porzadna3 07.06.05, 03:17 Skad sie wzial stereotyp "glupiej blondynki" ? Zastanawia mnie, skad ludzie biora tak mylne pojecia nie majac calkowicie przekonywujacych argumentow na to, aby uzasadnic dana mysl. Paranoja ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cuski Re: Glupia blondynka 07.06.05, 03:24 Moim zdaniem dzieje sie tak, poniewaz dzisiejsi ludzie sa bardzo nietolerancyjni, sugeruja sie wspomnianymi przez Ciebie stereotypami, innymi slowy "szufladkuja innych" ! Pozdrawiam Odpowiedz Link
edytkus Re: Glupia blondynka 07.06.05, 05:54 porzadna3 napisała: > Skad sie wzial stereotyp "glupiej blondynki" ? > Zastanawia mnie, skad ludzie biora tak mylne pojecia nie majac calkowicie > przekonywujacych argumentow Pamela Anderson Cie nie przekonuje? ) a Jessica Simpson? )) Merylin Monroe tez dla wielu byla blondynka z kawalow, z tym ze ona blondynke tylko udawala ) wg mnie byla inteligentna babka, szkoda tylko ze wpadla we wlasne sidla Odpowiedz Link
speranzaa Re: Glupia blondynka 07.06.05, 06:55 jak ni emaja argumentow? skoro tak mowia to musza miec argumenty, przykladem sa np te podane przez Edytkus. oczywiscie nie mozn ageneralizowac, ale pogadaj se z taka slodka laleczka to sie przekonasz Odpowiedz Link
cuski Re: Glupia blondynka 07.06.05, 14:00 Oj, cos mi sie widzi, ze Speranzaa i Edytkus nie naleza do BLONDYNEK, hi hi... A moze sie myle ? Pozdrowionka Odpowiedz Link
edytkus Re: Glupia blondynka 08.06.05, 00:50 cuski napisał: > Oj, cos mi sie widzi, ze Speranzaa i Edytkus nie naleza do BLONDYNEK, hi hi... > A moze sie myle ? > > Pozdrowionka zawsze moge sie przefarbowac zeby nie bylo ze wszystkei znane blondynki to idiotki: ja bardoz lubie Charlize Theron - nie dosc ze ladna, to inetligentna i nawet dobra aktorka jest Odpowiedz Link
cuski Re: Glupia blondynka 08.06.05, 00:53 Edytkus napisała: "Zawsze moge sie przefarbowac " Edytkus, lepiej NIEEE ! Pozdrawiam Odpowiedz Link
edytkus Re: Glupia blondynka 08.06.05, 04:48 cuski napisał: > Edytkus napisała: > "Zawsze moge sie przefarbowac " > > Edytkus, lepiej NIEEE ! Dlaczego? Nie lubisz blondynek?! )) Odpowiedz Link
cuski Re: Glupia blondynka 08.06.05, 04:55 Edytkus napisała: "Dlaczego? Nie lubisz blondynek?! )) " Preferuje malutkie, drobniutkie brunetki Pozdrawiam Odpowiedz Link
edytkus Re: Glupia blondynka 09.06.05, 17:48 cuski napisał: > Preferuje malutkie, drobniutkie brunetki ani ja malutka, ani drobniutka (ale kiedys bylam!), tylko brunetka sie zgadza, na dodatek juz zajeta ) (jak to mowia "kazda potwora znajdzie swego amatora" ) Odpowiedz Link
cuski Re: Glupia blondynka 09.06.05, 18:00 Edytkus napisała: "Ani ja malutka, ani drobniutka (ale kiedys bylam!), tylko brunetka sie zgadza, na dodatek juz zajeta ) (jak to mowia "kazda potwora znajdzie swego amatora" ) " Masz ciemne wlosy i to wystarcza, he he he... A swoja droga, nie wiem dlaczego mam taka slabosc do brunetek ? Pozdrawiam Odpowiedz Link
speranzaa Re: Glupia blondynka 10.06.05, 00:16 bo brunetki czy tez szatynki to wyraziste i bardzo rozne dziewczynki, a blondynki sa wszystkie takie same, blond wloski i niebieskie blade oczka, ja nic nie mam przeciwko blondynkom choc mam taka opinie0))) ale namotalam co?) Odpowiedz Link
cuski Re: Glupia blondynka 10.06.05, 02:34 Speranzaa napisała: "Ale namotalam co?) " Oj namotalas Speranzoo, namotalas... he he he... Pozdrawiam Odpowiedz Link
cuski Re: Glupia blondynka 07.06.05, 13:57 Edytkus napisała: "Pamela Anderson Cie nie przekonuje? ) a Jessica Simpson? )) " He he he... Edytkus, uzywasz dosc przekonywujacych argumentow Pozdrawiam Odpowiedz Link
rysunkowapostac Re: Glupia blondynka 08.06.05, 07:15 A ja Was odsylam do ksiazki "Plec mozgu". Tam mozna znalesc bardzo duzo ciekwaych informacji . M. in. jest tam opisana pewna zaleznosc wystepowania jednego z hormonow a infantylizmem. I co ciekawe jest to ten sam hormon, ktory powoduje, ze dziwczynki sie rodza blondynkami... To dosc w skrocie opisalem ale odsylam do ksiazki. Odpowiedz Link