Gość: Ala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 09:09 Powodzenia w wyścigu szczurów :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mczapl Re: Początek wyścigu o unijne posady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 09:34 szczury dziekuja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: biedacy IP: 213.68.127.* 27.11.03, 09:46 Ja tam wole tonac na unijnym statku, niz plywac na polskiej tratwie. Do zobaczenia na egzaminach. Odpowiedz Link Zgłoś
colas.breugnon samych piątek życzę 27.11.03, 09:54 ale jak się tam dostaniesz, to jednak kup sobie jakąś kamizelkę ratunkową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Początek wyścigu o unijne posady IP: *.dmu.ac.uk 27.11.03, 10:20 O ile sobie przypominam, wejscie Polski do UE jest faktem, a stalo sie mozliwe dzieki wynikom referendum, w ktorych kazdy ,nawet najbardziej zaciety przeciwnik Unii, mial prawo sie wypowiedziec. Nie wszyscy wiec postrzegaja Unie, mimo jej licznych klopotow, jako "tonacy statek". W tej sytuacji, zamiast uciekac sie do nieco zuzytych chwytow stylistycznych o okretach, szczurach i kamizelkach ratunkowych, nalezy zyczyc sobie, by reprezentacja Polski w Brukseli byla jak najbardziej kompetentna. Starajacym sie o prace w UE zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
colas.breugnon wszystkim? 27.11.03, 10:27 pamiętam, jak kiedyś jeden dziennikarz sportowy życzył przed weekendem zwycięstwa wszystkim drużynom ekstraklasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: wszystkim? IP: *.dmu.ac.uk 27.11.03, 14:28 colas.breugnon napisał: > pamiętam, jak kiedyś jeden dziennikarz sportowy > życzył przed weekendem zwycięstwa wszystkim drużynom ekstraklasy. Zwyczajowo zyczy sie powodzenia wszystkim startujacym, choc wiadomo, ze nie wszyscy osiagna sukces - zyczenia sa znakiem zyczliwosci dla startujacych, po prostu. Pozdrawiam i gratuluje dobrej pamieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: Początek wyścigu o unijne posady IP: 212.14.48.* 27.11.03, 13:47 dzieki, ja zdaje 11.XII. na asystenta administracyjnego (A8) i mam nadzieje, ze sie uda choc jest tam 26 os/1 miejsce. a jesli sie nie uda, to dobrze byloby wiedziec, ze dostali sie lepsi ode mnie i beda tam dobrze pracowac(a niekoniecznie zalatwiac swoje interesy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Początek wyścigu o unijne posady IP: 5.2.1R1D* / *.ym.rnc.net.cable.rogers.com 27.11.03, 17:49 Napisz, kiedy gratulacje skladac, wiesz, ze ja dobrze ludziom zycze. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Akurat czy ta "bella " (druga?) IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 27.11.03, 21:27 wie ze, Ty, obcy, lubisz skladac gratulacje - tego ja nie wiem, aczkolwiek skoro sie podszyla..(inaczej tego nazwac nie moge), znaczy orientuje sie swietnie kto i z jak czestotliwoscia lubi zajrzec na forum..wiec moze c.d.n....czego jej zycze !! Co do mnie , to tez mozesz pogratulowac , dostalam "project bonus" za 125% wykonanej pracy... zreszta czasem i Ty jestes M. a czasem P. (???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy akurat IP: 5.2.1R1D* / *.ym.rnc.net.cable.rogers.com 27.11.03, 21:42 Mam 2 imiona Piotrek i Mietek. Poprostu trzymam kciuki za wysoka Belle z Belgii, bo ma celne uwagi na forum. Co w tym zlego? Trzymaj sie i polamania nog (bedziez nizsza, ale za to z jeszcze jednym dyplomem). Piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Poprawka IP: 5.2.1R1D* / *.ym.rnc.net.cable.rogers.com 27.11.03, 21:48 Choc sie pomylilem to i tak, jak kazdemu odwaznemu rodakowi zycze jak najlepiej. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fefr RZĄD KRETYNÓW. A CZY SĄ JAKIEŚ DOBRE IP: 212.180.147.* 27.11.03, 10:20 INFORMACJE z prac tego rządu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajo Biedacy?? IP: *.telepac.pt 27.11.03, 10:22 Posada wlasciwie bez mozliwosci wypowiedzenia, place grubo powyzej sredniej europejskiej, ulgi podatkowe i subsydia - na biedakow mi to nie wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: Początek wyścigu o unijne posady IP: *.magma-net.pl 27.11.03, 10:32 szkoda tylko, ze rzad polski przez polityke braku informacji na temat formuly egzaminow ograniczyl zdecydowanie mozliwosci przecietnego Polaka do dostania sie na te stanowiska. no coz, to jest podobno demokracja...haha ! chwilowy wzrost adrenaliny pomoze niktorym w oderwaniu sie od codziennosci i zapewni pare godzin intelektualnej "zabawy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Re: Początek wyścigu o unijne posady IP: *.cec.eu.int 27.11.03, 10:37 Gość portalu: Eliza napisał(a): > szkoda tylko, ze rzad polski przez polityke braku informacji na > temat formuly egzaminow ograniczyl zdecydowanie mozliwosci > przecietnego Polaka do dostania sie na te stanowiska. Pani Elizo, strasznie pani gapowata, jak widac. Strona www.europa.eu.int jest dostepna dla wszystkich. Rzad nie mial co ograniczac. Jak mawial Kwinto: "Trzeba bylo uwazac" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: Początek wyścigu o unijne posady IP: 212.14.48.* 27.11.03, 13:58 ja zdaje 11 grudnia, a wiesz kiedy zlozylam aplikacje i jak sie dowiedzialam o konkursie? latem wszystkie gazety o nim pisaly i wtedy trzeba bylo zglaszac akces. tylko trzeba czytac/szukac/pytac/pilnowac, tak jak w przypadku kazdej innej pracy. wykazac wlasna inicjatywe. a wczesniej uczyc sie i caly czas dbac o rozwoj wszystkiego co sie ma w sobie najlepsze. jesli sie nie dostane bedzie mi przykro, ale bede dumna, ze moja aplikacja zostala przyjeta (nie wszystkim sie udalo) i ze mialam szanse sprobowac. a moze sie jednak uda :) i wtedy bede wdzieczna wszystkim, ktorzy trzymali kciuki i wspierali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella ZBIEZNOSC nickow bella IP: *.192-136-217.adsl.skynet.be 27.11.03, 17:19 dosc zaskakujaca.., ale nawet - POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca Powodzenia dziewczyny i chlopacy IP: *.cec.eu.int 27.11.03, 10:34 Zycze Wam wszystkiego dobrego. Chociaz Wy bedziecie lepiej zarabiac niz w tym dennym kraju. Bo chyba placa tam lepiej niz 800 zl na reke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAL Re: Powodzenia dziewczyny i chlopacy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 11:03 Gość portalu: sprzedawca napisał(a): > Zycze Wam wszystkiego dobrego. Chociaz Wy bedziecie lepiej > zarabiac niz w tym dennym kraju. Bo chyba placa tam lepiej niz > 800 zl na reke? JAŚLIŚ CYMBAŁ TO ZARABIASZ 800ZŁ. TRZEBA SIE BYŁO UCZYĆ !!! NIE CHCIAŁO SIE NOSIĆ TECZKI, TRZEBA NOSIĆ WORECZKI. NIE CHCIAŁO SIĘ CHODZIĆ DO SZKOŁY, TRZEBA NOSIĆ TOBOŁY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Powodzenia dziewczyny i chlopacy IP: 213.214.33.* 27.11.03, 11:04 jutro biore udzial w egzaminach, nie ze wzgledu na dosc wysoka pensje (2.320 euro), choc sklamie ten kto stwierdzi, ze nie jest to duzym plusem. Powodzenia dla kandydatow w Warszawie i Krakowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAL Re: Powodzenia dziewczyny i chlopacy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 11:07 Gość portalu: Aga napisał(a): > jutro biore udzial w egzaminach, nie ze wzgledu na dosc wysoka pensje (2.320 > euro), choc sklamie ten kto stwierdzi, ze nie jest to duzym plusem. Powodzenia > dla kandydatow w Warszawie i Krakowie! NIE ZE WZGLĘDU NA PENSJĘ LECZ Z JAKIEGO WZGLĘDU ? DOKOŃCZ SWOJĄ MYŚL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Powodzenia dziewczyny i chlopacy IP: 213.214.33.* 27.11.03, 11:16 Poniewaz mam odrobine wyzsze aspiracje niz praca ekspedientki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAL Re: Powodzenia dziewczyny i chlopacy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 11:19 DZIĘKI ZA DOKOŃCZENIE MYŚLI. POWODZENIA. PS. A TAK PRZY OKAZJI NAPISZ MI NA JAKIM STANOWISKU TAK MAŁO, JAK NA STANOWISKA UNIJNE, PŁACĄ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Powodzenia dziewczyny i chlopacy IP: 213.214.33.* 27.11.03, 11:23 Oj, oj, ale zabolal twoj "komentarz".... Pozdrawiam mimo wszystko. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAL Re: Powodzenia dziewczyny i chlopacy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 11:27 JA NIE JESTEM W TYM ZŁOŚLIWY. TO TYLKO CIEKAWOŚĆ, KTÓREJ JEDNAK NIE ZASPOKOIŁAŚ. PRZEPRASZAM JEŚLI CIĘ URAZIŁEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAL Re: Powodzenia dziewczyny i chlopacy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 11:48 NO NIE WSTYDŹ SIĘ !!! I TAK NIKT CIĘ NIE ZNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Powodzenia dziewczyny i chlopacy IP: 213.214.33.* 27.11.03, 12:37 Nooo, rzeczywiscie nie jestes zlosliwy.... Czego mam sie wstydzic? Mam nadzieje, ze twoja praca warta jest o wiele wiecej niz to marne stanowisko w instytucjach Unii, platne tak slabo (czyli wedlug twojej oceny - bezwartosciowe), ze ty zapewne nie chcialbys nawet splunac? Wiesz, praca w srodowisku wielokulturowym ma wiele zalet. kasa to nie wszystko... Dla niektorych... Pozdrawiam i nie sil sie na nastepne "absolutnie niezlosliwe komentarze" poniewaz z wielkim zalem opuszczam forum w pogoni za silniejszymi bodzcami intelektualnymi (tak, tak, naprawde posiadam mozg!). Oczywiscie nie watpie iz odpowiedz otrzymam, niech poczytaja sobie inni... Do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Powodzenia dziewczyny i chlopacy IP: *.cec.eu.int 27.11.03, 13:58 Najniżej płatne są stanowiska sekretarek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Powodzenia dziewczyny i chlopacy IP: 213.214.33.* 27.11.03, 15:06 nie prawda. najnizej platna jest kategoria D, czyli goncy, kierowcy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koni Re: Powodzenia dziewczyny i chlopacy IP: *.proxy.aol.com 28.11.03, 13:02 Gość portalu: Aga napisał(a): > jutro biore udzial w egzaminach, nie ze wzgledu na dosc wysoka pensje (2.320 > euro), choc sklamie ten kto stwierdzi, ze nie jest to duzym plusem. Powodzenia > dla kandydatow w Warszawie i Krakowie! Czesc Aga, Ty juz jestes po egzaminach i mam nadzieje, ze wszystko poszlo Ci po mysli. Czy masz moze tematy ? Czy ewentualnie moglabys je udostepnic ? Jak nie, to nie szkodzi. Powodzenia ! anetawm@aol.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Początek wyścigu - tylko PSL IP: *.ichf.edu.pl 27.11.03, 11:47 Proponuje aby dopuszczac tylko "specjalistow" z PSL. Najlepiej tych rekomendowanych osobiscie przez Struzika. To czlowiek o najwyzszej wiarygodnosci. Swietny specjalista szczegolnie od obsadzania stanowisk dyrektorskich w bibliotekach. Pozostali czlonkowie tej krysztalowo uczciwej i calkowicie altruistycznej partii sa tylko niewiele mniej sprawni. Dzieki takiej operacji szybciej dogonimy Unie. Co prawada od tylu ale to nie istotny drobiazg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Nie zapominajmy że są to stanowiska nomenklaturowe IP: *.czajen.pl 27.11.03, 11:55 Konkurs to jest towarzysze pic na wodę. Decydować będzie rekomendacja partyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Nie zapominajmy że są to stanowiska nomenklat IP: *.consilium.eu.int 27.11.03, 13:39 A jakiej mianowicie partii???? To wlasnie w selekcji do instytucji jest genialne ze jesli jest konkurs to zadna partia ani wujek ci nie pomoze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Nie zapominajmy że są to stanowiska nomenklat IP: *.cec.eu.int 27.11.03, 14:00 Mylisz się, akurat do tych stanowisk partia nic nie ma. Jest konkurs. Partia będzie decydować o lepszych stanowiskach, tych bez konkursu - a mianowcie o miejscach w Parlamencie. Do stanowisk urzędniczych można się dostać jedynie zdając egzaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
rico Re: Początek wyścigu - tylko PSL 27.11.03, 14:07 Dodałbym wszystkie partie. Kto u żłobu, ciągnie owies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: mam unijna posade IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.03, 13:08 od 7 lat koasy mnostwo tylko nie ma czasu ani mozliwosci jej wydac, caly czas zap........., urlop slowo nieznane ale URZEDASY W BRUKSELI!!!! kolejna kupa darmozjadopw biurokratycznych cale szczescie, ze ten nienaturalny przerosniety administracyjnie twor dlugfop nie pociagnie alwe szkod globalnie dla PL duzo wyrzadzi.powodzenia w wyscigi.... i juz wiem jak bedziecie wyc z tesknoty za domem za rodzinami, az was szal ogarnie znam to....a szczegolnie w niedzielne popoludnia tak jesienia......................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: podszyles sie pod moj pseudo IP: *.ppp.tiscali.fr 27.11.03, 13:17 Koko daj sobie spokoj z koko, koko c'est bien moi.Moja cora zdaje podobny egzamin wlasnie dzisiaj w Brukseli.Zyc jej szczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: podszyles sie pod moj pseudo IP: *.cec.eu.int 27.11.03, 14:01 Życzę jej szczęścia. I pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmeczony Re: mam unijna posade IP: 62.29.134.* 27.11.03, 15:15 Nie tylko w Brukseli nie ma czasu wydawac zarobionych przez 16 godzin na dobe pieniedzy. Ja jestem prorektorem jednej z wiodacych polskich prywatnych uczelni i mam tak samo.... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beate Re: mam unijna posade IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.04.04, 13:22 Witam! I jakie wrazenia z tej posady opröcz pieniedzy i braku czasu. TAk apropo Gratulacje ! Chcialabym sie czegos wiecej dowiedziec od Ciebie.W jakim charaterze tam pracujesz i jakim jezykiem obcym wladasz.Zdradz te tajemnice , jak sie tam dostales/as,jezeli nie masz nic przeciwko temu. czekam na twoja odpowiedz na e-mail Beatrice_Ter@gmx.de Pozdrawiam Beate! Odpowiedz Link Zgłoś
rico Jeżeli będą sprawdzać testy w Brukseli, może nie będzi 27.11.03, 13:35 przekrętów jak to u nas byw? Że krewni i znjomi królika posady dostawać będą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nurek PAN ROMAN KLUSKA NA PREZYDENTA !!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.11.03, 14:31 PAN ROMAN KLUSKA NA PREZYDENTA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mangoo@interia.pl szukam osob zdajacych egzaminy unijne IP: *.netcologne.de 27.11.03, 16:11 szukam osob zdajacych egzaminy unijne (zarowno tych, ktore zdawaly, jak i tych, ktore dopiero beda zdawac) - w celu wymiany materialow, doswiadczen itd. mangoo@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beate Re: szukam osob zdajacych egzaminy unijne IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.04.04, 13:13 witam! ja rowniez szukam szczegolow w tym zakresie:Jakie býly egzaminy i wymagania(texty oraz odczucia osobiste).Jezeli zdobyles(as) jakiekolwiek materialy, bylabym wdzieczna za przeslanie ich albo opinie twoja.INteresuje mnie tematyka jezyköw obcych (j.niemiecki. moj E-mail Beatrice_Ter@gmx.de czekam na odpowiedz i przesylam pozdrowienia! Beate Odpowiedz Link Zgłoś