Dodaj do ulubionych

Smaki Warszawy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 18:05
po przeczytaniu tej recenzji na łamach Gazety od razu udałem się w kierunku
Żurawiej, no i.........nie żałuję. Czułem się jak małolat u babci na
podwieczorku. Jak cudownie jest przypomnieć sobie smaki babcinej szarlotki
czy sernika. Ceny dosyc wysokie (choć niższe niż u konkurencji), ale warto.
polecam
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Lipiński Smaki Warszawy IP: *.orange.pl 04.04.06, 18:16
      Szanowny Panie Nowak udałem się po Pana artykule do osławionego miejsca Smaki
      Warszawy. W kilka dni po Pana artykule zasiadając za stolikiem zobaczyłem
      Pana siedzącego w grupce znajomych i o dziwo nikogo więcej! Pominę fakt
      wykwintnych potraw, których aromat o zgrozo w tak wspaniałej restauracji
      unosił się na sali konsumenckiej. Miejsce przereklamowane dla tzw. warszawki!
      ludzi chcących odciąć się od swojej małomiasteczkowości! pozdrawiam
      • Gość: facet po 40tce Re: Smaki Warszawy IP: *.crowley.pl 06.04.06, 20:57
        byłem, calujacych sie facetów nie widzialem, "sala konsumencka" pełna była zapachow wanili, masła, ciasta drozdzowego i kawy (ja uznałbym to za zalete) - o zgrozo!!!:-), malomiasteczkowych kompleksów nie mam, super desery i wyrafinowana kuchnia - czy nie o to chodzi, tym którzy wybierają sie na dobra kolacje?? hm....nic dodac, nic ujac. POLECAM
        • Gość: Babka po 50 - tce Re: Smaki Warszawy IP: *.orange.pl 07.04.06, 19:43
          Szanowny Panie po 40 - tce szkoda, że Pan jest taki młody i mało Pan widział, a
          tym samym "czuł". W bardzo dobrych restauracjach, na eleganckich kolacjach za
          wadę można uznać unoszące się zapachy chociażby wanilii, miodu, kawy itd.
          Potrawa ma pachnieć z talerza, a nie z kuchni tym bardziej, że każdy może
          zamawiać coś innego i nie koniecznie lubi jakiś tam aromat! ... Zgadzam się w
          zupełności z Pana adwersażem. Byłam w "smakach" w "tłusty czwartek" zapach
          spalonego oleju mdlił jeszcze przed wejściem. Jeżeli to jest najnowszy trend
          marketingowy restauracji - to ja dziękuję. Pa.
    • Gość: Ewa Re: Smaki Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 22:47
      Bywam, jadam i za każdym razem smakuje mi bardziej. Kuchnia wyśmienita,
      smaczna - naprawde mistrzowskie wykonanie, każda potrawa dopieszczona i
      elegancko podana.
      Serdecznie polecam Smakoszom.
    • Gość: weronika Re: Smaki Warszawy IP: *.orange.pl 05.04.06, 22:30
      Uwaga dla zainteresowanych! Faceci całują się między sobą w smakach warszawy!
      Pozdrawiam.
    • Gość: sulal Re: Smaki Warszawy IP: *.cst.tpsa.pl 06.04.06, 22:26
      Co prawda nie byłem w tym miejscu ale znam szefa kuchni. Naprawdę Extra gość i
      przykłada się do roboty. Co prawda Piotr jeździć samochodem nie umie, ale każdą
      potrafę traktuje wyjątkowo, jak mało kto .

Pozdrawiam
      • Gość: Pawcio Re: Smaki Warszawy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 09:33
        Co to jest potrafa ?
      • Gość: Jacek Re: Smaki Warszawy IP: *.orange.pl 07.04.06, 19:49
        Jak się nazywa szef kuchni? jakie ma doświadczenie? I Ile ma lat? Prosze o
        odpowiedź!
      • Gość: krewetkożerca Re: Smaki Warszawy IP: *.aster.pl 27.06.06, 22:28
        Czy ktoś ze smakoszy mógłby podzielić się opinią o restauracji Valencia na
        ul.Stawki?
    • Gość: aneta Re: Smaki Warszawy IP: *.crowley.pl 08.04.06, 08:18
      Nie powiem, ze jestem stala bywalczynia "Smakow", bo bylam tam zaledwie 3 razy, ale za kazdym moje doznania byly bardzo pozytywne. Watek zapachow na sali jest tu nadmiernie eksploatowany. Zadnych zapachow z kuchni nie dalo sie wyczuc oprocz tych smakowitych pochodzacych z talerza. Dania sa rzeczywiscie mistrzowsko przygotowane i podane. Bylam rowniez mile zaskoczona profesjonalna obsluga, co wbrew pozorom, nie zdarza sie w Warszawie zbyt czesto. Mysle, ze jezeli beda utrzymywac tak wysoki poziom, zyskaja w krotkim czasie rzesze wielbicieli, do ktorych ja juz naleze. Pozdrawiam
    • Gość: Podający z waw. Re: Smaki Warszawy IP: *.orange.pl 08.04.06, 13:05
      Ludzie jestem zwykłym podającym, ponieważ jak większość "kelnerów" w Warszawie
      jestem studentem i w taki sposób zarabiam na życie i na swoje studia. ... znam
      jak to się pisze recenzje o znamienitych perliczkach, cynaderkach, kunszcie i
      odwadze szefa kuchni, który ma 4 letnie doświadczenie z tego 2 lata w kebabie.
      Szef mojej restauracji za wysoce pochlebną opinię na temat naszej restauracji
      dał grubą białą kopertę degustatorowi, który ... poprosił o xero karty menu i o
      możliwość sponsorowanego "degustowania" potraw ze swojmi kolegami. Tak to się
      robi w Warszawie i nie myślę żeby mogło być inaczej i w tym wypadku. Pozdrawiam
      brać podawaczy.
      • Gość: Mati Re: Smaki Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:33
        Oooooo jeszcze rzadna recenzja Maćka, nie spowodowała takiego porusznia.
        Coś w tym musi być nie sądzicie? :)
        Poruszają nawet "zwykłego podającego"... a i to okręlenie jest jak sądze grubo
        przesadzone :)))
        Pozdrawiam.
        Mateusz.
      • Gość: Max Re: Smaki Warszawy IP: *.pl.bauer.com / 217.153.130.* 25.04.06, 16:54
        nawet jak to zwykła "podpucha" to coś w tym jest. Z "niejednego pieca chleb
        jadłem" (znaczy w niejednej knajpie w Warszawie, w Polsce i na świecie byłem) i
        recenzje pana Nowaka w wielu przypadkach jak dla mnie mają się nijak do
        rzeczywistości. Co do koperty to trudno mi powiedzieć, ale specjalnie
        przygotowane potrawy i specjalna obsługa recenzenta na pewno. Gdzie te czasy
        gdzie recenzent przychodził incognito i miał szansę trafić na niezadowolonego,
        sfrustrowanego kelnera, niedogotowaną, czy zimną potrawę itd - gdzie by to nie
        było..a tak wszytko pięknie..w praktyce często zupełnie na odwrót..
    • Gość: Maciej Re: Smaki Warszawy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.06, 13:03
      Byłem w sobotę z narzeczoną. Ceny dość wysokie, ale smak ciastek obłędny. Duży
      wybór herbat parzonych w czajniczku z liści, a nie ze "szczura" :))
    • Gość: Piotr Re: Smaki Warszawy IP: *.orange.pl 13.04.06, 14:34
      Drogo, drogo, ...za drogo! Pozdrawiam
      • Gość: znawca Re: Smaki Warszawy IP: *.chello.pl 26.04.06, 21:06
        A może koleżko nadający z IP orange.pl powiesz czy konkurent jesteś???
        Bo śmieszne jest to mnożenie tożsamośći... Do psychologa się chodzi z takimi
        rzeczami.
        • Gość: adam Re: Smaki Warszawy IP: *.crowley.pl 26.04.06, 22:26
          A mnie tez sie wydaje ze mnogość tozsamosci z orange jest dziwna. Sadzac po tekstach, to chyba sa m.in. zawiedzeni wlsciciele knajpy pt restauracja u Krzymka, ktora jakis czas temu Nowak strasznie objechal. Strasznie pyskowali na forum podajac sie za wciaz inne osoby. Lubie czytac recenzje MN, ale opinie o jakims miejscu wole wyrobic sobie sam idac po prostu do danej kajpy.
          • Gość: mirek Re: Smaki Warszawy IP: 212.160.172.* 17.05.06, 13:53
            To ciekaw jestem Twojej opinii o NetKelner.pl. Dla mnie bomba!
            • Gość: sonia Re: Smaki Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 18:43
              nie rozumiem dlaczego ludzie nie mający zielonego pojęcia o kuchni a
              przedewszystkim mylący pojęcie "kawiarni" z "restauracją" roszczą sobie prawo
              do oceniania czyjejś ciężkiej pracy!!! KUP sobie wszystkie produkty świeże
              przyprawy i zrób kawałek ciasta za 8.00zł!!! Troche wyobraźni iii wiary w
              ludzką prace! A "smaki" rewelacyjna restauracja, może troche brakuje kobiecej
              ręki w wystroju, ale kuchnia rewelacyjna i jak na tę kategorię smakowa
              bbbarrrdzo tania. Pozdrawiam P.Menagera - profesjonalista... Niedługo na pewno
              u was zawitam!!!
              • Gość: smakosz Re: Smaki Warszawy IP: *.citibank.com 20.06.06, 14:51
                zgadzam sie w 100%
                Nie wiem dlaczego, ale czytając jakiekolwiek fora internetowe - zawsze czuje
                ogromny niesmak. Żyjemy w kraju ludzi zawistnych i nienawidzących z definicji.
                Porażające. Żal mi tych wszystkich malkontentów. Adieu!!!
              • Gość: Jacek Re: Smaki Warszawy IP: *.orange.pl 22.06.06, 12:54
                Sonieczko nikt nie rości sobie z nas pretensji do oceniania tylko i wyłącznie
                ludzkiej pracy! Po pierwsze, sami poddali się ocenie przez "znawcę kuchni" już
                nie podawajmy jego imienia i nazwiska bo tylko robimy mu jakiś tam P.R.. Po
                drugie, z tego co wiem a byłem tam 2 razy jest tam restauracja i kawiarnia w
                jednym!!!! Po trzecie dajcie spokój "smakom" nie ma o czym pisać!
                • Gość: Carlito Re: Smaki Warszawy IP: *.Red-83-43-100.dynamicIP.rima-tde.net 27.06.06, 15:17
                  Rzeczywicie, bylem, jadlem, nie ma o czym pisac...
    • Gość: Aneta wrażenia IP: *.crowley.pl 20.04.06, 23:38
      Jak dotychczas bywałam w "Smakach" jedynie na spotkaniach firmowych, ale ostanio postanwiłam sprawdzić, jak działa ta knajpa wieczorem. Wybrałąm się więc tam na kolację prywatnie w towarzystwie miłego pana. Na codzień bywam w różnych restauracjach, ale takiej obługi jak tam jeszcze nie spotkałam. Po raz kolejny miałam wrażenia, że ludzie, którzy tam pracują, robią to z jakąś niespotykaną pasją. Jak dotąd nie zawiodłam się na żadnym daniu, które mi podano. Za każdym razem jestem wręcz zaskakiwana profesjonalizmem kucharza. Jedyna uwaga; często brak ręczników w damskiej toalecie.
      Pozdrawiam
    • Gość: benek Re: Smaki Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 01:50
      Ja też sikam w majtki, wspólnie z właścicilami, którzy piszą te posty.
    • Gość: lu Re: Smaki Warszawy IP: *.adsl.proxad.net 27.04.06, 14:40
      Zastanawiajace: prawie WSZYSTKIE "ochy" i "achy" na temat tej restauracji
      padaja z trzech jednakowych adresow IP. I sa utrzymane w podobnym stylu. Coz za
      przypadek, prawda?
    • Gość: pytanko Re: Smaki WarszawyI co tu jest tańsze??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.04.06, 14:51
      Czy jeśli chodzi o nizsze ceny niż u konkurencji, to o które kawiarnie chodzi ?
      Proszę wymienić te droższe, bo np ciastko w kawiarni w Bristolu kosztuje
      srednio 9,5o a w Smaki.. o wiele drożej. W innych kawiarniach koszt średnio 5-8
      zł. Pozdr.
      • Gość: agavika Re: Smaki WarszawyI co tu jest tańsze??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.05.06, 23:39
        chodzi o Slodkiego Slonego na Mokotowskiej
        • Gość: jaś Re: Smaki WarszawyI co tu jest tańsze??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 17:27
          jeżeli chodzi o słodkiego i słonego to z pewnością właściciel czerpał ispiracje
          z tego lokalu Geslerowej, bo jest bardzo podobny wystrój wnętrz i karta. Brak
          orginalności !!!
    • pawzol1 Re: Smaki Warszawy 10.02.07, 20:08
      Świetna i nastrojowa, trudno coś zarzucić, same plusy. Torcik bezowy palce
      lizać.
    • Gość: Rafi Smaki Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 17:23
      niestety jestem innego zdania. Lokal owszem jest ładny ale brakuje w nim duszy.
      Nie czułem przyjemnej atmosfery w porównaniu do innych restauracji. Dobre torty.
    • Gość: p Smaki Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 18:34
      przykro ale Geslerowa to baba z Rozyckiego z jedną różnicą - na Różyckim byłó
      smacznie ...
      • marghe_72 Re: Smaki Warszawy 18.03.07, 01:10
        wpadlismy po coś słodkiego
        cena tortu bezowego przyprawiła nas o zawrót głowy
        ponad 80 zł za 2 blaty bezowe + bita smietana i kilka owoców to chyba jakiś żart
        • Gość: literatpolski Re: Smaki Warszawy IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.04.07, 13:51
          Moi kochani!
          Otoz musze sie wypowiedziec w kwestii tej garkuchnii!!
          Tak, tak, dobrze czytacie!!! Garkuchni!!
          Zostalem zaproszony onegdaj do tychze Smakow na kolacje przez mego wydawce, bo
          sam nie chadzam w obecnych ciezkich dla literatow czasach do restauracji - i,
          niestety , doznalem ciezkiego szoku!!!
          Podobno, slyszalem gdzies to, jadlodajnia ta zdobyla pierwsze miejsce w
          plebiscycie na najlepsza restauracje Warszawy!! To szokujaca informacja (jesli
          istotnie prawdziwa)!!! Czy wy, ludzie kochani, nie potraficie odroznic dobrej
          kuchni od podrzednego garmazu??? Kolega Nowak chyba w ogole nie posiada
          podniebienia!!!
          Byl z nami na tym zenujacym obiadku jeszcze jeden kolega, raczej z tych
          majacych jeszcze nadzieje na zrobienie kariery literackiej w naszym ubogim
          kraju, wiec razem trzy osoby zamiawiajace po trzy dania kazda (wydawca , jak
          widac, hojny). Przekroj wiec w miare obfity, choc oczywiscie daleko mu bylo do
          absurdalnych popisow p.Nowaka zamawiajacego, jak sam twierdzi, po kilkanascie
          dan na raz, ktory to obyczaj od razu zdradza go jako krytyka restauracyjnego na
          redakcyjnym zoldzie!!!
          I co , moi drodzy: wszystko prawie niejadalne!! Kaczka, kurczak, golabki,
          jarzyny, sosy i cala reszta na poziomie odgrzewanych stolowkowych obiadow w
          jakims ministerstwie w latach poznego Gierka!!! Moze nawet gorzej!!!
          Plamy na obrusie!!! Obsluga kompletnie amatorska!!! Mili chlopcy, owszem, ale
          zupelnie nieprzyuczeni do zajecia!!!
          Jadalne jedynie desery!! Ale jakie ceny!!!
          Jesli to jest najlepsza restauracja w Warszawie to ja jestem Orhan Pamuk
          (przypominam niezorientowanym w sprawach literackich : Nobel z literatury)!!!

Cale szczescie ze nie na moj koszt ta wycieczka byla!!!
          • Gość: sułek Re: Smaki Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 00:43
            Adaś:)!!!
          • Gość: BUC literat... albo grafoman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 22:16
            wszystko prawie niejadalne? "Kaczka, kurczak, golabki.." mam uwierzyc, ze
            probaowales tych trzech rzeczy conajmniej? zenada....
            "Obsluga kompletnie amatorska!!!" a gdzie Ty chopie widziales "profesjonalna"
            obsluge w Wa-wie? :))
            "Mili chlopcy, owszem..." no... to mamy cos, co Ci sie spodobalo :)
            "Ale jakie ceny!!!" aha. no to mamy glowny problem. za drogo? trzeba bylo tyle
            nie zamawiac :)
    • Gość: szwedka_kredka Re: Smaki Warszawy IP: *.eranet.pl 21.04.07, 13:49
      Byłam wczoraj, bardzo mi smakowało!
      Może rzeczywiście oprócz barszczu z kołdunami.
      Gołąbki z cukini rewelacja, sandacz też, a torcik bezowy - poezja. Dziś się
      wybieram na ten wyjątkowy deser, chyba nawet Tiramisu pójdzie w odstawkę.
      Przemiły kelner, bez żadnego zadęcia.

• Gość: literatpolski Re: Smaki Warszawy IP: *.lns6-c12.dsl.pol.co.uk 27.06.07, 23:23
        No i prosze, ludziom sie podoba!!!
        do p.Sulka : jaki adas?? nie wiem o co chodzi!!!
        Do BUCa : owszem, chlopcy mili, ale po amatorsku!!!
        Nie wiem o co chodzi w tych podtekstach panskich!!! Ja tu pisze z troski o warszawska kuchnie!!! Bylem
        jeszcze raz na kilku proszonych kolacyjkach w roznych garkuchniach i wszystkie do kitu!!!

Jedynie przyjecie u Ambasadora Wlk Brytanii z okazji oficjalnych urodzin Krolowej sie sprawdzilo!!! To
        jest klasa, mimo ze nie bylo talerzy!!! Podobno z troski o personel, zeby nie musieli tyle zmywac!!!
        Zegnam na razie!!!
    • Gość: anka Smaki Warszawy IP: *.aster.pl 14.02.08, 14:52
      Bardzo się zawiodłam przede wszystkim ze względu na obsługę. Miałam
      pecha, bo za moimi plecami siedziała przemiła rodzinka obchodzaca,
      (tak jak i ja z moją) rodzinną uroczystość. Szkoda tylko, że moje
      krzesło torowało tamtym gościom drogę do wyjścia a że były i dzieci,
      którym trudno było usiedzieć w miejscu, to trochę mnie to
      irytowało... Obsługa nie przejmowała się tym zbytnio, w ogóle niczym
      się nie przejmowała... bardzo długo czekaliśmy na zamówione dania...
      wódka w kieliszku ciepła... deserów brak - ścigaliśmy się z innymi,
      kto pierwszy zamówi ostatni kawałek tortu... Najgorszy wieczór w
      restauracji, nigdy więcej! Nie polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka