Gość: OzRM IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 16:17 zajrzyj tam koniecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: OzRM Re: Cała prawda o UE w dodatku spec w ND 20 stron! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 17:32 Ha! nie zgalącacie tam bo się boicie prawdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Cała prawda o UE w dodatku spec w ND 20 stron! IP: 195.217.253.* 28.01.02, 18:54 Gość portalu: OzRM napisał(a): > Ha! nie zgalącacie tam bo się boicie prawdy! Ciezko pracujemy i nie mamy czasu isc do kiosku a pozniej czytac 20-stronicowych elaboratow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OzRM Re: Cała prawda o UE w dodatku spec w ND 20 stron! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 22:46 wystarczy wejść na internetowe strony Naszego dziennika po co więc jescze kupować? Ściągnij sobie całą rubrykę za i przeciw UE póki jeszcze niez awędrowało to do archiwum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrisK Czy pisała to pani profesór Raźny Anna? IP: *.eng.fsu.edu 29.01.02, 00:47 Po próbkach talentu pani profesór Raźny( tytuł profesora po użyciu go w dziedzinie której nie dotyczy ulega utlenieniu i zmienia się w profesóra - patrz: Dr KrisK, Dzieła Zebrane), jeszcze nie doszliśmy do siebie. Jak pomyślę że mam przeczytać 20 stron podobnych łamańców zimny pot spływa mi po łysinie prosto na semicki nos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Czy pisała to pani profesór Raźny Anna? IP: 195.217.253.* 29.01.02, 09:57 Gość portalu: KrisK napisał(a): > Po próbkach talentu pani profesór Raźny( tytuł profesora po użyciu go w > dziedzinie której nie dotyczy ulega utlenieniu i zmienia się w profesóra - > patrz: Dr KrisK, Dzieła Zebrane), jeszcze nie doszliśmy do siebie. Jak pomyślę > że mam przeczytać 20 stron podobnych łamańców zimny pot spływa mi po łysinie > prosto na semicki nos. Chyba zaraz wejde na te strony internetowe Naszego Dziennika i zobacze, czy to pani profesor sie zaprodukowala. Bo jesli tak, to przynajmniej bedzie rozrywkowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robas Cała prawda o UE czyli Polacy pozostancie ciemni. IP: *.asapsoftware.com 29.01.02, 20:09 Gość portalu: OzRM napisał(a): > zajrzyj tam koniecznie!! I glupi. Latwiej wtedy sie wami kieruje. Po co wam Europa. Lepsza Europa Wschodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Cała prawda o UE czyli Polacy pozostancie ciemni. IP: *.waw.cdp.pl 30.01.02, 14:07 Gość portalu: robas napisał(a): > Gość portalu: OzRM napisał(a): > > > zajrzyj tam koniecznie!! > > I glupi. Latwiej wtedy sie wami kieruje. Po co wam Europa. Lepsza Europa > Wschodnia. Po co Europoa Wschodnia ? Lepsza Azja. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Cała prawda o UE czyli Polacy pozostancie ciemni. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 14:11 Dalekowschodnia.. Malezja Sigapur Japonia Korea Płd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Cała prawda o UE czyli Polacy pozostancie ciemni. IP: *.waw.cdp.pl 30.01.02, 15:12 Gość portalu: GMR napisał(a): > Dalekowschodnia.. Malezja Sigapur Japonia Korea Płd... Korea Pn, Laos, Wietnam, Kambodża, Filipiny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Cała prawda o UE czyli Polacy pozostancie ciemni. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 18:31 Gość portalu: snajper napisał(a): > Gość portalu: GMR napisał(a): > > > Dalekowschodnia.. Malezja Sigapur Japonia Korea Płd... > > Korea Pn, Laos, Wietnam, Kambodża, Filipiny... Stawianie w jednym szeregu tych pięciu wymienionych przez ciebie państw razem z tymi wymienionymi przeze mnie jest nadużyciem, bowiem poza tym że wszystkie te kraje znajdują się w Azji nie mają ze sobą nc wspólnego! Mnie chodziło wył. o te tzw azjatyckie tygrysy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrisK Azjatyckie tygrysy.. IP: *.eng.fsu.edu 31.01.02, 19:09 Które w twojej opinii (tak sądzę) stanowią dla Polski alternatywę wobec UE. Duża wyobraźnia, duża..... Proponuję odłożyć globus i przestać marzyć na jawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Azjatyckie tygrysy.. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 20:13 Mnie chodzi o wybór możliwości rozwoju a nie to pod kogo mamy się podłączać Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Azjatyckie tygrysy.. 01.02.02, 04:19 Gość portalu: GMR napisał(a): > Mnie chodzi o wybór możliwości rozwoju a nie to pod kogo mamy się podłączać Jakiez to 'mozliwosci rozwoju' wskazales? Jakos nie moge sie dopatrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Azjatyckie tygrysy.. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 17:25 Japończycy zbudowali swą potęgę na tym że połozyli nacisk na tożsamość i edukację czyli połączyli tradycję z nowoczesnością. Wysyłali swe dzieci masowo na zachód by zdobywać wiedzę a potem one wracały i jako już dorośli obywatele zaczęli budować od podstaw swój gospodarczy cud. Kluczem do tego była i jest samodyscyplina i prawidłowa organizacja pracy no i oczywiście jak uż wspomniałem wiedza.. Oni nie szli na skróty nie czekali na to aż ktoś przyjdzie do nich z kasą i łaskawie raczy coś zainwestować. Oni zainwestowali w siebie w swój naród i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Cała prawda o UE czyli Polacy pozostancie ciemni. 01.02.02, 04:22 Gość portalu: GMR napisał(a): > Dalekowschodnia.. Malezja Sigapur Japonia Korea Płd... GMR Japonia to jest niby twoj ideal? Tygrys azjatycki? Chyba na smyczy albo w klatce ewentualnie wylenialy, nie majacy sily na skok, kocur. Japonia od paru lat pograzona jest w kryzysie. Nie pomagaja nawet 0 stopy procentowe. Wez sie chlopie za lekture, bo glupoty wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Cała prawda o UE czyli Polacy pozostancie ciemni. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 17:35 Oni zlekceważyli sobie pewne sprawy ale ja nie powiedziałem byśmy mieli papugować po nich wszystko bezmyślnie. Tylko to co im przyniosło sukces a następnie przyjrzeć się temu co spowodowało ten ich kryzys... ja chciałbym mieć taki kryzys w Polsce o poziomie bezrobocia 5% w skali kraju. Jak już nawet sama Warszawa ma wskaźnik wyższy niż średnia krajowa Japonii w tym względzie. A spójrz na kraje UE Niemcy mają podobną zadyszkę co my. poziom PKB = zero . Właściwie rozwija się tam tylko Irlandia, ale nie dlatgo że jest w UE ale pomimo tego! Oni obniżyli podatki i sprowadzili swoich rodaków z USA którzy zainwestowali w swej starej ojczyźnie sporą kasę położyli nacisk na nowe technologie i tyle. To właśnie a nie dotacje unijne są prawdziwą przyczyną sukcesów Irlandi! Poza tym Irlandia biorąc kasę z UE sama decydowała na co ją przeznaczyć wbrew zaleceniom komisarzy z UE, co już kilkakrotnie spowodowało nałożenie sankcji finansowych na ten kraj. Irlandczycy pokazali UE oczywiście wała, więc potekm zaczęli obcinać dotacje. A ci wtedy zwrócili się o pomoc do swych rodaków mieszkających w USA. No pokazali im wała! Odrzuucenie traktatu nicejskiego w referendum jest dobitnm tego potwierdzeniem ze stosunki Irlandia komisarze UE nie są różowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: Cała prawda o UE w dodatku spec w ND 20 stron! IP: 192.168.5.