Dodaj do ulubionych

Ukradziono rower

IP: *.mikronika.com.pl 16.04.05, 11:36
Wczoraj w Luboniu k. Poznania skradziono sprzed marketu Pajo rower marki
FOCUS, model Black Rider Limited, kolor czarno-szary, matowy, cały na LX.
Proszę o każdą informację dotyczącą tego, gdzie złodzieje mogą go sprzedać
lub gdzie mogłabym go odzyskać, odkupić, jestem gotowa dać nagrodę.
Obserwuj wątek
    • tvtotal2 Re: Ukradziono rower 17.04.05, 14:26
      wrzuciłaś info na warszawskie forum, wiec tu odzew moze byc niewielki. Dodałem
      apel na preclu usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943.html?
      group=pl.rec.rowery&tid=1173811 miejmy nadzieje ze rowerek sie odnajdzie,
      pozdrawiam
      • tvtotal2 poprawny link 17.04.05, 14:27
        usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943.html?group=pl.rec.rowery&tid=1173811
      • Gość: Karola Re: Ukradziono rower IP: *.mikronika.com.pl 18.04.05, 13:05
        Dzięki! Piszę tu pierwszy raz, chwytam się każdej możliwości, żeby odzyskać
        rower, nowy rower, jestem załamana bezsilnością policji
        pozdrawiam:-)
        • Gość: k100r Re: Ukradziono rower IP: 83.2.1.* 19.04.05, 09:56
          Musze Cie zmartwic tak jak i ja sie zmartwilem w zeszlym roku.
          Ukradli mi rowerek spod sklepu (5 lat ale dobrze utrzymany)- wystarczyly 3
          minuty i wracalem piechota.
          Panowie policjanci raczej nie pomogli bo ich rady mimo ze pelne dobrych checi
          nie byly trafne.

We wrzesniu ubieglego roku podobno namierzono "dziuple" rowerowa niedaleko
          miejsca kradziezy mojego rowerka. Zglosilem sie mimo ze dostalem juz papier o
          umorzeniu dochodzenia (to chyba standard) i zostalem poproszony o pozostawienie
          kontaktu (policja urzadza czasami okazania odzyskanych rzeczy) i jak do tej pory
          cisza... Ciekaw jestem bardzo jakie maja statystyki odzyskanych rowerow?

Moja dobra rada jest niestety taka (ukradli mi juz dwa rowery na ulicy
          zostawione zapiete "na chwile"): kupisz dobry ladny nowy rower to nie spuszczaj
          z oka. Nie przypinaj do stojaka tylko zabieraj ze soba. Jak ktos Ci powie ze mu
          sie to nie podoba to grzecznie wytlumacz o co chodzi (ubezpieczyc roweru od
          kradziezy na ulicy nie mozna) i jak nie poskutkuje to wiecej tam nie chodz.

Jak masz zamiar zostawiac na ulicy to zmontuj sobie rower za 200 zl z minimum do
          jezdzenia (bez przerzutki, hamulec w torpedo, rama malowana pedzlem ) i
          przypninaj go u-lockiem za podobna sume do znaku drogowego. Wtedy sa szanse ze
          po powrocie go zastaniesz. Popatrz na czym jezdza kurierzy i czym zabezpieczaja
          swoje kolka. Wydaje mi sie ze to dobry punkt wyjscia.
          • tvtotal2 Re: Ukradziono rower 19.04.05, 22:36
            > We wrzesniu ubieglego roku podobno namierzono "dziuple" rowerowa niedaleko
            > miejsca kradziezy mojego rowerka.

w innym wątku /Twoim wątku/ poruszalismy temat, ale jakoś sie wtedy
            zniechcilesdo rozmowy. byłem wtedy na Żytniej >> powiedzieli, ze fszystko
            sprawdzą wg. bazy >> czylu numery ram, oznakowania. Jak do tej pory nikt sie
            nie kontaktował, zeby obejrzec itd. Czyżby wewnetrzny kiermasz rowerów? Bo np.
            nr mozna zeszlifować i niekoniecznie musi to znaczyc, ze to nie są np. nasze
            sprzęty.
            • Gość: k100r Re: Ukradziono rower IP: 83.2.1.* 20.04.05, 09:17
              No nie mialem takiego zamiaru zeby to wygladalo ze sie zniechecilem do rozmow.

Zachowanie Panow Policjantow mnie po prostu zalamuje - juz dawno wyroslem z
              wieku sluchania bajek, predzej sam je bede dzieciom opowiadal.
              Jak koledze auto ukradli to policjant wprost mu powiedzial zeby nie liczyl na
              odnalezienie bo auto juz dawno rozebrane a czesci na gieldach.
              A tu co? Dostarczona dokumentacja - zdjecie, udalo mi sie nawet wygrzebac
              gwarancje na amor wiec i numer seryjny tam byl. Co do ramy to gdyby sie uprzec
              to pewnie mozna znalezc jej numer - wiadomo jaki sklep bral ten model roweru,
              jest orientacyjny termin, rozmiar ramy. Panowie w Wiazownej powinni miec jakies
              archiwum sprzedanych rowerow, a z tego co wiem to jak cos ma numer to sie go
              skrzetnie notuje i przechowuje.

Musze jeszcze dodac ze kilka razy slyszalem tlumaczenia o tym ze nie ma tam
              powierzchni na ktorej moznaby wystawic "znaleziska" z dziupli.
              Jak maja problem z remontem to ja znam goscia z budowlanki co roboty szuka -
              zrobi im ten remont koncertowo... Ale nie chcieli skorzystac :)
              No skonczylo sie na podaniu pani z wydzialu dochodzeniowego numeru telefonu i
              cisza - dzwonic juz mi sie tam nie chce w koncu to standardowy numer na
              splawienie "zadzwonimy do pana" - taaaa, jasne, w grudniu po poludniu. Jakos
              niedawno slyszalem ze w jakims magazynie policyjnym podmieniono prochy na
              cukier, to co za problem z rowerami...
              • tvtotal2 Re: Ukradziono rower 20.04.05, 23:21
                Gość portalu: k100r napisał:

> No skonczylo sie na podaniu pani z wydzialu dochodzeniowego numeru telefonu i
                > cisza

podkreciłem się, odwiedzę ten klubik na Żytniej i sprawdze co z "towarem" &
                ewentualnie jakie są wyniki weryfikacji >> odzyskany sprzęt <=> pierwotny
                właściciel.

pozdro, wpadasz 29.IV na Mase?
                • Gość: k100r Re: Ukradziono rower IP: 83.2.1.* 21.04.05, 14:46
                  Fajnie, dzieki. Ja juz mialem dosyc.

Wczoraj cos uslyszalem w TV o rowerach z zatartymi numerami. Ciekawe co sie
                  dzieje z takim sprzetem jak panowie policjanci taki napotkaja na drodze. I co z
                  kierowca takiego pojazdu?
                  • tvtotal2 szlifowana rama 02.05.05, 22:51
                    jak niedawmo przeczytałem kodeks, to jest w sekcji rowerowej jest tylko
                    oświetleini i hamulcach. Numery ich nie interesują. Co innego przed wojną >
                    każdy miał tabliczkę z numerem. warto yb bylo do tego wrócić.
                • Gość: k100r Re: Ukradziono rower IP: 83.2.1.* 11.05.05, 10:23
                  Byles moze na Zytniej? Dowiedziales sie czegos?

Pozdr
            • Gość: k100r Re: Ukradziono rower IP: 83.2.1.* 20.04.05, 09:34
              Co do tych szlifowanych numerow to gdyby na ten przyklad zatrzymali auto z
              silnikiem bez numeru to wlasciciel mialby duuuuuzy problem.

A rower bez numeru? Jakis problem? Skad niska szkodliwosci itp itd.
              Przy okazji ostatniej "afery miesnej" przeczytalem ze zostal skierowany do sadu
              wniosek przeciwko firmie "brodatych mies" ale zostal umorzony wlasnie z powodu
              znikomej szkodliwosci spolecznej - mala, pardon, sraczka jeszcze nikomu przeciez
              nie zaszkodzila. Wiec moze i w tym wypadku jest podobnie - z powodu znikomej
              szkodliwosci i trudnosci w udowodnieniu kradziezy sprawe umorzono, fanty oddano.
              Wszystko niby fajnie tylko ciagle do sklepu trzeba chodzic po nowy rower.
    • tvtotal2 Karola, odezwij się 17.04.05, 19:09
      są osoby, które zainteresowały się Twoją sprwą >>

usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943.html?group=pl.rec.rowery&tid=1173811
      brak jedna kontaktu do Ciebie, podaj jakis mail, tel. jesli mozesz. Miejmy
      nadzieje ze sprzet sie odnajdzie
      • Gość: Karola Re: Karola, odezwij się IP: *.mikronika.com.pl 18.04.05, 13:03
        mój adres e-mail: patty13@poczta.wp.pl
        • tvtotal2 miejmy nadzieje ze sie odnajdzie 18.04.05, 23:14
          okej, wkleje kontakt na precla, moze ktos w Polsce zauwazy Twój rower..

We wrześniu też straciłem na własnym osiedlu dwa kółka i wiem jakie to uczucie
          dla osoby która lubi pojeździć. Pozdrawiam, trzymaj się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka