ossey 19.05.09, 18:27 w sumie dwubiegunowa scena polityczna jest jak najbardziej pozadana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
republika.republika szkoda że nie PO lub SLD 19.05.09, 18:36 ossey napisał: > w sumie dwubiegunowa scena polityczna jest jak najbardziej pozadana. PiS jest poza standardem, popatrz choćby na to. Taka sobie zwykła sprawa normalna Szymanek-Deresz, normalny Nitras i ... przygłup Cymański. wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Nitras-poprawilem-humor-Olejniczakowi,wid,11141337,wiadomosc_video.html Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Wydaje mi się, że najlepiej jak jest 19.05.09, 18:38 lewica i prawica. Obie cywilizowane. PiS do tego nie pasuje. Znikną razem z dwoma klonami. M. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Wydaje mi się, że najlepiej jak jest 19.05.09, 18:43 Mylisz sie...SLDjest na wymarciu i jest ono wprost proporcjonalne do zaniku sentymentu do PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Wydaje mi się, że najlepiej jak jest 19.05.09, 18:56 mariner4 napisał: > lewica i prawica. Obie cywilizowane. PiS do tego nie pasuje. Znikną razem z > dwoma klonami. > M. no właśnie, w sumie to wolałabym żeby po lewej stronie był SdPL z Borowskim niż SLD z Napieralskim Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: szkoda że nie PO lub SLD 19.05.09, 18:42 W Polsce mamy zbyt duzy elektorat narodowo-katolicki aby PiS nie odgrywal znaczacej roli...jesli chodzi o tych normalnych z SLD powini poszukac miejsca w PO jak w przypadku Hubner. PO ma szanse zagospodarowac czesc elektoratu prawicowego jak i lewicowego...SLD tylko lewicowego i to glownie tych co patrza z sentymentem na PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: szkoda że nie PO lub SLD 19.05.09, 18:46 ossey napisał: .jesli chodzi o tych normalnych z SLD powini poszukac miejsca w > PO jak w przypadku Hubner. > PO ma szanse zagospodarowac czesc elektoratu prawicowego jak i lewicowego...SL > D > tylko lewicowego i to glownie tych co patrza z sentymentem na PRL. Jesteś w błędzie. SLD i inne lewicowe partie mają przed sobą przyszłość pewniejszą niż pseudoprawicowe PO i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: szkoda że nie PO lub SLD 19.05.09, 18:54 Obawiam sie ze nie...polska lewica jest postrzegana jako spadkobierca komunistow i jeszcze spora lat uplynie zanim te wrazenie minie. Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: szkoda że nie PO lub SLD 19.05.09, 18:56 ossey napisał: > Obawiam sie ze nie...polska lewica jest postrzegana jako spadkobierca komunisto > w > i jeszcze spora lat uplynie zanim te wrazenie minie. To jest stygmatyzowanie lewicy,niepotrzebne moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: szkoda że nie PO lub SLD 19.05.09, 19:00 Sami sa sobie winni dzialaniamy jak chocby obrone emerytur ubeckich lub obrona innych budowniczych PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: szkoda że nie PO lub SLD 19.05.09, 19:02 ossey napisał: > Sami sa sobie winni dzialaniamy jak chocby obrone emerytur ubeckich lub obrona > innych budowniczych PRL-u. Tu nie chodziło o obronę emerytur ubeckich,chodziło o przestrzeganie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: szkoda że nie PO lub SLD 19.05.09, 19:07 ja mowie o odczuciach spolecznych...reszta nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: Mamy tylko wybor PO lub PiS 19.05.09, 18:48 ossey napisał: > w sumie dwubiegunowa scena polityczna jest jak najbardziej pozadana. Czyli zostawiasz wybór między dżumą i cholerą? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Mamy tylko wybor PO lub PiS 19.05.09, 18:55 czy widzisz cos powaznego poza PiS i PO na scenie politycznej Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: Mamy tylko wybor PO lub PiS 19.05.09, 18:57 ossey napisał: > czy widzisz cos powaznego poza PiS i PO na scenie politycznej Polski? Widzę.To lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Mamy tylko wybor PO lub PiS 19.05.09, 19:02 ktorej nie ma...a elektorat lewicowy przejmuje PO. Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: Mamy tylko wybor PO lub PiS 19.05.09, 19:03 ossey napisał: > ktorej nie ma...a elektorat lewicowy przejmuje PO. Jest, odrodzi się jak Feniks z popiołów. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Mamy tylko wybor PO lub PiS 19.05.09, 19:06 jak zrozumie ze wrogiem nr jeden dla lewicy jest PO a nie PiS...PO utoczylo sie dzieki elektratowi lewicowemu. Powiniscie wyciagnac wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: Mamy tylko wybor PO lub PiS 19.05.09, 19:08 ossey napisał: > jak zrozumie ze wrogiem nr jeden dla lewicy jest PO a nie PiS...PO utoczylo sie > dzieki elektratowi lewicowemu. Powiniscie wyciagnac wnioski. Nie słyszałem żeby SLD chwaliła kiedykolwiek PiS. Słyszałem natomiast o porozumieniu PO i PiS,które nie doszło do skutku jedynie przez urażone ambicje jej liderów. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Mamy tylko wybor PO lub PiS 19.05.09, 19:20 Raczej wynikalo to z wyrachwania politycznego. Zarowno PiS jak i PO zauwazyli ze jest szansa na stworzenie dwubiegunowej sceny politycznej...PiS spacyfikowal swoich ewentualnych konkuretow...PO jest w trakcie konsupcji SLD. PiS otwiera sie centrum oraz eletorat narodowo-katolicki a PO na lewicowy... Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: Mamy tylko wybor PO lub PiS 19.05.09, 19:25 ossey napisał: > Raczej wynikalo to z wyrachwania politycznego. Zarowno PiS jak i PO zauwazyli z > e > jest szansa na stworzenie dwubiegunowej sceny politycznej...PiS spacyfikowal > swoich ewentualnych konkuretow...PO jest w trakcie konsupcji SLD. > PiS otwiera sie centrum oraz eletorat narodowo-katolicki a PO na lewicowy. Myślę,że PO nie zagospodaruje jednak lewicy ani jej nie skonsumuje. Lewica przetrwa...tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
pisz_pan_na_berdyczow Ja już sie pożegnałem z polityką 19.05.09, 19:04 www.youtube.com/watch?v=3KekW1G3bQQ Odpowiedz Link Zgłoś