dollorress 01.04.05, 14:10 cześć, tak sobie pomyślałam, że może ktoś kończył w zamierzchłych czasach tę szkołę co ja:)kończyłam ją w 89 roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fu fu Re: podstawówka przy Twardej nr 164-kto chodził? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 19:57 ja kończyłam w 1999. beznadziejne miejsce, a odkąd zaczął się tam rządzić wyrozemb to już totalna katastrofa. teraz urządził sobie gimnazjum i promuje swój obrzydliwy ryj, gdzie tylko się da. moja siostra załapała się do tego gimnazjum i po roku się wyniosła. podobno to nie szkoła tylko obóz wojskowy i zakład poprawczy w jednym. jednym słowem gehenna. ja za to dość miło wspominam niektórych nauczycieli, np. p.świętochowską i taką polonistkę, nie pamiętam nazwiska, ale zrezygnowała z pracy za kadencji wyrozemba. wcale się jej nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N-l Coś dużo masochistów na Twardej;-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.05, 21:16 podobno to nie szkoła tylko obóz wojskowy i zakład poprawczy w jednym. jednym słowem gehenna." Wiele osób sobie chwali tę gehennę, a jeszcze więcej chcialoby ja przeżywać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fu fu Re: Coś dużo masochistów na Twardej;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 15:12 chcę zauważyć, że to nie jest kwestia chce/nie chce, tylko tak kazali mamuńcia z tatuńciem, a dzieciak nie ma nic do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N-l Re: Coś dużo masochistów na Twardej;-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.05, 20:47 To nie te czasy i nie te dzieciaki.Nie lubisz Twardej-twoj problem, ale nie opowiadaj bajek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: podstawówka przy Twardej nr 164-kto chodził? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 03.04.05, 19:05 Ja, skończyłam tuż przed powstaniem gimnazjum do którego potem uczęszczałam :) Miłe wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
majalaz Re: podstawówka przy Twardej nr 164-kto chodził? 06.04.05, 16:28 ja skończyłam w 1995 r. i bardzo (szczególnie z perspektywy czasu) sobie ją chwalę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fu fu Re: podstawówka przy Twardej nr 164-kto chodził? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 17:18 ale wtedy ten idiota wyrozembski, nie był pożal się boże, dyrektorem i nie wprowadził tam swojej dyktatury. gdybym skończyła szkołę rok wcześniej, też miałabym miłe wspomnienia. jak pomyślę o tych głupkach godzących się na tę żałosną szopkę to robi mi się niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N-l Czytając cię robi się niedobrze od sposobu w jaki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.05, 19:34 wyrażasz się o innych ludziach, wszystkich ludziach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fu fu Re: Czytając cię robi się niedobrze od sposobu w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:04 jakich wszystkich ludziach? piszę tylko o tych półgłówkach, co to uważają, że chodząc na twardą dostąpili jakiegoś zaszczytu. mówię wprost co uważam na temat tego palanta wyrozembskiego, a mogę bo miałam z nim do czynienia i wiem jakim podłym i podstępnym śmieciem jest i jak skutecznie robi ludziom wodę z mózgu. a skoro nie podoba ci się moje zdanie, to nie czytaj, są inne tematy na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twardzielka Twarda IP: 212.75.100.* 14.04.05, 23:09 Witam Was, ja co prawda nie skonczylam Twardej, ale to tylko dlatego, ze skoncze w tym roku. Nie zgadzam sie z opinia fu fu, a mam chyba wiadomosci z najlepszego zrodla, bo jestem w tej szkole codziennie:> Co do pana dyrektora to uwazam, ze jest to odpowiedni czlowiek na odpowiednim miejscu, dzieki Niemu jest klasa dwujezyczna, od niedawna klasa matematyczna, a konczac to gimnazjum moge wybierac miedzy najlepszymi liceami. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Twarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:18 nic dziwnego, że tak wychwalasz tego pajaca. takie było jego zamierzenie, gdy zrobił sobie "elitarne" gimnazjum z przyjemnej i bezstresowej podstawówki - nasprowadzać kupe debili wchodzących w jego obrzydliwe dupsko. pamiętam czasy gdy ten pomiot uczył fizyki, wszyscy nim gardzili i gardzą do tej pory. dlatego zamiast pisać peany na cześć tego idioty, zapoznaj sie z prawdziwym obliczem tej szkoły, mała zastraszona dziewczynko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twardzielka Twarda IP: 212.75.100.* 16.04.05, 18:33 Mam się zapoznać z prawdziwym obliczem tej szkoły? Hm, wydawało mi się, że je znam, skoro tam chodzę... Ale nawet jeśli nie znam, to co z tego? Wybrałam tę szkołę, żeby potem bez większych kłopotów dostać się do dobrego liceum. Twarda zrobiła to, co do niej należało. Pan dyrektor chciał mieć elitarne gimnazjum i ma. Co w tym złego? Każdy w życiu dąży do tego, żeby być jak najlepszym i tylko dlatego nie stoimy w miejscu! Pozdrawiam. P.S. I przez kogo miałabym być zastraszona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Twarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 22:16 przez nikogo, ale uległaś propagandzie tego frajera wyrozembskiego i piszesz głupoty. a w takim razie co z ludźmi, którzy go objeżdzali w internecie? chyba nie zaprzeczysz, że nie wyrzucił ich ze szkoły. a to jest chore, żeby cenzurować wypowiedzi i jeszcze gnębić ich autorów. wyrozembski to psychopata i tyle. dla mnie ta szkoła nie jest elitarna i nigdy nie będzie. chodzenie tam uznałbym za karę, a nie prestiż. to czy się dostanie do dobrego liceum zależy od egzaminów, a nie chodów pana "dyrektora". a szara rzeczywistość tej szkoły wygląda jak zakład karny dla nieletnich, ciągła kontrola na wejściu i wyjściu, idiotyczne wymagania dotyczące ubioru i zachowania. tylko niespełna świadomy debil zgodziłby się na takie traktowanie. bardzo się cieszę, że nie objęła mnie ta kretyńska reforma oświaty i szczęśliwie już studiuję, bo byłbym skazany na tego pajaca z wiecznie obleśnym uśmieszkiem na ohydnej mordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twardzielka Re: Twarda IP: 212.75.100.* 17.04.05, 12:47 Moja opinia o tej szkole nie jest zbyt popularna, więc chyba jednak nie uległam żadnej propadandzie... Widzę, ze masz najświeższe wiadomości z życia Twardej- osób, które objeżdzały pana dyrektora w internecie istotnie nie wyrzucił i choć uważam, że rzeczywiście trochę przesadził ze straszeniem ich wyrzuceniem, to jednak te osoby trzy razy pomyślą zanim napiszą coś na jakimś forum (a podobno w Ameryce juz parę osób straciło pracę przez swoje blogi). Dostanie się do dobrego liceum istotnie zależy tylko od punktów za egzamin (do którego przygotowywuje szkoła), można tez dostać dodatkowe punkty za osiągnięcia w olimpiadach przedmiotowych (tych Twarda ma najwięcej w Warszawie). Jeśli chodzi o wymagania co do ubioru, to mnie osobiście nie przeszkadzają, a jak się juz człowiek wybiera do tej szkoły to wie jakie tam panują zasady. Wymagania co do zachowania? Żadnych specjalnych nie ma... (wystarczy wyznawać zasadę powtarzaną z uporem przez pana dyrektora- jak nie wiesz jak się zachować, zachowuj się przyzwoicie ;) ). Pozdrawiam. P.S. A jesli chodzi o reformę szkolnictwa, to też chętnie bym ją ominęła, ale za nią nie jest już odpowiedzialny pan Wyrozembski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty-twarda front Re: Twarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 13:25 Ja mam najświeższe informacje z życia twardej, ponieważ chodziłam do tej szkoły przez rok a moi znajomi nadal tam zostali, więc wiem co się tam dzieje. Mnie niestety ominęła ta wspaniała szansa "dobrego przygotowania do egzaminu gimnazjalnego". Jakoś specjalnie nie żałuję, a mówiąc, że Wyrozęb 'trochę przesadził' tylko utwierdzasz mnie w tym jak jesteś pi********ta. Czy uważasz, że wchodzenie w życie prywatne uczniów jest w porządku? Jeśli chcą coś pisać to niech sobie piszą, w końcu jest wolność słowa. I jakoś nie obchodzi mnie co się dzieje w Ameryce, w końcu jesteśmy w Polsce. Jeśli naprawdę wierzysz, w to że GnaT odpowiednio przygotuje cię do egzaminu to fakt, masz rację, ponieważ egzamin ten jest dla debili, którzy muszą się wpasować w odpowiedni schemat wypowiedzi, a to twarda na pewno jest w stanie ci zapewnić. I nie wiem kto nagadał ci bzdur, że na twardej jest najwięcej olimpiad, zapewne dyrektor.. Powiem ci tylko, że ja nie robiąc w tej szkole przez cały rok wielkie NIC miałam dobre oceny, a kiedy się przeniosłam zaczęłam się uczyć.. O czymś to świadczy. Na pewno wymagania co do ubioru ci nie przeszkadzają, bo to jaka jesteś wynika z tego ci piszesz. Skoro najważniejsze jest dla ciebie dostanie się do dobrego liceum, żeby zadowolić tym rodziców to proszę bardzo, pasujesz do tej szkoły jak ulał. Oczywiście, że jeśli ktoś się tam wybiera to jest świadomy jakie zasady tam panują, ale co jeśli idzie tam dlatego, że jest to jego rejon i nigdzie indziej go nie przyjęli? Dla nich powinny być specjalne względy? A to że jeszcze cytujesz 'zabawne powiedzonka' tego głupiego ch..a, który wpie...la się w życie prywatne uczniów, nakazuje jak mają się zachowywać i jak ubierać to naprawdę zastanów się czy nie uległaś żadnej propagandzie GnaT-a. A jeśli nie, to tym bardziej ci współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Twarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 13:47 brawa dla wyrozemba! widzę, że wpaja wam podstawowe zasady współczesnego świata na przykładzie "wspaniałej" ameryki. pieniądze ponad wszystko! wyścig szczurów tak, wolnomyślicielstwo nie! ameryka to nasz wielki brat! nie wiem czy wiesz ale rozpowszechnianie takich poglądów, przez tego samozwańczego "dyrektora" jest karalne? a wiesz w jaki sposób on w ogóle został dyrem tej żałosnej budy? kiedy poprzedniczka odeszła na emeryturę SAM ogłosił, że teraz to on będzie tu rządził. nie miał nawet konkurenta na to stanowisko i żadnych kwalifikacji, ale, że ma układy w samorządzie i kuratorium oświaty jest nietykalny. a przeklęty śmieć powinien trafić za kratki, gdzie jego miejsce! biedna dziewczynko, czytając twoje wypowiedzi przypominają mi się teksty propagandowe rozpowszechniane za czasów lenina, czy mussoliniego "wszystko dzięki tobie i dla ciebie, nasz wielki przywódco". jesteś żałosna, nie pisz więcej tych bzdur, bo jest liczne środowisko pamiętające wybryki twego "dobrodzieja", więc ze względu na nich przymknij się z łaski swojej. możemy tylko liczyć, że kiedyś dosięgnie go sprawiedliwość, bo nie mam ochoty wchodzić w jego brudne układy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer Konkrety!? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.05, 18:38 Z twoich postów wynika, że nie cierpisz Wyrozembskiego.Cała reszta to wyzwiska w stosunku do niego i ludzi,którzy się z tobą nie zgadzają.Pisz konkretnie albo wcale!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Konkrety!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 19:59 jakie konkrety? jakbyś potrafił czytać to: 1. podałem wystarczająco dużo konkretów, 2. nie zgadza się ze mną jedna biedna dziewczynka, a nie wielu ludzi, 3. nie mam ochoty dzielić się pewnymi informacjami z kimś kogo nie znam, wystarczy, że ja o nich wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer Re: Konkrety!? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.05, 22:26 To nie są konkrety tylko wyzwiska i oceny.Znam wielu zadowolonych z Twardej(a nie jestem stamtąd) - nie dlatego, że rodzice kazali, tylko dlatego, że mają ambicje i dopowiednie zdolności.Zamiast w rejonówce walczyć z dresami o przetrwanie mogą te zdolności rozwijać i mieć większe szanse na rozsądne studia i zajęcia w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Konkrety!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 22:47 phi! twarda to też rejonówka, każdy może się tam uczyć. a ten idiota wszystkim wmawia, że to wielkie wyróżnienie. a jak wyjaśni te przekręty z meldunkami? to żałosne... szansę na studia ma każdy, wystarczy się uczyć. a wyrozemb produkuje nam nowe kadry urzędasów i biurokratów, tępych bezmózgów posłusznie wykonujących polecenia szefa(wyrozemba) jeszcze gorszego bałwana. to ma być wielki zaszczyt? pamiętam czasy poprzedniej dyrektorki, która pozwalała na kreatywne i twórcze myślenie, a nie mechaniczne postępowanie. poczytaj sobie i przemyśl wypowiedzi niejakiej "tf(u)ardzielki", a przekonasz się jak myślą ludzie po praniu mózgu. gimnazjum to najprzyjemniejsze lata każdego nastolatka, czas by zaakcentować swoja osobowość i odmienność, a nie przyzwyczajać się do krawata i garnituru. na to będzie czas w przyszłści. zresztą ci ludzie przekonają się w liceach i na studiach co ich spotkało na twardej, ale spustoszenia w psychice będą nieodwracalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywna Re: Konkrety!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:21 Jestem mamą dziecka, które w tym roku skończyło 6 klasę. Bylismy na spotkaniach informacyjnych w kilku gimnazjach, mniej lub bardziej renomowanych. Bylismy także na Twardej. Moje dziecko zdecydowało się jednak na szkołę bliższą miejsca zamieszkania, ale nie mogę pozostać obojetna wobec wypowiedzi fu fu, krzysia i anty-twarda front. Wszyscy troje używacie wulgarnego, prymitywnego języka a w konsekwencji nikt normalny nie weźmie waszych słów na serio. Ponadto, waszym wypowiedzim brakuje sensu i logiki. 1. do fu fu: siostra fu fu nie musiała "załapywać sie" na Twardą, bo skoro fu fu kończyła tę szkołę jako dawną podstawówkę, to oznacza, że siostry fu fu mieszkają w rejonie. Jeżeli natomiast nie mieszkają w rejonie to dlaczego fu fu nie ostrzegła siostry przed tak beznadziejną szkołą i ta biedaczka musiała podjąć trud "załapania się" ??? 2. do krzysia: żałosną szopką są raczej 13-15 latki z farbowanymi włosami, tipsami i makijażem, których nie brakuje w innych gimnazjach; nie jest to wbrew przekonaniu krzysia czas na zaakcentowanie swojej odmienności i osobowiści lecz trudny okres dojrzewania. Wmawianie komuś, że dyrektor sam się mianował jest szczytem głupoty. Przeczytaj przepisy oświatowe, to dowiesz się jak się zostaje dyrektorem szkoły. To Ty Krzysiu prezentujesz niezłą wodę zamiast mózgu, co tym bardziej dziwi, bo nie chodziłeś do tego obrzydliwego gimnazjum na Twrdej, a tyko absolwenci tej szkoły mają wodę zamiast mózgu. Zgadzam się z belfrem, że nie podałeś żadnych knkretów. Twoja wypowiedź to tylko bełkot wymieszany z wyzwiskami, a to nie są konkrety. Az dziwi, że jesteś studentem; chyba że jednej z płatnych prywatnych uczelni, gdzie za forsę zostaję się inteligentem na papierze ale klasy i stylu nie da się kupić. Odnośnie przekrętów z meldunakmi, to akurat dyrekcja dyrekcja Twardej bardzo je napietnuje, działając z przekroczeniem prawa o ile prawdą jest to co mówi dyrektor, ze podaje do publicznej wiadomości nazwiska osób, które sie przemeldowały. Gdybyś był konsekwentny, to nie mógłbyś nazwać podstawówki na Twardej, którą ukończyłeś luzacką podstawówką bo przecież był tam WYROZĘB!!!! 3. do anty-twarda front: być może egzamin gimnazjalny polega na wpasowaniu się w odpowiedni schemat wypowiedzi ale to nie wymysł dyrektora Wyrozębskiego lecz MENiS a odpowiedzialny dyrektor dąży do tego aby jego uczniowie temu sprostali. Skoro cały rok pobytu na Twardej nic nie robiłaś, to wiadomo dlaczego musiałaś opuścić Twardą. Nie wierzę w Twoje dobre oceny bez nauki; skoro dyrektor jest taki podły to nie dopuściłby do tego. Nie rozumiem też po co zaczęłaś uczyć się w tej drugiej szkole; przecież nie chcesz dostać się do dobrego liceum, żeby tylko przypadkiem nie zadowolić rodziców. Poza tym, w Polsce, w której jak słusznie zauważyłaś - jesteśmy - (nie mylić z Ameryką) ustawowy obowiązek szkolny jest tylko do ukończenia gimnazjum. Nie wysilaj się więc i zakończ edukację, zwalniając miejsce w liceum dla kogoś kto chce się uczyć. PS. jak powiedziałam na wstępie, odwiedziłam kilka gimnazjów i w żadnym dyrektor nie był tak przygotowany do rozmowy z rodzicami, co moim zdaniem jest oznaką szacunku dla tychże, jak na Twardej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Konkrety!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 23:04 lepiej uważaj co piszesz, bo bredzisz jak mało kto. i nie obrażaj mnie jako studenta. jestem szczęśliwie na polibudzie i wcale się tym nie chwalę, ale jak ktoś jest półgłówkiem przewrażliwionym na punkcie swoich bachorów to trzeba go poinformować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer Re: Konkrety!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 23:24 Potrafisz tylko obrażać innych, to na pewno nikogo nie przekona do Twoich racji! Albo napisz konkretnie(!!!!) co jest takiego złego w Twardej, albo przestań obrażać ludzi.Bo w ten sposób tylko zyskujesz dyrektorowi Wyrozembskiemu współczujących zwolenników, że musiał sobie z takim... radzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Konkrety!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:51 nikogo nie obrażam, tylko odpowiadam tej kretynce na jej poziomie. ona mnie poniża, to ja też mogę. chama trzeba doprowadzić do porządku. wyrozemb to tępy qtas i każdy o tym wie. podałem wystarczająco dużo "konkretów" więc i ty się odwal ze swoją dociekliwością. konfident czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
swanilda Re: podstawówka przy Twardej nr 164-kto chodził? 18.04.05, 09:53 Pozwolę sobie merytorycznie (patrz: tytuł wątku). Ja też kończyłam 164 w 1989 roku, klasa A. Może dollorress wiesz coś o dalszych losach ludzi z naszego rocznika? Z kilkoma osobami chodziłam do tego samego liceum, ale jakoś kontakty się pourywały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marylka a jak jest w gimnazjum ? IP: *.aonet.pl / *.crowley.pl 19.04.05, 09:27 Mam pytanko zamierzam złożyć papiery go gimnazjum . Prosze napiszcie jak tam jest . Wiele osób wypowiada się o tej szkole jako o elitarnej , czy rzeczywiście osoba 4 tam sobie poradzi. Czy to tylko szkoła dla kujonów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mareks Re: a jak jest w gimnazjum ? IP: 213.25.170.* 19.04.05, 11:08 Jak jest? Normalnie! trzeba sporo zakuwać, ale bez przesady. To jest normalna szkoła dla tych, którzy są normalni. Jak ktoś dostaje szału, jak mu nauczyciele czy rodzice na coś nie pozwalają (zwykle zresztą mając rację, to im obiektywnie trzeba przyznać) to powinien jednak szukać sobie innej szkoły. Uczniowie czwórkowi mogą tu spokojnie przeżyć, jeśli tylko nie załamują się tym, że mają "tylko" czwórki. W mojej klasie średnia na semestr była 4,2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twardzielka Re: a jak jest w gimnazjum ? IP: 212.75.100.* 21.04.05, 22:37 jeśli ktos chce sie dowiedziec wiecej o Twardej to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=427&w=13458947&a=13508492 tam jest wiele wypowiedzi uczniow tej szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
dollorress Re: podstawówka przy Twardej nr 164-kto chodził? 23.08.05, 14:38 swanildo, bardzo Cię przepraszam, ze dopiero teraz piszę.... ja nawet nie chodziłam z nikim znajomuym do liceum, bo "wyrzuciło" mnie aż na Zoliborz. wstyd się przyznać, ale nawet nie jestem pewna czy chodziłam do A czy do B (bo przecież więcej klas równoległych nie było):(( czy chodziłaś do klasy np. z R. szukielem, P. Leszczyńskim???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swanilda Re: podstawówka przy Twardej nr 164-kto chodził? 31.08.05, 15:05 Z R.S. chodziłam także do przedszkola ;-), tak więc myli mi się, czy był w A czy B, bo kojarzę niezależnie. Zdaje się, że go przenieśli w drugiej połowie podstawówki z A (tę skończyłam) do B. Za to P.L. był na pewno w B, za to potem spotkaliśmy się w jednej klasie w liceum. Ostatnio, parę lat temu, słyszałam, że robi sporą karierę jako fizyk. Natomiast R.S. odnalazł się w wojsku. Odpowiedz Link Zgłoś