Dodaj do ulubionych

urzędnicza niekompetencja i arogancja

08.04.13, 14:42
swojego czasu dużo pisałam na forum na temat pseudoschronu w Chrcynnie.
wszyscy, przynajmniej zdecydowana większość, cieszyliśmy się z zapisu w umowie zawartej na 2013 r, który dawał wolontariuszom możliwość uczestniczenia w kontrolach, wraz z pracownikami referatu. od stycznia do marca wielokrotnie dzwoniłam do pani Anny Kamoli - kierownik referatu d/s ochrony środowiska - z pytanie kiedy taka kontrola będzie miała miejsce. ciągle słyszałam, że jeszcze nie, jeszcze nie i nie, bo .... bo nie. NIGDY NIE NARZUCAŁAM, ŻE TO JA MAM BYC WOLONTARIUSZEM, który tam pojedzie. NIGDY! z doświadczenia wiem, że wolontariusze, wszyscy, wiedzą na co zwrócić uwagę będąc w schronisku. osoba, która na codzień nie zajmuje się wolontariatem, pracą ze zwierzętami, nie wie, nie zna się na tym i nikt nie ma o to pretensji - to zupełnie zrozumiałe, że nie ma ludzi, którzy wiedzą wszystko. stąd też, tak bardzo cieszyliśmy się, że już teraz będziemy, wolontariusze, mogli sprawdzić faktyczne "rewelacyjne" warunki panujące w tym, zdaniem niektórych radnych, raju dla psów. i co się okazuje? otóż kontrola już się odbyła. ilość wolontariuszy obecnych: 0 (słownie: ZERO). dlaczego? bo Pani Ania na pierwszą kontrolę nie widziała potrzeby brać wolontariuszy! zapytana o przebieg kontroli i jej rezultaty stwierdziła, że wszystko (dokumenty) jest dobrze. zapytana o stan bud w boksach, odpowiedziała, że nie jest lekarzem wterynarii.???????????? sporo lat już żyje na tym świecie i pierwszy raz słyszę, że aby oocenić stan zewnętrzny budy trzeba skończyć weterynarię!

pytam się.. po co było angażować prawników, doradców dla skonstruowania nowej treści umowy z Chrcynnem, skoro i tak podstawowe założenia zmian wporowadzonych do niej, nie są realizowane??? a kto na tym traci? zwierzęta. no i my, mieszkańcy, bo to właśnie naszą, niczyją inną, kasę Pani Ania tak chętnie wysyła do miejsca gdzie śmiertelność zwierząt wynosi niespełna 5o%.

a przy okazji dowiedziałam się, że nie jestem wolontariuszką z prawdziwego zdarzenia. buhahahaa...... zapraszam do józefowa, w każdą sobotę i niedzielę.... wtedy możemy o tym porozmawiać.
Obserwuj wątek
    • mellaverde Re: urzędnicza niekompetencja i arogancja 08.04.13, 15:28
      warto dodać, że pani kierownik dwa dni przed kontrolą dostała pismo z prośbą o poinformanie o terminie kontroli. niestety.. kontrolowanego poinfromowała, wolonatriuszt - nie.

jest to ewidente zaniedbanie, brak wywiązywania się z obietnic skłądanych publicznie (sesja rady gminy) oraz działanie wbrew zapisom umowy, która została zawarta z chrcynnem.

• ser-ock Re: urzędnicza niekompetencja i arogancja 08.04.13, 16:40
        Wszyscy wiedzą z jakiego powodu ta pani otrzymała stanowisko kierownika referatu.
        • mellaverde Re: urzędnicza niekompetencja i arogancja 08.04.13, 16:54
          ja nie wiem, mogę podejrzewać, wszyscy wiemy w jaki sposób urząd zatrudnia swoich pracowników. tylko jak to wytłumaczyć psom, które przez brak komptencji tej pani, tracą życie?

Pani Anna doskonale wiedziała, że wolontariusze, nie tylko ja, dostała również pismo od innej osoby, są zainteresowane, zgodnie z umową, towarzyszeniem jej w trakcie kontroli w Chrcynnem. na dwa dni przed tą kontrolą, dostała stosowne pismo. właściciela schroniska poinformowała z jednodniowym wyprzedzem, że jedzie na kontrolę, wolontariuszy - nie zdążyła poinformować??? przecież to jest kompletne lekceważenie nie tylko mieszkańców gminy, wolontariuszy, ale przede wszystkim powagi stanowiska na którym ktoś ją umieścił!

sprawa oczywiście zostanie niezwłocznie zgłoszona do instyucji, którym działalność tej pani podlega.

• mellaverde Re: urzędnicza niekompetencja i arogancja 08.04.13, 16:56
            poza tym, co to za kontrola, przed wykonaniem której, dzwoni się i uprzedza jednostkę kontrolowaną??

może warto zappoznać się z terminologią, jeżeli już się ktoś rwie do dyrektorowania..
            • marynianka Re: urzędnicza niekompetencja i arogancja 08.04.13, 19:03
              Prawda niestety jest okrutna, dopóki nie zmieni się burmistrz, nie zmieni się nic i będą rządziły układy małomiasteczkowe... Trzymam kciuki za nowego lepszego kontr kandydata lub kandydatkę w najbliższych wyborach. To jest jedyna szansa dla Serocka i okolic, bo nie tylko to schronisko ale i najważniejsza komunikacja jest tragiczna.
              • mellaverde Re: urzędnicza niekompetencja i arogancja 08.04.13, 20:05
                łatwiej będzie wymienić co w Serocku nie kuleje. chociaż nie... trudniej, bo nie ma takiej rzeczy (poza osławionymi już kwietnikami na rynku).

mam, mimo wszystko, nadzieję, że podejście niektórych urzędników jednak zmieni się wcześniej. może nawet nie samo podejście, ja już nie oczekuje tak wydumanych reakcji jak empatia, ale rzetelne wykonywanie swoich obowiązków - tak.
                • mieszkankaserocka Re: urzędnicza niekompetencja i arogancja 10.04.13, 20:04
                  ustawiona kontrola mnie nie dziwi, ile roboty by mieli gdyby coś wyszło nie tak. A tak to przejrzeli papierki, pogadali o przysłowiowej d.... Maryni, spisali krótki protokolik i po sprawie.
                  Mam nadzieję, że ktoś ich jednak za to nic nie robienie rozliczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka