Dodaj do ulubionych

Pisowska doktryna moralna

16.04.09, 21:15
Gdyby okazało się, że Palikot za pośrednictwem podstawionych ludzi wpłacił na
swoją kampanię swoje własne pieniądze, to byłoby to oburzające i godne
potępienia. Ale kiedy Bielan i Kamiński w podobny sposób przyjmowali datki od
szemranego biznesmena, to wszystko było uczciwie i po bożemu.

www.wprost.pl/ar/?O=91798
Obserwuj wątek
    • douglasmclloyd Tam zgnilizna i degrengolada moralna nie ma granic 16.04.09, 21:19
    • pies_na_czarnych Re: Pisowska doktryna moralna 16.04.09, 21:19
      Co to za durne prawo, ktore nie pozwala uzyc wlasnych uczciwie
      zarobionych pieniedzy do swojej kampanii wyborczej. :((
      • witek.bis Re: Pisowska doktryna moralna 16.04.09, 21:23
        Bo uczciwe, a nawet godne szacunku jest wyrzucanie tylko naszych
        pieniędzy. Nie wiem, dlaczego, ale tak się jakoś utarło.
      • etta2 Re: Pisowska doktryna moralna 16.04.09, 21:26
        Psica, przecież nie jesteś głupia psica...
        Takie prawo tworzą ci, którzy sami nie mają i nie pozwolą tym, co
        mają. A poza tym tworzenie bagienka z mętną wodą, to specjalność
        tych, którym w mętnej lepiej się łowi.
      • iza.bella.iza Re: Pisowska doktryna moralna 16.04.09, 21:27
        To jest więcej niż durne - to jest chore. Ma taki Palikot legalną kasę, którą
        chce wydać na swoją kampanię, to niech wydaje. Chce podarować cały swój majątek
        partii, do której należy, to niech podaruje. Jego kasa - jego wola jak ją wydać.
        Gdyby chciał dać np. jakiś dom dziecka czy klasztor, to prawo mu tego nie zabrania!
    • trzymilionowy.post Re: Pisowska doktryna moralna 16.04.09, 21:21
      Pamiętam dobrze ten artykuł gdy był nowością i po prostu go olałem.
      Nie chce mi się wierzyć, że w przypadku prawdziwości zawartych w nim
      informacji nie został do tej pory wykorzystany do uwalenia w nim wymienionych.
    • barnacle.bill.the.sailor Re: Pisowska doktryna moralna 16.04.09, 21:22
      witek.bis napisał:

> Gdyby okazało się, że Palikot za pośrednictwem podstawionych ludzi wpłacił na
      swoją kampanię swoje własne pieniądze, to byłoby to oburzające i godne
      potępienia. Ale kiedy Bielan i Kamiński w podobny sposób przyjmowali datki od
      szemranego biznesmena, to wszystko było uczciwie i po bożemu.

Gdybyś zamiast "kiedy" napisał "gdyby okazało się, że", to byłoby OK, a tak to
      jesteś zwykłym oszczercą...

>
      > www.wprost.pl/ar/?O=91798
      • witek.bis Re: Pisowska doktryna moralna 16.04.09, 21:26
        A przypomnij mi, kiedy Bielan i Kamiński wytoczyli proces tygodnikowi Wprost,
        który informował o tym w trybie orzekającym, a nie warunkowym?
        • barnacle.bill.the.sailor A przypomnij mi jakiś prawomocny wyrok sądowy 16.04.09, 21:27
          potwierdzający zarzuty "Wprost"...
          • witek.bis Re: A przypomnij mi jakiś prawomocny wyrok sądowy 16.04.09, 21:29
            Nie przypomnę, bo nic nie wiem na ten temat. Tym bardziej dziwię się Bielanowi i
            Kamińskiemu, że tak dali się opluskwić i nie zawlekli oszczerców do sądu.
            • barnacle.bill.the.sailor Ja też się dziwię (może im się nie chciało ?...) 16.04.09, 21:33
              ale to nie zmienia faktu, że popełniłeś oszczerstwo...
              • witek.bis Re: Ja też się dziwię (może im się nie chciało ?. 16.04.09, 21:35
                :))))
                Wprost nie popełnił, ale ja, cytując za Wprost, popełniłem...
                • barnacle.bill.the.sailor Wprost też popełnił - nie manipuluj, wituś... 16.04.09, 21:37

• ayran Re: Ja też się dziwię (może im się nie chciało ?. 16.04.09, 21:36
                barnacle.bill.the.sailor napisał:

> ale to nie zmienia faktu, że popełniłeś oszczerstwo...

Oszczerstwo, mówiąc w skrócie, polega na rozpowszechnianiu nieprawdy. Jeśli to,
                co napisało "wprost" jest nieprawdą, to ewentualnie możemy rozważać, czy mamy do
                czynienia z oszczerstwem.
                • barnacle.bill.the.sailor Dobrze mówi, dać mu wódki ! ;) 16.04.09, 21:40
                  A ktoś powtarzający oszczerstwa za "Wprost" (odkąd to ten PiSdacki tygodnik stał
                  się wyrocznią dla wykształciuchów ?... ;))) ) też jest oszczercą...
                  • ayran Re: Dobrze mówi, dać mu wódki ! ;) 16.04.09, 21:42

> A ktoś powtarzający oszczerstwa za "Wprost" (odkąd to ten PiSdacki tygodnik sta
                    > ł
                    > się wyrocznią dla wykształciuchów ?... ;))) ) też jest oszczercą...

Kogo nazywasz wykształciuchem i dlaczego? Skąd wiesz, że "wprost" napisało
                    nieprawdę? Musi przecież czasem napisać prawdę, choćby relacjonując zdarzenia z
                    minionego tygodnia.
                    • barnacle.bill.the.sailor Re: Dobrze mówi, dać mu wódki ! ;) 16.04.09, 21:48
                      ayran napisał:

> Kogo nazywasz wykształciuchem i dlaczego?

Chodzi ci o definicję, czy konkretne osoby ?...

> Skąd wiesz, że "wprost" napisało nieprawdę?

Nie dowiodło, że napisało prawdę...
                      • witek.bis Re: Dobrze mówi, dać mu wódki ! ;) 16.04.09, 21:50
                        A gdzie i przed kim miało dowieść, skoro "pokrzywdzeni" nabrali wody w usta i
                        nie zaciągnęli tygodnika do sądu?
                      • ayran Re: Dobrze mówi, dać mu wódki ! ;) 16.04.09, 21:50

> ayran napisał:
                        >
                        > > Kogo nazywasz wykształciuchem i dlaczego?
                        >
                        > Chodzi ci o definicję, czy konkretne osoby ?...

Jak najbardziej o konkretne osoby + dlaczego

>
                        > > Skąd wiesz, że "wprost" napisało nieprawdę?
                        >
                        > Nie dowiodło, że napisało prawdę...

Ciekawe. A jak miało dowieść? I dlaczego, skoro Bielan z Kamińskim nie zaprzeczali?
                        • barnacle.bill.the.sailor Re: Dobrze mówi, dać mu wódki ! ;) 16.04.09, 21:58
                          ayran napisał:

> Jak najbardziej o konkretne osoby + dlaczego

To założyciele tego i innych wątków na ten sam temat, znani z antypisowskich
                          przekonań, a jak wiadomo, wrogami PiSu są wykształciuchy...

;-P

> Ciekawe. A jak miało dowieść?

Przedstawiając wiarygodne dowody...

> I dlaczego, skoro Bielan z Kamińskim nie zaprzeczali?

Możesz przytoczyć ich wypowiedzi niezaprzeczające zarzutom "Wprost" ???... ;)
                          • witek.bis Re: Dobrze mówi, dać mu wódki ! ;) 16.04.09, 22:00
                            > Możesz przytoczyć ich wypowiedzi niezaprzeczające zarzutom "Wprost" ???.

