Gość: Karramba IP: gruzlik:* / 192.168.9.* 15.12.03, 11:16 Ej! Poprawcie ten tytul! "Kolejna łowca skór" nie brzmi za dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
larsen1 Re: Kolejna łowca ...reszcie 15.12.03, 11:31 Musiala to niedobra mezczyzna pisac, jakas atleta chyba. A ta lowca to straszna bandyta z niej i lachmyta paskudna ze hej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aabradab Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.inetia.pl 15.12.03, 11:34 Ja bym ich nie sądził!! Im też wstrzyknąć pavulon i będzie wszystko w porządku!! A przynajmniej kasy sie zaoszczędzi troszkę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enio Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 15.12.03, 19:36 Gość portalu: Aabradab napisał(a): > Ja bym ich nie sądził!! Im też wstrzyknąć pavulon i będzie > wszystko w porządku!! A przynajmniej kasy sie zaoszczędzi > troszkę!! Im napewno ale wskazany pawulonik związkowcom którzy ich tak zaciekle bronią. Karetki w Łodzi nazywają PAWULONKAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podgląd Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.toya.net.pl 16.12.03, 06:41 Oni zamiast pawulonu wolą piwo łódzkie mocne po które, po ciężkiej sobotniej nocy jeżdżą na ulicę Orla karetkami pogotowia. A chorzy czekają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna owca Re: KOLEJNA OWCA IP: *.med.uib.no 15.12.03, 16:23 Gość portalu: :-) napisał(a): > ..w gazecie Nie owca, tylko baran, nie obrazajac tych inteligentnych zwierzat. GW chyba zaklada hodowle baranow (na stanowiskach dziennikarskich). Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g@mdan Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.tvsat364.lodz.pl 15.12.03, 12:14 Rozumiem zarzut spowodowania śmierci Pavulonem, zgoda jeśli chodzi o fałszowanie recept. Ale zarzuty korupcyjne są dla mnie niezrozumiałe. Korupcji, czyli uzależnienie wykonania lub odstąpienie od wykonania czynności służbowych przez fukcjonariusza publiczcznego w zamian za przyjęcie korzyści majątkowej, ja tutaj nie widzę. Pomijam kwestię sanitariusza jako funkcjonariusza publicznego. Jaką czynność służbową on wykonał lub od jakiej odstąpił powiadamiając firmę pogrzebową? To było wykonanie pracy z poza zakresu obowiązków służbowych. Można zrobić tu zarzut wykroczenia przeciwko ustawie skarbowej, ale korupcja... Czy powiadamianie firmy pogrzebowej o zgonie jest karalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.gtconnect.net 15.12.03, 21:34 Gość portalu: g@mdan napisał(a): > Rozumiem zarzut spowodowania śmierci Pavulonem, zgoda jeśli > chodzi o fałszowanie recept. > Ale zarzuty korupcyjne są dla mnie niezrozumiałe. > Korupcji, czyli uzależnienie wykonania lub odstąpienie od > wykonania czynności służbowych przez fukcjonariusza > publiczcznego w zamian za przyjęcie korzyści majątkowej, ja > tutaj nie widzę. Pomijam kwestię sanitariusza jako > funkcjonariusza publicznego. Jaką czynność służbową on wykonał > lub od jakiej odstąpił powiadamiając firmę pogrzebową? To było > wykonanie pracy z poza zakresu obowiązków służbowych. Można > zrobić tu zarzut wykroczenia przeciwko ustawie skarbowej, ale > korupcja... Czy powiadamianie firmy pogrzebowej o zgonie jest > karalne? Czynnosc sluzbowa, od ktorej odstapil polegala na obowiazku nierozpowszechniania przez sluzby medyczne danych osobowych i medycznych pacjenta i jego rodziny. Przyjecie lapowki za przekazanie tych danych osobom postronnym spelnia kryteria korupcji. Wyobrazmy sobie np. ze wyniki naszego badania krwi wraz z danymi osobowymi zostaly sprzedane pozbawionej skruplow osobie oczekujacej na przeszczep nerki, albo i serca. Okazujemy sie byc doskonalym dawca! Dalszy scenariusz kazdy moze sobie sam dopowiedziec. Dlatego jest dla mnie jasne, ze tego rodzaju korupcje nalezy scigac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g@mdan Re: Kolejny łowca w areszcie. IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.12.03, 10:31 "Czynnosc sluzbowa, od ktorej odstapil polegala na obowiazku nierozpowszechniania przez sluzby medyczne danych osobowych i medycznych pacjenta i jego rodziny. Przyjecie lapowki za przekazanie tych danych osobom postronnym spelnia kryteria korupcji" Bzdura! Nikt nie rozpowszechniał danych osobowych i medycznych pacjenta, a tym bardziej jego rodziny. To rodzina zmarłego dostawała namiary na "dobrą" firmę pogrzebową i sama zgłaszała zgon. Przedstawiciel firmy stawiał się pod wskazany adres i podpisywał umowę na usługę. Gdzie tu korupcja? Teoretycznie można by powiedzieć, że wszyscy byli zadowoleni-rodzina zmarłego miała problem z głowy, firma pogrzebowa zarabiała, pogotowiarze też. Tylko ta "szara strefa". Sprawdź, czy w zakresie czynności służbowych lub w tekście przysięgi składanej przez sanitariusza, ratownika medycznego czy kierowcy karetki jest coś o obowiązku dochowania danych chorego w tajemnicy. Nie ma. Znowu prawo nie nadąża za życiem. Problem tkwi w czymś zupełnie innym. W powstałym układzie pogotowiarze zarabiali kilkakrotnie więcej niż gdyby sumiennie i uczciwie ratowali życie chorego. Czy realistę może dziwić, że biednego skuszono możliwością dodatkowego, niezłego zarobku? Jeśli za ratowanie życia człowieka urzędnicy ustaliliby godziwe wynagrodzenie - to na pewno nie byłoby nekroafery. Ukarać też należy winnych urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Od Stolcmana do skórowania IP: *.socantel.net 15.12.03, 12:27 Stolcman parodiując konstytucję i beszczeszcząc judeizacją nasz kraj, otworzył furtkę dla wszystkich bandytów. Zapwewne zrobił to z myslą o swoich. Nie zmienia to faktu w przypadku, gdyby nawet mordercą był nie-żyd, ale ginął Polak. To i tak cel by został osiagnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Od Stolcmana do skórowania IP: *.adsl.proxad.net 15.12.03, 16:00 Gość portalu: erad napisał(a): > Stolcman parodiując konstytucję i beszczeszcząc judeizacją nasz > kraj, otworzył furtkę dla wszystkich bandytów. Zapwewne zrobił > to z myslą o swoich. Nie zmienia to faktu w przypadku, gdyby > nawet mordercą był nie-żyd, ale ginął Polak. To i tak cel by > został osiagnięty. Buahahahaaaa!!!! Ty biedny cieciu! Skad tacy jak ty sie biora? Lepiej od razu zamknij sie dobrowolnie w zakladzie zamknietym, bo jeszcze ktoregos ranka obudzisz sie obrzezany przez zydowska piata kolumne, czy w co tam wierzysz w swojej chorej lepetynie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BangBang Re: Od Stolcmana do skórowania ? IP: 129.81.192.* 15.12.03, 18:31 Gość portalu: erad napisał(a): > Stolcman parodiując konstytucję i beszczeszcząc judeizacją nasz > kraj, otworzył furtkę dla wszystkich bandytów. Zapwewne zrobił > to z myslą o swoich. Nie zmienia to faktu w przypadku, gdyby > nawet mordercą był nie-żyd, ale ginął Polak. To i tak cel by > został osiagnięty. ---------------------------------------------------------------- Kolejny psychicznie chory na tym forum... Terapia komputerowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Moze i Stolcman sparodiowal konstytucje, ale IP: *.nott.cable.ntl.com 15.12.03, 21:32 nie Stolcman splodzil te kilkanascie milionow doroslych Polakow, ktore w referendum konstytucyjnym powiedzialy "tak". Co ty mi tu za bzdury wciskasz? Sugerujesz, ze Polak to taka glupia dupa, ktora byle zydkowi da sie za nos wodzic? Ty cholerny Zydzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.telia.com 15.12.03, 12:30 "Po przeanalizowaniu przez grupę lekarzy dokumentów dotyczących rozchodu leków w pogotowiu, a także części dokumentacji pomocy udzielanej pacjentom, dyrektor łódzkiego pogotowia złożył doniesienie o podejrzeniach uśmiercania pacjentów." A czemu takiej analizy nie robiono na bieżąco, to obowwiązek, którego wykonanie zapobiegło by lub zmniejszyło tragedię. Odpowiedzialni za brak nadzoru powinni odpowiadać karnie za współudział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowojorczyk Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.proxy.aol.com 15.12.03, 13:56 To byl "nowy" dyrektor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @$$%#^%^ Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.toya.net.pl / 10.0.208.* 15.12.03, 13:02 A kiedy zlapiecie tych ktorzy dawali lapowki? Czyzby nie oni byli winni "zlecenia" smierci pacjentow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Masz racje. Cala ta sprawa powinna byc potraktowana IP: *.nott.cable.ntl.com 15.12.03, 21:35 jako PRZESTEPCZOSC ZORGANIZOWANA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Kolejna łowca na życie pacjenta IP: *.lodz.mm.pl 15.12.03, 14:19 Ja także oburzam się na termin"skóra" budzi to więlką pogardę dla człowieka, któremu lekarz przyspieszył śmierć, a przecież pogardą powinniśmy traktować tego, co podał pavolon, czego skutkiem była śmieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.T.Gross Co Wy wiecie o seksie z nieboszczykiem...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 15:39 Ja, jako wieloletni pracownik prosektorium miejskiego w Tłuszczu niejednokrotnie używałem sobie na "pensjonariuszach" mojej cudownej placówki i muszę Wam powiedzieć, że seks z martwą od tygodnia 80cio latką to najcudowniejsze przeżycie jakie może spotkać normalnego 30to latka. Jestem za uśmiercaniem staruszków pavulonem gdyż mam ciągle coś nowego na tapecie! Swoją drogą dwa lata temu spodobała Mi się staruszka z sąsiedztwa i zapłaciłem sanitariuszom aby potraktowali ją ww lekiem. Było warto i to jak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: ścierwojad IP: *.87.112.219.ap.yournet.ne.jp 15.12.03, 23:35 Scierwojad moze nie bo na widok nieboszczyka pewnie chowalby sie po katach. Jest to owoc bezkrytycznego decia sie na orginalnosc, bardzo niesmaczna zreszta. Zapomina jednoczesnie, ze wolnosc slowa ma swoje granice. Tam gdzie jest wolnosc slowa jest tez odpowiedzalnosc za nie. Brak kultury jednak wylazi jak przyslowiowa sloma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz A zaklady pogrzebowe? IP: 67.70.228.* 15.12.03, 16:19 Sanitariusze to plotki, a nie slysze nic o sledztwie przeciwko zakladom pogrzebowym ktore przeciez za tym wszystkim stoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g@mdan Re: A zaklady pogrzebowe? IP: *.tvsat364.lodz.pl 15.12.03, 17:04 Jeśli karać zakłady pogrzebowe za kupowanie informacji strategicznej dla firmy to należałoby też karać wszystkie inne firmy, które to robią. Czy są takie? A że przy okazji umierali ludzie... no cóż, tak to bywa jeśli urzędowo nie jest doceniona praca polegająca na leczeniu ludzi, natomiast pochówek to intratny biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: jest coraz gorzej a bedzie lepiej.... IP: *.proxy.aol.com 15.12.03, 16:58 ...kto odpowiada za taka demoralizacje spoleczenstwa ...czy moze spoleczestwo odpowiada za demoralizacje wladzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jantsp Re: jest coraz gorzej a bedzie lepiej.... IP: *.ibch.poznan.pl 15.12.03, 21:10 Gość portalu: mee... napisał(a): > ...kto odpowiada za taka demoralizacje spoleczenstwa ...czy moze > spoleczestwo odpowiada za demoralizacje wladzy... ========================================================= jakie spoleczenstwo takie panstwo, jakie dzieci ksztalcenie taka przyszlosc narodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: jest coraz gorzej a bedzie lepiej.... IP: *.proxy.aol.com 16.12.03, 00:18 Gość portalu: jantsp napisał(a): > Gość portalu: mee... napisał(a): > > > ...kto odpowiada za taka demoralizacje spoleczenstwa ...czy moze > > spoleczestwo odpowiada za demoralizacje wladzy... > ========================================================= > jakie spoleczenstwo takie panstwo, jakie dzieci ksztalcenie taka > przyszlosc narodu ...wiec zachodzi pytanie...co robic...a wiec jezeli zachodzi pytanie co robic...to tu powstaje proste pytanie do nas polakow...co robic...jakie dzieci takie spoleczenstwo...jakich dzieci ksztalcenie taka przyszlosc...tylko pytanie...czy zdazymy...teraz bedzie mi sie snic po nocach ...zdazymy ... czy nie zdazymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem o tym Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 17:33 przestępstwo zabójstwa jest popełnione w zamiarze bezpośrednim i ewentualnym czyli gdy przewiduje jego popełnienie, jeżeli lekarz leczy tak aby pacjent umarł to nic innego jak zabija godząc się na to ale chyba w tej aferze to tylko sanitariusze wiedzą do czefgo służył pavulon a lekarze tylko źle leczyli co o tym myślicie bo ja mam tego dość Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Kolejna łowca ...reszcie 15.12.03, 17:44 pamietacie jak malo kto wierzyl, ze celowe usmiercanie pacjentow moze byc prawda? niestety powoli spelnia sie czarny scenariusz. mam swiadomosc, ze nie wszyscy w tym uczestniczyli, tylko skad na Boga wiedziec kto uczciwy a kto by najchetniej nas do nieba winda wyslal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g@mdan Re: Maretino, to tylko oskarżenie. IP: *.tvsat364.lodz.pl 15.12.03, 17:59 Wyrok jeszcze nie zapadł. Są dowody dla prokuratury, ale czy będą tak samo pewne dla sądu? Zobaczymy. A że się przyznał. No cóż, nie wiemy co miał obiecane. W sądzie może wszystko odwołać. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Maretino, to tylko oskarżenie. 15.12.03, 19:31 Gość portalu: g@mdan napisał(a): > Wyrok jeszcze nie zapadł. Są dowody dla prokuratury, ale czy będą tak samo > pewne dla sądu? Zobaczymy. > A że się przyznał. No cóż, nie wiemy co miał obiecane. W sądzie może wszystko > odwołać. nie mialam na mysli podejzen prokuratury, tylko fakt prznania sie do USMIERCANIA pacjentow przez dwoch sanitariuszy. chyba dla kaprysu nie twierdza, ze zabili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g@mdan Re: Maretino, to tylko oskarżenie. IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.12.03, 10:38 Przyznali się tylko do podania pavulonu. Jeszcze trzeba udowodnić, że to było przyczyną śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żak Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.kuzniki.net 15.12.03, 19:42 To jest poprostu straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.kuzniki.net 15.12.03, 19:50 jednak dziennikarze mieli rację, i chwała im za to.Jednak uśmiercali ludzi.O lekarzach mowy narazie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Kolejna łowca ...reszcie 15.12.03, 22:37 Gość portalu: azja napisał(a): > jednak dziennikarze mieli rację, i chwała im za to.Jednak > uśmiercali ludzi.O lekarzach mowy narazie nie ma. pamietam ile wtedy psow powieszono na dziennikarzach i na wyborczej. ciekawe czy chociaz jedna osoba to "odszczeka"?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: cienizna z was bije... IP: *.proxy.aol.com 15.12.03, 19:51 ...redaktorze...dajcie afryke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszar Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 21:33 Ciekawe kiedy redaktorkowie Gazety będą mieli tyle odwagi cywilnej, aby publicznie przeprosić niesłusznie oczernianych o mordowanie pacjentow lekarzy. Gdzie są te opisywane przez Was "Anioły śmierci"??? PS. Znając życie - nie doczekam się skruchy hien dziennikarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.proxy.aol.com 15.12.03, 21:45 Gość portalu: maszar napisał(a): > Ciekawe kiedy redaktorkowie Gazety będą mieli tyle odwagi > cywilnej, aby publicznie przeprosić niesłusznie oczernianych o > mordowanie pacjentow lekarzy. Gdzie są te opisywane przez > Was "Anioły śmierci"??? > PS. Znając życie - nie doczekam się skruchy hien dziennikarskich. ...jak mawial krasicki..prawdziwa cnota krytyki sie nie boji...a jezeli chodzi o czasy dzike dzisiejsze...to mamy sady...a jak nie sady to strasburg...ale mimo wszystko ja zawsze mysle ,ze polska sie skuma z usa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chil[u]m Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 18:37 Sześciu lekarzy ma postawione zarzuty. Poczytaj trochę. Stop War on Drugs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.ists.pl / 192.168.2.* 15.12.03, 22:32 Tyle pobral, a tylko jedna zalatwil? Ale mamy fajny wymiar sprawiedliwosci. Kto to nam zalatwil? Czy przypadkiem nie solidaruchy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m... Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.proxy.aol.com 15.12.03, 22:41 ...naczytales sie ...uszutatka patryjoty polskiego ze stanu wojennego z wiadomego tygodnika...obcy ot co ..papugo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czy naprawde myslisz Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 22:48 Gość portalu: Obcy napisał(a): > Tyle pobral, a tylko jedna zalatwil? > Ale mamy fajny wymiar sprawiedliwosci. Kto to nam zalatwil? Czy > przypadkiem nie solidaruchy? , ze opcja polityczna ma zwiazek z nieuczciwoscia i brakiem kompetencji? Przeciez gdyby cZERWONI byli kompetentnymi wladcami (A na prawde mieli wladze calkiem niedawno) zawczasu, twoje S o l i d a r u c h y nie bylyby przy wladzy,,, O b c y , wydoroslej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Kolejna łowca ...reszcie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 00:35 a reszta morderców, kiedy zostaną złapani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: TO JAKAS SCIEMA... IP: *.chello.pl 16.12.03, 00:57 to jakas sciema. od kiedy to sanitariusze podaja leki, robia zastrzyki?! to robia lekarze, nikt z zespolu karetki nie poda pacjentowi nic bez jego zgody. nie wiem jak w lodzkim pogotowiu, ale w warszawskim w handlu "skorami" siedza przede wszystkim dyspozytorzy, lekarze, w tym tzw. starszy lekarz, i sanitariusze, i kierowcy. wiec nie wierze, ze jakis sanitariusz sam z siebie podal pavulon - a reszta zespolu co robila - spala?;] sciema na potege.... Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor Ktoś tu kłamie!!! 16.12.03, 04:55 "Dziennik Łódzki" (proszę zwrócić uwagę na datę) podaje taką informację: Łódzkie pogotowie nie zabijało Wtorek, 13 sierpnia 2002r. Wczoraj wieczorem łódzcy prokuratorzy, prowadzący śledztwo w sprawie domniemanych zabójstw dokonywanych przez pracowników pogotowia, przywieźli z Krakowa opinie, które miały być przełomem w tzw. nekroaferze. Szczegółowa analiza dokumentów 70 przypadków „wątpliwych zgonów” miała dać podstawy do postawienia sanitariuszom i lekarzom zarzutu zabójstw. – Nic z tego – stwierdzili po analizie najlepsi w Polsce biegli. W maju tego roku Prokuratura Apelacyjna w Łodzi po czterech miesiącach śledztwa wysłała do krakowskiego Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Jana Sehna dokumenty dotyczące przypadków śmierci pacjentów pogotowia, które – zdaniem prokuratury – mogły być morderstwami. Chodziło o załogę jednej tylko, ale najbardziej podejrzanej karetki. Prokuratorzy twierdzili, że podawane przez tę załogę leki, w tym osławiony pavulon, mogły doprowadzić do zgonów. Pracownicy pogotowia mieli podobno zabijać pacjentów, aby zakładom pogrzebowym sprzedawać zwłoki. Już samo wyselekcjonowanie przez prokuraturę 70 „wątpliwych zgonów” nazwane zostało przełomem w głośnym śledztwie. Tymczasem, jak nieoficjalnie ustaliliśmy, opinia krakowskich biegłych nie daje najmniejszych podstaw do postawienia zarzutów nawet nieumyślnego spowodowania śmierci. – To na pewno niepowodzenie prokuratury. Po tej opinii można powiedzieć, że śledztwo w sprawie zabójstw nie ruszyło z miejsca – powiedział nasz krakowski informator. W sprawie tak zwanej nekroafery, która wybuchła w styczniu tego roku, prokuratura postawiła do tej pory zarzuty korupcji 40 osobom – pracownikom łódzkiego pogotowia i przedsiębiorcom pogrzebowym. Nie ma innych zarzutów. (sj) - Dziennik Łódzki ______________________________________ Pierwszy sanitariusz "przyznał" się po długich i żmudnych przesłuchaniach. Ciekawe do czego przyznałby się Michnik w takich okolicznościach? Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łasiczka TU JEST OBSZERNE Zgłębienie tego problemu IP: *.dsl.siol.net 16.12.03, 05:36 Przedstawiam poniżej całe moje osobiste spojrzenie na sprawę trucia ludzi pavulonem w łódzkim pogotowiu wyrażam przekonanie ze jest ono jak najbardziej zbliżone do rzeczywistości starałam się tekst podporządkować pewnym elementom, aspektom tej sprawy Wczoraj w wiadomościach łódzkich oraz wiadomościach ogólnopolskich w tvp podano iż drugi sanitariusz jest podejrzany o trucie w karetkach pogotowia pavulonem .zatem.... RACZEJ WYSTĘPUJE CZARNA LICZBA czarna liczba = jest to liczba przestępstw nie wykrytych i wykrytych tego samego rodzaju Pojecie czarnej liczby występuje w ~~Nauce Kryminalistyka Liczba co najmniej dwóch trucicieli sugeruje istnienie tak zwanej ~~czarnej cyfry ,ciemnej liczby. Wykryto podejrzanych o trucie Andrzeja N oraz Karola B oby dwoje przyznało się iż truło ludzi. DOTARCIE DO LUDZI ZE SMUTNĄ PRAWDĄ Do wielu ludzi na pewno jeszcze nawet z dwa miesiące temu nie dotarła prawda iż mogli by stać się potencjalnymi ofiarami. Uświadomiłam sobie stopień niewiedzy gdy byłam np. raz z drobnostkom w przychodni zdrowia i w trakcie luźniej bezcelowej rozmowy która zabijać miała tylko czas nadepnęłam jakby niechcąco na temat Łowców Skór moja współrozmówczyni pacjentka oczekująca w kolejce do lekarza była totalnie zielona w tym temacie. Nawet jak dotarło to do ludzi funkcjonował jakby mit tak zwanego ~ czarnego konia "Jeden zły wszyscy inni nie tak źli" teraz został ten mit obalony Policja toczyła, drążyła tą sprawę jak woda widać drążyła jak woda w skale miała oparcie i ma w dokumentacji CHORA PRAWDA CIEMNEJ STRONY BEZWZGLEDNEGO SWIATA CZŁOWIEK W NIM MOZE STAC SIE TOWAREM NAWET GDY NIE WYRAZA NA TO ZGODY Człowiek to towar prostytutka sprzedająca się jest towarem przedmiotem ale nie tylko prostytutka to towar ciało to również towar dla płatnych zabójców według mojego zdania ci sanitariusze to również bezwzględni handlarze bardzo wieloma ciałami. Towarem do odstrzału może stać się również niewygodny biznesmen jak w rekonstrukcji w telewizyjnym 997. Jak się okazało są płatni zabójcy którzy zamiast kulom z pistoletu zabijają pawulonem na akord okazuje się że ciało to towar w każdej formie martwej czy żywej sam fakt zaistnienia sytuacji gdy sanitariusz sprzedaje ciało czyjeś powinno być równoznaczne z traktowaniem osobnika który handluje narkotykami. Osobnika który porusza się z broniom maszynową od razu się zauważy na ulicy zresztą nie będzie się pokazywał z pistoletem maszynowym nie będzie tak głupi schowa go pod płaszcz Ale osobnika który wstrzykuje pawulon i jest sanitariuszem w karetce pogotowia nie ma jak zauważyć nie sposób i on o tym wie nie musi strzelać na ulicy przecież za nielegalne posiadanie broniii dostał by piec lat ale gdy działa chemią jest jak duch wydawało mu się ze jest jak duch niewidzialny fakt sprzedaży ludzkich zwłok powinien być karany tak jak handel narkotykami albo jeszcze ciężej jak mówię tutaj przybliżam pokrewne sytuacje PRAWDOPODOBNY SYSTEM SELEKCJI OFIAR KTÓRY ZAPEWNE UŁATWIAŁ TE WYCZYNY To prawda że np. Porządni ludzie pracodawcy mają podobny system selekcji jak antyżyciodawcy młodzi coś dostają starzy nie dostają a jak dostają to mało kiedy ale u pracodawców nie jest się ofiarom która płaci życiem W Oświęcimiu też był podobny system selekcji młodzi się nadają starzy się nie nadają Dla truciciela zapewne też młodzi się nadają do życia starzy nie nadają się Zabawa w Pana Boga. chociaż co do wyróżniania młodych przez potencjalnego truciciela jak pomyślę to tez nie można być pewnym nie do końca bo przecież jak by do karetki trafiła w stanie ciężkim 20 letnia dziewczyna ale ważąca 120 kg. kilo to niewiadomo może by uznał ze nie pasuje do tego świata i też by dostała chemiczny bilet na tamten świat o nazwie pawulon CO KRYJE SIE W MÓZGU TRUCICIELA? I CHANDLARZA ZWŁOK ? niewiadomo co kryło się w mózgu pavuloniarza gdy zapewne uśmiercał jakiegoś 70 latka co może się kłębić w głowie u takiego potwora może coś w stylu" i tak już swoje pożył" , "dziesięć lat dłużej czy krócej co mu za różnica", "umrze w miarę młodo nie będzie cierpiał" " a może bardziej perfidne nawet było "Umrzyj szybciej i młodziej i pozostaw po sobie świeższe ciało" to i tak za proste jego myśli by były na pewno ? zapewne wykreował jeszcze bardziej chore głębsze myśli które wzmacniały to co czynił Może Większość sanitariuszy to bierni lub tez czynni handlarze zwłok bo sanitariusz ma być jak żołnierz ma mieć wysokie morale to chyba jasne a właśnie ten może ? ten system łapownictwa przerobił sanitariuszy na Małych żołnierzyków harcerzyków o niskim morale tak mi się wydaje On ma stoczyć walkę z wrogiem ze śmiercią nierzadko czy zawsze dzielnie walczył ? co mógł myśleć taki zdeprawowany do w woli do walki o czyjeś życie sanitariusz ? "mało mi płacą" i " i tak go nie zabijam jak inni" " jestem dobry przeciez w tym co robię" "robię wszystko co należy do mnie" i dalej " i tak już na pewno nie żyje". to w ogóle podważa jakie były robione jak przeprowadzane reanimacje przez tych którzy nie truli MECHANIZMY NAPEDZAJĄCE SYTUACJE KTÓRA UMOZLIWIAŁA CHANDEL ZWŁOKAMI Lekarze nie zdają sobie sprawy nie zdawali ? z Faktu ze mogą się przyczyniać niechcąco do tego że ludzie stają się łatwymi ufnymi ofiarami .....Lekarze nie zdają sobie sprawy że są być może początkowym trybikiem mechanizmu.......opisanego poniżej Ludzie nie myślą że ktoś (jakiś osobnik w fartuchu) może mieć mentalność weterynarza bo kojarzą go odruchowo nie raz na pewno z lekarzem Tu działa jakiś mechanizm Ufności..........on działa tez w przyrodzie W Jakimś filmie przyrodniczym ekolodzy przyjechali filmować morskie wydry nauczyli je jeść z własnej ręki nauczyli je że każdy powtarzam każdy! człowiek to coś dobrego zwierzęta polubiły ludzi i zaprzyjaźniły się pozwalały się nawet głaskać jednak ekolodzy musieli wyjechać......do swoich domów byli przeciez tylko na badaniach naukowych po roku czasu ekolodzy znowu wrócili w to samo miejsce okazało się że już nie było wydr morskich że wszystkie zostały wybite co do sztuki co do jednej jak cały las w pień okazało się że gdy ekolodzy wyjechali od razu na ich miejsce przyjechali kłusownicy dowiedzieli się od prostych tamtejszych mieszkańców ze wydry same podpływały do kłusowników myśląc że dostaną coś do jedzenia kłusownik dał jeść ale gdy zwierze było zajęte jedzeniem z jednej ręki to z drugiej ręki dostało kijem po głowie ....gdyby wydry uciekały i nie nauczyły się ufać ludziom to kłusownicy nie wybili by ich tyle, ale kłusownicy skorzystali właśnie z tego mechanizmu .......w świecie ludzkim taki pogrom by był nie możliwy to wiadomo.. tutaj w sytuacji łowców skór każdy człowiek to coś dobrego mogło być zastąpione(---) każdy człowiek w fartuchu to coś dobrego niestety nieeee! CZŁOWIEK JEST DOBRY ! A NAWET JAK JAKIŚ NIE JEST DOBRY TO WOBEC SILNEGO PRAWA MUSI BYĆ DOBRY . W służbie zdrowia nie powinno być miejsca na chaos tam ma być musi być porządek jak w wojsku znowu wejdę trochę w świat zwierząt ............ Ja nawet pamiętam że jakiś treser od tygrysów mówił że co trzydziesty tygrys jak obliczyli naukowcy wyraża silną agresje wobec człowieka jakoś to jest tak w DNA że tak jest Potem treser gdy chciał określić co który człowiek jest niebezpieczny może tak sobie gadał żartował ale mówił że co trzeci czyli Co trzydziesty tygrys jest niebezpieczny ale człowiek co trzeci jest groźny .Tak sobie gadał żartował ? próbował pomniejszyć realne zagrożenie wobec faktu czym się zajmował ? ale może swoją żartobliwą jak ~retoryką? trafił jakąś w cześć prawdy ja ogólnie uważam że człowiek jest dobry ale w Chaosie może w nim się przejawiać objawiać zezwierzęcenie ....które jestem przekonana zaistniało w polskiej służbie zdrowia w dużej skali przejawiające się pod różnymi postaciami. WYPŁYNIECIE CAŁEJ SPRAWY NA WIERZCH ORAZ NIE PRZYJMOWANIE TEJ SPRAWY DO WIADOMOSCI PRZEZ CZESC MEDIÓW W POLSCE Można przypomnieć jakie oderwane total Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor Ty jesteś głupia, czy jaki gwint? 16.12.03, 06:55 Tak samo jak Gazeta Wyborcza nie zamieściłaś najważniejszej informacji. To jest spektakl polityczny po którym Łapiński i Neuman mogli bez przeszkód mieszać w służbie zdrowia. Najlepsi fachowcy nie wykryli związku, a ty i GW wykryłaś. Ty chcesz tak to widzieć. Łapówkarstwo? Przyjedź do Torunia i zobaczysz obok Urzedu Stanu Cywilnego wmurowana 1 tablica zakładu pogrzebowego. Jak to nazwiesz? No ale łapa SLDowców na przemyśle farmaceutycznym, NFZ - to jest najważniejsze. >>>>>>>>>>>>>>>>> "Dziennik Łódzki" (proszę zwrócić uwagę na datę) podaje taką informację: Łódzkie pogotowie nie zabijało Wtorek, 13 sierpnia 2002r. Wczoraj wieczorem łódzcy prokuratorzy, prowadzący śledztwo w sprawie domniemanych zabójstw dokonywanych przez pracowników pogotowia, przywieźli z Krakowa opinie, które miały być przełomem w tzw. nekroaferze. Szczegółowa analiza dokumentów 70 przypadków „wątpliwych zgonów” miała dać podstawy do postawienia sanitariuszom i lekarzom zarzutu zabójstw. – Nic z tego – stwierdzili po analizie najlepsi w Polsce biegli. W maju tego roku Prokuratura Apelacyjna w Łodzi po czterech miesiącach śledztwa wysłała do krakowskiego Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Jana Sehna dokumenty dotyczące przypadków śmierci pacjentów pogotowia, które – zdaniem prokuratury – mogły być morderstwami. Chodziło o załogę jednej tylko, ale najbardziej podejrzanej karetki. Prokuratorzy twierdzili, że podawane przez tę załogę leki, w tym osławiony pavulon, mogły doprowadzić do zgonów. Pracownicy pogotowia mieli podobno zabijać pacjentów, aby zakładom pogrzebowym sprzedawać zwłoki. Już samo wyselekcjonowanie przez prokuraturę 70 „wątpliwych zgonów” nazwane zostało przełomem w głośnym śledztwie. Tymczasem, jak nieoficjalnie ustaliliśmy, opinia krakowskich biegłych nie daje najmniejszych podstaw do postawienia zarzutów nawet nieumyślnego spowodowania śmierci. – To na pewno niepowodzenie prokuratury. Po tej opinii można powiedzieć, że śledztwo w sprawie zabójstw nie ruszyło z miejsca – powiedział nasz krakowski informator. W sprawie tak zwanej nekroafery, która wybuchła w styczniu tego roku, prokuratura postawiła do tej pory zarzuty korupcji 40 osobom – pracownikom łódzkiego pogotowia i przedsiębiorcom pogrzebowym. Nie ma innych zarzutów. (sj) - Dziennik Łódzki ______________________________________ Głupoty nie pozdrawiam Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łasiczka żadna ściema ! Otwórz i przeczytaj co napisałam IP: *.dsl.siol.net 16.12.03, 05:38 Przedstawiam poniżej całe moje osobiste spojrzenie na sprawę trucia ludzi pavulonem w łódzkim pogotowiu wyrażam przekonanie ze jest ono jak najbardziej zbliżone do rzeczywistości starałam się tekst podporządkować pewnym elementom, aspektom tej sprawy Wczoraj w wiadomościach łódzkich oraz wiadomościach ogólnopolskich w tvp podano iż drugi sanitariusz jest podejrzany o trucie w karetkach pogotowia pavulonem .zatem.... RACZEJ WYSTĘPUJE CZARNA LICZBA czarna liczba = jest to liczba przestępstw nie wykrytych i wykrytych tego samego rodzaju Pojecie czarnej liczby występuje w ~~Nauce Kryminalistyka Liczba co najmniej dwóch trucicieli sugeruje istnienie tak zwanej ~~czarnej cyfry ,ciemnej liczby. Wykryto podejrzanych o trucie Andrzeja N oraz Karola B oby dwoje przyznało się iż truło ludzi. DOTARCIE DO LUDZI ZE SMUTNĄ PRAWDĄ Do wielu ludzi na pewno jeszcze nawet z dwa miesiące temu nie dotarła prawda iż mogli by stać się potencjalnymi ofiarami. Uświadomiłam sobie stopień niewiedzy gdy byłam np. raz z drobnostkom w przychodni zdrowia i w trakcie luźniej bezcelowej rozmowy która zabijać miała tylko czas nadepnęłam jakby niechcąco na temat Łowców Skór moja współrozmówczyni pacjentka oczekująca w kolejce do lekarza była totalnie zielona w tym temacie. Nawet jak dotarło to do ludzi funkcjonował jakby mit tak zwanego ~ czarnego konia "Jeden zły wszyscy inni nie tak źli" teraz został ten mit obalony Policja toczyła, drążyła tą sprawę jak woda widać drążyła jak woda w skale miała oparcie i ma w dokumentacji CHORA PRAWDA CIEMNEJ STRONY BEZWZGLEDNEGO SWIATA CZŁOWIEK W NIM MOZE STAC SIE TOWAREM NAWET GDY NIE WYRAZA NA TO ZGODY Człowiek to towar prostytutka sprzedająca się jest towarem przedmiotem ale nie tylko prostytutka to towar ciało to również towar dla płatnych zabójców według mojego zdania ci sanitariusze to również bezwzględni handlarze bardzo wieloma ciałami. Towarem do odstrzału może stać się również niewygodny biznesmen jak w rekonstrukcji w telewizyjnym 997. Jak się okazało są płatni zabójcy którzy zamiast kulom z pistoletu zabijają pawulonem na akord okazuje się że ciało to towar w każdej formie martwej czy żywej sam fakt zaistnienia sytuacji gdy sanitariusz sprzedaje ciało czyjeś powinno być równoznaczne z traktowaniem osobnika który handluje narkotykami. Osobnika który porusza się z broniom maszynową od razu się zauważy na ulicy zresztą nie będzie się pokazywał z pistoletem maszynowym nie będzie tak głupi schowa go pod płaszcz Ale osobnika który wstrzykuje pawulon i jest sanitariuszem w karetce pogotowia nie ma jak zauważyć nie sposób i on o tym wie nie musi strzelać na ulicy przecież za nielegalne posiadanie broniii dostał by piec lat ale gdy działa chemią jest jak duch wydawało mu się ze jest jak duch niewidzialny fakt sprzedaży ludzkich zwłok powinien być karany tak jak handel narkotykami albo jeszcze ciężej jak mówię tutaj przybliżam pokrewne sytuacje PRAWDOPODOBNY SYSTEM SELEKCJI OFIAR KTÓRY ZAPEWNE UŁATWIAŁ TE WYCZYNY To prawda że np. Porządni ludzie pracodawcy mają podobny system selekcji jak antyżyciodawcy młodzi coś dostają starzy nie dostają a jak dostają to mało kiedy ale u pracodawców nie jest się ofiarom która płaci życiem W Oświęcimiu też był podobny system selekcji młodzi się nadają starzy się nie nadają Dla truciciela zapewne też młodzi się nadają do życia starzy nie nadają się Zabawa w Pana Boga. chociaż co do wyróżniania młodych przez potencjalnego truciciela jak pomyślę to tez nie można być pewnym nie do końca bo przecież jak by do karetki trafiła w stanie ciężkim 20 letnia dziewczyna ale ważąca 120 kg. kilo to niewiadomo może by uznał ze nie pasuje do tego świata i też by dostała chemiczny bilet na tamten świat o nazwie pawulon CO KRYJE SIE W MÓZGU TRUCICIELA? I CHANDLARZA ZWŁOK ? niewiadomo co kryło się w mózgu pavuloniarza gdy zapewne uśmiercał jakiegoś 70 latka co może się kłębić w głowie u takiego potwora może coś w stylu" i tak już swoje pożył" , "dziesięć lat dłużej czy krócej co mu za różnica", "umrze w miarę młodo nie będzie cierpiał" " a może bardziej perfidne nawet było "Umrzyj szybciej i młodziej i pozostaw po sobie świeższe ciało" to i tak za proste jego myśli by były na pewno ? zapewne wykreował jeszcze bardziej chore głębsze myśli które wzmacniały to co czynił Może Większość sanitariuszy to bierni lub tez czynni handlarze zwłok bo sanitariusz ma być jak żołnierz ma mieć wysokie morale to chyba jasne a właśnie ten może ? ten system łapownictwa przerobił sanitariuszy na Małych żołnierzyków harcerzyków o niskim morale tak mi się wydaje On ma stoczyć walkę z wrogiem ze śmiercią nierzadko czy zawsze dzielnie walczył ? co mógł myśleć taki zdeprawowany do w woli do walki o czyjeś życie sanitariusz ? "mało mi płacą" i " i tak go nie zabijam jak inni" " jestem dobry przeciez w tym co robię" "robię wszystko co należy do mnie" i dalej " i tak już na pewno nie żyje". to w ogóle podważa jakie były robione jak przeprowadzane reanimacje przez tych którzy nie truli MECHANIZMY NAPEDZAJĄCE SYTUACJE KTÓRA UMOZLIWIAŁA CHANDEL ZWŁOKAMI Lekarze nie zdają sobie sprawy nie zdawali ? z Faktu ze mogą się przyczyniać niechcąco do tego że ludzie stają się łatwymi ufnymi ofiarami .....Lekarze nie zdają sobie sprawy że są być może początkowym trybikiem mechanizmu.......opisanego poniżej Ludzie nie myślą że ktoś (jakiś osobnik w fartuchu) może mieć mentalność weterynarza bo kojarzą go odruchowo nie raz na pewno z lekarzem Tu działa jakiś mechanizm Ufności..........on działa tez w przyrodzie W Jakimś filmie przyrodniczym ekolodzy przyjechali filmować morskie wydry nauczyli je jeść z własnej ręki nauczyli je że każdy powtarzam każdy! człowiek to coś dobrego zwierzęta polubiły ludzi i zaprzyjaźniły się pozwalały się nawet głaskać jednak ekolodzy musieli wyjechać......do swoich domów byli przeciez tylko na badaniach naukowych po roku czasu ekolodzy znowu wrócili w to samo miejsce okazało się że już nie było wydr morskich że wszystkie zostały wybite co do sztuki co do jednej jak cały las w pień okazało się że gdy ekolodzy wyjechali od razu na ich miejsce przyjechali kłusownicy dowiedzieli się od prostych tamtejszych mieszkańców ze wydry same podpływały do kłusowników myśląc że dostaną coś do jedzenia kłusownik dał jeść ale gdy zwierze było zajęte jedzeniem z jednej ręki to z drugiej ręki dostało kijem po głowie ....gdyby wydry uciekały i nie nauczyły się ufać ludziom to kłusownicy nie wybili by ich tyle, ale kłusownicy skorzystali właśnie z tego mechanizmu .......w świecie ludzkim taki pogrom by był nie możliwy to wiadomo.. tutaj w sytuacji łowców skór każdy człowiek to coś dobrego mogło być zastąpione(---) każdy człowiek w fartuchu to coś dobrego niestety nieeee! CZŁOWIEK JEST DOBRY ! A NAWET JAK JAKIŚ NIE JEST DOBRY TO WOBEC SILNEGO PRAWA MUSI BYĆ DOBRY . W służbie zdrowia nie powinno być miejsca na chaos tam ma być musi być porządek jak w wojsku znowu wejdę trochę w świat zwierząt ............ Ja nawet pamiętam że jakiś treser od tygrysów mówił że co trzydziesty tygrys jak obliczyli naukowcy wyraża silną agresje wobec człowieka jakoś to jest tak w DNA że tak jest Potem treser gdy chciał określić co który człowiek jest niebezpieczny może tak sobie gadał żartował ale mówił że co trzeci czyli Co trzydziesty tygrys jest niebezpieczny ale człowiek co trzeci jest groźny .Tak sobie gadał żartował ? próbował pomniejszyć realne zagrożenie wobec faktu czym się zajmował ? ale może swoją żartobliwą jak ~retoryką? trafił jakąś w cześć prawdy ja ogólnie uważam że człowiek jest dobry ale w Chaosie może w nim się przejawiać objawiać zezwierzęcenie ....które jestem przekonana zaistniało w polskiej służbie zdrowia w dużej skali przejawiające się pod różnymi postaciami. WYPŁYNIECIE CAŁEJ SPRAWY NA WIERZCH ORAZ NIE PRZYJMOWANIE TEJ SPRAWY DO WIADOMOSCI PRZEZ CZESC MEDIÓW W POLSCE Można przypomnieć jakie oderwane total Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łasiczka Re: żadna ściema ! Tu jest druga czesc tekstu IP: *.dsl.siol.net 16.12.03, 05:47 WYPŁYNIECIE CAŁEJ SPRAWY NA WIERZCH ORAZ NIE PRZYJMOWANIE TEJ SPRAWY DO WIADOMOSCI PRZEZ CZESC MEDIÓW W POLSCE Można przypomnieć jakie oderwane totalnie od rzeczywistości były wypowiedzi słuchaczy w radiu RM od razu po szokującym artykule Łowcy Skór w RM przewijały się komentarze ~"To o to chodzi żeby pokazać że Polacy są źli" i dalej.... ~"że Polacy nie tylko wykańczali żydów w czasie drugiej wojny ale i teraz nawet sami siebie nawzajem wykańczają" słuchacze RM byli przekonani że wszystko było ukartowane przez GW że sprzedaje się kłamstwa jako prawdę że GW chce zwiększyć swój nakład w podły i podstępny sposób bo już jest tak kiepska że ludzie nie chcą jej kupować . Nawet jakiś ksiądz późno w nocy dywagował w RM na temat artykułu Łowców Skór też stawał po stronie że GW Kłamie Tak ksiądz w RM Sugerował "że skoro gazeta wyborcza zamieszcza nekrologi" to również musi brać w tym udział czyli taki model według niego spółki zamiast (Sanitariusz + zakład pogrzebowy) to model (Sanitariusz + zakład pogrzebowy + gazety z nekrologami) Do tego księdza nie dochodziło że człowiek może być [Wcielonym Złem] ten ksiądz próbował uciekać zamiast próbować odkrywać autentyczną ukrytą sytuacje on przeciwnie brnął w jeszcze bardziej chore lecz już totalnie abstrakcyjne sytuacje. wiedział że tworzy drugą abstrakcyjną sytuacje ale chciał ją tą Abstrakcyjną zrównać z tą realną sytuacją która tyczy się ze sprawą łowców skór. Ksiądz chciał ośmieszyć smutną i trudną do przyjęcia prawdę którą uważał również za abstrakcyjną sytuacje. Należy pochwalić bardzo dobrą Tvp3 w której to odbyła się bardzo piękna rozmowa z udziałem bodajże Pana dyrektora Radia Łódź oraz dziennikarzami GW i oczywiście redaktorem. Rozmowa ta odbyła się po przyznaniu się sanitariusza. Z rozmowy tej jasno wynikało iż intencje dziennikarzy GW były szczere że sami z początku niedowierzali w sprawie łowców skór jak większość ale musieli przeprowadzić dziennikarskie śledztwo Po wypowiedzi bodajże dyrektora Radia Łódź który uznał sprawę Łowców skór za autentyczny fakt odbywający się w rzeczywistości realnej widziałam jego nie wątpiące stanowisko w kwestii tej sprawy stało się dla mnie tym bardziej jasne że cała ta sprawa nie była szopką RZECZYWISTOŚĆ WYPRZEDZIŁA PRAWO ALE GO NIE PRZEGONIŁA JEDNAK PODKOPAŁA WIARE W CZŁOWIEKA handel narkotykami = handel zwłokami ale na pewno obawiam się ze w prawie karnym nie jest to równoważne Moim zdaniem gdy zostaje wykryty fakt iż sanitariusz pogotowia współpracuje z zakładem pogrzebowym powinno być to tak traktowane poważnie jak by zabito człowieka (teraz to bardzo jasne)(ale dlaczego nie było wcześniej jasne dla rodzin gdy ktoś za nie dzwonił do zakładu )i nie ważne czy zabił ukarać tak nie będzie można wiadomo jak za zabicie ale jak za handel narkotykami czemu nie .......i wiadomo ze taki pielęgniarz nawet jak nie truje to będzie być może bez wielkiego zaangażowania ratował życie jak będzie ratował może oszukiwać sam siebie ze próbował ratować ............. ZATEM CZY WSIADAĆ DO KARETEK ? takie poglądy słyszałam typu.... a czemu nie wsiadać do karetek ? to wszędzie można zabić człowieka na ulicy też to co masz po ulicy nie chodzić No tak odpowiadam ale czy takie miejsca jak oprócz tego oczywistego bezpiecznego miejsca jakim jest nasz DOM, takie miejsca inne jak, SZKOŁA(fala ale nie śmiercionośna) czy miejsce Pracy ,Szpital jego środki transportu, inne środki transportu komunikacji miejskiej czy nie muszą być absolutnie bezpieczne a jak nie są bezpieczne absolutnie czy to jest normalne? Oczywiście że muszą być bezpieczne ! i to bez mała tak bezpieczne jak nasz Dom Inaczej wszystko , Wszystko ! Jest chore ! A Ulica to zawsze będzie chora. Odpowiedz Link Zgłoś