Gość: Sybirak Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje IP: 62.233.185.* 03.01.04, 16:33 Środowisko lekarskie to najbardziej złodziejskie środowisko w Polsce: bierze łapówki od pacjentów, producentów i dystrybutorów leków, łapiduchów, leczy prywatnych pacjentów w państwowych szpitalach na szpitalnym sprzęcie, lekarstwach i środkach opatrunkowych, żre szpitalne obiady wraz z rodzinami i jeszcze żąda unijnych pensji w sytuacji, kiedy ich pacjenci mają zarobki komunistyczne. Przecież to bandytyzm! Z tymi co szantażują Rząd nigdy w życiu nie należy podpisywać umów, bo traktują człowieka gorzej niż weterynarz konia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje IP: *.man.polbox.pl 03.01.04, 16:44 Współczuję tej oceny sytuacji.Rozumiem,że się nie leczysz. To niestety widać.Konieczna wizyta u psychitry. Ale obawiam się, że jest już za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
alap2 do sybiraka 03.01.04, 16:46 www.fuzzydice.com/~holohan/sucksass/finger.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.04, 17:41 wracaj ciemniaku na syberie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja do Sybiraka IP: 213.25.11.* 03.01.04, 18:04 Uprzejmie informuję, że mój szpital już wiele lat temu zabrał lekarzom dyzurnym obiady, sniadania i kolacje. Jeśli chcesz jeść w szpitalu możesz sobie wykupić obiad w szpitalnej stołowce.Śniadania i kolacji nie.Każdy dyżurny sam zapewnia sobie jedzenie na 24godzinny dyżur.Pan panie Sybiraku nie doklada do mojego jedzenia.Moja rodzina też nie je szpitalnego ( tym bardziej nie żre ). Myślę ,że nikomu nie chcialoby się przemierzać pół miasta,zeby zjeśc w szpitalnej stołówce. Jednoczesnie informuję Pana Sybiraka, że zachowano jak najbardziej dopłaty do restauracji dla posłów. Zapraszam do szpitala, może Pan sobie na naszej stołowce wykupi obiady. Niestety nie jest Pan przeze mnie zaproszony do restauracji dla Posłow i ICH TAK ZWANYCH DORADCÓW.Prawdopodobnie tam uprzywilejowani kupują taniej jak w szpitalu. Smacznego.( PS. nie mamy tez trzynastek - jak poslowie ,czternastek - jak górnicy,premii- jak wielu wspólobywateli, deputatów węglowych, biletów darmowych, czy zniżkowych.TU WAŻNA I CIEKAWA KWESTIA ,MIANOWICIE URZĘDNIK PAŃSTWOWY MA ZNIŻKI NA PRZEJAZDY, ŚRODOWISKO MEDYCZNE NIE, ALE JAK TRZEBA PRACOWAĆ DLA IDEI ,TO STAJEMY SIĘ OD RAZU URZĘDNIKAMI, KTÓRZY MAJĄ OBOWIĄZEK!!!!!!!jESZCZE JEDNA KWESTIA - OD KILKU LAT UCHWALONO,ŻE NIE NALEŻYMY JAKO ŚRODOWISKO DO SFERY BUDZETOWEJ.PRZYNALEŻNOŚC DO NIEJ ZAPEWNIA AUTOMATYCZNIE: PODWYŻKI PŁAC JAK MUNDUROWYM, NAUCZYCIELOM , TRZYNASTKI JAK POSLOM I NAUCZYCIELOM.ITP. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Re: do Sybiraka IP: 66.159.220.* 03.01.04, 20:47 > Uprzejmie informuję, że mój szpital już wiele lat temu zabrał lekarzom dyzurnym > > obiady, sniadania i kolacje. Jeśli chcesz jeść w szpitalu możesz sobie wykupić > obiad w szpitalnej stołowce.Śniadania i kolacji nie.Każdy dyżurny sam zapewnia > sobie jedzenie na 24godzinny dyżur.Pan panie Sybiraku nie doklada do mojego > jedzenia.Moja rodzina też nie je szpitalnego ( tym bardziej nie żre ). > Myślę ,że nikomu nie chcialoby się przemierzać pół miasta,zeby zjeśc w > szpitalnej stołówce. > Jednoczesnie informuję Pana Sybiraka, że zachowano jak najbardziej dopłaty do > restauracji dla posłów. > Zapraszam do szpitala, może Pan sobie na naszej stołowce wykupi obiady. > Niestety nie jest Pan przeze mnie zaproszony do restauracji dla Posłow i ICH > TAK ZWANYCH DORADCÓW.Prawdopodobnie tam uprzywilejowani kupują taniej jak w > szpitalu. Smacznego.( PS. nie mamy tez trzynastek - jak poslowie ,czternastek - > > jak górnicy,premii- jak wielu wspólobywateli, deputatów węglowych, biletów > darmowych, czy zniżkowych.TU WAŻNA I CIEKAWA KWESTIA ,MIANOWICIE URZĘDNIK > PAŃSTWOWY MA ZNIŻKI NA PRZEJAZDY, ŚRODOWISKO MEDYCZNE NIE, ALE JAK TRZEBA > PRACOWAĆ DLA IDEI ,TO STAJEMY SIĘ OD RAZU URZĘDNIKAMI, KTÓRZY MAJĄ > OBOWIĄZEK!!!!!!!jESZCZE JEDNA KWESTIA - OD KILKU LAT UCHWALONO,ŻE NIE NALEŻYMY > JAKO ŚRODOWISKO DO SFERY BUDZETOWEJ.PRZYNALEŻNOŚC DO NIEJ ZAPEWNIA > AUTOMATYCZNIE: PODWYŻKI PŁAC JAK MUNDUROWYM, NAUCZYCIELOM , TRZYNASTKI JAK > POSLOM I NAUCZYCIELOM.ITP. > POZDRAWIAM. ano zgadzam się, jednak pozostaje kwestia ludzi, którzy rządzą (tzn. mają do tego uprawnienia ale nieraz nic poza nimi) i dostają bezsensowne przywileje, darmowe przejazdy i takie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N/A Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 18:49 Komu chcesz się przypodobać? Swoim kolegom z SLD? Miej trochę godności człowieku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje IP: *.ne.client2.attbi.com 03.01.04, 16:51 Glupota, brak kompetencji, a przede wszystkim calkowite lekcewazenie spoleczenstwa i lekarzy to cechy urzednikow i poslow odpowiedzialnych za zdrowie spoleczenstwa. Takzwani politycy, korzystajacy na codzien ze wszystkiego w trybie specjalnym (mieszkania, transport, szkolnictwo, lecznictwo, lacznosc) uwaza reszte sploleczenstwa za motloch, ktory ma im zapewnic porzadne zycie. Zwykly posel, nawet taki o kwalifikacjach Leppera czy Berger zarabia przecietnie ponad 20 tys zl. To nikogo nie martwi i jest ponoc normalne. Nakladanie na ludzi coraz to nowych obowiazkow, przy jednoczesnym obnizaniu zarobkow prowadzi i bedzie prowadzic do protestow ludzi poczawszy od strajkow, a na wieszaniu na latarniach skonczywszy. Ci co mieli przywrocic porzadek i wyprowadzic kraj z kryzysu okazali sie najwiekszymi zlodziejami i defraudantami traktujacymi spoleczenstwo jak bande niewolnikow. Trzeba wreszcie wyciagnac z tego wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: DZIALA NiA PODSWIADOMOSC SZARAKA... IP: *.proxy.aol.com 03.01.04, 17:10 ...jolka-idollka (te rymowanki to chyba od mee sciagniete ha,ha)...a wiec jolk-idolka plus chaos rowna sie nowy maz opacznosciowy dla polski...,ktora to rozwiaze wszystkie problemy nurtujace polske...a ja mysle ,ze powinno sie zaczynac od zyciorysu kandydata (codziaz nieoficjalnego...ble...ble)na prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 17:57 To jest przecież STRAJK LEKARZY czy wy dziennikarze tego nie widzicie teraz wszyscy strajkują tylko lekarze to nazywają inaczej bo zeby legalnie strajkować to trzeba spełnić odpowiednie wymagania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) przemyślenia młodego szaraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 18:07 Prawda jest taka NFZ miał zapewnić dostęp do usług medycznych, a nie zapewnił... Co kogo obchodzą jakieś kryteria i konkursy ofert. Jak nie ma odzewu przy pierwszym przetargu to łagodzimy wymagania i tak do skutku - tego nie było i woli ku temu nie było. Coś ostatnio wielka moda na VETO i PRZYMUSZANIE w polityce - z UE też tak "negocjujemy". Reasumując na dzień 31.12.2003 NFZ nie wypełnił stawianych przed nim wymagań, nie zapewnił bezpieczeństwa ogromnej części społeczeństwa, a pan P. pewnie zadowolony po skasowaniu grudniowej wypłaty balował gdzieś na Sylwestra. I za to powinien odpowiedzieć (czyt. BEKNĄĆ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: przemyślenia młodego szaraka IP: *.proxy.aol.com 03.01.04, 18:19 ...mimo wszystko polecam dojscie do punktu wyjsciowego zarazy (czytaj sld)...a nie wdawanie sie w dysputy z epidemia...ta zaraza roszeza sie szybko powodujac niepowetowane strary...tak tylko polska nie beknie...pozatym ,powinno sie prowadzic rejesty zgonow pacjetow NFZ nie z wlasnej winny...czyli zaniedbania, pociagajac ich do odpowiedzialnosci prawnej z odszkodowaniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paciorek Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje IP: *.trentn01.nj.comcast.net 03.01.04, 18:57 Gość portalu: Rys napisał(a): > ja jestem ciekaw czy pan Panas i pan Sikorski za te pieniadze by pracowali . > Krytykowac i mówic o moralnosci to oni potrafi i chyba tylko to bo rzadzic > raczej nie???/ Jedyny ratunek to zniesc obowiazek posiadania dyplomu do wykonywania zawodu lekarza i pozwolic leczyc kazdemu. Rynek pozbedzie sie zlych medykow sam. W koncu pacjent bedzie sam wybieral sobie lekarza i o to wlasnie chodzi. Koniec z klanami rodzinnymi lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: KIEDY ZABELKOCZE MILLER... IP: *.proxy.aol.com 03.01.04, 21:00 ...kryzys w panstwie a millera niet w polsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: KIEDY ZABELKOCZE MILLER... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 21:55 mee a gdzie jest nasz "ojciec narodu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: KIEDY ZABELKOCZE MILLER... IP: *.proxy.aol.com 03.01.04, 22:03 ...kwasniewski przyszly ratownik sld...razem z millerm (miller mu doradza) przymierza majtki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek To jest jedyna obietnica wyborcza, którą udało nam IP: *.czajen.pl 03.01.04, 21:59 się zrealizowć. Obiecaliśmy, że zlikwidujemy Kasy Chorych i zlikwidowaliśmy. Przecież po to nas wybraliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: To jest jedyna obietnica wyborcza, którą udał IP: *.proxy.aol.com 03.01.04, 22:09 ...sarkazmu tu nam nie potrzeba...nam potrzebna nadzieja...pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 22:31 Pan-AS twierdził pod koniec ubiegłego roku,że ma zapewnioną opiekę madyczną na poziomie 93%.I co? skąd my to znamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje IP: *.nsm.pl / 80.51.240.* 03.01.04, 22:42 troche szacunku dla tych ktorzy pracuja za 800 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Dlaczego trzyma się nieudaczników w rządzie. IP: *.inter / 10.0.0.* 03.01.04, 22:49 To co wyczynia resort zdrowia dalekie jest od normalności. Paru nieudaczników uczepiło się idiotycznego pomysłu łapińskiego i z uporem godnym maniaka stara się realizować paraidalne pomysły. Uważają przy tym tak jak sikorski i panas, że oni mają rację. Ja z emerytury comiesięcznie opłacam 150PLN, z pracy 160PLN. I nie wyarażam zgody na wydawanie moich pieniędzy na fury, komóry etc. dla nieudaczników. Bardzo dobrze sie stało, że zostało zgłoszone do prokuratury popełnienie przestępstwa przez nieudaczników. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsa Re: Dlaczego trzyma się nieudaczników w rządzie. IP: *.provider.pl / *.provider.pl 03.01.04, 23:04 Nazywasz utworzenie NFZ, a właściwie przekształcenie KS w system który musi się sam finansować ( pomysł Uni Wolności) idiotyzmem. Idea dość interesująca, ale czy mógłbyś w skrócie wymienić elementy nowego systemu różniące gotak mocno od poprzedniego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: SLOWA PiS OFICJALNIE SIE NIE WYPOWIADA.... IP: *.proxy.aol.com 03.01.04, 22:58 ...slowa pis nie jestescie w stanie wypowiedziec ...niewolnicy...a co dopiero podniesc glowe...ja osobiscie rozwale te zbrodnicze sld...porosze konia i ksiezniczke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 23:05 Cholera !! Krew człowieka może zalać. Lekarze mają rację - za darmo to nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie pracował. Mnie i mojej rodziny nikt nie pytał czy chcę "Państwową opiekę zdrowotną" tylko, co miesiąc płacę haracz w wysokości - ok. 500 zł. Nie choruję, tylko moje dziecko dostało w zeszłym roku aparat od ortodonty - po podliczeniu rocznych składek - bardzo drogi aparat. Jednym zdaniem zaorać ten cały NFZ. Sprywatyzować i w sposób cywilizowany przyjmować składki i leczyć - to powinno być celem "normalnego" rządu w normalnym Państwie "prawa". Ale tak nie jest i jeszcze długo nie będzie, płacąc któryś tam z rzędu podatek (składkę na leczenie), dostaję guzik, a jak będę miał rzeczywistą potrzebę udać się do lekarza to i tak będę musiał iść prywatnie, za swoją kasę. I to jest piękne, szczególnie w kontekście ostatnich wypowiedzi Pana Sikorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje IP: *.proxy.aol.com 03.01.04, 23:13 ...z sikorskiego pan jak z wrony orzel... Odpowiedz Link Zgłoś
gosienska Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje 03.01.04, 23:17 Popieram was lekarze.Jestem prostym robolem ,ale nie można robić z człowieka niewolnika,i kazac pracowac mu 24 godziny na dobe przez cały rok.Minister ciul może was nazywać jak chce a my pacjeci i tak stoimy po waszej stronie a nie tego złodzieja z ministerstwa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnlod Do roboty konowały, lekarz to powołanie a nie zawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 23:20 d. A jak sie nie podoba TO WON. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Do roboty konowały, lekarz to powołanie a nie IP: *.proxy.aol.com 03.01.04, 23:23 ...nie ma sprawy arnold...od jutra...w jakim klubie trenujesz-cwiczysz...i co zazywasz...bo ja chce byc tez taki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Do roboty konowały, lekarz to powołanie a nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 23:27 Jak byś tak się trochę wysilił i przeczytał kilka kilka listów w górę (lub w stecz) to byś załapał, że lekarze zrobili dokładnie to co proponujesz: "A jak sie nie podoba TO WON." Trochę mniej sterydów, a więcej pomyślunku - rada od nie lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Do roboty konowały, lekarz to powołanie a nie IP: *.proxy.aol.com 03.01.04, 23:47 ...ja rozumie leszek...,twa sugestie...ale skad sie bierze takie napiecie...bo to nie chyba po naturalnej zywnosci polskiej...zebys chcial...to moze zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dreptak Re: Do roboty konowały, lekarz to powołanie a nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 23:35 Jak uważasz, że konował nie jest ci do szczęścia (zdrowia) potrzebny, to w czym problem? PS Znajdź hydraulika, ktory naprawi kran za 8 zł - (wycena porady specjalistycznej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan 3.01.2004 Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 23:34 Co jest winny PANAS ( władza wykonawcza - jaka tam władza ? ), że Sejm III RP uchwalił, taką a nie inną ustawę o powszechnym ubezpieczeniu w Narodowym Funduszu Zdrowia ?. Co robi Parlament, Prezydent RP, Senat RP, aby załagodzić nikomu niepotrzebne napięcia ?. Może ktoś z wyżej podanych "REPREZENTANTÓW NARODU" powie NAM ,że więcej kasy nie ma i nie będzie.Może ktoś powie lekarzom, że od politykowania, w państwie demokratycznym, są ich "Przedstawiciele", a nie ONI. Że ludzi chorych nie zostawia się na bruku.Tak mówi nie tylko kodeks etyki lekarskiej, ale także prawo naturalne, w które niby tak wierzą."Lekarzu lecz się sam"- aż ciśnie się do ust.Pozdrawiam "przyjaznych" dla środowiska lekarzy. Mam nadzieję, że są wsród "zbuntowanych lekarzy - pochodzacych zwykle z ludu ", znajdą się od poniedziałku, LEKARZE RODZINNI, przyjażni zchorowanemu człowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 01:07 Buta i arogancja władzy sięga zenitu Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Służba zdrowia : Kto kogo 04.01.04, 01:28 Zdrowia Rodakom życzę Na opór Lekarzy liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Służba zdrowia : Kto kogo IP: *.proxy.aol.com 04.01.04, 02:04 ...obawiam sie jednak ,ze po "robotnikach" lekarze zasiada do okraglego stolu...sb-cja juz zaczela dzialac na masowa skale...jutro bedzie dziac sie wiele...sb rozbila solidarnosc...sb rozbije lekarzy...to sa specjalisci w swej branzy...polski blad polega na tym , ze nie pozbyl sie sb-ckej zarazy zaraz po 89... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Strajk lekarzy? Bzdura!!! IP: *.client.comcast.net 04.01.04, 05:40 Apele? Czasami trzeba poderwać apelami do pracy społecznej. W biznesie apele nie działają - w biznesie istnieje relacja - zleceniobiorca- zleceniodawca. Inne się nie liczą lub liczą się w znikomym stopniu! Strajk lekarzy? Nfz podpisał umowy, które skończyły się w roku ubiegłym. Po zakończeniu umowy - podpisanie następnej jest obowiązkowe? Umowę można podpisać gdy satysfakcjonuje obydwie strony. Gdy nie satysfakcjonuje - wtedy się negocjuje aż do doprowadzenia do umowy satysfakcjonującej obydwie strony. Gdy tego nie ma to szuka się następnych chętnych do podpisania umowy o świadczenie usług. Tak to działa w normalnym świecie. NIKT NIE MOŻE BYĆ ZMUSZONYM DO PODPISANIA ZADNEJ UMOWY! Zwłaszcza niekorzystnej dla którejś ze stron! To jest biznes przecież! Gdy w prywatnym biznesie koszty są większe niż przychody firma bankrutuje. Czy ktoś dopłaci do bankrutujących firm prywatnych choćby to były prywatne przychodnie medyczne? Do przynoszących straty kopalń i hut się dopłaca bo to firmy państwowe - kto dopłaci i dlaczego miałby dopłacać firmom prywatnym? Na Zachodzie się mówi ( plotki zwykłe?), że w Polsce zwalniają pacjentów z zakładów psychiatrycznych - ich widzenie świata pokryło się w Polsce z rzeczywistością! Czy to prawda? Czy to tylko plotki? Pozdrowienia $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qt Dymisja, Panasie IP: *.icpnet.pl 04.01.04, 16:43 "Nie spodziewaliśmy się zamykania przychodni - przekonywał dziennikarzy prezes NFZ Krzysztof Panas. " No to na co czekasz, palancie? Dymisję szykuj. Co jeszcze zdąrzysz popsuć - kasy chorych już zrunjowaliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majcher Panas i s-ka zrobili skok na kasę każdego podatnik IP: *.ebola.lublin.pl 04.01.04, 22:06 Mam 5 osobową rodzinę. Razem z żoną odprowadzamy ok 500 zł/miesiąc do kasy chorych. Ja rozumiem, że są dodatkowe koszty, że są inne wydatki, że inni mniej płacą. Ale są tacy co płacą więcej i jest ich zapewne całkiem sporo więc panie Panas gdzie się podziewają moje pieniądze? Jak to się ma do tych 50 zł/rok, które z łaski oferujecie lekarzom, do których najczęściej chodzimy po poradę? Jak wyglądają moje indywidualne wydatki na leczenie? Chciałbym poznać indywidualny bilans wpływów i wydatków. Dlaczego pieniądze nie wędrują za mną jako pacjentem? Komuch Panas potrafi wysuwać tylko bezsensowne komusze pierdoły o państwowych przychodniach, słusznie nimi strasząc również swój własny elektorat. Jak słyszę coś takiego to ciągle zachodzę w głowę jak takie pokręcone komusze poczwary jeszcze rządzą w wydawałoby się demokratycznym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Chaos w służbie zdrowia: Kto kogo szantażuje IP: *.chello.pl 05.01.04, 03:29 Nic dodać nic ująć! Chociaz jeszcze bym tym panom zwymyslał ale sie powstrzymam! Odpowiedz Link Zgłoś
deder Za te pieniadze to tylko PANAS i SP-KA... 05.01.04, 08:30 mogli by wziaść odpowiedzialność za pacjentów i te wszystkie ewentualne koszty. Ktoś się by spytał dlaczego?? Odpowiedź jest prosta : Nikt by u nich nie został skierowany na jakiekolwiek badania i byłby bilans dodatni tzn. kasę wziąść i w nogi! Tak na poważnie to od dłuższego czasu próbuje się wmówić społeczeństwu iż wszystkie sprawy są nierozwiązywalnie zagmatwane i ekipa SLD dopiero teraz to wszystko upraszcza! Tak naprawdę to w żadnym systemie ubezpieczeń nie można rozdzielać przypisu od kosztów likwidacji szkód, bo ten pierwszy jest na plus a ten drugi na minus i tylko razem zsumowane mogą dać bilans dodatni. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Myler, Łapiński, Panas i inni... 05.01.04, 16:03 rolotomasi 04.01.2004 01:28 Zdrowia Rodakom życzę Na opór Lekarzy liczę. Odpowiedz Link Zgłoś