sokol47 22.06.09, 21:18 dlaczego mamy być skazani na wybór między Tuskiem ,a Kaczyńskim? Może my znajdziemy czarnego konia? Propozycje.-moja Olechowski pewnie byśmy się za niego nie wstydzili. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etta2 Re: Ten Trzeci kandytat prezydencki 22.06.09, 21:19 Moje: Komorowski, Sikorski. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Ten Trzeci kandytat prezydencki 22.06.09, 21:24 Olechowski - lub Ten co go Miodowicz zalatwil. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Ten Trzeci kandytat prezydencki 22.06.09, 21:25 Olechowski miał już szansę. Ten co stchórzył przed jakąś tam asystentką też. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Prezydent powinien być wybierany przez Kolegium 22.06.09, 21:24 elektorskie... Tak jak to jest w Niemczech. I mieć miłe reprezentacyjne uprawnienia. Mielibyśmy wtedy prezydenta np. z dawnych prezesów TK lub środowisk naukowych. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Prezydent powinien być wybierany przez Kolegi 23.06.09, 09:23 Można by sobie też to stanowisko darować. Po co te koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Ten Trzeci kandytat prezydencki 22.06.09, 21:52 Z tego całego towarzystwa, to chyba najlepsza Kwaśniewska. Normalna osoba, bez zawiści. Nie przesiąknięta polityką, ale dobrze się w niej orientująca. A do tego lubiana przez Polaków. To jest spory kapitał na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Ten Trzeci kandytat prezydencki 23.06.09, 07:18 Tusk na prezydenta to największy idiotyzm polskiej polityki. Z uporem głoszony przez wszystkich jego wrogów i "przyjaciół". Nie wierzę, by Tuskowi aż do tego stopnia odbiło. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred.polarny Re: Ten Trzeci kandytat prezydencki 23.06.09, 07:32 haen1950 napisał: > Nie wierzę, by Tuskowi aż do tego stopnia odbiło. Nie znasz potęgi pożądania ..... władzy? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Ten Trzeci kandytat prezydencki 23.06.09, 08:45 Władzy? Jakiej władzy? Nad pałacowym fraucymerem i lokajstwem? Co tn biedny bobasek prezydencki może? Jedynie wrzeszczeć - nie chcę tej zupki! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Ten Trzeci kandytat prezydencki 23.06.09, 10:09 zgred.polarny napisał: > haen1950 napisał: > > Nie wierzę, by Tuskowi aż do tego stopnia odbiło. > Nie znasz potęgi pożądania ..... władzy? :/ Premier ma realnie większą władzę, niż prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: Ten Trzeci kandytat prezydencki 23.06.09, 08:36 haen1950 napisał: > Tusk na prezydenta to największy idiotyzm polskiej polityki. Z > uporem głoszony przez wszystkich jego wrogów i "przyjaciół". > > Nie wierzę, by Tuskowi aż do tego stopnia odbiło. Z pierwszą częścią zdania się zgadzam.Z drugą już nie.Według mnie Tusk aż "dyszy" chęcią rewanżu na Kaczorze. Odpowiedz Link Zgłoś