herkson 17.02.10, 10:02 Witam, czy możecie mi polecić pastę do zębów, które używanie jest wskazane przy krwawieniu dziąseł? Wizyta u dentystki dopiero za tydzień, a chciałbym już sam zacząć coś robić, ze swoim problemem. Z góry dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skiela1 Re: Pasta przy problemach z dziąsłami 17.02.10, 16:38 Dentosep. Jest tez spray (nie pamietam nazwy,dlatego popytaj w aptekach)... Jest to spray z propolisem i tymiankiem. a pasta? Stomatolog Ci cos doradzi. Odpowiedz Link
joanna-pl Re: Pasta przy problemach z dziąsłami 17.02.10, 18:30 Dobra jest pasta Lacalut activ . Odpowiedz Link
marzeka1 Re: Pasta przy problemach z dziąsłami 17.02.10, 19:20 Używam Biodent przeciw parodontozie. Odpowiedz Link
martwa-papuga Re: Pasta przy problemach z dziąsłami 18.02.10, 00:53 Zdecydowanie paradontax. Odpowiedz Link
herkson Re: Pasta przy problemach z dziąsłami 18.02.10, 09:42 Najczęściej w necie ludzie polecają Parodontax oraz pastę Ajona, która z nich będzie lepszym rozwiązaniem? Nie wiele informacji można znaleźć na ten temat ;/ Odpowiedz Link
feber Re: Pasta przy problemach z dziąsłami 20.02.10, 16:46 meridol (ten sam producent co elmex) Odpowiedz Link
herkson Re: Pasta przy problemach z dziąsłami 22.02.10, 09:29 Ok, dzięki za porady, na innym forum polecono mi szczególnie pastę Ajona i ją właśnie kupiłem, zobaczymy czy będzie skuteczna, zresztą za jakiś czas odezwę się na forum i napiszę czy warto było ją kupić. Odpowiedz Link
yeti Re: Pasta przy problemach z dziąsłami 23.02.10, 19:40 reklamy robią ludziom wodę z mózgu. Idź do apteki i jak masz trochę kasy kup "Elmex żel" maluteńka tubka, ale starcza na długoooo, jak masz mniej pieniędzy i nie boisz się smaku "Fluormex"-u to go kup. Ja używam obu od 20 lat i nie mam żadnych problemów z zębami paradontozą, która przed znalezieniem tych past mi zdrowo dokuczała. Czasami używam częściej niż pisze w ulotce - nawet 3-4 razy pod rząd, czasami i przez 3-4 miesiące nie używam wogóle Odpowiedz Link
herkson Re: Pasta przy problemach z dziąsłami 01.03.10, 08:49 Ale cena Ajony jest niższa, zapłaciłem za nią niecałe 10 złotych, po za tym skoro ludzie polecają, to oznacza, że pasta jest dobra, prawda? Odpowiedz Link