Ja mogę. Do tej kategorii należą dokładnie wszystkie wypowiedzi Bielana i
                            Kamińskiego ;-)
                            • barnacle.bill.the.sailor No to przytocz... 16.04.09, 22:05

• witek.bis Re: No to przytocz... 16.04.09, 22:10
                                Sużę uprzejnie:

Przeciwnie. W tym roku PiS poszło w górę, jeśli chodzi o średnią z wszystkich
                                badań, o cztery punkty procentowe z 22,4 na 26,3 - to najlepszy wynik od wyborów
                                w 2007 roku!

Całość tutaj:
                                www.dziennik.pl/opinie/article343550/Adam_Bielan_Media_juz_lubia_PiS.html
                                • ayran Re: No to przytocz... 16.04.09, 22:13
                                  Akurat ta wypowiedź jest z innej kategorii, mianowicie dowodzi niezbicie, że
                                  Bielan to idiota.
                                  • witek.bis Re: No to przytocz... 16.04.09, 22:14
                                    :)
                                    Owszem - ale nikt nie mówi tego Wprost.
                                • barnacle.bill.the.sailor Fajne ale co to ma wspólnego z zarzutami 16.04.09, 22:18
                                  "Wprost" ?...

;-0
                                  • witek.bis Re: Fajne ale co to ma wspólnego z zarzutami 16.04.09, 22:21
                                    :))))
                                    Nic nie ma wspólnego. I dlatego jest znakomitym przykładem wypowiedzi
                                    niezaprzeczającej zarzutom Wprost.
                                  • ayran Re: Fajne ale co to ma wspólnego z zarzutami 16.04.09, 22:22
                                    A to już twoje zawężenie, które wprowadziłeś poniewczasie, najwyraźniej zaraz po
                                    tym, kiedy do ciebie dotarło, że palnąłeś głupotę. No - chyba, że nie dotarło -
                                    w takim razie najmocniej przepraszam za pochopną ocenę.
                                    • barnacle.bill.the.sailor Napisałem już izie, że sztubackie gierki słowne 16.04.09, 22:29
                                      mnie nie interesują... Kady średnio rozgarniety domyśliłby się o jakie
                                      wypowiedzi niezaprzeczające mi chodzi ale widocznie ty z witusiem nawet do
                                      takich się nie zaliczacie. Bawcie się sami, ja idę spać...

To dobranoc...
                          • ayran Re: Dobrze mówi, dać mu wódki ! ;) 16.04.09, 22:01

> > I dlaczego, skoro Bielan z Kamińskim nie zaprzeczali?
                            >
                            > Możesz przytoczyć ich wypowiedzi niezaprzeczające zarzutom "Wprost" ???.
                            > .. ;)

Z łatwością. Praktycznie każda wypowiedź Bielana lub Kamińskiego nie zawiera
                            jakiegokolwiek zaprzeczenia zarzutom "wprost".
                            • barnacle.bill.the.sailor To poproszę o jedną przykładową 16.04.09, 22:04
                              odnoszącą się do tych zarzutów...
                              • ayran Re: To poproszę o jedną przykładową 16.04.09, 22:10

> odnoszącą się do tych zarzutów...
                                >

A czego zażyczysz sobie w kolejnym podejściu? Zobacz co napisałeś dwa posty
                                wyżej, jeżeli już nie pamiętasz.
                                • barnacle.bill.the.sailor Czekam... 16.04.09, 22:17
                                  Napisałeś, że z łatwością taką znajdziesz...
                              • iza.bella.iza Asinus asinorum in secula seculorum:) 16.04.09, 22:10
                                Przecież cały czas domagałeś wypowiedzi, które nie potwierdzają? Kot już
                                dziesięć razy obrócony, a ty dalej brniesz. :))))))))
                                • barnacle.bill.the.sailor Izuś, sztubackie gierki słowne zostawiam 16.04.09, 22:24
                                  sztubakom. Skoro chcesz się do nich zaliczać, to proszę bardzo...
                                  Dla każdego co-nieco rozgarniętego jest jasne, że skoro dyskutujemy o zarzutach
                                  "Wprost" wobec Bielana i Kamińskiego, to chodzi mi o ich wypowiedzi odnoszące
                                  się do tych zarzutów...
                                  • ayran Re: Izuś, sztubackie gierki słowne zostawiam 16.04.09, 22:26

> sztubakom. Skoro chcesz się do nich zaliczać, to proszę bardzo...
                                    > Dla każdego co-nieco rozgarniętego jest jasne, że skoro dyskutujemy o zarzutach
                                    > "Wprost" wobec Bielana i Kamińskiego, to chodzi mi o ich wypowiedzi odnoszące
                                    > się do tych zarzutów...

No jasne, że to oczywiste. Skoro domagasz się przykładów wypowiedzi
                                    nieodnoszących się do zarzutów, to wiadomo, że chodzi co o wypowiedzi odnoszące
                                    się do tychże zarzutów.
                                  • iza.bella.iza Re: Izuś, sztubackie gierki słowne zostawiam 16.04.09, 23:06

> sztubakom. Skoro chcesz się do nich zaliczać, to proszę bardzo...
                                    > Dla każdego co-nieco rozgarniętego jest jasne, że skoro dyskutujemy o zarzutach
                                    > "Wprost" wobec Bielana i Kamińskiego, to chodzi mi o ich wypowiedzi odnoszące
                                    > się do tych zarzutów...
                                    >

Benek - kłopot polega na tym, że nikt, nawet najbardziej rozgarnięty, nie
                                    siedzi w twojej głowie, a napisałeś, co napisałeś. Przyznaj, że masz dziś zły
                                    dzień i daj sobie i innym spokój.
                                    • spokojny.zenek Re: Izuś, sztubackie gierki słowne zostawiam 16.04.09, 23:19
                                      W złośliwym rżnięciu głupa niewielu mu dorównuje.
                                      • barnacle.bill.the.sailor Nie przesadzaj... 17.04.09, 09:37
                                        Ajranowi i (zwłaszcza) witusiowi do pięt w tej dziedzinie nie dorastam...

;-P
                  • witek.bis Re: Dobrze mówi, dać mu wódki ! ;) 16.04.09, 21:46
                    Skoro osoby zainteresowane nie wniosły sprawy o oszczerstwo, to naprawdę nie
                    rozumiem, na jakiej podstawie twierdzisz, że Wprost dopuścił się oszczerstwa.
                    • barnacle.bill.the.sailor Bo to nie ma znaczenia dla samego faktu 16.04.09, 21:51
                      zaistnienia oszczerstwa - to, że osoba pomówiona nie wniosła o ściganie
                      pomówienia (z oskarżenia prywatnego) nie oznacza, że pomówienia nie było...
                      • witek.bis Re: Bo to nie ma znaczenia dla samego faktu 16.04.09, 21:55
                        No, wreszcie rozumiem. Jeśli sprawa nie trafia do sądu, to wtedy ty orzekasz,
                        czy pomówienie było, czy nie.
                        • iza.bella.iza Re: Bo to nie ma znaczenia dla samego faktu 16.04.09, 21:58
                          witek.bis napisał:

> Jeśli sprawa nie trafia do sądu, to wtedy ty orzekasz,
                          > czy pomówienie było, czy nie.

I ja tą wersję, w trosce o Twój cenny czas, popieram ;)
                          Niech się Benek cieszy, że wyszło na jego:)
                        • barnacle.bill.the.sailor Niestety, dalej nie rozumiesz... :( 16.04.09, 22:02
                          Jeśli ktoś nazwie cię idiotą ale ty z jakiegoś powodu nie pozwiesz go, to
                          znaczy, że cię nie obraził ?... A może pozywasz każdego, kto nazwie cię
                          idiotą ?...
                          • witek.bis Re: Niestety, dalej nie rozumiesz... :( 16.04.09, 22:06
                            O ile mi wiadomo, to Wprost nie nazwał Bielanów idiotami. Nie poczęstował też
                            żadną inną obelgą. Przytoczył tylko relację współpracownika szemranego
                            biznesmena. I rzeczywiście "dalej nie rozumiem", na jakiej podstawie twierdzisz,
                            że ta relacja miała charakter oszczerczy.
                            • barnacle.bill.the.sailor No dobra... 16.04.09, 22:15
                              "Wprost", powołując się na relację współpracownika szemranego biznesmena pisze,
                              że oszukałeś go na sporą kwotę i zniknąłeś. Czy jeśli nie pozwiesz redakcji
                              oznacza to, że napisali prawdę ?...
                              • witek.bis Re: No dobra... 16.04.09, 22:17
                                Jeśli nie pozwę, to czytelnicy będą mogli uznać, że Wprost napisał prawdę. I
                                dlatego pozwę i to nawet z dziką przyjemnością :-)
                          • iza.bella.iza Re: Niestety, dalej nie rozumiesz... :( 16.04.09, 22:08

> Jeśli ktoś nazwie cię idiotą ale ty z jakiegoś powodu nie pozwiesz go, to
                            > znaczy, że cię nie obraził ?... A może pozywasz każdego, kto nazwie cię
                            > idiotą ?...
                            >

Widzisz Benek - to jest tak, że jeśli ktoś ma poczucie własnej wartości, to nie
                            obraża się, gdy jakiś frustrat wyzwie go od takich czy owakich. Jednak, jeżeli
                            np. pracownicy jakieś firmy zostaną obsmarowani jako w prasie jako oszuści, to
                            obowiązkiem firmy jest bronić swego dobrego imienia przed sądem, bo od tego
                            zależy reputacja, a co za tym idzie obroty przedsiębiorstwa. Twoje porównanie
                            jest zatem do bani.
                    • iza.bella.iza Re: Dobrze mówi, dać mu wódki ! ;) 16.04.09, 21:53
                      Wydurnił się Benek i tyle. Teraz będzie w nieskończoność odwracać kota ogonem,
                      byleby się tylko do tego nie przyznać. A umiejętność przyznania się do błędu
                      świadczy przecież o dojrzałości i poczuciu własnej wartości człowieka:)
              • witek.bis Re: Ja też się dziwię (może im się nie chciało ?. 16.04.09, 21:41
                Nie chciało im się?! Czyżbyś sugerował, że honor i dobre imię Bielana i
                Kamińskiego to pojęcia tak abstrakcyjne, że nawet oni sami nie zawracają sobie
                nimi du...py?
          • masuma czas nagłośnić ten przekręt 16.04.09, 21:30
            wtedy się zobaczy. Jak z Palikotem
          • ayran Re: A przypomnij mi jakiś prawomocny wyrok sądowy 16.04.09, 21:31

> potwierdzający zarzuty "Wprost"...

Ciekawa koncepcja. Jak jakieś pismo napisze coś niekorzystnego o jakimś
            polityku, to powinien się zebrać sąd i prawomocnie zawyrokować, czy to prawda?
            • barnacle.bill.the.sailor Jeżeli to "coś niekorzystnego" ma 16.04.09, 21:35
              znamiona przestępstwa (jak w tym przypadku), to oczywiście !...
              • ayran Re: Jeżeli to "coś niekorzystnego" ma 16.04.09, 21:37

> znamiona przestępstwa (jak w tym przypadku), to oczywiście !...

Przestępstwa czy wykroczenia też? Czy kryterium ścigania z urzędu odgrywa jakąś
                rolę?
              • spokojny.zenek Re: Jeżeli to "coś niekorzystnego" ma 16.04.09, 22:01

> znamiona przestępstwa (jak w tym przypadku), to oczywiście

Co "oczywiście"?
                O zadadzie skargowości też nic nie słyszałeś???

• barnacle.bill.the.sailor Nie słyszałem o żadnej "zadadzie"... 16.04.09, 22:07
                  Co to takiego ?...
                  • spokojny.zenek Re: Nie słyszałem o żadnej "zadadzie"... 16.04.09, 22:15
                    Dowcipniś się znalazł...
                    • barnacle.bill.the.sailor Nie - na serio nie słyszałem... 16.04.09, 22:25
                      Wiem co to jest ADADA ale z "zadadą" stykam się pierwszy raz...
                      • spokojny.zenek O jaki dowcip ... 16.04.09, 22:35
                        O jaki dowcip ...
                        • barnacle.bill.the.sailor Zenuś, przecież doskonale wiesz, że 17.04.09, 09:40
                          w przeciwieństwie do ciebie nie jestem zawodowym prawnikiem i nie znam tak
                          dobrze jak ty prawniczej terminologii... A ty zamiast wyjaśnić znaczenie tego
                          tajemniczego dla mnie terminu oskarżasz mnie o jakieś żarty... ?
    • iza.bella.iza A co się dziwisz? 16.04.09, 21:31
      U pisdziochów moralność zawsze była dla innych i inna dla swoich. Na szczęście
      wytykając innym grzechy, zawsze strzelają sobie w stopy. A i przed sądem
      często-gęsto odszczekać muszą:)
      • witek.bis Re: A co się dziwisz? 16.04.09, 21:33
        Masz rację - to po prostu kolejny odcinek serialu "Złapał Kozak Tatarzyna".
        • iza.bella.iza Re: A co się dziwisz? 16.04.09, 21:40
          Mnie w tej sprawie dziwią bardziej wyskoki red. Janeckiego. Raz na jakiś czas ma
          odwagę strzelić w PiS, a potem znowu im dupsko liże. Wydaje mi się, że chłopisko
          cierpi na jakieś zaburzenia afektywne.
          • witek.bis Re: A co się dziwisz? 16.04.09, 21:53
            Tekst o spindochtorach pochodzi z 2006 roku. To było chyba jeszcze przed
            raportem Macierewicza ;-)
            • iza.bella.iza Re: A co się dziwisz? 16.04.09, 21:56
              Ostatnio też coś wypalił, ale mam w tej chili pomroczność jasną, a poza tym
              spadłam z mebla i nie mogę sobie przypomnieć co to było :D
              • ave.duce Re: A co się dziwisz? 21.04.09, 10:13
                iza.bella.iza napisała:

> Ostatnio też coś wypalił, ale mam w tej chili pomroczność jasną, a poza tym
                > spadłam z mebla i nie mogę sobie przypomnieć co to było :D

Tylko nie mów, że na FK bywasz "wypiwszy jedno piwo"?! Łomatko! ;)

:P
    • lucyperek2 Siła Patriotyczna ma licencję na podłość n/t 16.04.09, 21:36
    • piglowacki A mi się podoba, że te miernoty mOralne ... 16.04.09, 22:02

... wszelkiej maści za łby się biorą i tą przewalankowo kampanijną tajemnicę
      poliszynela „ciemnemu ludowi” unaoczniają.

Każda taka napie...nka to next kropelka w tej czarze goryczy, która prędzej
      czy później …

• trzymilionowy.post Re: Pisowska doktryna moralna 21.04.09, 09:41
      www.rmf.fm/fakty/?id=154647
      Konrad Piasecki: Ale uważa pan, że naprawdę finansowanie przez siebie samego
      kampanii wyborczej za pośrednictwem innych osób jest aż tak grzeszne?

Zbigniew Wassermann: Panie redaktorze, to jest cynizm polityczny i korupcja
      polityczna. To są wybory dla bogaczy, to jest kpina z tego, że ludzie oczekują
      zmiany sytuacji, programu wyborczego. Ktoś ma pieniądze, idzie do biedaków i
      mówi: „macie i jeszcze wam obiecam funkcję”. Jeżeli to jest prawda, to jest to
      najgorszy rodzaj cynizmu politycznego.

Konrad Piasecki: Czyli ktoś, kto mówi: „nie wiem kim były te osoby, i czy jest
      prawdopodobne, że takimi osobami mogły dysponować, natomiast wiem, że nie ma
      pełnego obowiązku sprawdzania źródła pochodzenia tych pieniędzy” głęboko się myli?

Zbigniew Wassermann: A wie czy nie wie, oglądał wczoraj program „Teraz my”?

Konrad Piasecki: Ale mówiąc takie słowa ktoś się myli?

Zbigniew Wassermann: Panie redaktorze, jest luka prawna, dlatego można za wódkę
      i kiełbasę kupować głosy, bogacze mogą za pieniądze. To jest skandal.

Konrad Piasecki: A wie pan, kto to mówił? Te skandaliczne słowa? To mówił
      Jarosław Kaczyński, jak była afera Bielana i Kamińskiego i finansowania ich
      kampanii wyborczej. Dokładnie ten sam mechanizm, tylko, że oni brali pieniądze
      od biznesmena, a nie od prywatnych osób i to nie były ich własne pieniądze.

Zbigniew Wassermann: Oni nie brali, tylko ktoś chciał wspomóc ich kampanie. Pan
      nie widzi różnicy?

Konrad Piasecki: Uważam, że to jest jeszcze gorsze. To już wolę, żeby polityk
      dawał własne pieniądze na kampanię wyborczą, niż brał je od biznesmenów, bo to
      rodzi podejrzane związki.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Pisowska doktryna moralna 21.04.09, 10:07
        Bogacz kupił za pieniądze głosy Bielana i Kamińskiego w PE! To jest
        skandal, cynizm polityczny i korupcja polityczna!!!
        • trzymilionowy.post Re: Pisowska doktryna moralna 21.04.09, 10:17
          Wanna bezczelnie jednak przekonuje, że niekoniecznie bo zależy
          kogo sprawa dotyczy :-)
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Pisowska doktryna moralna 21.04.09, 10:26
            Na pewnio obiektywnie patrzy na sprawę. Ufam mu.
            • trzymilionowy.post Re: Pisowska doktryna moralna 21.04.09, 10:32
              Jemy nawet dobrze z oczu patrzy. Poza tym nigdy nie kłamał, nigdy nie
              manipulował świadkami komisji śledczych, nigdy nie nakręcał fałszywej
              afery przeciwko Widackiemu. Samo dobro.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Pisowska doktryna moralna 21.04.09, 10:45
                No i kiedy rodzina Olewnika zwróciła się co niego z prośbą o
                pchnięcie sprawy to ruszył ją z kopyta, nie to co Kalisz.
                • trzymilionowy.post Re: Pisowska doktryna moralna 21.04.09, 10:48
                  I z jaką zajadłością i bezkompromisowością ścigał mafię paliwową.
                  Żadnych akt nie schował ani nie zamiótł chociaż pod wycieraczką
                  zdażąło się mu coś tak wykryć.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Pisowska doktryna moralna 21.04.09, 11:24
                    Właśnie na tym polega bezprzyklądna uczciwość polityków PiS. I
                    pamiętajmy że nie chodzi im w żadnym przeypadku o socjotechnikę czy
                    PR.
                    • trzymilionowy.post Re: Pisowska doktryna moralna 21.04.09, 12:06
                      Wogóle czyści jak zła co w stanie są wytłumaczyć wszelakiego rodzaju
                      antykaczystkowskie media.
    • prawieemeryt Jak sam widzisz jest to 21.04.09, 10:08
      PiS_do_ktryna
    • wojtekviki Re: Pisowska doktryna moralna 21.04.09, 13:24
      Każde Państwo uchwala Prawo ustanawiane przez ludzi wybranych w
      wyborach do Parlamentu,każdy Kraj ma takich na jakich zasłużył,w
      Polsce do władzy,sorry-chcących być politykami,zostają w
      przeważającej większości ludzie,kórzy nie sa majętni.Dopiero
      bedąc "wybrańcem" Narodu przez cztery lata a co poniektórzy i przez
      20 lat"posłowania"dorabiaja sie jakichś wiekszych pieniędzy,z
      naszych podatków,z naszej krwawicy.A Prawo zabrania finansowania
      kampani wyborczej tylko i wyłącznie z własnych pieniędzy,tylko do
      określonej sumy mozna wydac z swoich na kampanie,a pozostałe sa z
      wpłat dobrych ludzi,którzy wietrza w takich wpłatach okreslonych
      korzyści w przyszłości(jakas ustawa,ktora może przynieść miliony PLN)
      Dlatego jeżeli poseł Palikot popełnił przestępstwo(twarde dowody)
      powinien zrzec sie imunitetu i stanąć przed sądem,a jeżeli to tylko
      pomówienia,partia PiS powinna bic sie mocno w piersi i mówić"mea
      culpa,mea culpa,mea maxima culpa",i wzywac Boga o przebaczenie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka