Dodaj do ulubionych

Prędkość samochodów przejeżdżających przez Serock

31.05.11, 10:05
Wczoraj na przejściu dla pieszych o mało nie została przejechana matka z dzieckiem w wózku. Naprawdę niewiele brakowało.
Tranzyt przez Serock odbywa się najczęściej z prędkością sporo wyższą niż 50 km/h. Kilka razy widziałam tiry przejeżdżające na czerwonym świetle przy Wodniku. Jest bardzo niebezpiecznie.
A policja? Ostatnio przy gigantycznym sobotnim korku stali przy Wyzwolenia i wlepiali mandaty tym, którzy skręcili w desperacji od Warszawskiej w boczne uliczki do Wyzwolenia. Mogliby się równym zaangażowaniem wykazać w innych miejscach.
A swoją drogą, coś wiadomo o terminie otwarcie obwodnicy? Ostatnio dotarły do mnie jakieś (mam nadzieję) plotki, że będzie to dopiero w przyszłym roku.
Obserwuj wątek
    • gildia72 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 31.05.11, 11:12
      a jakby "wykazywali się w innych miejscach" to byś czepiała się, że nie nie pilnują tych co wjeżdżają pod zakaz... taka właśnie jest mentalność ludzi, którzy najchętniej wypowiadają się o pracy innych... może jednak warto pomyśleć o ludziach którzy mieszkają np. przy ul.Mickiewicza? Przypominam, że jest to szutrowa droga, przy której często bawią się dzieci, a warszawiaczki w tej desperacji, jak napisałaś, jak już wyrwą się z korka, to te 100 m próbują przejechać z maksymalną prędkością - kurz wznosi się na 10m w gorę - fajnie, nie? Też chcialabym bezpiecznie czuć się przynajmniej na przejściu dla pieszych, tylko, staram się myśleć logicznie - Policja nie może być wszędzie, zwłaszcza jeśli jest jeden radiowóz na całą gminę... i zaraz usłyszę, że pewno sama jestem Policjantką - otóż nie!
      • aganiok32 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 31.05.11, 14:46
        Nie rozumiem po co się tak zaperzasz. Ja stwierdzam, że jest problem. Przejścia dla pieszych w Serocku nie są bezpieczne. Kilka razy byłam już świadkiem bardzo niebezpiecznych sytuacji spowodowanych nadmierną prędkością przejeżdżających przez Serock samochodów i nigdy - a mieszkam dość blisko głównej drogi - nie zauważyłam, aby ktoś próbował coś z tym zrobić.
      • psychomaszyna Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 11:30
        1. Zazwyczaj ludzie, którzy mieszkają na Mickiewicza i w okolicach Wyzwolenia mają swoje działki, więc dzieci mają się gdzie bezpiecznie bawić.
        2. Koncentracja życia wokół drogi przypomina mi częstą obserwację, kiedy ludzie na wsiach siedzą na ławeczkach przed swoimi posesjami i obserwują przejeżdżające drogą samochody. To, że wszystko się "dzieje" na ulicy np. Mickiewicza jest właśnie, niestety, kolejnym dowodem (nie raz pisałem) na "wsiowość" Serocka i zacofanie niektórych. Ten ciąg logiczny udowadnia, że ulica Wyzwolenia z przyległościami znajduje się już poza miastem Serock na terenie gminy wiejskiej Serock.
        3. Nie wiem, kto robi rajdy po Wyzwolenia skoro są tam spowalniacze. Nigdy nie zaobserwowałem. Samochody i motocykle jeżdżą za szybko? Więc powinno być więcej spowalniaczy albo patrol z fotoradarem, ale powinno dać się ludziom przejechać. W końcu ulica jest od jeżdżenia, a dla pieszych chodnik.
        4. Przeszkadza kurz na Mickiewicza, to walczcie tam ludzie o asfalt, albo posadźcie sobie tuje wzdłuż ogrodzenia.
        4. Policja i straż miejska w Serocku to formacje dobre tylko na defiladę w galowych mundurach. Gdy ich naprawdę potrzeba (vide bezkarnie ryczące i pędzące motory i samochody "a la wiejski tuning" na rynku w Serocku) , nigdy ich nie ma (jeden patrol policji nocą na cała gminę) albo o tej porze nie pracują (straż miejska w nocy). Patrole nie zajmują się w żaden sposób rozładowaniem korków, ale typowo kryją się po krzakach, aby złapać kogoś kto wjedzie w boczną uliczkę. Przydałoby się, aby gmina kupiła też mobilny fotoradar i ustawiała w miejscach częstych przekroczeń szybkości przez TIR-y np. w Woli Kiełpińskiej.
        • gildia72 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 11:38
          Taaak i dziecko z własnej działki rowerkiem wyjechać nie może, bo jakiś kretyn czy inny idiota musi wjeżdżać pod zakaz.
          Nie pasuje wam Serock - to jazda do Warszawki smrody wdychać, a nie tylko narzekać potraficie - nie jesteście sami.
          Wsiowo? - właśnie odezwal się "yntelygent mniastowy".
          Jest zakaz, to się go przestrzega.
          Pisałam - masz uwagi do Policji czy SM - zgłoś oficjalinie. Co, brak odwagi?
          • psychomaszyna Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 22:55
            No to ludzie pójdźcie do burmistrza i starosty, aby zrobili jakieś fajne ścieżki rowerowe. Powalczcie o jakieś miasteczko rowerowe, gdzie dzieciaki nauczą się jeździć zgodnie z przepisami. Ja nadal będę przekonany, że ulice to nie najlepsze miejsce do zabawy dla dzieci. Lepszy byłby jakiś sensowny plac zabaw, czy boiska. Ulice są dla samochodów.
            Serock mi nie pasuje taki jaki jest - zapyziały, pełen ciemnogrodu, po prostu miejsce, gdzie rozwój zatrzymał kilkanaście lat temu. A ostatnie wybory samorządowe pokazały, że nie ma szans szybko tego zmienić, bo co rozsądniejsi i bardziej wykształceni kandydaci przepadli. Porównując Serock do Legionowa widać, że w Serocku brak jest ambicji, żeby było inaczej, lepiej. Najlepsze jest trwanie przy tym co jest, a szczytem dumy jest jak największa ilość kostki brukowej i pozamiatane chodniki.
          • aganiok32 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 03.06.11, 13:31
            gildia72 napisała:

