowcom udało sie zdjac
                > dwie pierwsze warstwy.
                > Wiemy - jak i wszyscy-kto bezposrednio pociagał za szelki na których wisiał
                > lew, wiemy kto pomagał w mataczeniu ustawą -tez jak wszyscy- oddzielamy
                częśc
                > finansowa afery od politycznej prowokacji, i uwazamy, że gtw to pojecie
                > zawierajace w sobie znacznie wiecej imion niż olka,lech i włodek.Niektórzy z
                > gtw nie brali bezposredniego udziału ale byli gotowi w kazdej sytuacji
                poprzeć
                > poczynania aktywnych członków.Dostrzegamy przychylność dla aferzystów obu
                > pałacy z tym, że dużego bardziej.
                > PS
                > To jest opinia prywatna Mariana, który oprócz powyzszego nie może nadziwic
                się
                > głupocie Zarzadu Agory i Adama Michnika.
                • Gość: hydy Re: Aktualna wiedza prze. o aferze (skrót-myslowy IP: *.kwbturow.com.pl 12.01.04, 12:54
                  ufffffffff
                  przebrnęłem przez wiekszą część ustaleń FKŚ (Forumowej Komisji Śledczej ma sie
                  rozumieć) ;) wiele ciekawych przemyśleń; jesli mozna to chetnie dorzuce cos od
                  siebie przy pierwszej okazji
                  • Gość: Prze. Re: Aktualna wiedza prze. o aferze (skrót-myslowy IP: *.gdynia.mm.pl 12.01.04, 12:57
                    Czekamy , bedzie nam miło!
                    • Gość: hydy Re: Aktualna wiedza prze. o aferze (skrót-myslowy IP: *.kwbturow.com.pl 12.01.04, 13:15
                      Gość portalu: Prze. napisał(a):

> Czekamy , bedzie nam miło!

ok, skoro Prze. prosi, nie śmiem odmówić ;)

zabrakło mi w tych rozważaniach jednego ciekawego tropu, który dość dawno temu
                      rozważała w jakimś wątku Kataryna (nie moge go niestety odnaleźć, to było
                      chyba jeszcze wczeną jesienią);
                      chodziło o znajomośc "młodych"; młodego Millera i młodego Rywina, którzy, co
                      powszechnie wiadomo sie kumplują (kumplowali)
                      latem było głośno w mediach o jakiejś niby "magaaferze" z młodym Leszkiem,.
                      która miała pogrążyć seniora i SLD, a kótra nigdy nie ujrzała światła
                      dziennego;
                      sam młody to dość tajemnicza postać i nie wiadomo co teraz porabia, bo
                      senior "nakazał" mu zejść mediom z oczu;
                      może to całkiem błędny trop?
                      a może warto go prrzeanalizować - chocby pro forma?

• Gość: Marian Re: uzupełniona wiedza prze. i pochwała dla hydy IP: *.gdynia.mm.pl 12.01.04, 14:00
                        Gość portalu: hydy napisał(a):

> Gość portalu: Prze. napisał(a):
                        >
                        > > Czekamy , bedzie nam miło!
                        >
                        > ok, skoro Prze. prosi, nie śmiem odmówić ;)
                        >
                        > zabrakło mi w tych rozważaniach jednego ciekawego tropu, który dość dawno
                        temu
                        > rozważała w jakimś wątku Kataryna (nie moge go niestety odnaleźć, to było
                        > chyba jeszcze wczeną jesienią);
                        > chodziło o znajomośc "młodych"; młodego Millera i młodego Rywina, którzy, co
                        > powszechnie wiadomo sie kumplują (kumplowali)
                        > latem było głośno w mediach o jakiejś niby "magaaferze" z młodym Leszkiem,.
                        > która miała pogrążyć seniora i SLD, a kótra nigdy nie ujrzała światła
                        > dziennego;
                        > sam młody to dość tajemnicza postać i nie wiadomo co teraz porabia, bo
                        > senior "nakazał" mu zejść mediom z oczu;
                        > może to całkiem błędny trop?
                        > a może warto go prrzeanalizować - chocby pro forma?

Urban to podrzucał.
                        ciekawe dlaczego nie próbowano wezwać przed komisję młodego leszka? ziobro-
                        rokita przegapili?
                        Na goraco.
                        Idąc tym tropem odkryjemy zwiazki natury finansowej najprawdopodobniej,
                        pomiedzy mlodymi i odkryjemy, że leszek młody też namawiał lwa do akcji.Miał
                        zapewne mniej kasy od producenta .No i osmielił lwa i zabezpieczał Ojcem.
                        Kompromituje to starego leszka jako premiera i tłumaczy dlaczego nie
                        zawiadomił niezwłocznie prokuratury.

Wspaniale ten puzzell pasuje do całosci.
                        Otrzymujecie pochwałę za wkład! :)
                        KK też ją otrzymuje!!
                        My w komisji przedyskutujemy to dokładniej!
                        NGP, IBI, BB,Bromba i inni juz czekają prawdopodobnie.
                        • Gość: hydy Re: uzupełniona wiedza prze. i pochwała dla hydy IP: 80.48.74.* 12.01.04, 17:58

> Urban to podrzucał.

Urban w zeznaniach (nie pamiętam), czy w swoich artykułach jakichś (rzadko
                          czytam "Nie")?

> ciekawe dlaczego nie próbowano wezwać przed komisję młodego leszka? ziobro-
                          > rokita przegapili?

albo celowo nie zapytali

> Na goraco.
                          > Idąc tym tropem odkryjemy zwiazki natury finansowej najprawdopodobniej,
                          > pomiedzy mlodymi i odkryjemy, że leszek młody też namawiał lwa do akcji.Miał
                          > zapewne mniej kasy od producenta .No i osmielił lwa i zabezpieczał Ojcem.
                          > Kompromituje to starego leszka jako premiera i tłumaczy dlaczego nie
                          > zawiadomił niezwłocznie prokuratury.

cos mi się kojarzy, że młody Rywin był wspólnikiem w jakiejś niedużej firmie (a
                          i młody Pastusiak pracuje chyba w HF; czy tam aby gdzieś "w okolicach" nie
                          odnalazłoby się więcej takowej ciekawej młodzieży?)

przeczytaj to, o ile jeszcze tego nie zrobiłeś (stare ale nic nowszego o
                          juniorze nie znalazłem). Nie za wiele wnosi, ale daje pogląd ogólny na naturę
                          młodego; nie pamietam czy Rzepa coś o nim pisała.

polityka.onet.pl/162,1124889,1,0,2408-2003-27,artykul.html
                          > Wspaniale ten puzzell pasuje do całosci.
                          > Otrzymujecie pochwałę za wkład! :)

czuję się zaszczycony ;)

> KK też ją otrzymuje!!

to była jej hipoteza; analizowała ją pod kątem milczenia Adama od tamtej pory
                          tak wiele sie wydazyło i tyle koncepcji zrodziło, ze sam się dziwię że to
                          pamietam)

> My w komisji przedyskutujemy to dokładniej!
                          > NGP, IBI, BB,Bromba i inni juz czekają prawdopodobnie.

no ja myślę ;)
                          • goniacy.pielegniarz Re: uzupełniona wiedza prze. i pochwała dla hydy 14.01.04, 21:19

>
                            > > Urban to podrzucał.
                            >
                            > Urban w zeznaniach (nie pamiętam), czy w swoich artykułach jakichś (rzadko
                            > czytam "Nie")?

Była jakaś mowa o tym, że młody Miller nie ma wstępu do domu Urbana.

> cos mi się kojarzy, że młody Rywin był wspólnikiem w jakiejś niedużej firmie
                            (a
                            >
                            > i młody Pastusiak pracuje chyba w HF; czy tam aby gdzieś "w okolicach" nie
                            > odnalazłoby się więcej takowej ciekawej młodzieży?)

Tak, młody Pastusiak pracuje w HF. Młody Miller przyjaźni się z młodym
                            Montkiewiczem. A stary Miller odwołał dwóch ministrów skarbu, bo się nie
                            zgadzali ze starym Montkiewiczem (sprawa PZU). Widać, że stary Montkiewicz ma
                            strasznie mocne plecy u Leszka Mizernego. Czy on przypadkiem nie wywodzi się z
                            dawnych służb? Chyba, że coś mi się pokręciło.
                        • Gość: hydy Re: uzupełniona wiedza prze. i pochwała dla hydy IP: *.kwbturow.com.pl 13.01.04, 06:12

> Urban to podrzucał.
                          > ciekawe dlaczego nie próbowano wezwać przed komisję młodego leszka? ziobro-
                          > rokita przegapili?
                          > Na goraco.
                          > Idąc tym tropem odkryjemy zwiazki natury finansowej najprawdopodobniej,
                          > pomiedzy mlodymi i odkryjemy, że leszek młody też namawiał lwa do akcji.Miał
                          > zapewne mniej kasy od producenta .No i osmielił lwa i zabezpieczał Ojcem.
                          > Kompromituje to starego leszka jako premiera i tłumaczy dlaczego nie
                          > zawiadomił niezwłocznie prokuratury.
                          >
                          > Wspaniale ten puzzell pasuje do całosci.
                          > Otrzymujecie pochwałę za wkład! :)
                          > KK też ją otrzymuje!!
                          > My w komisji przedyskutujemy to dokładniej!
                          > NGP, IBI, BB,Bromba i inni juz czekają prawdopodobnie.

przypominam sobie, że KK sugerowała nieobliczalną postawę "młodych" jako
                          przyczynę milczenia "starych" i "wygibusów" Adama; kto wie czy nie słusznie
                          (przynajmniej w części); podobno młody Leszek to "wariat"; osoba
                          nieobliczalna, ambitna i cierpiąca jako ktoś, kogo kojarzy sie jedynie w
                          kontekście postaci papy; jego interesy i sprawy którymi sie zajmował również
                          nie są do końca czytelne.

ale, ale; cos wam wątek obumiera.
                          gdzie rozeszła się komisja forumowa Panie Prze.?

chyba przegapiłem najlepszy okres fcjonowania wątku.
                          • goniacy.pielegniarz Re: uzupełniona wiedza prze. i pochwała dla hydy 14.01.04, 21:21

> ale, ale; cos wam wątek obumiera.
                            > gdzie rozeszła się komisja forumowa Panie Prze.?
                            >
                            > chyba przegapiłem najlepszy okres fcjonowania wątku.

Tak, zgadzam się. Ostatnio panie strasznie się obijają w komisji :))
    • Gość: CoJest Re: Utwórzmy forumową konisje śledzczą i wspólnie IP: *.chello.pl 13.01.04, 02:43
      Pani D. napisała do wielonikowca;) piszącego z domeny "biaman" :

"Pracuś ze mnie nie lada. Kombinuję i kombinuję. Czarzasty twierdzi, że komisja
      ośmiesza Brauna, przedstawiając Go jako marionetkę, podczas gdy (według Cz) był
      on przewodniczącym całą gębą. Równocześnie Waniek wyjeżdża z małym żuczkiem,
      który musiał słuchać szefa. Szefem był Braun!"

Podrzucam szanownej komisji, bo chyba trzeba nad tym pomyśleć.
    • Gość: MontyP I jeszcze Ewa Braun IP: *.acn.waw.pl 13.01.04, 02:47
    • goniacy.pielegniarz Re: Utwórzmy forumową konisje śledzczą i wspólnie 14.01.04, 21:10
      Dlaczego nikt nic nie mówi? Czy to jakiś strajk?
      • basia.basia Żaden strajk:) 14.01.04, 21:53

> Dlaczego nikt nic nie mówi? Czy to jakiś strajk?

Ja po prostu nie mam już żadnego pomysłu na temat kontynuowania śledztwa.
        Nie mam bladego pojęcia czy millerzątko jest ubabaranew aferę Rywina i jak
        znaleźć punkt zaczepienia. Mogę poszukać co Kataryna napisała na ten temat,
        bo mam jej wątek śledczy. Poza tym wiem, że Ayran jest obeznany z tzw. sferami
        zbliżonymi do ... (nic obraźliwego, chodzi o to, że prostował błędne sądy
        o Hausnera, którego zna oraz bronił młodego Millera - utrzymuje, że nie jest
        to jakiś oszołom) ale nigdy bym się nie ośmieliła zapytać Ayrana o zdanie na
        interesujący nas temat:)
        • basia.basia Rozważania KK o juniorze 14.01.04, 22:43
          > znaleźć punkt zaczepienia. Mogę poszukać co Kataryna napisała na ten temat,
          > bo mam jej wątek śledczy.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=8438379&a=8478217
          Jestem w trakcie czytania. Zrobiłam odkrycie,
          że swego czasu nie doczytałam do końca.
          • goniacy.pielegniarz Re: Rozważania KK o juniorze 14.01.04, 22:49
            Tak, pamiętam ten wątek o młodym Millerze. W końcu rozmawiała z GP, więc
            dziwne, gdybym nie pamiętał :)

Ilość hipotez, jaka się pojawiła na forum, daje duże prawdopodobieństwo, że
            prawda już została ujawniona :)
          • iza.bella.iza Re: Basiu!!! 15.01.04, 00:48
            basia.basia napisała:

> > znaleźć punkt zaczepienia. Mogę poszukać co Kataryna napisała na ten temat
            > ,
            > > bo mam jej wątek śledczy.
            >
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=8438379&a=8478217
            > Jestem w trakcie czytania. Zrobiłam odkrycie,
            > że swego czasu nie doczytałam do końca.

Czy przypadkiem nie masz linku do tego burzliwego wątku, w którym wypowiadali
            się nasi ulebieńcy - Marynat i Witek, a ja sama wspominałam w nim o przegadanej
            nocy z mężem na temat afery? To było po zeznaniach Michnika, w październiku.
            Tam też padło wiele ważkich hipotez i warto chyba do nich wrócić.
            • basia.basia Re: Basiu!!! 15.01.04, 01:04
              iza.bella.iza napisała:

> Czy przypadkiem nie masz linku do tego burzliwego wątku, w którym
              wypowiadali
              > się nasi ulebieńcy - Marynat i Witek, a ja sama wspominałam w nim o
              przegadanej
              >
              > nocy z mężem na temat afery? To było po zeznaniach Michnika, w październiku.
              > Tam też padło wiele ważkich hipotez i warto chyba do nich wrócić.

Sprawdzę:)
              • basia.basia Re: Basiu!!! 15.01.04, 01:38
                basia.basia napisała:

> Sprawdzę:)

Nie mam. Uświadomiłaś mi, że był inny, wcześniejszy od tego, który dzisiaj
                wstawiłam. Z tą nocą nieprzespaną:) Próbowałam znaleźć ale to jest mrówcza
                praca, bo trzeba wrócić do początku października. Na pewno był troszkę
                wcześniejszy, bo pamiętam dobrze, że Kataryna się wtedy nie włączyła. Ja
                zaczęłam te moje "dywagacje" w innym wątku (rozmawialiśmy ze Strajkerem)
                i pamiętam jak się bałam, że mnie wyśmieje. Ale nie wyśmiał i wkleiłam te
                moje przemyślenia do wątku komentującego czyjeś zeznanie przed kś. I od tego
                zaczęła się dyskusja i pierwotne śledztwo forumowe. Napisałam, że to było
                parę dni (może więcej) przed tym wątkiem, który dzisiaj wkleiłam, bo dobrze to
                pamiętam. Dlatego, że właśnie Kataryna się nie włączyła, więc gdy po paru
                dniach, gdzie indziej ona zaczęła snuć swoją nić to postanowiłam się nie
                wtrącać:) Tak się rozwodzę nad tym, żebyś wiedziała gdzie szukać. Jeśli nie
                będzie Ci się chciało to ja jutro to zrobię:)

• iza.bella.iza Życiorys Szamałaka!!! 15.01.04, 01:02

Oficjalny - bo ze stron rządowych. Szef ordynarnych jest Głównym Geologiem
      Kraju.

www.mos.gov.pl/1ministerstwo/sekretarz_stanu/index.shtml
      • Gość: hydy a jednak jeszcze tu zaglądacie IP: *.kwbturow.com.pl 15.01.04, 06:21
        a już straciłem wiarę ;)

problem w tym, że forumowe śledztwo utknęło i nijak do przodu do ruszyć nie
        można.
        W sejmie kolejnych przesłuchań nie będzie, z sądu relacje skąpe i nic nowego
        nie wnoszące do sprawy - perspektywy nieciekawe...
        i jak tu raport napisać?
        • Gość: hydy problemy z raportem IP: *.kwbturow.com.pl 15.01.04, 09:40
          udzieliły się również komisji sejmowej.
          pewna synteza (można mie do niej zastrzeżnia, ale jednak zawsze coś):

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=4755835&ticket=8413186042672166Azq%2BH1X4XTzzIOaO5cx%2FACkr6Rz06wEEdeFkd03npa40cd2ilU2mZxaV%2B3rUTfA3aWmVR98c%
          2FBen6iynbDhsWRPixYwrktw326k3q2vy1Vy8oOrtxnpwach%2FMuaUpHAB

• Gość: Marian Re: problemy z raportem dopiero teraz przeczytałem IP: *.gdynia.mm.pl 16.01.04, 00:01
            Wielkie dzieki .Interesujace jakby skojarzone intelektualnie. Nie sądzicie
            sledczci?

Ten Bronek też Nas podglada cichaczem.A niech tam.
      • Gość: Marian Re: Życiorys Szamałaka!!! czyli ziemia jest kulą IP: *.gdynia.mm.pl 15.01.04, 10:55
        Brawo Iza.Bell,Iza! Dziękuje!!
        Bingo !
        Długo nie mogłem odrużnić naukowca ( dr hab.) od byłego dyrektora w BBN o tym
        samym imieniu i nazwisku.

"Od 1 marca 1998 r. do 23 października 2001 r. dyrektor Departamentu Obsługi
        Rady Bezpieczeństwa Narodowego,"
        To ON.
        Siwcowi wtedy podlegał.Związki ordynarnych z dużym pałacem rosną w siłę w siłę
        też rośnie przekonanie o udziale pałacu e aferze.
        • Gość: hydy Re: Życiorys Szamałaka!!! czyli ziemia jest kulą IP: *.kwbturow.com.pl 15.01.04, 11:50
          zwracam uwage na info: "Zainteresowania: impresjonizm francuski i stara
          porcelana." ani słowa o mediach ;)
          czy czyżby fałszywy trop? ;)
        • basia.basia Siwiec! 15.01.04, 12:07

> To ON.
          > Siwcowi wtedy podlegał.Związki ordynarnych z dużym pałacem rosną w siłę w
          siłę
          > też rośnie przekonanie o udziale pałacu e aferze.

Nie bez powodu Siwiec odgraża się, że będzie skarżył Łuczywo
          za wymienienie jego nazwiska w kontekście Afery Rywina:)
      • Gość: Wiktor Wymiatacz Re: Życiorys Szamałaka!!! IP: *.biaman.pl 16.01.04, 21:16
        cześć Iza. Od czasu przegranego pojedynku poetyckiego rzadko sie do mnie
        odzywasz :)
        • iza.bella.iza Re: Życiorys Szamałaka!!! 17.01.04, 02:11
          Gość portalu: Wiktor Wymiatacz napisał(a):

> cześć Iza. Od czasu przegranego pojedynku poetyckiego rzadko sie do mnie
          > odzywasz :)

Pojedynkowałam się Wanną Daniek. Żadnego Wymiatacza sobie nie przypominam. Poza
          tym niczego nie przegrałam, tylko dałam się przekonać/przekupić.
          • Gość: Wanna Daniek zaświadczam, że zaświadczam IP: *.biaman.pl 17.01.04, 08:23
            Zaświadczam, że to nie ja, lecz Wiktor Wymiatacz sie pojedynkował tak
            skutecznie. Zaświadczam własną piersią, że mnie przy tym nie było i wszystko
            widziałam!!!
            • Gość: były p.s. IP: *.biaman.pl 17.01.04, 10:02
              problem w tym, że zaraz pojawił się jakiś bałwan i odechciało mi się zabawy.
    • Gość: Marian W obronie czaezastego i o hucpowatej komisji IP: *.gdynia.mm.pl 15.01.04, 13:03
      www.myslpolska.icenter.pl/index.php?menu=redakcja
      • rolotomasi Re:HomoMariaanowi Bezwstydnemu < > do sztambucha 15.01.04, 13:33
        " Tylko jedno, ale ale zasadnicze moim zdaniem "
        homosovieticus 15.01.2004 12:29

" Właśnie właśnie . Brak charakteru. Brak przekonań. To bardzo dobrze "
    • homosovieticus Z jakiego pałacu wyszedł lew i w czyim interesie 16.01.04, 14:46
      podążał do Agory?
      Kazdy może znależć odpowiedz na to pytanie,nawet prof. naręcz, jeśli potrafi
      wyobrazić sobie dzisiejszy krajobraz polityczno-gospodarczy kraju bez badanej
      przez komisję afery.
      No i co Wy na to?
      Pójdzcie tym tropem a oślepi Was blask prawdy.
      Zastosowałem zcrossowaną ze zdrowym rzymskim rozsądkiem metodę Ks.Knapa.
      (:0
      ps
      logiczna krytyka pożądana!
      • homosovieticus Z jakiego pałacu wyszedł lew i w czyim interesie 16.01.04, 16:51

> podążał do Agory?
        > Kazdy może znależć odpowiedz na to pytanie,nawet prof. naręcz, jeśli
        potrafi
        > wyobrazić sobie dzisiejszy krajobraz polityczno-gospodarczy kraju bez
        badanej
        > przez komisję afery.
        > No i co Wy na to?
        > Pójdzcie tym tropem a oślepi Was blask prawdy.
        > Zastosowałem zcrossowaną ze zdrowym rzymskim rozsądkiem metodę Ks.Knapa.
        > (:0
        > ps
        > logiczna krytyka pożądana!
        • hydy jesli można Sz. P. Prze. 16.01.04, 18:26
          homosovieticus napisał:

>
          >
          > > podążał do Agory?
          > > Kazdy może znależć odpowiedz na to pytanie,nawet prof. naręcz, jeśli
          > potrafi
          > > wyobrazić sobie dzisiejszy krajobraz polityczno-gospodarczy kraju bez
          > badanej
          > > przez komisję afery.
          > > No i co Wy na to?
          > > Pójdzcie tym tropem a oślepi Was blask prawdy.
          > > Zastosowałem zcrossowaną ze zdrowym rzymskim rozsądkiem metodę Ks.Knapa.
          > > (:0
          > > ps
          > > logiczna krytyka pożądana!
        • hydy jeśli można Sz. P. Prze. 16.01.04, 19:00
          homosovieticus napisał:

>
          >
          > > podążał do Agory?
          > > Kazdy może znależć odpowiedz na to pytanie,nawet prof. naręcz, jeśli
          > potrafi
          > > wyobrazić sobie dzisiejszy krajobraz polityczno-gospodarczy kraju bez
          > badanej
          > > przez komisję afery.
          > > No i co Wy na to?
          > > Pójdzcie tym tropem a oślepi Was blask prawdy.
          > > Zastosowałem zcrossowaną ze zdrowym rzymskim rozsądkiem metodę Ks.Knapa.
          > > (:0
          > > ps
          > > logiczna krytyka pożądana!

to chciałbym zadać pytanie pomocnicze: mianowicie "bez afery" tzn. jak?
          a/ Agora nie przyjmuje oferty (ani nie narywa massage) od Lwa&company_by_palac
          i wchodzi w życie ustawa dla niej niekorzystna
          b/ Agora przymuje ofertę ale nie nagrywa (i co za tym idzie) nie publikuje
          message od Lwa&company_by_palac (zakładam, że nie ma żadnych dowodów na
          istnienie message)
          c/ Agora przyjmuje ofertę ale jednocześnie ją nagrywa (to by było!)

przecież we wszystkich tych przypadkach "nie ma afery"

uffff; zaraz mi się zrobi "bruzda pionowo-czołowa" jak u nałęcza (już wiem skąd
          ją ma).
          • Gość: Marian Re: jeśli można Sz. P. Prze. Można:) IP: *.gdynia.mm.pl 16.01.04, 22:52
            hydy napisał:

>
            > >
            > >
            > > > podążał do Agory?
            > > > Kazdy może znależć odpowiedz na to pytanie,nawet prof. naręcz, jeśli
            >
            > > potrafi
            > > > wyobrazić sobie dzisiejszy krajobraz polityczno-gospodarczy kraju bez
            >
            > > badanej
            > > > przez komisję afery.
            > > > No i co Wy na to?
            > > > Pójdzcie tym tropem a oślepi Was blask prawdy.
            > > > Zastosowałem zcrossowaną ze zdrowym rzymskim rozsądkiem metodę Ks.Kna
            > pa.
            > > > (:0
            > > > ps
            > > > logiczna krytyka pożądana!
            >
            > to chciałbym zadać pytanie pomocnicze: mianowicie "bez afery" tzn. jak?

Bez afery tzn ,że Rywin nie złożył żadnej propozycji korupcyjnej ani Wandzie
            ani propozycji politycznej Michnikowi i życie gospodarczo- polityczne toczy
            sie jak toczyło sie do chwili kiedy lew zapukał do dżwi Agory.

> a/ Agora nie przyjmuje oferty (ani nie narywa massage) od
            Lwa&company_by_palac
            > i wchodzi w życie ustawa dla niej niekorzystna
            > b/ Agora przymuje ofertę ale nie nagrywa (i co za tym idzie) nie publikuje
            > message od Lwa&company_by_palac (zakładam, że nie ma żadnych dowodów na
            > istnienie message)
            > c/ Agora przyjmuje ofertę ale jednocześnie ją nagrywa (to by było!)
            >
            > przecież we wszystkich tych przypadkach "nie ma afery"
            >
            > uffff; zaraz mi się zrobi "bruzda pionowo-czołowa" jak u nałęcza (już wiem
            > ją ma).
            • rolotomasi do poczytania przed przystąpieniem do ks /księdza/ 16.01.04, 23:06
              o Fałszywych prawdomównych
              rolotomasi 16.01.2004 18:10
              Mężczyźni winni mieć swoje zdanie i je egzekwować lub realizować. A tu, w
              dyskusji bierze udział, jak gdyby nigdy nic zakonnik, niby-facet, i przemyca
              notorycznie swoje sprawki i kandydatury, co i rusz wykonując 'salto morale'
              zaskakując swoje zwolenniczki, a ośmieszając Hierarchię Kościelną i bogu ducha
              winnych pozostałych księży- zakonników. Wstawka o kondonach to jest wic zaledwie
              Porównać wypowiedzi HomoCośTammma n.t Rokity, można dostać schizofreni
              demencyjnej= od ściany do ściany ze skokowymi saltami.
              Nim wszystkich wymienimy:miliMylera i rząd, zarząd tiwi z dziennikarzami i te pe
              oczekiwałbym usunięcia z rozmów forumowych naganiaczy + łgarzy. Wskazuję kto
              zacz, ale okazuje się, że wolą walić w np.Kwacha, bo ten daleko i nie odda.
              Zmiany zaczynać od siebie.
            • basia.basia Re: jeśli można Sz. P. Prze. Można:) 17.01.04, 00:01

>
              > Bez afery tzn ,że Rywin nie złożył żadnej propozycji korupcyjnej ani Wandzie
              > ani propozycji politycznej Michnikowi i życie gospodarczo- polityczne toczy
              > sie jak toczyło sie do chwili kiedy lew zapukał do dżwi Agory.
              >

To jest bardzo ciekawe!!!

Spóbuję na gorąco pogłówkować:). Założenie jest takie:

1. Przepychanki z ustawą medialną byłyby i tak, bo Agora chce Polsatu
              Kwiatkowski chce sprywatyzować tvp2 lub tvp3, Czarzasty chce dla Muzy
              WSiP, KRRiT chce podwójnej kadencji, większych uprawnień, zablokowania
              Agory;
              2. Prezydenccy montują prezydentowi przyszłe zaplecze polityczne z Ordynackimi
              jako bazą - po cichu, by nie drażnić Millera;

-----------------------------------------------------------------------------
              ad.1

Rejwach w mediach trwa. Agora wykorzystuje Michnika do negocjacji o korzystny
              kształt ustawy. Sprawa zniknięcia "dwóch programów" i "lub czasopismo"
              wydostaje się na światło dzienne. Rząd koryguje. Jakubowska robi swoje
              ale w końcu rząd przyjmuje ustawę w wersji korzystnej dla Agory. Nie mniej
              Solorz odbywa rozmowę z premierem i otrzymuje jakieś korzyści w zamian za
              odstąpienie od sprzedaży części udziałów Polsatu (on gwałtownie potrzebował
              pieniędzy a oni grozili, że nie przedłużą koncesji). Potem w sejmie Czarzasty
              przy pomocy posłanki Ciruk "poprawia" ustawę tak by KRRiT utrzymała i
              powiększyła swoją rolę. Szum medialny się wzmaga, protesty nasilają. Miller
              zwodzi Michnika. Muza kupuje WSiP.
              Polsat zrywa negocjacje, wycofuje ofertę sprzedaży. Miller wraca triumfalnie
              z Kopenhagi. Ustawa medialna klepnięta mimo protestów Agory i reszty jeszcze
              w grudniu. Kwiatkowski oświadcza, że "trójka" jest nierentowna i należy
              zawiesić jej nadawanie. Szykuje się do likwidacji i oddania częstotliwości
              do dyspozycji KRRiT. Nadawcy wnoszą do TK o stwierdzenie niekonstytucyjności
              ustawy oraz wzmagają rejwach podejrzewając Roberta o machlojkę z "trójką".
              Agora w stanie najwyższego wrzenia. Iskrzy na linii Agora - Michnik, bo
              Michnik popiera budowanie koncernu Kwacha.

???????

ad.2 Sprawy idą w dobrym kierunku. Koncern medialny ordynacki powoli wyłania
              się z mgły. Kwiatkowski cichcem szykuje się do sprywatyzowania trójki.
              Wniosek do TK zawiesza sprawę. Oczekiwanie.

???????
              • homosovieticus Re: jeśli można Sz. P. Prze. Można:) 17.01.04, 00:15
                A CO Z ORDYNARNYMI JAKO NOWA SIŁĄ POLITYCZNA RÓZNA OD SLD.Jak ich wprowadzic
                na scene polityczna?
                cO Z PRTIĄ PO DLA KTÓREJ SOJUSZ OFICJALNY LUB NIE z SLD jest mozliwym.
                Jak powsrzymac Samoobronę i co zrobic rzeby dalej rzadzić stojąc na czele
                nowej partii lub w sojuszu z PO.
                Chaotycznie podpowiadam. Pisze prawie po ciemku wiec wybacz\\\\\1
              • iza.bella.iza Re: jeśli można Sz. P. Prze. Można:) 17.01.04, 01:44
                basia.basia napisała:

>
                > >
                > > Bez afery tzn ,że Rywin nie złożył żadnej propozycji korupcyjnej ani Wandz
                > ie
                > > ani propozycji politycznej Michnikowi i życie gospodarczo- polityczne tocz
                > y
                > > sie jak toczyło sie do chwili kiedy lew zapukał do dżwi Agory.
                > >
                >
                > To jest bardzo ciekawe!!!
                >
                > Spóbuję na gorąco pogłówkować:). Założenie jest takie:
                >
                > 1. Przepychanki z ustawą medialną byłyby i tak, bo Agora chce Polsatu
                > Kwiatkowski chce sprywatyzować tvp2 lub tvp3, Czarzasty chce dla Muzy
                > WSiP, KRRiT chce podwójnej kadencji, większych uprawnień, zablokowania
                > Agory;
                > 2. Prezydenccy montują prezydentowi przyszłe zaplecze polityczne z Ordynackimi
                > jako bazą - po cichu, by nie drażnić Millera;
                >
                > -----------------------------------------------------------------------------
                > ad.1
                >
                > Rejwach w mediach trwa. Agora wykorzystuje Michnika do negocjacji o korzystny
                > kształt ustawy. Sprawa zniknięcia "dwóch programów" i "lub czasopismo"
                > wydostaje się na światło dzienne. Rząd koryguje. Jakubowska robi swoje
                > ale w końcu rząd przyjmuje ustawę w wersji korzystnej dla Agory. Nie mniej
                > Solorz odbywa rozmowę z premierem i otrzymuje jakieś korzyści w zamian za
                > odstąpienie od sprzedaży części udziałów Polsatu (on gwałtownie potrzebował
                > pieniędzy a oni grozili, że nie przedłużą koncesji). Potem w sejmie Czarzasty
                > przy pomocy posłanki Ciruk "poprawia" ustawę tak by KRRiT utrzymała i
                > powiększyła swoją rolę. Szum medialny się wzmaga, protesty nasilają. Miller
                > zwodzi Michnika. Muza kupuje WSiP.
                > Polsat zrywa negocjacje, wycofuje ofertę sprzedaży. Miller wraca triumfalnie
                > z Kopenhagi. Ustawa medialna klepnięta mimo protestów Agory i reszty jeszcze
                > w grudniu. Kwiatkowski oświadcza, że "trójka" jest nierentowna i należy
                > zawiesić jej nadawanie. Szykuje się do likwidacji i oddania częstotliwości
                > do dyspozycji KRRiT. Nadawcy wnoszą do TK o stwierdzenie niekonstytucyjności
                > ustawy oraz wzmagają rejwach podejrzewając Roberta o machlojkę z "trójką".
                > Agora w stanie najwyższego wrzenia. Iskrzy na linii Agora - Michnik, bo
                > Michnik popiera budowanie koncernu Kwacha.
                >
                > ???????
                >
                > ad.2 Sprawy idą w dobrym kierunku. Koncern medialny ordynacki powoli wyłania
                > się z mgły. Kwiatkowski cichcem szykuje się do sprywatyzowania trójki.
                > Wniosek do TK zawiesza sprawę. Oczekiwanie.
                >
                > ???????

Twój scenariusz wielce prawdopodobny - aż mi ciarki przeszły po plecach!!!
                Wygląda na to, że Lew niechcący zbawcą ojczyzy został.
                Marian się niżej pyta o ordynarnych - rośli by w siłę. SLD musiałoby z nimi
                współpracować i powoli oddawać im pola (nie Marka). Wepchnęli by się do
                europarlamentu zgrywając w kampanii wyborczej zatroskanych, nieskalanych
                władzą, nowoczesnych inteligentów. GW popierałaby te kandydatury, jak niegdyś
                Kwacha. A Rzepa byłaby nadal niskonakładową gazetą piszącą głównie o prawie i
                gopspodarce.
                • homosovieticus Re: jeśli można Sz. P. Prze. Można:) i trzeba 17.01.04, 01:53
                  iza.bella.iza napisała:

> basia.basia napisała:
                  >
                  > > Gość portalu: Marian napisał(a):
                  > >
                  > > >
                  > > > Bez afery tzn ,że Rywin nie złożył żadnej propozycji korupcyjnej ani
                  > Wandz
                  > > ie
                  > > > ani propozycji politycznej Michnikowi i życie gospodarczo- polityczne
                  > tocz
                  > > y
                  > > > sie jak toczyło sie do chwili kiedy lew zapukał do dżwi Agory.
                  > > >
                  > >
                  > > To jest bardzo ciekawe!!!
                  > >
                  > > Spóbuję na gorąco pogłówkować:). Założenie jest takie:
                  > >
                  > > 1. Przepychanki z ustawą medialną byłyby i tak, bo Agora chce Polsatu
                  > > Kwiatkowski chce sprywatyzować tvp2 lub tvp3, Czarzasty chce dla Muzy
                  > > WSiP, KRRiT chce podwójnej kadencji, większych uprawnień, zablokowania
                  >
                  > > Agory;
                  > > 2. Prezydenccy montują prezydentowi przyszłe zaplecze polityczne z Ordynac
                  > kimi
                  > > jako bazą - po cichu, by nie drażnić Millera;
                  > >
                  > > --------------------------------------------------------------------------
                  > ---
                  > > ad.1
                  > >
                  > > Rejwach w mediach trwa. Agora wykorzystuje Michnika do negocjacji o korzys
                  > tny
                  > > kształt ustawy. Sprawa zniknięcia "dwóch programów" i "lub czasopismo"
                  > > wydostaje się na światło dzienne. Rząd koryguje. Jakubowska robi swoje
                  > > ale w końcu rząd przyjmuje ustawę w wersji korzystnej dla Agory. Nie mniej
                  > > Solorz odbywa rozmowę z premierem i otrzymuje jakieś korzyści w zamian za
                  > > odstąpienie od sprzedaży części udziałów Polsatu (on gwałtownie potrzebowa
                  > ł
                  > > pieniędzy a oni grozili, że nie przedłużą koncesji). Potem w sejmie Czarza
                  > sty
                  > > przy pomocy posłanki Ciruk "poprawia" ustawę tak by KRRiT utrzymała i
                  > > powiększyła swoją rolę. Szum medialny się wzmaga, protesty nasilają. Mille
                  > r
                  > > zwodzi Michnika. Muza kupuje WSiP.
                  > > Polsat zrywa negocjacje, wycofuje ofertę sprzedaży. Miller wraca triumfaln
                  > ie
                  > > z Kopenhagi. Ustawa medialna klepnięta mimo protestów Agory i reszty jeszc
                  > ze
                  > > w grudniu. Kwiatkowski oświadcza, że "trójka" jest nierentowna i należy
                  > > zawiesić jej nadawanie. Szykuje się do likwidacji i oddania częstotliwości
                  >
                  > > do dyspozycji KRRiT. Nadawcy wnoszą do TK o stwierdzenie niekonstytucyjnoś
                  > ci
                  > > ustawy oraz wzmagają rejwach podejrzewając Roberta o machlojkę z "trójką".
                  > > Agora w stanie najwyższego wrzenia. Iskrzy na linii Agora - Michnik, bo
                  > > Michnik popiera budowanie koncernu Kwacha.
                  > >
                  > > ???????
                  > >
                  > > ad.2 Sprawy idą w dobrym kierunku. Koncern medialny ordynacki powoli wyłan
                  > ia
                  > > się z mgły. Kwiatkowski cichcem szykuje się do sprywatyzowania trójki
                  > .
                  > > Wniosek do TK zawiesza sprawę. Oczekiwanie.
                  > >
                  > > ???????
                  >
                  > Twój scenariusz wielce prawdopodobny - aż mi ciarki przeszły po plecach!!!
                  > Wygląda na to, że Lew niechcący zbawcą ojczyzy został.

czy zbawcą to nie wiem, ale bez niego wiele rzeczy sprzyjajacych politycznej
                  grze o cd. władzy tzw elit nie mogło by sie dziać, bo prawdopodobnie Lepper
                  by to uniemożliwił.Najbardziej skorzystał na lwie duzy pałac i ciagle jest w
                  grze o wyższe stawki.
                  > Marian się niżej pyta o ordynarnych - rośli by w siłę. SLD musiałoby z nimi
                  > współpracować i powoli oddawać im pola (nie Marka). Wepchnęli by się do
                  > europarlamentu zgrywając w kampanii wyborczej zatroskanych, nieskalanych
                  > władzą, nowoczesnych inteligentów. GW popierałaby te kandydatury, jak
                  niegdyś
                  > Kwacha. A Rzepa byłaby nadal niskonakładową gazetą piszącą głównie o prawie
                  i
                  > gopspodarce.
                  • iza.bella.iza Re: jeśli można Sz. P. Prze. Można:) i trzeba 17.01.04, 02:07
                    Prze. napisał:

> Najbardziej skorzystał na lwie duzy pałac i ciagle jest w
                    grze o wyższe stawki.

Iza napisała:

Na Lwie to duży pałac chciał skorzystać, gdy go wysyłał. A niestety utargował
                    tylko śmierdzące g...o. Owszem, lwia afera stała się początkim końca ery
                    Millera, ale ten koniec Kwacha nie cieszy. Przecież ostatnie przepychanki
                    między pałacami znów pokazały, że Leszek trzyma Olka w szachu. A gdyby nie było
                    rywin - gate, to być może frakcja premiera zostałaby wyciszona dyskretnie, a
                    górą byliby ordynarni z "numero uno" na czele. Czarzasty i Kwiatkowski
                    skopromitowali jednak dawnych działaczy "zsypu" bardzo skutecznie i Kwach jest
                    bez silnego zaplecza, bez pomysłów na przyszłość, jedynie z wizją kandydowania
                    Jolki na regentkę.
                    • homosovieticus Re: jeśli można Sz. P. Prze. Można:) i trzeba 17.01.04, 02:18
                      iza.bella.iza napisała:

> Prze. napisał:
                      >
                      > > Najbardziej skorzystał na lwie duzy pałac i ciagle jest w
                      > grze o wyższe stawki.
                      >
                      > Iza napisała:
                      >
                      > Na Lwie to duży pałac chciał skorzystać, gdy go wysyłał.

Wypuscił a to róznica
                      A niestety utargował
                      > tylko śmierdzące g...o. Owszem, lwia afera stała się początkim końca ery
                      > Millera, ale ten koniec Kwacha nie cieszy. Przecież ostatnie przepychanki
                      > między pałacami znów pokazały, że Leszek trzyma Olka w szachu. A gdyby nie
                      było
                      >
                      > rywin - gate,

To Miller w prezydenty jak nic by poszedł i Michnik by mu w tym pomagal.

to być może frakcja premiera zostałaby wyciszona dyskretnie, a
                      > górą byliby ordynarni z "numero uno" na czele. Czarzasty i Kwiatkowski
                      > skopromitowali jednak dawnych działaczy "zsypu" bardzo skutecznie i Kwach
                      jest
                      > bez silnego zaplecza, bez pomysłów na przyszłość, jedynie z wizją
                      kandydowania
                      > Jolki na regentkę.
                      Nikt kwacha nie skomromitował co najwyzej nie posłuchali go w naszych oczach
                      bo tak nam kwach "powiedzial"
                      To do niego zapierniczali ordynarni z włodkiem i to na ich czele może stanac
                      tylko on nie lesiu.
                      • iza.bella.iza Re: jeśli można Sz. P. Prze. 17.01.04, 02:25
                        Prze. mnie dziś nie rozumie, nie Prze. się prześpi, niech ja się przśpię.
                        Pogadamy jutro. Informuję, że będę miała dostęp do kompa w okolicach północy.
                        Dobranoc.
                        • homosovieticus Re: jeśli można Sz. P. Prze. 17.01.04, 02:28
                          iza.bella.iza napisała:

> Prze. mnie dziś nie rozumie, nie Prze. się prześpi, niech ja się przśpię.
                          > Pogadamy jutro. Informuję, że będę miała dostęp do kompa w okolicach północy.
                          > Dobranoc.

Dobranoc :)
                • Gość: Wiktor Wymiatacz o schizofrenii rządowej IP: *.biaman.pl 17.01.04, 09:05
                  Jakubowska robi swoje
                  > ale w końcu rząd przyjmuje ustawę w wersji korzystnej dla Agory.

To jest, oczywiście, najmocniejszy punkt scenariusza Basi, domorosłej panny
                  Marple.
                  • Gość: Marian Re: o schizofrenii rządowej i meandrach polityki IP: *.gdynia.mm.pl 17.01.04, 10:09

> Jakubowska robi swoje
                    > > ale w końcu rząd przyjmuje ustawę w wersji korzystnej dla Agory.
                    >
                    > To jest, oczywiście, najmocniejszy punkt scenariusza Basi, domorosłej panny
                    > Marple.

myślę ,że z powodów stricte politycznych mogłoby się tak zdarzyć ( naciski ze
                    strony środowisk amerykańskich)
                    BB pisała ,główkowała na goraco i to się Jej chwali, nieprawdarz Victore?.
                    • Gość: Morda.Millera o meandrach IP: *.biaman.pl 17.01.04, 10:57
                      Nie, Mariano :), główkowanie na gorąco, jak widać, rzadko daje dobre rezultaty.
                      • basia.basia o hipotezach 17.01.04, 11:14
                        Gość portalu: Morda.Millera napisał(a):

> Nie, Mariano :), główkowanie na gorąco, jak widać, rzadko daje dobre
                        rezultaty.

To była hipoteza. Odnieś się do niej krytycznie
                        ale argumentując a najlepiej przedstaw swoją wersję
                        możliwych wypadków.

A poza tym powinieneś był wiedzieć, że z tą Agorą to był skrót myślowy,
                        bo gdyby ustawa była korzystna dla Agory to i dla każdego innego właściciela
                        gazety "lub czasospisma", który miałby ochotę i możliwości by kupić stację
                        telewizyjną. Napisałam o Agorze, bo to Agora negocjowała kupno udziałów
                        Polsatu jednak niewykluczone(!), że w przyszłości np. wydawcy rzepy pokusiliby
                        się o to samo.
                        • Gość: Morda.Millera o sporach IP: *.biaman.pl 17.01.04, 12:14
                          Odniosłem sie krytycznie, przytaczając stosowny cytat, z którego wynikało, że
                          rząd jednocześnie spiskuje przeciw i za.
                          Chociaż, po naszym rządzie mozna się spodziewać każdego absurdu, więc może
                          miałaś rację..

"Polemika jest zdrowa, o ile jest pełna zapału"
                          Mądra Księga
                  • homosovieticus Nadinspektor Battle podziwia talenty Panny Marple 17.01.04, 11:02

> Jakubowska robi swoje
                    > > ale w końcu rząd przyjmuje ustawę w wersji korzystnej dla Agory.
                    >
                    > To jest, oczywiście, najmocniejszy punkt scenariusza Basi, domorosłej panny
                    > Marple.

Solidne podstawy ma niewatpliwie.
                    Battle Nadinspektor Licencjonowany
            • goniacy.pielegniarz Bez afery 17.01.04, 12:09
              Gdyby nie było afery, mogło by to wyglądać mniej więcej tak:

Dalsze boje o ustawę. Nie wiadomo czy Agora dostaje wersję, jaką chce, ale
              bardziej prawdopodobne wydaje się, że jednak w miarę pozytywną dla siebie. Przy
              okazji napiszę tylko, że nie kupuję tej wersji, która pojawia się od dawna na
              forum, że Polsat mógłby nie dostać koncesji ze względów politycznych. Tego
              Miller by już nie wytłumaczył na arenie międzynarodowej. Ale sama kwestia Agory
              i Polsatu jest mniej ważna z politycznego punktu widzenia. Ważniejsze jest to,
              co dotyczy nie Trójki, ale Dwójki. Trójka jest telewizją o małej oglądalności i
              raczej trudno byłoby z tego zrobić godnego gracza na rynku. Przy Trójce może
              ewentualnie wchodzić w grę wpływ na politykę lokalną (bo to chyba główne
              źródło, z którego ludzie czerpią wiadomości na temat swojego podwórka) oraz
              może jakieś mętne finansowanie świata polityki. Prawdziwą perełką jest Dwójka,
              która ma ugruntowaną pozycję. Przypomnę tylko, że Lew w rozmowie z Adamem
              mówił, że Roberta bardziej interesuje zagraniczny inwestor do Dwójki i chce on
              z tego zrobić SWOJĄ życiową szansę. Co oczywiście nie oznacza, że odchodzi od
              polityki. Wręcz przeciwnie, a jako decydent w sprawie prywatnej już Dwójki
              staje się o wiele ważniejszym graczem na lewej stronie sceny politycznej niż
              jako bądź co bądź jedynie przedstawiciel w mediach publiczny zapewniający
              propagandę, którego można przecież odwołać. To wszystko oczywiście dzieje się,
              gdy udaje przechnąć się w ustawie zapisy korzystne dla wszystkich stron.
              Pmiętajmy, że tutaj sam Robert może mieć inne plany niż ekipa Millera i może
              chcieć grać z tv na własną rękę, jak mówił Rywin. Więc nie do końca musimy
              identyfikować intencje ekipy Leszka z intencjami Roberta przy rynku mediów.

A co się dzieje z samą sceną polityczną? Zapewne nadal iskrzy na linii obu
              pałaców. Tutaj ciekawe jest to, czy ustawa jest w pełni satysfakcjonująca dla
              Agory. Bo jeśli nie, to Kwaśniewski może zawetować ustawę. Nie wiadomo, jakie
              skutki miałoby ewentualne weto. Poparcie dla rządu i SLD spada, ale jest trochę
              odłożone w czasie i może nie tak bolesne. Kwaśniewski i jego środowisko próbują
              odbudować pozycję na lewicy od wewnątrz SLD, ale nie udaje się, bo przecież
              nawet z osłabionym teraz do granic możliwości Millerem mu się nie udaje.
              Czarzasty i Kwiatkowski utrzymują swoją silną pozycję. Nie mówi się o
              Ordynackiej, co może pozwolić im funkcjonować jako królik wyciągnięty z rękawa
              Kwaśniewskiego i przedstawianie ich jako niezależną grupę wykształconych
              fachowców. Wydaje mi się jednak, że Kwaśniewski próbuje odbudowywać swoją
              pozycję na lewicy, ale nie poprzez tworzenie alternatywy, a od wewnątrz SLD.
              Generalnie na scenie politycznej jest pat, który uniemożliwia jakiekolwiek
              zdecydowane zmiany.
              • Gość: Ość Portalu p.s. IP: *.biaman.pl 17.01.04, 12:17
                Ojej, to bardzo skomplikowany wywód, więc moge się tylko odnieść do jego
                ortograficznej strony :). Pierwsze zdanie - brrr.
                • goniacy.pielegniarz Re: p.s. and so it goes :) 17.01.04, 12:24
                  Gość portalu: Ość Portalu napisał(a):

> Ojej, to bardzo skomplikowany wywód, więc moge się tylko odnieść do jego
                  > ortograficznej strony :). Pierwsze zdanie - brrr.

Sprawdzam Cię :)
              • goniacy.pielegniarz Re: Bez afery i bez Ordynackiej 17.01.04, 12:23
                Generalna myśl jest taka, że na scenie politycznej trwa pat. Tak jak teraz
                zresztą, ale z tą różnicą, że publicznie nie bierze się pod uwagę bardziej
                radykalnych zmian na lewej stronie.
                • bratek4 OK, teraz trochę rozumiem 17.01.04, 12:28
                  dzieki za wersję specjalną dla bratka :)
                  • goniacy.pielegniarz Re: OK, teraz trochę rozumiem 17.01.04, 12:30
                    bratek4 napisał:

> dzieki za wersję specjalną dla bratka :)

Ju łelkom. Ale szczerze mówiąc to była chyba wersja dla mnie, bo przeczytałem
                    swój wywód i sam się trochę zakręciłem :)
                    • Gość: WW Re: OK, teraz trochę rozumiem IP: *.biaman.pl 17.01.04, 12:38
                      kurczę, chętnie bym pogadał o tym i owym, a może i wgryzl się w Twoją wersję,
                      ale muszę pracować! chociaż pewnie i tak moja słaba wola sprawi, że nieraz tu
                      zaglądnę. Tymczasem bardzo interesuje mnie rozmowa Millera z Polem, zaczęta w
                      innym wątku. Na razie.
                      • goniacy.pielegniarz Re: OK, teraz trochę rozumiem 17.01.04, 12:46
                        Na razie. Ja też teraz nie mam czasu. Pojawię się za jakąś godzinę.
              • Gość: Wsteczniak Re: Bez afery i ten głos nie byłby możliwym sądzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 13:30
                wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=4766701&ticket=8936610639117981VGggckY5Hop6EWjbJ10%2BWpE2tlE7W%2B2p2V6%
                2BpE%2FRB54p%2BTpSrPfAQzgwwKaxwT2rJt%2BwuMhFVE3w43lTD8K9wIc7Q5UQq4%2FdeK411j%
                2Bf1uzSG%2Bf%2Fcl08BmsqMZWcNh7W

PO nie "skrzywdzi" ludzi z Pałaców!
                Dalej będą należec do elyty: i Jamnik i Sifwiec i kwachu i wszyscy
                profesorowie z sld bez wzgledu jakie koszulki beda teraz nosić.Bo oni
                reprezentują to, co najlepsze w Polityce Polski, jest to oczywistym dla
                każdego
                głupca
                • Gość: życzliwy Re: Bez afery i ten głos nie byłby możliwym sądzę IP: *.biaman.pl 17.01.04, 13:35
                  "profesorowie z sld bez wzgledu jakie koszulki beda teraz nosić.Bo oni
                  reprezentują to, co najlepsze w Polityce Polski, jest to oczywistym dla
                  każdego
                  głupca"

Czy jest to oczywiste dla Ciebie?

• Gość: Wsteczniak Re: Bez afery i ten głos nie byłby możliwym sądzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 13:59
                    Gość portalu: życzliwy napisał(a):

> "profesorowie z sld bez wzgledu jakie koszulki beda teraz nosić.Bo oni
                    > reprezentują to, co najlepsze w Polityce Polski, jest to oczywistym dla
                    > każdego
                    > głupca"
                    >
                    > Czy jest to oczywiste dla Ciebie?

Napisane było " dla akazdego głupca "!
    • iza.bella.iza POLSAT znów szuka udziałowca 17.01.04, 01:35
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33405,1867777.html
      A ustawa nie gotowa i Agora moze kupować akcje! Solorz sę jednak sprzeda
      Michnikowi?
      Czy z tego powodu Czarzasty (piątkowy solenizant - zapomnieliśmy o życzeniach)
      ma złamaną nogę? Jak się dowiedział to zbyt mocno komuś przykopał?
      • homosovieticus Re: POLSAT znów szuka udziałowca 17.01.04, 01:41
        iza.bella.iza napisała:

> gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33405,1867777.html
        > A ustawa nie gotowa i Agora moze kupować akcje! Solorz sę jednak sprzeda
        > Michnikowi?
        > Czy z tego powodu Czarzasty (piątkowy solenizant - zapomnieliśmy o
        życzeniach)

Wysłalem, i w Twoim imieniu ,życzac połamania nóg bo narciarz jest znakomity.

> ma złamaną nogę? Jak się dowiedział to zbyt mocno komuś przykopał?

A wy co sądzicie o powyższych postach?
        :)
    • Gość: Wseczniak Tusk dzieki Lwu donosnym głosem zakrzyknął IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 15:03
      "W najgłębszym interesie polskiego narodu i państwa jest możliwie najszybsze
      przerwanie układu, który Polską rządzi" - podkreślił Tusk. Jak dodał, układ
      ten doprowadził kraj do kłopotów na skalę nie znaną od wielu lat.
      A wszysto dzięki wypuszczeniu Lwa.
      "Jak wiele trzeba zmienić żeby nic prawie nie zmienic." LEW SALONOWY
      • Gość: Ciemniak Tusk dzieki Lwu donosnym głosem zakrzyknął i dodał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 15:29
        Według szefa PO, ugrupowanie udowodniło, że w sprawach ważnych dla Polski
        gotowe jest współpracować nawet z rządem Leszka Millera, jednak obecnie
        najważniejszą sprawą jest przerwania kadencji tego parlamentu, tego rządu i
        przystąpienie do czerwcowych wyborów.

NIEŚMIERTELNE ELYTY ZRODZONE W WALCE O DOBRO NARODU!!

> "Jak wiele trzeba zmienić żeby nic prawie nie zmienic." LEW SALONOWY
        • homosovieticus Lew bohaterem politycznym kto go wypuścił zapytał 17.01.04, 15:45
          kwas smiewca?
          a smiwiec ucałował ziemię z wielką predkością milcząc tylko.
          fakty.interia.pl/faktyroku/wyniki
        • Gość: Głupek-jakiś Kwas przeciw Tuskowi i tak się robi w balona ludek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 19:00
          wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=4767199&kat=1342
    • homosovieticus J.M. Rokita o lwie i innych naszych ulubieńcach! 17.01.04, 15:52
      fakty.interia.pl/news?inf=437145

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka