alfa.alfa7 12.02.09, 11:32 biznes.interia.pl/news/wielka-wyprzedaz-skarbu-panstwa,1258418 Mówią tu o jakichś groszach aby przetrwać, choć słyszałam że chcą sprywatyzować za 80 mld A co później jak wszystko sprzedadzą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goldenwomen10 jak to co? 12.02.09, 11:33 bedziemy niewolnikami we własnym kraju czyli tania siła robocza. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa7 Re: jak to co? 12.02.09, 11:38 goldenwomen10 napisała: > bedziemy niewolnikami we własnym kraju czyli tania siła robocza. Niewolnikami to już jesteśmy. Dla porównania niewolnik rzymski miał zapewniony wyższy poziom życia niż dziś przeciętny Polak Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: jak to co? 12.02.09, 15:00 Było się uczyć, a nie pić wino w parku. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak jak to co? Bedzie spokoj :D zadnych synekurek 12.02.09, 11:54 dla znajomych politycznych krolikow. :D Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa4 Na wschód od Wisły po rosyjsku 12.02.09, 12:08 sierzant_nowak napisał: > dla znajomych politycznych krolikow. :D na zachód po niemiecku a w miastach po "żydowsku"? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Na wschód od Wisły po rosyjsku 12.02.09, 14:49 > na zachód po niemiecku a w miastach po "żydowsku"? a po co mi panstwowa firma? Jezeli ta firma jest warta X zlotych, to niech oni ja za to X zlotych sprzedadza - kasa w budzecie bedzie tak samo moja jak i ta firma teraz. Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby kupil ta firme polski kapital - zrzuc sie z goldzia i nowytorem :D A wiem ze jak bedzie prywatny wlasciciel to bedzie normalna firma, a nie przechowalnia dla idiotow majacych plecy. Podatki przeciez nadal bedzie tutaj placic, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Na wschód od Wisły po rosyjsku 12.02.09, 18:52 sierzant_nowak napisał: > > na zachód po niemiecku a w miastach po "żydowsku"? > > a po co mi panstwowa firma? Jezeli ta firma jest warta X zlotych, to niech oni > ja za to X zlotych sprzedadza - kasa w budzecie bedzie tak samo moja jak i ta f > irma teraz. Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby kupil ta firme polski kapital - > zrzuc sie z goldzia i nowytorem :D A wiem ze jak bedzie prywatny wlasciciel to > bedzie normalna firma, a nie przechowalnia dla idiotow majacych plecy. Podatki > przeciez nadal bedzie tutaj placic, nie? No właśnie po co nam w ogóle Polska ? Rozparcelować i niech sie inni martwią Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: MS:Wielka wyprzedaż skarbu państwa 12.02.09, 14:55 Prędzej czy później dla Don Kuta Trybunał Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: MS:Wielka wyprzedaż skarbu państwa 12.02.09, 15:03 A co proponuje prezes? To samo. Zwiększenie deficytu - emisja obligacji - zakup obligacji przez zagraniczne banki = wyprzedaż Polski. Prawo dla stratega. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Tusk do duren 12.02.09, 15:28 Teraz sprzedawac firmy gdy ich cena rynkowa jest mocno zanizona jest poronionym pomyslem. Dzis nikt nie mysli o sprzedawaniu , dzis sie mysli o kupowaniu ciekawych kaskow...sa tak tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Tusk do duren 12.02.09, 15:36 Oczywiście, wiadomo przecież, że lombardy wymyślono dla ludzi, którym się dobrze powodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Tusk do duren 12.02.09, 18:50 ossey napisał: > Teraz sprzedawac firmy gdy ich cena rynkowa jest mocno zanizona jest poronionym > pomyslem. > Dzis nikt nie mysli o sprzedawaniu , dzis sie mysli o kupowaniu ciekawych > kaskow...sa tak tanie. > Podwójne oszustwo: wyśrubowany przez "spekulantów" kurs Euro a potem sprzedaż po uważaniu. Myślę że to nie przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Tusk do duren 12.02.09, 18:59 alfa.alfa napisał: > ossey napisał: > > > Teraz sprzedawac firmy gdy ich cena rynkowa jest mocno zanizona jest poro > nionym > > pomyslem. > > Dzis nikt nie mysli o sprzedawaniu , dzis sie mysli o kupowaniu ciekawyc > h > > kaskow...sa tak tanie. > > > Podwójne oszustwo: wyśrubowany przez "spekulantów" kurs Euro a potem sprzedaż p > o > uważaniu. Myślę że to nie przypadek > Poziom alfa.alfa iles tam = Nelly Rokicina ... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Tusk do duren 12.02.09, 19:02 > > Podwójne oszustwo: wyśrubowany przez "spekulantów" kurs Euro a > potem sprzedaż p > > o > > uważaniu. Myślę że to nie przypadek > > > Poziom alfa.alfa iles tam = Nelly Rokicina ... A wszystko za parę groszy "prowizji" Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: MS:Wielka wyprzedaż skarbu państwa 12.02.09, 18:57 A na dalsze zadluzenie panstwa polskiego i jego obywateli PIS jest OK ...???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: MS:Wielka wyprzedaż skarbu państwa 12.02.09, 18:59 jacekm22 napisał: > A na dalsze zadluzenie panstwa polskiego i jego obywateli PIS jest > OK ...???!!! Swoja nieudolnością Tusk zwiększył nasze zadłużenie o jakieś 60%!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cor-tex dlaczego Polacy toleruja wlasne okradanie 12.02.09, 18:58 przeciez Polska juz jest kolonia. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: dlaczego Polacy toleruja wlasne okradanie 12.02.09, 19:00 cor-tex napisała: > przeciez Polska juz jest kolonia. Michalkiewicz ma rację!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=88810940&a=88810940 Odpowiedz Link Zgłoś