> Nie pasuje wam Serock - to jazda do Warszawki smrody wdychać, a nie tylko narze
            > kać potraficie - nie jesteście sami.
            > Wsiowo? - właśnie odezwal się "yntelygent mniastowy".

Cieszę się, że to napisałaś, bo Twoja wypowiedź jest właśnie najlepszym przykładem kołtuństwa, ksenofobii i małomiasteczkowości w najbardziej negatywnej jej odmianie.
            Pokazałaś na co Cię stać.
            • gildia72 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 06.06.11, 11:47
              Ochocho, światowa dama się znalazła co tylko anonimowo krytykować potrafi, a tak naprawde nie widzi dalej niż jej jędzowaty nosek sięga. W każdej twojej wypowiedzi widać tylko egoizm i zadufanie - nie myslisz o innych tylko o sobie i własnej wygodzie i kto tu jest kołtunem?
              Tak jestem małomiasteczkowa i dlatego wybrałam życie w małym miasteczku. A jeśli komuś nie odpowiada to niech się wyprowadzi.
              Decydując się na mieszkanie w małym miasteczku trudno oczekiwać atmosfery wielkomiejskiej.
              Rozumiem jednak, że nie każdy ma możliwość wyboru i stąd te nieszczęśliwe wypowiedzi - wspólczuję ubezwłasnowolnienia...
        • mackowy1 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 11:43
          psycho, z Wyzwolenia jest problem taki, że tutaj jest zakaz wjazdu, właśnie po to, żeby nie tworzyć dodatkowego korka. Ale kierowcy ignorują ów zakaz i chcą tędy omijać korek z głównej.
          Dają na gaz, żeby jak najszybciej przemknąć i NIE ZWAŻAJĄ na to, że z drugiej strony mogą jechać samochody, bo z tej strony nie ma zakazu.
          Mam znajomych, u których często bywam, co prawda już za tym odcinkiem, ale wielokrotnie miałem sytuację, w której znalazłem się niemalże na czołowym z jakimś typkiem, który jechał właśnie pod zakaz, naprawdę szybko. A że dodatkowo przed posesjami zaparkowane są samochody, to często nie ma się za bardzo jak minąć - i nieszczęście gotowe.
          Dlatego ja popieram bardzo, że policja tam stoi.

A dzieciaki- dzieciaki też tam biegają masowo, i nie są to dzieci mieszkańców tej ulicy.
        • mariannajeden Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 17:54
          zajrzyj w plany a przekonasz się że Wyzwolenia niestety leży w granicach miasta a nie wsi, niektórzy granice postawili by już za cmentarzem, ale niestety jest nieco inaczej, słup graniczny miasta Serocka stoi pod parkiem ale ty o tym nie wiesz co to za betonowy monument bo nic na nim nie jest napisane
          • psychomaszyna Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 22:36
            Tu nie chodzi jakie są granice administracyjne, tylko jaka jest geograficzna granica, gdzie zmienia się mentalność ludzi. Według postów pewnej osoby trzeba ocenić, że ta granica przebiega właśnie tak, jak opisałem.
    • bishke Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 31.05.11, 13:14
      Gdy wlepiali te mandaty to w tym czasie TIRy na pewno nie pędziły 100km/h przez centrum Serocka i co gorsza przez czerwone światła gdyż stały wtedy w korku, nieprawdaż?smile Szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć w to co piszesz. Skoro przedstawiasz problem, to zaproponuj również jakieś rozwiązanie.

Gdzie mieli się Panowie policjanci wykazać w tym czasie o którym piszesz? Cwaniactwo trzeba karać z całą surowością.

Skąd/od kogo dotarły do Ciebie plotki odnośnie obwodnicy? Jeśli nie z potwierdzonego źródla, to zachowaj je dla siebie, bo widać, że przesiąknęłaś już plotkarską "mentalnością miejscowych", którą tak gardzisz.

Pozdrawiam!
      • cowkiller Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 31.05.11, 14:20
        Otwarcie obwodnicy jest przeniesione o 2-3 miesiące, zmieniają sposób odprowadzenia wody deszczowej i gruntowej.Serock projektantowi pomylił się z Sacharą.Sprawę wody miały załatwic 3 małe zbiorniczki bezodpływowe,a swoją drogą ciekawe co będzie się działo zimą ze śniegiem w obwodnicy-wąwozie.
      • aganiok32 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 31.05.11, 14:30
        bishke napisał:

> Gdy wlepiali te mandaty to w tym czasie TIRy na pewno nie pędziły 100km/h przez
        > centrum Serocka i co gorsza przez czerwone światła gdyż stały wtedy w korku, n
        > ieprawdaż?smile

Mało logiki w tym Twoim pisaniu. Korki nie trwają wiecznie, kiedy ich nie ma prędkość przejazdu przez Serock TIRów i nie tylko znacznie powyżej przepisowej 50tki. Uśmieszek więc nie na miejscu.

Szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć w to co piszesz. Skoro prz
        > edstawiasz problem, to zaproponuj również jakieś rozwiązanie.

Rozwiązanie - proste - od czasu do czasu postać z suszarką lub postawić w newralgicznych miejscach fotoradar.

> Skąd/od kogo dotarły do Ciebie plotki odnośnie obwodnicy? Jeśli nie z potwierdz
        > onego źródla, to zachowaj je dla siebie, bo widać, że przesiąknęłaś już plotkar
        > ską "mentalnością miejscowych", którą tak gardzisz.
        >
        > Pozdrawiam!

Plotki potwierdzone przestają być plotkami. Nieprawdaż? Zapytałam z ciekawości, więc Twój atak jest nieuzasadniony.
        • bishke Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 31.05.11, 15:27
          aganiok32 napisała:

> Mało logiki w tym Twoim pisaniu. Korki nie trwają wiecznie, kiedy ich nie ma pr
          > ędkość przejazdu przez Serock TIRów i nie tylko znacznie powyżej przepisowej 50
          > tki. Uśmieszek więc nie na miejscu.

Naprawdę? Korki nie trwają wiecznie?smile Przeczytaj proszę raz jeszcze to co napisałem wyżej, tylko tym razem weź pod uwagę definicję słowa "ironia". Uśmieszek uzasadnionysmile

> Rozwiązanie - proste - od czasu do czasu postać z suszarką lub postawić w newra
          > lgicznych miejscach fotoradar.

Swietnie! Czas więc iść dalej! Napisać petycję lub złożyć jakiś wniosek w tej sprawie lub coś w podobie! Zajmiesz się tym?smile (Uwaga! Tu też gdzieś podstępnie ukryta jest ironia !!)

> Plotki potwierdzone przestają być plotkami. Nieprawdaż? Zapytałam z ciekawości,
          > więc Twój atak jest nieuzasadniony.

Racja, zgadzam się i biję się w piersi me! Gdzie można przeczytać oficjalny komunikat w tej sprawie? O ile można.
        • gildia72 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 07:22
          Aby mówić o logice, należy czytać ze zrozumieniem smile
          Przecież wyraźnie było napisane, że kiedy Policja pilnuje zakazu wjazdu, to dlatego, bo omijany jest w ten sposób korek. Logicznym jest, więc, że skoro jest korek to nikt nie jeździ za szybko. Proste?
          Kto tu się zaperza, przeczytaj jeszcze raz swoje wypowiedzi z forum i spójrz w lustro.
          Irytuje mnie natomiast, że każdy ma coś do powiedzenia (np. przez CB radio), a mało kto ma pojęcie jak ta praca wygląda z drugiej strony. Czy np. wiecie, że stoją tam, gdzie przełożeni wyznaczą im miejsce?
          Wieczna krytyka, tylko..."jak trwoga to do...Policji"
          Masz problem, to się zatrzymaj się przy nich i im to powiedz, ale widzę, że odwagi starcza tylko na anonimowe uwagi - jak zwykle.
          • psychomaszyna Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 11:34
            Policji jako instytucji należy się wielki szacunek, ale niektórzy policjanci mocno muszą jeszcze na niego zapracować.
            • gildia72 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 11:39
              i nie tylko Policjanci...
          • jabas1 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 02.06.11, 18:18
            Prawda jest taka że w Serocku policjanci to lenie rajcuje ich tylko zabawa z suszarką.Dwa tygodnie temu gdy ktoś ich mocno zjechał ustawili się przy korkujących się miejscach i naprawdę ułatwiali przejazd.Czyli można.A co do przekazywania uwag bezpośrednio- równie skutecznie można przemawiać do słupa.Kiedyś próbowałem efektu nie ma po 3 latach.
            • gildia72 [...] 06.06.11, 12:04
              Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
            • gildia72 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 09.06.11, 13:31
              Ciekawe co w moim wpisie tak bardzo kogoś uraziło, że aż go usunął, a jednocześnie pozostawił te, które ubliżają innym? Czyżby wróciły czasy cenzury? A co ciekawsze tylko mnie tak potraktowano - chyba jednak prawda w oczy kole...
    • bishke Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 31.05.11, 14:09
      ...a może dostałaś wtedy mandat za skracanie sobie trasy i stąd ta gorycz?wink
      • aganiok32 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 31.05.11, 14:32
        bishke napisał:

> ...a może dostałaś wtedy mandat za skracanie sobie trasy i stąd ta gorycz?wink

uwielbiam forumowiczów z zacięciem do pseudoanaliz. Trafiłeś jak kulą w płot. Póki co nigdy mandatu nie zaliczyłam.
        • mackowy1 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 31.05.11, 17:50
          Nie rozumiem, czemu uczepiliście się aganiok, poruszyła bardzo ważny problem. Sam niejednokrotnie zamieram, kiedy widzę, jak TIRy, tudzież inne samochody wciskają przed przejściem dla pieszych na gaz, kiedy widzą czerwone, byle jeszcze przejechać. O TIRach pakujących się na pomarańczowym na skrzyżowaniu z ul. Zakroczymską nie wspomnę.
          Może tutaj akurat nie chodzi o prędkość, ale o brawurę i (nie)kulturę jazdy-owszem.

Tyle, że ja nie widzę możliwości rozwiązania problemu, bo to wina kierowców, nie policji.

Policjanci na Wyzwolenia stoją- i moim zdaniem słusznie, bo tam kierowcy od piątku do niedzieli zasuwają z ogromną prędkością (pod zakaz oczywiście), a często tam przy 'parku' bawią się dzieci i naprawdę nie jest bezpiecznie.

O obwodnicy zaś można poczytać tutaj www.obwodnicaserocka.pl/
          termin zakończenia planowany jest na początek sierpnia, nie ma żadnych info o przesunięciach, więc pewnie prace skończą się w terminie, przebudowa na Wierzbicy zaś ma potrwać do połowy lipca.

mniej złości proszę Państwa.
          • jabas1 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 02.06.11, 18:25
            Jednak to wina policji- oni nie wiadomo czemu boją się TIR.Mogą być wymagający wobec innych ale TIR w Serocku to jak święta krowa.Policjant zawsze zdąży się odwrócić by nie patrzeć .Zresztą ITR też tak reaguje na wykroczenia drogowe panów z TIR.Miałem okazje zaobserwować to w Wierzbicy.
    • zulka01 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 31.05.11, 18:40
      To może coś na potwierdzenie,że jest niebezpiecznie
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,9699396,Tragedia_nad_Zalewem__2_osoby_zginely_w_Serocku.html
      • gildia72 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 08:03
        Nie zauważyłam, aby ktoś tutaj kwestionowal fakt, że w Serocku jest niebezpiecznie, akurat w tym jednym chyba wszyscy się zgadzamy.
        Niestety taka sytuacja może zdarzyć się wszędzie - samochód zjechał na przeciwległy pas ruchu - prawdopodobnie w wyniku zasłabnięcia. Wczorajszy wypadek niewiele ma wspólnego z tym wątkiem, tym bardziej, że zdarzył się przed Serockiem.
        Natomiast użalanie się nad "biednymi" kierowcami łamiącymi przepisy wjeżdzając pod zakaz jest przynajmniej nie na miejsu w dyskusji nad bezpieczeństwem ruchu.
        Z drugiej strony sama duzo jeżdżę samochodem i piesi w Serocku tez nie są święci - wbiegają na pasy w ostatniej chwli, a jak jest korek, to nawet potrafią przebiegać na czerwonym. Wiadomo, że w konfrontacji z samochodem nie mają szans, a i tak czasami próbują swoich sił. Co gorsza w ten sposób dają przykład dzieciom, które dużo gorzej potrafią oszacować zagrożenie. Może naprawdę warto o tym pamiętać. Widziałam kiedyś pewną panią, ktora rozmawiając przez komórkę próbowala wejść na przejscie bez rozejrzenia się, ktoś złapał ją w ostatniej chwili przed przejeżdzającym samochodem... Fakt, zapaliło się zielone światło dla pieszych, a jakiś idiota nawet nie probował hamaować. pamiętajmy jednak, że światła nie zwalniają nas od myśleniam, bo chodzi o nasze życie.
        Nie myślćcie, że zgadzam się z takimi zachowaniami kierowców, też mam powyżej uszu tirów i korków w Serocku. Ale tak, jak ktoś napisał powyżej, to nie jest wina Policji, tylko nas kierowców i nas pieszych. Przy obecnym nasileniu ruch trzeba mieć oczy dookoła głowy, trochę rozwagi i wyobraźni - po obu stronach.
        A poza tym ktoś tu kilkakrotnie marzył o zmianie Serocka, bo dość ma małomiasteczkowości... a dla mnie małomiasteczkowość, to też spokój na ulicach, brak korków, spalin i tirów.
    • bishke Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 31.05.11, 21:00
      aganiok32 - przepraszam, że się Ciebie uczepiłem dzisiaj w tym temacie, miałem bardzo kiepski dzień.
      • mackowy1 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 10:26
        Gilda, i się z Tobą zgadzam i nie. To, ze piesi też nie są święci - jak najbardziej. A zwłaszcza panowie chwiejni. Szczególnie jeden, który słynie z tego, że sam pakuje się pod auta, żeby zdobyć kasę - na własne uszy słyszałem, jak szczycił się tym w przychodni!!

Uważajcie więc na takich.

Dwa- tu jest konflikt między pieszymi, a kierowcami. Piesi myślą - 'to on niech uważa jak jeździ', a kierowcy 'jest pieszo-to niech się rozgląda i uważa'. I w ten sposób nie uważa nikt, ładując się na przód w nadziei, że ten drugi przyhamuje/ucieknie.

Natomiast problem z autami jest. Zwłaszcza teraz, kiedy się mocno korkuje przez roboty na Wierzbicy i wszyscy chcą zdążyć przed czerwonym światłem. Wczoraj o tym myślałem i wydaje mi się, że rozwiązanie jest. Postawić w najbardziej newralgicznym miejscu (przejście przy Wodniku) i w najgorszym czasie (sobota do południa) - strażników miejskich. Nie muszą nic robić, a kierowcy może się trochę ograniczą.

Ostatnia już kwestia, którą chciałem skomentować, jest taka, że najgorsi są letnicy, którzy zmierzają na targ... ci nie zwracają uwagi na nic- ani na ulicy, ani w sklepie, ani na targu. Mają pierwszeństwo wszędzie i czują się najważniejsi ;/
        • psychomaszyna Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 11:39
          Aż mnie dziwi, że straż miejska i policja nie korzystają w soboty z okazji z pozyskania kasy dla budżetu państwa albo gminy za mandaty za złe parkowanie w okolicach rynku. Pieniądz leży na ulicy, a burmistrz i radni narzekają, że pustki w kasie gminy.
          • mackowy1 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 11:45
            to chyba nie bywasz na rynku, bo korzystają big_grin
            i straż i policja wlepiają mandaty, aż iskry lecą big_grinbig_grin
            serio!
            i dobrze.
            • aktywny15 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 13:57
              Mandaty za parkowanie to się dopiero przestępczości doczekaliśmy.Widziałem jak wyłapywano przestępców pod szkołą i rynkiem żle zaparkowanych aut.
              • mackowy1 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 15:11
                ha ha ha! smile
                tak, tylko łatwo Ci mówić, bo Cię pewnie nic nie spotkało przez źle zaparkowane samochody.
                Ostatnio jechałem z żoną do szpitala i nie mogłem wyjechać z bramy, bo jakiś typek zaparkował na wjeździe. Fajnie?

A policja jedyne, co mogła zrobić, to czekać ze mną na owego bezmyślnego kierowcę, żeby mu wlepić mandat.
                • mariannajeden Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 01.06.11, 18:07
                  w normalnej sytuacji podjechała by laweta i problem miałby kierowca - gdzie mój samochód, ukradli
                  w gminach które dbają o bezpieczeństwo mieszkańców na przejściach , nawet z sygnalizacją świetlną, stoję przeoprowadzacze i dzieci szczególnie mogą bezpicznie dotrzeć do szkoły, a u nas Straż stoi 15 minut przed 8. , a dzieci które chodzą na inne godziny czy wracają ze szkoły mogą balansować pod tirami, korzyś była by podwójna, dzieci bezpieczne i ktoś miałby pracę
    • annamanuela Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 10.06.11, 21:07

Wielkie szczęście, że jeszcze żaden pieszy nie zginął.
      Bo chyba nie zginął?

Przez Pułtuską najczęściej TIR-y jeżdżą dość wolno bo najczęściej jest zakorkowana ale zdecydowanie za szybko jeżdżą Zakroczymską.

A najbardziej mnie wkurza jak kierowcy robią sobie rajdy lokalnymi uliczkami.
      Dziś jakiś głupol jechał starym fordem z dużo za dużą prędkością ulicą Kościuszki w stronę rynku a tam jest intensywny ruch pieszy, często przebiegają tam dzieci mieszkające w okolicznych blokach.
      • johnywalker69 Re: Prędkość samochodów przejeżdżających przez Se 14.06.11, 16:50
        przykro mi to mówić ale przez TiRy a zwłaszcza głupotę ich kierowców zginęły przynajmniej dwie osoby w Serocku.( starsza kobieta i dziecko). więc temat jest bardzo poważny. na szczęście na jesieni ma być uruchomiona obwodnica więc wytrzymajmy jeszcze trochę i uważajmy nawet na przejściach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka