Dodaj do ulubionych

Olewniki zaczynają w tym kraju rządzić.

04.08.09, 18:18
To jakaś paranoja zaczyna się robić.
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych.o Re: Olewniki zaczynają w tym kraju rządzić. 04.08.09, 18:20
      To oni kazali uwolnic Jacka K.?????
      • h.c.baron Re: Olewniki zaczynają w tym kraju rządzić. 04.08.09, 18:27
        pies_na_czarnych.o napisał:

> To oni kazali uwolnic Jacka K.?????
        >
        >
        Nie.
        To sąd.
        ale oni ona już japę drze ,że to nie słusznie.
        I to jest ta paranoja.
        • pies_na_czarnych.o Re: Olewniki zaczynają w tym kraju rządzić. 04.08.09, 18:29
          > Nie.
          > To sąd.
          > ale oni ona już japę drze ,że to nie słusznie.
          > I to jest ta paranoja.

Czuma musi szybko cos nowego wymyslic. :o
    • etta2 Re: Olewniki zaczynają w tym kraju rządzić. 04.08.09, 18:28
      Rządzić, to raczej nie, ale wpływy wśród powiatowych działaczy LSD
      mają potężne. Wpakowali się w jakieś lewe interesy,
      doznali "rozliczeń" z branżą, a teraz szukają sprawiedliwości.
    • groteska53 Re: Kanalie, 04.08.09, 19:59
      oby was i waszych bliskich nic podobnego nie spotkało.
      • prawieemeryt Tych. co się sami 05.08.09, 07:56
        dla forsy nie pakują w goov_no to nie spotka. Milionów to nie
        spotyka, tylko grajdołkowych biznesmanów.
        • adam.eu Re: Tych. co się sami 05.08.09, 08:17
          prawieemeryt napisał:

> dla forsy nie pakują w goov_no to nie spotka. Milionów to nie
          > spotyka, tylko grajdołkowych biznesmanów.

Zwykły człowiek nie ma szans na wygranie procesu z wymiarem sprawiedliwości.

Być może tego nie wiesz, ale przeciętny człowiek to nawet nie ma szans na sprostowanie protokołu, bez względu na to czy ma, czy nie ma racji.

Był niejaki Ziobro, cokolwiek o nim mówić, to nie przeszedł jego wniosek o oficjalne nagrywanie rozpraw. Jak myślisz, dlaczego?
          • prawieemeryt czytaj uważnie 05.08.09, 08:49
            nie pisałem o przebiegu rozpraw sadowych tylko pakowaniu się
            niektórych w g... w wyniku którego popadają w nieszczęścia życiowe a
            następnie żądają od organów państwa by im krzywdy naprawiały, do
            których by nie doszło gdyby się ze szczególnego
            rodzaju „biznesmenami“ nie zadawali. Sposób funkcjonowania organów
            państwa to inna sprawa.
            • adam.eu Re: czytaj uważnie 05.08.09, 10:36
              prawieemeryt napisał:

> Sposób funkcjonowania organów
              > państwa to inna sprawa.

Sposób funkcjonowania organów państwa to podstawowa sprawa, zdecydowanie ważniejsza, niż ocena, czy Olewnicy "wdepnęli w gó... zdaniem niektórych" i należy się lub nie należy się wyjaśnienia sprawa śmierci ich syna. Tym bardziej, że tą śmierć odpowiada nieudolność organów ścigania, jak już napisałem wcześniej.
              • ave.duce Re: czytaj uważnie 05.08.09, 12:11
                Zgadzam się z pierwszą częścią, nie zgadzam z konkluzją:

za "tą śmierć odpowiada nieudolność organów ścigania"
                > to czysta spekulacja.

Pozdrawiam.
            • zoil44elwer Re: czytaj uważnie 05.08.09, 21:12
              POLICYJNA ŚMIETANKA POWIATOWA BALOWAŁA NA ICH SALONACH A POTEM IM NIE POMOGLI?No
              cóż,wdzięczność jest najtrudniejszym długiem do spłacenia.
          • spokojny.zenek Re: Tych. co się sami 05.08.09, 16:30
            adam.eu napisał:

> Był niejaki Ziobro, cokolwiek o nim mówić, to nie przeszedł jego wniosek o ofic
            > jalne nagrywanie rozpraw. Jak myślisz, dlaczego?

Kiedy składał taki "wniosek", do kogo, i dlaczego "nie przeszedł"?
            Co to w ogóle jest?

• adam.eu Re: Tych. co się sami 05.08.09, 21:04
              spokojny.zenek napisał:

> adam.eu napisał:

> > Był niejaki Ziobro, cokolwiek o nim mówić, to nie przeszedł jego wniosek
              > o ofic
              > > jalne nagrywanie rozpraw. Jak myślisz, dlaczego?

> Kiedy składał taki "wniosek", do kogo, i dlaczego "nie przeszedł"?
              > Co to w ogóle jest?

Doprecyzuj swoje pytanie.
              .............
              A później użyj wyszukiwarki i ewentualnie przedstaw to na forum. Możesz skomentować.

A teraz ja napiszę.

Ziobro dążył do tego, aby rozprawy sądowe były nagrywane.

I moja prywata. Nie jestem, nie byłem zwolennikiem PIS, jestem zwolennikiem nagrywania rozpraw sądowych, dziwię się, że jeszcze tego nie ma, a w zasadzie to na własnym przykładzie mogę powiedzieć, że sędziowie wykorzystują fakt nienagrywania rozpraw.

Traci się czas na żądanie sprostowania protokołu, a sędzia i tak nie sprostuje nie podając nawet uzasadnienia.

Ma taką możliwość, bowiem rozprawy nie są nagrywane.

A więc wyroki wydaje się nie na podstawie przebiegu rozprawy, ale na podstawie protokołu, który nie jest rzetelny.
              • spokojny.zenek Re: Tych. co się sami 06.08.09, 09:23
                adam.eu napisał:

> Ziobro dążył do tego, aby rozprawy sądowe były nagrywane.

Co to znaczy "dążył"? Ja też "dążę". Nie ma przeszkód w nagrywaniu rozpraw i
                bardzo często (coraz częściej) strony to robią. Media także mogą nagrywać,
                łącznie z obrazem, i coraz częściej to robią. Od wielu lat proponuje się
                natomiast wprowadzenie protokołu elektronicznego w miejsce pisanego, ale nie ma
                to nic wspólnego z Ziobrą.

> I moja prywata. Nie jestem, nie byłem zwolennikiem PIS

Ale chyba jesteś wielbicielem Ziobry.

• adam.eu Re: Tych. co się sami 06.08.09, 20:01
                  spokojny.zenek napisał:

> adam.eu napisał:

> > Ziobro dążył do tego, aby rozprawy sądowe były nagrywane.

> Co to znaczy "dążył"? Ja też "dążę".

A to ciekawe, jak to robisz? Nie odniosłeś się nawet do zarzutów złego protokołowania przez sędziów. Zresztą zauważasz błędy u forumowiczów, często nieświadomych procedur prawnych, ale sędziowie są świadomi, u nich nic nie widzisz, zachowujesz się jak adwokat wymiaru sprawiedliwości.

Dlaczego?

> Nie ma przeszkód w nagrywaniu rozpraw.

Ale trzeba wiedzieć o tym. Poza tym samo zgłoszenie chęci nagrywania może źle wpłynąć na sędziego, prawda? Nawet jeżeli sędzia nie jest stronniczy w sprawie. To jedno. Sam nagrywałem, za zgodą sędziego, ale protokół sprostowałem tylko częściowo, nagranie okazało się czasem niskiej jakości i sędzia skwapliwie to wykorzystała. A można było usłyszeć, jakby się chciało, co tam naprawdę było, a poza tym nie ma możliwości technicznych sprawdzenia?

> Media także mogą nagrywać,

Nie na każdym procesie są media, czasem są też procesy przeciw mediom. Czy dając takie argumenty jesteś za nagrywaniem rozpraw?

> Od wielu lat proponuje się
                  > natomiast wprowadzenie protokołu elektronicznego w miejsce pisanego, ale nie ma
                  > to nic wspólnego z Ziobrą.

Co to jest protokół elektroniczny?

> > I moja prywata. Nie jestem, nie byłem zwolennikiem PIS

> Ale chyba jesteś wielbicielem Ziobry.

W sądzie ciekawszych rzeczy się o sobie dowiedziałem i bardziej niewiarygodnych.

Jestem zwolennikiem utrudnianie prywaty sędziom, wymiaru sprawiedliwości, to nie tylko nagrywanie, ale wprowadzenie nagrywania to jeden z kroków, przy obecnej technice śmiesznie łatwy.
                  • spokojny.zenek Re: Tych. co się sami 06.08.09, 20:28
                    adam.eu napisał:

> Nie odniosłeś się nawet do zarzutów złego protokoł
                    > owania przez sędziów.

Dlaczego miałbym się odnosić do jakichś niekierowanych do mnie "zarzutów" i jaki
                    sposób miałbym to zrobić?

> > Nie ma przeszkód w nagrywaniu rozpraw.
                    >
                    > Ale trzeba wiedzieć o tym.

Podobnie, jak o setkach innych rzeczy w życiu.

> > Media także mogą nagrywać,
                    >
                    > Czy dają
                    > c takie argumenty jesteś za nagrywaniem rozpraw?

Jak najbardziej.

> Co to jest protokół elektroniczny?

Niezbyt fortunnie nazwane to, o czym piszesz - nagranie (opracowane za pomocą
                    odpowiedniego programu) zastępujące "papierowy" protokół dyktowany przez sędziego.

> Jestem zwolennikiem utrudnianie prywaty sędziom, wymiaru sprawiedliwości, to ni
                    > e tylko nagrywanie, ale wprowadzenie nagrywania to jeden z kroków, przy obecnej
                    > technice śmiesznie łatwy.

Skoro taki "śmiesznie łatwy", to dlaczego Twój idol, choć mógł zrobić wszystko,
                    jakoś tego nie wprowadził, zaś w innych, bogatszych krajach też różnie bywa?
                    Aha, wiem, "mafia" blokuje... :))

• adam.eu Re: Tych. co się sami 06.08.09, 22:18
                      spokojny.zenek napisał:

> adam.eu napisał:

> > Nie odniosłeś się nawet do zarzutów złego protokoł
                      > > owania przez sędziów.

> Dlaczego miałbym się odnosić do jakichś niekierowanych do mnie "zarzutów" i jak
                      > i
                      > sposób miałbym to zrobić?

Sposób protokołowania, który fałszuje przebieg rozprawy jest głównym powodem (przynajmniej moim) dążenia do nagrywania rozpraw.

> > > Nie ma przeszkód w nagrywaniu rozpraw.
                      > >
                      > > Ale trzeba wiedzieć o tym.

> Podobnie, jak o setkach innych rzeczy w życiu.

Brak informacji o kruczkach prawnych nie powinien ujemnie wpływać na wynik procesu, należy dążyć, alby minimalizować jego wpływ, to jest moje zdecydowane zdanie. Wyrok powinien odzwierciedlać rzeczywistość nie procesową, a rzeczywistość, w jakiej był popełniony czyn.

> > Co to jest protokół elektroniczny?

> Niezbyt fortunnie nazwane to, o czym piszesz - nagranie (opracowane za pomocą
                      > odpowiedniego programu) zastępujące "papierowy" protokół dyktowany przez sędzie
                      > go.

Czyli zamienił stryjek...........

Strony w sądzie są zdenerwowane, niektórzy nie mają podzielności uwagi, często nie doceniają jakiejś informacji w danej chwili, znów pole do popisu "zdolnego sędziego"

A adwokaci o ile nawet już są to są Ci oni różni, różni. Zwykle nie chcą zadzierać z władzą lokalną nawet jak są z innego terenu, mają być może już niewiele do emerytury, do której chcą spokojnie dotrwać, albo im się nie chce, albo po prostu nawet przy dobrych chęciach popełnią błąd, sędziowie też popełniają błędy, ale dzięki nagraniom łatwiej by im było korygować błędy, unikać błędów w przyszłości.

> > Jestem zwolennikiem utrudnianie prywaty sędziom, wymiaru sprawiedliwości,
                      > to ni
                      > > e tylko nagrywanie, ale wprowadzenie nagrywania to jeden z kroków, przy o
                      > becnej
                      > > technice śmiesznie łatwy.

> Skoro taki "śmiesznie łatwy", to dlaczego Twój idol, choć mógł zrobić wszystko,
                      > jakoś tego nie wprowadził, zaś w innych, bogatszych krajach też różnie bywa?
                      > Aha, wiem, "mafia" blokuje... :))

Jaki widzisz problem natury technicznej albo finansowej?
                      Dlaczego odchodzisz od techniki i od rzeczowej rejestracji procesu?
                      Czy przykładowo po zażaleniu sędzia wyższej instancji, nie chciałby zobaczyć jakiś interesujący go fragment procesu?

No chyba że bez akt wie, jaki ma wyrok wydać ;), chociaż akta są mu w jakimś stopniu potrzebne do wydania uzasadnienia.
                      • spokojny.zenek Re: Tych. co się sami 06.08.09, 22:34
                        adam.eu napisał:

> Sposób protokołowania, który fałszuje przebieg rozprawy jest głównym powodem (p
                        > rzynajmniej moim) dążenia do nagrywania rozpraw.

I tym się różnisz od kolejnych ministrów, w tym Ziobry, którym chodziło o
                        usprawnienie postępowania.

> Brak informacji o kruczkach prawnych

Proponuję, żebyś sobie ustalił, co to takiego "kruczek prawny".

> Czyli zamienił stryjek...........

Nagrywanie też złe???

> Jaki widzisz problem natury technicznej albo finansowej?
                        > Dlaczego odchodzisz od techniki i od rzeczowej rejestracji procesu?
                        > Czy przykładowo po zażaleniu sędzia wyższej instancji, nie chciałby zobaczyć j
                        > akiś interesujący go fragment procesu?

O, jak bardzo chciałby...
                        Zastanowiłeś się nad moim pytaniem?

• adam.eu Re: Tych. co się sami 06.08.09, 23:07
                          spokojny.zenek napisał:

> adam.eu napisał:
                          >
                          > > Sposób protokołowania, który fałszuje przebieg rozprawy jest głównym powo
                          > dem (p
                          > > rzynajmniej moim) dążenia do nagrywania rozpraw.

> I tym się różnisz od kolejnych ministrów, w tym Ziobry, którym chodziło o
                          > usprawnienie postępowania.

A to nie wiedziałem, chociaż usprawnienie postępowania ma też znaczenie.

> > Brak informacji o kruczkach prawnych

> Proponuję, żebyś sobie ustalił, co to takiego "kruczek prawny".

Proponuję zadawać pytania zgodne z sednem sprawy, chyba że dążysz nie do ustalenia i ewentualnego zbliżenia stanowisk, a do zwycięstwa w dyskusji.

> > Czyli zamienił stryjek...........

> Nagrywanie też złe???

Złe jest tylko nagrywanie protokołu, a nie całej rozprawy, nie domyśliłeś się, co mogłem mieć na myśli?

> > Jaki widzisz problem natury technicznej albo finansowej?
                          > > Dlaczego odchodzisz od techniki i od rzeczowej rejestracji procesu?
                          > > Czy przykładowo po zażaleniu sędzia wyższej instancji, nie chciałby zoba
                          > czyć j
                          > > akiś interesujący go fragment procesu?
                          >
                          > O, jak bardzo chciałby...
                          > Zastanowiłeś się nad moim pytaniem?

Nawet go teraz nie sprawdzam, możesz doprecyzować, na co oczekujesz odpowiedzi i dlaczego?
                        • adam.eu Re: Tych. co się sami 06.08.09, 23:18
                          Pierwsza lepsza lub gorsza strona, jaki mi wypluła wyszukiwarka o nagrywaniu rozpraw
    • adam.eu Zastanowiłeś się przed napisaniem postu? 05.08.09, 08:11
      h.c.baron napisał:

> To jakaś paranoja zaczyna się robić.

Fakt, paranoja, w XXI wieku w środku Europy morduje się człowieka, zachodzi podejrzenie, że morderstwu sprzyjało brak działań ze strony organów ścigania, z powodu braku właściwych dziań wymiaru sprawiedliwości.

Sprawa jest nie do wyjaśnienia.
      Popełniają "samobójstwa?" ludzie związani ze sprawą.

A takim działaniom w sposób pośredni sprzyjają ludzie myślący i piszący jak Ty.
      • pies_na_czarnych.o Re: Zastanowiłeś się przed napisaniem postu? 05.08.09, 08:28
        adam.eu napisał:

>> Sprawa jest nie do wyjaśnienia.
        > Popełniają "samobójstwa?" ludzie związani ze sprawą.
        >

Nie przyszlo ci do glowy, ze to sa tylko pobozne zyczenia niektorych
        politykow?
        • adam.eu Re: Zastanowiłeś się przed napisaniem postu? 05.08.09, 08:35

> Nie przyszlo ci do glowy, ze to sa tylko pobozne zyczenia niektorych
          > politykow?

Zauważyłem wcześniej już, że ta sprawa ciągnie się poprzez wszystkie rządy, jest niewyjaśniana ponad podziałami politycznymi.
          • pies_na_czarnych.o Re: Zastanowiłeś się przed napisaniem postu? 05.08.09, 08:45
            > jestt niewyjaśniana ponad podziałami politycznymi.
            >

Moze nie ma czego wyjasniac, a wszystkie rzady pod naciskiem Rodziny
            O. sa zmuszane do odgrzewania tej sprawy.
            • adam.eu Re: Zastanowiłeś się przed napisaniem postu? 05.08.09, 10:47

> > jestt niewyjaśniana ponad podziałami politycznymi.
              > >
              >
              > Moze nie ma czego wyjasniac, a wszystkie rzady pod naciskiem Rodziny
              > O. sa zmuszane do odgrzewania tej sprawy.

Jest, jest co wyjaśniać, tylko że wszystkie rządy dadzą sobie radę z tą sprawą.

Chciałem dać do zrozumienia, że każda opcja polityczna w jakimś stopniu jest umoczona w tą i w inne sprawy i to jest jeden z powodów niewyjaśnienia spraw podobnego typu.
              • crimen Re: Zastanowiłeś się przed napisaniem postu? 05.08.09, 12:05
                adam.eu napisał:
                >
                > Chciałem dać do zrozumienia, że każda opcja polityczna w jakimś
                stopniu jest um
                > oczona w tą i w inne sprawy i to jest jeden z powodów
                niewyjaśnienia spraw podo
                > bnego typu.
                >
                W kosmitów też oczywiście wierzysz?
                Lansowana przez Kaczory teoria Wielkiego Układu wreszcie przynosi
                efekty. Daje gotową odpowiedź na wszystko i uwalnia od myślenia
                nieprędkie rozumy.
                • pies_na_czarnych.o Re: Zastanowiłeś się przed napisaniem postu? 05.08.09, 12:12
                  > W kosmitów też oczywiście wierzysz?
                  > Lansowana przez Kaczory teoria Wielkiego Układu wreszcie przynosi
                  > efekty. Daje gotową odpowiedź na wszystko i uwalnia od myślenia
                  > nieprędkie rozumy.

Jakos nie moga nic nikomu udowodnic :o( Musi kosmici ....
                  www.tvn24.pl/12690,1613256,0,1,policjanci-od-olewnika-chca-odszkodowan,wiadomosc.html
                  • maria-ltd Re: Zastanowiłeś się przed napisaniem postu? 05.08.09, 16:34
                    jak mawiał Tischner: homo sovieticus ma przewage narazie i dlatego
                    www.niepoprawni.pl/blog/152/nie-wierze-w-zadne-panstwo-w-zadna-polske
                    • prawieemeryt Re: Zastanowiłeś się przed napisaniem postu? 06.08.09, 11:26
                      Autorytet od złotych myśli - Danuta Olewnik. Przewagę ma nie homo
                      sovietucus tylko homoidioticus. Niestety.
      • zoil44elwer Re: Zastanowiłeś się przed napisaniem postu? 05.08.09, 21:18
        Już w III RP trzymano w areszcie tymczasowym 5 lat L Grobelnego.Potem po prostu
        go wypuszczono,ot6 tak sobie.Fakt że zginął od noża niedługo potem też jest dla
        polskiej sprawiedliwości normą(PN)
    • bogda35 Re: Olewniki zaczynają w tym kraju rządzić. 06.08.09, 10:23
      drodzy państwo - czy u was balują policjanci ?Czy policjanci w ogóle powinni
      balować w nagrodę za przymknięcie oka na łamanie przepisów drogowych przez
      młodego rozwydrzonego gogusia (zresztą kogokolwiek) ? Sprawa sposobu
      prowadzenia śledztwa to więcej niz skandal - ale o ilu takich sprawach opinia
      publiczna nie wie - bo strony nie maja forsy Olewników by ją nagłośnic ?Ilu z
      pokrzywdzonych mogłoby sie tak zachowywać jak Olewnikowie - którzy obecnie
      trzęsą dochodzeniem?Niestety,nie żyjemy w państwie prawa - a w państwie gdzie
      w.g. Orwella "niektóre świnie są rowniejsze'" ( nie mam na mysli Olewników - to
      uogolnienie).
      • zoil44elwer Re: Olewniki zaczynają w tym kraju rządzić. 06.08.09, 11:34
        Skąd u powiatowego rzeżnika(masarza)było tyle wdzięku że powiatowa śmietanka
        często bawiła na jego salonach?Tragedia tragedią(inni przeżywają większe)ale
        taki szum wobec śmierci jednego człowieka jest ewenementem polskiego wymiaru
        sprawiedliwości.
      • prawieemeryt nie mam na mysli 07.08.09, 08:15
        Pewnie że nie masz bo się już ich boisz. Niepotrzebne są
        uogólnienia - świnie to świnie. Nie wiadomo, które gorsze - biedne
        czy bogate. Jedne i drugie mają szanse być sobą nawzajem - wedle
        zasady raz na wozie raz pod wozem a przeważnie w chlewie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka