Dodaj do ulubionych

Tanio ale nie do końca

26.05.14, 23:32
Witam Drogich Forumowiczów,

W weekend jak co tydzień jechałem na działkę na Łachę, zatrzymałem się na stacji benzynowej w Wierzbicy by zatankować paliwo do kosiarki, o dziwo pistolet nie odbił po 10 l jak to zwykle bywa gdy tankowałem 10l kanister. Pamiętam, że ostatnio tankowałem kanisterek na Lotosie w Zegrzu oraz na Shellu w Legionowie to zawsze przy ok 9,5l pistolet odbijał i musiałem podnieść go w okolice korka by dolać do 10l.
Od kilku lokalnych kierowców słyszałem, że na Wierzbicy jest tanio niż przy obwodnicy (poza godzinną promocyjną) ale obcinają na litrażu. Znajomy opowiadał, że przy zatankowaniu 80l brakowało 7l.
Czy ktoś też zauważył tego typu problem ?

Pozdrawiam Przemo
Obserwuj wątek
    • forumowicz44 Re: Tanio ale nie do końca 27.05.14, 10:21
      a ile weszło ci w 10l kanister?
    • serocczanka Re: Tanio ale nie do końca 27.05.14, 15:33
      zjawiska nie zaobserwowałam, ale coś w tym może być. Ostatnio zwróciłam uwagę, że jakoś mało przebiegu mam po tankowaniu. A od lat tankuję na Wierzbicy. Chyba czas zmienić stację.
      • forumowicz44 Re: Tanio ale nie do końca 27.05.14, 17:39
        mój samochód nigdy nie był tankowany na wierzbicy ale czekam na informację ile to litrów weszło do 10l (zakładam że ok 12 skoro był ten wpis) kanistra i oczywiście co na ten fakt powiedziała obsługa stacji bo oczywiście kolega musiał złożyć reklamację skoro został oszukany.
        Ja raczej na chwilę obecną traktuje ten wpis jako oczernianie stacji.
        • przemek_rosa Re: Tanio ale nie do końca 27.05.14, 21:40
          Broń Boże nie chce oczerniać tej stacji, byłem po prostu zaskoczony.
          Normalnie do tego kanistra pod korek wchodzi 12l.
          Nie zgłaszałem reklamacji na stacji, gdy dojechałem na działkę i zobaczyłem że jakoś mało tego paliwa to postanowiłem zapytać tych co tankują tam częściej.
          Wlałem w sobotę 10l bo miałem mało oleju by zrobić mieszankę.
          Mój znajomy wspominał mi że jest taniej ale oszukują na litrażu. Chętnie tam zatankuję i później zmierzę menzurą ile paliwa było.

Pozrawiam Przemo
          • robmazdw2 Re: Tanio ale nie do końca 28.05.14, 20:25
            Tankuje tylko na dwóch stacjach : Auchan Modlińska (choć na woli jest taniej) i na stacji w Wierzbicy. nie zaobserwowałem odchyleń a prowadzę bardzo szczegółowe notatki więc raczej to nie ma miejsca.
            • mabo Re: Tanio ale nie do końca 28.05.14, 22:21
              I generalnie po co ta panika? Tankuje tam od czasu do czsu ale teraz bedzie mi sie snilo ze do 10l kanistra weszlo 10l
    • wielbimir Re: Tanio ale nie do końca 09.06.14, 14:16
      Na 5 l. brakowało 150ml
      • robmazdw2 Re: Tanio ale nie do końca 30.06.14, 21:38
        Dziś tankowałem na tej stacji. Poprzednio miałem wrażenie że coś mi się nie zgadza, ale dziś mnie oniemiało nie zapaliła mi się jeszcze rezerwa (6l) wiec powinienem zatankować 36 (może 37 jak pod korek) a weszło 39,95 prawie 9%. Dziękuje już tam z własnej nieprzymuszonej woli nie zatankuje. Dodatkowo drogo się zrobiło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka