ja-kikoo 26.02.09, 14:14 Wreszczie ktoś kompetentny w polityce karnej! Czuma może się od niego uczyć, Ćwiąkalski zresztą też... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masuma Ziobro dyletant 26.02.09, 14:15 oskarża ministra sprawiedliwości o decyzje SĄDÓW Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Ziobro dyletant 26.02.09, 15:24 masuma napisał: > oskarża ministra sprawiedliwości > o decyzje SĄDÓW myślisz, że kikuta czuje RÓŻNICĘ? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-kikoo [...] 26.02.09, 14:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zbigniew Ziobro! 26.02.09, 15:26 boblebowsky napisał: > Re: Zbigniew Ziobro! > > SZCZYL!!! To mało powiedziane! Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Zbigniew Ziobro! 26.02.09, 16:03 > To mało powiedziane! Taaaa....... ciśnie się na usta wiele przymiotów, ale szczylek wydaje mi się najbardziej trafny. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zbigniew Ziobro! 26.02.09, 18:01 boblebowsky napisał: > > To mało powiedziane! > > Taaaa....... ciśnie się na usta wiele przymiotów, ale szczylek wydaje mi się > najbardziej trafny. To ładne określenie, tylko zerowy jest kimś znacznie gorszym. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Zolle,safjany,hołdy i inne filary...swoim psuciem 26.02.09, 20:08 wos9 napisała: To ładne określenie, tylko zerowy jest kimś znacznie gorszym. boblebowsky napisał: Taaaa....... ciśnie się na usta wiele przymiotów, ale szczylek wydaje mi się najbardziej trafny. ---> ... prawa poczyniły dużo większe szkody wymiarowi sprawiedliwości więc jak w takim razie ich - poniżej zera - nazwać, by oddać trafnie ich rolę? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Zbigniew Ziobro! 26.02.09, 20:41 Niestety. "Szczylek" brzmi wręcz pieszczotliwie, a szkody przez niego wyrządzone są zbyt duże, b było miejsce na taką pieszczotliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Zbigniew Ziobro! 26.02.09, 14:44 ja-kikoo napisała: > Wreszczie ktoś kompetentny w polityce karnej! > Czuma może się od niego uczyć, Ćwiąkalski > zresztą też... Szczyt wazeliniarstwa. Niedouczonego dyletanta wynosic pod niebiosa. www.youtube.com/watch?v=KPCZzeKAwbo&feature=dir Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zbigniew Ziobro! 26.02.09, 14:53 Kiko przed chwilą we własnym wątku skrytykowała samego prezesa, próbuje się teraz zrehabilitować. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-kikoo Re: Zbigniew Ziobro! 26.02.09, 15:17 nie rozsiewaj bzdurnych plotek, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Yomo, pokaż jej to, proszę. 26.02.09, 15:28 yoma napisała: > Kiko przed chwilą we własnym wątku skrytykowała samego prezesa, próbuje się > teraz zrehabilitować. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Zbynio to mniej niż zero. Miller się pomylił. 26.02.09, 15:40 Miller stanowczo przeszacował to ... . Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Ale szybko się poprawił! 26.02.09, 15:48 lech.niedzielski napisał: > Miller stanowczo przeszacował to ... . Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Yomo, pokaż jej to, proszę. 26.02.09, 15:50 Istotnie popełniłam błąd: kiko nie założyła tego wątku, co nie zmienia faktu, że szeroko i aktywnie wyśmiewała w nim prezesa. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=91929727 Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Yomo, pokaż jej to, proszę. 26.02.09, 16:29 Ja z kolei ,wielce się dziwię ,jak taki gośc który nagrywał kolegów co o nim mówia ,a pożniej kablował tych co go nie lubia,może mieć tyle poparcia .Nasze społeczeństwo od zarania brzydzi się kapusiami ,nawt jeśli czasem kapuja w dobrej sprawie.A zero kapował z podłości. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Yomo, pokaż jej to, proszę. 26.02.09, 18:04 etwas-geheimnis napisał: > Ja z kolei ,wielce się dziwię ,jak taki gośc który nagrywał kolegów co o nim > mówia ,a pożniej kablował tych co go nie lubia,może mieć tyle poparcia .Nasze > społeczeństwo od zarania brzydzi się kapusiami ,nawt jeśli czasem kapuja w > dobrej sprawie.A zero kapował z podłości. Wyłącznie z podłości. Nigdy mu nie było źle, podobnie jak Kaczorom.... Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a ZZ-przyszły prezes PIS i premier RP. 26.02.09, 16:31 To pewne jak amen w pacierzu. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: ZZ-przyszły prezes PIS i premier RP. 26.02.09, 16:34 l.o.r.t.e.a napisał: > To pewne jak amen w pacierzu. Aha:-)Prezes go wysle do Brukseli aby sie go pozbyc .Prezes czuje sie młodo i ze 20 lat chce prezesowac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
fury11 [...] 26.02.09, 16:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Trwają podchody. Jeden drugiego 26.02.09, 16:43 prubuje wysadzić z siodła. Tylko że Kaczyńscy mają na karku kalendarz, a ZZ ma całe życie przed sobą na robienie kariery. Kwestia przejęcia władzy nad PIS-em przez ZZ to kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Trwają podchody. Jeden drugiego 26.02.09, 16:45 i zrobi przed TS lub gdzieś w gminnej prokuraturze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Trwają podchody. Jeden drugiego 26.02.09, 16:54 W normalnym społeczeństwie miejsce takich kreatur jest tam, gdzie twoje, czyli na marginesie, z dala od ludzi cywilizowanych i przyzwoitych. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Lekko inaczej 26.02.09, 16:57 spokojny.zenek napisał: > W normalnym społeczeństwie miejsce takich kreatur jak te których zawsze bronisz, jest w więzieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek wszystko ci się pomyliło 26.02.09, 17:00 Coś ci sie pomyliło. Nigdy twojej pięknej Zbysi nie broniłem, ty zaś to robisz z maniackim uporem, choc już nikt przyzwoity nie ma co do tej kreatury złudzeń. Wasze miejsce jest na marginesie, nie wśród przyzwoitych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Zenuś, 26.02.09, 16:45 ze swoimi najukochańszymi pedofilami, mordercami, bandytami i gwałcicielami, których bronisz całe dnie, noce i ranki na tym forum, zamknij się w jakiejś szopie, a uczciwym ludziom z tego forum daj spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek lorneta 26.02.09, 16:53 lorneta, swoje prostactwo i chamstwo zachowaj dla swoich kumpli spod budki z piwem. Nie łudź się, że jesteś dla mnie partnerem do rozmowy i że kiedykolwiek będziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a To po jaką cholerę mi odpisujesz? 26.02.09, 16:56 spokojny.zenek napisał: > Nie łudź się, że jesteś dla mnie partnerem do rozmowy i że kiedykolwiek będzies > z. Zaiste logika godna kogoś kto 24 godziny na tym forum broni morderców, pedofilów i recydywistów a najeżdża na zwykłych uczciwych oburzonych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek idź stąd do kumpli-troglodytów 26.02.09, 16:59 Żeby ci dać szansę poparcia swoich odrażających i chamskich insynuacji jakimkolwiek przykładem. Z której to szansy nigdy nie skorzystałeś (co jest o tyle zrozumiałe, że twoje chamskie plucie jest całkowicie bezpodstawne). Co kończy zajmowanie się tobą. Zresztą od tego jest admin a także policja i prokuratura, którzy okazują ci zdumiewającą pobłażliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a [...] 26.02.09, 17:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika uważaj 26.02.09, 17:07 zasada że "jak dowodów nie ma to znaczy że zostały zniszczone", po odejściu ZZ nie obowiązuje Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: uważaj 26.02.09, 17:10 Pozostało zaś chamstwo - na szczęście coraz bardziej histeryczne, co pokazuje, że świadomość bankructwa ich corych idei zaczęła do nich docierać. Oczywiście to, że taki cham i łajdak nie jest jeszcze trwale zabanowany to niebywały skandal, kompromitujący moderatora tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek nieuk i demagog - to pewne,jak amen w pacierzu. 26.02.09, 16:52 Kto wierzy, że facet, który - co prawda z wielkim trudem - skończył studia prawnicze a potem nawet był ministrem naprawdę nie wie, co leży w kompetencjach sądu a co ministra? O jest tępym nieukiem, ale aż taką tępotę niewątpliwie udaje. Kryteria i przesłanki, którymi kierują się sądy przy orzekaniu są określone w obowiązujących przepisach prawa. NIE MA wśród tych kryteriów życzeń Zbigniewa Ziobro. I nigdy nie będzie - to pewne jak amen w pacierzu. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika ZZ jak Skrzypek 26.02.09, 17:05 jeśli przypnie się do jakiegoś sponsora to stołek dostanie, Samodzielnie jest bez szans. Nawet jeśli zostanie szefem jakiejś partii to nie przetrwa na stołku prezesa, a prędzej partia nie przetrwa z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a ZZ w poczatkowym okresie swej kariery, 26.02.09, 17:10 owszem, byl przypiety do Kaczyńskich, a daaaaawno temu, nawet do Rokity. Przy nich nauczył się rzemiosła, wyrobił pozycję i może już tylko czekać. Nie ma na horyzoncie innego polityka w PIS-ie, który móglby zastąpić Jarosława. Zaznaczam, że zyczyłbym sobie by był słabszym prezesem niż Jarosław. Nie takim co to wywala z partii każdego po koleji, jeżeli ów przejawia jakiekolwiek oznaki niezaleznego myślenia. Raczej takim co będąc prezesem, musi się liczyć z wojewódzkimi baronami w kilkoma osobami w centrali w W-awie. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: ZZ w poczatkowym okresie swej kariery, 26.02.09, 17:46 Ziobry wystarczy posłuchać dłużej jak 5 minut - i widać że to beznadziejny intelekt. Z całych prawniczych studiów zero umiejętności - brak logiki, precyzji, umiejętności syntezy. Jedyne co wykorzystuje to kurs homiletyki, na proboszcza może starczy - na szefa partii, która odnosi sukcesy stanowczo za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: ZZ w poczatkowym okresie swej kariery, 26.02.09, 17:50 Jeśli dodać to tego brak elementarnych kwalifikacji etycznych (najdelikatniej rzecz nazywając) - ocena tej postaci musi być (i jest) jednoznaczna. Zaś co do wiedzy ze studiów - to niestety prawda. On nie radzi sobie z elementarzem. Trudno zgadnąć, jakim cudem prześliznął się przez egzaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Zapominasz o faktach. 26.02.09, 17:56 republika.republika napisała: > > Ziobry wystarczy posłuchać dłużej jak 5 minut - i widać że to beznadziejny inte > lekt. Ziober rozumie to, czego nie rozumie wielu prawników w Europie. Że przestepcy to ułamek społeczenstwa, a normalni, uczciwi obywatele to zdecydowana większość. I tej wiekszości nalezy się uwaga, pochylenie nad jej racjami. I co najważniejsze. To tej większości nalezy się taka konstrukacja systemu sądownictwa, by prawo stalo po stronie uczciwego obywatela a nie kryminalisty. Ta większość ma pełne prawo posiadać takiego ministra spr. który od czasu do czasu łupnie w stół i da poczucie obywatelom że policja, sady i inne organa stoją po ich stronie. Ci obywatele mają serdecznie dość ludzi a la cwokalski, którzy mądrzą się przed kamerami, broniąc bandytów. > może starczy - na szefa partii, która odnosi sukcesy stanowczo za mało. > Ziober to jeden z najpopularniejszych polskich polityków, i nikt mu tego nie zabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek nie masz pojęcia o zadaniach ministra 26.02.09, 18:09 Minister nie jest od socjotechnik i "łupania" lecz od wykonywania swoich OBOWIĄZKÓW. W interesie uczciwych obywateli!!! A te obowiązki Ziobro wykonywał fatalnie - to niezaprzeczalne faktu. Legislacja leżała, resort się rozsypywał. A Piękna Zbysia zajmowała się wyłacznie tym, co dawało się natychmiast zdyskontować w słupkach popularności - inne kwestie go w ogóle nie interesowały. Niestety, w społeczeństwie jest wielu takich (i nie są niestety jego ułamkiem), których nie interesuje szara codzienność i ciche pełnienie obowiązków. Oni wolą pustego w środku szołmena i za to szołmeństwo kochają Ziobrę. Choć okazał się wyjątkowym łajdakiem, choć jego nieuctwo jest gołym okiem widoczne (nawet dla wielu jego zwolenników). Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: nie masz pojęcia o zadaniach ministra 26.02.09, 19:38 > Minister nie jest od socjotechnik i "łupania" lecz od wykonywania swoich > OBOWIĄZKÓW. Ech, Zenek co ja się wczoraj próbowałam natłumaczyć jednemu takiemu, co się uparł, że minister służy do komentowania wyroków - i nic. Groch o ścianę i perły przed wieprze. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Zapominasz o faktach. 26.02.09, 18:23 l.o.r.t.e.a napisał: l.o.r.t.e.a napisał: > Ziober rozumie to, czego nie rozumie wielu prawników w Europie. Że > przestepcy to ułamek społeczenstwa, a normalni, uczciwi obywatele to > zdecydowana większość. I tej wiekszości nalezy się uwaga, pochylenie > nad jej racjami. grupę do linczu potrafiłby skrzyknąć, do tego prawnika nie potrzeba. Jego prawnicze wykształcenie to tylko papier - nijak nie wykorzystuje tej wiedzy (IMO jej nie posiada - jest za trudna dla tego słabego umysłu) > a la cwokalski, > którzy mądrzą się przed kamerami, broniąc bandytów. === przekręcanie nazwiska+mała litera świadczy o twoim poziomie ==== Nie przypominam sobie żeby minister Ćwiąkalski bronił bandytów przed kamerami. Tym niemniej każdy prawy obywatel powinien pamiętać o tym że dobry wymiar sprawiedliwości istnieje tylko wtedy gdy prokuratura oskarża obrona broni a sąd wydaje wyroki. > > Ziober to jeden z najpopularniejszych polskich polityków, i nikt mu > tego nie zabierze. > z popularnością chyba nie jest tak wspaniale, a co do przyszłości to twoja wiara w Ziobrę tłumaczy taką opinię - rzetelnej podstawy do tego typu wniosków nie ma (popularność Millera, Rokity, Marcinkiewicza?) ps. w obwodzie w którym mieszka, przegrywa wybory sromotnie Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a I nadal nie pamiętasz o faktach. 26.02.09, 18:32 republika.republika napisała: > l.o.r.t.e.a napisał: > > > l.o.r.t.e.a napisał: > > > grupę do linczu potrafiłby skrzyknąć, do tego prawnika nie potrzeba. > jej nie posiada - jest za trudna dla tego słabego umysłu Inwektywy, na nic więcej cię nie stać. Te inwektywy nijak się mają do jego popularnosci. Nie przypominam sobie żeby minister Ćwiąkalski bronił bandytów przed kamerami. No widzisz, a ja przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: I nadal nie pamiętasz o faktach. 26.02.09, 18:53 l.o.r.t.e.a napisał: > Inwektywy, na nic więcej cię nie stać. Te inwektywy nijak się mają > do jego popularnosci. Popularny był Lepper, Miller, Marcinkiewicz, Jola Rutowicz - to żaden argument. Od popularności nikt się mądry nie robi. Wystarczy jeden gest Jarka lub Rydzyka i popularność Ziobry spadnie o połowę. Już teraz znacząco spadła w stosunku do 2005. > > Nie przypominam sobie żeby minister Ćwiąkalski bronił bandytów przed > kamerami. > > > No widzisz, a ja przypominam. > No niesamowite po prostu, pamiętasz o rzeczach o których ja nie pamiętam, no wprost niebywałe odkrycie, na miarę potęgi intelektu Ziobry, O zgrozo pewnie jeszcze jest tak że ja pamiętam rzeczy o których ty zapomniałeś :)). Po prostu napisz o tych bandytach i obronie Ćwiąkalskiego - pogadamy o faktach. MS poza hucpą powinien pamiętać o tym że, przestępca ma prawo do obrony - to zasada cywilizowanego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: I nadal nie pamiętasz o faktach. 26.02.09, 19:34 Musiałby najpierw dać link do jakiejś mojej wypowiedzi dającej podstawy do chamskich i bezczelnych napaści, których mi nie szczędzi. Jedno i drugie byłoby jednak niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Zapominasz o faktach. 26.02.09, 19:37 Jeśli podając się za prawnika-karnistę pokazuje zupełny brak wiedzy na temat prawa karnego (niestety przekładający się na katastrofalne błędy legislacyjne, o czym wiele razy tu pisano) to co dopiero z innymi dziedzinami prawa. Dla "ciemnego ludu" minister sprawiedliwości to minister prawa karnego. Tymczasem prawo karne to mały wycinek systemu. Sprawy karne to ok. 20% wszystkich spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
k.kiko Re: Zbigniew Ziobro! 26.02.09, 18:24 Skąd tu tylu "prawników" z bożej łaski, cooo??? Lepiej sobie pocmokajcie nad Ćwiąkalskim, który całe auto rebuchy w postaci mięs i wędlin od Stokłosy wywiózł. Rzuciło mu się to sprawiedliwie na cerę i teraz trądzikuje w pałacu sprawiedliwości- ha ha ha..... Odpowiedz Link Zgłoś
reegulator Ziobro,to przestępca, zakłamany łajdak... 26.02.09, 20:23 jego "dorobek" jako ministra, to około 500 konferencji prasowych i tyleż pomówień i kłamstw..Za jego kadencji, jedyne osiągniecie to odkrycie ,że układ aferalnych ,to rzad PIS-u !!! Lipiec,Jasinski,Piecha, to tylko niektóre nazwiska aferałów... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-kikoo Re: I niszczyciel Amazonii! 26.02.09, 20:37 ha ha ha - jak wyżej, wielbiciele Ćwiąkalskiego... Odpowiedz Link Zgłoś