mari-ka50 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 23:12 ŻEGNAJ MISTRZU!! W "CK dezerterzy" był WSPANIAŁY !!!Dla mnie super!! Wyrazy współczucia dla Bliskich.. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik_pis Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 23:13 Wyśmienity aktor."Constans"-Rewelacja!.Gorąco polecam.Szkoda,że te"komercyjne" czasy "zapomniały" doskonałego aktora.Wielka,wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 23:16 "Aktorstwo to sposób życia, filozofia. To także przyjęcie pewnej postawy wobec świata"kto z młodych aktorów w ten sposób myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
77adam77 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 23:37 Trudno sie z tym pogodzic. Nie bedzie Go w Wspolczesnym. Trudno bedzie sie pzyzwyczic do innych aktorow. Pamietajmy o Nim. Odpowiedz Link Zgłoś
mamanowa Panie Zbyszku! 14.07.09, 23:38 Miał Pan rację! Jest Pan urokliwy! Dziękuję za spotkanie! [*] Odpowiedz Link Zgłoś
nietoperz_dworski [*] Pan Cogito szuka rady 14.07.09, 23:41 Tyle książek słowników opasłe encyklopedie a nie ma kto poradzić zbadano słońce księżyc gwiazdy zgubiono mnie moja dusza odmawia pociechy wiedzy wędruje tedy nocą po drogach ojców i oto miasteczko Bracław wśród czarnych słoneczników to miejsce które opuściliśmy to miejsce które krzyczy jest szabas ja zwykle w szabas ukazuje się Nowe Niebo - szukam ciebie rabi - nie ma go tutaj - mówią chasydzi - jest w świecie szeolu - miał piękną śmierć mówią chasydzi - bardzo piękną tak jakby przeszedł z jednego kąta cały czarny w ręku miał Torę płonącą - szukam cię rabi - za którym firmamentem ukryłeś mądre ucho - boli mnie serce rabi - mam kłopoty może by mi poradził rabi Nachman ale jak mam go znaleźć wśród tylu popiołów Zbigniew Herbert www.zwoje-scrolls.com/zwoje09/pic20.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
gramofon1212 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 23:44 odchodzą najlepsi, dołączył do artystycznego światka "na górze". Ukłony Panie Zbigniewie, dziękujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 23:47 To był aktor tej klasy, że potrafiłby urządzić spektakl czytając książkę telefoniczną. Takich już nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
jagopa Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 23:59 Takich aktorow juz nie ma i nigdy nie bedzie. Zegnaj przyjacielu. Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pstarzynska Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 15.07.09, 00:24 To był wielki aktor! Prawdziwy aktor. Ostatnio widziałam Go w Słonecznych Chłopcach - ile sztuki, ile pogody, ile dystansu do siebie (słynne plucie na scenie) Odpowiedz Link Zgłoś
kielcik Serce mnie zabolalo ! 15.07.09, 00:30 Wielki Mistrz slowa odszedl. Zapamietam go mn.in. jako "Kubusia Fataliste" Diderot, brawurowo zagranego w Teatrze Dramatycznym za czasow dyrekcji SP. Gustawa Holoubka. Podziwianie tego Giganta sceny w roli komicznej bylo czyms niezapomnianym. Byl wielkim tragikiem, obdarzonym rowniez wielkim talentem komediowym. Zegnaj Mistrzu! Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 15.07.09, 00:30 Szkoda, zmarł następny, godny Człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
szpak01 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 15.07.09, 00:31 Serducho zakłuło. Kondolencje dla najbliższych. Odpowiedz Link Zgłoś
dana_4 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 15.07.09, 00:33 Wielka strata dla Polski.Głębokie wyrazy współczucia Rodzinie i Przyjaciołom. Odpowiedz Link Zgłoś
euro-pa zegnaj p. Zbigniewie, zostawiles swiat lepszym [*] 15.07.09, 00:34 dobrze, ze byles wsrod nas... Odpowiedz Link Zgłoś
gozal [*] 15.07.09, 00:36 Będziemy bardzo tęsknić za tymi przemyślanymi rolami, głębokim głosem i ciekawym spojrzeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
kretu23 kotwica odcięta 15.07.09, 00:39 w końcu... bałwochwalstwo... inteligenckie... lustrzanka. Odpowiedz Link Zgłoś
me_hows W takich chwilach 15.07.09, 00:45 brakuje słów. Ktoś napisał, że coś się skończyło. Czuję podobnie. Odszedł wybitny aktor i wielki człowiek - człowiek, który całe swoje życie poświęcił teatrowi, człowiek z ideałami, wartościami, które nie były pustymi słowami, tylko czymś, czym w życiu się naprawdę kierował, a co teraz już zanika, albo już zanikło. Nigdy nie zabiegał o sławę. Zabiegał o Sztukę. To było dla niego najważniejsze, a nie uwielbienie mediów. Bardzo szanowałem Zbigniewa Zapasiewicza nie tylko za niesamowity talent i pracowitość, ale również za Jego postawę. Odczuwam ogromny smutek po Jego śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi to prawda: ostatni taki Aktor 15.07.09, 04:49 strasznie smutno ['] ['] ['] ['] ['] ...... Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 15.07.09, 07:00 Znikła wraz z Nim pewna Epoka... Odpowiedz Link Zgłoś
ozby Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 15.07.09, 07:45 Żal, żal. To był geniusz. Naprawdę smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciar Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 15.07.09, 08:11 Panie Zbigniewie, Dziekuje za wiele niezapomnianych chwil [*] Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Jeden z ostatnich wielkich... 15.07.09, 08:10 74 lata to nie czas na umieranie. Mogłeś Panie Zbigniewie jeszcze tyle zrobić. Spoczywaj w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś