Dodaj do ulubionych

Witam się

22.02.06, 21:28
jestem mamą 8-letniego Jaśka i 7-letniej Dominiki. Szkoda, ze jak byli
mniejsi to nie było takiego forum...
Ale nawet teraz fajnie poczytać sobie, troche powspominać, bo dużo tu mam z
malutkimi dzieciaczkami. Może coś będę mogła komuś doradzić, a może czasem
ktoś doradzi mi smile))
Obserwuj wątek
    • olimpia.szuwar Re: Witam się 22.02.06, 21:52
      Witamy smile

Co prawda ja też jestem nowa, ale że ruch niewielki, to się poczułam
      zadomowiona wink

I obiecaj, że zostaniesz do października. Bo ja mam wtedy termin i mam
      wrażenie, że mogę bardzo, ale to bardzo potrzebować rady tudzież wsparcia,
      szczególnie od kogoś, kto tak doskonale opanował posiadanie dwójki dzieci, że
      wyprowadził je z sukcesem nawet z wieku przedszkolnego ;D Za co, nota bene,
      należą Ci się wyrazy szczerego uznania i podziwu wink

Jednym słowem - miło, że się pojawiłaś smile
      • cilla77 Re: Witam się 22.02.06, 21:55
        dzięki, dzięki, bardzo. Tylko z tym sukcesem, to przesada trochę, ciągle widzę
        ile błędów popełniam, że powinnam sie zachować tak, a zachowałam się inaczej uncertain
        Ale staram się. Nie sądze, żeby coś stanęło na przeszkodzie i żeby miało mnie
        tu nie być w październiku. Chyba że mój małżon się w końcu wkurzy i odetnie mi
        kabel internetowy ;DDD
        Wspomnę jeszcze, że znalazłam to forum dzięki mamie-kotuli.
        • olimpia.szuwar Re: Witam się 22.02.06, 22:09
          Ano właśnie, zapewne wszyscy przychodzą przez Mamę_Kotulę, stąd tu same
          niemowlaki wink Także jeśli chcesz, to możesz osobiście spróbować promować to
          forum wśród mam starszych dzieci, jesli z takimi masz do czynienia smile

A co do błędów, to nie wiem, czy jest możliwe, żeby ich nie popełniać? I czy w
          ogóle istnieje coś takiego jak obiektywnie rzecz biorąc prawidłowy model
          wychowania? Czy może prędzej czy później każdy dzieciak dochodzi do wniosku, że
          za wszystkie jego skrzywienia i nieszczęścia odpowiadają rodzice? Któż to
          wie wink Dlatego lepiej być o sobie dobrej myśli, nie?
          • cilla77 Re: Witam się 22.02.06, 22:26
            na pewno nie da się całkowicie nie popełniać błeów, nawet mój nieomlny szef
            twierdzi, że je czasem popełnia big_grin Ja tylko wiem, że często reaguję nie tak jak
            mogłam, co stwierdzam po czasie. A jest tak bo brak mi cierpliwości, albo mam
            lenia, bo ja tez taka trochę wyrodna jestem... suspicious
            • jbar2 Re: Witam się 22.02.06, 22:46
              ja mam 6 mc Zosie i juz mi brzuch rosnie znowu...

myslicie ze damy rade?

razem mam nadzieje ze tak.
              • cilla77 Re: Witam się 22.02.06, 23:17
                jasne, takie forum to duże wsparcie, wiem co mówię, bo załamana byłam jak
                zaszłam w drugą ciążę. Pamiętam jak mi wtedy pomogła listownie ciocia, która
                też ma tak urodzone dzieciaki, więcej znajomych w takiej sytuacji nie miałam.
                Dlatego trochę żałuję, że wtedy nie było takiego forum...
        • mama_kotula Re: Witam się 23.02.06, 12:33
          cilla77 napisała:

> Wspomnę jeszcze, że znalazłam to forum dzięki mamie-kotuli.
          No właśnie chciałam zapytać, czyżby reklama na blogu działa?
          To teraz do roboty. Jest wątek: "zajęcia łączone". Tam proszę o pomysły, bo mi
          się kopalnia wyczerpuje smile)))))))
          • olimpia.szuwar Re: Witam się 23.02.06, 13:53
            Ja tu trafiłam z Niemowlaka przez Twoją sygnaturkę, w której przez moment był
            link smile

A co do zajęć łączonych, to ja nawet pomysłu na zajęcia jednopełzacze nie mam,
            a co dopiero dwu... ale nic to, Wy piszcie, a ja będę potem korzystać ;]
          • cilla77 Re: Witam się 23.02.06, 18:50
            mama_kotula napisała:

> cilla77 napisała:
            >
            > > Wspomnę jeszcze, że znalazłam to forum dzięki mamie-kotuli.
            > No właśnie chciałam zapytać, czyżby reklama na blogu działa?
            > To teraz do roboty. Jest wątek: "zajęcia łączone". Tam proszę o pomysły, bo
            mi
            > się kopalnia wyczerpuje smile)))))))

tak, reklama na blogu działa, chociaz jakoś długo się nie interesowałam, do
            czego był ten link. A o zajęciach łączonych myslałam, jak zobaczyłam Twój
            wacik, ale pustkę mam w głowie. Straszne, jak szybko wylatuje z głowy jakie
            były dzieci kilka lat wcześniej. Postaram się jednak coś sobie przypomnieć i
            sie dopisze do wątku.
            >
            • mamalilki Re: Witam się 23.02.06, 22:32
              Ja tez sie witam. Moje zyciowe sukcesy jak na razie to:
              1. Lilka 19 mcy
              2. Ewka 2 mce
              Wiecej grzechow nie pamietam, no moze ten niewinny, ze jak sie czasem z rozpedu
              zaloguje na ukryte forum rowiesnicze to buszuje po innych forach pod wdziecznym
              nickiem modrooczka. Jeszcze tylko powiem, ze Olimpia jest jedna z moich
              ulubionych bohaterek, poza Halskim rzecz jasna smile
              • mamalilki Re: Witam się 23.02.06, 22:36
                Acha i jeszcze mam jedna watpliwosc, az uzyje polskich liter. Czy Ty mamo_kotula
                jestes mamą Kotula (w mianowniku, domyslnym synek Kotul?) Czy mamą Kotulą, taką
                sobie przytulną (lekko tylko czasem mocną w gębie?)?!
                • mama_kotula Re: Witam się 24.02.06, 00:01
                  mamalilki napisała:

> Acha i jeszcze mam jedna watpliwosc, az uzyje polskich liter. Czy Ty
                  mamo_kotula jestes mamą Kotula (w mianowniku, domyslnym synek Kotul?) Czy mamą
                  Kotulą, taką sobie przytulną (lekko tylko czasem mocną w gębie?)?!

Hi hi hi padłam. Mama_kotula przytulna smile)) ło matko.
                  Nie mam synka Kotula smile)) "Kotula" to rzeczownik w mianowniku. Czyli odmiana:
                  mama_kotula, kogo? czego? mamy_kotuli, kim? czym? mamą_kotulą. A najlepiej bez
                  tego "mama", bo już mnie mierzić zaczyna.
                  Otóż Kotula przytulna zdecydowanie nie jest smile)) Jest natomiast wredna,
                  złośliwa i głupio się mądrzy na forumie, ale to wynika z jej utraconej
                  młodości, niespełnionych marzeń, faktu bycia częściej bitą niż bzykaną, co
                  jeszcze... aha, bycia żałosną, sfrustrowaną malkontentką, której dzieciom
                  koniecznie należy współczuć, a najlepiej niech nie pisze już więcej na tym
                  forum, jak nie ma nic miłego do powiedzenia i proponuję ją wygasić. Tak wygląda
                  opinia forumowiczek o kotuli. Kotula więcej grzechów nie pamięta i nie
                  postanawia się poprawić.
              • olimpia.szuwar Re: Witam się 24.02.06, 13:33
                No ba! Olimpia jest bohaterką o niewątpliwym uroku, acz z pewnym cieniem
                tragizmu, niestety. Jednakowoż ja będąc Halskim bez wahania dojrzałabym jej
                wyższość nad Majewską już w momencie, kiedy ta ostatnia pochłonęła zupełnie
                nieprzyzwoitą ilość parówek na gorąco wink

Mój synek, jeśliby się okazał córką, też miał się nazywać Lilka smile
    • mamalilki Re: Witam się 24.02.06, 13:47
      Ja Cię już calkiem dobrze znam Kotulo, więc nie kreśl swojego wizerunku tak
      ponuro. Jakbym Cie nie lubila to bym sie nie pytala tylko Ci odpowiadala: "Do
      mama_kotula" - bardziej bezosobowej formy nie znam smile

A co do Marty Majewskiej, to te parowki ja jakos uczlowieczyly w moich oczach,
      co nie zmienia faktu ze jest raczej bezbarwna.
      • mama_kotula Re: Witam się 24.02.06, 13:50
        mamalilki napisała:

> Ja Cię już calkiem dobrze znam Kotulo, więc nie kreśl swojego wizerunku tak
        > ponuro. Jakbym Cie nie lubila to bym sie nie pytala tylko Ci odpowiadala: "Do
        > mama_kotula" - bardziej bezosobowej formy nie znam smile

Ależ to nie ja kreślę ten wizerunek smile)) taki się wyłania z pewnych forów, na
        których bywam w charakterze wrednego trolla (bądź wrednej trollicy, jak kto
        woli) i ustawiam do pionu pewne przewrażliwione panienki tongue_outPPP.
        Aha, jeszcze się wczoraj dowiedziałam, że jestem zgryźliwa jak 80-letnia stara
        panna... chyba to sobie w sygnaturkę kiedyś wpiszę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka