Gość: jac IP: 213.17.204.* 24.11.03, 16:53 To sa zwykle jaja, a grupa sprawujaca wladze trzyma sie mocno. Oczywiscie z agora na czele Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: babs Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: *.pl / 192.168.9.* 24.11.03, 16:55 LUDZIE !!!! NIE PŁAĆCIE ABONAMENTU RTV!!!! Przecież nikt z nami umowy nie spisywał, jak chcą pobierać opłaty, to niech swoje programy zakodują i kto będzie chciał je oglądać to wtedy im będzie płacił. Jakim prawem zmuszają nas do płacenia??? Odbiorniki są nasze i możemy z nimi robić co nam się podoba. Możemy również oglądać co i za ile nam się podoba. ABONAMENT RTV TO JEDNO WIELKIE BEZPRAWIE WOBEC OBYWATELI !!! Kto chce niech z nimi spisze umowę i sobie płaci. Jak nie chcą by oglądali ci, którzy nie zapłacili abonamentu, to niech publiczne programy zakodują i to wtedy będzie UCZCIWSZE niż to co jest teraz. Niech sie panowie Kwiatkowski i Czarzasty (i całe to towarzystwo) wezmą do roboty. Ja nie mam zamiaru się na nich zrzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerth GTW sonduje co wszyscy na to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 20:47 Maja nadzieje ze wyciagna swojhego koleżke, w końcu wszyscy jada na jednym wózku Trybuna? Tak, to naturalna w tej sytuacji szmata do takich testów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica PANIE OLEJNIK, UZGODNIŁEŚ TO GTW ??? IP: *.toya.net.pl 24.11.03, 20:56 NIE O URATOWANIE RYWINA CHODZI- O TO MNIEJSZA - ALE GŁÓWNIE, ŻE W MOMENCIE UGODY KONIEC SPRAWY I GTW ZACZYNA DZIAŁAĆ OD POCZĄTKU - MOŻE W INNYCH KONFIGURACJACH I INNEJ NIWIE, ALE SKUTECZNIEJ BO BARDZIEJ DOŚWIADCZONA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinczak Re: Kwasniewskiego - USUNAC jak w Gruzjii IP: 61.48.73.* 25.11.03, 01:09 to za jego kadencji narasta biede, bezrobocie, korupcja, przestepczosc! To on podpisywal i podpisuje te wszystkie zbrodnicze ustawy, emerytalna, o sluzbie zdrowia, reorganizacyjna, paliwowa. To za jego pseudo rzadow tak drastycznie wzrosla w Polsce bieda, przestepczosc,stalismy sie okupantem, tracimy niezaleznasc - to on i jego dwor (Najwiekszy w histrii Polski i jeden z najwiekszych w Europie) Poprostu won! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqła Re: Zaorać to SLD!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 12:24 partia ludzi umysłowo otwartych na świat- Sojusz Lewicy Bez Potylicy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc.Donald Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 18:38 eeetam, takie "babs"kie gadanie. Solidna informacyjno-kulturalno-oświatowa telewizja publiczna jest potrzebna. I lepiej, żeby służyła nam za składkę abonamentową, niż żeby konkurowała ze stacjami komercyjnymi w robieniu programów "pod publiczkę" i dorabiała na reklamach. Pomysł z kodowaniem jest zupełnie poroniony. Natomiast - dla mnie do pomyślenia jest traktowanie "misji publicznej TV" jako czegoś odrębnego od "instytucji TVP SA". A już zupełnie - od prezesa Kwiatkowskiego, który jeśli mi się kojarzy z czymś publicznym, to raczej z zamtuzem. Natomiast ktoś powinien podjąć próbę "odchamiania" PT telewizorstwa. I jeżeli, któraś z telewizji komercyjnych podejmie się np produkcji wartościowych programów edukacyjnych lub kulturalnych - powinna na te programy być dofinansowywana ze środków publicznych. Ale to taka dygresja na marginesie spraw, które wiążą się dość luźno z rozpętaną przez Rywina aferą korupcyjną, w której "umoczone" są całe tabuny VIP-ów, głównie powiązanych z SLD. I dlatego pomysł zakończenia całej afery "cichym pluskiem i utopieniem końców w wodzie uważam za ciąg dalszy afery. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aferzysta Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 19:22 Afera, aferą, abonament, abonamentem.... a ja zanalazlem celny komentarz "w duchu" tej dyskusji..... "Już chyba w tym punkcie wolno wysnuć wniosek, że próba ratowania polskiej demokracji za pomocą komisji specjalnej przyniosła efekt odwrotny od zamierzonego. Do kardynalnych zasad republiki demokratycznej należy przecież - w miarę możliwości, jak najściślejsze - oddzielenie władzy ustawodawczej od sądowniczej." dalszy ciag artykulu na stronach: www.dzis.com.pl/main.php3?strona=aktualnosci hehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 22:15 Kurwa ,jeżeli nie masz mózgu to potrzebna Ci telewizja publiczna(za przeproszeniem). Pozdrawiam TK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid I Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: 80.48.96.* 25.11.03, 00:55 Panowie z Agory tak bardzo chcecie wszystko wyjaśnić, tylko nie wyjaśniliście niczego w Waszej sprawie. "GW" utrzymując poziom zręcznego manipulatora niczym nie różni się od "Trybumy". No nie różni się, robi to lepiej niż pan Barański. Panie i panowie z Agory nie obrażajcie własnej inteligencji. Przypomnijcie sobie hasła, które głosiliście wówczas kiedy byliście w sferze publicznej, a nie w sferze władzy. Pewnie władza Was zdeprawowała, dlatego w manipulacji upodobniliście sie do elit SLD szczególnie do Pana Kwaśniewskiego. Pozdrawiam Dawid Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid I Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: 80.48.96.* 25.11.03, 00:55 Panowie z Agory tak bardzo chcecie wszystko wyjaśnić, tylko nie wyjaśniliście niczego w Waszej sprawie. "GW" utrzymując poziom zręcznego manipulatora niczym nie różni się od "Trybumy". No nie różni się, robi to lepiej niż pan Barański. Panie i panowie z Agory nie obrażajcie własnej inteligencji. Przypomnijcie sobie hasła, które głosiliście wówczas kiedy byliście w sferze publicznej, a nie w sferze władzy. Pewnie władza Was zdeprawowała, dlatego w manipulacji upodobniliście sie do elit SLD szczególnie do Pana Kwaśniewskiego. Pozdrawiam Dawid Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniś Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: *.icpnet.pl 24.11.03, 17:14 "Trybuna" nienormalna jak zwykle. Może partyjny psychiatra SLD - byle zdrowy - przyjrzałby się autorom tego tytułu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: *.telia.com 24.11.03, 17:23 Ale bzdura ! Przecież to właśnie z powodu niechęci do ugody cała sprawa ! Oj robi się komuś ciasno, gorąco i niewygodnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem 24.11.03, 17:28 Rywin pęka. Niech mu przywalą parę lat, to zacznie sypac. Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia o ile zakład 24.11.03, 17:29 O ile zakład, że Rywin zostanie ukarany np. rokiem lub dwoma w zawieszeniu i na tym się ten kabaret zwany Komisją Sejmową skończy? Q. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeta Re: o ile zakład IP: *.proxy.aol.com 24.11.03, 18:29 ... niestety Qndziu, tez mysle w podobnie pesymistyczny sposob. Tyle naszego, ze sobie podnosimy cisnienie czytajac podobne wiesci Trybunowego Szmatlawca, to wszystko! Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrożny Re: o ile zakład TO ZDUMIEWAJĄCE!? IP: *.chello.pl 24.11.03, 21:28 Gość portalu: Zeta napisał(a): > ... niestety Qndziu, > tez mysle w podobnie pesymistyczny sposob. > Tyle naszego, ze sobie podnosimy cisnienie czytajac podobne wiesci Trybunowego > Szmatlawca, to wszystko! > Z. W tym miejscu wielokrotnie pojawiają się ataki na Pana Adama M. i jego gazetę, że nie wspomnę o hasłach: "Michnik musi odejść: itp. Zdumiała mnie jednak informacja, że forumowicze wypowiadający sie tu c z y t a j ą t e s z m a t ę trybunę??? Czasami pokazują salę sejmową z balkonu. Nie zauważyłem tam tego szmatławca. Ja ją ostatni raz czytałem w czasach sierpnia by sprawdzić czego NIE napisali! I to by było na tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
etbl Re: o ile zakład 24.11.03, 20:11 Wiesz, Qundziu, Komisja Sledcza bardzo sie Polakom przydaje, poniewaz wykazala kretactwo GTW i w ogole rzadu SLD. Transparencja to dobry poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowojorczyk Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: *.proxy.aol.com 24.11.03, 18:07 Proponuje najpierw przeczytac ten artykul w Trybunie! Nic tam takiego nie ma poza informacja, ze SAD sie nad tym zastanawia w rozmowach prywatnych. Nie lubie Trybuny, ale ten artykul smialo moglby byc BEZ ZMIAN przedrukowany w GW! Jest tez tam rozmowa z prokuratorem Kapusta, ktory oficjalnie temu zaprzecza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Wszyscy przeciw ugodzie z Rywinem? Kto za? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 23:14 Gość portalu: Nowojorczyk napisał(a): > Proponuje najpierw przeczytac ten artykul w Trybunie! Nic tam > takiego nie ma poza informacja, ze SAD sie nad tym zastanawia w > rozmowach prywatnych. Nie lubie Trybuny, ale ten artykul smialo > moglby byc BEZ ZMIAN przedrukowany w GW! Jest tez tam rozmowa z > prokuratorem Kapusta, ktory oficjalnie temu zaprzecza... Sumiennieprzeczytałem: www.trybuna.com.pl/200311/d.htm?id=2401 Na mój rozum "Nowojorczyk" ma rację, a "jr" z GW deczko ściemnił. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem 25.11.03, 12:38 Gość portalu: Nowojorczyk napisał(a): > Proponuje najpierw przeczytac ten artykul w Trybunie! Nic tam > takiego nie ma poza informacja, ze SAD sie nad tym zastanawia w > rozmowach prywatnych. Nie lubie Trybuny, ale ten artykul smialo > moglby byc BEZ ZMIAN przedrukowany w GW! Jest tez tam rozmowa z > prokuratorem Kapusta, ktory oficjalnie temu zaprzecza... A ja proponuję, żebyś dla pełnego obrazu sprawy przeczytał jeszcze komentarz do tego artykułu Barańskiego w dzisiejszej Rzepie, może wtedy dostrzeżesz więcej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba była jego maććć!!! IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 18:23 w tekście, który jest w 'Trybunie' nigdzie nie jest napisane, ze ktokolwiek ze strony Rywina domagał się czy postulował zawarcie ugody... Barański sugerował raczej, że to 'druga strona', m.in jeden z 'trzech pierwszych tenorów' platwormerskich w tej sprawie był pośrednikiem. Żeby jej łeb ukręcić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teeee RE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 18:33 A dlaczego prokurator sam nie znalazł współsprawców? Przecież sam przesłuchał już wszystkich świadków. Sąd zdaje się jest od sądzenia, a nie szykkania sprawców przestęstw. Może gdyby Ziobro zdał egzamin prokuratorski, to prokuratura byłaby sprawniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: *.ztpnet.pl 24.11.03, 19:04 "Gazeta" zawsze chciała i chce. Byc może. Ale "Agora" niekoniecznie. W każdym razie słowa i czyny na to nie wskazują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 20:24 Uważam, że nikt kto interesował się sprawą Rywina nie odczuł, że Michnik był zainteresowany w wyjaśnieniu całej afery. Za dużo miał byłych kolegów z SLD. A szkoda, że było tyle niedomówień z jego strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: 150.254.85.* 25.11.03, 08:11 Gość portalu: obserwator napisał(a): > Uważam, że nikt kto interesował się sprawą Rywina nie odczuł, że > Michnik był zainteresowany w wyjaśnieniu całej afery. Za dużo > miał byłych kolegów z SLD. A szkoda, że było tyle niedomówień z jego strony. Wcale nie jestem pewien, czy byłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ataturk Artykuł Barańskiego w TRYBUNIE... IP: 195.136.50.* 24.11.03, 20:46 Nie jestem w stanie oprzeć się przekonaniu, że nawet, gdyby wybitny lektor radiowy przeczytał mi ten tekst bez podawania źródła i autora to nie uwierzyłbym, że to nie ten Baran-ski z Trybuny Ludu. I to się czyta w Polsce??? www.trybuna.com.pl/200311/d.htm?id=2401 Nici grube jak cumy od tankowca, argumenty jak spod budki z piwem pod Dworcem Wschodnim. Tragedia. Ata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrożny Re: Artykuł Barańskiego w TRYBUNIE...czytaja foromowic IP: *.chello.pl 24.11.03, 21:33 Gość portalu: Ataturk napisał(a): > Nie jestem w stanie oprzeć się przekonaniu, że nawet, gdyby wybitny lektor > radiowy przeczytał mi ten tekst bez podawania źródła i autora to nie > uwierzyłbym, że to nie ten Baran-ski z Trybuny Ludu. I to się czyta w Polsce??? BA! CZYTAJĄ FORUMOWICZE GAZETY!!!!! > > www.trybuna.com.pl/200311/d.htm?id=2401 > Nici grube jak cumy od tankowca, argumenty jak spod budki z piwem pod Dworcem > Wschodnim. Tragedia. > > Ata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek Re: Kwach mial tanczyc... IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.11.03, 21:06 i spiewac a tu nic z tego! Millera na gruba galaz powiesic na grubej linie. SLD wykosic kosami i zaorac !Reszte bandziorow zagonic do prac publicznych ,niech w koncu zbuduja te autostrady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Nurek nie pośpiewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 23:40 Jakoś tak łońskiego roku, późną wiosną, znajomy rolnik spod Suwałk usłyszawszy, że w moim samochodzie gada "radio parlament", zapytał, czy ja odróźniam kto z lewocy, kto z prawicy. Powiedziałem, że tak. A on - że utopiłby ich wszystkich. Po równo. Gość portalu: nurek zaproponował pomysł konkurencyjny, ciut mniej egalitarny: > Millera na gruba galaz powiesic na grubej linie. > SLD wykosic kosami i zaorac ! > Reszte bandziorow zagonic do prac > publicznych ,niech w koncu zbuduja te autostrady! Niby fajnie, ale autostrady powinny mieć lewy i prawy pas. I te takie te, co tak sterczą jak ten POL po środku. A jak lewy pas zostanie zaorany, to nie będzie autostrada, tylko szosa i UE nie dołoży eurasków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeta Re: Kwach mial tanczyc... IP: *.proxy.aol.com 25.11.03, 01:16 ... hehehe, czyli / qrwa/ pobozne zyczenie! Powiedz jak to zrobic skutecznie??? Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana z Poznania Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 21:28 Rywinowi nic się nie stanie, ponieważ Miler, Jakubowska, Kwiatkowski, Czarzasty i Rywin to jedna szaja!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 00:06 Gość portalu: Dana z Poznania napisał(a): > Rywinowi nic się nie stanie, ponieważ Miler, Jakubowska, > Kwiatkowski, Czarzasty i Rywin to jedna szaja!!!!! No tak, a Nikolski, Wagner, Sokołowska, Wenderlich, Kosiński, Pachowski, Kurczuk, Waniek, Barcikowski, Jaskiernia, Szymczycha - to niby z konkurencji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: all Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 01:36 Jak należy rozumieć artykuł Marka Barańskiego w "Trybunie"? Wolę 10xTrybune niz 1xGW. Michnik mysli, że pisze do ciemnego narodu z okresu sanacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom a jednak to Michnik przyrzekl zmusic Rywina IP: *.wa.bigpond.net.au 25.11.03, 04:46 do emigracji... nie czarujmy sie... Michnik z gory zakladal takmi wlasnie plan jaki teraz jest realizowany, bo Michnikowi zalezy aby to co raz przyrzekl spelnilo sie, aby wiadomo bylo ze Michnik nie rzuca slow na wiatr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek Re: PAN KLUSKA NA PREZYDENTA POLSKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.11.03, 05:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Zastanówcie się forumowicze! IP: *.kwbturow.com.pl 25.11.03, 06:06 przeczytałem powyższy art; widziałem też wczoraj Wiadomości w tv; ludzie, nikt nie informuje rzetelnie o sposobie i konsekwencjach zastosowania tego słynnego przepisu umozliwiającego dobrowolne poddanie się karze; Jest to przepis art 387 kpk; w par. 1 określone są warunki (za jaki czyn i do ktorego momentu jest to możliwe), najciekawszy z pukntu widzenia całej sprawy jest natomist par. 2. który mówi: "Sąd może uwzględnić wniosek oskarżonego o wydanie wyroku skazującego, gdy okoliczności popełnienia przestępstwa nie budzą wątpliwości i cele postępowania zostaną osiągnięte mimo nieprzeprowadzenia rozprawy w całości; uwzględnienie takiego wniosku jest możliwe jedynie wówczas, gdy nie sprzeciwią się temu prokurator, a także pokrzywdzony należycie powiadomiony o terminie rozprawy oraz pouczony o możliwości zgłoszenia przez oskarżonego tego wniosku." zwracam uwagę na pierwsze zdanie ("gdy okoliczności popełnienia przestępstwa nie budzą wątpliwości"); oznacza to nic innego, jak przyznanie się L.R. do winy W POŁĄCZENIU z "nie budzącym wątpliwości" wyjaśnieniem całej tej sprawy!!! Nie wystarczy, że poda "swoją" wersję wydarzeń, musi to jeszcze poprzeć (innymi niż własne zeznania) dowodami, które będą na tyle jednoznaczne, że sedzia uzna WSZYSTKIE okoliczności popełnienia czynu za dostatecznie wyjaśnione; to nie takie proste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Relem Re: Zastanówcie się forumowicze! IP: *.dsl2.sentex.ca 25.11.03, 06:46 Dziękuję za takie wyjaśnienie. Nie bardzo rozumię papugi z Wiadomości telewizyjnych, która stanowczo stwierdza " we wtorek się zacznie i w tym samym dniu się zakończy " Przecież to zakrawa na całkowite ośmieszenie Państwa Prawa. SLD boi sie taj całej sprawy, a jeśli o to idzie to ja inny przebieg sprawy bym widział. Po prostu " L>R. nie żyje ", usłyszymy w jednych z Wiadomości. To by było naprawdę na rękę i Pani Jakubowskiej i całej plejadzie SLD, i stającym ponad prawem Pierwszym Obywatelem, który podpisuje ustawę nic z niej nie rozumiejąc. I co bardziej śmieszne to to , że On zapyta się o to sądu konstytujęcego. Czy to nie kpina z obywateli Państwa Prawa. Za kogo on się uważa. Może w podtekście stwierdza, to co inni po cichu mówią. On jest tylko prezydentem Najjaśniejszej, ale duchem i ciałem należy do NARODU WYBRANEGO.Jeśli LR stchórzy, to niech przynajmniej sąd orzeknie, aby SLD, która wyjdzie z tego zwycięsko oddała pieniądze , które zostały w głupi sposób sprzeniewierzone temu ciągnącemu się cyrkowemu widowisku " komisji sejmowej " Tyle by na tym skorzystało społeczeństwo. A są to nie małe kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Zastanówcie się forumowicze! IP: *.vline.pl / 172.16.2.* 25.11.03, 09:05 I słusznie rozwinąłeś te wyjaśnienia bo niektórzy "coś" usłyszeli i już"wielkie teorie spiskowe" kreują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: 81.205.65.* 25.11.03, 06:33 Oczywiscie, ze Adas nie chce procesu:zdestabilizowal scene polityczna wywolana przez samego siebie ( a przedtem skrzetnie przez samego siebie przez pol roku ukrywana )afera, w czasie ktorej bronil jak lew glownych mocodawcow Rywina (Millerka i Kwaszka). I to jest jego zadanie.Trybuna akurat w tym wypadku ma racje.Stad wscieklosc GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatro Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 07:18 Balcerowicz musi odejść ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: como Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem-PRECZ Z ABONA IP: *.pl / 192.168.9.* 25.11.03, 07:30 A ja Wam mówię, nie płaćmy tego głupiego abonamentu!!! Niech sobie zarabiają na swoje luksusy w inny sposób.Jest mi to obojętne w jaki, czy reklamami, czy poprzez kodowanie swoich programów, ale nie w tak bezczelny i bezprawny sposób,wyciągając z naszych kieszeni. Rzeczywiście, nikt ze mną umowy nie spisywał a płacę "kablówkę" i to mi w zupełności wystarczy. W "Faktach" na TVN więcej się dowiaduję niż od p.Pieńkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: 212.244.166.* 25.11.03, 07:27 To jest P. Prokuratorze OSMIORNICA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: 195.117.130.* 25.11.03, 08:17 WY PANOWIE I PANIE JESTEŚCIE JUŻ NIEOMYLNI JAK PAN ROKITA I ZIOBRO I TŁUMACZYCIE LUDZIOM JAK TRZEBA ROZUMIEĆ WYPOWIEDZI INNYCH MĘDRCÓW.OJ NIEŁADNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Trybuna juz bez trybunow IP: 57.79.9.* 25.11.03, 08:34 Niema sie czemu dziwic jezeli na czele Trybuny stoi ganz Marek BARAN.Koniec tej gazety jest tak samo bliski jak calej skurwionej SLD.No coz czerwone dupki-wasz pogrzeb juz tak blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: 150.254.85.* 25.11.03, 08:54 "Wobec tego "Trybuna", organ tychże mocodawców Rywina..." Pierwszy raz zauważyłem, że GW przyznaje expressis verbis, że Rywin miał mocodawców, których organem jest "Trybuna". Dotychczas była to mgławicowa "grupa trzymająca władzę", ale jakby nie dodefiniowana do końca. A nawet Adam M. zarzekał się, że Pan Premier nie miał z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Rokita też prawu podlega.. IP: *.vline.pl / 172.16.2.* 25.11.03, 09:02 Nie może tak być-i to dotyczy nie tylko tej sprawy-by członek komisji śledczej mógł dowolnie ferować oskarżenia w środkach masowego przekazu ,jeszcze przed zakończeniem dochodzenia i opublikowania raportu.Gdybyśmy temu nie przeciwdziałali to już prosta droga do politycznego niszczenia kogokolwiek "niewygodnego " dla danej strony politycznej(lewej lub prawej).Zarówno Rokitę jak i nnych członków komisji(nie członków- też ) obowiązują przepisy kodeksu karnego a nie poprzez "wychodzenie przed orkiestrę" promowanie wszelkimi sposobami( naruszając podstawowe zasady prawa karnego)swojej osoby.Kto tak czyni musi ponosić konsekwencje swojego postepowania ,niezaleznie kim jest -Rokitą,Millerem czy czy zwykłym obywatelem.Takie sa zasady demokracji.Polityczność tej komisji szczególnie przejawia się własnie w tym zakresie, przynajmniej kilku jej członków ,wielokrotnie ,publicznie mówi (oskarza,przypisuje winę)osobom wymienianym z nazwiska.Jest to niedopuszczalne.Jakubowska słusznie uczyniła kierując sprawę do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielbasa wyborcza Re: ZGODA W CALEJ ROZCIAGLOSCI. AFERA NAKRECONA PRZEZ IP: 138.227.189.* 25.11.03, 09:25 PRZEZ AGORE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony Kozioł Re: Rokita też prawu podlega.. IP: *.5.waw.pl 25.11.03, 10:16 A czego się spodziewać? Wszak już niektórzy postawili krzyżyk na pany Millerze, Rywinie, Kwiatkowskim czy pani Jakuboskiej. Tak to jest w naszym kraju, że przestępcy chodzą wolno, a niewinnych prubuje się oskarżać. Mam nadzieję, że pan Rywin nie będzie starał się iść na żadną ugodę, bo to oznaczałoby przyznanie się do czynu, którego nie popełnił, ale mogę też zrozumieć człowieka który załamuje się osaczony przez co poniektóre media... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Wszyscy związani z tą sprawą są pouszy w gównie IP: *.suwary.net 25.11.03, 09:24 I znów teoria spiskowa. Moim zdaniem wszyscy związani z tą sprawą - Rywin, Michnik, Rapaczyńska itd... są po uszy w gównie. I też mnie zastanawia skąd się od razu znalazły te dwa magnetofony ? A może p. Michnik nagrywa wszystkie swoje rozmowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielbasa wyborcza Re: JASNE, JEDEN TO ZA MALO, PRZYNAJMNIEJ RAKOWIECKA IP: 138.227.189.* 25.11.03, 09:27 MICHNIKA CZEGOS NAUCZYLA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcus Re: Prokurator przeciw ugodzie z Rywinem IP: *.foka.com.pl 25.11.03, 09:25 Wybiórcza jak zwykle uważa że ludziska i tak nie przeczytają Barańskiego i wciska to czego tam nie ma, a wniosek z fauszu jest zwykle fauszywy... Odpowiedz Link Zgłoś