* 31.01.02, 22:38 Dobrze ze jest jeszcze zrodlo rzetelnej informacji jak NDz, bo z propagandy made in Bruksela w TVP niewiele sie mozna wywiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrisK No i jest się z czego pośmiać! IP: *.eng.fsu.edu 01.02.02, 00:01 Niesłusznie i krzywdząco Nasz Dziennik odbierany jest jako poważne pismo fanatyków religijnych - tak naprawdę tworzy je dobrana paczka dowcipnisiów i jajarzy, zarykujących się w redakcji z nowych rewelacyjnych pomysłów rozbawienia czytelników. Na przykład (ciągle do tego wracam, ale jestem pod wrażeniem) znakomita parodia nadętego stylu pseudonaukowego w wykonaniu rzekomej profesor Anny Raźny, tej od homoeconomicusa! Toż to perełka wręcz, te zdania pozbawione orzeczenia .... Podobno profesor Raźny tak naprawdę nazywa się Szlomo Wesersztajn, ale to nic pewnego. Teraz dodatek o UE: przecież to też parodia besserwiserstwa i głoszenia "całej prawdy" przez ograniczonych i niezbyt wyedukowanych dziennikarzy domowego chowu. Oj żartownisie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: No i jest się z czego pośmiać! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 17:39 Podobno profesor Raźny tak naprawdę nazywa > się Szlomo Wesersztajn, ale to nic pewnego. > Tej Europejczyk! A skąd u ciebie się wzięła ta antysemicka fobia? I czy tak postępuje "wydedukowany" (chyba na WUMLu) Europejczyk za którego ty się uważasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrisK Re: No i jest się z czego pośmiać! IP: *.eng.fsu.edu 01.02.02, 19:32 A na dowcipach się zna? Jak nie, to niech się douczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: No i jest się z czego pośmiać! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 20:32 Antysemickie dowcipy u politycznie poprawnego eurofanatyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrisK Stary, nie mam czasu ci tłumaczyć IP: *.eng.fsu.edu 01.02.02, 21:02 Czy wiesz co to jest parodia? Groteska? Pastisz? No to właśnie to. Zresztą chyba wiesz o co mi chodzi tylko szukasz zaczepki. Ale ja nie mam na razie czasu dla ciebie, więc daj sobie spokój. Niech żyje Unia Europejska, Loża Masońska im. Adama Michnika, Stowarzyszenie Starozakonnych Cyklistów!!!!! Dr.KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris 'prawda' o UE w dodatku spec w ND IP: *.ibspan.waw.pl 01.02.02, 20:38 To nie jest cała prawda tylko punkt widzenia wrogów integracji z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Cała prawda o UE w dodatku spec w ND 20 stron! IP: *.vic.bigpond.net.au 02.02.02, 02:21 UE: 25% potwierdzone Dzis zostal upubliczniony dokument zawierajacy propozycje finansowania procesu rozszerzenia Wsp¢lnoty, kt¢re zostana przyjete jutro przez Komisjˆ Europejska. W rozdziale dotyczacym doplat dla rolnik¢w UE proponuje platnosci bezposrednie, ale poczatkowo na poziomie 25% tego, co otrzymuja rolnicy dzisiejszej Unii. Wyr¢wnanie doplat mialoby nastepowac stopniowo przez 10 lat. UE sugeruje, ze rekompensata mialyby byc fundusze strukturalne, np. na kanalizacje region¢w wiejskich. Przetlumaczmy komunikat UE na konkrety. Dzisiaj, dzieki doplatom z Brukseli, ceny zboza w krajach UE sa ok. 30% nizsze niz w Polsce. Polscy rolnicy sprzedaja dzis swoje plony do mlyn¢w tylko dlatego, ze przez tania konkurencja broni ich granica. Po wejsciu do Unii, granica zniknie - a lokalny rynek zaleje tanie zboze, do kt¢rego doplaci Bruksela. Jezeli polscy rolnicy nie dostana dofinansowania produkcji na podobnych warunkach do zachodnioeuropejskich konkurent¢w - to po prostu beda niekonkurencyjni i w kr¢tkim czasie zbankrutuja. To oczywiste, ze budzetowi Unii ciazy CAP. Ale jesli Komisja chce redukowac koszty, to niech robi to na uczciwych warunkach i sprawiedliwie rozdzielajac ciezary. Jesli bowiem wejscie do UE ma oznaczac, ze na polski rynek pracy, przy 20% bezrobociu, maja zostac wepchniete miliony ex-rolnik¢w z wyksztalceniem podstawowym - a skorzystaja na tym bogaci, zachodnioeuropejscy farmerzy, kt¢rzy uzyskaja nowe rynki zbytu dla swojej dotowanej zywnosci - to nawet dla takiego euroentuzjasty jak ja, odpowiedz na pytanie, jak zaglosowac w referendum bedzie oczywista... Adrian Zandberg Odpowiedz Link Zgłoś