Dodaj do ulubionych

Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO.

18.04.09, 10:39
Właśnie niezauważalnie (dla wszelkiej maści forumowych sympatyków PO )
osiągnęliśmy przesilenie jeśli chodzi o rządy PO i koalicjanta PSL - czas gdy
u steru rządu jest PO jest już o miesiąc dłuższy aniżeli czas rządów PiS'u i
nieistniejących na naszej scenie politycznej przystawek.

Na niniejszym forum można jednak odnieść wrażenie, że to aktualnie rządzi
PiS, a generalnie J.Kaczyński;-)) - nawet od czasu do czasu przy okazji bądź
to sytuacji w TVP czy kwestii obyczajowych wspomina się o jego byłych
koalicjantach, ale to sytuacja incydentalna
.Sytuacja pisz wymaluj jak w
tym kawale, który się pojawił po wygranych przez PO wyborach w 2007, że media
po 2 latach walenia w partie rządzące, teraz przez następne dwa skupią się na
krytykowaniu opozycji.

Zapatystów, wszelkiej maści hunwejbinów, ale nawet bardziej zrównoważonych
"intelektualistów", liberałów zwolenników komandy Donalda Tuska, G.Schetyny et
consortes łączy jedna idea - unicestwić, zniszczyć formację opozycyjną
Kaczyńskiego, która według ich mniemania jest bezwzględnym wrogiem demokracji
i jej pomysły, idee w sferze szeroko rozumianej państwowości spychają RP w
stronę zaścianka Europy.Dopiero gdy PiS zniknie z naszej sceny politycznej RP
będzie się jawić jako kraj z demokracją "pełną gębą " ;-))

Do powyższych konstatacji można dojść, czytając wątki, które krytycznie
odnoszą się do posunięć, przedsięwzięć czy też skandali korupcyjnych w
rządzącej formacji politycznej.Otóż w takich wątkach, zarówno wspomniani
hunwejbini, ale także osoby stojące wyżej w strukturze zwolenników PO, na
różny sposób dezawuują autorów krytycznych wypowiedzi wobec partii, która jest
dziś u steru władzy.
Dyskusja merytoryczna jest z reguły niemożliwa, bo adwersarze czepiają się
formy wypowiedzi, a to niepoprawnych końcówek fleksyjnych, a generalnie zależy
im na tym by zdyskredytować tego , który się odważył krytykować jedynie
słuszną formację polityczną i do szczęścia potrzeba im tylko takiej sytuacji,
w której scena polityczna w RP była homogeniczna , oczywiście z logo PO w tle
...

Czy macie podobne odczucia ????
Obserwuj wątek
    • ajron1960 Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 10:45
      Dziwne nie jest jeżeli idzie za tym wykończenie mediów publicznych i
      przejęcie rynku reklam wartego kilka milardów zł rocznie. H...ny pan
      z naszego Premiera.
      • fury11 Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 10:55
        Z sympatykami PiS merytoryczna dyskusja nie jest możliwa, bo na
        forum powtarzają swoje partyjne mantry: PO dołuje, PiS wróci, rząd
        nieudaczników itd.
        Czepianie się końcówek fleksyjnych czy czcionek ma jakiś tam sens.
        Jeśli ktoś rzuca wyzwiskami bez polskich liter, to pisze spoza
        Polski. A jeśli siedzi poza Polską, to zna ją tylko z prasy, mediów
        i internetu. Czyli zna tylko Polskę wirtualną, a nie jej
        rzeczywistość. To i z kim dyskutować? Z ludźmi, którzy piszą o
        nas "polaczki" i rozładowują na forum swoje frustracje? Pozostają
        słowne przepychanki i bluzgi. Ktoś sobie ulży w ten sposób - i
        dobrze, niech ma frajdę.
        • pies_na_czarnych Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 10:58
          > Jeśli ktoś rzuca wyzwiskami bez polskich liter, to pisze spoza
          > Polski

Jezeli.
          A moze ten ktos kupil komputer zagranica. :o
    • witek.bis Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 10:51
      Nie, nie mam podobnych odczuć. I podkreślam wyraźnie, że mówię wyłącznie we
      własnym imieniu, a nie jakichś tam "sympatyków PO". Jeśli chodzi o mnie, to
      czepiam się PiS-u i Kaczyńskich nie dlatego, że tak kocham PO, tylko dlatego, że
      Kaczorów i ich pomagierów uważam za straszliwych szkodników i hipokrytów. I po
      prostu serdecznie ich nie znoszę.
      A co do zadziwiających postaw sympatyków różnych partii, to ja nie rozumiem
      postawy niektórych sympatyków PiS-u, którzy mając gęby pełne różnych prawych i
      sprawiedliwych frazesów, uwijają się po forum pod dziesięcioma różnymi nickami.
      Pomożesz mi ich zrozumieć, Kamilku?
    • zoro_wieczorowo_poro [...] 18.04.09, 10:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zapijaczony-ryj (-) 19.04.09, 11:52
        nie przejmuj się mnie wyrzucają tak, ze nawet ślad nie pozostaje
    • alfa.alfa Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 10:56
      Problem rozciągnęłabym szerzej w tym także na media
      • camille_pissarro Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 10:59
        O mediach wspomniałem, przytaczając dowcip sprzed blisko dwóch lat .
      • witek.bis Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 10:59
        No, to spróbuj rozciągnąć. Może przynajmniej rozciągać potrafisz.
        • zoro_wieczorowo_poro Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 11:01
          ..jeszcze ciut szerzej :D
      • ayran Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 11:03
        alfa.alfa napisała:

> Problem rozciągnęłabym szerzej w tym także na media
        >
        A więc jako alfa.alfa bez numerków czujesz się kobietą?
        • witek.bis Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 11:06
          Żywot kobiety bez numerków naprawdę nie jest godny pozazdroszczenia.
    • dottore.anatra Wszystkie maści ... 18.04.09, 11:01
      camille_pissarro napisał:

> Właśnie niezauważalnie(dla wszelkiej maści forumowych sympatyków PO )

Wszystkie maści przeciwników PO : pinczery, pudle, ratlerki,
      mopsy i zwykłe kundle szczekają na tym forum
      Camille_pizzaro od dawna wyje.
      • porannakawa20 Re: Wszystkie maści ... 19.04.09, 03:42
        dottore.anatra napisał:

> camille_pissarro napisał:
        >
        > > Właśnie niezauważalnie(dla wszelkiej maści forumowych sympatyków PO )>
        > Wszystkie maści przeciwników PO : pinczery, pudle, ratlerki,
        > mopsy i zwykłe kundle szczekają na tym forum
        > Camille_pizzaro od dawna wyje.

A co ma zrobić?
        PiS dołuje "sinusoidalnie" po równi pochyłej w jeszcze głębsze szambo
        (określenie PiS przez Rydzyka) szczury uciekają, szczura tropią, w rozpaczy som
        i w desperacji.
        Ten gdyby a spocony co to miał zastąpić Marszałka - zwlniony bo pewnie jako
        służący mało się zbyt starał, te wszystkie dyzie pisiowe opowiadają jakby teraz
        dobrze rządzili, tak naprawdę a nie dla jaj jak to robili poprzednio - a
        ludziska się śmieją w głos.
        Ich wytwór- Premier na cztery lata z kochanką się kompromitująco dla PiS uwija w
        mediach, Bal Wszechczasów splajtował, Cesarz Japonii aby się tylko nie spotkać w
        chorobę się skrywał.
        No i z czym do ludzi pisiórki? Z Doktorem Mongolskim?
    • ayran ależ skąd... 18.04.09, 11:01
      ... Pisiorro to "elektor" PO, a nawet Julii Pitery

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=55038112&a=55045032
      • witek.bis Re: ależ skąd... 18.04.09, 11:05
        No, patrzcie państwo, jak to się można pomylić. On jest "elektorem PO", a ja
        byłem przekonany, że robi za "e-lektora PiS-u".
        • ayran Re: ależ skąd... 18.04.09, 11:12
          A widzisz, tymczasem "wystarczy tylko umieć spojrzeć".
      • dottore.anatra Re: ależ skąd... 18.04.09, 11:15
        ayran napisał:

> ... Pisiorro to "elektor" PO, a nawet Julii Pitery

Nie wiedzialem że Julia Pitera kandyduje do tronu
        papieskiego cesarza niemieckiego, albo prezydenta USA.

