Dodaj do ulubionych

Cała prawda o UE w dodatku spec w ND 20 stron!

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 16:17
zajrzyj tam koniecznie!!
Obserwuj wątek
    • Gość: OzRM Re: Cała prawda o UE w dodatku spec w ND 20 stron! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 17:32
      Ha! nie zgalącacie tam bo się boicie prawdy!
      • Gość: Hania Re: Cała prawda o UE w dodatku spec w ND 20 stron! IP: 195.217.253.* 28.01.02, 18:54
        Gość portalu: OzRM napisał(a):

> Ha! nie zgalącacie tam bo się boicie prawdy!

Ciezko pracujemy i nie mamy czasu isc do kiosku a pozniej czytac 20-stronicowych
        elaboratow.
        • Gość: OzRM Re: Cała prawda o UE w dodatku spec w ND 20 stron! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 22:46
          wystarczy wejść na internetowe strony Naszego dziennika po co więc jescze
          kupować? Ściągnij sobie całą rubrykę za i przeciw UE póki jeszcze niez
          awędrowało to do archiwum
          • Gość: KrisK Czy pisała to pani profesór Raźny Anna? IP: *.eng.fsu.edu 29.01.02, 00:47
            Po próbkach talentu pani profesór Raźny( tytuł profesora po użyciu go w
            dziedzinie której nie dotyczy ulega utlenieniu i zmienia się w profesóra -
            patrz: Dr KrisK, Dzieła Zebrane), jeszcze nie doszliśmy do siebie. Jak pomyślę
            że mam przeczytać 20 stron podobnych łamańców zimny pot spływa mi po łysinie
            prosto na semicki nos.
            • Gość: Hania Re: Czy pisała to pani profesór Raźny Anna? IP: 195.217.253.* 29.01.02, 09:57
              Gość portalu: KrisK napisał(a):

> Po próbkach talentu pani profesór Raźny( tytuł profesora po użyciu go w
              > dziedzinie której nie dotyczy ulega utlenieniu i zmienia się w profesóra -
              > patrz: Dr KrisK, Dzieła Zebrane), jeszcze nie doszliśmy do siebie. Jak pomyślę
              > że mam przeczytać 20 stron podobnych łamańców zimny pot spływa mi po łysinie
              > prosto na semicki nos.

Chyba zaraz wejde na te strony internetowe Naszego Dziennika i zobacze, czy to
              pani profesor sie zaprodukowala. Bo jesli tak, to przynajmniej bedzie rozrywkowo!
    • Gość: robas Cała prawda o UE czyli Polacy pozostancie ciemni. IP: *.asapsoftware.com 29.01.02, 20:09
      Gość portalu: OzRM napisał(a):

> zajrzyj tam koniecznie!!

I glupi. Latwiej wtedy sie wami kieruje. Po co wam Europa. Lepsza Europa
      Wschodnia.
      • Gość: snajper Re: Cała prawda o UE czyli Polacy pozostancie ciemni. IP: *.waw.cdp.pl 30.01.02, 14:07
        Gość portalu: robas napisał(a):

> Gość portalu: OzRM napisał(a):
        >
        > > zajrzyj tam koniecznie!!
        >
        > I glupi. Latwiej wtedy sie wami kieruje. Po co wam Europa. Lepsza Europa
        > Wschodnia.

Po co Europoa Wschodnia ? Lepsza Azja. :))

• Gość: GMR Re: Cała prawda o UE czyli Polacy pozostancie ciemni. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 14:11
          Dalekowschodnia.. Malezja Sigapur Japonia Korea Płd...
          • Gość: snajper Re: Cała prawda o UE czyli Polacy pozostancie ciemni. IP: *.waw.cdp.pl 30.01.02, 15:12
            Gość portalu: GMR napisał(a):

> Dalekowschodnia.. Malezja Sigapur Japonia Korea Płd...

Korea Pn, Laos, Wietnam, Kambodża, Filipiny...
            • Gość: GMR Re: Cała prawda o UE czyli Polacy pozostancie ciemni. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 18:31
              Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: GMR napisał(a):
              >
              > > Dalekowschodnia.. Malezja Sigapur Japonia Korea Płd...
              >
              > Korea Pn, Laos, Wietnam, Kambodża, Filipiny...

Stawianie w jednym szeregu tych pięciu wymienionych przez ciebie państw razem z
              tymi wymienionymi przeze mnie jest nadużyciem, bowiem poza tym że wszystkie te
              kraje znajdują się w Azji nie mają ze sobą nc wspólnego! Mnie chodziło wył. o te
              tzw azjatyckie tygrysy....
              • Gość: KrisK Azjatyckie tygrysy.. IP: *.eng.fsu.edu 31.01.02, 19:09
                Które w twojej opinii (tak sądzę) stanowią dla Polski alternatywę wobec UE.
                Duża wyobraźnia, duża..... Proponuję odłożyć globus i przestać marzyć na jawie.
                • Gość: GMR Re: Azjatyckie tygrysy.. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 20:13
                  Mnie chodzi o wybór możliwości rozwoju a nie to pod kogo mamy się podłączać
                  • douglasmclloyd Re: Azjatyckie tygrysy.. 01.02.02, 04:19

> Mnie chodzi o wybór możliwości rozwoju a nie to pod kogo mamy się podłączać

Jakiez to 'mozliwosci rozwoju' wskazales? Jakos nie moge sie dopatrzec.
                    • Gość: GMR Re: Azjatyckie tygrysy.. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 17:25
                      Japończycy zbudowali swą potęgę na tym że połozyli nacisk na tożsamość i
                      edukację czyli połączyli tradycję z nowoczesnością. Wysyłali swe dzieci masowo
                      na zachód by zdobywać wiedzę a potem one wracały i jako już dorośli obywatele
                      zaczęli budować od podstaw swój gospodarczy cud. Kluczem do tego była i jest
                      samodyscyplina i prawidłowa organizacja pracy no i oczywiście jak uż
                      wspomniałem wiedza.. Oni nie szli na skróty nie czekali na to aż ktoś przyjdzie
                      do nich z kasą i łaskawie raczy coś zainwestować. Oni zainwestowali w siebie w
                      swój naród i tyle!
          • douglasmclloyd Re: Cała prawda o UE czyli Polacy pozostancie ciemni. 01.02.02, 04:22

> Dalekowschodnia.. Malezja Sigapur Japonia Korea Płd...

GMR Japonia to jest niby twoj ideal? Tygrys azjatycki? Chyba na smyczy albo w
            klatce ewentualnie wylenialy, nie majacy sily na skok, kocur. Japonia od paru lat
            pograzona jest w kryzysie. Nie pomagaja nawet 0 stopy procentowe. Wez sie chlopie
            za lekture, bo glupoty wypisujesz.
            • Gość: GMR Re: Cała prawda o UE czyli Polacy pozostancie ciemni. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 17:35
              Oni zlekceważyli sobie pewne sprawy ale ja nie powiedziałem byśmy mieli
              papugować po nich wszystko bezmyślnie. Tylko to co im przyniosło sukces a
              następnie przyjrzeć się temu co spowodowało ten ich kryzys... ja chciałbym mieć
              taki kryzys w Polsce o poziomie bezrobocia 5% w skali kraju. Jak już nawet sama
              Warszawa ma wskaźnik wyższy niż średnia krajowa Japonii w tym względzie. A
              spójrz na kraje UE Niemcy mają podobną zadyszkę co my. poziom PKB = zero .
              Właściwie rozwija się tam tylko Irlandia, ale nie dlatgo że jest w UE ale
              pomimo tego! Oni obniżyli podatki i sprowadzili swoich rodaków z USA którzy
              zainwestowali w swej starej ojczyźnie sporą kasę położyli nacisk na nowe
              technologie i tyle. To właśnie a nie dotacje unijne są prawdziwą przyczyną
              sukcesów Irlandi! Poza tym Irlandia biorąc kasę z UE sama decydowała na co ją
              przeznaczyć wbrew zaleceniom komisarzy z UE, co już kilkakrotnie spowodowało
              nałożenie sankcji finansowych na ten kraj. Irlandczycy pokazali UE oczywiście
              wała, więc potekm zaczęli obcinać dotacje. A ci wtedy zwrócili się o pomoc do
              swych rodaków mieszkających w USA. No pokazali im wała! Odrzuucenie traktatu
              nicejskiego w referendum jest dobitnm tego potwierdzeniem ze stosunki Irlandia
              komisarze UE nie są różowe...
    • Gość: MMM Re: Cała prawda o UE w dodatku spec w ND 20 stron! IP: 192.168.5.* 31.01.02, 22:38
      Dobrze ze jest jeszcze zrodlo rzetelnej informacji jak NDz, bo z propagandy
      made in Bruksela w TVP niewiele sie mozna wywiedziec
      • Gość: KrisK No i jest się z czego pośmiać! IP: *.eng.fsu.edu 01.02.02, 00:01
        Niesłusznie i krzywdząco Nasz Dziennik odbierany jest jako poważne pismo
        fanatyków religijnych - tak naprawdę tworzy je dobrana paczka dowcipnisiów i
        jajarzy, zarykujących się w redakcji z nowych rewelacyjnych pomysłów
        rozbawienia czytelników. Na przykład (ciągle do tego wracam, ale jestem pod
        wrażeniem) znakomita parodia nadętego stylu pseudonaukowego w wykonaniu
        rzekomej profesor Anny Raźny, tej od homoeconomicusa! Toż to perełka wręcz, te
        zdania pozbawione orzeczenia .... Podobno profesor Raźny tak naprawdę nazywa
        się Szlomo Wesersztajn, ale to nic pewnego.
        Teraz dodatek o UE: przecież to też parodia besserwiserstwa i głoszenia "całej
        prawdy" przez ograniczonych i niezbyt wyedukowanych dziennikarzy domowego
        chowu.
        Oj żartownisie....
        • Gość: GMR Re: No i jest się z czego pośmiać! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 17:39
          Podobno profesor Raźny tak naprawdę nazywa
          > się Szlomo Wesersztajn, ale to nic pewnego.
          >
          Tej Europejczyk! A skąd u ciebie się wzięła ta antysemicka fobia? I czy tak
          postępuje "wydedukowany" (chyba na WUMLu) Europejczyk za którego ty się uważasz
          • Gość: KrisK Re: No i jest się z czego pośmiać! IP: *.eng.fsu.edu 01.02.02, 19:32
            A na dowcipach się zna? Jak nie, to niech się douczy...
            • Gość: GMR Re: No i jest się z czego pośmiać! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 20:32
              Antysemickie dowcipy u politycznie poprawnego eurofanatyka?
              • Gość: KrisK Stary, nie mam czasu ci tłumaczyć IP: *.eng.fsu.edu 01.02.02, 21:02
                Czy wiesz co to jest parodia? Groteska? Pastisz?
                No to właśnie to.
                Zresztą chyba wiesz o co mi chodzi tylko szukasz zaczepki. Ale ja nie mam na
                razie czasu dla ciebie, więc daj sobie spokój.

Niech żyje Unia Europejska, Loża Masońska im. Adama Michnika, Stowarzyszenie
                Starozakonnych Cyklistów!!!!!
                Dr.KrisK
    • Gość: Indris 'prawda' o UE w dodatku spec w ND IP: *.ibspan.waw.pl 01.02.02, 20:38
      To nie jest cała prawda tylko punkt widzenia wrogów integracji z UE.
    • Gość: Kagan Re: Cała prawda o UE w dodatku spec w ND 20 stron! IP: *.vic.bigpond.net.au 02.02.02, 02:21
      UE: 25% potwierdzone
      Dzis zostal upubliczniony dokument zawierajacy propozycje
      finansowania procesu rozszerzenia Wsp¢lnoty, kt¢re zostana
      przyjete jutro przez Komisjˆ Europejska.

W rozdziale dotyczacym doplat dla rolnik¢w UE proponuje platnosci
      bezposrednie, ale poczatkowo na poziomie 25% tego, co otrzymuja
      rolnicy dzisiejszej Unii. Wyr¢wnanie doplat mialoby nastepowac
      stopniowo przez 10 lat. UE sugeruje, ze rekompensata mialyby byc
      fundusze strukturalne, np. na kanalizacje region¢w wiejskich.
      Przetlumaczmy komunikat UE na konkrety. Dzisiaj, dzieki doplatom
      z Brukseli, ceny zboza w krajach UE sa ok. 30% nizsze niz w
      Polsce. Polscy rolnicy sprzedaja dzis swoje plony do mlyn¢w tylko
      dlatego, ze przez tania konkurencja broni ich granica. Po wejsciu
      do Unii, granica zniknie - a lokalny rynek zaleje tanie zboze, do
      kt¢rego doplaci Bruksela. Jezeli polscy rolnicy nie dostana
      dofinansowania produkcji na podobnych warunkach do
      zachodnioeuropejskich konkurent¢w - to po prostu beda
      niekonkurencyjni i w kr¢tkim czasie zbankrutuja.

To oczywiste, ze budzetowi Unii ciazy CAP. Ale jesli Komisja chce
      redukowac koszty, to niech robi to na uczciwych warunkach i
      sprawiedliwie rozdzielajac ciezary. Jesli bowiem wejscie do UE ma oznaczac,
      ze na polski rynek pracy, przy 20% bezrobociu, maja zostac wepchniete miliony
      ex-rolnik¢w z wyksztalceniem podstawowym - a skorzystaja na tym bogaci,
      zachodnioeuropejscy farmerzy, kt¢rzy uzyskaja nowe rynki zbytu
      dla swojej dotowanej zywnosci - to nawet dla takiego euroentuzjasty jak ja,
      odpowiedz na pytanie, jak zaglosowac w referendum bedzie oczywista...
      Adrian Zandberg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka