sibeliuss 09.03.09, 13:01 Właśnie ze zmakiem zjadłem kanapki na chlebie z ziemniakami piekarni Putka, wyborny. Jakie pieczywo jadacie, jakie lubicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnes1704 Re: Chleba naszego powszedniego... 09.03.09, 13:08 Ja piekę sama, rozmaite, z ziarnami, z otrębami, pszenne, pszenno- żytnie, a od jakiegoś czasu na zakwasie Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Chleba naszego powszedniego... 09.03.09, 14:20 Pieczesz w piecu, czy masz maszynę? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Chleba naszego powszedniego... 09.03.09, 18:01 Nigdy nie pieklam... ale w sumie po co,kiedy w piekarni sa teraz takie dobre i tez bez ulepszaczy i uzdatniaczy. Odpowiedz Link
aiczka Re: Chleba naszego powszedniego... 09.03.09, 14:21 Najczęściej Nowakowskiego ("Gorąco polecam") albo warszawskeigo SPC. Odpowiedz Link
aaaguniaaa Re: Chleba naszego powszedniego... 09.03.09, 15:50 ja jestem w fazie eksperymentowania nad najlepszym w moim wyknaniu chlebem. niestety bardziej jadalne dla mnie chleby w de kosztuja dla mnie duzo za duzo. a w pl to jakos nie mam ochoty na kanapki szczegolnie u tesciowej jak pysznymi ciastami kusi (a chleb ma malo jadalny) Odpowiedz Link
the_kami Re: Chleba naszego powszedniego... 09.03.09, 15:55 Ja też piekę - w maszynie do chleba z mieszanek kupnych i robionych własnoręcznie, i w piekarniku - razowy na zakwasie, z mąki razowej i graham. Od wielu miesięcy praktycznie nie kupuję pieczywa. Odpowiedz Link
agnes1704 Re: Chleba naszego powszedniego... 09.03.09, 17:03 Tak jak ja - piekę w maszynie, całkiem bezproblemowa sprawa, a jakie pyszności! Odpowiedz Link
justyna3003 Re: Chleba naszego powszedniego... 11.03.09, 17:00 ja kupowałam, a od kilku tygodni piekę sama w zwyczajnym piekarniku. Różnica w smaku i zachowywaniu świeżości kolosalna!a zapach pieczonego chlebka w domu...bezcenny Odpowiedz Link
lekia Re: Chleba naszego powszedniego... 12.03.09, 16:48 www.tnij.to/chleb_zytni_razowy Odpowiedz Link