ossey 23.05.09, 20:49 a ja myslalem ze byl Polakiem zydowskiego pochodzenia...tak po namysle idac tokiem myslenia Tuska...Michnik to Zyd czy Polak? www.dziennik.pl/polityka/article385604/Tusk_Zyd_szefem_MSZ_ewangelik_premierem.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus99 Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 20:53 naucz się czytać-powiedział "polski Żyd".nie możesz żyć bez krętactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 20:56 "polski"oznacza tylko miejsce urodzenia...czy mozna byc niemieckim Polakiem lub polskim Niemcem? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 20:58 ossey napisał: > "polski"oznacza tylko miejsce urodzenia... To prawdziwa rewelacja, zważywszy miejsce urodzenia Richarda Henry'ego Francisa Czarneckiego Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:06 i jaki z tego wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:08 ossey napisał: > i jaki z tego wniosek? Jaki? Oczywisty - że bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
pokemon4 Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:49 ayran napisał: > ossey napisał: > > i jaki z tego wniosek? > Jaki? Oczywisty - że bredzisz. Bynajmniej. Trzeba rozróżniać obywatelstwo od przynależności etnicznej (narodowości) mieszkańców Polski. Ossey ma rację: mamy w Polsce bardzo niechlujne i nieprecyzyjne prawo pod względem ewidencji etnicznej tożsamości obywateli Polski, prawo które daje okazję do licznych nadużyć, głównie politycznych. Przydałaby się większa transparentność w tym względzie, przede wszystkim w odniesieniu do tzw. osób publicznych. Przynależność etniczna powinna być oficjalnie deklarowana indywidualnie przez każdego dorosłego obywatela Polski i rejestrowana w ewidencji ludności, w sposób przejrzysty i precyzyjny. Tu powinno być miejsce na rozróżnienie między np. "Polakiem pochodzenia żydowskiego", a "polskim Żydem" (a więc kogoś kto się uważa za Żyda związanego z Polską) według własnej deklaracji delikwenta. Te opcje powinny być jasno zdefiniowane i choćby dla osób publicznych bynajmniej nie chronione tajemnicą. Jak można ufać ludziom, którzy w Polsce się podają za Polaków, a w innym kraju już niekoniecznie, nie całkiem, lub całkiem nie. Jak można ufać ludzuiom, którzy aspirują do wysokich urzędów w Polsce, a nie chcą ujawniac przed polską opinią publiczną kim są, kim się czują naptrawdę? Polacy są tolerancyjni i wyrozumiali wobec cudzoziemców, ale mają prawo wiedzieć czy ubiegający się o ich względy kandydaci na urzędy mają z Polską nieco więcej wspólnego, niż tylko język. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:51 pokemon4 napisała: > ayran napisał: > > ossey napisał: > > > i jaki z tego wniosek? > > Jaki? Oczywisty - że bredzisz. > > Bynajmniej. Trzeba rozróżniać obywatelstwo od przynależności etnicznej (narodow > ości) mieszkańców Polski. A ty wiesz, jaka jest różnica pomiędzy żydem i Żydem? Odpowiedz Link Zgłoś
pokemon4 Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 22:02 A jak myślisz, przyjacielu? Jeśli czytasz czasem moje wpisy, to nie powinieneś mieć wątpliwości. No chyba, że Ty tego nie wiesz - więc, Ci powiem krótko: Żyd to narodowość, żyd to wyznanie. Jesteś zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 22:10 pokemon4 napisała: > Jesteś zadowolony? Zadowolony - to nie bardzo pasuje. Trochę się naszukałeś. A jeżeli chcesz, żeby np. informacje o kandydatach zawierały dane o pochodzeniu etnicznym albo wyznaniu (czy też jego braku), to niestety - musisz wygrać wybory i wprowadzić taką zmianę prawa. Bez tego możesz sobie tylko biadolić. Odpowiedz Link Zgłoś
pokemon4 Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 22:22 Nie musiałem szukać, bo mam nieznajgorszą wiedzę i wykształcenie. Może lepsze niż twoje. Powinieneś czytać trochę uważniej - np. ja nie sugerowałem ewidencjonowania wyznania obywateli, a tylko ich etniczne, kulturowe koligacje. To chyba nie jest rzecz wstydliwa dla uczciwego człowieka? Na koniec uderzasz w nutę arogancką: "jeżeli chcesz, żeby np. informacje o kandydatach zawierały dane o pochodzeniu etnicznym albo wyznaniu (czy też jego braku), to niestety - musisz wygrać wybory i wprowadzić taką zmianę prawa. Bez tego możesz sobie tylko biadolić." Widać kto się czuje dobrze w tej mętnej wodzie. Cierpliwości, przyjacielu. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 22:29 pokemon4 napisała: > Nie musiałem szukać, bo mam nieznajgorszą wiedzę i wykształcenie. > Może lepsze niż twoje. Jakiś mały zakład? Jak to będziemy mierzyć? > Powinieneś czytać trochę uważniej - np. > ja nie sugerowałem ewidencjonowania wyznania obywateli, a tylko > ich etniczne, kulturowe koligacje. Dobrze rozumiem? Proponujesz, żeby np. na obwieszczeniach wyborczych znalazły się informacje o "kulturowych koligacjach" kandydata? Podaj łaskawie kilka przykładowych sformułowań takich określeń. > To chyba nie jest rzecz wstydliwa dla uczciwego człowieka? Tego nie wiem - będzie mi łatwiej ocenić jak się dowiem, cóż takiego masz na myśli. > Na koniec uderzasz w nutę arogancką: > "jeżeli chcesz, żeby np. informacje o kandydatach zawierały dane o pochodzeniu > etnicznym albo wyznaniu (czy też jego braku), to niestety - musisz wygrać wybor > y i wprowadzić taką zmianę prawa. Bez tego możesz sobie tylko biadolić." > > Widać kto się czuje dobrze w tej mętnej wodzie. Cierpliwości, przyjacielu. Nie wiedzę powodu, byś nazywał mnie przyjacielem. A co do mętnej wody, to jeśli widzisz, kto się w niej dobrze czuje, to napisz to wprost, bez rozsiewania smrodliwych insynuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 22:57 ayran napisał: Dobrze rozumiem? Proponujesz, żeby np. na obwieszczeniach wyborczych znalazły się informacje o "kulturowych koligacjach" kandydata? ---> Dobrze rozumiem, że Razem z "przyjaciółmi" zabiegasz usilnie o to, by wyborcy jak najmniej wiedzieli o osobach, które wybierają. Starasz się, by osoby wybierane pod płaszczykiem ochrony danych osobowych i obrony prywatności, mogły według własnego uznania dawkować dowolną ilość dowolnych informacji na swój temat. A tymczasem jest to oszustwo "fachowców" i "niezależnych" "ekspertów" z GIODO i TK (zresztą też "przyjaciół"), mające na celu prymitywne oszukiwanie wyborców i trzymanie ich w stanie nieświadomości kogo wybierają! A ... > > To chyba nie jest rzecz wstydliwa dla uczciwego człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 23:01 Wręcz przeciwnie - jestem zwolennikiem umieszczania na plakatach wyborczych fotografii członków kandydatów z poświadczeniem ich (fotografii, nie członków) autentyczności dokonanym przez notariuszy - koniecznie o polsko brzmiących nazwiskach. Znaczy czy jest ten napletek, czy go nie ma. A ponieważ jestem przeciwnikiem wszelkiej dyskryminacji, to domagam się takich zdjęć bez względu na płeć kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 23:09 Nie mozna byc zydem nie bedac jednoczesnie Zydem. Wyznanie i narodowosc ida w parze. Nawet jesli Zyd przekonwertuje sie na islam czy buddyzm, to pozostaje Zydem. Jesli Eskimos przekonwertuje sie na judaizm to tez jest Zydem. Odpowiedz Link Zgłoś
pokemon4 Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 23:20 ayran: >co do mętnej wody, to jeśli widzisz, kto się w niej dobrze czuje, >to napisz to wprost W mętnych wodach III RP najlepiej czują się ci polskojęzyczni hochsztaplerzy zaprzyjaźnieni z mediami, władzą i biznesem i ich pomocnicy, których głównym zajęciem jest zawsze dyskredytowanie polskich patriotów. Nie bez powodu. Oni zawsze prosperowali najlepiej, gdy zwykli Polacy byli marginalizowani. Znasz taką popularną organizację o nazwie Transparency International, prawda? Czego potrzebuje Polska to swego rodzaju Transparency National - więcej transparentności w zyciu publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 24.05.09, 08:59 pokemon4 napisała: > ayran: > >co do mętnej wody, to jeśli widzisz, kto się w niej dobrze czuje, >to > napisz to wprost > > W mętnych wodach III RP najlepiej czują się ci polskojęzyczni hochsztaplerzy za > przyjaźnieni z mediami, władzą i biznesem i ich pomocnicy, których głównym zaj > ęciem jest zawsze dyskredytowanie polskich patriotów. Nie bez powodu. Oni zawsz > e prosperowali najlepiej, gdy zwykli Polacy byli marginalizowani. Innymi słowy, masz kogoś na myśli, ale konkretnie nie wskażesz, żeby w razie czego móc się zawsze wykręcić. Chciałem napisać "zgrabnie wykręcić", ale cóż w tym zgrabnego. > > Znasz taką popularną organizację o nazwie Transparency International, prawda? C > zego potrzebuje Polska to swego rodzaju Transparency National - więcej transpar > entności w zyciu publicznym. No to rozpocznij - napisz coś o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
pokemon4 ayran: No to rozpocznij - napisz coś o sobie 24.05.09, 12:01 Choć nie jestem osobą publiczną, ani nie ubiegam się żaden mandat, spełnię twoje życzenie. Mój ethnic background nie różni się pewnie od miliona podobnych, nic na to nie poradzę. Nie uważam go ani za lepszy, ani za gorszy od innych, ale nie mam nic przeciw temu, żebyś wiedział kim jestem. Urodziłem się w Polsce, ojciec - również urodzony w Polsce Polak, którego rodzice byli również urodzonymi w Polsce Polakami; matka - również urodzona w Polsce Polka, której rodzice byli również urodzonymi w Polsce Polakami. Twoja kolej. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:25 podstawowy:masz ograniczoną możliwość kontaktu z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
zbik a ten to jakiego dziadka/babke mial ? pisdusie? 24.05.09, 01:41 ayran napisał: > ossey napisał: > > > "polski"oznacza tylko miejsce urodzenia... > > > To prawdziwa rewelacja, zważywszy miejsce urodzenia Richarda Henry'ego Francisa > Czarneckiego Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 20:58 Polak z zydowskimi korzeniami i co cie tak pisdaku podnieca . Masz pretensje do Niemcow ? . Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 20:57 a jak myślisz, o kogo mu chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 20:59 cytujac klasyka Maleszke....dobre pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:00 ossey napisał: > cytujac klasyka Maleszke....dobre pytanie. innymi słowy - nie wiesz? A wiesz kto to "minister finansów - Polak z Litwy"? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:05 co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:06 ossey napisał: > co ma piernik do wiatraka? Ano to, że zalinkowałeś wypowiedź Tuska, a najwyraźniej nie masz pojęcia, kogo konkretnie dotyczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:13 doskonale wiem...i wiem ze powiedzial bez bez sensu wrecz idiotycznie...to tak ja zuciem gumy podczas oficjalnych rozmow...Tusk zrbil z siebie zasciankowego prostaka. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:16 ossey napisał: > doskonale wiem... Skoro wiesz, to zbierz się w sobie i napisz nazwisko jednego i drugiego. Bo o którego premiera ewangelika chodzi, to nawet ty pewnie się orientujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:23 Tylko zakopleksiny prostak chwali sie czyms co dla normalnych ludzi jest rzecza naturalna... ps. Jak myslisz dlaczego powiedzial o Geremku a zapomnial ze vic-e premierem w rzadzie Kaczynskiego byl rowniez...Zyd Dorn. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:24 ossey napisał: > ps. Jak myslisz dlaczego powiedzial o Geremku a zapomnial ze vic-e premierem w > rzadzie Kaczynskiego byl rowniez...Zyd Dorn. Ano myślę, że nie powiedział ani o Geremku, ani też o Dornie. PS. No to kto to ten z Litwy? Pochwal się tą naturalną wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:26 To zle myslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:27 ossey napisał: > To zle myslisz. No to powtórzę pytanie - kto to ten z Litwy? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:35 a ja sie pytam co ma piernik do wiatraka...watek jest o idiotycznym tekscie Tuska, ktory po raz enty okazal sie zyklym kolkiem z zascianka. Gdy jestes wsrod ludzi biznesu nie opowiada sie ile masz pieniedzy...dalej sam wyciagnij wnioski jak potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: innymi słowy.... 23.05.09, 21:57 ossey napisał: > pisz na temat. to jak najbardziej na temat. Obruszasz się na Tuska, a nie masz pojęcia o kim mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:26 jeżeli już mówimy o idiotyzmach to najlepszą ilustracja są twoje rozliczne głupoty jakie tu wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:28 ja tylko cytuje...i fakt to sa glupoty w wydaniu Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Rozliczne?A żadnej nie potrafisz obalić,TYYY!!! 23.05.09, 23:17 venus99 napisał: najlepszą ilustracja są twoje rozliczne głupoty ---> Coś Cienki Bolek z ciebie! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 20:59 To jasne, że osieł nie jest w stanie zrozumieć sensu tego powiedzenia. Więc tłumaczę, jak krowie na miedzy: - pierwsza "Solidarność" była ruchem wolnościowym, tzn. takim, gdy nikt nikomu nie wypominał dziadka z wehrmachtu, ciotki Żydówki, czy siostry-ladacznicy. Dlatego ewangelik mógł być premierem, a ktoś pochodzenia żydowskiego min. SZ. To PiSdy wprowadziły pojęcia "prawdziwy Polak", "genetyczny patriota", Żyd - wróg, Niemiec - wróg, każdy poza PiSdą - wróg. I za to was ludzie nienawidzą, bo jesteście małe gnojki, same utytłane w najróżniejszych konfiguracjach religijno-narodowościowych, kaczory są pochodzenia żydowskiego z terytorium Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: No popatrz...i takie oczywistosci 23.05.09, 21:03 trzeba tlumaczyc tuskomatolom na wiecach wyborczych...nie dziwie sie...czesc platwosow stala tam gdzie stalo ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: No popatrz...i takie oczywistosci 23.05.09, 21:06 Zaczynasz "grę półsłówek"? Nic innego nie pozostało? Czy nie mam racji, że jestescie małymi, zakompleksionymi gnojkami? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: No popatrz...i takie oczywistosci 23.05.09, 21:10 zascianek to matecznik paltfusow i sldowcow...to takie male zakomleksione gnojki. Zreo kreatywnosci ,zero poczucia wlasnej wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: No popatrz...i takie oczywistosci 23.05.09, 21:28 nic tak nie zapełni zaścianka jak stado pisuarowych palantów. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: No popatrz...i takie oczywistosci 23.05.09, 21:27 a ciebie wtedy jeszcze nie było na świecie.stąd tez twoje głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek I znów wygadujesz bzdury usiłując wciskać ciemnotę 23.05.09, 22:16 etta2 napisała: > To jasne, że osieł nie jest w stanie zrozumieć sensu tego > powiedzenia. Więc tłumaczę, jak krowie na miedzy: ---> ... ale wybaczam ci twoje zaślepienie i monotematyczne myślenie. Dlatego wytłumaczę ci łopatologicznie, bo inaczej nie zrozumiesz: "Pierwsza "Solidarność" była ruchem wolnościowym, tzn. takim, gdy nikt nikomu nie wypominał dziadka z wehrmachtu, ciotki Żydówki, czy siostry-ladacznicy." "Dlatego ewangelik mógł być premierem, a ktoś pochodzenia żydowskiego min. SZ", bo nikomu nie przychodziło do głowy, że ktoś porwie się na tak wspaniałe idee i je wdepcze w błoto. Tymczasem rzeczywistość okazała się zgoła inna. Znakomita większość tych, którzy dźwigali przez długie lata na swoich barkach brzemię Solidarności nagle ocknęła się poza nawiasem przemian zachodzących na ich oczach. Patrzyli i własnym oczom nie wierzyli ... że część ich niedawnych przyjaciół odwróciła się od nich, a właściwie usilnie starała się zapomnieć o ich istnieniu lub wręcz wymazać ich z własnej i cudzej przeszłości. Co się stało. Długo się zastanawiali, bardzo długo. Nie wyciągali pochopnych wniosków, ale w pewnym momencie miarka się przebrała i powiedzieli głośno, co myślą. No i się zaczęło ... Nagle okazało się, że ci którzy mieli "dziadka z wehrmachtu, ciotki Żydówki, czy siostry-ladacznicy", już nie chcieli być Razem z nimi, że woleli z tymi, przeciwko którym kiedyś wszyscy walczyli, zawiązać cichą umowę lojalnościową i Razem spijać śmietankę a piołun pozostawili ... oszołomom, nieudacznikom i durniom, którym marzyły się jakieś bzdurne ideały. ---> Tak więc nie "PiSdy wprowadziły pojęcia "prawdziwy Polak", "genetyczny patriota", Żyd - wróg, Niemiec - wróg" lecz NiePiSdy usłyszały pojęcia, które dawno temu wyrzuciły ze swoich annałów > I za to was ludzie nienawidzą ---> Ludzie???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 [...] 23.05.09, 21:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek I w czym problem? 23.05.09, 21:14 W twoim bolszewickim myśleniu?? Dla pierwszej i drugiej RP taka sytuacja była normalna!!! PiSdziaczkowi moczaryzm móżdżek zdeformował? Czy to wcześniejsze świry? A może z naziolskim skinem mamy nieprzyjemność? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: w tym ze premier RP 23.05.09, 21:16 zrobil z siebie zasciankowego prostaka. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Błąd! 23.05.09, 21:22 On powiedział prawdę, a ty przynosisz wstyd mnie, Polakowi pieprząc takie idiotyzmy! kaczka, jak to kaczka Lubię lody! Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Błąd! 23.05.09, 21:24 tylko zakomleksiny gnojek i prostak chwali sie czyms co dla normalnych ludzi jest rzecza naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek :))))) 23.05.09, 21:31 Czy jesteś pewny, że o tym myślałeś zakładając wątek?? Boże! Strzeż nas od oszołomstwa PiSdziackiego!!!Plizzz! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: :))))) 23.05.09, 21:32 podejrzewanie tego pajaca o myslenie jest błędem. Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil [...] 23.05.09, 22:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: masz rację premier powiedzial prawde o p. Ger 23.05.09, 22:14 w111mil napisał: > ale uwazam ze bylo to niepotrzebne Na jakiej podstawie zakładasz, że o p. Geremku? Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil rzeczywiscie, to mogł byc ktos inny ale po co 23.05.09, 22:18 o tym mówić? ayran napisał: > Na jakiej podstawie zakładasz, że o p. Geremku? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: rzeczywiscie, to mogł byc ktos inny ale po co 23.05.09, 22:20 w111mil napisał: > o tym mówić? A tobie to przeszkadza? W czym mianowicie? Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil Polakom przypisuje sie gebe antysemitow a premier 23.05.09, 22:22 mowi ze minister był Żydem - to bardzo niezreczne ayran napisał: > A tobie to przeszkadza? W czym mianowicie? Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil zobacz reakcje na tym forum: forumowicz dupetek 23.05.09, 22:28 dumny ze swojej polskosci natychmiast potwierdza "On powiedział prawdę, a ty przynosisz wstyd mnie, Polakowi" woda.woda napisała: > A to coś złego, że minister jest Żydem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: zobacz reakcje na tym forum: forumowicz dupet 23.05.09, 22:51 Krętaczu wypraszam sobie manipulacje moim tekstem!!!! Jasne PiSbolszewio!! Rusz własne komórki, jeśli je masz oczywiście!:))) w111mil napisał: > dumny ze swojej polskosci natychmiast potwierdza > > "On powiedział prawdę, a ty przynosisz wstyd mnie, Polakowi" > > woda.woda napisała: > > A to coś złego, że minister jest Żydem? :)< Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek [...] 23.05.09, 23:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil forumowiczka dupetek potwierdza "żydowskość" 23.05.09, 22:24 ministra i podkresla swoja polskosc - wszystko to jest w zlym guscie dupetek napisał:" On powiedział prawdę, a ty przynosisz wstyd mnie, Polakowi" ayran napisał: > A tobie to przeszkadza? W czym mianowicie? Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Jestem facetem misiu:) 23.05.09, 23:26 Co do "złego gustu", to jest rzecz gustu oczywiście!! Myślę, że jeszcze sobie pogawędzimy PiSdziacki kręcie:) w111mil napisał: > ministra i podkresla swoja polskosc - wszystko to jest w zlym guscie > > > dupetek napisał:" On powiedział prawdę, a ty przynosisz wstyd mnie, Polakowi" > > ayran napisał: > > A tobie to przeszkadza? W czym mianowicie?< Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil nie podoba mi sie twoje podkreslanie polskosci 23.05.09, 23:35 i potwierdzanie ze ktos inny jest Żydem: "On powiedział prawdę, a ty przynosisz wstyd mnie, Polakowi" dupetek napisał: > Co do "złego gustu", to jest rzecz gustu oczywiście!! Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: nie podoba mi sie twoje podkreslanie polskosc 24.05.09, 01:02 :) Po za tym wszystko w porzo? Ja mam prawo do polskości, a Żyd do judaizmu!!! I możemy żyć w Polsce! Proste PiSdziaczku?? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: I w czym problem? 23.05.09, 21:29 daj spokój.to pisuarowy dureń.potrafi tylko powielać brednie swojego wodzusia. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Śledzińska-Katarasińska przeszła do PiS-u??? 23.05.09, 22:27 dupetek napisał: PiSdziaczkowi moczaryzm móżdżek zdeformował? ---> No chyba że uważasz Peowski moczaryzm za rozwijający móżdżki ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Śledzińska-Katarasińska przeszła do PiS-u??? 23.05.09, 22:43 No chyba że uważasz Peowski moczaryzm za rozwijający móżdżki ... :) Moczaryzm malpo to to co reprezentuje pis.Moczar uwazal sie za patriote i nienawidzil obcych.I na przyszlosc kretynie nie uzywaj pojec ktorych znaczenia nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Ależ to ty jesteś wiernym uczniem Moczara 23.05.09, 23:05 x2468 napisał: Moczaryzm malpo to to co reprezentuje pis.Moczar uwazal sie za patriote i nienawidzil obcych. ---> ... i zwolennikiem moczaryzmu - tak jak i Śledzińska - Katarasińska, jak Tusk, Chlebowski, Niesiołowski ... I pamiętaj!!! > na przyszlosc kretynie nie uzywaj pojec ktorych znaczenia nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:21 Meller, Rotfeld, Geremek to na pewno, a kto jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:23 A o kaczorach zapomniałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:32 etta2 napisała: > A o kaczorach zapomniałeś? A byli szefami MSZ bo zdaje się o tą funkcję chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:37 Żydzi byli i są obecni w życiu POlitycznym,czy będą zależy od nas samych. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:38 to ja mówie:niech będą.lubię mądrych,inteligentnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:41 Masz z tym jakiś problem? Spać po nocach nie możesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 21:56 Żydokomuna wiecznie żywa,czy balsamowanie się zaczyna? Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil mylisz sie- p. Tusk ma rację 23.05.09, 21:59 ossey napisał: > a ja myslalem ze byl Polakiem zydowskiego pochodzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 22:01 Nie myśl lepiej za dużo, bo widać, że najlepiej tego nie znosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil może p.Tusk chce zdobyc eletorat Libertasu? 23.05.09, 22:30 ossey napisał: > a ja myslalem ze byl Polakiem zydowskiego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: może p.Tusk chce zdobyc eletorat Libertasu? 23.05.09, 22:46 Elektoratorat libertasu to ci ktorzy olali pis.W pewnych sprawach ich irlandzki szef wykazuje wiecej rozsadku niz dwa wodzusie podparte Ickiem i Brudzinskim razem wzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil jestes kolejnym demaskatorem "Icków"? 23.05.09, 23:32 2468 napisał: > Elektoratorat libertasu to ci ktorzy olali pis.W pewnych sprawach >ich irlandzki szef wykazuje wiecej rozsadku niz dwa wodzusie >podparte Ickiem i Brudzinskim Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil kto wg ciebie jest "Ickiem" z PIS? 23.05.09, 23:44 x2468 napisał: > Elektoratorat libertasu to ci ktorzy olali pis.W pewnych sprawach ich irlandzki > szef wykazuje wiecej rozsadku niz dwa wodzusie podparte Ickiem i Brudzinskim Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Ciągutki historyczne 23.05.09, 22:55 Tusk mówił również o Gdańsku i kilkusetletniej wolnościowej, hanzeatyckiej tradycji. A swoich gości chce podejmować jak Jagiellonowie trzęsący całą Middle Europa. Sympatyczne marzycielstwo, ale faktycznie trochę Polska odzyskuje dawnego blasku w regionie. Tuskowi się nie odmawia i nie lekceważy jak tych psycholi Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usmial Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 23.05.09, 23:15 ossey napisał: "polski"oznacza tylko miejsce urodzenia... nieprawda, może również oznaczać pochodzenie, narodowość. Poza tym, rzeczownik 'żyd' pisany z małej litery oznacza wyznawcę judaizmu. Jak myślisz, premier rzekł co rzekł z małej czy wielkiej litery? Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil no to kogo p. Tusk mail na mysli? 23.05.09, 23:31 n.by.sie.usmial napisał: > ossey napisał: "polski"oznacza tylko miejsce urodzenia... > > nieprawda, może również oznaczać pochodzenie, narodowość Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usmial Re: no to kogo p. Tusk mail na mysli? 23.05.09, 23:36 żyda, Żyda, albo jedno i drugie. Zapytaj osseya, skoro komentuje, to pewnie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Ale jaja!!!!! 23.05.09, 23:32 PiSdziactwo broni poprawności politycznej:)))) Z tego wątku wynika, że kochają Żydów i Ewangelików! Są bardzo wzburzeni, że ktoś wspomniał o istnieniu takowych w Polsce:) Ale kręty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil zaraz pewnie zaczniesz publikowac "liste Żydów" 23.05.09, 23:36 upetek napisał: > PiSdziactwo broni poprawności politycznej:)))) > Z tego wątku wynika, że kochają Żydów i Ewangelików! Są bardzo wzburzeni, że > ktoś wspomniał o istnieniu takowych w Polsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil jak nie "PISdziactwo" to "Żydzi": elektorat PO 23.05.09, 23:42 będzie nienawidzić każdego na kogo się ich poszczuje upetek napisał: > PiSdziactwo broni poprawności politycznej:)))) > Z tego wątku wynika, że kochają Żydów i Ewangelików! Są bardzo wzburzeni, że > ktoś wspomniał o istnieniu takowych w Polsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
ogniemi Tuks jest Żydem, no i co z tego? To dobry człowiek 24.05.09, 00:23 ossey napisał: > a ja myslalem ze byl Polakiem zydowskiego pochodzenia...tak po namysle idac > tokiem myslenia Tuska...Michnik to Zyd czy Polak? > www.dziennik.pl/polityka/article385604/Tusk_Zyd_szefem_MSZ_ewangelik_premierem.html Odpowiedz Link Zgłoś
zbik Czytam sobie te paskudne , pis-matolskie posty.... 24.05.09, 01:31 ociekajace nienawiscia .....gdyby tylko mogli , gdyby im tylko pozwolono..... Jacy sa nieszczesliwi , ze nie moga szmalcowac , wydawac i jeszcze zarobic....podwojna przyjemnosc.. Co pis-dusie.....zeby tak cofnoc czas...to byscie pokazali na co was stac...prawi i sprawiedliwi inaczej....!!! a...same... kaczory nie cofną sie przed niczym..byle u złoba. miejsce tych dwóch poł.łowków (jak ktos tu trafnie zauwazył) znajduje sie w obiekcie lecznictwa pychiatrycznego.Ja juz naprawde nie mam siły czytac i komentowac kolejnych idiotyzmów wypier.zianych przez te szum.winy ludzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Nie projektuj,ścierko,własnych pragnień na innych! 24.05.09, 11:49 zbik napisał: post ociekajace nienawiscia .....gdyby tylko mogli , gdyby im tylko pozwolono..... Jacy sa nieszczesliwi , ze nie moga szmalcowac , wydawac i jeszcze zarobic....podwojna przyjemnosc.. ---> Udowadniacie to swoją "działalnością" i postawą "miłości"! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
w0man29 Re: Tusk rzekl...Zyd byl szefem polskiego MSZ-u 24.05.09, 05:25 A dziadek ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: nie Żyd tylko Polak 24.05.09, 08:30 ...żydowskiego pochodzenia, to raz a dwa - osoby tego samego pochodzenia były ministrami również w okresie komuny, przynajmniej do 1968. Odpowiedz Link Zgłoś