Wszystkie trzy godnosci naraZ?
    • jack20 Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 11:03
      Zadziwiajace byloby gdyby banda ryzego i jego forumowych psow by
      tego nie robily.
      Ta mafia przekretasow i nierobow dba tylko o utrztymanie sondazy.
      Zauwazyli bowiem ze krytyka i atak na kaczorow zupelnie wystarcza w
      tym glupkowatym spoleczenstwie by osiagac 50% poparcia.
      symulacja jakiechkolwiek przemian jest wystarcajaca na poparcie
      glupkow nienawidzacych kaczorow.
    • boblebowsky Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 11:04
      A mnie dziwi postawa entuzjastów Pisu, którzy tym się różnią od sympatyków PO,
      że mają wiernopoddańczy stosunek do wodza i w żadnym, ale to żadnym przypadku
      nie są go w stanie krytykować. I na nic tu twoje żale, zaklinanie rzeczywistości
      i odwracanie kota ogonem, bo każdy kto swojego rozumu używa musi do dostrzec.
      Ja problemu nie mam żeby skrytykować czy tego czy innego polityka PO, a ty albo
      gołdy, palniki czy inne alfy.....? Pokaż choć jeden taki post.
      • camille_pissarro Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 11:09
        Mnie akurat PiS mało co obchodzi, w ostatnich wyborach głosował na Andrzeja
        Czumę i swego wyboru się nie wstydzę.Natomiast razi mnie co ująłem w niniejszym
        poście, brak jakichkolwiek argumentów zwolenników PO w wątkach, które Platformę
        Obywatelska raczej nie rozpieszczają ;-))
        • boblebowsky Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 11:13
          A ja nie mam z tym żadnego problemu. Tak tylko z dziś:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=94201406&a=94203235
        • ayran Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 11:14

> Mnie akurat PiS mało co obchodzi, w ostatnich wyborach głosował na Andrzeja
          > Czumę

Faktycznie - jeśli PiS głosował na Andrzeja Czumę, to nie warto sobie taka
          partią zawracać głowy, a tym bardziej pisiorra.

• witek.bis Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 11:18
            :)
            Ayranie, lejesz wodę na pissiorrski młyn. Za chwilę Kamilek zarzuci Ci, że to
            nie ad hoc i w ogóle jakieś ponowoczesne didaskalia.
          • witek.bis Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 11:23
            A teraz wyjaśniam - pisząc "głosował", Kamilek zdystansował się wobec samego
            siebie, bo akurat górę w nim wzięła tożsamość toulouse_lautreca, alfreda_sisleya
            albo innego sancho_pansy.
            • ayran Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 11:24
              witek.bis napisał:

> A teraz wyjaśniam - pisząc "głosował", Kamilek zdystansował się wobec samego
              > siebie, bo akurat górę w nim wzięła tożsamość toulouse_lautreca, alfreda_sisley
              > a
              > albo innego sancho_pansy.

Być może nawet julio_piterro
              • dottore.anatra Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 11:33

> Być może nawet julio_piterro

chyba raczej KKaacczzyyńńsskkiieeggoo
        • dottore.anatra Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 18.04.09, 11:18

> Mnie akurat PiS mało co obchodzi, w ostatnich wyborach głosował na Andrzeja
          Czumę i swego wyboru się nie wstydzę.

Czumama to ten co dostał odszkodowanie od Panstwa bo jak
          słuchał za komuny Wolnej Europy to mu ją zagłuszano?
    • humbak Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 19.04.09, 02:18
      Uogólniając i przyjmując wspólną postawę dla wszystkich zwolenników PO nie wyciągniesz żadnych sensownych wniosków. Czemu? Bo taka procedura nigdy się nie sprawdza. Czemu? Bo większość zazwyczaj papla, nie dyskutuje. Czemu? A bo tak już jest, żeby nie obwiniać tego na górze że nas takich byle jakich stworzył:)
      Weź też pod uwagę że tak naprawdę mamy do czynienia z dwoma stronnictwami politycznymi, które będąc u władzy g robiły/robią. Różnica tkwi tylko w deklaracjach i to tymi deklarowanymi programami ludzie się kierują. W porządku, jest tych różnic nieco więcej, ale faktyczne działania sprawiają wrażenie raczej ruchów pozornych i jakoś nie mam ochoty traktować ich jako realnych.
      • camille_pissarro Re: Zadziwiająca postawa forumowych sympatyków PO 19.04.09, 11:04
        Tu zgoda, większość ma gdzieś dyskusję, w której zamiast bluzgów, inwektyw (
        tych na niskim poziomie i tych bardziej wyrafinowanych ;-))fruwają konkretne
        argumenty.Coś jest na rzeczy w przypadku tych wszystkich trolli, pieniaczy na
        FK, ze to są z reguły frustraci - autor poniższego tekstu ma racje tak ich
        określając:

www.dziennik.pl/opinie/article362915/Fora_internetowe_tona_w_powodzi_pyskowek.html
        Zrozumiałym jest, że nie da się tego uniknąć w takim medium jakim jest internet,
        a moderatorzy nie są w stanie reagować na wszystkie nieprawidłowści...
    • tomek_bg B. często odpowiedzią jest: A bo PiS zrobił 19.04.09, 10:28
      to czy tamto.
      • camille_pissarro Gdyby na naszej scenie politycznej nie było PIS'u 19.04.09, 11:11
        to PO by go wymyśliła , aby mieć taki punkt odniesienia ;-))
        • humbak Re: Gdyby na naszej scenie politycznej nie było P 19.04.09, 11:13
          Uważasz że ich spece od pr są aż tak marni?
          • camille_pissarro Re: Gdyby na naszej scenie politycznej nie było P 19.04.09, 11:25
            Nie twierdzę, że spece PO od PR są marni ( chociaż nie są najwyższych lotów ) ,
            chodzi mi o to, że w sytuacji gdyby w RP znów powrócił system "monopartyjny" -
            piszę w cudzysłowie , bo oczywista nie chodzi mi o taką konstrukcję jaka miała
            miejsce w PRL, tylko taką sytuację , że na naszej scenie politycznej PO
            uzyskałaby taką bezwzględną większość w dwóch ośrodkach władzy - a to sytuacja
            ze wszech miar prawdopodobna - to PO musiałaby mieć jakiegoś "wroga", by na
            niego zrzucać wszelkie niepowodzenia ;-), to chyba oczywiste ...
            • goniacy.pielegniarz Zawsze to lepiej szukać wroga... 19.04.09, 11:43
              ...na scenie politycznej niż w społeczeństwie. I może to jest odpowiedź na Twoje
              pytanie, dlaczego ludzie "nabierają się" na retorykę PO.
            • humbak Re: Gdyby na naszej scenie politycznej nie było P 19.04.09, 11:43
              Raczej mało prawdopodobne. Zresztą wydaje mi się że teraz chodzi o wskazanie że alternatywa jest marna. A dominacja PO byłaby o tyle dobra, że jej kompromitacja mogłaby w końcu odnowić scenę polityczną.
              • goniacy.pielegniarz Re: Gdyby na naszej scenie politycznej nie było P 19.04.09, 11:45
                I chyba na to liczy polski Ciapatero.
                Nie wiem tylko czy bierze pod uwagę, że taki scenariusz mógłby mieć miejsce
                głównie jego kosztem.
                • humbak Re: Gdyby na naszej scenie politycznej nie było P 19.04.09, 12:00
                  Tylko czemu głównie jego?
                  • goniacy.pielegniarz Re: Gdyby na naszej scenie politycznej nie było P 19.04.09, 12:07
                    Bo taki jest układ sił, który wynika z kontekstu polskiej sceny politycznej.
                    Gdyby to SLD było dużą opozycją, a PiS marginalną, to PO mogłaby się starać o
                    zdobycie PiSowskiego elektoratu i działać głównie jako kontrast dla SLD.
                    • humbak Re: Gdyby na naszej scenie politycznej nie było P 19.04.09, 12:15
                      No tak, ale w razie sanacji tracą wszyscy obecni gracze. "Po równo".
                      • goniacy.pielegniarz Re: Gdyby na naszej scenie politycznej nie było P 19.04.09, 13:55
                        humbak napisał:

> No tak, ale w razie sanacji tracą wszyscy obecni gracze. "Po równo".

Nie bardzo rozumiem.
                        • humbak Re: Gdyby na naszej scenie politycznej nie było P 19.04.09, 14:00
                          Może to ja źle zrozumiałem twoją wypowiedź o szkodzeniu sobie przede wszystkim. Zrozumiałem że masz na myśli odnowę sceny politycznej.
    • goniacy.pielegniarz Wygląda na to, że... 19.04.09, 11:39
      ...Kaczyński zrobił wiele, żeby ludzie nie mogli o nim zapomnieć i bali się powrotu PiSu do władzy.
      • camille_pissarro Re: Wygląda na to, że... 19.04.09, 11:48
        Na pewno kwestia koalicjantów miała tu niepoślednią rolę.Natomiast oczywistym
        jest tez fakt, że PO cały czas funkcjonuje na jałowym biegu.
        Jej zasadniczy PR odnosi się głównie do formacji politycznej Kaczyńskiego, aż
        dziw bierze , że ponad 50% naszego społeczeństwa daje sobie to wmówić, że
        obecnie i w przyszłości głównym wrogiem dla RP jest PiS ;-)) ,wszak ta formacja
        jest od 500 dni pozbawiona władzy.
        Uważam, że groźniejsza będzie sytuacja, w której PO uzyska bezwzględną większość
        na naszej scenie politycznej - mowa o zdobyciu dwóch ośrodków władzy, wówczas
        ten homogeniczny pod względem partyjnym układ może stać się zagrożeniem dla
        funkcjonowania zdrowej demokracji...
        • goniacy.pielegniarz Re: Wygląda na to, że... 19.04.09, 12:04

> Na pewno kwestia koalicjantów miała tu niepoślednią rolę.

Kaczyński i jego przyboczni w partii sami w sobie też pokazali na tyle dużo, że
          zrzucanie wszystkiego na koalicjantów jest trochę na wyrost. Choć oczywiście ma
          spore znaczenie.

> Natomiast oczywistym
          > jest tez fakt, że PO cały czas funkcjonuje na jałowym biegu.
          > Jej zasadniczy PR odnosi się głównie do formacji politycznej Kaczyńskiego, aż
          > dziw bierze , że ponad 50% naszego społeczeństwa daje sobie to wmówić, że
          > obecnie i w przyszłości głównym wrogiem dla RP jest PiS ;-)) ,wszak ta formacja
          > jest od 500 dni pozbawiona władzy.

Ale wyobrażenie, że PiS mógłby wrócić do władzy jest najwyraźniej skutecznym
          czynnikiem odstraszającym.

> Uważam, że groźniejsza będzie sytuacja, w której PO uzyska bezwzględną większoś
          > ć
          > na naszej scenie politycznej - mowa o zdobyciu dwóch ośrodków władzy, wówczas
          > ten homogeniczny pod względem partyjnym układ może stać się zagrożeniem dla
          > funkcjonowania zdrowej demokracji...

Zagrożeniem rzeczywiście to może być. I będzie jeszcze większym, jak twarz
          Jarosława będzie twarzą opozycji i ludzie będą mieli taki wybór, jaki będą mieli.
          • camille_pissarro Dlatego uważam, że najwyzszy czas i pora 19.04.09, 12:11
            na eksperyment z JOW, PO to kiedyś obiecała, ciekawe jak dziś mają się jej w tej
            materii deklaracje ? ;-)
            • goniacy.pielegniarz Re: Dlatego uważam, że najwyzszy czas i pora 19.04.09, 12:13
              Obaj wiemy, że aby PO mogła przeprowadzić(ewentualnie) JOWy, to musiałaby
              osiągnąć większość, która byłaby już chyba uznawana za zagrożenie dla demokracji:)?
              • camille_pissarro Re: Dlatego uważam, że najwyzszy czas i pora 19.04.09, 12:22
                Mam nieco inne zdanie.PO gdyby chciała podjąć ta kwestię mogłaby się podjąć
                rozmowy z wszystkimi partiami.W końcu sam "kaczor większy" deklarował, że jest
                gotów na częściową ordynację większościową , od tego można by było wyjść.
                • goniacy.pielegniarz Re: Dlatego uważam, że najwyzszy czas i pora 19.04.09, 13:55
                  A co tu prezydent ma do gadania? W takich sprawach liczy się zdanie tego
                  drugiego Kaczyńskiego. A PiS popiera JOWy?
                  • camille_pissarro Re: Dlatego uważam, że najwyzszy czas i pora 19.04.09, 14:16
                    Pisząc o "kaczorze większym" na myśli miałem Jarosława a nie Lecha.Z tego co
                    pamiętam projekt częściowej ordynacji większościowej Kaczyński uznał za wart
                    przedyskutowania.
    • barnacle.bill.the.sailor Dlaczego zadziwiająca ?... 19.04.09, 11:54
      Byłbym zdziwiony gdyby było na odwrót... ;) Podejrzewać kiboli o jakiekolwiek
      zdolności intelektualne to przeca absurd... ;)))
      • camille_pissarro Re: Dlaczego zadziwiająca ?... 19.04.09, 12:07
        Nie opowiadaj, jest parę perełek ;-)), którzy mają z intelektu i manier co nieco
        z L.Maleszki ;-)
    • frank_drebin Co sie dziwisz ? Takie maja rozkazy z centrali 19.04.09, 12:01
      swiadome lub podswiadome. Wiesz jak dla kogos jedyna krynica prawdy jest np. GW
      to ma zaburzenia widzenia swiata ;)
      • camille_pissarro Re: Co sie dziwisz ? Takie maja rozkazy z central 19.04.09, 12:06
        Zgodzić się mogę co do niektórych internautów, jest faktycznie tak jak piszesz w
        kilkunastu przypadkach ( to są z reguły Ci światli, "otwarci" na idee ;-)), ale
        w dobie kryzysu nie sądzę , że większość tych bezkrytycznych fanów PO ma
        wsparcie w Czerskiej ;-), w końcu ta spółka medialna tez się boryka z
        trudnościami i tnie koszty ;-))
        • frank_drebin Czerska to jedna centrala. Sa OS-y zauwaz 19.04.09, 12:09
          np. cos takiego:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=94238298

> Zgodzić się mogę co do niektórych internautów, jest faktycznie tak jak piszesz
          > w
          > kilkunastu przypadkach ( to są z reguły Ci światli, "otwarci" na idee ;-)), ale
          > w dobie kryzysu nie sądzę , że większość tych bezkrytycznych fanów PO ma
          > wsparcie w Czerskiej ;-), w końcu ta spółka medialna tez się boryka z
          > trudnościami i tnie koszty ;-))
    • camille_pissarro Tytuł tylko był prowojujący, bo mnie to nie dziwi, 19.04.09, 13:45
      podobnie jak nie dziwi to prof Zdzisława Krasnodębskiego:
      www.rp.pl/artykul/61991,292618_Rewolucja_Tuska_.html
      Przewodni post czytałem przed lekturą powyższego artykułu, ale jak widać mam
      identyczne oceny co do obecnej sytuacji w RP co i autor artykułu "Rewolucja
      Tuska"...
      • goniacy.pielegniarz Re: Tytuł tylko był prowojujący, bo mnie to nie d 19.04.09, 13:53
        Ten tekst jest równie wnikliwy co komiczny, jeśli weźmiemy pod uwagę jego
        świetlany obraz PiSowskiego państwa.
        • camille_pissarro Re: Tytuł tylko był prowojujący, bo mnie to nie d 19.04.09, 13:57
          To się właśnie określa mianem instrumentalnego argumentu, argumentu, z którym
          nie ma najmniejszego sensu polemizować, bo w zasadzie nie ma jak się do niego
          odnieść.
          • goniacy.pielegniarz Re: Tytuł tylko był prowojujący, bo mnie to nie d 19.04.09, 14:02
            No, wybacz, ale jak czytałem ten artykuł, to te oceny związane z PiSem po prostu
            mnie rozbawiły. Może byłoby i o czym dyskutować, ale te sielankowe wizje
            Krasnodębskiego mają się tak do rzeczywistości, że można się tylko uśmiechnąć.
            • camille_pissarro Re: Tytuł tylko był prowojujący, bo mnie to nie d 19.04.09, 14:08
              Ja skupiłem się raczej na ocenie sytuacji bieżącej i tego co przewiduje w
              najbliższej przyszłości, a zwłaszcza passus dotyczący ewentualnego i
              prawdopodobnego końca pluralizmu.To są te zagrożenia, dobitnie wyeksponowane, na
              które i ja zwróciłem uwagę w moim przewodnim wątku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka